ΕΛΒΕΤΙΑ: Όλες οι πληροφορίες για την επιλογή του 2017!

Η Ελβετία, με 57 συμμετοχές μέχρι τώρα στο ενεργητικό της, είναι μια χωρά που από νωρίς ανακοινώνει τα σχέδιά της για τη νέα της συμμετοχή στο διαγωνισμό της Eurovision. Έτσι και φέτος, τα 4 τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας SRF, RTR, RTS και RSI ανακοίνωσαν τα κοινά πλέον σχέδιά τους για την εκπροσώπηση της χώρας στο διαγωνισμό που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στην Ουκρανία .

Όπως, λοιπόν, συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος θα ακολουθήσουν την ίδια περίπου διαδικασία με τη φετινή επιλογή. Ωστόσο, φέτος υπάρχει ένας βασικός περιορισμός: οι καλλιτέχνες, μουσικοί, συνθέτες πρέπει ένας ανά συμμετοχή είτε να είναι Ελβετός στην καταγωγή είτε μόνιμος κάτοικος της χώρας! Όσοι, λοιπόν, επιθυμούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα στο μεγάλο διαγωνισμό μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 24 Οκτωβρίου, ανεβάζοντας το τραγούδι τους στην ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα του SRF. Φέτος, όμως, οι χρήστες του διαδικτύου δε θα έχουν πρόσβαση στα τραγούδια αυτά! Εντεταλμένη επιτροπή, που θα αποτελείται από περίπου 20 διακεκριμένα άτομα στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας αλλά και της τηλεόρασης της χώρας, θα επιλέξει τις 20 καλύτερες συμμετοχές που θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

Δεύτερη σημαντική αλλαγή είναι πως το ιταλόφωνο, το γερμανόφωνο και τα γαλλόφωνα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα δε θα διαλέξουν φέτος τμηματικά τους υποψηφίους τους! Τα είκοσι επικρατέστερα τραγούδια από την πρώτη φάση θα περάσουν από ζωντανή ακρόαση, από την οποία υπολογίζεται ότι θα προκύψουν 8 φιναλίστ.

Ο εθνικός τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 5 Φεβρουαρίου και το λόγο εκείνη τη βραδιά θα τον έχει εξ ολοκλήρου το τηλεοπτικό κοινό, γεγονός που αποτελεί την τελευταία σημαντική αλλαγή στην ανανεωμένη μέθοδο επιλογής.

Η Ελβετία ήταν από τις χώρες που ξεκίνησαν το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και μέχρι σήμερα έχει γευτεί 2 φορές τη χαρά της νίκης, το 1956 με την Lys Assia και το τραγούδι Refrain και το 1988 με την Céline Dion και το τραγούδι Ne partez pas sans moi. Η φετινή της συμμετοχή με τη Rykka και το τραγούδι The Last of our Kind δεν κατάφερε να προκριθεί στο μεγάλο τελικό της Στοκχόλμης, καθώς κατετάγη 18η (τελευταία) στο δεύτερο ημιτελικό.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μήπως η συμπαθής Ελβετία να πάρει το Διαγωνισμό λίγο σοβαρότερα, μπας και δει άσπρη μέρα??? Καλή επιτυχία!!!

  2. Λατρεύω τις Ελβετικές συμμετοχές τα τρία τελευταία χρόνια και ήταν μεγάλη αδικία που η Mélanie και η Rykka ήταν τελευταίες στον ημιτελικό τους! Καταλαβαίνω, όμως, γιατί τέτοιου είδους τραγούδια δεν παίρνουν αυτό που τους αξίζει… Τέλος πάντων, εύχομαι οι αλλαγές στον εθνικό τους τελικό (οι οποίες θεωρώ πως θα βοηθήσουν στο να διαλέξουν την σωστή συμμετοχή) να αποδώσουν και να περάσουν του χρόνου στον τελικό. Καλή επιτυχία! (Συγγνώμη για το μη ολοκληρωμένο σχόλιο!)

  3. Προς την σωστή κατεύθηνση οι αλλαγές, ένα τέτοιο μοντέλο επιλογής θα μπορούσε άνετα να έχει και η Ελλάδα, μιας και δεν κοστίζει πολύ. Τώρα η Ελβετία τα τελευταία χρόνια τα παει εξαιρετικά άσχημα. Ειδικά πέρσι και φέτος κατέλαβε την τελευταία θέση στον ημιτελικό της. Κάθε χώρα πρέπει να δίχνει ενα κομμάτι της στον διαγωνισμό. Δε μπορεί να τραγουδάνε όλες στα αγγλικά με εντελώς british pop ήχο. Τι νόημα θα έχει ένας τέτοιος διαγωνισμός;

  4. νομιζω οτι τα τελευταια χρονια αποκλειεται δικαιως η ελβετια απο τον τελικο!φετος οπως και περυσι ηταν επιεικως απαραδεκτα τα τραγουδια..
    προτιμω να θυμαμαι την jane bogart και τον al bano το 2000 με το τρυφερο la vita cose(αληθεια ποσο μου εχουν λειψει τετοιες συμμετοχες)

  5. η Ελβετια πρεπει να βελτιωσει τις συμμετοχες της η τελευταια καλη συμμετοχη της ηταν του 2011 μετα αρκετα πιο μετριες συμμετοχες οι οποιες ομως δεν ηταν οι χειροτερες ολων των χρονων μετα του 2011

  6. Καλά, η Rykka γιατί λύγισε τα γόνατά της 100 φορές κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της; Μήπως ήθελε να σιγουρευτεί ότι δεν θα πέρναγε; Ή ήταν απελπισμένη και δεν ήξερε τι να κάνει για να περάσει; Πάντως, μου φαινόταν γελοίο (παρόλο που αγαπώ πολύ το τραγούδι)…

  7. Γεια σου Βαγγελη!! Φιλε escArgy δε φαινόταν μονο σε σενα γελοια η Rykka. Κι εμενα μου αρεσε σαν τραγουδι. Btw το μοναδικο ελβετικο τραγουδι που θυμαμαι να μου αρεσει πολύ και θυμαμαι αρκετους απο τους στιχους και τη μελωδια ειναι το cool vibes. Φανταστική χρονιά το 2005 με 8-10 τραγουδια να μ’αρεσουν πολυ κι αλλα ποσα να ειναι ωραια παλι αλλα οχι και για νίκη.

  8. Συμφωνώ, Mangelo. Την συμμετοχή της Ελβετίας το 2004 πάλι να μην την σχολιάσω καλύτερα…

  9. Άντε παιδιά ανακοινώθηκε κ επισήμως η συμμετοχή μας για του χρόνου θα πάρουμε μερος!!!άκουσα για φωκα Ευαγγελινό κ Δημήτρη κοντοπουλο ανάθεση η Ελλάδα του χρόνου.άντε μακάρι!!!!mangelo & EscArgy γεια σας μου λείψατε Eurovisionistes!!!

  10. Mangelo το “cool vibes” ήταν το καλύτερο τραγούδι της Ελβετίας ever!!!το ακούω ακόμη κ θυμάμαι ότι ήταν το μοναδικό τραγούδι που φοβόμουν μην κλέψει την πρωτιά της Έλενας αν κ η Έλενα δεν έχανε απο κανέναν!!όσο για το φετινό την Rykka εμένα προσωπικά δν μου άρεσε καθόλου!!!!

  11. Χαχα φιλε μου Βαγγελη συμφωνω απολυτα σχετικα με ο,τι ειπες για το ’05. Τωρα για του χρονου μακαρι να ειναι οπως τα λες. Αν και Ευαγγελινος-Κοντοπουλος ελπιζω να μην κανουν ενα ακομα “this is our night” ή thunders and lightenings..

  12. Yesssssssss, η Ελλάδα επιβεβαίωσε την συμμετοχή της για του χρόνου!!! Για μια στιγμή νόμιζα ότι δεν θα παίρναμε μέρος αλλά έκανα λάθος, πάλι καλά! Ουφφφφφ, πήρα μια ανακούφιση! Και χαίρομαι που ο κύριος Τσακνής δεν θα ασχοληθεί άλλο με το θέμα, δεν του άξιζε έτσι κι αλλιώς. Είκοσι χώρες έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν μέχρι στιγμής, περιμένω κι άλλες. Εύχομαι η αγαπημένη μου Ισλανδία να μην έχει απογοητευτεί και να ξαναπροσπαθήσει. Εξάλλου, έχω ακούσει κάπου ότι η Eurovision κάνει τρελά νούμερα τηλεθέασης εκεί. 95%, κάτι τέτοιο! Είναι η αγαπημένη μου χώρα στην Eurovision, στέλνουν κάθε χρόνο από το 2008 τραγούδια που είναι στο top 5 μου (με μικρή εξαίρεση το 2011, αυτό απλά μου άρεσε)! Μου αρέσουν πολύ επίσης οι συμμετοχές τους το 2006 (πιο αστείο πεθαίνεις!), το 2005 και το 1999. Τέλος πάντων, εύχομαι καλή επιτυχία στην Ελλάδα μας!

  13. Και επίσης άκουσα mangelo oτι προσανατολίζονται πάλι σε απευθείας ανάθεση,ο Κοντόπουλος πρότεινε τη Demy.τέλος πάντων θα δούμε.και μόνο ότι παραιτήθηκε ο Τσακνης κ ανέλαβε άλλος που έχει διάθεση να ασχοληθεί κάτι είναι.επίσης αφού θα συμμετέχουμε σίγουρα κ θα αναλάβουν φωκας Κοντόπουλος κάτι είναι κ αυτό,δε νομίζω τα πράγματα να πανε χειρότερα απο φέτος αν του χρόνου ισχύσουν όλα τα παραπάνω.οσο για τη demy θα δείξει,μπορεί να είναι αυτήν η μπορεί κ άλλος η κ άλλοι υποψήφιοι.παντως αν είναι η Demy δε νομίζω mangelo ναπει τραγούδι τύπου this is our night η you are the only one γιατί λίγο διαφέρει το στυλ της.κ εννοείται ότι συμφωνώ μαζί σου κ δν θέλω τέτοιου στυλ τραγούδι.θέλω κάτι άλλο απο Κοντόπουλο πολυ καλό κ φυσικά απο φωκα σκηνοθεσία που να μη μοιάζει με προηγουμενες!

  14. Τα λυγισματα με τα γονατα της τα εκανε διοτι ηθελε να κινειται οπως κινειται στην πραγματικοτητα οταν τραγουδαει
    το τραγουδι το αγαπησα και το αγαπω και φυσικα ειναι μοναδικο αφου το ιδιο το τραγουδι και η Ρυκκα ειναι τελευταιοι του ειδους τους…..Ελπιζω να ξαναστειλουν την Ρυκκα τωρα που βελτιωθηκε απιστευτα φωνητικα και να δωςει σημαςια ςτην σκηνικη της παρουςια παρολο που στον ημιτελικο τα backing vocals κατεστρεψαν τον κοπο της

  15. Καλησπέρα φίλοι μου(έτσι σας νιώθω γιατί έχουμε το ίδιο πάθος και αγάπη για τη Eurovision και μοιραζόμαστε μεταξύ μας τις απόψεις μας). Η Ελλάδα δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα τη συμμετοχή της. Πρέπει πρώτα να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την ΕΡΤ. Πέρσι θυμάμαι ότι είχε ανακοινωθεί η συμμετοχή μας προς τα τέλη Αυγούστου. Χάρηκα ιδιαίτερα που απαλλάσσεται από υπεύθυνος της ελληνικής συμμετοχής ο Διονύσης Τσακνής(πρόεδρος) και τη θέση του αναλαμβάνει ο Λάμπης Ταγματάρχης(διευθύνων σύμβουλος) για το λόγο ότι δεν αγαπάει το διαγωνισμό. Αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα που θέλουν την ΕΡΤ να επιλέγει και φέτος τη λύση της απευθείας ανάθεσης με εκπρόσωπο τη Demy και το επιτυχημένο δίδυμο της Eurovision(Κοντόπουλος & Ευαγγελινός) η επιτυχία είναι δεδομένη. Μακάρι

  16. Bαγγελη φιλε μου σ’ευχαριστω πολύ για την ενημερωση 🙂 εξελαβα πολλή θετική ενεργεια απ’τα οσα μου λες. Μακαρι να σε ειχα φιλο και στην πραγματικοτητα. Κανενας απ’τους φιλους μου δεν ειναι φαν της γιουροβιζιον. Shame shame..

  17. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ:
    Το τραγούδι που έστειλε φέτος η Ελβετία ήταν απλά συμπαθητικό και τίποτα περισσότερο. Η φωνή της Rykka ήταν βελτιωμένη σε σχέση με τις πρόβες που την άκουσα, αλλά από πλευράς σκηνικής παρουσίας ήταν πιο αδιάφορο πεθαίνεις. Επίσης κακή ενδυματολογική επιλογή. Το ότι λύγιζε συνεχώς τα γόνατά της μου φάνηκε τελείως άκυρο με το ύφος του τραγουδιού. Το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ελβετία κατετάγη τελευταία στον ημιτελικό, δείχνει ότι πρέπει να αλλάξει σύστημα και να χειριστεί το θέμα πιο ζεστά. Τελευταία αγαπημένη μου συμμετοχή από την Ελβετία αυτή του 2014.
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:
    Το Wikipedia έχει την Ελλάδα στη λίστα με τις 20 (μέχρι στιγμής) χώρες που θα λάβουν και του χρόνου μέρος, πράγμα που με χαροποιεί. Μετά τη φετινή παταγώδη αποτυχία, είναι ευκαιρία να στείλουμε κάτι δυνατό στην Ουκρανία. Η φήμες που αναφέρουν πως θα (ξανά)γίνει ανάθεση πιθανόν στη Demy, είναι επίσης ένα θετικό σημείο φτάνει βέβαια να επιβεβαιωθεί και επίσημα.
    Επίσης, το ότι ψάχνονται από τώρα για του χρόνου δείχνει πως ο αποκλεισμός και η χαμηλή τηλεθέαση τους ταρακούνησε.
    Ως πρόταση η Demy μου φαίνεται ιδανική, καθώς είναι μια νέα καλλιτέχνιδα με υπέροχη φωνή και διαθέτει όλο το πακέτο για έναν διεθνή διαγωνισμό όπως η Eurovision. Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να επιλέξουμε και το κατάλληλο τραγούδι διαφορετικά θα έχουμε τα φετινά αποτελέσματα.

  18. Mangelo ένα πράγμα έχω να πω για τους φίλους σου που δεν είναι φαν:shame on them!!!!κ γω κανείς δν ενδιαφέρεται.ευτυχώς όμως έχω την ανιψιά μου η οποία είναι δώδεκα αλλα γνωρίζει τα πάντα,είναι μανιακή φαν αφού την έχω μυήσει απο μικρή!!!κ γω θα θελα να σε είχα φίλο μου αφού αγαπάς τον διαγωνισμό.

  19. Παιδιά, άκουσα ότι η Αρμενία επιβεβαίωσε την συμμετοχή της για του χρόνου και θα διοργανώσει εθνικό τελικό για να την επιλέξει. Θα διαρκέσει 3 μήνες, κάτι τέτοιο. Πάντως εύχομαι να μην είναι κουραστικός, όπως της Λιθουανίας. Δεν θα γράψετε τίποτα για αυτό;

  20. ArgyESC
    Και θα συμμετάσχουν σε αυτό το project ονόματι Depi Evratpesil και πρώην Αρμένιοι συμμετέχοντες της Eurovision ψάχνουν το διάδοχο τους για το 2017

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ