ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Ανακοινώσεις εντός της εβδομάδας;

montenegro-22122016

Ο εθνικός τηλεοπτικός φορέας του Μαυροβουνίου RTCG (Radio i Televizija Crne Gore) με βάση πληροφορίες του site Esc Today πρόκειται να ανακοινώσει τον εκπρόσωπο και τη συμμετοχή του στη Eurovision 2017 εντός της τρέχουσας εβδομάδας.  
Παρόμοιες πληροφορίες από το ίδιο site τον Νοέμβριο ανέφεραν ότι η επικεφαλής του τμήματος Προώθησης / Προγραμμάτων του RTCG Sabrija Vulic μιλώντας στο περιοδικό ΜΝΕ, είχε θέσει ανάλογο χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης της συμμετοχής για την τελευταία βδομάδα του Νοεμβρίου (23.11.2016) χωρίς ωστόσο να υπάρξει τότε επίσημη ανακοίνωση.
Τον περασμένο Οκτώβριο το RTCG είχε ανακοινώσει την ανοικτή εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχές με βάση την οποία οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες υπέβαλλαν τις συμμετοχές τους στον εθνικό φορέα. Η περίοδος υποβολής διήρκεσε ένα μήνα και η επιλογή πρόκειται να γίνει με εσωτερική επιλογή.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες την απόφαση για την εθνική συμμετοχή θα λάβει ειδική επιτροπή αποτελούμενη από τους Sabrija Vulic, Nada Vucinic και Vladimir Maras (μουσικοί συντάκτες του Radio Crna Gore), Slaven Kzenovic (μουσικός συντάκτης της Televizije Crne Gore) και Ivan Maksimovic (Συντάκτης ψυχαχωγίας της Televizije Crne Gore).
Το 2016 το Μαυροβούνιο εκπροσώπησε το boy band Highway με το τραγούδι The Real Thing το οποίο δεν προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό. Η πρώτη συμμετοχή της χώρας ήταν το 2007 στο Ελσίνκι και το καλύτερο αποτέλεσμα της στο διαγωνισμό ήταν το 2015 με τη 13η θέση στον μεγάλο τελικό της Βιέννης που κατέλαβε ο τραγουδιστής Knez (Nenad Knežević).

Γιώργος Γεωργακόπουλος

Πηγή : www.esctoday.com

Φωτογραφίες : en.wikipedia.org

Related posts