ΕΛΒΕΤΙΑ: Συνέντευξη των Sinplus στον OGAE Greece!

Τους ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε ότι καλύτερο στο Baku και στη μελλοντική τους πορεία.

1. Πως αισθανθήκατε όταν κερδίσατε τον εθνικό τελικό και ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκεφτήκατε;
Μας διαπέρασε ένα δυνατό κύμα ενέργειας, χαράς και συνάμα χαλάρωσης. Είναι δύσκολο να περιγράψουμε τις σκέψεις μας…ήταν τόσες πολλές. Πάνω από όλα ήμασταν ευτυχισμένοι γιατί δώσαμε χαρά στην οικογένειά μας και τους φίλους μας…και ακόμα: τι πάρτι!!!!!

2. Πως αισθάνεστε τώρα που έχει καταλαγιάσει ο ενθουσιασμός, η αγωνία και η ένταση του τελικού;
Είναι υπέροχο! Μετά από τόσα χρόνια σύνθεσης τραγουδιών έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο τη μουσική μας. Είναι εκπληκτικό! Θέλουμε να επικεντρωθούμε στη Eurovision αλλά και στη μετά Eurovision εποχή. Δουλεύουμε τώρα πάνω στην παρουσίαση του τραγουδιού, το video clip και τα ταξίδια που θα κάνουμε για την προώθηση της συμμετοχής μας. Έχουμε έτοιμο το πρώτο μας cd και πολλά ακόμα νέα τραγούδια να ηχογραφήσουμε.

3. Ποιο ήταν για σας το κίνητρο για να λάβετε μέρος στην εθνική επιλογή για το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision;
Ειλικρινά, στην Ελβετία δεν δίνονται πολλές ευκαιρίες στους μουσικούς να κερδίσουν λίγη αναγνωρισιμότητα και να βγουν έξω από τα σύνορα της χώρας. Πιστεύουμε ότι η Eurovision είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να κάνουμε γνωστή τη μουσική μας στο κοινό τόσο στην Ελβετία όσο και στο εξωτερικό.

4. Μοιραζόσασταν τα ίδια συναισθήματα γύρω από τη συμμετοχή στη διαδικασία;
Ναι!

5. Παρακολουθείτε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision;
Ένα μεγάλο μουσικό γεγονός στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 40 έθνη, είναι κάτι που πρέπει να έχεις παρακολουθήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου: Δεν ήμασταν φανατικοί του διαγωνισμού κυρίως γιατί περνάμε πολλές ώρες στο studio μας γράφοντας τραγούδια.

6. Υπάρχει κάποια αγαπημένη ελβετική συμμετοχή ή κάποιος αγαπημένος σας καλλιτέχνης που έχει εκπροσωπήσει την Ελβετία στη Eurovision;
Ειλικρινά δεν ξέρουμε πολλά για τις παλιότερες συμμετοχές της Ελβετίας στο διαγωνισμό.

7. Πως νιώσατε που ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους στον εθνικό τελικό ήταν και η πρώτη στην ιστορία νικήτρια της Eurovision, η κ. Lys Assia;
Εφόσον στην ηλικία της ακόμα τραγουδάει αυτό σημαίνει ότι η μουσική είναι ριζωμένη βαθιά στην καρδιά της. Είναι εκπληκτικό.

8. Η Ελβετία τα τελευταία χρόνια έχει άσχημα αποτελέσματα και κατάφερε μόλις πέρσι να περάσει στον τελικό, όπου κατετάγη τελευταία. Το γεγονός αυτό τι συναισθήματα σας δημιουργεί ενόψει της συμμετοχής σας στο διαγωνισμό;
Δεν σκεφτόμαστε καθόλου τα αποτελέσματα στο παρελθόν. Επικεντρωνόμαστε στην εμφάνισή μας και πιστεύουμε στο τραγούδι μας.

[youtube id=”B3vUIoqwHTM” width=”600″ height=”350″]

9. Τι αναμένετε να κερδίσετε από τη συμμετοχή σας στη Eurovision αναφορικά με τη μελλοντική σας καριέρα;
Είναι μια σημαντική εμπειρία στη ζωή μας. Πάντα χρειαζόμαστε νέα ερεθίσματα γα να γράψουμε τραγούδια. Δουλεύουμε πάνω στη μουσική μας εδώ και χρόνια και η Eurovision είναι μια καταπληκτική ευκαιρία αλλά μόνο το πρώτο βήμα.

10. Το «Unbreakable» είναι μια τυπική σύνθεση των Sinplus;
Θα λέγαμε πως ναι. Όλα μας τα τραγούδια είναι χαρακτηριστικά της μουσικής μας…δημιουργούμε οι ίδιοι τη μουσική μας. Εκείνο που μας αρέσει ιδιαίτερα σε αυτό το κομμάτι είναι ότι μεταφέρει ένα πολύ δυνατό θετικό μήνυμα… «μπορείς να το κάνεις!»

11. Έχετε σκεφτεί πως θα είναι η παρουσίαση του τραγουδιού στο Baku;
Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Δουλεύουμε πάνω στις λεπτομέρειες. Υπάρχουν φυσικά διάφορες σκέψεις…το σίγουρο είναι ότι θέλουμε να παρουσιάσουμε κάτι που θα μεταφέρει στον κόσμο θετική ενέργεια!

12. Θα υπάρξουν βελτιώσεις στο τραγούδι, στην ενορχήστρωση, στα φωνητικά, κλπ.;
Σκεφτόμαστε κάποιες αλλαγές, τις οποίες αρχές Φεβρουαρίου που θα μπούμε στο studio για την τελική ηχογράφηση, θα ενσωματώσουμε στο τραγούδι.

13. Σχεδιάζετε κάποια ταξίδια για την προώθηση της συμμετοχής σας;
Θα εμφανιστούμε σε διάφορους εθνικούς τελικούς και έχουμε ήδη κλείσει κάποιες εμφανίσεις στο εξωτερικό.

14. Πότε θα κυκλοφορήσει το album σας και τι είδους τραγούδια θα περιέχει;
Το cd μας που έχει τίτλο «Disinformation» είναι rock ‘n roll. Καταλήξαμε και ηχογραφήσαμε το πρώτο μας album Μετά από πολλή δουλειά και προσπαθήσαμε να ενσωματώσουμε τη μουσική μας εμπειρία. Το cd είναι σε iTunes. Δεν έχουμε δισκογραφική εταιρεία , ούτε manager. Κάνουμε τώρα κάποιες συζητήσεις και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε πώς θα κυκλοφορήσουμε τα τραγούδια μας.

15. Ποιανού ιδέα ήταν να δημιουργηθούν οι Sinplus;
Ήταν μια απόφαση που πήραμε από κοινού και θεωρούμε ότι ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει.

16. Πού ήταν η πρώτη σας εμφάνιση και πως νιώσατε;
Ήταν πριν από 9 χρόνια, σε μια μικρή σκηνή με 40 άτομα. Μια αξέχαστη καλοκαιρινή νύχτα. Ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι, ήταν υπέροχα. Στην αρχή παίζαμε δικά μας τραγούδια και κάποιες διασκευές (Iron Maiden, Foo Fighters, U2, Dream Theater, κ.α.)

17. Πώς είναι η συνεργασία και η συνύπαρξη δύο αδελφών στο ίδιο συγκρότημα;
Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που είμαστε στο ίδιο συγκρότημα. Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον με μία ματιά. Από την ώρα που πήραμε την απόφαση να φτιάξουμε τους Sinplus όλα δουλεύουν ρολόι!

18. Τι στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητας καθενός μπορεί κανείς να διακρίνει στο ύφος του συγκροτήματος;
Έχουμε σχεδόν τα ίδια μουσικά ακούσματα. Ο Gabriel είναι περισσότερο punk-rock, ο Ivan περισσότερο indie-rock. Ο Gabriel είναι κατά μία έννοια πιο σοφός από τον Ivan, o Ivan λειτουργεί περισσότερο με το ένστικτο. Ειλικρινά δεν ξέρουμε όλα αυτά περνάνε στη μουσική μας. Τα τραγούδια τα γράφουμε μαζί, ο ήχος είναι ένας συνδυασμός της προσωπικότητάς μας.

19. Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες;
Αγαπάμε συγκροτήματα όπως οι U2 αλλά και όπως οι Rage Against The Machine. Γενικά αγαπάμε την καλή μουσική. Αν ακούμε κάτι όμορφο, μας αρέσει…τόσο απλά! Μας αρέσει η σύγχρονη και δυναμική μουσική.

20. Τι αποκομίσατε από το διάστημα που μείνατε στις Η.Π.Α.;
Στο Λος Άντζελες ο μουσικός είναι επάγγελμα, στην Ελβετία απλώς ένα χόμπι. Είδαμε πώς δουλεύουν και αυτό μας βοήθησε πολύ. Εκεί δουλεύουν γρήγορα και βοηθάει ο ένας τον άλλον.

21. Μέχρι τώρα ποια ήταν η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή για τους Sinplus;
Η μουσική ήταν πάντα το όνειρό μας. Οπότε δεν έχει υπάρξει χειρότερη στιγμή. Χρειάστηκαν χρόνια για να δημιουργήσουμε τον ήχο που μας χαρακτηρίζει, αλλά είμαστε περήφανοι γιατί ότι έχουμε καταφέρει το έχουμε πετύχει μόνοι μας. Φυσικά τώρα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη δουλειά μας και αυτό μας γεμίζει χαρά. Τι καλύτερο από το να καταφέρνεις μετά από χρόνια να κάνεις γνωστή τη δουλειά σου στο κοινό…

[youtube id=”1OJW0V0xx8I” width=”600″ height=”350″]

22. Πώς βλέπετε το μέλλον των Sinplus;
Έχουμε ένα cd και πολλά τραγούδια έτοιμα για ηχογράφηση. Θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε ζωντανά τη μουσική που αγαπάμε και να γράφουμε όλο και καλύτερα τραγούδια. Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα στη Eurovision. Βλέπουμε τους Sinplus σε περιοδεία σε όλο τον κόσμο…να ακολουθούν το πιο άγριο και υπέροχο όνειρό τους!

23. Ποιο είναι το μήνυμα σας στους έλληνες φίλους της Eurovision;
«You are unbreakable”…ραντεβού στο Baku!

Λουκάς Βλαβιανός

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γιατί κανένα response ρε παιδιά;

    Anyway, στο θέμα.

    Από τους καλύτερους πέρυσι.

    Ντροπή στην Ευρώπη.

    Α, και το Disinformation είναι τέλειο 100%.

    Sinplus το 2014!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ