ΜΟΛΔΑΒΙΑ: melodie pentru Europa 2017!

Στις 21 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ζωντανή ακρόαση ενώπιον κριτικής επιτροπής και αναμεταδοθεί από το κανάλι Moldova 2. Από το στάδιο αυτό 14 συμμετοχές θα περάσουν στον ημιτελικό. Ο ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου όπου 4 από τους φιναλίστ θα επιλεχθούν από την κριτική επιτροπή και 4 από το κοινό, ώστε συνολικά 8 να οδηγηθούν στον τελικό, που θα λάβει χώρα την επόμενη ημέρα. Σε μία προσπάθεια να αυξηθεί η αξιοπιστία του διαγωνισμού, μόνο μία ψήφος θα επιτρέπεται ανά τηλεφωνικό αριθμό για κάθε τραγούδι. Ο νικητής θα προκύψει από τον συνδυασμό κριτικής επιτροπής και τηλεψηφοφορίας με βαρύτητα ψήφου κατά 50% η κάθε μία. Σε περίπτωση ισοπαλίας την απόφαση θα λάβει το νεότερο μέλος της κριτικής επιτροπής!

Μέχρι στιγμής από γνωστά σε εμάς ονόματα,  ο Mihai Traistariu ανακοίνωσε την πρόθεσή του να στείλει τραγούδι για την Μολδαβία, ωστόσο αυτό είναι εφικτό στην περίπτωση ντουέτου και άνω σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Η Μολδαβία έκανε το ντεμπούτο της στην Eurovision το 2005 καταλαμβάνοντας τότε την 6 θέση που αποτελεί και την καλύτερή της μέχρι σήμερα. Τα τελευταία τρία χρόνια δεν κατάφερε να προκριθεί στους μεγάλους τελικούς της Εurovision. Φέτος στην Στοκχόλμη εκπροσωπήθηκε από την Lidia Isac και το “Falling Stars” και κατατάχθηκε στην 17 θέση από τις συνολικά 18 στον 1 ημιτελικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lidia υπέβαλε φέτος συμμετοχή για λογαριασμό της Ελβετίας! Το γεγονός αυτό δεν της στερεί την δυνατότητα βάση κανονισμών να συμμετέχει και στο melodie pentru Europa 2017 κάτι που μάλλον όμως φαντάζει απίθανο.

Ιωάννης Ελ. Παχαλίδης

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ