Π.Γ.Δ.Μ. : Η εκπρόσωπος για την Εurovision 2017!

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Π.Γ.Δ.Μ. MRT, ανακοίνωσε ότι η Jana Burčeska επελέγη με την διαδικασία της εσωτερικής ανάθεσης, για να εκπροσωπήσει την χώρα της στην Eurovision 2017. Η Jana ξεκίνησε την μουσική της καριέρα τραγουδώντας στο δημοτικό σχολείο, ωστόσο έγινε ευρύτερα γνωστή με την συμμετοχή της το 2011, στο πρώτο και μοναδικό μέχρι τώρα Idol της Π.Γ.Δ.Μ. Τότε κατέκτησε την πέμπτη θέση ενώ αργότερα κατά την διάρκεια της ίδιας χρονιάς, διατέλεσε πρεσβευτής της UNICEF σε εθνική εκστρατεία για σχολεία χωρίς βία.

Το μουσικό της ντεμπούτο έγινε το 2012 στο  Σκόπια Fest με το τραγούδι Bi bila tvoja, στο οποίο συμμετείχε και αργότερα το 2013 με τον Miki Sekulovski  και επιπλέον το 2015 σόλο. Ανάμεσα στους αγαπημένους της καλλιτέχνες συγκαταλέγονται οι Beyonce, Ella Fitzgerald και Aretha Franklin.

Η Jana συνεργάστηκε με διάφορους καλλιτέχνες μεταξύ αυτών και το συγκρότημα Mizar στο τραγούδι Nebo, το οποίο μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.

Ο MRT σκοπεύει να επιλέξει στιχουργική ομάδα, στην οποία θα αναθέσει την δημιουργία ενός μοντέρνου τραγουδιού που παράλληλα θα διαθέτει και στοιχεία πολιτισμού της Π.Γ.Δ.Μ. Πληροφορίες για το τραγούδι θα αποκαλυφθούν στους επερχόμενους μήνες από τον M.R.T.

https://www.youtube.com/watch?v=z-Z4NjkDfF4

https://www.youtube.com/watch?v=mM5IOH_cOcU

Η Π.Γ.Δ.Μ. εκπροσωπήθηκε στην eurovision 2016 από την την Kaliopi και το τραγούδι Dona καταλαμβάνοντας την 11 θέση στον 2ο ημιτελικό έχοντας ως αποτέλεσμα να μη προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

Παραμείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την Π.Γ.Δ.Μ. για την eurovision 2017.

Ιωάννης Ελ. Πασχαλίδης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ