EUROVISION 2016: Δεύτερη πρόβα της Ουκρανίας!

Σειρά να εμφανιστεί για δεύτερη φορά είναι η Ουκρανία και η Jamala με το τραγούδι 1944. Μόνη της στη σκηνή, ντυμένη στα μπλε, η Ουκρανή ερμηνεύτρια έδωσε μία εξαιρετική ερμηνεία στο απαιτητικό κομμάτι με το οποίο διαγωνίζεται. Το background κινείται από το απόλυτο σκοτάδι, σε σχηματισμούς στο χρώμα της φωτιάς, ενώ στον αμανέ έντονοι κόκκινοι προβολείς φωτίζουν την Jamala. Οι σχηματισμοί ακολουθούν την πορεία της έντασης του τραγουδιού ενώ στο τέλος σχηματίζεται ένα σχήμα που μοιάζει με δέντρο. Όλη η σκηνοθετική άποψη βασίζεται στην τραγουδίστρια και δικαίως. Μια τόσο δυνατή ερμηνεία είναι σχεδόν αδύνατο να μείνει εκτός τελικού.

[youtube id=”vynyVCn6BwI” width=”600″ height=”350″]

Λουκάς Βλαβιανός

19 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ποιος θα ψηφίσει Ουκρανία;Είναι υπερτιμημένο τραγούδι και πολύ επιτηδευμένο θα έλεγα.Προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και συνάμα να προκαλέσει με πολιτικό τραγούδι της.Μίλησες για νικήτρια, σωστά;Με τι προσόντα;Με την ανύπαρκτη φωνή που διαθέτει ή με τις τσιρίδες της;Κάνε μου τη χάρη.Η Ελλάδα θα κερδίσει και του χρόνου ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

  1. φετος για μενα ειναι η χρονια της μετριοτητας…ζητημα να μου αρεσουν 10-15 τραγουδια,αλλα 5-6 να μου αρεσουν πολυ…εχει πολλα μετρια τραγουδια και ειναι ελαχιστα τα εξαιρετικα…η Ουκρανια ειναι ισως το μοναδικο αριστουργημα για φετος…ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ…φωναρα η Jamala,μακραν η καλυτερη φωνη…τραγουδι με νοημα,πολυ ωραιο live,χωρα με παραδοση στο θεσμο..ακομα και με ποιο μετρια τραγουδια,παντα ειναι στη δεκαδα και συνηθως και στη πρωτη πενταδα…μου εκανε εντυπωση που τοσο καιρο δεν ηταν πολυ ψηλα στα στοιχηματα…ηταν καπου μεταξυ της 10-15ης θεση…πλεον εχει ανεβει στη δευτερη!!!!για μενα δεδομενη η νικη της στον δευτερο ημιτελικο…εχει και αρκετες συμμαχιες και ειναι και σχετικα αδυναμος ημιτελικος…δεκαδα στο τελικο,πιθανοτατα πενταδα,αλλα δυσκολα για νικη…μακαρι παντως…ειναι απο τις 5-6 χωρες,που θα ηθελα να κερδισει…πρωτο στο τοπ μου εννοειται…

  2. Φαβορι η ουκρανια???? χαχαχαχαχαχαχα καταρχην με εκνευριζει η κλαψα της…….κατα δευτερον με αντιπαλο την ρωσια αν υποθεσουμε οτι η γαλλια βγαινει εκτος να κερδισεις????? πως?

    εδω ολοκληρη λορακ το 2008 εχασε απο τον μπιλαν που τον γιουχαρε ολο το κοινο απο κατω……….

    .ας ειμαστε ρεαλιστες…..αν η γαλλια βγει εκτος αυριο και δεν ξαναμπει στο παιχνιδι ο ρωσος θα κερδισει πανευκολα…..εδω περυσι βγηκε δευτερη ανετα κι ολας…

    ..ολα τα αλλα ειναι παιχνιδια των στοιχηματικων εταιρειων για να τσιμπησει ο κοσμακης σε νεο υποτιθεμενο φαβορι και να χανει τα λεφτακια του .

  3. Ήταν εξ αρχής η φετινή μου ψήφος και δεν θα αλλάξει μέχρι τον τελικό. Ουκρανία για τη νίκη.
    Η πρόβα θεωρώ πως θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Ερμηνευτικά άψογη και καθηλωτική. Όμως μου φαίνεται λίγο υπερβολική σε κάποια σημεία η κίνηση της ίσως και λίγο άχαρη. Στον Ουκρανικό τελικό ήταν άρτια και πιο αρμονική η κίνηση της. Όπως και το φορεμα της εκεί ήταν πολύ καλύτερο πιστεύω. Βέβαια στον ημιτελικό και στον τελικό τα πλάνα του σκηνοθέτη θα είναι αλλιώς και προφανώς θα φαίνεται πολύ καλύτερη η συνολική εικόνα.
    Μια συμμετοχή που κάνει αίσθηση και νομίζω το top3 ίσως να το έχει εξασφαλίσει!

  4. Πολύ “δήθεν” η ουκρανική συμμετοχή. Εκτινάχθηκε μάλιστα 2η στα στοιχήματα. Υπερκτιμημένο μέχρι αηδίας. Αναρωτιέμαι πως θα αντιδρούσε η EBU αν η Ρωσία έστελνε ένα τραγούδι με καθαρά πολιτικό μήνυμα όπως είναι αυτό.

  5. Απολογουμαι.
    Το τραγουδι στην αρχη δεν μου αρεσε.
    Τωρα ομως το θεωρω οχι απλως υπεροχο, αλλα και το απολυτο φαβορι για φετος.
    ΚΥΡΙΑ με τα ολα της η Τζαμαλα.
    Υπεροχη τραγουδιστρια και ερμηνευτρια με μελετημενη κινηση, συναισθημα, εκφραστικοτητα.
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ. Υπεροχο τραγουδι. Ελπιζω να γραφει τελεια στην τβ.
    ΥΓ> Τι να κλ²σουν οι Καλλιοπες και οι αλλες.

  6. Συγκλονιστικη φωνή και από ότι είδα πλέον 2η στα στοιχήματα, χωρίς να έχει κάποια υπερβολή στη σκηνική παρουσία..ωστόσο πιστεύω ότι την Ρωσία ΔΕΝ μπορεί να την κοντράρει ούτε με αίτηση. Στις μεταξύ τους συμμαχίες την έχει πολύ άνετα.

  7. Ωραία να το δούμε έτσι η Ρωσία στη Βιέννη ήταν 2η με μετριότητα (κατ εσάς) άρα φέτος νικήτρια ας το κρατήσουμε δεδομένο
    Η Ουκρανία το 2014 με ένα τικ τόκ βγήκε 6η πάνω από τη ρωσια
    Δεν έχει να κάνει με τα τραγούδια αλλά με τη χρονιά και αν και Ρώσος θέλω να σας πω ότι είναι πολύ φθηνό το τραγούδι της Ρωσίας απέναντι στις Ουκρανίας και ας λέει κάτ εμε π@ιπες η ζαμαλα γιστι όσοι ξέρουν ιστορία ξέρουν ότι ο διωγμος των ταταρων το 44 είναι από τα πιο αμφιλεγομενα ζητήματα της ιστορίας της εσσδ και για μένα ήταν πολύ σωστός
    Αλλά αυτή είναι απλά η άποψη μου το ουκρσνικο τραγούδι είναι πολύ ανώτερο σε όλες τις πλευρές από ερμηνεία μέχρι σκηνική παρουσία
    Άμα ο Ρώσος έβγαινε μόνος του στη σκηνή?
    Για δείτε το λίγο καλύτερο το θέμα … η Ουκρανία είναι σίγουρη 5δα μαζί με Ρωσία οι άλλες 3 χώρες είναι που παίζονται

  8. Και μην ακούω για τσιριδες η γυναίκα είναι μετζο και αλλάζει τοποθέτηση σε σοπράνο
    Δηλαδή η αρμενισα που τραγουδάει στο Θεό όλο το τραγούδι και απλά ανεβαίνει μια κλίμακα είναι καλύτερη?
    Η ζαμαλα είναι από τις φωνές φέτος

  9. Μόνο και μόνο που στέλνει τραγούδι με πολιτικό μήνυμα, το βρίσκω πολύ άκυρο και δύσκολα θα κέρδιζε ακόμα και αν δεν υπήρχε ο Ρώσος.

  10. 1/10…Ντροπή, αίσχος και όνειδος για μια χώρα που μας έχει συνηθίσει σε τσίρκουλα, να προσπαθεί να μας πείσει μ’ ένα ελεεινό πολιτικό παλιοτράγουδο, και να παίζεται και ψηλά στα στοιχήματα!!! Το μόνο καλό πάνω της είναι το άψογο ντύσιμό της!!! Προσωπικά πιστεύω πως δεν αξίζει να έρθει στον Τελικό πάνω από 15η, και πολύ λέω!!! Χάλι τραγικό!!!

    • ότι υπάρχουν δηλάδη 14 καλύτερα τραγούδια από την Ουκρανία φέτος?

  11. 5αδα δεδομενη χωρις περαιτερω συζητηση, νομιζω πως μπορει να παιξει ακομα και για τη νικη, ειναι ενα τραγουδι και μια παρουσιαση που καθηλωνει, σε αντιθεση με τη Ρωσια που γινονται τοσα πολλα που εκνευριζει λιγο. Ισως η καλυτερη τραγουδιστρια της χρονιας η Jamala και πολυ συγκινητικη ολη η παρουσιαση και η ιστορια της. Το 1ο μου για φετος απο την αρχη της σεζον 10/10 και το μονο για φετος που το αξιζει.

  12. Καλλιτεχνάρα, φωνάρα, θεάρα η Jamala! Εξαιρετική παρουσίαση, αν και προτιμούσα το φόντο του εθνικού τελικού, από τα γεωμετρικά σύμβολα, είναι ψιλά γράμματα,η ερμηνεία της ανατριχιαστική που θα καθηλώσει το κοινό, θα ψηφιστεί και από τις επιτροπές. Το Νο1 μου για φέτος, το μόνο 10/10 και το ΤΟΡ 5 στον τελικό δεδομένο!

  13. Λέω τότε και εμείς του χρόνου και να θρησκευτικούς ψαλμούς! Μπορεί και να κερδίσουμε …

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ