Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για “Dream Team” και Demy!

Δημοσιεύτηκε πριν από λίγα λεπτά η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ στην οποία, όπως αναφέραμε σε άρθρο μας νωρίτερα σήμερα, επιβεβαιώνεται η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό τον προσεχή Μάιο με την Demy. Η ανακοινωση αναφερει συγκεκριμενα:

Με μια δυναμική ομάδα, που απαρτίζουν ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος, o σκηνοθέτης Φωκάς Ευαγγελινός και η ερμηνεύτρια Demy, θα συμμετάσχει η Ελλάδα στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Κίεβο από τις 9 έως τις 13 Μαΐου.

Σύντομα η ΕΡΤ θα παρουσιάσει σε ειδική εκπομπή για τον ελληνικό τελικό τρία τραγούδια ερμηνευμένα από την Demy, τα οποία θα τεθούν σε διαδικασία ψηφοφορίας από το τηλεοπτικό και διαδικτυακό κοινό. Το τραγούδι που θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, θα αναδειχθεί ως η ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Λίγη υπομονή λοιπόν μέχρι την επίσημη παρουσίαση των τραγουδιών, καθώς ο αποκλειστικός κριτής φέτος θα είναι το κοινό!

 

67 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ο,τι καλυτερο μπορουσε να κανει η ερτ μετα το περσινο φιασκο. την demy την εκτιμω παρα πολυ ως τραγουδιστρια αλλα και ως ανθρωπο γιατι ειναι ενα κοριτσι με ηθος, και ειναι προσγειωμενη. ειναι πολυ ομορφη και επικοινωνιακη κατι που στη eurovision παιζει μεγαλο ρολο. οσο για την dream team δεν εχω λογια. εχουμε δει ποσο ταλαντουχοι και ικανοι ειναι. εχουν μεγαλη εμπειρια και καθε χρονο εχουν προτασεις απο αλλες χωρες. σιγουρα θα βρεθουμε στο top 5. ευχομαι ολοψυχα καλη επιτυχια στην ελλαδα. το πρωτο φαβορι της eurovision 2017 βρεθηκε! το κιεβο ειναι η τυχερη μας πολη τελικα

  2. Άντε καλή μας επιτυχία. Εκ πρώτης όψεως πρόκειται για καλή επιλογή! Όπως ξαναείπα βέβαια θα προτιμούσα 3 ισάξια τραγούδια, όχι 1 που να αξίζει και άλλα 2 απλώς για να αιτιολογείται ο εθνικός τελικός…. Περιμένω με ανυπονονησία αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία!

  3. λυστε μου μια απορια βρε παιδια γιατι δεν εχω καταλαβει τι εγινε με τους stereo soul. δεν ειχε γινει γνωστο οτι θα διαγωνιστουν demy και stereo soul με 2 τραγουδια ο καθενας; αρχικα προθεση της ερτ ηταν η απευθειας αναθεση, μετα κλειστη επιλογη οπου θα ερχοταν σε επαφη με δισκογραφικες εταιριες, μετα κατεληξαν στο να γινει ελληνικος τελικος αλλα με την προβολη video clip και τελος να γινει μεν ελληνικος τελικος αλλα με demy και stereo soul με 2 τραγουδια ο καθενας οπως αναφερα παραπανω. τουλαχιστον οι stereo soul να πανε του χρονου

    • Η δισκογραφικη των stereo soul ειπε στην ΕΡΤ : Η θα γινει απευθειας αναθεση στους ιδιους η δεν θα συμμετασχουμε.Εθνικο τελικο δεν θελουμε
      Ετσι η ΕΡΤ επιλεξε την Demy(πολυ σωστα) για να διαγωνιστει στον εθνικο τελικο…

  4. Τελικα το παθημα εγινε μαθημα και επελεξαν σωστα εκει στην ερτ!!!εξαιρετικη επιλογη το διδυμο-dream team αλλα κι η demy, πολυ καλη τραγουδιστρια της γενιας της με ηθος πανω απ ολα!!! Ευχομαι ο,τι καλυτερο που κατι μου λεει πως θα ρθει…μια θεση στη 10αδα η ακομα κι στη 3αδα η 5αδα ειναι εφικτη,εν αναμονει των κομματιων λοιπον και…ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!

  5. Εχω μεινει πραγματικα εκλπηκτος με την φετινη εκροσωπο μας και την ΑΨΟΓΗ ομαδα! Δεν ξερω αν καταλαβαινετε ποσο θετικο ειναι οτι εχουμε Κοντοπουλο και Φωκα στην συμμετοχη μας..
    Θεωρω φετος σιγουρη προκριση κ 10αδα στο Κιεβο, αλλιως δεν θα πηγαινε ουτε η Ντεμυ, ουτε ο Φωκας ουτε ο Κοντοπουλος αν δεν ηταν σιγουροι για μια καλη θεση! Καλη μας επιτυχια! Καιρο ειχα να χαρω τοσο για την eurovision, ειχα απογοητευτει τις 3 τελευταιες χρονιες!

  6. Ξεκινάμε λοιπόν! Ειλικρινά είναι η καλύτερη επιλογή και ειδικά μετά τα χάλια αποτελέσματα πέρσι. Δυνατή ομάδα έχουμε και πλέον μένει να ακούσουμε τα υποψήφια τραγούδια που θεωρώ ότι θα έχουν τη δυναμική που χρειάζεται η Eurovision (αφού τα υπογράφει ο Δημήτρης Κοντόπουλος που ξέρει πολύ καλά από επιτυχίες!) Είμαι ήδη αισιόδοξος για τον Μάιο και για μια θέση στη δεκάδα γιατί όχι και πεντάδα! ΚΑΛΗ ΕΠΙΥΤΧΊΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ!!!!!

  7. Τελικά η Παρασκευή και 13 αποδείχθηκε τυχερή μέρα για εμας !!! Λατρεύω Ντεμυ !?

    Ανυπομονω για τα τραγούδια !!! Ναι μεν να είναι αγγλόφωνα και συγχρονα ποπ αλλά θα ήθελα να υπάρχει και μια δυναμική μπαλάντα (πχ κάτι σαν το “πόσες χιλιάδες καλοκαιρια” ή το “ρόδινο όνειρο” εστω και στα αγγλικά.. )….το σημαντικό είναι να έχουν μελωδία και ρυθμο που να σου μένει και να αρέσει (κυριως στους ξένους γτ αυτοι ψηφίζουν ?) ….

    Θεωρώ πως και μονο απο τους συντελεστές της συμμετοχής μας είμαστε απο τα φαβορί (δεν μου αρέσουν οι χαρακτηρισμοί) για φέτος ή έτσι μας χαρακτηρίζουν οι εκτός Ελλαδας…για τελικό δεν το συζητώ θα περάσουμε (είμαι αισιόδοξος?)… Απο εκεί και πέρα όλα παιζουν απο την πρωτη 3αδα έως και τον πάτο(αμέτρητα τα φαινομενικά φαβορί που είχαν τέτοια κατάληξη)….είμαστε “φαβορί” χωρίς καν να ακουσουμε τα τραγουδια ομως και ακόμα είναι νωρίς !!!(με τρομάζει αυτό)…με το καλό να τα ακούσουμε…να ψηφισουμε το καλυτερο και γτ οχι να νικήσουμε ; (όλα μπορούν να γίνουν )

    Δεν μπορω να περιμένω για τα τραγούδια ! Αιντε καλη μας επιτυχία !!! ?

  8. Καλή επιτυχία στο κορίτσι. Αλλά λίγο ήρεμα με τα dream team, ας ακουσουμε τα τραγουδια πρωτα, ας το δουμε ολοκληρωμενο σκηνικα, γιατι η “dream team” με τον Σακη στη Μοσχα δεν επιβεβαιωσε τις τρελες προσδοκιες που ειχαν δημιουργησει!

      • η «dream team» με τον Σακη στη Μοσχα δεν επιβεβαιωσε τις τρελες προσδοκιες που ειχαν δημιουργησει!
        Αν δημιουργείς προσδοκίες για πρωτιά και μόνο! ακόμα και η δεύτερη θέση φαίνεται αποτυχία

      • οντως το 2009 παρ’ οτι φαινοταν ολοκαθαρα οτι ο rybak θα κερδισει ολοι μα ολοι μα ολοι ειχαμε την ψευδαίσθηση οτι θα κερδισουμε εμεις σιγουρα…

    • και μην ξεχναμε οτι ηταν η 2η φορα που πηγε ο σακης η demy παει πρωτη φορα οποτε ειναι κατι καινουργιο για τις αλλες χωρες

  9. ως ogae greece μπορειτε να μας παρουσιασετε ολες τις συμμετοχες των δημητρη κοντοπουλο και φωκα ευαγγελινο; ευχαριστω εκ των προτερων

  10. κατι που δεν σχολιασατε ειναι οτι η ανακοινωση του εκπροσωπου μας φετος εγινε αρχες ιανουαριου κατι που δηλωνει οτι προετοιμαζονται απο νωρις για το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα. πρεπει να συγχαρουμε και την ερτ που φετος πηρε το θεμα eurovision σοβαρα. μενει να δουμε αν θα επενδυσει στη συμμετοχη μας. δεν ειμαστε ρωσια για να παρουσιασουμε το περσινο υπερθεαμα. υπομονη λοιπον μεχρι να ακουσουμε τα τραγουδια. φετος το κοινο και μονο θα ψηφισει για το τραγουδι με το οποιο η demy θα εκπροσωπησει την ελλαδα κατι που εχει να γινει απο το 1998 ενω για πρωτη φορα θα εχουμε τη δυνατοτητα εκτος απο τηλεοπτικα να ψηφισουμε και διαδικτυακα. δημοκρατικες διαδικασιες. ευγε!

  11. Φέτος η όλη διαδικασία φαίνεται να είναι σύμφωνη με την πλειοψηφία των Ελλήνων φανς, μιας και η Demy έχει απήχηση στο νεανικό κοινό. Ωστόσο δεν παύει να είναι και πάλι μια απευθείας ανάθεση με την μόνη διαφορά την “ελευθερία” επιλογής μεταξύ 3 κομματιών.
    Η Demy είναι μια ποπ τραγουδίστρια με σχετικά καλή δισκογραφία (αναφέρομαι στα singles που έχει τύχει να ακούσω από τα δημοφιλή της, αλλά κατά τη γνώμη μου της λείπει το εκτόπισμα στο live κάτι το οποίο θα μπορούσε να μας προσφέρει μια εκ των Τάμτα/Φουρέιρα (αν και οι τελευταίες έχουν πιο αδύναμη συγκριτικά δισκογραφία στην ελληνική ποπ σκηνή, κατ’ εμέ πάντα)
    Εδώ λοιπόν θα βοηθήσει ο Φωκάς. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι η προβλεψιμότητα της σύνθεσης και παραγωγής του κου Κοντόπουλου. Γενικότερα δε θυμάμαι να ενθουσιάζομαι ποτέ με κάποιο από τα τραγούδια του στον διαγωνισμό ούτε καν με το περσινό της Ρωσίας που ας μη γελιόμαστε, σκόραρε περισσότερο λόγω δυναμικής χώρας/τραγουδιστή και εντυπωσιακής σκηνικής προσέγγισης παρά λόγω του ίδιου του τραγουδιού.
    Δε μένει λοιπόν παρά να ευχηθούμε από καρδιάς καλή επιτυχία στη Demy και στην ομάδα από πίσω της. Εν αναμονή των τραγουδιών!

    • Ερχεσαι ακριβως στα λογια μου! Και εμενα δεν με ενθουσιασε ποτε καποιο τραγουδι του Δημητρη Κοντοπουλου,για να μην θυμηθω το ”this is our night” που ηταν ολιγον τραγικο! Και κακα τα ψεματα,η περσινη Ρωσια σκοραρε τοσο ψηλα λογω της εντυπωσιακης σκηνικης παρουσιας,λογω δυναμικης χωρας και της απηχησης που ειχε ο τραγουδιστης και οχι αποκλειστικα λογω τραγουδιου! Ο Φωκας Ευαγγελινος παντα εξαιρετικος! Ακουγοντας οτι και τα 3 τραγουδια θα ειναι αγγλοφωνα δυστυχως φανταζομαι καποιο συνηθισμενο ποπ κομματι απο αυτα που γραφει συνηθως ο κ.Κοντοπουλος! Ας ελπισουμε και σε καποιο καλο dance κομματι γιατι δεν ξερω αν θα ηθελα να παμε παλι με καποια μπαλαντα! Αυτο που ξερω ειναι οτι με την βοηθεια του Φωκα και ολου του team θα παμε ψηλα και γιατι οχι top7 και παραπανω! Ανυπομονουμε για τα τραγουδια και ελπιζω να μας εκπληξει ευχαριστα ο κ. Κοντοπουλος! Καλη επιτυχια!

      • Aς ελπίσουμε σε κάτι αντίστοιχο της Βουλγαρίας πέρσι, μιας και θα κινηθούμε σε ποπ ακούσματα 🙂

  12. ελπίζω μονο να ακουσω ελληνικο στίχο!!μονο αυτο΄!η τραγουδιστρια μου ειναι πολυ συμπαθης και την προτιμω απο κατι αταλαντες τυπου φουρειρα και δε συμμαζευεται!καλη μας επιτυχία λοιπον!!ο κοντοπουλος απο τους αγαπημένους μου συνθετες!οδο για τον φωκά τα λογια ειναι περιττά!απλα υπέροχος!

  13. Επιτέλους ξέρουμε και επίσημα την εκπρόσωπό μας! Χαίρομαι πραγματικά που φέτος η ΕΡΤ έδειξε ενδιαφέρον και επέλεξε μια δυνατή ομάδα για το Κίεβο. Θεωρώ ότι η Demy, σε συνδυασμό με Κοντόπουλο και Ευαγγελινό θα μας φέρει ένα καλό αποτέλεσμα. Πολύ θετικό επίσης, το γεγονός ότι θα επιλέξουμε ανάμεσα σε ορισμένα κομμάτια, τα οποία όμως εύχομαι να μην είναι πανομοιότυπα μεταξύ τους αλλά να υπάρχει, όσο το δυνατόν, κάποια ποικιλία κυρίως στο tempo. Από εκεί και πέρα θέλω να ευχηθώ να έχουμε καλή επιτυχία, να στηρίξουμε τη συμμετοχή μας και τη Demy και να απολαύσουμε το διαγωνισμό για ακόμα μία χρονιά!!!

  14. δειτε τι εγραψαν οι stereo soul πριν απο λιγο στη σελιδα τους:

    We didn’t quite make it this year…..But…
    All the best to DEMY (Official Fan Page) for Eurovision Song Contest 2017 in Kyiv. Please make us proud and bring the victory back to Greece ! That is what matters most.
    Stereo Soul, Eurovision 2018? 😉
    #NothingButLove

    αξιοπρεπεια πανω απ’ ολα. επρεπε να τους δοθει μια ευκαιρια

  15. Πηρε καπου το μάτι μου οτι η εταιρεία των stereo soul ζητησε απευθείας αναθεση. Το λες και θράσος…

  16. θελω να θεσω ενα ερωτημα και οποιος γνωριζει να μου απαντησει. γιατι στους ελληνικους τελικους η ερτ δεν ανακοινωνει ποτε το αποτελεσμα ψηφοφοριας του τηλεοπτικου κοινου και της κριτικης επιτροπης ως ειθισται σε καθε χωρα; ελπιζω τουλαχιστον φετος να υπαρξει διαφανια. επισης ετσι θα υπαρξει και σασπενς. αρκετα παλιακος ο τροπος ανακοινωσης με το φακελο

    • Ποιος φάκελος και ποια διαφάνεια?
      Φέτος το αποτέλεσμα θα είναι 100% του κοινού από ψηφοφορία μέσω διαδικτύου, sms και τηλεφωνική. Δεν θα υπάρχει επιτροπή φέτος.

      • giannismits
        η ερωτηση μου δεν αφορουσε για τη φετινη ψηφοφορια (προφανως εχω ενημερωθει για τον τροπο ψηφοφοριας που θα ακολουθηθει φετος) αλλα για προηγουμενους εθνικους τελικους

        Κωνσταντινος
        το γνωριζω αυτο, εγω ρωταω γιατι δεν ανακοινωνονται τη βραδια του τελικου

    • Φιλε/φιλη εχω την εντυπωση πως αυτο δεν ισχυει καθε χρονο πχ. Το 2013 2014 2015 και 2010(μονο για τα πρωτα 3 στη καταταξη κομματια) η ερτ ειχε ανακοινωσει αργοτερα την αναλυτικη ψηφοφορια κοινου κι επιτροπης ενω το 2011 η το 12 δεν το ειχε κανει,αν θες ριξε μια ματια στη wikipedia 🙂

  17. Χάρηκα πάρα πολύ με την απόφαση της ΕΡΤ!! Με Demyyy και Dream Team θα σκισουμε φέτος!! Ανυπομονώ καλή μας επιτυχία!!

  18. Το ότι δεν είμαι φαν της Demy και του Κοντόπουλου, είναι μια από τις πιο ασήμαντες λεπτομέρειες του σύμπαντος…
    Απολαμβάνω το χαμόγελο και τη θετική ενέργεια που προκάλεσε σε τόσο κόσμο αυτή η ανάθεση κι εύχομαι τα καλύτερα. Ο ενθουσιασμός που επικρατεί μου θυμίζει την προηγούμενη δεκαετία. Χρειαζόταν κάτι τέτοιο! Εγκρίνω!

  19. Η καλη θεση της Ελλάδας ειναι -σχεδον- σιγουρη….το μονο που πρεπει να κανουμε ειναι να περιμενουμε με συγκρατημενη αισιοδοξια…

  20. Με την τριαδα DEMY,Κοντοπουλος,και Ευαγγελινος τα πραγματα φετος θα ειναι διαφορετικα οχι μονο τελικο θα παμε θα ειμαστε στην πρωτη δεκαδα αντε και πενταδα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ και να ξεχασουμε το περσινο φιασκο με τους ερασιτεχνες ARGO στην Στοκχολμη

  21. Αν και ειχα μια ιδιαιτερη προτιμηση στους Stereo, εκτιμω εξισου την Demy είναι εκπληκτική τραγουδιστρια και πανω απ ολα γνωστη στη χωρα μας 🙂 Ωστοσο για το dream team δεν θα ηθελα να περιμενω ενα τραγουδι συνηθισμενο οπως ρωσια 2016 αζερμπαιτζαν 2013 που ειναι τυπου μπαλαντες.. θελω να κανουν ενα περισσοτερο dance κομματι φετος 😉

  22. Δεν ενθουσιάζομαι με την επιλογή παρόλα αυτά πιστεύω ότι φέτος θα δούμε κάτι αξιόλογο σε σχέση με πέρυσι.Στο άκουσμα πάντως Κοντόπουλου και Ευαγγελινού χάρηκα πάρα πολύ .Η εξασφάλιση τουλάχιστον της πρόκρισης στο τελικό θεωρείτε εγγυημένη.Ας περιμένουμε να ακούσουμε και τα τραγούδια.

  23. Οι ξενοι σχολιαζουν την επιλογη μας σαν ”SAFE” και ”UNREMARKABLE POP”. Νομιζω εχουν δικαιο. Μετα απο 3 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ αποτυχιες η ερτ παει και κανει αναθεση σε μια συμπαθεστατη τραγουδιστρια αλλα περιοριζει τις επιλογες τραγουδιου ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ συνθετη που ειναι γνωστο οτι γραφει συνηθισμενα ποπ τραγουδια. Ουτε φετος θα καρδιοχτυπησουμε οπως το 2008 με την καλομοιρα. Δε θα ερθουμε ΚΑΝ κοντα σε νικη. Κριμα γιατι η ΕΡΤ στο παρελθον ΠΑΝΤΑ μετα απο μια μεγαλη αποτυχία ή δυο συνεχομενες αποτυχιες, εστελνε κατι δυνατο τουλαχιστον σαν ονομα ερμηνευτη. Τωρα παμε με το συνθετη που εφερε το Ρουβα στην 7η θεση και ειχε σχολιαστει τοτε (το 2009) για το κλισε συνηθισμενο ποπ τραγουδι του. Για μενα ειναι στο συνολο της μια αξιοπρεπης επιλογη της ΕΡΤ αλλα οχι η καλυτερη μιας και αν ηθελε πραγματικα δυνατη επιστροφη επρεπε να παει σε αναθεση στον Οικονομοπουλο ή στην Ασλανιδου ή ακομα και στην Παολα να γινει χαμος. Και οι 3 τραγουδιστες που αναφερω ΔΕΝ εχουν κολλημα με εναν και συγκεκριμενο συνθετη οποτε αν επιλεγοταν ενας απο τους 3, θα διαλεγαν οντως το καλυτερο τραγουδι ή τα καλυτερα τραγουδια (αν ειχαμε επιλογη τραγουδιου απο τον κοσμο) αναμεσα σε πολλα απο πολλους και καλους συνθετες. Καλη επιτυχια οπως και να χει αλλά κριμα που η ερτ βαριεται και να ασχοληθει να βρει ενα καλο τραγουδι και πεταει ολη τη δουλεια σε μια δισκογραφικη και σε ενα και μονο συνθετη.

    • Λίγος σεβασμός για τη καλύτερη ομάδα του στην ιστορία του διαγωνισμού δεν θα έβλαπτε…
      Ευτυχώς είστε λίγοι εσείς που λοιδορείτε τους πιο ικανούς!

    • Μάλλον ξεχνάς στο σχόλιο σου ότι ο Κοντοπουλος είναι ο συνθέτης του νικητήριου τραγουδιού της τηλεψηφοφορίας της Γιουροβίζιον 2016 και ότι η Γιουροβίζιον είναι ένας εμπορικός ΠΟΠ διαγωνισμός. Δεν είναι το “caramela”

  24. η αλήθεια είναι πως ο κοντόπουλος τότε με τον Ρουβά ήταν όντως απογοητευτικός ως δημιουργός.Αλλά ρε σεις ρωσια 2016 και αζερμπαιτζαν με τον hold me,unfold me ήταν απόλυτα πετυχημένος.Ελπίζω να μην ματώσουν τα αυτιά μας.Αν και όντας μικρότερος και μεγαλώνοντας κυριολεκτικά μέσα στις επιτυχίες(ξεκίνησα να παρακολουθω απο το 2004 φανατικά) δεν με ενοχλεί που δεν πηγαίνουμε τόσο καλά όσο είχα συνηθίσει.Στην τελική δεν μας αξιζει.Είμαστε μια χώρα που τα μουσικά δρόμενα μόνο πρωτοποριακά και φρέσκα δεν τα λες.Υγεία πάνω απ όλα και καλή επιτυχία στη Ντέμι.!!!!

  25. Η αληθεια ειναι οτι με εξαιρεση τους ελληνες φανς, δεν βλεπω και κανενα ενθουσιασμο με την επιλογη της Ντεμη…Ισα ισα βλεπω τον απλο κοσμο να λεει λεξεις τυπου ”ξενέρωμα” η επιλογη….”ουδετερη” επιλογη…”αχρωμη και αοσμη” επιλογη….η αληθεια ειναι οτι η Ντεμη ειναι ωραια και γραφει στο φακο το προσωπο της αλλα ειναι και λιγο αγγούρι και λίγο ”κρύα”….Επισης η αληθεια ειναι οτι τα πιο ωραια και κυριως τα πιο πρωτοτυπα ποπ τραγουδια της ειναι αυτα που της εγραψαν άλλοι συνθέτες και οχι ο κοντοπουλος (πχ Η αλήθεια μοιάζει ψέμα, Μια ζωγραφιά, Fallin’ κτλ….. Που αν δεν κανω λαθος ειναι συνθεσεις του OGE, των Playmen κτλ)

  26. ‘Κυριολεκτικά στο παρά 1’ βρέθηκε εκτός Ελληνικού τελικού της Eurovision το συγκρότημα των Stereo Soul που το ελληνικό κοινό γνώρισε από την ομάδα του Θοδωρή Μαραντίνη στο «X – Factor». Μάλιστα σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ενημερώθηκαν για τον αποκλεισμό τους όχι από κάποιο στέλεχος της ΕΡΤ αλλά από το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση για την συμμετοχή της Demy.

    Αποτέλεσμα; Να «στραβώσουν» άγρια. Τι παίχθηκε στο παρασκήνιο; Το δίδυμο Δημήτρη Κοντόπουλου (στίχοι – μουσική) – Φωκά Ευαγγελινού (σκηνοθεσία – χορογραφία) ήθελε Ελληνικό τελικό αποκλειστικά με την Demy και τα στελέχη της ΕΡΤ μην θέλοντας να ριψοκινδυνέψουν την συμμετοχή τους και έχοντας κατά νου το περσινό φιάσκο με τους Argo αποφάσισαν να τους κάνουν το χατίρι. Έτσι το κοινό θα επιλέξει ανάμεσα σε τρία τραγούδια του Δημήτρη Κοντόπουλου που θα ερμηνεύσει η Demy. Η αναλογία πιθανότατα θα είναι δύο ποπ και μια μπαλάντα’.

    ΠΗΓΗ Νασσος μπλογκ
    ΥΓ Παιδες ημουν ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΤΣΙ. Αφου ο λογος που καθυστερουσε το ολο πραγμα ηταν γιατι η δισκογραφικη της Ντεμης και οι συντελεστες πιεζαν για αναθεση για να μη διαγωνιστουν ουτε καν με αλλον ενα. Το ειχα ψιλιαστει οπως ειπα και το θεωρω τραγικο αν οντως εγινε. τραγικο ομως. Επισης θα ειναι τραγικο αν εχουμε μονο ενα καλο τραγουδι στον τελικο και τα αλλα δυο ειναι απλα….για το θεαθηναι.

  27. Και επιτέλους μετά το περσινό ΦΙΑΣΚΟ από την πρωτη στιγμή της ανάθεσης σε αυτούς τους τραγικούς βυσματίες που εξαφανίστηκαν από προσώπου γης(και πολύ δίκαια) έχουμε πάλι μια ανάθεση σε μια συμπαθέστατη τραγουδίστρια.Ναι θα μπορούσε να γίνει ελληνικός τελικός με περισσότερα ονόματα, αλλά τουλάχιστον θα επιλέξουμε εμείς το τραγολυδι μας.Ας είμαστε έστω ευχαριστημένοι με αυτό.Δεν θα γίνουμε ποτέ Melodifestivalen ας το πάρουμε απόφαση.
    Η Demy είναι μια άκρως συμπαθέστατη ταλαντούχα νέα τραγουδίστρια clean cut face που ΄τουλάχιστον θα μας εκπροσωπήσει αξιοπρεπώς.
    Ο Φωκάς θα κάνει “παπάδες” στην παρουσία και επίσης ένα μεγάλο Συν.
    Τώρα ο Κοντόπουλος ναι θα γράψει πάλι μια από τα ίδια…Αλλά αν υπερβεί έστω λίγο τον εαυτό του και γράψει κάτι ανάλογο του “Hold me” ή του “Πόσα χιλιάδες καλοκαίρια” ένα ωραίο μελωδικό ποπ τραγούδι και γινει hit τότε θα πάμε αρκετά καλά και θα έχουμε λίγο ενδιαφέρον φέτος.Καμία σχέση με την περσινή ντροπιαστική τουλάχιστον παρουσία μας…
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!

  28. Μερικοί άρχισαν να κατηγορούν πριν καν δουν και ακούσουν. Υποστηρίζουν την άποψή τους με κακίες και σκόρπια σχόλια που βρίσκουν σε διάφορα site για να “τεκμηριώσουν ” τη γνώμη τους. Κάποιοι είναι ακόμα και κατα της απ’ απευθείας ανάθεση στο team Φωκά-Κοντόπουλου με τη δικαιολογία, ότι απαίτησαν να είναι μόνο αυτοί υποψήφιοι. Και έτσι να είναι, πραγματικά είναι οι μόνοι που το δικαιούνται γιατί το έχουν κερδίσει με τη δουλειά τους και με τα αποτελέσματα που έχουν φέρει!
    Για αυτούς που έχουν μνήμη χρυσόψαρου:
    Φωκάς Ευαγγελινός.
    2016, 3η θέση για τη Ρωσία και τον Sergey Lazarev με το τραγούδι «You are the one»
    2014, 7η θέση για τη Ρωσία και τις δίδυμες Τolmachevy με το «Shine»
    2013, 2η θέση για το Αζερμπαϊτζάν και τον Farid Mammadov με το «Hold me»
    2009 7η θέση για την Ελλάδα και τον Σάκη Ρουβά με το «This is our night»
    2008, 1η θέση για την Ρωσία και τον Dima Bilan και το τραγούδι “Believe me” και την 2η θέση για την συμμετοχή της Ουκρανίας με την Annie Lorak και το τραγούδι “Shady Lady”
    2007 6η θέση για την Λευκορωσία και τον Dmitry Koldun με το « Work your magic»
    2006, 2η θέση για την Ρωσία και τον Dima Bilan,
    2005, 1η θέση για την΄Ελλάδα και την Έλ. Παπαρίζου με το «My number one”
    2004, 3η θέση για την Ελλάδα και τον Σάκη Ρουβά με το «Shake it”
    Δημήτρης Κοντόπουλος.
    2016, 3η θέση για τη Ρωσία και τον Sergey Lazarev με το τραγούδι «You are the one»
    2014, 7η θέση για τη Ρωσία και τις δίδυμες Τolmachevy με το «Shine»
    2013, 2η θέση για το Αζερμπαϊτζάν και τον Farid Mammadov με το «Hold me»
    2009 7η θέση για την Ελλάδα και τον Σάκη Ρουβά με το «This is our night»
    2008 2η θέση για την συμμετοχή της Ουκρανίας με την Annie Lorak και το τραγούδι “Shady Lady” (παραγωγή τραγουδιού)
    Αν αυτοί δεν δικαιούνται την απ’ ευθείας ανάθεση, τότε ποιος;
    Και κάτι τελευταίο που δεν το έχω δει να το έχει πει κάποιος μέχρι τώρα. Ο διαγωνισμός τα 2 τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί πάρα πολύ σε ότι έχει να κάνει με το οπτικό κομμάτι της παρουσίασης. Τα χρήματα προφανώς και δεν περισσεύουν, άρα αυτοί που ανέλαβαν (οι πιο ικανοί δηλαδή) είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιάσουν κάτι ξεχωριστό που θα μας αρέσει και θα ευχαριστηθούμε μετά απο καιρό τον διαγωνισμό αυτόν. Αν δεν ήταν σίγουροι ότι θα προσφέρουν κάτι όμορφο νομίζω ότι δεν θα είχαν μπει στο κόπο να ασχοληθούν…
    Υ.Γ Τα σχόλια για τη Ντέμυ, όπως άφωνη, αγγούρι, κ.τ.λ, υπομονή και θα δείτε αν μπορεί να υποστηρίξει το τραγούδι της, τόσο φωνητικά όσο και σκηνικά!

    • Συμφωνω μαζί σου αγάπη.
      Μια χαρά φωνή και παρουσία έχει η Demy.Ναι είναι λίγο “αγγούρι” αλλά είμαι σιγουρος οτι αν ο Φωκάς κατάφερε να “σουλουπώσει” την Annie Lorak και τον Farid μια χαρά δουλειά θα κάνει και με την Ντέμυ.

  29. Tο θέμα δεν είναι να στείλςις ουτε μελωδικο,ουτε hit ουτε τίποτα που παίζει στα club.Γαλλία 2016,ελλάδα 2014,γαλλία(o allez ola dance) και άλλα πολλά ας μην γραφω κι αλλα ήταν bitakia και πήγαν άπατα.Eurovision δεν πας για να βγάλεις το hit πας για να ανέβεις όσο πιο ψηλά γίνεται σταματήστε αυτή τη μπουρδα απλά και μόνο για να γράφεται κάτι.Στην συντριπτική πλειοψηφία τα τραγουδια που κερδιζουν είναι και τα πιο λιγοακουσμένα πέρα από το eurovision chanel on youtube..Ξυπνήστε επιτέλους!!!!!

  30. για οσους αντιδρουν για την απευθειας αναθεση εχω να τους πληροφορησω πως οι μεχρι τωρα 11 χωρες που εχουν ανακοινωσει τον εκπροσωπο τους οι 9 (μαζι με την ελλαδα) ειναι με απευθειας αναθεση (κυπρος, ολλανδια, πγδμ, βελγιο, αζερμπαιτζαν, αυστρια, ιρλανδια, μαυροβουνιο) και μονο οι δυο με διαγωνισμο (αλβανια & αρμενια). γιατι αυτες οι χωρες δεν αντιδρουν; μονο στην ελλαδα ενοχλουν οι απευθειας αναθεσεις βλεπω

  31. Καταρχήν συγχαρητήρια για την επιλογή! Χρόνια είχαμε ν’ ακούσουμε τόσο νωρίς επιλογή καλλιτέχνη και ομάδας, όλο της τελευταίας στιγμής είμασταν. Ήδη οι φήμες είχαν ξεκινήσει από τον Ιούνιο…τώρα από την άλλη πόσο άπληστοι και αχάριστοι μπορεί να είμαστε ως λαός? Επιτρέπεται με τέτοια επιτυχημένη ομάδα στον θεσμό και να γκρινιάζουμε? Έλεος…η Ντέμυ είναι μία πολύ όμορφη κοπέλα με ωραία τραγούδια στο είδος και γράφει πολύ ωραία στην κάμερα. Τώρα αν είναι άφωνη και δεν πιάνει τόνο δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη μιας και δεν είμαι ειδικός αλλά δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο..εντάξει δεν τη λες και φωνάρα!! Δεν την έχω ακούσει βέβαια και live για να είμαι ακριβής. Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι ήδη έχουν επιλέξει το κομμάτι και θα μας πασάρουν ακόμη δύο για τα μάτια του κόσμου!! Όπως και να ‘χει είμαι αρκετά χαρούμενος και εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στην επιλογή του τραγουδιού!!

    • Δεν είναι φωνάρα??? Θα αστειεύσαι μάλλον. Η Demy έχει καταπληκτική φωνή και είναι ταλαντούχα στο είδος της μουσικής που υπηρετεί!

  32. συμφωνα με τον δημοσιογραφο γρηγορη μελα που βρεθηκε καλεσμενος χθες δευτερα 16/1 στην εκπομπη της κατερινας καινουργιου στο Ε ακουσε τα 2 τραγουδια (το τριτο δεν ειναι ετοιμο) και ειπε οτι ειναι πολυ ωραια τραγουδια με ωραιους στιχους και μαλιστα στο ενα απο αυτα τα δυο τους στιχους εχει γραψει η αδελφη της demy, ρωμη παπαδεα. ειπε οτι το ενα ειναι μπαλαντα και το αλλο dance. λογικα η αδελφη της demy εγραψε τους στιχους για την μπαλαντα

  33. Παιδια σαυτο το σταδιο μπορουμε να προβλεψουμε μονο το τι τραγουδια θα εχουμε με βαση την προιστορια του συνθετη. Ο συνθετης μας συμμετεχει στη γιουροβιζιον (ειτε σε προκριματικα ελλαδας ειτε στα τελικα της εκαστοτε Γιουροβιζιον )ήδη απο το 1998 οπου ηταν συνθεση του υποψηφια σε ελληνικο τελικο και μαλιστα το τραγουδι του ερμηνευσε η βιβετα κουρση και λεγοταν ”σε νοσταλγω” Λοιπον η δικη μου αποψη ειναι οτι σχεδον ολες του οι συνθεσεις για γιουροβιζιον ηταν αξιοπρεπεις, ομως καμία δεν είχε στοιχεια πρωτοτυπιας ή τον παραγοντα της εκπληξης. Ουτε το ”Σε νοσταλγω” ουτε το ”μια στιγμη” ουτε το ”always and forever” ουτε το ”this is our night” ηταν τραγουδια που τα ακουσαμε και ειπαμε ”πωπω τι κομματαρα αυτη, τι πρωτοτυπη εκπληξη, τι τραγουδι βραβειου ειναι αυτο”. Σε αντιθεση, μολις ακουσαμε το ”My number one” της Παπαριζου αμεσως ξαφνιαστηκαμε γιατι για την εποχη του ηταν ενα ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ εθνικ εμπορικο κομματι (ρυθμος παραδοσιακης σούστας στο κουπλε με εναλλαγη συγχρονου ρεφρεν ιρλανδικού τύπου). Τα αποτελεσματα φανηκαν και πηραμε πρωτια. Οποτε θεωρω οτι φετος θα παμε καλα κυριως λογω φωκα ευαγγελινου αλλα δεν θα καταφερουμε να χτυπηθουμε στη βαθμολογια για την πρωτια. Δεν προδικαζω τιποτα και μακαρι να ακουσουμε τρομερα τραγουδια αλλά το θεωρω δυσκολο από τη στιγμή που ο συνθέτης που θα γραψει και τα 3 μας τραγουδια έχει δείξει το στυλ τραγουδιών που δίνει για την ελληνική γιουροβίζιον ήδη απο το 1998 (εχουμε δειγμτα του σε βαθος εικασαετιας δηλαδη) , να υπερβει τοσο τον εαυτο του και να δημιουργήσει κάτι τόσο πρωτότυπο που να κάνει πάταγο. Δεδομενου οτι ειμαστε και ελλαδα που στις επιτροπες δεν παμε καλα, νομιζω καπου χαμηλα στη δεκαδα θα πάμε ή δεκαπεντάδα….που αυτο θα το καταφερναμε και αν γινοταν ΣΟΒΑΡΟΣ ελληνικος τελικος με πολλες συμμετοχες ή με αξιολογες συμμετοχες (αν η ερτ εμπαινε στον κοπο να διαπραγματευτει σοβαρα με τις εταιριες για σοβαρες υποψηφιοτητες ή αν εκανε ανοιχτο διαγωνισμο για να εχουμε δεκα υποψηφιους). Ξεχαστε το περσινο που ηταν απλα μια παρενθεση με ενα ρουσφετακι που επρεπε να γινει. Στις αναθέσεις εχεις μεγαλα περιθωρια επιλογων και καλλιτεχνες τυπου φουρειρα, ντεμη κτλ ΔΕΝ ειναι τοσο επιτυχια να τους κλεισεις με αναθεση. Επιτυχια ειναι να στειλεις με αναθεση μια Πέγκυ Ζήνα ή εναν Νίκο Οικονομόπουλος ή εστω μια Μελίνα Ασλανίδου. Τελος, σχετικα με τη Ντέμη ειναι αξιοπρεπης σαν εμφανιση και συμπαθητική φωνή αλλά δεν εχει το star quality στη σκηνη. Δε σε καθηλωνει να κατσεις να τη δεις και καπως τη βαριεσαι σκηνικα. Δε σε μαγνητιζει. Εκει ελπιζω να βοηθησει ο Φωκάς. ΥΓ Παντως διαβαζω οτι οι Στέρεο Σόουλ ειχαν δυο εξαιρετικα κομματια και κριμα που δεν τους αφησαν να διαγωνιστουν μαζι με Ντέμη σε εναν μίνι τελικο. Θα ηταν πιο δίκαιο. Καλη επιτυχια παντως.

    • Το ότι ο Κοντόπουλος κέρδισε την Γιουροβίζιον πέρσι μάλλον το ξεχνάς.
      Γιατί και η Παπαρίζου μόνο με televoting κέρδισε.

  34. απο που προκυπτουν τα στοιχηματα; βλεπω κατι απιθανες χωρες οπως μαυροβουνιο και ηνωμενο βασιλειο στις πρωτες θεσεις και γελαω. και αυτο που καθε χρονο εχουν σουηδια, ρωσια και αυστραλια πρωτες με ξεπερναει. ακομα δεν εχουμε ακουσει τα τραγουδια. αρα τι παιζει εδω; επισης την ελλαδα ποσα χρονια ειχαμε να τη δουμε τοσο ψηλα; μας εχουν 5ους τωρα

  35. Είναι γνωστό πλέον ότι η Demy θα εκπροσωπήσει φέτος τη χώρα μας στο διαγωνισμό της Eurovision σε τραγούδι που έχει γράψει ο Δημήτρης Κοντόπουλος και τη σκηνοθετική επιμέλεια θα έχει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Βέβαια όσον αφορά το γνωστό και πετυχημένο σκηνοθέτη και χορογράφο υπάρχουν κάποιες φήμες που τον θέλουν να μην έχει συμφωνήσει με την ΕΡΤ, αλλά αυτό ανήκει μόνο στη… φαντασία ορισμένων.

    Άλλωστε όπως είχαμε αναφέρει πρώτα μέσα από το Newsit η Demy θα διαγωνιστεί έχοντας δίπλα της τη «Dream Team» Κοντόπουλο-Ευαγγελινό.

    Αυτό λοιπόν είναι και ένα από τα θέματα που θα αποσαφηνιστεί στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη της νεαρής τραγουδίστριας, αύριο, στις 10 το πρωί της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου, που θα είναι καλεσμένη στην εκπομπή «10 στην ενημέρωση» που παρουσιάζουν ο Χρήστος Παγώνης και ο Κώστας Λασκαράτος στην ΕΡΤ1.

    Βέβαια εννοείται ότι αύριο δεν θα ακούσουμε κανένα από τα τρία τραγούδια που θα τεθούν σε ψηφοφορία για να αποφασιστεί ποιο από αυτά θα ερμηνεύσει στο διαγωνισμό τραγουδιού. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου τα τρία τραγούδια θα ακουστούν για πρώτη φορά στο τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου όπου θα γίνει ο «ελληνικός τελικός». Φαίνεται μάλιστα πως τα τρία τραγούδια δεν θα παίζουν μέρες, αλλά θα προβληθούν σε ειδική εκπομπή «ελληνικού τελικού» και εκείνη την ώρα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά θα μπορεί ο κόσμος να ψηφίσει για να αποφασιστεί ποιο από αυτά θα ερμηνεύσει η Demy στο διαγωνισμό της Eurovision.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου λίγες ημέρες πριν, γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου η Demy με Κοντόπουλο και Ευαγγελινό θα ταξιδέψουν στην Ουκρανία για τα γυρίσματα των βίντεο κλιπ. Και τα τρία υποψήφια τραγούδια θα γυριστούν σε Ελλάδα και Ουκρανία, ενώ στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού που θα επιλεγεί θα γίνουν μικρές αλλαγές για να δοθεί στο εξωτερικό προς προβολή πριν το διαγωνισμό της Eurovision. Πάντως και τα τρία τραγούδια θα έχουν «χτιστεί» με εικόνες από Ελλάδα και Ουκρανία και έτσι θα είναι «γέφυρες» ανάμεσα στις δύο χώρες.

    Τέλος, αξίζει να αναφέρω ότι μία από τις λέξεις… κλειδιά που θα κυριαρχεί και στα τρία τραγούδια είναι η «αγάπη» που έχει αποδείξει πως… γεφυρώνει λαούς και αυτό θα είναι ένα από τα μηνύματα που θα στείλει η χώρα μας με τη συμμετοχή της στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision…!

    πηγη newsit γρηγορης μελας

  36. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MAD το ένα από τα τρία τραγούδια που θα φέρουν την υπογραφή του Δημήτρη Κοντόπουλου έχει τίτλο «This Is Love».

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ