ΒΕΛΓΙΟ: H Blanche για το Βέλγιο στο Κίεβο!

Όπως ανακοίνωσε ο  ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός RTBFΗ, η  Ellie Delvaux, γνωστή ως Blanche, θα εκπροσωπήσει το Βέλγιο  στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2017  . Το τραγούδι με το οποίο θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα της στο Κίεβο το έχει γράψει μαζί με τον τραγουδίστή-τραγουδοποιό Pierre Dumoulin, τραγουδιστή της ομάδας Roscoe. Οι  Roscoe έχουν κέρδισε το βραβείο Octave για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς δύο φορές, το 2012 και το 2015.

Κάθε χρόνο, RTBF και VRT αναλαμβάνουν εκ περιτροπής την επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει το Βέλγιο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η Blanche  ακολουθεί τα βήματα του Loïc Nottet, ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση στον τελικό του 2015.  Ο Loïc επιστρέφει με ένα νέο single με τίτλο Million Eyes , και το κλιπ του τραγουδιού έχει ήδη  πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές στο YouTube.

Η Blanche γεννήθηκε το 2000 στις Βρυξέλλες και είναι αδερφή του τραγουδιστή Oliver Lord. Ξέκινησε να τραγουδάει και να παίζει κιθάρα και πιάνο σε πολύ μικρή ηλικία. Στα 16 της πήρε μέρος  στην πέμπτη σεζόν του Βέλγικου «The Voice» , καταφέρνοντας να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό.Έκεί την είδε ο Pierre Dumoulin και τις πρότεινε να της γράψει μερικά τραγούδια.Το πρώτο της άλμπουμ θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία του Pierre (PIAS).

Το Βέλγιο είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision , μια και η πρώτη του συμμετοχή είναι το 1956.

Το 2016 το Βέλγιο κατέλαβε τη 10η θέση στον Μεγάλο τελικό με την Laura Tesoro και το τραγούδι What’s The Pressure .

Ελένη Βράχα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ