ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Το Festival da Canção επιστρέφει!

Η αγαπημένη, αν και όχι ακόμη βραβευμένη, στους eurofans Πορτογαλία επιστρέφει στη Eurovision και μαζί η εθνική επιλογή της χώρας Festival da Canção. 2 ημιτελικοί στις 19 και 26 Φεβρουαρίου και ο μεγάλος τελικός στις 5 Μαρτίου θα αναδείξουν τον εκπρόσωπο της χώρας στο Κίεβο.

Το αποτέλεσμα θα προκύψει κατά 50% από την τηλεψηφοφορία και κατά 50% από κριτική επιτροπή. Στους ημιτελικούς την επιτροπή θα αποτελούν καταξιωμένοι στη χώρα καλλιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου της μουσικής ενώ στον τελικό θα δοθεί ο λόγος σε επιτροπές στις περιφέρειες της Πορτογαλίας. σε περίπτωση ισοψηφίας στους ημιτελικούς θα προκριθεί εκείνος με το καλύτερο αποτέλεσμα στην ψηφοφορία της επιτροπής ενώ στον τελικό εκείνος που κέρδισε την τηλεψηφοφορία.

Τα διαγωνιζόμενα τραγούδια θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι τα ονόματα των συνθετών που συμμετέχουν στην επιλογή και οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την επιλογή του ερμηνευτή.

Τα ονόματα των συνθετών είναι:

1. Luísa Sobral
2. Marcia
3. Rita Redshoes
4. David Santos (Noiserv)
5. Celina da Piedade
6. Samuel Úria
7. Nuno Gonçalves (The Gift)
8. Pedro Silva Martins (Deolinda)
9. Toli Caesar Machado (GNR)
10. João Pedro Coimbra (Mesa)
11. Nuno Figueiredo (Virgin Suta)
12. Pedro Saraiva (Sir Aiva / DR Sax)
13. Nuno Feist
14. Jorge Fernando
15. João Only
16. Heber Marques

Από το 1964 συμμετέχει η Πορτογαλία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με καλύτερη θέση την το 1996. Τελευταία της συμμετοχή το 2015 με την Leonor Andrade και το τραγούδι Ha Um Mar Que Nos Separa το οποίο κατετάγη 14ο στον Β’ Ημιτελικό με 19 βαθμούς και αποκλείστηκε.

Λουκάς Βλαβιανός

Πηγή Φωτογραφίας: youtube.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ