ΙΤΑΛΙΑ: Γνωρίστε τους καλλιτέχνες της κατηγορίας Campioni!

 

Το φεστιβάλ του Sanremo αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσικά γεγονότα. Σταθμός στην Ιστορία της Eurovision καθώς αποκαλείται και μητέρα αυτής έχει αναδείξει πληθώρα καλλιτεχνών που κοσμούν το μουσικό στερέωμα. Πολλοί από αυτούς ξεπέρασαν τα σύνορα της χώρας χαρίζοντας σε όλους εμάς την ξεχωριστή τους μουσική. Όπως έχουμε αναφέρει στον νικητή της κατηγορίας Campioni είθισται να προσφέρεται η δυνατότητα να εκπροσωπήσει την Ιταλία στην Eurovision. Σας παρουσιάζουμε αναλυτικότερα την κατηγορία Campioni η οποία ανακοινώθηκε εχθές δια στόματος του καλλιτεχνικού διευθυντή του Sanremo Carlo Conti.

AL BANO – “DI ROSE E DI SPINE”

O Al Bano Carrisi αποτελεί θρύλο για το Sanremo καθώς η φετινή συμμετοχή του αποτελεί την 15η εμφάνισή του στον διαγωνισμό. Επιπλέον διαγωνίστηκε δύο φορές στην Eurovision μαζί με την πρώην συζυγό του Romina Power. Την πρώτη φορά το 1976 με το “Well live it all again και το 1985 με το “Magic oh magic”. Και τις δύο φορές κατέλαβε την 7 θέση!

BIANCA ATZEI – “ORA ESISTI SOLO TU”

Η Bianca πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο Sanremo το 2015 με το “Il solo al mondo“. Επιπλέον αυτόν το χρόνο έλαβε μέρος στην 6 σειρά του Ιταλικού Your face sounds familiar.

ALESSIO BERNABEI – “Nel mezzo di un applauso”

Ο Alessio  θα  συμμετάσχει για 3 φορά κατά  σειρά  στο  φεστιβάλ  μετά το ντεμπούτο του το 2015 ως μέλος της μπάντας Dear Jack και το τραγούδι  “Il mondo esplode tranne noi. Το 2016 εμφανίστηκε σόλο με το “Noi siamo infinito”.

MICHELE BRAVI – “IL DIARIO DEGLI ERRORI”

Ο Michele Bravi κατέκτησε την έβδομη έκδοση του Ιταλικού The X Factor  με το νούμερο 1 hit “La vita e la felicità“. Ωστόσο στην συνέχεια οι επιδόσεις του κινήθηκαν στο μέτριο με αποτέλεσμα την απόρριψή του από την Sony. Τον τελευταίο χρόνο γνώρισε ξανά την επιτυχία μέσω του YouTube, που είχε ως αποτέλεσμα ένα συμβόλαιο με την Universal Music. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι το τελευταίο του άλμπουμ “I hate music“.

CHIARA – “Nessun posto è casa mia”

Η κοκκινομάλλα Chiara έλαβε μέρος στην 6 σειρά του Ιταλικού The X Factor . Η νέα της συμμετοχή στο Sanremo αποτελεί την 3 συνολικά. Διψώντας για την νίκη έχει καταβάλει προσπάθειες για το πρώτο βραβείο το 2013 με το “Il futuro che sarà” και το 2015 με το “Straordinario“.

CLEMENTINO – “Ragazzi fuori”

Μαζί με τον Rocco Hunt, εκπροσωπούν την ραπ σκηνή της Νάπολης, μέσα από μία μίξη Ιταλικής και Ναπολιτάνικης μουσικής. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Sanremo το 2016 με το  “Quando sono lontano

LODOVICA COMELLO – “Il cielo non mi basta”

H Lodovica είναι ηθοποιός, τραγουδίστρια, χορεύτρια και τηλεπαρουσιάστρια η οποία απέκτησε διεθνή φήμη με τον ρόλο της “Francesca” σειρά Violetta στο Αργεντίνικο κανάλι του Disney. Έχει μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ, τα “Universo” και “Mariposa“.

GIGI D’ALESSIO – “LA PRIMA STELLA”

Ο Gigi D’Alessio είναι διεθνούς φήμης τραγουδιστής και ένας από τους πλέον διακεκριμένους καλλιτέχνες του “neomelodico” είδος μουσικής που ακούγεται στα Ναπολιτάνικα και συνδέεται με την νότια Ιταλία. Συμμετείχε μέχρι σήμερα 4 φορές στο Sanremo το 2000 with με το Non dirgli mai“, το 2001 με τοTu che ne sai“, το 2005 με το L’amore che non c’èκαι το 2012 με το Respirare“.

ELODIE – “TUTTA COLPA MIA”

H Elodie Di Patrizi, ήρθε δεύτερη στην 15 σειρά του σόου ταλέντων Amici di Maria De Filippi. Τον χρόνο αυτόν δημοσίευσε το χρυσό της σινγκλ Un’altra vita“. Συγκάτοικός της και μία από τις καλύτερες της φίλες είναι η Ιταλίδα τραουδίστρια Emma Marrone!

GIUSY FERRERI – “FATALMENTE MALE”

Η Ιταλίδα “ Amy Winehouse” επέστρεψε μετά από δύο προσπάθειες το 2011 με το Il mare immensoκαι το 2014 με το Ti porto a cena con me“. Είναι μία από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες προερχόμενη από σόου ταλέντων, έχοντας πουλήσει μέχρι σήμερα σχεδόν 1,8 εκατομμύρια δίσκους. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο X Factor το 2008.

FRANCESCO GABBANI – “Occidentali’s karma”

Ο δημοφιλής Francesco έγινε διάσημος μετά από την νίκη του στην κατηγορία Newcomer’s του Sanremo χάρη στο πλατινένιο του πλέον Amen“.

GIULIA LUZI & RAIGE – “Toglimi la voglia”

H Giulia είναι ηθοποιός και τραγουδίστρια έγινε διάσημη από ρόλο της “Giulietta” στο μιούζικαλ Romeo e Giulietta – Ama e cambia il mondo. Αργότερα έλαβε μέρος στην 5 σειρά του Ιταλικού Your face sounds familiar. Raige ο νεοεισερχόμενος ράπερ που κέντρισε την προσοχή του κοινού με το τραγούδι Dimenticare (Mai)(feat. Annalisa).

FIORELLA MANNOIA – “CHE SIA BENEDETTA”

Μάλλον το μεγαλύτερο όνομα της λίστας Fiorella Mannoia είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς καλλιτέχνες στην Ιταλία, μόνιμη κάτοικος των charts από το 1981 έκανε το ντεμπούτο της στο Sanremo με το Caffè nero bollente“. Όλες της οι συμμετοχές στο φεστιβάλ Come si cambiaτο1984, “Quello che le donne non diconoτο 1987, και Le notti di maggio” 1988 έγιναν μεγάλες επιτυχίες.

MARCO MASINI – “Spostato di un secondo”

Ο Marco Masini σύμβολο των 90’s χάρη των αμφιλεγόμενων στίχων του όπως Vaffanculoκαι Bella stronza“. Συμμετείχε 7 φορές στο Sanremo έχοντας κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια το: 1990 με τοDisperatoκαι το 2004 με το L’uomo volante“.

ERMAL META – “Vietato morire”

Ο Ο Αλβανικής-Ιταλικής καταγωγής ερμηνευτής – τραγουδοποιός γνωστός για τις συνεργασίες του με γνωστές προσωπικότητες της μουσικής Ιταλικής όπως  Marco Mengoni, Emma Marrone και Francesca Michielin. σκηνής συμμετείχε στην κατηγορία των νέων του Sanremo τρεις φορές, το 2006 με το Rido forse mi sbaglio“, το 2010 με το Buio e luceκαι το 2016 με το Odio le favole“.

FABRIZIO MORO – “PORTAMI VIA”

Ο Fabrizio ένας από τους πλέον σημαντικούς στιχουργούς της γενιάς του, εμφανίστηκε στην σκηνή του Sanremo 4 φορές έχοντας κερδίσει την κατηγορία των νέων το 2007 με το Pensaτραγούδι το οποίο αναφέρεται κατά της μαφίας και κάθε μορφή βίας .

NESLI & ALICE PABA – “DO RETTA A TE”

Ο Nesli είναι ράπερ που συμμετείχε στο Sanremo το 2015 με το Buona fortuna amoreκαι η Alice Paba είναι νέα τραγουδίστρια η οποία κατατάχθηκε 4 στην περσινή σεζόν του Ιταλικού The Voice of Italy.

RON – “L’ottava meraviglia”

Ο Rosalino Cellamare’s με μακρά πορεία ως στιχουργός έφτασε στην κορύφωση της καριέρας του με την νίκη του στο Sanremo τραγουδώντας το Vorrei incontrarti fra cent’anni“, ντουέτο με την Tosca.

PAOLA TURCI – “FATTI BELLA PER TE”

Αχώριστη με την κιθάρα της, η στιχουργός Paola Turci επιστρέφει στο φεστιβάλ για 10 φορά . Έχει κερδίσει την κατηγορία των νέων και το βραβείο Critics’ το 1989 με το τραγούδι Bambini“.

SAMUEL – “VEDRAI”

Ο κεντρικός τραγουδιστής της μπάντας Subsonica, Samuel Romano οδηγεί την εναλλακτικής electro-rock σκηνή στην Ιταλία από τα 90’s. Η μπάντα του έλαβε μέρος και στο παρελθόν του Sanremo με το Tutti i miei sbagli“. Ξεκίνησε την σόλο καριέρα του το παρόν έτος με την επιτυχία La risposta“.

SERGIO SYLVESTRE – “Con te”

Ο Ιταλικής – Αμερικανικής καταγωγής ταλαντούχος τραγουδιστής Sylvestre νίκησε στην 15 σειρά του σόου ταλέντων Amici di Maria De Filippi. Έκανε το ντεμπούτο του αυτή τη χρονιά με το χρυσό του σινγκλ Big boy“.

MICHELE ZARRILLO – “MANI NELLE MANI”

Ο Michele Zarrillo επιστρέφει στο Sanremo μετά από 11 συμμετοχές σε αυτό. Η μεγαλύτερή του επιτυχία ήταν το “Cinque giorni“, το 1994.

Ποιες οι εντυπώσεις σας από την κατηγορία Campioni ;

Ιωάννης Ελ. Πασχαλίδης

πηγή wiwiblogs

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ