EUROVISION 2016: Δεύτερη πρόβα Ελλάδας!

Δεύτερη στη σκηνή για τη δεύτερη πρόβα της η Ελλάδα. Αυτή τη φορά ακούσαμε και ήχο από τις οθόνες του press center αλλά μπορέσαμε να το δούμε και μέσα από το στάδιο. Οι κοπέλες είναι ντυμένες στα λευκά με ολόσωμες αέρινες φόρμες ενώ τα αγόρια είναι ντυμένα στα λευκά με καφέ φαρδιά παντελόνια (σαν βράκες). Στο background επικρατούν μοτίβα σε χρυσές αποχρώσεις όπως και στο δάπεδο που συμβολίζουν τον ήλιο. Η κινησιολογία είναι συγκροτημένη και δεμένη με τον χορευτή της αποστολής να έχει βασικό ρόλο μεν, αλλά όλοι επί σκηνής να έχουν ενεργό ρόλο. Φωνητικά δεν εντοπίσαμε κανένα πρόβλημα, το αντίθετο μάλιστα. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι η Ελλάδα αποτελεί ισχυρή συμμετοχή για την πρόκριση για το Μεγάλο Τελικό.

Αλέξανδρος Λιάπης

126 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η προσπαθεια που καταβαλεται απο τα παιδια και τον χορευτη ειναι αξιοζηλευτη για ενα τραγουδι που δεν το λεs οτι ειναι για κατι παραπανω απο το να περασει με μεγαλη προσπαθεια στον τελικο.Παρολα αυτα συγχαρητηρια για την 2 προβα που την θεωρω πολυ καλυτερη του αναμενομενου.δεμενεs φωνεs, πολυ καλη κινησιολογια τηs χορογραφιαs και πολλα μπραβο στον χορευτη που απογειωνει το κομματι!καλη επιτυχια Ελλαδα οσο δυσκολο και αν ειναι….

  2. Πολυ καλη εμφανιση μπραβο στα παιδια γιατι φαινεται οτι εχουν δουλεψει σκληρα!Το μονο που με χαλαει γιατι αρνητικο δε το λεω ειναι λιγο οι εντονες κινησεις του χορευτη αλλα στην οθονη μπορει να βγει καλυτερο το αποτελεσμα.Γενικα τελεια εμφανιση και ελπιζω να περασουμε τελικο γιατι κακα τα ψεματα οσο και να λεμε οτι ειμαστε δυνατοι μετα απο αυτη την εμφανιση,φετος και ειδικα σε εναν τετοιο ημιτελικο ποτε δε ξερεις…

  3. Μπραβο παιδια!! Πολυ καλη προβα, μου αρεσουν οι κινησεις και γενικα ολο το στησιμο! Μακαρι να περασουμε!

  4. Δυσκολη η προκριση σ εναν δυσκολο ημιτελικο αλλα οχι απιθανη
    Μου αρεσει πλ το κομματι σ σχεση με αλλα..της Βοσνιας πχ π ειναι παρομοιο δεν μ αρεσει,δεν κολλαει ουτε το χιπ χοπ,εδω ολα συνδεονται ομορφα
    Ωραιες φωνες,δεν εχουμε αγχος γ αυτο,ωραιο ντυσιμο…μ αρεσει,ωραια παρουσιαση
    Θα ηθελα ισως καποιο χρωμα στο φοντο διαφορετικο,ισως ν θελα το μπλε…αλλα γενικα πλ καλοι

  5. λιτή όπως πρέπει παρουσίαση..καλή επιλογή ρούχων αν και not so my taste φέτος η συμμετοχή μας..(ερασιτεχνικός στίχος..)..αλλά whatever..καλή μας επιτυχία..!

  6. Συγχαρητήρια για την πρόβα και μακάρι να τα καταφέρουν. Είτε μας αρέσει, είτε όχι το τραγούδι, ας είμαστε στο πλευρό των παιδιών γιατί ειλικρινά προσπαθούν για να κατορθώσουν κάτι όμορφο against all odds

  7. αν το τραγουδι ειναι στο 5 με αριστα το 10, η χορογραφια και το solo του χορευτη το πανε στο 7

  8. νομιζω οτι η κυρια λυραρακη εκανε παλι το θαυμα της!!!!παρα πολυ καλη δουλεια!!!!τα παιδια εριξαν τρελη δουλεια και νομιζω οτι αξιζε τον κοπο….μπραβο…συνεχιζουμε

  9. Είναι καταπληκτικοί κ φωνητικά κ κινησιολογικα κ το όλο στήσιμο άρτιο κ εντυπωσιακό χωρίς να καταντουν γραφικοί όπως άλλες χώρες μη λέμε ονόματα τωρα!τα παιδιά με τη συγκεκριμένη παρουσίαση αξίζουν όχι μόνο την πρόκριση αλλα κ μια θέση στη δεκάδα άνετα αλλα όπως συμβαίνει συνήθως θα ψηφιστούν τα γνωστά χαζοποπ που βαρεθήκαμε να ακούμε.

  10. AN περάσουμε στον τελικό θα είναι μόνο από τον χορευτή που είναι ΘΕΟΣ και το έχει παρει όλο πάνω του και προσπαθεί να μας σώσει από την τραγωδία με αυτό το τραγούδι παρωδία…Καλή επιτυχία Ελλάδα.

  11. Εμένα μου άρεσαν τα παιδιά και έκαναν και σε αυτή τη πρόβα ότι καλύτερο! Φωνητικά πολύ καλοί και στην κινησιολογία χωρις να το κάνουν τσίρκο. Επίσης μου άρεσε και η θεατρικότητα της παρουσίασης. Νομίζω το εισιτήριο για τον τελικό το αξίζουν!! 🙂

  12. Μπράβο Ελλαδάρα,ναι τώρα πιστεύω!! μπορούμε να προκριθούμε.Πολύ καλοί !

  13. Θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός και θα πω ότι το τραγούδι είναι κάτι παραπάνω από απαίσιο. Ούτε το σκηνικό μου άρεσε και οι χορογραφία φαίνεται γελοία. Θέλω πολύ να περάσουμε, αλλά είναι σχεδόν αδύνατον.

    • Σεβαστό το σχόλιο σου, αλλά αν μου επιτρέπεις μία και μόνο διόρθωση. Είναι υποκειμενικό και όχι αντικειμενικό.
      Τουλάχιστον είπες ότι θα προσπαθήσεις να σαι αντικειμενικός… 🙂

      • Όπως είπες, προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός αλλά δεν μπορώ. Και το τσίρκο το ίδιο να στείλουμε, εγώ θα θέλω να περάσει!

  14. EΓΩ ΒΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ….

  15. Θα διαφοροποιηθώ αρκετά …. Το τραγούδι συνεχιζει να είναι μέτριο έως κακό θα έλεγα αλλά σκηνικά γίνεται μια φιλότιμη προσπάθεια να σωθεί η όλη συμμετοχή,, Ο χορευτής είναι υπερβολικός στις εκφράσεις και τις κινήσεις του ενώ το βγαλσιμο της μπλούζας στο τέλος του τραγουδιού είναι απλά τραγικό… Δεν θα προκριθούμε….

    • Στο gay κοινό της eurovision θα αρέσει και θα ψηφιστεί η χώρα μας(όχι μόνο επειδή έβγαλε την μπλούζα του).

  16. Μπράβο πραγματικά, μπράβο. Φωνητικά άρτιοι, χορογραφία καταπληκτική, συνδυαστικά με τους στίχους. Τα κορίτσια άνετα και χαμογελαστά. Ο Βλαδίμηρος, φαίνεται λίγο μαγκωμένος. Χαλάρωσε και n-joy!!!!!!!! Από τις λίγες χρονιές που δε πέφτει κράξιμο για τις πρόβες. (αφού κάναμε τόσο καλή δουλειά, ήδη στο να θάψουμε το τραγούδι μας). Έχουν δουλέψει πολύ τα παιδιά και έχει βγει ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα. Ας ελπίσουμε ότι οι Ευρωπαίοι δε θα αρκεστούν στα σχόλια στο Youtube, και θα μας ψηφίσουν. Πάμε γερά για τελικό!!!!!!!!

    • Χαλαρωσε… λες οι ευρωπαιοι και ο καθενας που ψηφιζει εκεινη την στιγμη να εχει διαβασει τις σελιδες της eurovision και τα σχολια στο YT??

      Οι πλειοψηφια σε πληροφορω πως ΟΧΙ…. μην βλεπεις εδω εμας που ασχολουμαστε με το διαγωνισμο… οι περισσοτεροι οτι δουν και ακουσουν εκεινη τη στιγμη….

  17. Το τραγουδι μου εκανε κλικ απο την πρωτη στιγμη που το ακουσα και αν και δεν εχω καμια σχεση με Ποντο με συγκινησε το βαθυτερο νοημα. Βλεποντας και την σημερινη προβα μου αρεσε ακομη περισσοτερο. Δυστυχως ομως οι πιθανοτητες ειναι εναντιον μας και ο θυμος των Ευρωπαιων καλα κρατεί (βλεπε σχολια στο utube οπου μας κατακρινουν για τα οικονομικα και οχι για το τραγουδι).Αυτο πουβμε ξεπερνα ειναι οι συμπατριωτες μας που κατω απο καθε θετικο σχολιο βριζουν στα αγγλικα την συμμετοχη μας. Εφιαλτες παντου… Μακαρι ωστοσο να περασουμε και να διαψευστουμε ολοι

    • Μπα, εγώ τα αντίθετα είδα και στο wiwibloggs & oikotimes οι σχολιαστές είπανε ότι οι Ελληνες είναι ευπροσήγοροι, πολύ καλά παιδιά ότι τους κέρδισαν με την απλότητά τους και ότι παρόλα τα βασανά μας και τα χάλια οικονομικά μας σαν χώρα, ήμασταν καλοσυνάτοι και δεν γκρινιάζαμε για τίποτα αντίθετα απο άλλες συμμετοχές που άφησαν οι commentators να εννοηθεί ότι ντίβιζαν αρκετά.

  18. Καοι ειναι απλα θα κανω ενα σχολιο.Ο επαγγελματιας χρευτης που βαλαν αναμεσα τους απλα τραγικος… Τον βρισκω υπερβολικο οσο δεν παει σαν κατσικι κανει και οι ποντιοι ΔΕΝ χορευουν ετσι..κ επισης ηταν αναγκαιο να βγαλει τη μπλουζα? Απλα ασχολιαστο…

    • Γιατί να μην αναδείξει το καλλίγραμμο σώμα του;Τι σε ενόχλησε ακριβώς;

      • Δηλαδη συγγνωμη, αμα οι γκει ψηφιζουν ολους τους γυμνασμενους εμεις οι στρειτ θα πρεπει να ψηφισουμε οσες τα πεταξουν εξω; Αυτη οι αποψη ειναι σεξιστικη εντελως, θεωρω οτι οι γκει ψηφιζουν επισης μουσικη και οχι τεκνα. Αν κανω λαθος καποιος ομοφυλοφιλος φαν να με διωρθωσει

      • Ε δεν πάει πάντα έτσι. Δεν είναι η ομορφιά και το γυμνό το σημαντικότερο. Αν ήταν έτσι τότε πέρσι θα πρεπε να κερδίσει η Ισπανία με την καλλονή Edurne με τον χορευτή της που είτε είσαι γκέι είτε στρέιτ δεν περνούσε απαρατήρητος! Όπως και να έχει ο χορευτής μας είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και ορθά η Λυραράκη τον έκανε πρωταγωνιστή στη σκηνική μας παρουσία.

      • Ποιος ψηφισε τις Πολωνεζες πριν λιγα χρονια που ειχαν τα στηθη εξω και ιδρωνανε πλενοντας ρουχα κ.τ.λ.οι γκει?Παντως το γυμνο δεν δεν σημαινει επιτυχια πρεπει να δενει το ολο πραγμα και νομιζω οτι ο χορευτης ειναι οτι πιο ομορφο εχει να παρουσιασει η ελληνικη συμμετοχη γιατι δενει με την ομαδα και την ανεβαζει καποια σκαλοπατια.Το οπτικο παιζει ρολο.

  19. Μονο εαν αφησουν τον χορευτη ημιγυμνο στο τελος ή αν αντικαταστησουν τους 2 που δεν τραγουδανε με χορευτες τοτε μονο θα υπαρξει μια αμελητεα πιθανοτητα να περασουμε διοτι το ολο πραγμα ειναι πλα ΑΧΤΑΡΜΑΣ

  20. Δυστυχώς είναι η δευτερη συνεχόμενη φορα ( μετα την περσινή με την κυριακου) οπου οι τεχνικές δυνατότητες της υπερσύγχρονης σκηνής μενουν ανεκμετάλλευτες. Δεν ειπα να το κανουν τσίρκο, αλλα να βάζαμε καποιες πιο εντυπωσιακές εναλλαγές στα γραφικά και στο δάπεδο. Κριμα.

      • Τα γραφικά είναι δωρεάν και τα σχεδιάζει ο graphic designer καθε χώρας και τα δίνει καιρο πριν στους Σουηδούς. Δε μίλησα για πυροτεχνικα και φωτιές αλλα για καλα εντυπωσιακά γραφικά ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ. Όσο για την καραμέλα ” με τι λεφτά” ας το αφήσει αυτο η ΕΡΤ και οι πέριξ…. Τωρα που μασάνε λεφτα απο την τόση τηλεθεαση παρα τις άθλιες επιλογές τραγουδιών και ερμηνευτών που κανουν ειναι καλα; Αν δεν ρίξεις ελάχιστα φράγκα σαυτο το προϊόν , δε θα πάρεις πισω τιποτα και θα το απαξιώσεις οπως παλια. Βαρέθηκε πλέον ο κόσμος να βλέπει τις Μπουρδιτσες που στέλνουμε. Σε 2-3 χρονια η εμπορικοτητα του τηλεοπτικού αυτού προϊόντος στην ελλαδα θα τελειώσει οριστικά. Ήδη τα καταφέρνουν αρκετα φετος προς αυτη την κατεύθυνση.

      • Αν δεν είχε λεφτά η ΕΡΤ να άφηνε το ιδιωτικό να κανάλι να συμβάλει όπως μέχρι πέρσι. Και δε έχω φράγκο, και δεν το δίνω πουθενά αλλού, και θέλω καλό αποτέλεσμα, δεν γίνεται.

  21. Τα συγχαρητήρια μου στα παιδιά, που αποδεικνύεται ότι δούλεψαν πολύ σκληρά και πεισματικά.Θα προκριθούμε στον τελικό(όχι άνετα, γιατί είναι πολύ δύσκολος ημιτελικός αλλά θα προκριθούμε, έστω οριακά) και θα διαψεύσουμε όσους μας ήθελαν εκτός αυτού.Στο YouTube διαβάζω πληθώρα θετικών σχολίων ενώ μέχρι αυτή την ώρα που έχουν ανέβει οι δεύτερες πρόβες της Φινλανδίας, της Ελλάδας, της Μολδαβίας, της Ουγγαρίας, της Κροατίας και της Ολλανδίας, η δική μας συμμετοχή αποτελεί τα λιγότερα dislike.Πολύ θετικό διότι πάντα έχουμε πολλά dislike(όχι ιδιαίτερα για το τραγούδι όσο για την πολιτικοοικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας).Λοιπόν, για να μη μακρυγορώ, είμαι περήφανος που φέτος πηγαίνουμε με ποντιακό στίχο και ποντιακή μουσική, μου βγάζουν κάτι ανθρώπινο οι εκπρόσωποί μας και με διακατέχει μια συμπάθεια για αυτούς.Βέβαια έκαναν και κάποιες δηλώσεις που με ενόχλησαν λίγο.Ο Τοπούζης είπε(την ημέρα της αναχώρησής τους για Στοκχόλμη) ότι τα προγνωστικά μάς έχουν χαμηλά επειδή είναι η πρώτη φορά που οι τραγουδιστές δεν εμφανίζονται στο βίντεο κλιπ και που δε γίνονται promo tour και πως θα διαψεύσουν και η απάντησή τους θα είναι πάνω στη σκηνή.Από την άλλη, η Λαχανά(η γυναίκα του) είπε ότι η Ελλάδα θα προκριθεί και θα μπει και στη δεκάδα(ή κοντά σε αυτή).Μακάρι αλλά όταν κάνεις τέτοιες δηλώσεις πρέπει να παίρνεις και το μερίδιο ευθύνης τους γιατί εκτίθεσαι.Όπως πέρσι έλεγε η Μαρία – Έλενα Κυριάκου ότι θα κερδίσει.

  22. Μπράβο σε όλους τους. Όμορφη παρουσίαση, δεν “κρεμάει” σε κανένα σημείο. Συνέχεια υπάρχει κίνηση. Ακόμα και στο χιπ-χοπ κομμάτι του τραγουδιού υπάρχει μια όμορφη θεατρικότητα από τον χορευτή χωρίς υπερβολές που δεν αφήνει τον θεατή να βαρεθεί (όπως συμβαίνει συχνά σε ανάλογα σημεία τραγουδιών, που απλά περιμένεις να τελειώσει ο ράπερ).
    Πιστεύω πως φέτος θα παρακολουθήσουμε τον πιο ενδιαφέρον ημιτελικό των τελευταίων ετών, τόσο για την τύχη της χώρας μας, όσο για την παρουσίαση των περισσότερων συμμετοχών.
    Καλή μας επιτυχία!!!!!

  23. Αν και υποστηρίζω τη συμμετοχή μας μετά την πρόβα π είδα έχω να πω ότι δεν νομίζω να περάσουμε στον τελικο…Κατι δε με επεισε στη σκηνικη τους παρουσία,η λυραρακη δεν έκανε καλή δουλειά φετος νομιζω..ίδωμεν ,μακάρι να διαψευστώ…

  24. Ψυχραιμία παίδες…μ’αρέσει ο τρόπος που “γεμίζουν” τη σκηνή. Οι φωνές είναι οκ. Καλό είναι και το νεύρο στη χορογραφία αλλά μόνο στα instrumental. Στο χιπ χοπ όχι. Ειναι πολύ παράταιρο σε σχέση με το laid back κλίμα των στίχων και αδικως τσιτώνει και τον ράπερ. Το background μ’αρέσει. Συνολικά καλούτσικο.

  25. Το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι ερασιτεχνικό. Τα ρεφραίν παραμένουν μετριότατα και άχρωμα τραγουδιστηκα. Τα κουπλέ είναι καλύτερα, αλλά υπερβολικά μεγάλα και ακατανόητα για ένα ευρωπαικό κοινό. Το στήσιμο από τα γραφικά στο σκηνικό μέχρι τη χορογραφία, είναι πια παλαιακό, τυπικό για μία Eurovision 10-15 χρόνια πριν, όχι για σήμερα. Προφανώς η Λυραράκη δούλεψε με βάση το υλικό που είχε στα χέρια της, αλλά δεν ξέφυγε τελικά απο ευκολίες, κλισέ και μανιέρες που έχουμε δει και ξαναδεί.
    Αφήνω στο τέλος τα ανεκδιήγητα ρουχα των αντρών. Δεν χειάζεται για να θεωρείσαι hip-hop, ή για να παραπέμπεις στο ποντιακο στοχείο, να φορά τόσο άγαρμπα ρούχα που δεν κολακεύουν κανένα.

  26. 2 – Greece
    It’s all gone a bit Greek on stage at the moment. Argo are trying to be all ethnic without it actually coming off. I guess this is what you get when you try to put a song together on the cheap due to other constraints, this is what you get. It’s a bit weak and lifeless at the moment and even if it looks decent on screen, it’s going to struggle. ΥΓ: οχι δε μας ζηλεύουν ολοι οπως καποιοι θα πεταχτούν να πουν. Απλα δεν εγινε κατι πρωτοτυπο ή εντυπωσιακό στη χορογραφία ή τα γραφικά μας στη σκηνη για να αλλάξει την εικόνα ενος πολυ αδιάφορου τραγουδιου. Ειμαστε αδιάφοροι φετος και καποιοι επεσήμαναν οτι δεν ειναι καν χορευτικο το τραγουδι οπως πχ το Οπα που προσπαθεί να αντιγράψει ανεπιτυχώς. Η σκηνική δε εμφανιση συνδιασμος ΟΠΑ και number one ( ακομα και το κλείσιμο με το χορευτή γυμνο στο πάτωμα , καρμπόν number one ). Η ΕΡΤ άραγε ποτε θα μάθει επιτελους οτι και τα γραφικά επι σκηνής πρεπει να τα ετοιμάζει μήνες πριν ; ΠΟΤΕ δεν εχω δει καλα ελληνικα γραφικά , και το 2013 παλι μπουρδα ηταν σε χρώμα κίτρινο και γκρι τοτε και τα πιο αδιάφορα. Και της παπαριζου άθλια γραφικά και φωτισμοί , καλα και της καλομοιρας άθλια αλλα της κυριακου τα πιο άθλια ever. Θελω να πω οτι με το να φορεσεις λευκά ρουχα και να βάλεις εναν καλο χορευτή στη σκηνη, δε σωζεις μια συμμετοχη που δυστυχως σε ολα της ηταν μια προχειροδουλειά φετος !

  27. Εγώ θα πω ΜΟΝΟ ένα πράγμα ή μάλλον δύο! 😉

    Πρώτα από όλα με την δεύτερη ολοκληρωμένη πρόβα ανατρίχιασα και αυτό για μένα τουλάχιστον κάτι σημαίνει!! Όλη μου η θετική ενέργεια πηγαίνει στα παιδιά στην μακρινή Στοκχόλμη!
    Και δεύτερον, σταματήστε επιτέλους να κράζετε…ήμαρτον. Είναι εντελώς διαφορετικό να λέτε την γνώμη σας, έστω κι αν δεν σας αρέσει το τραγούδι μας και η σκηνική παρουσία (απόλυτα σεβαστό φυσικά), αλλά το να βγάζετε την χολή σας για 6 παιδιά που προσπαθούν για την Ελλάδα μας, μόνο αισχρό είναι…

    !!Καλή επιτυχία Ελλάδα!!

    • που ειδες εσυ εδω περα κραξιμο ; ενα δυο ατομα εγραψαν , ελπιζω να εχουν το δικαιωμα, οτι δεν τους αρεσε….

      Οσο για το οτι προσπαθουν τα παιδια κτλ για την Ελλαδα,…. ας μην ακουμε υπερβολες… τι να κανουμε τωρα, πηγαν με βυσμα…. ακομη και την πρωτη θεση να παρουν… πηγαν με αδιαφανεις διαδικασιες…
      Απλα πριν με “κραξεις” να σου πω οτι μαρεσε αυτο που ειδα…αλλα με μια δυο παρατηρησεις… οχι ως ειδικος, αλλα ως τηλεθεατης το λεω… θα το αναλυσω σε παρακατω μηνυμα μου

  28. εξαιρετικοι!!νομιζω οτι θα περασουμε ανετα τελικο!!Ο χορευτης ειναι ολα τα λεφτα!!

  29. το τραγουδι δεν ειναι τοσο κακο οσο πιστευουν οι περισσοτεροι,αλλα ειναι μετριο..με μια δυνατη σκηνικη παρουσια ειχαμε ελπιδες,αλλα με αυτα που εχω δει μεχρι στιγμης δεν τρελαινομαι…αχταρμας το τραγουδι,υπερβολικο και το live…οι κριτικες επιτροπες χαντακωνουν τετοια τραγουδια,ειμαστε και σε δυσκολο ημιτελικο…μονο αν ειμαστε ψηλα στο televoting θα σωθουμε…θεωρω πως εχουμε ελπιδες προκρισης…

  30. Πυροτεχνήματα, φλόγες ή καπνοί προβλέπονται ή μπααα;Χθες είδα την Ira Losco στο ζωντανό βίντεο που έκανε στο προφίλ της στο facebook με προσκεκλημένους τους εκπροσώπους του Ισραήλ, της Εσθονίας και τέλος τους εκπροσώπους της Ελλάδας, της Αρμενίας και της Κύπρου.Ήταν μια φιλική και χαλαρή συζήτηση, με φαγητά και καλή διάθεση.Η Ira αποδείχτηκε πολύ καλή οικοδέσποινα και πολύ συμπαθής.

  31. μακάρι να καταφέρουν την πρόκριση κάνανε καλούτσικη δουλειά πάνω στο stage…

  32. Η χορογραφία και η κίνηση όλη τη διάρκεια του τραγουδιού δεν σε αφήνει να βαρεθείς και νομίζω πως αυτο είναι κατι πολύ θετικό. Θεωρώ πολύ καλά μελετημένη και δομημένη τη χορογραφία της Λυραράκη. Είναι λογικό πολλά στοιχεία να παραπέμπουν σε παλαιότερες συμμετοχές μας γιατί υπάρχει η λύρα, το νταούλι, ο ποντιακός ήχος που τα είχε και η Παπαρίζου και ο Αλκαίος. Όμως αυτό δεν είναι μείων και πιστεύω έγινε σκληρή δουλειά ώστε το τραγούδι από το 5/10 να πάει τουλάχιστον στο 7/10. Έχει ένταση και παρακολουθείς με ενδιαφέρον. Όλο το βάρος πέφτει στον χορευτή που τον βρίσκω εξαιρετικό και θεατρικό όπως και τον χορευτή στο ζειμπεικό στο watch my dance! Εμένα μου βγάζει αρμονία και όχι υπέρβολη. Όπως το βλέπει ο καθένας.
    Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ την πρόκριση εύκολη. Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι δύσκολα τα πράγματα φέτος για μας. Αλλά έγινε το καλύτερο στη σκηνική παρουσία, το τραγούδι είναι αυτό που είναι και λίγο οι πιθανότητες αυξήθηκαν. Καλή επιτυχία.

    εδώ είναι καλύτερα τα πλανα και ο ήχος
    https://www.youtube.com/watch?v=6IlJYT7czno

  33. Καλα από σένα Άκη δεν περιμέναμε να πεις κ τίποτα διαφορετικό όπως πχ ότι θα περάσει η Ελλάδα.πάντως ένα καλή επιτυχία μπορούσες νατο πεις έστω κ αν θες το αντίθετο.τι κακια ρε βγαζετε μερικοί δεν έχει όρια!!!εσυ Άκη κοίτα να περάσει η πατρίδα σου Ρωσία!!!

  34. η σκηνικη παρουσια νομιζω ανεβαζει ποκυ το κομματι και φωνητικα ηταν ικανοποιητικοι.σαφως δεν ειναι το τραγουδι τγς δεκαετιας αλλα για εκει που προοριζεται είναι μια χαρα!τωρα αν σας φαινεται κιτς φθηνο χωρις πλουσια γραφικα και εφε τι να πω γουστα αυτα….αλλα δε καταλαβαινω τι ειδους ευφάνταστα γραφικά και εφε θα επρεπε να ειχαν χρησιμοποιησει κατα τη γνωμη σας για ενα εθνικ κομματι….τυπου Ρωσίας Ισλανδίας κλπ?τοτε θα ταν ο ορισμος του κιτς για εμενα!επισης δε μπορω να καταλαβω γιατι ειστε τοσο αρνητικοι οταν περυσι το ισραηλ και η σερβια χωρις τραγουδαρες υπερπαραγωγή σκηνικα και εφε και με κιτσ εμφανιση(η σερβια κυριως)με παιδικους στιχους(βλ ισραηλ i amm the king of fun let me show you how we do it”κλπ)μπήκαν 10αδα κι σεις θεωρείτε πως ουτε τελικο δε θα περασουμε!προς θεου 3μερες πριν τον ημιτελικο καποιοι δεν εχουν πει ενα καλη επιτυχια για τα ματια του κοσμου…ενω σε αλλους φταιει το παραμικρο!προσωπικα θεωρω πως εστω οριακα θα προκριθουμε…αλλα κι αν οχι δρν εγινε και τιποτα!διαγωνισμος ειναι!

    • Με συγχωρείς αλλά η Σερβία πέρσι έστειλε φωνάρα τραγουδίστρια!!!

  35. Και να μην περάσει δεν έγινε κ τίποτα ένας διαγωνισμός είναι εξάλλου όλες οι χώρες την αποτυχία της πρόκρισης κάποια στιγμή τη δοκιμάζουν,όλα είναι μεστό παιχνίδι.αυτό που με νευριάζει δεν είναι η κριτική στο τραγούδι ,οκ σε κάποιους δν αρέσει λογικό είναι αλλα μου τη δίνει ο τόσο άσχημος τρόπος που γίνεται η κριτική,η έκδηλη κακια που βγάζουν κάποιοι το δηλητήριο που στάζουν,κ ηολη εχθρότητα.οκ ας δεχτούμε ότι είναι αίσχος το τραγούδι,πείτε όμως κ μια καλή επιτυχία τωρα που έφτασε ο διαγωνισμός κ μην βγάζετε όλη την αρνητική σας ενέργεια αφήστε να τη βγάλουν οι ξένοι.πειτε μια καλή επιτυχία έτσι για την πατρίδα ρε κ ας μη το πιστεύετε.

  36. Κατα την άποψη μου αυτό είναι το χειρότερο τραγούδι που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα (ναι χειρότερο και από του Ρακιντζή). Τώρα η εμφάνιση το κάνει καλύτερο γιατί απλά δεν μπορεί να το κάνει χειρότερο. Σίγουρα ούτε η εμφάνιση είναι καλή. Χορευτικά της δεκαετίας του 90 και ο μπαλαρίνος άσχετος άσε που έχει κομμάτια μέσα από πολλές προηγούμενες συμμετοχές της Ελλάδας. Γενικά ένας αχταρμάς με χειρότερη στιγμή την ώρα που πιάνονται χέρι χέρι και προσπαθούν να χορέψουν ποντιακά (και το κάνουν τόσο άτσαλα). Θα μου πεις θα είναι καλύτερο όταν δούμε και την σκηνοθεσία αλλά αυτό ισχύει για όλες της χώρες. Δυστυχώς η Ελλάδα μας δεν θα περάσει φέτος στον τελικό αλλά δεν πειράζει. Του χρόνου πάλι.

    • ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ειναι το χειρότερο που έχουμε στείλει και του Ρακιτζή φαντάζει ύμνος..
      Δεν πειράζει για μια χρονιά..Ο Τσακνής και η παρέα του έκαναν το κομμάτι τους και αμέσως μετα τον ημιτελικό οι Argo θα επιστρέψουν εκει που πρέπει..Στα πανηγύρια και τους γάμους…
      Η πικρή αλήθεια.Πέστε να με φάτε τώρα..
      😀 😀

  37. ειναι παρα πολυ ωραια η εμφανιση μας και εχω καλο προαισθημα για τον τελικο

  38. Το τραγουδι ειναι χειροτερο απο του Ρακιτζη ειναι το Σαν Μαριονο,απο παντου θαψιμο τρωνε γμτ

  39. συγγνωμη σοβαρολογειτε εδω μεσα? ο χορευτης ειδικα στο τελος κανει αυτο που εκανε ο χορευτης της παπαριζου οταν δημιουργηθηκε η λυρα και επαιζε η παπαριζου. το θεωρειτε ωραιο που εχει γινει πιστη αντιγραφη? τα ρουχα ολων ειναι ιδια με τα ρουχα των χορευτων της παπαριζου και τα κοριτσια λευκο σαν του αλκαιου. ο μπαρμπας με το ντιμπανο αλλου βαραει αλλου παει η μουσικη. οι 2 αντρες στο ραπ μερος χορευουνε σαν καθηστερημενα και ολο αυτο θελετε να μ πειτε οτι σας κανει υπερηφανους σαν ελληνες? λυπαμαι ειλικρινα αλλα μεχρι και ο αγαθωνας και η ελευθεριου φαινονται υμνοι μπροστα στο φετινο σαχλο τσιρκο. εαν περασει τελικο τοτε θα ειναι μεγαλη ξεφτιλα η τελικη μας καταταξη οποτε καλυτερα να μην περασει καν.. αυτα παθαινεις αγαπητη ερτ οταν κανεις τετοιες αναθεσεις.

  40. Εξαιρετικο αποτελεσμα τοσο φωνητικα οσο και σκηνικα. Προκειται για ενα τραγουδι καθαρα για σκηνη και οχι ραδιοφωνικο που το εχουν στησει οσο καλυτερα δεν θα γινοταν. Τα πλανα απο τις προβες δεν ειναι αντιπροσωπευτικα αφου δειχνουν τα γενικα πλανα και οχι τα τηλεοπτικα. Δεν θα δειχνουν συνεχως ολα τα ατομα στα τηλεοπτικα πλανα αλλα θα υπαρχουν εναλλαγες. Φωνητικα ειναι αψογοι σε απαντηση ολων οσων ελεγαν για ερασιτεχνικες φωνητικες δυνατοτητες. Σε γενικες γραμμες σιγουρη προκριση. Ξεχωριζει απο ολες τις αλλες συμετοχες. Καλη μας επιτυχια.

  41. Καλη προβα για τετοιο τραγουδι.Ολα τα λεφτα ειναι ο χορευτης αυτος οπτικα ομορφαινει το μετριοτατο οπτικο θεαμα των αλλων οι οποιοι ουτε φωναρες ειναι ουτε κουκλοι η κουκλες ειναι δεν ξερω τι αλλο να πω.Τα δυο κοριτσια δεν συγχρονιζονται μεταξυ τους η μια κουνιεται πολυ η ξανθια λες και ειναι 100 κιλα ειναι αργη στην κινηση.Ο Μονος τροπος να ειχε σωθει η φετεινη συμμετοχη ηταν να ειχε μπει και αλλος ενας χορευτης μοντελο να αποσπασουν την προσοχη απο τον κοντο ηλικιωμενο καραφλο και απο την ψηλο κοιλαρα.(μπορουσαν γιατι τα μουσικα οργανα ειναι φαικ).
    Ομολογω ομως οτι με τετοιο μετριο τραγουδι και με ερασιτεχνες το απο τελεσμα ειναι μετριο θα χρειαστει να βοηθησουν πολλοι ποντιοι ανα την ευρωπη για να περασει η Ελλαδα τελικο παρα πολλοι ομως.Πλεον δεν θεωρω τον Τσακνη ουτε συνθετη ουτε τιποτα πως αφησε αυτο το πραγμα να εκπροσωπησει μια χωρα χωρις να το διορθωσει τουλαχιστον αφου ταχα εχει γνωσεις.Οτι εγινε εγινε καλη τους επιτυχια τι να πω…!

  42. Εγώ λέω να κρατήσουμε χαμηλά την μπάλα. Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50..Μην ξεχνάμε ότι είμαστε στο δύσκολο ημιτελικό.

  43. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ειναι το χειρότερο που έχουμε στείλει, και του Ρακιτζή φαντάζει ύμνος..
    Δεν πειράζει για μια χρονιά..Ο Τσακνής και η παρέα του έκαναν το κομμάτι τους και αμέσως μετα τον ημιτελικό οι Argo θα επιστρέψουν εκει που πρέπει..Στα πανηγύρια και τους γάμους…
    Η πικρή αλήθεια.Πέστε να με φάτε τώρα..
    Να είναι καλά ο χορευτής που είναι όντως ΘΕΟΣ και θα τσιμπίσουμε ψήφους απο τους gay της Ευρώπης!
    ΥΓ.Όλοι εσείς που βλέπετε αυτό το πράγμα σαν “εξαιρετικό” και ανατριχιάζετε κι όλας πρέπει να μας κάνετε πλάκα δεν μπορεί…
    😀 😀

    • Ρε φιλαράκι τα ίδια λέγατε και το 2013 (και το 2011). Ότι το alcohol is free είναι για τα πανηγύρια, οτι είναι χειρότερο απο του Ρακιντζή και τα γνωστά υστερικά σχόλια. Απλά μετά την πρόκριση των Κόζα το βουλώσατε.Μην προτρέχεις λοιπόν και μην έχεις σίγουρο τον αποκλεισμό.
      Το να τα βλέπεις όλα τέλεια δεν είναι καλό αλλά το να τα βλέπεις όλα χάλια είναι χειρότερο. Επίσης μας τα κάνατε νταούλια με τον Τσακνή και την παρέα του. Δηλαδή ΑΝ προκριθούμε, αυτόματα ο Τσακνής θα έκανε καλή επιλογή?
      Και γιατί αυτούς που τους άρεσε να ασχοληθούν και να πέσουν να σε φάνε? Γνώμη σου και καλά κάνεις και τη λες. Όμως ο ημιτελικός δεν τελείωσε. Μετά πες ότι θες.
      Και αν θες τη γνώμη μου όχι δεν είναι χειρότερο από το SAGAPO και δεν θα υπάρξει χειρότερο από εκείνο κυρίως όσον αφορα το οπτικό και φωνητικό αποτέλεσμα.

      • Υπάρχει κάποιος εκτός από τους ίδιους που θα ακούσουν αυτό το τραγούδι μετά τον διαγωνισμό?Εδώ δεν το ακουνε τω΄ρα και δεν παιζεται πουθενά εκτός της ΕΡΑ.
        ΑΝ περάσουμε και πάλι θα λέω ότι ο Τσακνής έκανε ΧΑΛΙΑ επιλογή!Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν αλλάζει και 1ο να βγει…
        Τώρα για τα νταούλια που στα κάναμε είναι για να ταιριάζει με την παρωδία τραγουδιού που σε εκπροσωπεί…
        😀

      • Εμένα προσωπικά με εκπροσωπεί? Η παρωδία αυτή όπως την ονομάζεις εκπροσωπεί κι εσένα. Επίσης που κολλάει οτι το τραγούδι δεν θα ακουστεί? Γιατί ποιό ακούστηκε στα ελληνικα ραδιόφωνα τα τελευταία χρόνια? Μήπως η φωνάρα η Κυριάκου? Η το σύγχρονο κλαμπάτο rise up?
        Εφόσον θα λες το ίδιο είτε προκριθούμε είτε όχι οι υστερίες δεν έχουν κανένα νόημα και η επανάλειψη για τα περί Τσακνή και η σύγκριση με τον Ρακιντζή.

      • Ας αφησουμε τις υπερβολες το τραγουδι του Ρακιντζη εμφανησιακα και φωνητικα ηταν χαλια αλλα παιζοταν στην ελλαδα παντου και για πολυ καιρο ακομα και του Σαρμπελ εκανε θραυση το περσυνο και το φετεινο δεν θελει να το ακουσει ανθρωπος.Να λεμε αληθειες.

      • Μα αναφέρομαι τα τελευταία χρόνια. Γιατί από το 2010 και μετά δεν νομίζω κανένα τραγούδι να το έπαιξαν τα ραδιόφωνα ακόμα και αυτά που πήραν καλές θέσεις. Πότε δεν άκουσα του Αλκαίου ή του Κόζα, ούτε του Γιώρκα. Ίσως της Ελευθερίου να ακούστηκε λίγο? Δεν νομίζω. Ούτε και το πιο εμπορικό του 2014. Οπότε και το φετινό δεν θα αποτελέσει εξαίρεση γιατί δεν είναι καν ραδιοφωνικό κομμάτι και μετά το διαγωνισμό οι argo θα εξαφανιστούν.
        Όλα αυτά όμως δεν έχουν να κάνουν με το αν θα τα πάει καλά ή άσχημα στη eurovision.

      • Της Ελευθεριου για καποιο περιεργο λογο πηγε καλα σε καποιες ευρωπαικες χωρες κι επισης καθε χρονο την καλουν σε eurovision παρτυ που γινονται σε διαφορες χωρες.

  44. Δυστυχως οχι μονο δεν αλλαξα γνωμη, αλλα θύμωσα και λίγο παραπανω… Ως γραφιστρια -αλλα πιστέψτε με αυτο δεν εχει να κανει- θελω να πω οτι τα γραφικά μας είναι τελεια!! Αλλα αυτο. Τελος εκει… Θυμωσα με τη Λυραρακη ακομα περισσοτερο, μας κοροιδευει μεσα στα μουτρα μας νομιζω, κοψε ραψε παρελθόντων συμμετοχων, κανενας απολυτως συγχρονισμος των παιδιων και μαζι με το οτι δεν εχουν καμια σχεση ως σωματοτυποι μεταξύ τους το κανουν ολο το πράγμα χυμα… Τα κοριτσια τιμια μεν, αλλα οι ποντιακοι χοροι ειναι πολεμικοι και το να βλεπουμε γυναικες να τους “χορευουν” ειναι..ψιλοτραγικό, στη θεση τους επαγγελματιες παλίκαροι χορευτες θα το παιρναν το τραγουδι πανω τους χαλαρα και θα κλεβαν τις εντυπωσεις, γενικα εκτος απ το χορευτη, ολο το αλλο…σουπα! Δυστυχως! Παρ ολο που τα παιδια προσπαθουν οι επαγγελματιες που υποτιθεται θα τους καθοδηγουσαν και θα τους εστηναν δε στάθηκαν στο υψος τους, ουτε ο ενδυματολογος (ελεος!) ουτε η χορογράφος… Πληρώθηκαν ομως οποτε, μιαααα χαρα, ευχαριστημενοι ειναι!!… Τελευταια ελπιδα, η τηλεοπτικη σκηνοθεσια να μη δειχνει τοσο χυμα….

    • Ξεχασα να πω οτι το μελαχροινο το κορίτσι λαμπει, και ειναι και καλη στο κομματι του χορου, δυναμικη… Η αλλη που φαινεται …θείτσα μπροστά της (για να σας προλαβω παιζει να μαι μεγαλυτερη), κανενα νευρο πανω της, ενα κρυο και χαλαρο πλασμα κινησιολογικά, σ ολο το τραγουδι σα να βαριεται, οσο κι αν ειναι καλη φωνητικά… Θα μπορουσαν να μην τα κανουν ολοι ολα αμα δε μπορουν!!! (ακομα να μου φυγει ο θυμος οπως καταλαβατε, σορι!!)

      • Πες τα χρυσόστομη!! Σε αγαπώ!
        Θα διαφωνήσω μαζί σου μόνο στα γραφικά πίσω χωρίς να είμαι γραφίστας.Τα θεωρώ άθλια αλλά σέβομαι την γνώμη σου σαν επαγγελματια.. 🙂

  45. Αυτο που ειδα μου φανηκε καλο, ωστοσο ως τηλεθεατης, προσωπικη αποψη ειναι, θεωρω πως ολη η χορογραφια ειναι αντιγραφη παλιων μας συμμετοχων… ειδικα το τελος ειναι αντιγραφη του Ν1 και εκει στη γεφυρα που πιανονται μαζι…αντιγραφη παλι του Ν1.
    Και γω θεωρω πως ο χορευτης μου φαινεται υπεροβλικος… αλλα ειδα γενικο πλανο της προβας δεν ειδα τι θα φανει στην Τιβι…

    Ολο το τραγουδι φωνητικα διαπιστωνω οτι το βγαζουν 2 ατομα….

    Βεβαια απο τα παραπανω ειδικα αυτα που εγραψα περι αντιγραφης κτλ…στο τηλεθεατη δεν θα παιξουν κανενα ρολο… γιατι ουτε καν θυμαται τι ειχε δει απο την Παπαριζου το 2005… και ουτε καν μπαινει σε τετοια αναλυση….εδω η Ρωσια κιαν αποτελει αντιγραφη

    Προσωπικα επειδη δεν εχω θεμα να το γραψω, παρα το οτι εγω ειμαι επικριτικος προς την συμμετοχη μας φετος λογω της διαδικασιας, πιστευω οτι μπορει και να περασει αν ολο αυτο που ειδα σε βιντεο απο μια γενικη ληψη βγει καλο στο γυαλι της Τιβι.

    αυτα και σε αλλα με υγεια….

  46. Μπραβο στα παιδια!! Εκπληκτικοι στην 2η προβα και εχουν βασιμες υποψιες να περασουν!!Μπορειτε να μου πειτε σε ποια θεση βρισκεται η Ελλαδα μετα την δευτερη προβα????

  47. Νομίζω πως υπάρχει μια ασυμβατότητα μεταξύ τραγουδιού και παρουσίασης. Ενώ έχουμε ένα άκρως πειραματικό κομμάτι, η παρουσίαση είναι υπερβολικά “λυραράκη”.
    Το χορευτικό θα το έλεγα καταπληκτικό, αν το κομμάτι ήταν ένα πολύ mainstream έθνικ κομμάτι.
    Ωστόσο, στο κοινό που απευθύνονται οι ελληνικές έθνικ συμμετοχές, δεν μετράνε πολύ τέτοιες “καλλιτεχνικές λεπτομέρειες”. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι στο televoting θα τα πάει καλά και θα προκριθεί.

  48. Απο αυτα τα πλάνα της προβας δεν μπορω φυσικα να κρινω την εμφανιση, ποσο μαλλον να προκρινω το πως θα τα παμε. Εννοειται πως θελω να περασουμε, οχι σαν καποιους αλλους που εχουν τα κομπλεξ του αιωνα και προσπαθουν να εκτονώσουν την ξινιλα τους γραφοντας κακεκεντρεχη σχολια. Ακου λεει κοιλαράς και καράφλας.. δε λεω δημοκρατία εχουμε αλλα τετοιου ειδους σχολια δε θα ‘πρεπε να εχουν χωρο σε εναν τετοιο ιστότοπο. Ο εχων ωτα ακουειν ακουετω.
    Αυτο που ειδα δεν με εντυπωσιασε. Δε μπορεις να πεις οτι δε φαινεται η προσπαθεια που καταβαλουν τα παιδια . Τουλάχιστον ειναι αξιοπρεπες και στην τελική αυτο δεν ειναι και λιγο πράμα ειδικα αν σκεφτει κανεις τι τσιρκα και εξεφτελιστικά ασχημες συμμετοχες εχουν δει τα ματια μας επι σκηνής. Για τη συνεντευξη τυπου θα το ξαναπω κι ελπιζω να μη γινομαι κουραστικος ουτε γραφικος αλλα ξαναντραπηκα με τα σπαστα αγγλικά και με τις ελλειπεις εως και λανθασμενες απαντησεις που δοθηκαν σχετικα με την ποντιακή διαλεκτο κι οχι μόνο. Χιλιες φορες να λεγανε ολα τα μελη “i no speak english” oπως ειπε ο Βλαδίμηρος (στρέιτ πραματα) και να αναλάμβανε να απαντησει κάποιος που πραγματικα μπορουσε οπως ο χορευτης ή η Μαρια.
    Καλή επιτυχια παιδιά μεσα απο την καρδιά μου

  49. τα παιδια ειναι εκπληκτικα επι σκηνης!!προτιμω αξιοπρεπεις ελληνικες παρουσιες σαν τη φετινη με ελληνικο υφος και ηθος παρα νεροβραστες αγγλοφωνες μπαλαντες τυπου κυριακου!και μονο που θα ακουστουν ποντιακα και ελληνικη παραδοσιακη μουσικη σε ολη την ευρωπη μου φτανει!
    α ναι και θα ειμαστε σιγουρα τελικο!!

  50. Εξακολουθώ να πιστεύω οτι το τραγουδι ειναι άθλιο και δεν εχει και καμια ιδιαίτερη φωνητική απαίτηση. Ο δε στίχος ειναι παιδαριώδης. Μου θυμίζει την τραγωδία του 1998. Δε θα σχολιάσω οτι τα πιο πολλα σχόλια αφορούν τη σκηνική παρουσία σαν δυνατό σημείο της συμμετοχής μας λες και αυτο ειναι το μέγιστο ζητούμενο σε ενα διαγωνισμό τραγουδιού.

    • Φαντάζομαι μας κάνεις πλάκα. Εκτός κι αν παρακολουθείς eurovision λίγα χρόνια. Τώρα το ανακάλυψες οτι η σκηνική παρουσία είναι το δυνατό σημείο κάθε συμμετοχής? Είτε έχεις άθλιο τραγούδι είτε το τέλειο όλες οι αποστολές δουλεύουν πάνω στη σκηνική παρουσία. Είτε αυτό είναι το χορευτικό ειτε τα ρούχα είτε τα γραφικά. Το τραγούδι το ξέρανε οπότε τι να σχολιάσουνε ξανα τους στίχους? Λογικό λοιπόν να πούν πως παρ’ότι το τραγούδι είναι κακό ή μέτριο ή δεν το είχαν προσέξει, μετά την πρόβα λόγω χορευτικού έγινε πιο συμπαθές στους ξένους κυρίως. Που είναι το περίεργο?

    • toylαχιστον οι φετινοι στιχοι εχουν καποιο νοημα και κοινωνικο σχολιο!φανταζομαι θα προτιμουσες ερωτοχτυπημενες μπαλαντες σαν της κυριακου και rise up to the sky που ειχαν στιχο επιπεδου ελυτη και καβαφη μαζι…βρε τι διαβαζουμε εδω μεσα.

  51. Το οτι η σκηνική παρουσία ειναι επικουρική στο τραγουδι και οχι το αντίστροφο. Εδω εστιάζουμε στο πρωτο αποκρύπτοντας την ασχήμια του δεύτερου. Τοςο απλό…… Όσο για τα χρονια που παρακολουθώ άστο…..η τιβι τότε ειχε μονο δυο κουμπιά 😉

    • Οκ. Ξέρεις καλά λοιπόν πως πολλά τραγούδια κακά ή μέτρια πήραν καλή θέση λόγω σκηνικής παρουσίας είτε αυτή ήταν σούπερ είτε αμφιλεγόμενη. Πολλά τα παραδειγματα. Επειδή λοιπόν φέτος έχουμε ένα ιδιαίτερο τραγούδι και αδύναμο, το έστησε έτσι η Λυραράκη με την εμπειρία από eurovision που έχει μπας και το σουλουπώσει και το κάνει πιο εμπορικό έστω οπτικά. Κατά την άποψή μου το κατάφερε. Το τραγούδι είναι αυτό που είναι και δεν αλλάζει.
      Τα σέβη μου που είσαι βετεράνος φαν 😉

  52. Ειχα ξεχάσει γιατί δεν έμπαινα σ αυτό το site και μερικά άτομα φροντισαν να μου το θυμήσουν με τα – ξερνάω – σχόλια τους. Τοση γκρίνια, τόση κακία, τόση μιζέρια: μίζες, ρακιτζής, γραφικά, χορευτικά Παπαρίζου. Καλη επιτυχία στα παιδιά, μακάρι να μην διαβάζουν θλιβερά σχόλια σαν και τα δικά σας.

  53. Καλή επιτυχία στην υπέροχη τραγουδάρα μας, τόσο στον Α’ Ημιτελικό, όσο και στον Τελικό!!!

  54. Εκεί στην ΕΡΤ τσιγγουνια ακομα και για εναν διερμηνέα ;;; Οκ τα παιδια δεν μιλάνε αγγλικα. Γιατι να εκτεθούμε τοσο αφου το να εχεις ενα διερμηνέα να μεταφράζει απο ελληνικα σε αγγλικα ειναι εύκολο ;; Ας είχαμε εναν σχολιαστή και εναν διερμηνέα. Γιατι να πληρωνουμε και καπουτζιδη και Κοζακου αλλα να μας λειπει το βασικό δηλαδη να μας καταλάβουν οι ξένοι δημοσιογράφοι ; Ήμαρτον ρε ΕΡΤ. Ήμαρτον.

    • το κοινο που θα ψηφισει δεν ασχολειται με αυτα….. αλλα ναι, δεν ειναι απαραιτητο να μιλας ξενη γλωσσα… δεν ειναι ντροπη να πεις εγω θα απαντησω στα ελληνικα και ας κανει την μεατφραση η αρχηγος της αποστολης απο την ΕΡΤ…γιαυτο πληρωνεται η κυρια εκει απο την ΕΡΤ

  55. Αυτο που πρεπει να ζητάμε απο το διαγωνισμό ειναι ωραίες φωνές, όμορφους στίχους και σπουδαίες ερμηνείες. Αν αυτα συνδυάζονται και με μια ωραία σκηνική παρουσία ακομη καλυτερα. Επισης το γεγονός πως είμαστε Έλληνες δε σημαίνει πως θα πρεπει υποχρεωτικά να στηρίζουμε κάθε τραγουδι της χώρας μας απλα για λόγους εντοπιότητας. Σαφώς και θα χαρώ αν περάσουμε στον τελικό αλλα οχι με τόση θερμη όση άλλες χρονιές. Εξακολουθώ βαθιά να πιστεύω πως ειναι ενα κακο τραγουδι….ευχαριστω για τα σέβη αν και θα προτιμούσα να μουν μικρότερος και πιο ενθουσιώδης

    • Πέρσι είχαμε μια εξαιρετική φωνή με σπουδαία ερμηνεία και κλασάτη σκηνική παρουσία. Αρκούσε? Αρκεί απλά να λέμε είμαστε αξιοπρεπείς με μια φωνάρα? πέρσι η Μαρία Έλενα πέρασε και δεν ακούμπήσε. Δεν συγκίνησε κανέναν ούτε καν οι επιτροπές την εκτίμησαν.Οπότε δεν αρκεί απλά μια καλή φωνή. Άλλωστε από τον διαγωνισμό έχουν περάσει αμέτρητες εξαιρετικές φωνές.
      Η eurovision όπως έχω ξαναγράψει δεν είναι η δημιουργός των αυριανών επιτυχιων ούτε η πηγή της πρωτοτυπίας και δημιουργιας στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία.

  56. Μπράβο στα παιδιά!Πολύ καλή δουλειά και στην τηλεόραση θα βγει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα πιστεύω.Επίσης χωρίς να θέλω να το γρουσουζέψω νομίζω θα συνεχιστεί η παράδοση που μας θέλει να περνάμε πάντα τελικό!

  57. Πολύ ωραίο στήσιμο τραγουδιού , στην αρχή δε με έπειθε αλλά τώρα δεν αμφιβάλω ότι θα περάσουμε άνετα στον τελικό . Δε με χαλάει καθόλου το εύρημα να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο ο χορευτής , ανεβάζει με όλη την ενεργεια του όλο το τραγούδι και επιπλέον στην Γιουροβίζιον , από το 1993 που την παρακολουθώ , κερδίζεις περισσότερους πόντους αν προσφέρεις ωραίο θεαμα .

    Συγχαρητήρια στην χορογράφο και σε όλη την ομάδα που έχει δουλέψει πολύ σκληρά και φαίνεται !

    Όλη η καλή μου ενέργεια !

  58. Εχω μια άλλη αντίληψη για το διαγωνισμό. Θελω ωραία τραγουδια και σπουδαίες ερμηνείες. Ναι μου αρεσε τρομερα η κυριακου παρότι δεν πήγε καλα. Δεν μου αρεσε ο Σαρμπέλ ή οι κοζα μόστρα που τα πήγαν εξαιρετικά. Πρωτίστως αξιολογώ το τραγουδι… Γι αυτο θεωρώ αξεπέραστη τη Γαλλία του 1969 και του 1991 η την Πορτογαλία του 2008 και τις πιο πολλές μπαλάντες του Ισραήλ. Επισης πιστεύω πως η Κύπρος στέλνει απείρως καλυτερα τραγουδια απο εμάς κι ας πηγαίνει χειροτερα. Θεωρώ οτι πολλές συμμετοχές μας ηταν “φτηνές ” αλλα τουλάχιστον ηταν αποτέλεσμα επιλογής του κοινού …..

  59. Το πως καταφέραμε να στείλουμε ένα τόσο μελωδικά άσχημο τραγούδι ξεπερνά τις δικές μου δυνάμεις νοητικής κατανόησης. Αυτό που με κάνει να ντρέπομαι περισσότερο όμως είναι η παρουσία των παιδιών στις συνεντεύξεις. Πέρα από τα, σχεδόν, ανύπαρκτα αγγλικά (του τύπου “άι λοβ γιου, γιου λόβ άι;”) εκνευρίζομαι με αυτά που λένε. Τα ίδια κλισέ που αναμασάμε εδώ και πολλές δεκαετίες τώρα: είμαστε χαρούμενοι, ήλιος, θάλασσα, σηκωνόμαστε το πρωϊ και τραγουδάμε, Ζόρμπα, λύρα…είμαστε χαρούμενοι, ξυπνάμε και παίζουμε λύρα κτλ κτλ κτλ και ξανα-μανα τα ίδια και τα ίδια…Αν συγκρίνω, για παράδειγμα, την παρουσία του Ούγγρου τραγουδιστή στις συνεντεύξεις, τα αγγλικά του, την ροή του λόγου του και των ιδεών του, πως εμπνέυστηκε το τραγούδι του, γιατί τον εκφράζει κτλ κτλ με των εκπροσώπων μας, καταλαβαίνουμε καλά γιατί τα εισοδήματά μας έχουν συρρικνωθεί. Συρρικνώθηκαν διότι πρώτα συρρικνώθηκαν οι ιδέες μας, αυτά που έχουμε να πούμε στους ξένους και σε μας. Με λίγα λόγια, είμαστε τραγικά πίσω, τραγικά επαρχιακοί. Κατά τ’αλλα καλή επιτυχία αλλά, ακόμα και οι Ολύμπιοι Θεοί να κατέβουν…δεν…

  60. Kαλησπερα κι απο εμενα. Να πω ενα μεγαλο συγχαρητηρια στην Μαρια Λυραρακη. Πραγματικα ξεπερασε τον εαυτο της. Δεν θα μπορουσε να σταθει καλυτερα το τραγουδι onstage. Μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα αρκετα απο αυτο που ειδα, ομως να μην ξεχναμε οτι βρισκομαστε σε εναν πανδυσκολο ημιτελικο με παρα πολυ καλα κομματια. Εγω θεωρω οτι αξιζει η Ελλαδα μια θεση στον τελικο, όμως οντως οι πιθανοτητες προκρισης αν και ειναι ευνοικοτερες απο πριν θεωρω οτι ακομα ειναι γυρω στο 50-50. Ενα μεγαλο μπραβο και στους Argo για την προσπαθεια και την αποδοση. Εγω με αυτο που βλεπω ειμαι απολυτα ικανοποιημενος και δεν ντρεπομαι καθολου. Όσον αφορα αυτους που θεωρουν τον Ρακιντζη καλυτερη συμμετοχη απο αυτό, τι να πω, μαλλον χρηζουν ψυχιατρου.

  61. Αρκετά βελτιωμένο και ικανοποιητική εμφάνιση σε σχέση με αυτά που όλοι περιμέναμε αλλά αυτό το ρεφρέν δε φτιάχνει με τίποτα…
    Προσωπική μου εκτίμηση : #9-14 στον ημιτελικό
    Καλή επιτυχία όπως και να χει !

  62. Πολύ καλή η εμφάνιση της Ελλάδας μας. Πιστεύω ότι έχει πιο πολλές πιθανότητες να προκριθεί στον τελικό παρά η Κύπρος. Όμως η Ελληνική πολιτεία ποτέ δεν έδωσε την δυνατότητα στην μειονότητα των Ρομά να πάει στην Γιουροβίζιον. Σαν Ελληνίδα Ρομά Χριστιανή Ορθόδος παρακαλώ την Ελληνική πατρίδα να στείλει και μια χρονιά στην Γιουροβίζιον και ένα τραγουδιστή Ρομά και ει δυνατόν και στην γλώσσα μας!

    • Γιατι οχι Πιραντι, δεν ειναι ασχημη η ιδεα σου. Εγω πιστευω οτι εχουμε πολλα ακομα ειδη μουσικης να στειλουμε. Κρητικα, ηπειρωτικα, νησιωτικα, θρακιωτικα, ρεμπετικα, δημοτικα. Αυτο ειναι η γιουροβιζιον. Να γνωρισουν οι λαοι τη μουσικη των αλλων λαων και να αναδειχτουν αξιολογοι νεοι καλλιτεχνες. Βεβαια τα ρομα δεν ειναι ελληνικη γλωσσα, αρα και δυσκολοτερο να αρεσει στους ελληνες αλλα και τι μ αυτο. Για μια χρονια δεν πειραζει. Χαλαλι σας. Κι εχετε και υπεροχες φωνες. Συμφωνω μαζι σου. Αλλα, μην περιμενετε να σας καλεσει η ερτ. Χτυπηστε την πορτα καλυτερα εσεις για μια επομενη χρονια.

  63. Η πρόβλεψη μου μετά τις πρόβες;
    1. Αρμενία
    2. Ρωσία
    3. Ισλανδία
    4. Μάλτα
    5. Τσεχία
    6. Ελλάδα
    7. Ουγγαρία
    8. Ολλανδία
    9. Βοσνία Ερζεγοβινη
    10. Κύπρος
    11. Αζερμπαϊτζάν
    12. Εσθονία
    13. Αυστρία
    14. Κροατία
    15. Μολδαβία
    16. Φινλανδία
    17. Μαυροβούνιο
    18. Σαν Μαρίνο
    Από το 5-14 τα πράγματα είναι πολύ αβεβαια και αμφιρροπα.

  64. Ειχε επιλεγει Ρομα καποτε, ο Θεμης Αδαμαντιδης, αλλα τον απεσυραν. Λετε ο πραγματικος λογος να ηταν η καταγωγη του;
    Επισης πολυ θα προτιμουσα τον Αλεξανδρο Χατζη αντι για τη Μαντω, με εκεινον τον εθνικ δυναμιτη που ειχε “Η αγαπη ειναι δρομος”

  65. Not my cup of tea but I found it really good . Their voices and the song is catchy!!! Good luck Greece , I think top 10 for sure !!!!!!

  66. Μετά από αυτό που είδα είμαι πολύ αισιόδοξος. Θέλω να πιστεύω πως θα περάσουμε στον τελικό.

  67. Φίλε giannimits για το λόγο ότι εκτιμω ιδιαιτερα την άποψη σου , όπως ενοειται και όλων εδω μέσα θα μπορουσα ναέχω τη πρόβλεψη σου σχετικα με την δεκάδα που θα προκριθεί από τον Ά ημιτελικό? Αλλά και πιο συγκεκριμένα και με τις συμμετοχές Μολδαβίας και Κρόατίας;

    • Πίστεψε με είμαι κακός στις προβλέψεις και το αποφεύγω να κάνω. Πέρσι στον ημιτελικό μας μόνο βρήκα τις 10/10 που πέρασαν. Ήταν εύκολο νομίζω είχαν περάσει όλα τα προβλεπόμενα.
      Φέτος ειληκρινά μόνό για Ρωσία και Αρμενία είμαι σίγουρος όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται. Αν εξαιρέσω Μολδαβία, Φινλανδία, Μαυροβούνιο, Σαν Μαρίνο που θεωρώ απίθανο να προκριθούν οι υπόλοιπες 12 είναι υποψήφιες να πάρουν τα 8 εισιτήρια που μένουν. Άρα από τις 12 οι 4 θα αποκειστούν. Και μπορεί να είναι χώρες που έχουν δημοφιλή τραγούδια όπως η Κροατία που στις πρόβες δεν άρεσε ιδιαίτερα ή η υπερεκτιμημένη και προωθημένη Μάλτα. Ίσως γίνει καμιά τρελή έκπληξη και βρεθεί εκτός κανένα Αζερμπαιτζάν! Πολύ αμφίρροπος ημιτελικός και πιστεύω η Ελλάδα θα παλέψει και ίσως βρεθεί έστω με δυσκολία στις θέσεις 9-10. ή θα προκριθούμε ή θα αποκειστούμε οριακά!

  68. Νομίζω οτι εξαρταται και απο τις κοπελες ομως διοτι αν εχουνε τον δυναμισμο, την αυτοπεποιθηση, και φυσικα το δεσιμο των φωνων τους θα φανει ολο πιο ομορφο. Ο χορευτης ειναι επίσης πολυ καλος. Τωρα σαν τραγουδι δεν λεει κατι.. γιαυτο λεω οτι εξαρταται απο τις κοπελες.. πρεπει να παιξουν και λιγο με τις καμερες

  69. Μπράβο στα παιδιά και μόνο σε αυτά. Η χορογραφία δεν μου αρέσει, όπως και περίμενα. Οι χορογραφίες της Λυραράκη γενικά μου δίνουν την εντύπωση του ανέμπνευστου και ερασιτεχνικού. Όχι πως εντυπωσιάστηκα ποτέ από τον Ευαγγελινό. Ουκ εν τω πολλώ τω ευ. Οι χορογραφίες του κραυγάζουν αντί να εμπνέουν και είναι φλύαρες αντί για λιτές.Η Παπαρίζου είχε κερδίσει χάρη στο τραγούδι και τη φωνή της και όχι χάρη στη χορογραφία. Δεν μου αρέσει επίσης ότι κάθε χρόνο ο Ευαγγελινός επιδιώκει να επιμεληθεί τη χορογραφία κάποιας (ανατολικής, δεν είναι τυχαίο, μόνο αυτές θα τον εμπιστεύονταν) χώρα. Μου βγάζει μια εμμονή και μια μεγαλομανία η όλη παρουσία του κάθε χρόνο στη Eurovision. Υπαρχουν και άλλοι, νεώτεροι και ίσως εξίσου ταλαντούχοι. Δεν είναι ο ένας και μοναδικός.

  70. Hello people !

    Συμφωνώ με τη πλειοψηφία των σχολίων που διάβασα προς τα πάνω και εύχομαι καλή επιτυχία στην Ελλάδα !

    Το τραγούδι είναι μέτριο έως κακό. Για την ακρίβεια είναι λίγο αστείο. Βέβαια η εμφάνιση έσωσε την όλη κατάσταση και ίσως η συμμετοχή έχει να ελπίζει να μπουκάρει στο τσακ στους qualifiers του τελικού. Σίγουρα θα δείχνει εντελώς διαφορετικό το βράδυ της Τρίτης και ποντάρω εκεί. Το κακό είναι ότι εμφανιζόμαστε δεύτεροι σε έναν ημιτελικό με πάρα πολύ ωραία τραγούδια που έχει τουλάχιστον 6-7 στανταράκια, αν και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί τελικά να γίνει. Δεν με ενοχλεί το ότι μοιάζει με παλαιότερες συμμετοχές,σιγά ! Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι σε πολλά σημεία μοιάζει κάπως πρόχειρο, όπως για παράδειγμα τη στιγμή που χορεύουν. Αλλά και πάλι στο live όλα αλλάζουν. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει τη διαφορά μιας και είναι πράγματι το μόνο τόσο διαφορετικό τραγούδι μεταξύ των υπόλοιπων υποψηφίων. Επίσης, αν και κλισέ, υπάρχουν παραδοσιακοί “σύμμαχοι” -αν μου επιτρέπετε- που θα στηρίξουν λίγο-πολύ.
    Γενικά πάντως έχω μια αισιόδοξη αίσθηση αν και με επιφύλαξη ότι θα τα καταφέρει, μιας και χώρες όπως η Κροατία που ενώ έστειλε σούπερ τραγουδάρα, on stage το χάνει τρομερά κυρίως με το ρούχο -θυμήσου το super Ισραήλ το 2013- και επίσης η Μάλτα και η Κύπρος που αν και πήγαν με καλύτερες προοπτικές από την ελληνική συμμετοχή, τελικά παρουσιάζονται κλασικά όπως παρουσιάζονται τέτοιου είδους ήχοι χρόνια τώρα στο διαγωνισμό και καταλήγουν πολύ χαμηλά. Ποντάρω πολύ στη Ρωσία -που μου αρέσει- και είμαι σίγουρος ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις, στην Ισλανδία που αν και θυμίζει έντονα τη περσινή συμμετοχή της Σουηδίας σε τεχνικό επίπεδο σε γενικές γραμμές η εμφάνιση είναι πάρα πολύ καλή και το τραγούδι ωραίο, την κλασικά μπαλαντέ στο είδος της Ολλανδία που ναι δεν περνάει απαρατήρητη, την Αρμενία και την Ουγγαρία που προσωπικά τη θεωρώ δυνατή και γενικά πολύ καλή συμμετοχή. Στα αρνητικά το Αζερμπαϊτζάν με ένα καλό ραδιοφωνικό τραγούδι που τελικά χάνει πολύ στο κακό live χάρη στην ερμηνεύτρια, στη Βοζνία-Ερζεγοβίνη με τη κλασική πατέντα ενός άνδρα και μιας γυναίκας να τραγουδάνε μια μπαλάντα -τόσο Γεωργία 2013- που τελικά πατώνει. Εκτός η αδιάφορη συμμετοχή της Φινλανδίας που θα εμφανιστεί πρώτη για να τελειώνει μια και καλή από τη φετινή διοργάνωση, το Σαν Μαρίνο -δύστυχο Σαν Μαρίνο για άλλη μια φορά- και φυσικά η Μολδαβία με τον “The Martian” αστροναύτη της που δυστυχώς δεν είναι ο Matt Damon. Όσον αφορά την Αυστρία νομίζω ότι δεν θα τα καταφέρει αν και μου είναι ευχάριστο το τραγούδι της, την Εσθονία την οποία προσωπικά την πιστεύω -ωραίο τραγουδάκι, κακό stage-, το Μαυροβούνιο που εντάξει με τίποτα αλλά φιλότιμη προσπάθεια, η Τσεχία που μαζί με τη Βοζνία-Ερζεγοβίνη έχουν τις μπαλάντες της βραδιάς και τη προτιμώ αν και βάζω ένα ερωτηματικό για την τύχη της και τέλος η Κύπρος που όπως έγραψα παραπάνω έχει το κλασικό στήσιμο ροκ μπάντας -που εντάξει τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν- αλλά νομίζω ότι χάνεται ανάμεσα στις υπόλοιπες συμμετοχές και τελικά ξεχνιέται. Ωστόσο ανώτερο και πολύ καλύτερο το τραγούδι της από αυτό της Ελλάδας.

    Η τελική δεκάδα -ανακατεμένα- των επιζώντων του ημιτελικού για εμένα, είναι η εξής :
    Ρωσία, Ισλανδία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ολλανδία, Ουγγαρία, Εσθονία, Ελλάδα, Μάλτα, Τσεχία ή μήπως Βοζνία–Ερζεγοβίνη ;

  71. The spot cards production is once again interesting although a bit dark in colours and lights. In the first rehearsals there were clearly sound problems for Finland and Greece and for Finland the sentiment is completely indifferent. For Greece, besides the naked dancer in the end, I cannot really stand that song! Press Voting keeps it out of the final (thankfully this is way will happen tomorrow night as well). The new thing in Eurovision 201 is that the graphics with the song information appear in the post card and not in the opening of the song.

    Αυτα τα σχολια απο το οικοτιμες για την επισημη προβα πριν απο λιγο!!!! και του χρονου…που το ειδαν μερικοι οτι αντιστρεφετα το κλιμα;;;

  72. Μετά από όλο το κράξιμο που έφαγαν τα παιδιά πιθανόν δικαιολογημένα γιατί στους περισσότερους από εμάς είναι παντελώς άγνωστοι, την αγωνία του πως θα στηθεί αυτό το τραγούδι πάνω στην σκηνή και όλα αυτά τα ερωτήματα που είχαμε , έρχεται η πρώτη και κυρίως η δεύτερη πρόβα που είχαμε καλύτερη οπτική επαφή και….μπαμ σκάει το μπαλόνι που είχε φουσκώσει…. βλέπω προσωπικά ανθρώπους που δούλεψαν πολύ, χαμογελαστά πρόσωπα, άνετα πάνω στην σκηνή , ωραίο στήσιμο, χορογραφία , η λύρα και το τύμπανο δίνουν άποψη και χρώμα , το background καλό και νομίζω σήμερα θα φανεί και ακόμα καλύτερο.
    Ανεξαρτήτως αν θα περάσουμε σήμερα ή όχι ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά…ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ