ΙΤΑΛΙΑ: 67ο φεστιβάλ τραγουδιού Sanremo 2017!

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιταλίας RAI, επιβεβαίωσε τις ημερομηνίες διεξαγωγής του επερχόμενου φεστιβάλ τραγουδιού Sanremo 2017. Το 67ο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε πέντε βραδιές στο κινηματοθέατρο Ariston, αρχομένης από 7 Φεβρουαρίου 2017 όπως φαίνεται παρακάτω.

  • Τρίτη 7 Φεβρουαρίου  1η βραδιά
  • Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου  2η βραδιά
  • Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου  3η βραδιά
  • Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου  4η βραδιά
  • Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  5η βραδιά Μεγάλος τελικός

Ο Carlo Conti (εικονιζόμενος), θα αποτελέσει για ακόμα μία χρονιά τον καλλιτεχνικό διευθυντή και οικοδεσπότη του διαγωνισμού. Διανύουμε ήδη την περίοδο υποβολής συμμετοχών για την κατηγορία Giovanni (νέων καλλιτεχνών), καθώς αυτή ξεκίνησε στις 5 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 7 Οκτωβρίου του παρόντος έτους. Παράλληλα βρισκόμαστε σε αναμονή για τις ημερομηνίες και τους κανονισμούς της κατηγορίας Campioni (καταξιωμένοι καλλιτέχνες), στον νικητή της οποίας, είθισται να προσφέρεται το χρυσό εισιτήριο για την εκπροσώπηση της χώρας στην Eurovision, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό. Ο ακριβής μηχανισμός επιλογής συμμετοχής της Ιταλίας για την Eurovision 2017 προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί. Παραμένει αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο, ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας να προκύψει από το μουσικό φεστιβάλ του Sanremo, καθώς αυτό συμβαίνει κατά παράδοση  για την Ιταλία, μετά την  επιστροφή  της  στην  Eurovision το 2011 (με εξαίρεση το 2014 χρονιά εσωτερικής ανάθεσης).

Η Ιταλία εκπροσωπήθηκε στην Eurovision 2016 από την Francesca Michielin που κατατάχθηκε 2η στο μεγάλο τελικό του Campioni Sanremo 2016, μετά από άρνηση των νικητών Stadio. Η Francesca ερμήνευσε στη Στοκχόλμη το «No Degree of Separation» και κατέλαβε την 16η θέση στον μεγάλο τελικό.

Ιωάννης Ελ. Πασχαλίδης

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ισως η μεγαλύτερη αδικία της γιουροβιζιον του 2016!η ιταλία με αυτο το τρομερα αισθαντικό κομμάτι επρεπε να βρισκεται εντος 5αδας και οχι στην θεση που κατέληξε!καλη επιτυχια για φέτος!

  2. Το Sanremo είναι ο μόνος εθνικός τελικός που δεν παρακολουθώ ποτέ. Άλλος κερδίζει, άλλος πάει Eurovision… Άσε τα τραγούδια… μας μπούχτισαν στα Ιταλικά… Με λίγα λόγια, ένα μαύρο χάλι.

  3. Από τότε που επέστρεψε η Ιταλία στον διαγωνισμό μόνο μια χρονιά έστειλε κομματάρα με όλη τη σημασία της λέξης το 2015 (και ακόμα θεωρείται μεγάλη αδικία που δεν κέρδισε).

    • Κατά την γνώμη μου, κομματάρα έστειλαν μόνο το 2012. Το 2015 έστειλαν μια υπερτιμημένη βλακεία. Και οι φωνές των Il Volo είναι πολύ ενοχλητικές… Πάλι καλά που υπάρχουν και οι κριτικές επιτροπές.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ