ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Unser Song 2017…απόψε η επιλογή!

Έφτασε η μέρα της γερμανικής επιλογής για τη Eurovision 2017. Μέσα από το τηλεοπτικό show Unser Song 2017 πέντε νέοι ερμηνευτές θα διεκδικήσουν απόψε στις 21:15 ώρα Ελλάδος τη νίκη και το εισιτήριο για το Κίεβο και τον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού.

Παρουσιάστρια του τελικού για μία ακόμη χρονιά θα είναι η Barbara Schöneberger. Στον τελικό ο ερμηνευτής και το τραγούδι θα επιλεγούν αποκλειστικά από το κοινό ενώ 3 σημαντικοί μουσικοί, ο Tim Bendzko, ο Florian Silbereisen και η νικήτρια της Eurovision 2010 Lena, θα σχολιάζουν κάθε εμφάνιση χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Στην αποψινή βραδιά, στην οποία εμμέσως όπως θα δούμε παρακάτω έχει λόγο και το κοινό εκτός Γερμανίας, αναζητούμε τόσο τον καλλιτέχνη όσο και το τραγούδι που εκπροσωπήσει τη χώρα.

Τη βραδιά μπορείτε να παρακολουθήσετε στην επίσημη ιστοσελίδα της γερμανικής τηλεόρασης.

Οι 5 νέοι καλλιτέχνες που διαγωνίζονται είναι:

1.Axel Maximilian Feige

2. Felicia Lu Kürbiß

3. Helene Nissen

4. Isabella «Levina»Lueen

5. Yosefin Buohler

Perfect Life και Wildfire είναι τα δύο υποψήφια τραγούδια.

Το πρώτο κομμάτι είναι των Αμερικανών δημιουργών Lindy Robbins, Dave Bassett και Lindsey Ray. H Lindy Robbins έχει γράψει επιτυχίες μεταξύ άλλων των David Guetta, Demi Lovato και Jason Derulo. Ο Dave Bassett  έχει κερδίσει βραβείο Grammy για ένα τραγούδι που έγραψε για το συγκρότημα Halestorm. H Lindsey Ray έχει συνεργαστεί με τους Mariah Carey, Demi Lovato και Deana Carter, ενώ έχει κυκλοφορήσει αρκετά albums σαν σόλο τραγουδίστρια και με το συγκρότημά της Farmdale,

Το τραγούδι Wildfire είναι δημιουργία του νορβηγού Marit Larsen, του σκωτσέζου Greg Holden και του αμερικανού Tofer Brown. Πρόκειται για 3 τραγουδιστές, συνθέτες και παραγωγούς. Ο Larsen έχει φτάσει στην κορυφή των γερμανικών charts και ο Holden έχει γράψει τραγούδια, μεταξύ άλλων, στο πρώτο album του Phillip Phillips, νικητή του American Ιdol. Τραγούδια του Tofer Brown έχουν περιληφθεί στα αμερικάνικα shows Good Morning America και The Real World.

Η διαδικασία της γερμανικής επιλογής περιλαμβάνει 5 στάδια ψηφοφορίας:

Στην πρώτη φάση οι 5 ερμηνευτές θα ερμηνεύσουν διασκευές γνωστών επιτυχιών δικής τους επιλογής και 3 από αυτούς μέσω τηλεψηφοφορίας θα προκριθούν στον επόμενο γύρο. Τα τραγούδια που θα ακούσουμε είναι:

1.Axel Maximilian Feige – You Know My Name” (Chris Cornell)

2. Felicia Lu Kürbiß – “Dancing on my own” (Robyn)

3. Helene Nissen – “Folsom Prison Blues” (Johnny Cash)

4. Isabella «Levina»Lueen – “When We Were Young” (Adele)

5. Yosefin Buohler – “Love On Top” (Beyonce)

Στη δεύτερη φάση οι 3 τραγουδιστές θα παρουσιάσουν το πρώτο από τα 2 διαγωνιζόμενα τραγούδια και οι 2 θα προχωρήσουν στον επόμενο γύρο, στον οποίο θα τραγουδήσουν το δεύτερο κομμάτι. Σε αυτή τη φάση το τηλεοπτικό κοινό θα ψηφίσει για τους 2 καλύτερους συνδυασμούς καλλιτέχνη – τραγουδιστή. έτσι, μπορεί να καταλήξουμε είτε με μία ερμηνεία για κάθε τραγουδιστή ή με έναν τραγουδιστή που θα ερμηνεύσει και τα 2 τραγούδια στον τελικό γύρο ψηφοφορίας για να αποφασισθεί η συμμετοχή της Γερμανίας στη Eurovision 2017.

Οι διοργανωτές έδωσαν στην δημοσιότητα videos από τις πρόβες τα οποία μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Unser Song 2017.

Μία καινοτομία της φετινής διαδικασίας είναι ότι δίνεται ο λόγος στους fans στο εξωτερικό να εκφράσουν τη γνώμη τους για τα τραγούδια. Από χτες το βράδυ μέσω της επίσημης εφαρμογής της Eurovision, Eurovision Vibes, όποιος επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει τις πρόβες και να ψηφίσει. Η διαδικασία θα είναι ανοικτή μέχρι τις 21:15 ώρα Ελλάδος όταν θα ξεκινήσει ο τελικός, στη διάρκεια του οποίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα αυτής της ψηφοφορίας. Έτσι το γερμανικό κοινό θα ξέρει ποια εμφάνιση είναι η περισσότερο αρεστή στο εξωτερικό. Ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα δεν θα επηρεαστεί από την ψηφοφορία αυτή. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα video που εξηγεί τη διαδικασία.

Καλεσμένες στη βραδιά θα είναι η νικήτρια της Eurovision 1982 για τη Γερμανία Nikole, η οποία θα ερμηνεύσει το τραγούδι Merci chérie που το 1966 έδωσε τη νίκη στην Αυστρία, η Ruslana που θα ερμηνεύσει το Euphoria και η Conchita Wurst που θα τραγουδήσει το νικητήριο για τη Γερμανία Satellite. Επίσης, οι κριτές Tim Bendzko και Florian Silbereisen θα παρουσιάσουν τα καινούργια τους τραγούδια.

Λουκάς Βλαβιανός

Πηγή φωτογραφίας: eurovision.tv

4 ΣΧΟΛΙΑ

    • Νομίζω σήμερα θα γίνει η επιλογή και όλες οι φάσεις του show.. Οπότε δεν έχει καμία σχέση με san Remo

  1. Άκουσα όλες τις version των δυο τραγουδιών και τα βρήκα πολύ κατώτερα από το ghost και το black smoke.
    Μάλλον σκέφτηκαν να στείλουν φέτος κάτι χωρίς έντονο χαρακτήρα, κάτι άχρωμο και άοσμο. Το ghost και (κυρίως) το black smoke ήταν κομματάρες που δεν εκτιμήθηκαν. Κι έτσι θα στείλουν τώρα μια σούπα μπας και την ψηφίσουν οι αμέτρητοι ηλίθιοι που αρέσκονται σε σούπες.

  2. Φέτος κάτι δεν πάει καλά… Με αυτά τα κομμάτια η Γερμανία δεν νομίζω να ξεπεράσει το bottom 5 όποιος/-α κι αν πάει… Επίσης η Νορβηγία δεν φαίνεται να έχει δυνατές συμμετοχές, ενώ και το Melfest ως τώρα δεν “τραβάει”… Δεν ξέρω τι γίνεται…Ελπίζω να κάνουμε εμείς την διαφορά…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ