ΚΥΠΡΟΣ: Συνέντευξη της Ήβης Αδάμου μετά την επιλογή του La La Love!

Λίγα μόλις λεπτά μετά τη λήξη του Κυπριακού Τελικού για τη Eurovision 2012, η Ήβη Αδάμου μίλησε στον OGAE Greece για τον τελικό αλλά και το “La La Love”…

Συνέντευξη στον Κρικόρ Κιφορκιάν
Φωτογραφίες: Renee Pozzi

Ήβη, το όνομά σου ακούγεται έντονα για την εκπροσώπηση της Κύπρου στη Eurovision από τότε που έγινες γνωστή στο ευρύ κοινό. Πως προέκυψε και είπες φέτος το μεγάλο «ναι»;
‘Ηβη: Η επίσημη πρόταση έγινε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2011, άσχετα αν κάθε χρόνο υπήρχαν οι φήμες περί συμμετοχής μου στον διαγωνισμό. Με την πρόταση λοιπόν, εγώ ενθουσιάστηκα πάρα πολύ καθώς ήθελα κάποια στιγμή να συμμετάσχω στη Eurovision ωστόσο ταυτόχρονα αγχώθηκα γιατί δεν περίμενα αυτή η πρόταση να έρθει τόσο σύντομα. Το συζητήσαμε λοιπόν με την ομάδα μου και αφού συμφωνήσαμε όλοι ότι είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο βήμα, απαντήσαμε θετικά. Δε θέλαμε να το καθηστερήσουμε, έτσι ώστε να έχουμε χρόνο μπροστά μας να ασχοληθούμε σοβαρά μ’αυτό.

Πως προέκυψε η επιλογή των τριών υποψήφιων τραγουδιών;
Ήβη: Είχαμε πολλά τραγούδια στα χέρια μας, όλα σε ξένο στίχο. Από όλα αυτά ξεχωρίσαμε αυτά τα τρία μαζί με την ομάδα και έτσι φτιάχτηκε η λίστα με τα υποψήφια κομμάτια. Ήταν καθαρά θέμα γούστου.

Το θέμα της εκπροσώπησής σου έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και ήδη αρκετά ξένα δίκτυα ασχολούνται με σένα και τον τελικό της Κύπρου με μεγάλη θέρμη. Αυτό το γεγονός σε αγχώνει ή σε γεμίζει αισιοδοξία;
Ήβη: Μου δίνει απίστευτη χαρά και είναι τιμή μου που ασχολούνται μαζί μου αλλά σίγουρα όλο αυτό με γεμίζει ευθυνη καθώς κουβαλάω στη πλάτη μου την εκπροσώπηση μιας ολόκληρης χώρας. Εύχομαι απλά να φανώ άξια.

Πριν μερικά λεπτά πραγματοποιήθηκε ένας άξιος Κυπριακός τελικός με το «La La Love» να κερδίζει το εισιτήριο για το Μπακού. Πως νιώθεις; Ήταν το κομμάτι που ήθελες να κερδίσει;
Ήβη: Νιώθω τέλεια. Πιστεύω ότι κάναμε έναν πολύ ωραίο τελικό και πέρασαμε όλοι μας υπέροχα. Ειλικρινά, δεν είχα θέμα με κανένα κομμάτι. Μου άρεσαν πολύ και τα τρία τραγούδια μας και με όποιο και να πήγαινα στη Eurovision θα ήμουν εξίσου χαρούμενη και περήφανη!

Από την αρχή ήταν το κομμάτι με τη μεγαλύτερη δημοτικότητα όχι μόνο σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης… Θεωρείς ότι τα άλλα δύο κομμάτια αδικήθηκαν κάπως;
Ήβη: Τόσο καιρό δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με όλο αυτό που γινόταν με τα Μ.Μ.Ε. γιατί ήθελα να είμαι αντικειμενική. Απλά συγκεντρωνόμουν στις πρόβες μου για να παρουσιάσουμε έναν αξιόλογο Κυπριακό τελικό.

Σκοπεύεις να κάνεις κάποιο promo tour;
Ήβη: Το πιο πιθανό είναι να κάνουμε ένα mini promo tour με την ομάδα μου αλλά δε νομίζω να ταξιδέψουμε σε περισσότερες από τρεις-τεσσερις χώρες.

Έχεις ακούσει καθόλου συμμετοχές από άλλες χώρες;
Ήβη: Όχι ακόμη…

Πως φαντάζεσαι το «La La Love» πάνω στη σκηνή του Μπακού;
Ήβη: Από τη στιγμή που δεν ξέραμε ποιο θα είναι το τραγούδι που θα ταξιδέψει στο Μπακού, δεν ασχοληθήκαμε με την σκηνική μας παρουσίας στον διαγωνισμό. Φαντάζομαι όμως ότι το «La La Love» θα παρουσιαστεί στη σκηνή με ένα δυνατό χορευτικό και σίγουρα θα έχουμε και φωνητικά. Πλέον θα έχουμε το χρόνο να ασχοληθούμε αποκλειστικά μ’ αυτό το κομμάτι της δουλειάς γιατί όλοι μας θέλουμε η Κύπρος να κάνει μια καλή εντύπωση στον διαγωνισμό.

Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει το κομμάτι;
Ήβη: Μεγάλες αλλαγές δεν θα υπάρξουν. Ίσως πειραματιστούμε λίγο με περισσότερα όργανα ή αλλαγές στην ενορχήστρωση αλλά τίποτα δεν θεωρείται σίγουρο και επίσημα ανακοινώσιμο.

Είσαι fan της Eurovision, σωστά; Ποια η αγαπημένη σου Κυπριακή συμμετοχή;
Ήβη: Ναι, παρακολουθώ τη Eurovision κάθε χρόνο. Μου αρέσει ιδιαίτερα η Lisa Andreas που μας εκπροσώπησε το 2004.

…και από τις ξένες;
Ήβη: Αν οι Ελληνικές συμμετοχές θεωρούνται ξένες τότε θα πω χωρίς δεύτερη σκέψη το «Shake it» του Σάκη αλλά και το «My Number one» της Έλενας. Επίσης μου άρεσε πολύ και το «Wild dances» της Ruslana, to 2004.

Ποιον θα ήθελες να δεις να εκπροσωπεί την Ελλάδα;
Ήβη: Υπάρχουν διάφορα ονόματα που μου έρχονται στο μυαλό και που τα θεωρώ κατάλληλα γι’αυτό το σκοπό.

Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους φίλους του Ogae Greece;
Ήβη: Να χαμογελάτε και να…αγαπάτε πάντα! Φιλάκια πολλά!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις Μυρτώ Γκόνου και Μαλβίνα Μαρκοπούλου από την Sony Music Greece για την πολύτιμη βοήθειά τους.

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ