ΕΣΘΟΝΙΑ: Απόψε ο πρώτος ημιτελικός – Αποτελέσματα [Updated]!

Σήμερα το βράδυ ξεκινάει το Eesti Laul 2017, ένα μουσικό ταξίδι που θα ολοκληρωθεί στις 4 Μαρτίου και μέσα από αυτό θα επιλεγεί ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Εσθονία το Μάιο στο Κίεβο! Συνολικά οι συμμετέχοντες είναι 20, όμως στον αποψινό ημιτελικό θα διαγωνιστούν οι 10, από τους οποίους στον τελικό της 4ης Μαρτίου θα περάσουν 5 καλλιτέχνες.

Αρχικά θα παρουσιαστούν όλα τα τραγούδια ζωντανά και στη συνέχεια θα τεθούν για ψηφοφορία από το κοινό. Οι τηλεθεατές από το σπίτι και η κριτική επιτροπή σε ποσοστό 50% – 50% αντίστοιχα θα επιλέξουν τα 5 καλύτερα τραγούδια για τον τελικό!

Τα 10 τραγούδια με σειρά εμφάνισης όπως διαγωνίζονται απόψε είναι τα παρακάτω:

 1. Elina Born – “In or Out”

2. Carl-Philip – “Everything But You”

3. Laura Prits – “Hey Kiddo”

4. Leemet Onno – “Hurricane”

5. Ivo Linna – “Suur loterii”

6. Lenna Kuurmaa – “Slingshot”

7. Whogaux & Karl-Kristjan feat. Maian – “Have You Know”

8. Janno Reim & Kosmos – “Valan pisaraid”

9. Ariadne – “Feel Me Now”

10. Uku Suviste – “Supernatural”

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε αυτό τον πρώτο ημιτελικό 2 καλλιτέχνες που έχουν ήδη εκπροσωπήσει την Εσθονία στο παρελθόν στο διαγωνισμό θα δοκιμάσουν και φέτος την τύχη τους στο Eesti Laul για να κερδίσουν το τυχερό εισιτήριο για το Κίεβο: η Elina Born και ο Ivo Linna, που εκπροσώπησαν τη χώρα τους το 2015 και 1996 αντίστοιχα. Η πιο πρόσφατη, μάλιστα, η Elina Born, θα συμμετέχει με τραγούδι που έχει συνθέσει ο Stig Rästa, με τον οποίο μοιράστηκαν τη σκηνή στο μεγάλο τελικό της Βιέννης και κέρδισαν την 7η θέση! Πρέπει ακόμα να αναφέρουμε και την Lenna Kuurmaa η οποία έχει ξαναπάει στη Eurovision του 2005 με την Ελβετία ως μέρος του συγκροτήματος Vanilla Ninja και είχε τότε κατακτήσει την 8η θέση!

Το show ξεκινά στις 21:35 ώρα Ελλάδος και μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο πρώτος ημιτελικός του Eesti Laul 2017, ένα αρκετά όμορφο τηλεοπτικό πρόγραμμα που παρουσίασαν οι Marko Reikop και Elina Netšajeva και οι 5 καλλιτέχνες που πέρασαν στον τελικό είναι οι παρακάτω:

1. Elina Born (επιλογή κοινού + επιτροπής) – live εμφάνιση

2. Ivo Linna (επιλογή κοινού + επιτροπής) – live εμφάνιση

3. Lenna Kuurmaa (επιλογή κοινού + επιτροπής) – live εμφάνιση

4. Whogaux & Karl-Kristjan feat. Maian (επιλογή κοινού + επιτροπής) – live εμφάνιση

5. Ariadne (επιλογή κοινού ) – live εμφάνιση

Το αποτέλεσμα των πρώτων 4 φιναλίστ αποφασίστηκε από το κοινό και την κριτική επιτροπή σε ποσοστά 50% αντίστοιχα, ενώ ο 5ος φιναλίστ επιλέχθηκε αποκλειστικά από 100% televoting.

Ραντεβού τώρα το επόμενο Σάββατο για τον δεύτερο ημιτελικό!

Γιώργος Φλίγκος

[Πηγή φωτογραφίας: esccronicas.wordpress.com]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 1.In or Out
    2.Everything But You
    3.Feel Me Now
    4.Slingshot
    5.Have You Know
    ——————————-
    6.Supernatural
    7.Hurricane
    8.Hey Kiddo
    9.Suur loterii
    10.Valan pisaraid

  2. Πανικός απόψε στην Ευρώπη, 7 εθνικές επιλογές εν εξελίξει… Σχετικά με την Εσθονία, με ενδιαφέρει πολύ να δω πώς θα προσεγγιστεί σκηνοθετικά το “Feel Me Now”…

  3. η εσθονια φετος εχει πολυ ενδιαφεροντα τραγουδια. απο τον πρωτο ημιτελικο ξεχωριζουν τα εξης 3 τραγουδια:
    Elina Born – «In or Out»
    Carl-Philip – «Everything But You»
    Ariadne – «Feel Me Now»

  4. 1. Elina Born – «In or Out»
    2. Carl-Philip – «Everything But You»
    Ενα από τα δύο και θα είμαι ικανοποιημένος από την Εσθονία.!

  5. Το Feel Me Now της Ariadne ακούγεται σαν μεγάλη επιτυχία του παρελθόντος και κάτι τέτοια κομματάκια μου προκαλούν αρχικά ένα κοροιδευτικό γέλιο, που στη συνέχεια μετατρέπεται σε εθισμό και θέλω να τα ακούω ξανά και ξανά!
    Σαν δεύτερη προτίμηση έχω το In or Out της υπέροχης Elina.

  6. ειναι δυνατον να αποκλείστηκε απο τον τελικο ο carl-philip με το “everything but you” και να προκριθηκε ο ivo linna με το “suur loterii”; μεγαλη αδικια. επισης τα τραγουδια εχουν ηδη παρουσιαστει και εμεις τα βλεπουμε μαγνητοσκοπημενα. μαλιστα ειδαμε και τις εμφανισεις του δευτερου ημιτελικου. αρα εχουν γυριστει μερες πριν

  7. Άσχετα που θεωρητικά τα φαβορί είναι η Elina, η Kerli και το Verona, θα ήθελα να δω την Ariadne ως εκπρόσωπο της Εσθονίας στην esc2017. Έχει κάτι αυτό το τραγούδι, από την αρχή μου άρεσε και μου κόλλησε, αλλά στο live παρόλο που ήταν τόσο απλό με μαγνήτισε. Μακάρι να νικήσει, αλλά όποιο και να πάει από τα 4, η Εσθονία top5 φέτος κατά τη γνώμη μου. Άντε top10 αν πάει με Kerli επειδή είναι λίγο διαφορετικό και περίεργο κομμάτι (φάση Aminata) και ίσως να μην αρέσει τόσο.

  8. Δεν πέρασε το Everything but you ,μεγάλη αδικία .Πάντως η Εσθονία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ωραία τραγούδια και φέτος θα πάει για κάτι καλό ,όπως δείχνει .Θέλω Elina!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ