ΙΤΑΛΙΑ: Sanremo 2017 – Πρεμιέρα απόψε για το ιστορικό φεστιβάλ!

Ξεκινά απόψε η 67η διοργάνωση του ιστορικού φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού του Sanremo, το οποίο, κατά πολλούς, θεωρείται προπομπός του διαγωνισμού της Eurovision, με τη σκηνή του Teatro Ariston της ομώνυμης πόλης της Λιγουρίας να είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί σημαντικούς διαγωνιζόμενους, αλλά και εκλεκτούς προσκεκλημένους, για πέντε συνεχόμενες βραδιές.

22 καλλιτέχνες πρόκειται να αναμετρηθούν στην κατηγορία Campioni (Καταξιωμένοι ερμηνευτές), ενώ τη δική τους “μάχη” για την πρωτιά καλούνται να δώσουν και 8 πρωτοεμφανιζόμενοι τραγουδιστές στην κατηγορία Nuove Proposte. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καλλιτεχνικός διευθυντής και κεντρικός παρουσιαστής του φεστιβάλ Sanremo θα είναι ο Carlo Conti, αυτήν τη φορά, έχοντας στο πλευρό του ως συμπαρουσιάστρια τη μεγαλύτερη τηλεοπτική του “αντίπαλο” από το χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης – την εξαιρετικά δημοφιλή στο ιταλικό κοινό Maria De Filippi.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ Sanremo ως προς το διαγωνιστικό μέρος στη διάρκεια των 5 βραδιών έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • 1η βραδιά – Τρίτη 07/02: Θα εμφανιστούν οι πρώτοι 11 από τους 22 Campioni. Οι 8 από αυτούς που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα προκριθούν απευθείας στον Ημιτελικό της Παρασκευής 10/02, ενώ οι άλλοι 3 με τη χαμηλότερη βαθμολογία θα κληθούν να διαγωνιστούν εκ νέου στη διάρκεια της 3ης βραδιάς, την Πέμπτη 09/02, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο του αποκλεισμού.
  • 2η βραδιά – Τετάρτη 08/02: Σύμφωνα με το ίδιο ακριβώς format, όπως και την 1η βραδιά, θα εμφανιστούν οι υπόλοιποι 11 από τους 22 Campioni. Και εδώ, οι 8 με την υψηλότερη βαθμολογία θα προκριθούν απευθείας στον Ημιτελικό της Παρασκευής, ενώ οι 3 με τη χαμηλότερη βαθμολογία θα διαγωνιστούν ξανά στην προημιτελική φάση της 3ης βραδιάς. Παράλληλα, θα αναμετρηθούν μεταξύ τους και οι 4 από τους 8 συμμετέχοντες στην κατηγορία Nuove Proposte και 2 από αυτούς θα προκριθούν στον τελικό για τη συγκεκριμένη κατηγορία, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10/02, στην 4η βραδιά του φεστιβάλ.
  • 3η βραδιά – Πέμπτη 09/02: Οι 16 προκριθέντες Campioni από τις δύο πρώτες βραδιές θα ερμηνεύσουν διασκευές παλαιότερων γνωστών ιταλικών επιτυχιών, ενώ οι υπόλοιποι 6 που συγκέντρωσαν τα χαμηλότερα βαθμολογικά ποσοστά την 1η και 2η βραδιά θα διαγωνιστούν εκ νέου ερμηνεύοντας τις συμμετοχές τους. 2 από αυτούς θα αποκλειστούν και οι άλλοι 4, μαζί με τους 16 ήδη προκριθέντες, θα συμπληρώσουν την εικοσάδα του Ημιτελικού της Παρασκευής για την κατηγορία Campioni. Παράλληλα, θα διαγωνιστούν και οι υπόλοιποι 4 από τους 8 συμμετέχοντες στην κατηγορία Nuove Proposte και 2 από αυτούς θα προκριθούν στον τελικό αυτής της κατηγορίας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.
  • 4η βραδιά – Παρασκευή 10/02: Οι 20 ημιφιναλίστ Campioni θα παρουσιάσουν για μία ακόμα φορά τα τραγούδια τους – 4 θα αποκλειστούν και οι υπόλοιποι 16 θα περάσουν στην τελική αναμέτρηση του Σαββάτου. Όσον αφορά την κατηγορία Nuove Proposte, αυτή θα είναι και η τελική βραδιά, με τους 4 φιναλίστ να διεκδικούν τη νίκη.
  • 5η βραδιά – Σάββατο 11/02: Οι 16 φιναλίστ της κατηγορίας Campioni θα διαγωνιστούν ξανά και οι 3 πρώτοι στη βαθμολογία θα περάσουν στη φάση του super-final, όπου όλοι οι ψήφοι θα μηδενιστούν και θα διενεργηθεί εξ αρχής νέα ψηφοφορία μόνο μεταξύ αυτών των τριών. Από τη φάση αυτή θα προκύψει ο μεγάλος νικητής του φεστιβάλ Sanremo 2017, ο οποίος έχει το δικαίωμα, εφόσον το επιθυμεί, να εκπροσωπήσει την Ιταλία στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision, απευθείας στον Τελικό της 13ης Μαΐου, στο Κίεβο. Σε περίπτωση που αρνηθεί, η RAI θα αναλάβει να επιλέξει εσωτερικά τον εκπρόσωπο της χώρας, κατά την κρίση της, μεταξύ των υπόλοιπων καλλιτεχνών που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ.

sanremo-2017-big

Στη φωτογραφία εικονίζονται οι 22 διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες στην κατηγορία Campioni. Σύντομα βιογραφικά τους μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Επίσης, μπορείτε να δείτε εδώ τα βίντεο κλιπ των 8 διαγωνιζόμενων καλλιτεχνών στην κατηγορία Nuove Proposte.

Οι 11 Campioni που θα παρουσιάσουν τις συμμετοχές τους απόψε στη σκηνή του Teatro Ariston είναι οι εξής (κατά σειρά εμφάνισης):

  • Giusy Ferreri  Fatalmente male
  • Fabrizio Moro  Portami via
  • Elodie  Tutta colpa mia
  • Lodovica Comello  Il cielo non mi basta
  • Fiorella Mannoia  Che sia benedetta
  • Alessio Bernabei  Nel mezzo di un applauso
  • Al Bano  Di rose e di spine
  • Samuel  Vedrai
  • Ron  L’ottava meraviglia
  • Clementino  Ragazzi fuori
  • Ermal Meta  Vietato morire

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι 8 ερμηνευτές που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα εξασφαλίσουν την απευθείας πρόκριση στον Ημιτελικό της Παρασκευής, ενώ οι άλλοι 3 με τις χαμηλότερες επιδόσεις θα αναγκαστούν, δυστυχώς, να διαγωνιστούν ξανά την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να περάσουν το σκόπελο της προημιτελικής φάσης και να αποφύγουν τον αποκλεισμό. Τα βαθμολογικά αποτελέσματα θα προκύψουν από τη συνδυαστική ψήφο του κοινού και της επονομαζόμενης επιτροπής Sala Stampa – μιας ειδικής επιτροπής αποτελούμενης από διαπιστευμένους δημοσιογράφους που θα παρακολουθούν ζωντανά το φεστιβάλ μέσα από το Teatro Ariston – σε ποσοστά 50/50. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις ιταλικές εταιρείες στοιχηματισμού, αλλά και με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους της Sala Stampa, μεγάλο φαβορί για τη νίκη θεωρείται η “ντίβα” της ιταλικής μουσικής σκηνής Fiorella Mannoia, ενώ ακολουθούν οι Al Bano, Sergio Sylvestre, Elodie και Gigi d’Alessio!

Στην αποψινή πρώτη βραδιά του φεστιβάλ Sanremo 2017, θα δούμε επίσης σε guest εμφανίσεις τον “μαιτρ” της ιταλικής μουσικής βιομηχανίας Tiziano Ferro, τη δημοφιλή τραγουδίστρια Carmen Consoli, το βρετανικό electro συγκρότημα Clean Bandit και – έκπληξη! – τον διεθνούς φήμης σούπερ σταρ Ricky Martin!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την 1η βραδιά του φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού μέσω live webcast από τον ιστότοπο της RAI, απόψε στις 21.35 ώρα Ελλάδας.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις νεότερες εξελίξεις στο φεστιβάλ Sanremo 2017!

[Πηγή φωτογραφιών: www.rai.it/programmi/sanremo]

Πάνος Ζαχαράτος

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα τελευταία χρονια αρχίζω και διασκεδάζω το SR περισσότερο κι από τη Γιουροβίζιον. Κομματαρες, ερμηνείες, ορχήστρα, 5 ημέρες….τι άλλο θέλω. Ετοιμάζω μεζεδάκια, κοπιάστε

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ