ΑΝΔΟΡΡΑ: Αδύνατη η επιστροφή της το 2012!

Η επιστροφή της Ανδόρρας στον διαγωνισμό της Eurovision αποτελεί αναμφίβολα μεγάλη επιθυμία κι ευσεβή πόθο για τους απανταχού θαυμαστές του θεσμού, δεδομένου ότι το κρατίδιο απέχει από αυτόν εδώ και 3 χρόνια. Η κρατική τηλεόραση της χώρας (RTVA) ανακοίνωσε δια του εκπροσώπου της πως δεν προτίθεται να συμμετάσχει στον διαγωνισμό του 2012, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών (escdaily.com).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η οικονομική δυσχέρεια στην οποία βρίσκεται ο κρατικός σταθμός, σε συνδυασμό με το χαμηλό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Eurovision στο τηλεοπτικό κοινό του, καθιστούν αδύνατη οποιαδήποτε πιθανότητα επιστροφής στον διαγωνισμό. Επιπλέον, η δημόσια τηλεόραση δεν είναι καν διατεθειμένη να αναμεταδώσει τις τρεις βραδιές της διοργάνωσης, καθώς το πρόγραμμα επικεντρώνεται στα τεκταινόμενα που αυτή τη περίοδο λαμβάνουν χώρα σε τοπικό επίπεδο, ιδιαιτέρως στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Αφήνοντας ένα ψήγμα αισιοδοξίας, τα στελέχη του RTVA δηλώνουν πως η μόνη περίπτωση στην οποία θα μπορούσε να υπάρξει επιστροφή στον διαγωνισμό, θα ήταν εαν βρισκόταν κάποιος χορηγός, ο οποίος θα κάλυπτε το σύνολο των δαπανών της αποστολής. Σαφώς, το ενδεχόμενο αυτό μοιάζει μάλλον ουτοπικό κι απίθανο, ιδιαίτερα στις παρούσες συγκυρίες, κατά συνέπεια είναι μάλλον αδύνατο να συμβεί.

Η Ανδόρρα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Eurovision το 2004 και μετρά 6 συμμετοχές στον θεσμό αυτό. Δυστυχώς, καμία από αυτές τις συμμετοχές δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης, με την υψηλότερη θέση να είναι η 12η, στον ημιτελικό του Ελσίνκι το 2007.

Θανάσης Νάκος

Written by 

Related posts