ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Τα 15 τραγούδια του ημιτελικού!

selectia-nationala-eurovision-logo

UPDATE 12/02/2017

Η Κρατική Τηλεόραση της Ρουμανίας TVR ανακοίνωσε τα 15 τραγούδια που προκρίθηκαν στον μοναδικό ημιτελικό που θα διεξαχθεί στα πλαίσια της Εθνικής Επιλογής (Selecţia Naţională) του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη Ρουμανία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον 2017.

Τα 15 τραγούδια που προκρίθηκαν στον μοναδικό ημιτελικό της Ρουμανίας που θα διεξαχθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2017 είναι τα εξής:

  1. Alexandra Craescu– Hope
  2. Ana Maria Mirica– Spune-mi tu
  3. Cristina Vasiu– Set the skies on fire
  4. D-lema – Adventure
  5. Eduard Santha– Wild child
  6. Elize & No Stress– Fara bariere
  7. Ilinca ft. Alex Florea Yodel it
  8. Instinct – Petale
  9. Maxim– Adu-ti aminte
  10. MIHAI (Mihai Traistariu) I won’t surrender
  11. Ramona Nerra– Save me
  12. Tavi Colen & Emma– We own the night
  13. Tudor Turcu– Limitless
  14. Xandra (Alexandra Sipos)– Walk on by
  15. Zanga– Doua sticle

Τα 15 τραγούδια επέλεξε μια 5μελής επιτροπή που αποτελούνταν από τα εξής μέλη:

  • Luminiţa Anghel (Ρουμανία 2005, Let me try, 3η θέση στον τελικό)
  • Ovi Jacobsen (Ρουμανία 2010, Playing with fire, 3η θέση στον τελικό, και Ρουμανία 2014, Miracle, 12η θέση στον τελικό)
  • Adrian Romcescu (Συνθέτης της συμμετοχής της Ρουμανίας 1998, Eu cred)
  • Paula Seling (Ρουμανία 2010, Playing with fire, 3η θέση στον τελικό, και Ρουμανία 2014, Miracle, 12η θέση στον τελικό)
  • Andrei Tudor (Συνθέτης της συμμετοχής της Ρουμανίας 2008, Pe-o margine de lume)

Παλαιότερες πληροφορίες για την Εθνική προεπιλογή της Ρουμανίας:

Κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου 2017, συνθέτες και καλλιτέχνες από τη Ρουμανία είχαν την ευκαιρία να στείλουν τα τραγούδια τους στο Κρατικό Κανάλι TVR ώστε να διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Κίεβο. Το TVR ανακοίνωσε ότι συνολικά υποβλήθηκαν 84 τραγούδια. Μεταξύ των καλλιτεχνών που υπέβαλαν τα τραγούδια τους ήταν και οι: Lora, Mihai Trăistariu, Florin Chilian, Maxim, Tudor Turcu, Nora Deneș, Cristina Vasiu, Teodora Dinu και Ramona Nerra.

Τα 84 τραγούδια παρουσιάσθηκαν ενώπιον κριτικής επιτροπής μεταξύ 27 και 29 Ιανουαρίου 2017 και εππιλέγηκαν τα 15 τραγούδια που προκρίθηκαν στον ημιτελικό. Η παρουσίαση των τραγουδιών ενώπιον της επιτροπής βιντεοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε μεταξύ 5 και 11 Φεβρουαρίου 2017 από διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς της Ρουμανίας.

Ο μοναδικός ημιτελικός της Ρουμανίας θα διεξαχθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2017 στον οποίο η ίδια 5μελής κριτική επιτροπή θα επιλέξει τα 10 τραγούδια που θα περάσουν στον Μεγάλο Τελικό.  Ο εθνικός τελικός για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη Ρουμανία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον έχει προγραμματισθεί για τις 5 Μαρτίου 2017. Η επιλογή του νικητήριου τραγουδιού στον τελικό θα γίνει αποκλειστικά με televoting.

Το 2016, η Ρουμανία είχε επιλέξει το τραγούδι Moment of Silence του Ovidiu Anton, με ερμηνευτή τον ίδιο, αλλά η EBU δεν της είχε επιτρέψει να συμμετάσχει λόγω χρεών της κρατικής τηλεόρασης προς την EBU.

Η Ρουμανία συμμετείχε για πρώτη φορά στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1994. Η Ρουμανία έχει κατακτήσει 2 φορές την 3η θέση (2005, 2010) στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Chris Zavos
Chris Zavoshttps://www.youtube.com/watch?v=ZeLl8ZGCKhQ&list=PLAH1I2XLJAlsYYdCKLEiJ4575-86Fv8Hv
Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ilinca ft. Alex Florea– Yodel it
    Δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βγάλουν τέτοιους ήχους
    Δεν έχω ωραία φωνή. Αλλά αν με δίναν την επιλογή να αποκτήσω την φωνή της Adele ή να κάνω yodeling, θα προτιμούσα να κάνω το δεύτερο…
    Πραγματικά θέλω να το στείλουν γιατί πάντα ήθελα να το δω στην eurovision για έναν περίεργο λόγο και ας ξέρω ότι δεν θα τα πάει καλά

  2. 1.Ilinca & Alex Florea– Yodel it: Σπουδαίο τραγούδι,ειναι πολύ ξεχωριστό και έχει αυτο το ρεφρεν που σου μένει.Έχουν καλές φώνες και έχω την αίσθηση πως αν πάνε αυτοί στο Κίεβο θα είναι σαν το Βέλγιο πέρυσι.Έιναι ένα χαρούμενο τραγούδι που θα κάνει την διαφορά ανάμεσα σε τόσες μπαλαντες.

    2.Xandra– Walk on by: Ωραία μπαλαντα,δυναμική φώνη και ωραίοι οι στίχοι.Μου θυμίζει Σουηδικο τραγουδι και γενικά έχει ενα μοντέρνο sound.

    3.Cristina Vasiu– Set the skies on fire: Μου αρέσει,όμορφη μπαλαντα και ωραία φώνη.

    4.MIHAI– I won’t surrender: Πολύ πιο καλύτερο απο το περσινό τραγούδι του “Paradisio” .

  3. Οχι μονο θέλω το yodel it να κερδίσει κερδίσει τον εθνικό τελικο της Ρουμανίας αλλά και να περάσει τελικο και να μπει και γτ οχι 5αδα τον Μάιο στο Κίεβο ! Πολύ ξεχωριστό και χαρούμενο τραγουδι και η γέφυρα (αν το λέω σωστα) όλα τα λεφτά ….δεν θυμαμαι άλλο τέτοιου στυλ τραγουδι στον διαγωνισμό ?

  4. Το yodel it θα κερδίσει τον ρουμάνικο τελικό, και θα τερματίσει και πολύ ψηλά στο Κίεβο. Ο ενθουσιασμός που προκαλεί σε πολλούς και ο εκνευρισμός που προκαλεί σε λιγότερους, είναι ενδείξεις ότι ξεχωρίζει, έστω και σαν κάτι το αξιοθέατο-αξιοπερίεργο.

  5. Ε, ας σχολιάσω κι εγώ το Yodel it…αρχικά να πω πως σιχαίνομαι οτιδήποτε έχει να κάνει με hiphop-rnb-rapo-κατάσταση, τα οποία δε θεωρώ είδη μουσικής αλλά πιθηκισμό μιλώντας με ευγένεια πάντα (…)
    Από την άλλη το yodel-άρισμα μου έφερε στη μνήμη το αχυρένιο κρεβατάκι της Heidi των Άλπεων.
    Για να μη θεωρηθώ κακός βέβαια, είναι ένα φρέσκο και χαρούμενο τραγουδάκι που δένει αρμονικά -παραδόξως- με αυτό το hiphop-rnb-rap-κάτι τελοσπάντων. Πολλές οι πιθανότητες να ανέβει αρκετά ψηλά, αρκεί να μην καταντήσει βαβούρα και η τύπισσα αρχίσει να σαλαγάει τα πρόβατα…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ