ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 2017: Φαβορί το τραγούδι της Aminata Savadogo!

UPDATE 12/02/2017

H 6η εκπομπή Eurovizija 2017 για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη Λιθουανία στη Γιουροβίζιον 2017 ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, με την πρόκριση στην επόμενη φάση των 8 από τα 12 τραγούδια που παρουσιάσθηκαν.

Τα 8 τραγούδια που προκρίθηκαν από την 6η εκπομπή (2ο προημιτελικό) με τις αντίστοιχες βαθμολογίες επιτροπής και κοινού είναι:

  1. Aisté Pilvelyté – I’m like a wolf (Επιτροπή: 12 βαθμοί / Κοινό: 12 βαθμοί)
  2. Greta ZazzaLike I love you (Επιτροπή: 8 βαθμοί / Κοινό: 10 βαθμοί)
  3. Kotryna Juodzevičiūtė Love shadow (Επιτροπή: 7 βαθμοί / Κοινό: 8 βαθμοί)
  4. Queens of RosesFisherman (Επιτροπή: 10 βαθμοί / Κοινό: 7 βαθμοί)
  5. Sasha SongNever felt like this before (Επιτροπή: 2 βαθμοί / Κοινό: 6 βαθμοί)
  6. Mia Sacrifice (Επιτροπή: 6 βαθμοί / Κοινό: 6 βαθμοί)
  7. Valerija IljinaitéYou made me glow (Επιτροπή: 6 βαθμοί / Κοινό: 5 βαθμοί)
  8. Alanas Chosnau7 days (Επιτροπή: 8 βαθμοί / Κοινό: 1 βαθμό)

Η Aisté Pilvelyté συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία επιτροπής και κοινού και είναι το μεγάλο φαβορί για το εισιτήριο για το Κίεβο, καθώς στον προηγούμενο προημιτελικό υπήρξε χαμηλότερη βαθμολογία από την επιτροπή στο τραγούδι που πέρασε πρώτο στην επόμενη φάση. Το τραγούδι της Aisté Pilvelyté υπογράφει η γνωστή στο κοινό της Γιουροβίζιον Aminata Savadogo (Λετονία 2015, Love injected, 6η θέση).

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου παρουσιάσθηκαν τα πρώτα 12 από τα 24 τραγούδια που διαγωνίζονται για την πρόκριση στους ημιτελικούς.

Η 4μελής επιτροπή που έκρινε τα τραγούδια αποτελείται από τον Πρόεδρο της Κρατικής Τηλεόρασης της Λιθουανίας LRT Opus Darius Užkuraitis, τον μουσικοκριτικό Ramūnas Zilnys, τη σολίστ όπερας Nomeda Kazlaus, και τον διευθυντή ορχήστρας Gintaras Rinkevičius.

Τα 8 τραγούδια που προκρίθηκαν από την 5η εκπομπή (1ο προημιτελικό) με τις αντίστοιχες βαθμολογίες επιτροπής και κοινού είναι:

  1. Gytis Ivanauskas– Get frighten (Επιτροπή: 7 βαθμοί / Κοινό: 12 βαθμοί)
  2. Ieva Zasimauskaitė– You saved me (Επιτροπή: 12 βαθμοί / Κοινό: 6 βαθμοί)
  3. Fusedmarc– Rain of revolution (Επιτροπή: 10 βαθμοί / Κοινό: 7 βαθμοί)
  4. Paula– Let u go (Επιτροπή: 7 βαθμοί / Κοινό: 10 βαθμοί)
  5. Gražvydas– Paint the sky blue (Επιτροπή: 5 βαθμοί / Κοινό: 8 βαθμοί)
  6. Edgaras Lubys– Could it be? (Επιτροπή: 8 βαθμοί / Κοινό: 4 βαθμοί)
  7. Gabrielius Vagelis– Feel myself free (Επιτροπή: 6 βαθμοί / Κοινό: 5 βαθμοί)
  8. E.G.O. My story (Επιτροπή: 2 βαθμοί / Κοινό: 3 βαθμοί)

Οι συμμετοχές που αποκλείσθηκαν είναι των: Benas MalakauskasOtreyaMilda Martinkėnaitė & Saulenė Chlevickaitė και Valdas Lacko.

Η έκπληξη ακούει στο όνομα Gytis Ivanauskas που διαλύει καρπούζια επί σκηνής. Δείτε το βίντεο παρακάτω.

Στο Μεγάλο Τελικό της 11ης Μαρτίου 2017 θα διαγωνισθούν 6 τραγούδια και ο νικητής θα προκύψει με ψηφοφορία 50/50 μεταξύ επιτροπής και κοινού, λαμβάνοντας υπόψη και τη βαθμολογία μιας διεθνούς κριτικής επιτροπής.

Παρακολουθήσατε τους Προημιτελικούς της Λιθουανίας; Θα θέλαμε να μάθουμε τη γνώμη σας για τα τραγούδια που προκρίθηκαν! Αφήστε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια που ακολουθούν!

Chris Zavos
Chris Zavoshttps://www.youtube.com/watch?v=ZeLl8ZGCKhQ&list=PLAH1I2XLJAlsYYdCKLEiJ4575-86Fv8Hv
Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά αν μέχρι και η επιτροπή τους, αντί να μαυρίζουν τέτοιες συμμετοχές τις στηρίζουν και από πάνω, είναι ξεκάθαρο ότι είτε δεν θέλουν να κερδίσουν ποτέ ξανά είτε δεν έχουν ιδέα από μουσική. Ο τύπος τα έχει όλα. Επιπλέον τραγουδάει άλλη από πίσω, αυτός δεν βγάζει ούτε νότα.

  2. ο,τι να ΄ναι οι Λιθουανοι..Αγαπημενη μου συμμετοχη το 2013 των τελευταιων χρόνων..το περυσινο καταστροφη σκηνικα..αναρωτιεμαι πως βγηκε 9ο..

  3. Συγγνώμη κιόλας αλλά κ η Aminata Savadogo μας έχει κουράσει ότι τραγούδι κ αν γράφει για οποιονδήποτε όλα ειναι ιδια μεταξύ τους.Έχει ένα συγκεκριμένο στυλ κ πάντα όλα τα τα τραγούδια που γράφει μοιάζουν,το ίδιο ισχύει κ με την Aiste Pilvelyte!Αν και κάτι μου λέει ότι φέτος οι Λιθουανοί θα στειλουν το Get Frighten και την κυρια με τα καρπούζια!

    • Όταν λες κυρία με τα καρπούζια και το κυρία δεν το βάζεις καν σε εισαγωγικά; Ελπίζω να το εννοούσες τελείως σαρκαστικά κι όχι να μην κατάλαβες ότι ο Gytis Ivanauskas είναι γένους -κατά τ’ άλλα- αρσενικού. Έλεος πάντως με αυτά τα ψυχανώμαλα κιτσαριά που δεν έχουν τίποτα απολύτως καλλιτεχνικό ή εστω ψυχαγωγικό να επιδείξουν.. Καποιοι μπερδεύουν τα τάλεντ σόου κι αντι να πανε στο τουρλουμπουκιστάν (δεν) έχεις ταλέντο, δηλώνουν υποψηφιότητα να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στη Eurovision. Νόμιζα πως επιτέλους αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει για το διαγωνισμό μια δια παντός αλλά όπως φαίνεται κάτι τέτοιες συμμετοχές ακόμα κερδίζουν ψήφους κοινού, επιτροπών και τιμητικές θέσεις..

  4. Μιλάμε για τέτοια ποιότητα για ακόμα μια φορά στις υποψηφιότητες της Λιθουανίας, ποιότητα που απορρέει όχι αποκλειστικά από την κερασφόρα drag χρυσοπερδικούλα με τα καρπούζια Μεσολογγίου, αλλά κι από το ότι η διοργάνωση επέτρεψε μια χαζοχαρούμενη γκόμενα (βλ. Aisté Pilvelyté) να διακόψει το τραγούδι της επειδή ξέχασε τα αγγλικά από το σκονάκι -γιατί ούτως ή άλλως αγγλικά δεν μπορεί να μιλήσει, πόσο μάλλον να τραγουδήσει- και να απαιτήσει εν ολίγοις δεύτερη προσπάθεια να το πει. Αλήθεια, γνωρίζει πως αν βρεθεί στο stage της Eurovision δε θα έχει τέτοια ευκαιρία; Που δε θα βρεθεί, απλά κουβέντα να γίνεται 🙂

  5. Η Aiste η Greta, αν και από ότι βλέπω να γίνει μονομαχία μεταξύ Aiste και Get frighten που το συγκεκριμένο για να μην το χαντακώνει η επιτροπή μάλλον το θέλουν να πάει για εκπροσώπηση. Ωστόσο εγώ προσωπικά i’ll go with Aiste και Aminata. Αν και θα ήθελα ξανά Aminata ως εκπρόσωπο και όχι πάλι σαν συνθέτη αλλά OK. Πιστεύω θα επιστρέψει κάποια στιγμή.

  6. Οι Βαλτικές (Λεττονία Λιθουανία τουλαχιστον) πρέπει να κάνουν ανδριάντα στην Aminata. Στην Λεττονία, ξεκάθαρα, πήρε για 2 σερί χρονιές την τύχη της χώρας στα χέρια της κι έφερε αποτέλεσματα, μπήκε δύο φορές top 15 (την μία μόνη, την άλλη με τον Justs ως ερμηνευτή) ενώ τα προηγούμενα χρόνια η χώρα της έφτανε με το ζόρι 16η στον ημιτελικό!
    Όσο για την Λιθουανία, δεν έχει επιλεγεί ακόμα αλλά μάλλον όλα δείχνουν Aistė Pilvelytė. Είναι αλήθεια ότι δεν το ‘χει πολύ με τα Αγγλικά, αλλά μέχρι τον Μάη υπάρχει αρκετός χρόνος για βελτίωση…
    Τώρα αν θέλουν την drag queen πρόβλημά τους… Η Aminata “προσφέρθηκε” να τους σώσει, αν αυτοί εθελοτυφλούν δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα…

  7. Οι συμμετοχές της Aminata έχουν μία καθοδική πορεία. Η φετινή της δεν συγκρίνετα καν με το εξαιρετικό Love Injected. Προτιμώ σαφώς τo Like I love you ή και το Love shadows για τη Λιθουανία.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ