ΡΩΣΙΑ: Ποιος θα είναι ο διάδοχος του Sergey Lazarev;

Η Ρωσία είναι η χώρα η οποία κάθε χρόνο διεκδικεί το βραβείο με μεγάλες αξιώσεις, καθώς από το 2004 που υιοθετήθηκε η διαδικασία των ημιτελικών φάσεων δεν έχει αποκλειστεί από την τελική φάση ποτέ (ένα ρεκόρ που κατείχε από κοινού με την Ελλάδα μέχρι το 2016). Έχοντας διανύσει μια ομολογουμένως επιτυχημένη διαδρομή σε όλα αυτά τα χρόνια (7/10 φορές ήταν στο τοπ5 τα τελευταία 10 χρόνια) δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η χώρα αναζητεί και για την φετινή χρονιά την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση ώστε να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο.

Τις τελευταίες μέρες οι φημολογίες δίνουν και παίρνουν στη χώρα με την ρωσική ιστοσελίδα life.ru να δημοσιεύει (πάντα σύμφωνα με δικές της πηγές) την επίσημη λίστα των υποψηφίων που σκέφτεται να ρίξει στη μάχη ο επίσημος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, από την οποία θα προκύψει ο εκπρόσωπος για τον διαγωνισμό στο Κίεβο. Σε αυτή τη λίστα υπάρχουν 5 ονόματα, ένα από τα οποία θα αποτελέσει το διάδοχο του Sergey στη Eurovision του 2017.

Παρά το γεγονός ότι το ρωσικό κρατικό κανάλι είχε αρνηθεί την υποψηφιότητα του, το site υποστηρίζει ότι ο Aleksander Panayotov είναι ένα από τα ονόματα που εμφανίζονται στη λίστα. Ο διάσημος Ρώσος τραγουδιστής με ουκρανική καταγωγή έχει ήδη στο παρελθόν προσπαθήσει να βρεθεί στην Eurovision 5 φορές.

Ένα άλλο όνομα που εμφανίζεται στην λίστα είναι αυτό της Elena Temnikova, η οποία και στο πρόσφατο παρελθόν αποτέλεσε μέλος του γκρουπ Serebro (Ρωσία 2007, Song#1, 3η θέση). Η καλλιτέχνης που αποχώρησε από το συγκρότημα το 2014 λόγω εγκυμοσύνης όπως είχε ανακοινωθεί, στη πορεία ακολούθησε σόλο καριέρα και κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τίτλο Temnikova Ι. Οι φήμες γύρω από το όνομά της αυξήθηκαν όταν η ίδια δημοσίευσε μία φωτογραφία στην οποία υποδήλωνε πιθανή συμμετοχή της.

Η νικήτρια της 5ης έκδοσης του The Voice Ρωσίας, Daria Antonyuk, θεωρείται ως μία ακόμα ικανή υποψηφιότητα. Παρά το νεαρό της ηλικίας της (μόλις 20 χρονών), κατάφερε να κερδίσει την αγάπη του κόσμου κατά τη διάρκεια του μουσικού διαγωνισμού και τώρα παρακολουθεί μαθήματα σε μία από τις πιο σημαντικές σχολές θεάτρου στη Ρωσία. Εκτός από τη δημοσιοποίηση του ονόματός της στη λίστα του life.ru η ίδια επιβεβαίωσε ότι είναι επίσημο και δήλωσε πολύ χαρούμενη που θα πάρει μέρος.

Η περσινή spokesperson που έδωσε τις ψήφους της Ρωσίας, Nyusha, ήδη ομολόγησε ότι θα ήθελε να εκπροσωπήσει τη χώρα της. Αποτελεί άλλη μία πιθανή υποψηφιότητα και είναι γνωστό ότι συναντήθηκε ακόμη και με τον Philipp Kirkorov, συνθέτη πολλών συμμετοχών της Ρωσίας όπως το You Are The Only One του Sergey Lazarev. Η Nyusha η οποία ακολουθείται από ένα σημαντικό αριθμό θαυμαστών, θεωρείται ότι αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρισμένες τραγουδίστριες στη χώρα της.

Η λίστα δεν αποτελείται μόνο από σόλο καλλιτέχνες, μιας και το συγκρότημα Soprano Turetskogo συμπληρώνει την πεντάδα των υποψηφίων της λίστας που δημοσιοποίησε το life.ru.

Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ως επικρατούσα άποψη μεταξύ των αρμοδίων του ρωσικού τηλεοπτικού φορέα φέρεται να είναι πως μία γυναικεία παρουσία με ενέργεια είναι απαραίτητη στη σκηνή του Κιέβου, μετά από μία εξαιρετική ανδρική παρουσία όπως αυτή του Sergey Lazarev το 2016.

Ας θυμηθούμε την περσινή εμφάνιση της Ρωσίας που είχε σκηνοθετήσει ο μοναδικός Φωκάς Ευαγγελινός!

Γεώργιος Γεωργακόπουλος

[Πηγή άρθρου: life.ru]

[Πηγή φωτογραφίας: eurovision.tv]

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο πραγματικός νικητής της Γιουροβίζιον 2016.
    Δύσκολο για την Ρωσία να βρει το πακέτο “τραγουδιστής-τραγούδι-σκηνική παρουσία” που είχε πέρσι.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ