ΑΡΜΕΝΙΑ: Στις 24 Δεκεμβρίου ο τελικός της χώρας!

 

armenia-2017

Όπως ανακοίνωσε το κρατικό κανάλι της Αρμενίας, AMPTV, ο τελικός του Depi Evratesil, της φόρμουλας από την οποία θα προκύψει ο εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision 2017, θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016.

Τι είναι όμως το Depi Evratesil και πως ακριβώς εξελίσσεται η διαδικασία του; 

Το Depi Evratesil (στα Αρμενικά σημαίνει Προς τη Eurovision) είναι ένα show που συνδυάζει στοιχεία από τα ήδη γνώριμα talent shows X-Factor και The Voice. Μία ειδική εξαμελής κριτική επιτροπή, που αποτελείται από Αρμένιους καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει στη Eurovision, συμμετείχε στις auditions των καλλιτεχνών που έχουν ξεκινήσει ήδη από τις αρχές του Φθινοπώρου, διαλέγοντας τους καλύτερους στην ομάδα της. Κάθε “κριτής” είχε δικαίωμα να έχει στην ομάδα του από τέσσερις τραγουδιστές. Μετά από διάφορες φάσεις και μονομαχίες μεταξύ των τραγουδιστών, κάθε κριτής μένει με ένα μόλις υποψήφιο.

Οι έξι τελικοί διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν στον πρώτο επίσημο ημιτελικό του Depi Evratesil, που έλαβε χώρα το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, ερμηνεύοντας γνωστά τραγούδια της αρεσκείας τους. Από αυτούς, οι τέσσερις κατάφεραν να προκριθούν στην φάση του δεύτερου Ημιτελικού που θα λάβει χώρα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016. Εκεί, από τους τέσσερις τελικούς ερμηνευτές, μόνο οι δύο θα καταφέρουν να κερδίσουν από μία θέση για τον γύρο του μεγάλου τελικού. Ο νικητής του τελικού θα είναι και ο εκπρόσωπος της Αρμενίας στην Eurovision 2017!

Αναλυτικά οι έξι “κριτές” με τους διαγωνιζομένους φιναλίστ τους είναι οι εξής:

  1. Iveta Mukuchyan (2016) – Vahe Aleksanyan
  2. Anush Arshakyan (2009) – Marta
  3. Essai Altounian (2015) – Artsvik
  4. Hayko (2007) – Egine
  5. Aram Mp3 (2014) – Lucy
  6. Inga Arshakyan (2009, 2015) – Suzana Melkonyan 

Στην φάση του δεύτερου Ημιτελικού κατάφεραν να προκριθούν οι εξής τέσσερις:

  1. Marta (από την ομάδα της Anush Arshakyan)
  2. Egine (από την ομάδα του Hayko)
  3. Suzana Melkonyan (από την ομάδα της Inga Arshakyan)
  4. Artsvik (από την ομάδα του Essai Altounian) 

Αύριο λοιπόν, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, θα μάθουμε ποιοι δύο τραγουδιστές θα είναι αυτοί που θα κερδίσουν θέση στην φάση του τελικού του Σαββάτου 24 Δεκεμβρίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο εκπρόσωπος της Αρμενίας στην Eurovision 2017 θα είναι …γυναίκα καθώς και οι τέσσερις φιναλίστ είναι γένους θηλυκού!

Ο τελικός του Depi Evratesil θα παρουσιαστεί από την Gohar Gasparyan, η οποία είναι επί σειρά ετών η επικεφαλής της Αρμενικής αποστολής στη Eurovision.

Να επισημάνουμε ότι το show Depi Evratesil θα εξασφαλίσει μόνο το όνομα του εκπροσώπου της χώρας στη Eurovision. Το τραγούδι με το οποίο η Αρμενία θα συμμετέχει στον διαγωνισμό και ο τρόπος επιλογής του θα ανακοινωθούν σύντομα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Αρμενία συμμετέχει στη Eurovision από το 2006. Η καλύτερη θέση της είναι η που έχει λάβει δύο φορές: μία το 2008 με το “Qele-Qele” της Sirusho και άλλη μία το 2014 με το “Not alone” του Aram Mp3. Τελευταία εκπρόσωπος της χώρας ήταν η Iveta Mukuchyan η οποία με το “Lovewave” κατάφερε να τερματίσει στην 7η θέση του τελικού.

Κρικόρ Κιφορκιάν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ