EUROVISION 2016: Το βραβείο Barbara Dex στην Nina Kraljić!

Για μια ακόμη χρονιά απονεμήθηκε το βραβείο Barbara Dex στη συμμετοχή με τη χειρότερη ενδυματολογική εμφάνιση της Eurovision μέσω της ιστοσελίδας House of Eurovision. Αναμενόμενη για πολλούς νικήτρια η εκπρόσωπος της Κροατίας Nina Kraljić.

Το βραβείο έχει ιστορία 20 ετών και φέρει το όνομα της εκπροσώπου του Βελγίου στο διαγωνισμό το 1993. 2.221 ήταν οι έγκυρες ψήφοι και η νικήτρια έλαβε 770 ψήφους, το 35% περίπου όσων διατύπωσαν την άποψή τους.

Η πρώτη πεντάδα στην ψηφοφορία έχει ως εξής:

  1. Κροατία: Nina Kraljić – 770 ψήφοι
  2. Γερμανία: Jamie-Lee – 335 ψήφοι
  3. Ελβετία: Rykka – 201 ψήφοι
  4. Βουλγαρία: Poli Genova – 140 ψήφοι
  5. Βοσνία & Ερζεγοβίνη: Dalal & Deen feat. Ana Rucner & Jala – 127 ψήφοι

Από την επόμενη χρονιά τη σκυτάλη στη διοργάνωση της σχετικής ψηφοφορίας αναλαμβάνει η βελγική ιστοσελίδα songfestival.be.

 

Λουκάς Βλαβιανός

57 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συν αγωνίστηκε την Γερμανίδα , αλλά το πλεονέκτημα της κροατισσας ήταν ότι είχε όχι ένα αλλά δυο πολύ κακά φορέματα !

  2. Λογικο! Ηταν χαλια η τραγουδιστρια της Κροατιας, αντιπαθης και δικαιως πηρε το τραγουδι της καπου στην 20η θεση αν θυμαμαι καλα.. sorry Nina αλλα εισαι απαισια :/ :ρ

  3. Επισης, στη Βικιπαιδεια στις συμμετεχουσες χωρες για το 2017 γραφει και την Ελλαδα! Δεν ξερω αν ισχυει.

    • ελεος φιλε μου μας εχετε πριξει με αυτο… οκ υπηρχε.. το εχουμε ακουσει.. Εδω μιλαμε για την Κροατια, οχι για την Ουκρανια! Χωνεψε το επιτελους οτι κερδισε η Jamala να τελειωνουμε!

      • Κερδισε ναι ναι ,μπραβο της θα της σφιξουμε και το χερι,οσο ασχοληθηκα μαζι της ασχοληθηκα την βαρεθηκα,α και δεν εισαι υποχρεωμενη να το δεις αν θες ηταν για οσους δε το εχουν δει ξερεις.

  4. Έμένα προσωπικά μου άρεσε το δεύτερο φόρεμα της αλλά το πρώτο ήταν σκέτη καταστροφή, πάλι καλά που το έβγαλε γρήγορα! Τέλος πάντων, κάποιο νόημα έπρεπε να είχαν. Δε νομίζω ότι άξιζε το βραβείο μόνο και μόνο επειδή η εμφάνισή της ήταν εκκεντρική. Υπήρξαν και πολύ χειρότεροι νικητές αυτού του βραβείου, για μένα η εμφάνιση-τσίρκο του αιώνα παραμένει αυτή της Σερβίας το 2013. Παναγία μου, τι ήταν κι αυτό…

    • δυστυχως το ντυσιμο τοτε των κοριτσιων απο τη σερβια κατεστρεψε κυριολεκτικα ενα ενδιαφερον κομματι και αποκλειστηκε οριακα μεν δικαιως δε….οσο για το φετινο βραβειο το αξιζε και με το παραπανω η κροατισσα!

      • Συμφωνώ, μου άρεσε το τραγούδι της Σερβίας το 2013, αν και οι στίχοι ήταν για Junior Eurovision. Αυτά που φορούσαν, όμως… ασχολίαστα!

  5. Αυτό που είδες Andesc για την Ελλάδα στην βικιπαιδεια για τις συμμετέχουσες χώρες του 2017 δεν ισχύει.Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της για του χρόνου.οι χώρες για του χρόνου που έκλεισαν μέχρι στιγμής είναι δώδεκα.

  6. EscArgy συμφωνώ μαζί σου για την απαίσια εμφανιση της Σερβίας το 13!!αλλα οι πιο απαίσιες που δεν ξεχνώ ήταν η Εσθονία και η Ιρλανδία το 2008!!!!

    • Κι αυτά χάλια ήταν! Αχ, τι μου θύμισες τώρα! Αυτή η Ιρλανδία το 2008… έλεος, ΤΟ τσίρκο! Και η Εσθονία, όμως δεν πήγαινε πίσω… Γι’ αυτό λέω εγώ πως οι κριτικές επιτροπές πρέπει να μείνουν! Πόσα παρόμοια με αυτά της Ιρλανδίας και της Εσθονίας το 2008 έχεις δει μετά απο το 2009; Δυο, τρία το χρόνο… Και αυτό οφείλεται φυσικά στις κριτικές επιτροπές.

  7. αξια νικητρια η Κροατια σ αυτο το “βατομουρο” ας πουμε βραβειο αν και ειχε πολυ ωραιο τραγουδι καταστραφηκε αμα τη εμφανισει της

  8. Κακώς κερδίζουν αυτό το βραβείο οι πιο εκκεντρικές, αντισυμβατικές αμφιέσεις. Θα έπρεπε να το κερδίζουν οι πιο κακόγουστες. Και η πιο κακόγουστη ήταν της Βοσνίας. Η Barbara Dex άλλωστε δεν ήταν εκκεντρική. Κακόγουστη ήταν.
    Δεν δέχομαι η Jamie Lee να είναι σ’ αυτή τη λίστα! Είναι σαν να λέμε ότι οι Lordi ή οι γιαγιάδες ήταν κακοντυμένοι!

  9. Πραγματικα αναμενόμενο το βραβείο για την Κροατία. Ηταν αισχος! Και ή αλήθεια είναι οτι ή γερμανίδα μαρεσε διότι υποστήριζε ενα διαφορετικό απο όλα τα αλλά στυλ.
    Θα συμφωνήσω με τους προλαλισαντες, η εμφάνιση – εγκεφαλικό της Σερβίας το 2013 ξεπέρασε και την ίδια την Barbara Dex και χαντακωσε ενα καλό τραγούδι

  10. Παιδιά λίγο άσχετο αλλά σκεφτόμουν αυτές τις μέρες με τι στυλ τραγουδιού θα μπορούσαμε να πάμε του χρόνου. Πιστεύω ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πρωτοψάλτη, Ζουγανέλη κτλπ. Τι λέτε?

    • Φέτος η ΕΡΤ προσέλκυσε την Ελεονώρα Ζουγανέλη η οποία με τη σειρά της αρνήθηκε.

  11. @esc16 Με τίποτα, άντε η Τσαλιγοπούλου οκ. Προσωπικά προτείνω Μαρτάκη ή Τάμτα

  12. Όντως EscArgy τα τελευταία χρόνια θεωρώ ότι το επίπεδο της Eurovision έχει ανέβει πολύ και συμμετέχουν όλο κ καλύτερα κ ποιοτικότερα τραγούδια γι αυτό άλλωστε έχει γίνει κ δύσκολη η πρόκριση στον τελικό όταν μια χώρα δν διαθέτει δυνατό τραγούδι.πιστεύω του χρόνου να στείλουμε κάτι δυνατό κ άρτια οργανωμένο αλλιώς σίγουρα θαμαστε πάλι εκτός τελικού.βέβαια να πω την αλήθεια καλά είναι να μην πααγινει ποιοτική η Eurovision ούτε το επίπεδο της να ανεβει υπερβολικά διότι κακα τα ψέματα καλή η ποιότητα αλλα Eurovision χωρίς εκκεντρικές εμφανίσεις δεν γίνεται.ας υπάρχει κ κανα τσίρκο ανάμεσα γιανα θυμόμαστε ότι βλέπουμε Eurovision!!Εντωμεταξύ EscArgy τι θυμήθηκα τωρα την νούμερο 1 εκκεντρική εμφανιση το απόλυτο τσίρκο ένα τραγούδι όμως κ μια εμφάνιση που για έναν περίεργο λόγο τα λατρεύω με τρελα!!!!την Ισλανδία το 2006!!!!!!!!!!!!!!

    • Συμφωνώ απολύτως! Χρειαζόμαστε και κανά δυο τσίρκα, το θέμα είναι να μην είναι πολλά. Η συμμετοχή της Ισλανδίας το 2006 ήταν από τα λίγα τσίρκα που μου άρεσε πάρα πολύ! Ήταν για μένα αυτό που λέμε guilty pleasure! Πολλοί έλληνες την γιουχάρανε τη Silvia επειδή τάχα έβριζε την Ελλάδα. Κρίμα που δεν κατάλαβαν ότι ήταν απλώς σάτιρα. Γενικά, η αγαπημένη μου χώρα στη Eurovision είναι η Ισλανδία. Λατρεύω σχεδόν όλες τις συμμετοχές τους από το 1999!

  13. Δεν είχα ξαναδεί τη συμμετοχή της Εσθονίας το 2008 και τώρα που το είδα έμεινα με το στόμα ανοιχτό.Τι κιτς συμμετοχή είναι αυτή;Γιατί έστειλαν τραγούδι στη σέρβικη, γερμανική και φινλανδική γλώσσα;Πληροφοριακά η Εσθονία κατετάγη 18η με 8 βαθμούς.Ένα χρόνο μετά έστειλε μια αξιόλογη συμμετοχή!Πολλές χώρες έχουν στείλει κιτς συμμετοχές(βλ. Ισλανδία 2006, Ιρλανδία 2008 κ.α.).Άσχετο, θυμάστε τη συμμετοχή της Μολδαβίας το 2010;Για ποιο λόγο είχε βαφτεί έτσι η τραγουδίστρια;

  14. μακραν η χειροτερη εμφάνιση!αθλια εμφανιση για ένα τοσο καλο τραγούδι σε συνδιασμο με το μετριο λαιβ η 23η θεση φανταζει δικαιοτατη!!! (θα μπορούσε να ταν η χαμενη αδερφη της ιρλανδικής γαλοπούλας το 2008) 😛
    κακιες,αλλα….

  15. Διαβαζω με πολύ ενδαφερον τις αποψεις σας παραπανω σχετικα με κιτς και τραγελαφικες συμμετοχες ειρισθω εν παροδω, ειχα ξεχασει ποσο τραγικη ηταν η εσθονια το 08, αλλα δε μπορω να μην αναφερω την κατα τη γνωμη μου πιο εκνευριστικά γελοία συμμετοχη, αυτη της Αυστριας το 2003. Ισως ναεισαστε μικροι καποιοι απο εσας τοτε κ γι’αυτο δεν την αναφερατε. Μιλαμε ο τυπος μας κορόιδευε μες στη μούρη οντας επισης τερμα αποκρουστικός, ουτε καν φαιδρός. Και πηρε και ψηφους και μαλιστα πολλές κ απο πολλές χωρες.. αυτο ειναι να τρελαινεσαι γιατι ειναι τελειως διαφορετικο να κανει ενα καποιο γκελ σττο κοινο ενας εκκεντρικος καλλιτεχνης ή ενα μη ποιοτικο αλλα ρυθμικο-κομματι οπως λεμε στο χωριο μου “guilty pleasure” κι αλλο αυτη η σαβουρα που ακουσον ακουσον πηρε και την 6η θεση, αν δεν κανω λάθος. Πλακα πλακα η Αυστρία με εκπροσωπους εκκεντρικές καρικατουρες πετυχε τις καλύτερες θεσεις της τα τελευταία χρονια.

  16. Προσωπική μου άποψη: θα μου αρεσε πολύ να εβγαζε το σαιτ διάφορα thread, όπως στα διαφορα fora κατα καιρους οπου στα σχολια θα δινονταν ευκαιρία για ανταλλαγη ιδεών-εμπειριών- αποψεων- σχετικες με παλιοτερες ή και νεοτερες φυσικα γιουροβιζιον. Θα το βρισκα εγω προσωπικά ιδιαίτερα απολαυστικό.

  17. Την θυμάμαι mangelo τη συμμετοχή της Αυστρίας το 2003 κ αν και γελοίος ο τύπος είχε βγει έκτος αποτι θυμαμαι.και δυστυχώς δεν είμαστε καθόλου μικροί θυμάμαι να βλέπω φανατικά Eurovision απο τότε που είχαμε σπίτι ασπρόμαυρη τηλεόραση.άντε δεκαπέντε χώρες μέχρι στιγμής για του χρόνου.πάντως αποτι βλέπω κ ακούω μου φαίνεται μετά την Αυστραλία σαν να θέλει να μας έρθει κ η Κίνα κ μάλιστα δν κρατιέται.

  18. Φίλε ΒαγγεληςEsc για κάποιο λόγο μου εμπνέεις τη συμπάθεια. Οι υπόλοιποι χαιρετε κι εσειςτης εκτιμησης μου (για να μη ζηλευετε). Αντε τωρα να περιμένουμε 11 μήνες και κατι :p γίνεται?…

  19. Ρε παιδιά, γιατί δεν ασχολείστε λίγο με Junior Eurovision να περάσει η ώρα (βασικά οι μήνες);

  20. My guilty pleasures
    Σουηδια 2007
    Πολωνια 2005(μονο σε μενα φαινεται πολυ πιασαρικο?)
    Δανια 1997
    Πολωνια 2007
    Γαλλια 2007
    Μαλτα 2008
    Λετονια 2013
    Αγιος Μαρινος 2015
    Λιθουανια 2014
    Κροατια 2011

  21. Hπαιδική eurovision με αφήνει αδιάφορολ. Την ειδα τις 2 πρωτες χρονιές αλλα έκτοτε δεν υλαρχει καν για μένα. Μαλιστα για ενα διαστημα νομιζα πως σταματησε…

  22. My guilty pleasures:
    • Λιθουανία 2014 (καλά, μόνο σε μένα και στον Mar*23 αρέσει αυτό; Ειλικρινά, όταν λέει “I’m gonna make you make you fall down down down down on your knees” και μετά που τσιρίζει “Attention, a little care and you have lots lots lots of love” είναι πολύ πιασάρικο, LOL!)
    • Ισλανδία 2006 (ΤΟ τσίρκο, αλλά μου αρέσει πολύ για κάποιο λόγο)
    • Πολωνία 2014 (αυτό μία το λατρεύω, μία το μισώ)
    • Βοσνία Ερζεγοβίνη 2008 (το ίδιο με το προηγούμενο)
    • Μαυροβούνιο 2013
    • Ρωσία 2012
    • Γερμανία 2010
    • Κροατία 2011
    • Ολλανδία 2012
    • Ουκρανία 2012
    • Ισραήλ 2015
    • Ισραήλ 2013 (δεν ξέρω γιατί αλλά νιώθω ενοχές που μου αρέσει αυτό, μήπως επειδή η εμφάνιση της Moran ήταν κακόγουστη;)
    • Μολδαβία 2010
    • Μολδαβία 2015
    • Ισπανία 2011
    • Ρουμανία 2012
    • Μολδαβία 2016
    • Φινλανδία 2016
    • Βέλγιο 2016 (εγώ το έλεγα από την αρχή ότι αυτό θα τα πάει καλά, αλλά ποιος με άκουγε;)
    • Πολωνία 2006
    • Ανδόρρα 2008
    • Ανδόρρα 2009
    • Τσεχία 2008
    • Σλοβακία 2010
    • Ελβετία 2014 (το αγαπημένο μου απ’το 2014)

  23. Ξέχασα κάποια:
    • Ηνωμένο Βασίλειο 2006
    • Ουκρανία 2007
    • Ελλάδα 2013
    • Ισλανδία 2014
    • Σαν Μαρίνο 2011 (το ίδιο με Ισραήλ 2013)
    • Ουγγαρία 2015 (το ίδιο με Ισραήλ 2013 και Σαν Μαρίνο 2011, αυτό το τραγούδι με άγγιξε πολύ, δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι λένε ότι είναι βαρετό)
    • Βουλγαρία 2013
    • Ελλάδα 2012
    • Κύπρος 2012
    • Ηνωμένο Βασίλειο 2007
    • Ιρλανδία 2011
    • Πολωνία 2011
    • Πολωνία 2015
    • Εσθονία 2011
    • Αρμενία 2011
    • Ισραήλ 2011
    • Γαλλία 2012
    • Ισπανία 2013
    • Τουρκία 2009
    • Αζερμπαϊτζάν 2009
    • Αλβανία 2014
    • Γερμανία 2013
    • Σλοβενία 2013
    • Σλοβενία 2012
    • Κροατία 2012
    • Βοσνία Ερζεγοβίνη 2012
    • Γερμανία 2016
    • Ελβετία 2013
    • Πορτογαλία 2014
    • Λετονία 2011
    • Αλβανία 2016
    • Σκόπια 2014
    • Βουλγαρία 2012
    • Νορβηγία 2012
    • Ισλανδία 2010
    • Φινλανδία 2006
    • Ουκρανία 2004
    • Μολδαβία 2014
    • Ρωσία 2011
    • Σαν Μαρίνο 2012
    • Λευκορωσία 2014
    • Ολλανδία 2015
    • Βέλγιο 2012
    • Λιθουανία 2015
    • Σερβία 2015
    • Φινλανδία 2013

  24. Και μένα mangelo το ίδιο!!thanks!ναι ρε άντε τωρα 11μηνες!!!είναι τόσο ωραία όταν πλησιάζει ο καιρός αλλα κ το όλο διάστημα της αναμονής αλλά χάλια όταν τελειώνει!

    • Πόσο συμφωνώ μαζί σου.Είναι σαν να νιώθεις ένα μεγάλο κενό μέσα σου(οι φαν με καταλαβαίνουν).Το πόσο χαρά προσφέρει αυτός ο διαγωνισμός δεν περιγράφεται με λόγια.Τρομερό συναίσθημα και αγάπη.Και η αναμονή καλή είναι.Υπομονή λίγους μήνες λοιπόν!Το ταξίδι της μουσικής συνεχίζεται.Ευελπιστώ με μια δυνατή συμμετοχή.Η Φουρέιρα δήλωσε ότι θα την ενδιέφερε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα μας αν τις γινόταν μια σοβαρή πρόταση.Ο Τσακνής να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του στην επιλογή του τραγουδιού και να ασχοληθεί κάποιος που πραγματικά ενδιαφέρεται.Να ‘μαστε καλά παιδιά.Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι σε όλους!

  25. EscArgy κοπελα ειμαι!
    Θα προσθεσω κι αλλα που θυμηθηκα
    Βελγιο 2011
    Λετονια 2012
    Λετονια 2006
    Σερβια 2009
    Βοσνια 2004
    Βοσνια 2010
    Γερμανια 2008
    Ιρλανδια 2012
    Ισλανδια 2006
    Φινλανδια 2013
    Βουλγαρια 2010
    Τουρκια 2001
    Κυπρος 2003
    Βελγιο 2004
    Ρουμανια 2009
    Ρουμανια 2003
    Μολδαβια 2005
    Ελβετια 2010
    Τσεχια 2009
    Κυπρος 2002
    Κυπρος 2011
    Ελλαδα 2012
    Μολδαβια 2006
    Πολωνια 2006
    Σλοβενια 2006
    Σλοβενια 2016
    Αυστρια 2007
    Σιγουρα θα επανελθω η λιστα προβλεπεται μεγαλη:ρρ

  26. Έχεις δίκιο Eurovision Greece όταν είσαι φανατικοτατος οπαδός αυτού του διαγωνισμού,ασχολείσαι συνεχώς,γνωρίζεις τα πάντα,όντως νιώθεις μεγάλο κενό κάτι που δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτοί που δεν βλέπουν τον διαγωνισμό.εγώ με θυμάμαι φανατικό απο τότε που ήμουν στο νηπιαγωγείο ακόμη.στο αυτοκίνητο μου όλα τα cd πουχω περιέχουν τραγούδια Eurovision ενώ δν υπάρχει μερα που να μην ασχοληθώ με Eurovision.αυτή τη στιγμή άκουγα το τραγούδι της Αρμενίας το 2014 το Not Alone τι Τραγουδάρα κ το video clip ιδίως το γούσταρα πολυ.

    • Και εγώ κάθε μέρα ασχολούμαι με το διαγωνισμό. Ενημερώνομαι για τον επερχόμενο διαγωνισμό το 2017, ακούω παλαιότερες συμμετοχές από διάφορες χώρες κ.α. πολλά.

    • Καταλαβαίνω απολύτως και εσένα Βαγγέλη και τον eurovision greece. Ειλικρινά, θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρό παιδί που ασχολιόμουν συνέχεια με Eurovision. Οι γονείς μου και η αδελφή μου καταλαβαίνουν ότι μου αρέσει πολύ αλλά λένε ότι το παρακάνω. Ασ’ τους να λένε όμως, όποιοι δεν είναι fans σαν κι εμάς δεν μπορούν να μας καταλάβουν. Για κάποιους Eurovision σημαίνει ένα “πανηγυράκι” που βλέπουν μία φορά το χρόνο (αν το βλέπουν), ενώ για μας σημαίνει ένας αγαπημένος διαγωνισμός με τον οποίο ασχολούμαστε όλο τον χρόνο!

    • Μου άρεσε πάρα πολύ. Εκπληκτική και φωνάρα η μικρή. Μπράβο στη γείτονα χώρα.

  27. Η Junior Eurovision δεν αφορά κανέναν… Να φανταστείτε ότι οι χώρες που θα συμμετέχουν είναι μόλις 9(μέχρι στιγμής). Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής συμμετοχής; 2 μήνες πριν τη διοργάνωση όπως γίνεται και με τη Eurovision; Η Junior Eurovision θα διεξαχθεί στις 20 Νοεμβρίου και η Αλβανία έχει επιλέξει τραγούδι από τώρα;

    • Δεν ξέρω πότε λήγει η προθεσμία υποβολής συμμετοχής αλλά ναι, η Αλβανία έχει επιλέξει τραγούδι από τώρα. Άλλωστε, και η Ιρλανδία είχε επιλέξει τραγούδι για την φετινή Eurovision από τον Ιανουάριο, τόσο φοβερό σου φαίνεται; Και συγγνώμη κιόλας αλλά κάποιους τους αφορά η Junior Eurovision.

  28. Η Ελβετία γιατι ειναι σε αυτη τη λιστα; Αν ηταν διαγωνισμος κακόγουστης χορογραφίας να βγει πρωτη αλλα οχι εδω!!
    btw ειναι το νουμερο 5 στο τοπ μου

  29. Η Αλβανία πάντα πρωτοπόρος στο θέμα Eurovision!!!για την junior Eurovision επιλέγει τραγούδι πρώτη απο τον Ιούνιο ενώ το ίδιο κάνει κ για την κανονική Eurovision όπου επιλεγει τραγούδι πάντα πρώτη απο τον Δεκέμβριο κ συνήθως την βραδιά επιλογής την κάνει τα Χριστούγενα.το άκουσα προχθές Eurovision Greece το τραγουδάκι,καλό ήταν το κοριτσάκι απο την Αλβανία.και μένα ESC Argy με θεωρούν υπερβολικο όσοι δν τους ενδιαφέρει ο διαγωνισμός.δεν πειράζει Αrgy αστους ναλενε εμείς θα τον λατρεύουμε!!!!!α και κάτι άλλο όσο αναφορά τους παρουσιαστες,την Petra Mede την λατρεύω.αν γινόταν κάθε χρόνο ναναι η παρουσιάστρια δεθα ελεγα όχι.όπως επίσης λάτρευα κ την Μποκοτα παρόλο που κάποιοι την αντιπαθούσαν.

  30. @Διονυσης

    Εμένα ήταν 2η στο top μου! Ειλικρινά, μεγάλη αδικία που βγήκε τελευταία στον 2ο ημιτελικό!

    @Asasas

    LOL!!!

    @ΒαγγέληςEsc

    Συμφωνώ αλλά ποια είναι αυτή η Μποκοτα;

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ