OGAE SONG CONTEST 2016: Τα αποτελέσματα!

 

Ολοκληρώθηκε απόψε ο OGAE SONG CONTEST 2016, ο διαγωνισμός τραγουδιού του OGAE International, που αποτελεί τον πρώτο (χρονολογικά) από τους τρεις επίσημους διαγωνισμούς του δικτύου, με την πρώτη διοργάνωση να γίνεται το 1986.

Ο φετινός διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον OGAE France καθότι νικήτρια χώρα του OGAE Song Contest 2015 ήταν η Γαλλία χάρη στο τραγούδι «Andalouse» του Kendji Girac.

Στον OGAE Song Contest 2016 συμμετείχαν συνολικά 28 χώρες ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος. Στον διαγωνισμό συμμετείχε και η Αμερική ως μέλος του σωματείου OGAE ROW (Rest of the world  – Το σωματείο αυτό έχει μέλη από χώρες που δεν έχουν δικό τους επίσημο σωματείο).

Μεγάλος νικητής του διαγωνισμού του 2016 ανακηρύχτηκε ο OGAE Spain χάρη στο κομμάτι «Sofia» του Alvaro Soler που κατάφερε να συγκεντρώσει 234 βαθμούς. Με αυτή την νίκη, ο OGAE Spain μοιράζεται τον τίτλο “Βασιλιάς του OGAE Song Contest” μαζί με τον OGAE France, καθώς και τα δύο σωματεία έχουν πλέον από έξι νίκες στο ενεργητικό τους.

Η Ελλάδα και ο OGAE Greece εκπροσωπήθηκαν από το τραγούδι «Μισή καρδιά» σε μουσική των Andy Nicolas και Chris Mazz, στίχους των Andy Nicolas και Γιάννη Δόξα και ερμηνεία της Έλενας Παπαρίζου.

Με 89 βαθμούς η χώρα μας κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση! 

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή ήταν η 4η συμμετοχή της Έλενας Παπαρίζου στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Η πρώτη φορά ήταν το 2006 με το «Mambo», κερδίζοντας την πρώτη θέση, η δεύτερη φορά ήταν το 2007 με το «Μαζί σου» (3η θέση) ενώ η τρίτη φορά ήταν το 2013 με το «Ένα λεπτό» (11η θέση).

Για την ιστορία η Κύπρος που εκπροσωπήθηκε από το τραγούδι «Ξανά Μανά» της Άννας Βίσση κατέκτησε την 17η θέση με 26 βαθμούς.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αναλυτικά αποτελέσματα εδώ.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε συγχαρητήρια στα μέλη του OGAE Spain και να τους ευχηθούμε να διοργανώσουν με επιτυχία τον επόμενο διαγωνισμό!

Κρικόρ Κιφορκιάν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ