EBU: Celebrate Diversity!

Η Κρατική Ραδιοτηλεόραση της Ουκρανίας και η EBU ανακοίνωσαν σήμερα το σλόγκαν και το λογότυπο του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον 2017.

Celebrate Diversity (Γιορτάστε τη διαφορετικότητα):  Αυτό είναι το σλόγκαν που θα χρησιμοποιηθεί φέτος για τις ανάγκες του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον στο Κίεβο.

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε το λογότυπο που απεικονίζει ένα παραδοσιακό Ουκρανικό περιδέραιο που λέγεται Namysto. Το περιδέραιο αυτό δεν είναι μόνο ένα κόσμημα αλλά φυλαχτό και σύμβολο ομορφιάς και υγείας. Κατασκευάζεται από πολλές διαφορετικές χάντρες, καθεμιά με το δικό της σχέδιο. Επιλέχθηκε για να συμβαδίσει με το σλόγκαν στα πλαίσια του εορτασμού της διαφορετικότητας.

Το λογότυπο σχεδίασαν 2 Ουκρανικές εταιρίες, οι Republique και Banda.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ανέβασε στο YouTube η EBU και αφήστε τα σχόλια με τις εντυπώσεις σας στο τέλος του άρθρου.

 

Chris Zavos
Chris Zavoshttps://www.youtube.com/watch?v=ZeLl8ZGCKhQ&list=PLAH1I2XLJAlsYYdCKLEiJ4575-86Fv8Hv
Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πολυ ωραιο κοινωνικο μηνυμα. αποδοχη στη διαφορετικοτητα με ο,τι αυτο συνεπαγεται: σεξουαλικοτητα, καταγωγη, χρωμα, θρησκεια… ευγε!

  2. Ας ετοιμάσουν μια καλή αρένα χωρίς προβλήματα και ελλείψεις κ το σλογκαν ειναι το λιγοτερο. Γενικα ωραιο παντως, ενταξει. Τιποτα ιδιαιτερο

  3. το έχω πραγματικά βαρεθει αυτό το εργάκι…είναι τόσο παρωχημένο που καταλήγει εκνευριστικό…βγάλαν τραβεστή νικήτρια πριν το 2000.εν έτη 2014 ξανά βγάλαν νικητή ότι τέλος πάντων ήταν η κοντσίτα.δεν θα αναφερθώ σε χρώμα και καταγωγή μιας και αυτά δεν ε΄ναι κομπλεξ των ευρωπαικών χωρών.θρησκεία; κανείς δεν αδχολείται πια μόνο οι τζιχαντιστές :”). Δηλαδή τι άλλο θέλουν να μας πασαρουν τώρα;

  4. Νομίζω ότι με το “Celebrate Diversity” βγάλανε την “υποχρέωση” του σλόγκαν για φέτος οι Ουκρανοί. Τελείως ανέμπνευστο και χιλιοειπωμένο. Όσο για το περιδέραιο θα μπορούσε να είναι και διαφημιστικό από κάποιο σνακ ή κρουασάν ίσως… Και για αυτά χρειάστηκαν να συνεργαστούν 2 εταιρίες… Μάλιστα…
    Ελπίζω να μην έχουν καμία ανάμιξη και για τον σχεδιασμό της σκηνής.

  5. Και κουλουριασμένη κάμπια το λες. Δεν θα έλεγα ότι μου αρέσει, όπως το βλέπω εδώ. Πολύ λεπτομερές και πολύπλοκο. Ένα πετυχημάενο λογότυπο πρέπει να περνάει το μήνυμα με απλό και σε εύκολα κατανοητό τρόπο για το τι δείχνει και θέλει να πει.

  6. Eπίσης, το να επικαλείται όχι απλά την ανοχή αλλά και τον εοαρτασμό της διαφορετικότητας η Ουκρανία με το τόσο έντονο ακροδεξιό έως νεοναζιστικό στοιχείο, είναι ένα παράδοξο.

  7. Κάπως έτσι περίμενα το λογότυπο της φετινής Eurovision με ένα τέτοιο μήνυμα… με τόση τρομοκρατία και με τόση βία καθημερινά, νομίζω πως είναι ένα μήνυμα που ταιριάζει στην εποχή μας! Αύριο θα μάθουμε και σε ποιον ημιτελικό θα διαγωνιστούμε και μακάρι η τύχη να μας χαμογελάσει.

  8. Γενικά δεν δίνω πολλή σημασία στα slogans (ενδιαφέρομαι πιο πολύ για τη σκηνή και τα τραγούδια ασφαλώς) αλλά εντάξει υπερβολικά ανέμπνευστο. Φυσικά και πρέπει να γιορτάζουμε την διαφορετικότητα, υπό την έννοια οτι κάθε άνθρωπος είναι μια μοναδική ύπαρξη, άλλωστε αυτό δείχνει διαχρονικά η Eurovision… Αλλά το να το κάνουμε και slogan το βρίσκω υπερβολικό, είναι αυτό που λένε οι Άγγλοι “stating the obvious”… Εν πάσει περιπτώσει ας είναι όλα τα υπόλοιπα εντάξει και τους το “συγχωρώ” το slogan
    Υ.Γ.: Το μοναδικό slogan για μένα που έδεσε πολύ ωραία με τον διαγωνισμό ήταν το Feel Your Heart Beat των Γερμανών, τα άλλα λίγο πολύ ήταν επαναλαμβανόμενα…. Οι Ουκρανοί πάντως σίγουρα δεν το ‘χουν με τα slogan, το “Awakening” του 2005 εξαιρετικά ανέμπνευστο επίσης…

  9. Πολύ καλη επιλογή και το motto του φετινού διαγωνισμού είναι αρκετά έξυπνο!
    Μπράβοο στους διοργανωτές!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ