EUROVISION 2016: Πρώτη πρόβα Τσεχίας, Αυστρίας, Εσθονίας!

Η δεύτερη ημέρα των τεχνικών προβών ξεκινά με την αποστολή της Τσεχίας επί σκηνής. Η Gabriela ξεκινά μόνη να περπατά από το πίσω μέρος της σκηνής προς τα εμπρός φορώντας ένα λευκό μακρύ φόρεμα, το οποίο ο έντονος μπλε φωτισμός στην αρχή το κάνει να δείχνει μπλε και σαν να βγαίνει από τα σκοτεινά. Χαρακτηριστικά έντονο είναι και το περιδέραιο που φορά. Η σκηνή εναλλάσσει το έντονο ροζ και το μπλε χρώμα με γεωμετρικά σχήματα σαν ρόμβους που μετατρέπονται σε λουλούδια. Στάσιμη σχετικά επί σκηνής με αέρα να τη χτυπά, βασίζεται στην καλή της ερμηνεία, όπως απαιτεί η μπαλάντα και αναμένουμε να δούμε και τη δεύτερη πρόβα.

Τρίτη στη σκηνή για σήμερα η Αυστρία. Η όλη παρουσίαση θυμίζει έντονα την παρουσίαση του τραγουδιού στον εθνικό τελικό και στο video clip. Η Zoë φορά ένα ροζ φόρεμα, είναι στάσιμη στο κέντρο της σκηνής και φαίνεται σαν να πατά πάνω σε ένα μονοπάτι, ενώ πίσω στο video wall υπάρχει μια πανδεσία χρωμάτων που θυμίζει παραμύθι. Προς το τέλος του τραγουδιού με μια κίνηση του χεριού της εμφανίζεται κι ένα ουράνιο τόξο. Φωνητικά είναι πολύ καλή και καταφέρνει να περάσει το μήνυμα και το όλο ύφος του αισιόδοξου τραγουδιού της.

Τέταρτη στη σκηνή ανεβαίνει η Εσθονία. Ο Jüri, φορώντας μπλε κοστούμι και γυαλιά, έρχεται στο κέντρο της σκηνής, ένω όλο το φόντο γύρω του είναι τα σύμβολα της τράπουλας. Είναι πολύ άνετος και παίζει με την κάμερα, ενώ κάποια στιγμή βγάζει και έναν άσσο κούπα από το σακάκι του και τον πετά. Είναι αρκετά καλός φωνητικά και παίρνει όλο το θέμα της σκηνής πάνω του, καθώς είναι μόνος του όλο το τρίλεπτο και τα φωνητικά του είναι κρυμμένα.

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

Ελευθερία Παπαπχριστοδούλου

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Asxeto me tis proves kapoios kserei na mou peis, giati sta bets I Roumania ksanampeikai sto paixnidi kai Melissa me kaluteri apodosi apo emas? 150/1 emeis exoume 300/1 euxaristo

  2. Η Τσεχία έκανε μια άρτια πρόβα. Από την αρχη λέω ότι θα είναι στον τελικό.

  3. Από αυτό που είδα στη πρόβα της Τσεχίας, δεν μου τράβηξε κάτι το ενδιαφέρον….φωνητικά άρτια αλλά το σκηνικό πολύ πρόχειρο με αποχρώσεις του ροζ και του μπλε..επίσης, δεν ξέρω κατά πόσο θα τη βοηθήσει το γεγονός ότι είναι μόνη της στη σκηνή..

  4. Η Εσθονία απ’ό,τι διαβάζω κάνει “over-staging” και με ανησυχεί. Τι είχε το staging του τελικού τους; Μόνο τα πλανα με τον “τρισυπόστατο” Jüri αν αφαιρούσαν ήταν μια χαρά. Περιμένω εναγωνίως το βιντεάκι από την πρόβα. Τα γυαλιά είναι επίσης λάθος… Σε ημιτελικό σφαγείο δεν μας παίρνει να “παίζουμε”.
    Τα υπολοιπα στο τέλος της ημέρας…

  5. Τσεχία: Μια από τα ίδια. Μπαλάντα χιλιοακουσμένη, αλλά καλά ερμηνευμένη. Σκηνική παρουσία (για αυτά που έχουμε δει) πιο βαρετή πεθαίνεις!!!
    Αυστρία: Ότι είδαμε στον εθνικό τους τελικό… (τα παραμυθάκια ζουν)…
    Εσθονία: Ενδιαφέρον σκηνική παρουσία (με αρκετό ρίσκο)…

  6. Η Τσεχία και η Αυστρία καλό σκηνικό έχουν. Αυτή η Εσθονία, όμως… Συγγνώμη, αλλά τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά; Απ’τον τίτλο περίμενα να είναι κανένα χαζοτράγουδο, αλλά ήταν σοβαρό τραγούδι και τώρα το χάλασαν τελείως! Πρέπει να αλλάξουν σκηνικό, να βγάλει τα γυαλιά ο Juri και να σταματήσουν και αυτή την χαζομάρα με το μαγικό κόλπο…

  7. ωραια παρουσιαση απο την Τσεχια,αισιοδοξο μηνυμα απο την Αυστρια και η Εσθονια τι θελει να δειξει με την τραπουλα?

  8. Η Τσεχία με αφήνει ευχαριστημένο,τι άλλο θα μπορούσε να κάνει εξάλλου ,μπαλάντα είναι .Η Αυστρία παραμυθένια ίδιο με το βίντεο κλιπ και η Εσθονία το μεγάλο ερωτηματικό ..Ανάμεικτα συναισθήματα ,το τραγούδι μου αρέσει ,η σκηνική παρουσία είναι λίγο ρίσκο.Όλα θα εξαρτηθούν από τον ίδιο τον Juri που δείχνει ότι το έχει με τη κάμερα ,στην τηλεόραση όλα θα είναι διαφορετικά !!

  9. τσεχια καλη μπαλαντα οχι κατι το εξαιρετικο…αλλα βαρετη εμφανιση…50/50 να περασει
    αυστρια δε μ αρεσει
    εσθονια ετσι κ ετσι αλλα θα περασει

  10. Κρίμα για την Εσθονία που ενώ είχε μια πολύ σοβαρή σκηνική παρουσία, στην προσπάθεια της να εντυπωσιάσει την έχασε…

  11. Τσεχία: Εξαιρετική ερμηνευτικά και πολύ όμορφη! Το background, όμως, πολύ απλό και δεν προσθέτει κάτι δυνατό σε αυτή την όμορφη μπαλάντα, δεδομένου ότι στη σκηνή θα είναι μόνη της.
    Αυστρία: Πολύ μικρές αλλαγές από ότι φαίνεται από τον εθνικό τελικό, έφυγε ο κυλιόμενος διάδρομος και άλλαξε λίγο το παραμυθένιο σκηνικό. Γλυκούλικο…
    Εσθονία: Ελπίζω το σκηνικό με τα τραπουλόχαρτα να μην είναι μόνιμο, αλλά να εναλλάσσεται ή να είναι απλά στιγμιότυπο (που δεν το βλέπω), ειδάλλως δεν την βλέπω καλά την Εσθονία… Η παρουσίαση στον τελικό τους ήταν εξαιρετική και κλασάτη, αλά James Bond, αλλά με αυτό εδώ ‘έχασε’ πολύ, κατ΄ εμέ, χωρίς λόγο. Γιατί, για να μας εξηγήσει το play???
    Θεωρώ πολύ πιθανό από αυτήν την τριάδα να προκριθεί μία χώρα και ελπίζω να μην κλαπεί η θέση από την εκπληκτική συμμετοχή της Εσθονίας…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ