OGAE GREECE: Οι Argo συναντούν τον OGAE Greece, μία εβδομάδα πριν την πρώτη πρόβα!

  Χαμογελαστοί και λαμπεροί, οι Argo δείχνουν να έχουν πάρει σοβαρά το ρόλο τους στη φετινή Eurovision. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και λίγο να εκπροσωπείς μια ολόκληρη χώρα και το όνομά σου να παραπέμπει σε εκστρατεία. Άλλωστε ο διαγωνισμός της Eurovision είναι ένας πόλεμος. Ευτυχώς μουσικός.

του Αντώνη Καρατζίκου

  Ήρθαν πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα και φυσικά στις τρεις εβδομάδες απουσίας τους είχαν ένα σωρό εκκρεμότητες να διευθετήσουν. Η κούρασή τους όμως είναι γλυκιά. Πρωτόγνωρα πράγματα συμβαίνουν καθημερινά για αυτή την  παρέα που ήρθε από το πουθενά, με σκοπό να προσγειωθεί σε πραγματική γη και όχι ουτοπική όπως προστάζει το τραγούδι τους.

  Αυτό το “πουθενά” τρόμαξε τους πάντες. Σε μια Ελλάδα που έχει συνηθίσει να στέλνει όλα τα προβεβλημένα της παιδιά στον μεγάλο διαγωνισμό, το “άγνωστο και αδοκίμαστο” έφερε τον φόβο. Όπως και το ίδιο το τραγούδι. Στο παραδοσιακό “κλωτσάνε” οι φανατικοί. Δεν μεταφράζεται εύκολα σε μια ποπ ψυχοσύνθεση και κοντράρει. Τρόμαξαν όμως κι εκείνοι. Τα σχόλια ήταν αποθαρρυντικά. Κάποιοι δεν κοιμήθηκαν το πρώτο βράδυ της αποδοκιμασίας. Κάποιοι ήταν πιο ψύχραιμοι. Η αγάπη των δικών τους ανθρώπων έφερε τελικά την ισορροπία. Αλλά την βρήκαν και οι ίδιοι μέσα τους καθώς αυτός ο θαυμαστός μηχανισμός της αυτοσυντήρησης λειτούργησε πυροσβεστικά. Μίλησαν με όσους μπορούσαν. Άκουσαν όλα όσα είχαν να τους πουν. Δεν “σνομπάρησαν” κανέναν. Είναι άλλωστε ευγενείς φυσιογνωμίες και πολύ καλά παιδιά. Το υποπτευόμασταν, αλλά τώρα το ξέρουμε.

  Και δούλεψαν. Δούλεψαν πολύ. Η Μαρία Λυραράκη δεν αστειεύτηκε. Πίστεψε στο τραγούδι και ξεκίνησαν από το μηδέν για να φτάσουν στο εκατό. Ο Κωνσταντίνος Γαρίνης για άλλη μια φορά δίνει τα “φώτα” του. Η ιδιαιτερότητα του τραγουδιού “ιντριγκάρει” τους ειδικούς. Οι ίδιοι, ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα, σε μία εβδομάδα θα δείξουν στην Ευρώπη πως η Ελλάδα θα πρέπει να είναι για άλλη μια φορά στον τελικό. Όλα είναι μελετημένα με λεπτομέρεια στην πιο σύγχρονη εκστρατεία του καιρού μας, με χρυσόμαλλο δέρας τον τελικό της 14ης Μαΐου!

Καλή επιτυχία Argo! Καλή επιτυχία Ελλάδα!

95 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενδιαφερον αρθρο. να υποθεσω πως οι ογκαε φανς ξερουν πανω κατω τι θα δουμε? ελπιζω να εχει γινει καλη δουλεια γτ εχω κουραστει να μας κραζουν. μακαρι να ειναι καλοι και να πανε καλα εχω βαρεθει τα ιδια και τα ιδια και το λεω εγω που πρωτος εκραζα την αποφαση της εσωτερικη επιλογης.

  2. Καλή επιτυχία στα παιδιά!!! Ότι καλύτερο τους εύχομαι. Να ανέβουν στη σκηνή και να το απολαύσουν !!! 🙂 🙂

  3. και μονο που παμε με ελληνικα και την ιδιαιτερη διαλεκτο των ποντιακων πλαισιωμενη απο παραδοσιακη μουσικη μεσα σε μια θαλασσα απο ποπ αγγλοφωνες συμμετοχες θεωρω οτι θα κανουμε τη διαφορα!εγω παντως ειμαι σιγουρος οτι θα ειμαστε τελικο!καλη επιτυχια

  4. προσωπικα με την εσωτερική επιλογή χωρις διαγωνισμό σε αγνωστα άτομα μαλιστα ημουν είμαι κι θα είμαι αντίθετος.γενικά είμαι κατα της αφάνειας…το τραγουδι ομως απο τη πρωτη στιγμή-σε αντιθεση με τους περισσότερους ελληνες μαλιστα-μου αρεσε!όμως ακριβώς αυτη η ιδιαιτερότητα ηταν που μου αρεσε και που θεωρω θα ξεχωρίσει… φοβόμουν για το λαιβ (λογικο δεν τους εχουμε ξανά ακούσει) αλλα ομως και σε ερασιτεχνικό βιντεο ακουγεται ικανοποιητικο και στο χαιρετιστήριο μήνυμα στο esctoday οι κοπέλες είναι άρτιες στο ρεφρεν!ελπιζω σε μια καλη σκηνικη παρουσία δια χειρός της μ.λυραρακης!!!το τραγούδι θα μπορουσε να παει καλα και να ξεχωρίσει σε μια ποπ χρονια!ολα θα εξαρτηθουν απο την σκηνικη παρουσια και το λαιβ.παντως τη πρόκριση ευκολα η δυσκολα πιστεύω μπορούμε να τη πετύχουμε!και αν οχι,σιγα δεν εγινε κάτι για μια φορα ειδικά αν εχει δοθεί το 100%.φυσικά ομως ολοι ανεξαρτήτως αν μαε αρέσει η οχι οφείλουμε νομιζω να υποστηρίξουμε τη συμμετοχή μας και να σεβαστουμε τη προσπάθεια των συντελεστών!!!
    υπομονή ως τη δευτέρα του Πάσχα!!! ΚΑΛΗ ΕΠΊΤΥΧΙΑ Argo ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!

  5. Πολύ συγκινητικό άρθρο! Αν περάσουμε τελικό ίσως θα είναι η φορά που θα το χαρούμε περισσότερο απο όλες τις άλλες λόγω του κραξιματος που έχουν δεχθεί! Φαίνεται πάντως να είναι ενθουσιασμένοι για αυτό που θα συμβεί και μακάρι να μας εκπλήξουν ευχάριστα! Εγώ προσωπικά αν περάσουμε φέτος με τόσο πόλεμο που έχουν δεχθεί τα παιδιά θα το ευχαριστηθώ και θα το πανηγυρισω διπλά και όσο ποτέ άλλοτε! Η αλήθεια είναι ότι ξεχωρίζουμε φέτος και προτείνω να μην απογοητευόμαστε! Εχω 2 ερωτήσεις: 1. Η κυρία Λυραρακη θα βρίσκεται στην αποστολή να επιβλέπει ή λόγω υποχρεώσεων στο yfsf θα απουσιάζει; Και 2. Μήπως ερμήνευσαν χθες το τραγούδι οι Argo για να δούμε κάποιο video?

    • Αγαπητέ φίλε

      Η Μαρία Λυραράκη έχει πολλές υποχρεώσεις εδώ και υποψιάζομαι πως θα είναι εκεί την πρώτη εβδομάδα όπως και πέρσι.

      Αντώνης Καρατζίκος

      • Ελπιζω ο Φωκας να βοηθησει λιγο μιας και θαναι εκει με την Ρωσσια(νομιζω οτι παντα το εκανε οταν πηγαινε με ξενη συμμετοχη).

  6. Καλή επιτυχία Ελλάδα!!!!!πιστεύω ότι τα παιδιά θα τα πανε τέλεια όσο για τον τελικό εννοείται ότι θα είμαστε.το τραγούδι μας είναι πολύ καλό κ ξεχωριστό και θα κάνει την έκπληξη.

  7. Συγγνωμη δεν εχουμε μαθει να στελνουμε τα προβεβλημενα μας παιδια(Τον Κοζα τον ξεραμε απλα μας αρεσε αναμεσα στους αλλους και τον ψηφισαμε την Κυριακου ειχαμε δισκους της?)απλα εχουμε μαθει να επιλεγουμε αναμεσα σε αγνωστους και γνωστους απευθειας αναθεση σε ερασιτεχνες δεν εχει ξαναγινει.Εσεις ειδατε το αποτελεσμα της δουλειας τους με την Λυραρακη γιατι σε κατι ερσιτεχνικα βιντεο που ειδαμε ενας αχταρμας επικρατει.Την απαισια χορογραφια του Σαρμπελ ποιος την ειχε κανει?(αληθεια δεν θυμαμαι υποπτευομαι ομως…).Πολυ γλυψιμο!

    • Αγαπητέ φίλε

      Έχω δει πρόβα. Κάθε χρόνο βλέπω. Δεν σας το λέω όμως για να μην ζηλεύετε. 😉

      Υ.Γ.: Φυσικά και ΔΕΝ θα σας αποκαλύψω τίποτα.

      Αντώνης Καρατζίκος

  8. Όχι άλλο γλύψιμο….!!
    Αν περάσουμε στον τελικό θα είναι καθαρά λόγω χώρας και αδικία..
    Ας ελπίζουμε του χρόνου σε καλύτερα πράγματα…

    • Αγαπητε Δημητρη, λιγο σεβασμος δε θα εβλαπτε. Αυτο που εσυ κατηγορεις για γλυψιμο για καποιον αλλο μπορει απλα να ειναι η αποψη του.
      Κι εγω δε συμφωνω με τη δικη σου αποψη οτι αν περασουμε θα ειναι αδικια, αλλα δε θα σε πω κακεντρεχη. Ειναι απλα η γνωμη σου. Κουλ!!!

    • Αδικια?πρωτη φορα βλεπω καποιον να το λεει για χωρα του αυτο,κιας μην σου αρεσει δε μπορεις να λες αδικια,να φανταστω αν περασει θα στεναγχωρηθεις.

  9. Τι τραγούδι ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑΣ είναι αυτό???

    Έλεος…

    Ποντιακή διάλεκτος…Χιπ Χοπ….Αγγλικά….Ελληνικά…προσφυγιά …όλα μέσα!!!!!χαχαχα

    Η κρητική διάλεκτος, τα βλάχικα, και τα αρβανίτικα λείπουν μόνο….!!!!!
    Έπρεπε να τα βάλουν και αυτά μέσα….!!!!!!!!χαχαχα

    Τέλος πάντων…
    Για να δούμε…τι θα δούμε…???

    Μακάρι να περάσουμε αν και χλωμό το βλέπω…!!!!

    Δύσκολα τα πράγματα φέτος.

  10. Καλη μας επιτυχια!! Ο,τι κι αν γινει εγω ειμαι περηφανος για την συμμετοχη μας και μου αρεσει κ το τραγουδι κ οι φωνες των παιδιων.
    Ειδαμε και περυσι και προπερσι με τους τελικους που καναμε κλπ τι θεσεις πηραμε. Ας δοκιμασουμε κ κατι αλλο!

    • Mου θυμίζει τη “λογική” που ακούω από κάποιους “προκόψαμε με τη δημοκρατία, ας δοκιμάσουμε και μία χούντα μωρέ”. Εξακολουθείτε κάποιοι να μπερδεύετε το αν σας αρέσει η συμμετοχή με το πως έγινε η επιλογή της συμμετοχής. Το ένα δεν νομιμοποιεί αναγκαστικά το άλλο.

  11. Και κάπου εκεί κύλισε ένα δάκρυ…
    Αντιπαρέρχομαι το μελό ύφος του άρθρου μπας και με την επίκληση στο συναίσθημα σωθεί ότι μπορεί να σωθεί (γιατί με σοβαρή μουσική και καλλιτεχνική κριτική δεν σώζονται και πολλά…) και πάω στην ουσία.
    Δεν είναι το πρόβλημα κε Καρατζίκο το αν κάποιος είναι ανοιχτός στο “άγνωστο και αδοκίμαστο”, προφανώς γιατί πολλοί είναι.
    Το πρόβλημα είναι το πως έγινε η επιλογή του παντελώς αγνώστου και αδοκίμαστου στη συγκεκριμένη περίπτωση Αν γινόταν μέσω μία ανοιχτής διαδικασίας επιλογής, και με τη συμβολή του κόσμου πολύ περισσότερο, με γεια του με χαρά του αδοκίμαστου. Όταν όμως γίνεται μία πρωτοφανής στα χρονικά ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ στους παντελώς αγνώστους και αδοκίμαστους, τότε φυσικά και υπάρχει ζήτημα ποιός επέλεξε ποιούς, με ποιά κριτήρια, με ποιά διαφάνεια και ποια στοιχειώδη αξιοκρατία.
    Και εν τέλει, αν όλα αυτά γίνονταν από έναν ιδιωτικό σταθμό που θα κινδυνεύει μόνο ο καναλάρχης να χάσει τα λεφτά του στο άλογο που πόνταρε, δεν θα μας ένοιαζε περισσότερο από το να κάνουμε καζούρα στην όλη φαιδρότητα της διαδικασίας.
    Όταν όμως αυτά γίνονται με λεφτά των φορολογουμένων, κάποιοι θα πρέπει να είναι δύο φορές προσεκτικοί.

    Υ.Γ. Αν μη τι άλλο, τα πέντε τελευταία χρόνια οι έλληνες (γιατί όλοι οι εκπρόσωποί μας ήταν και επιλογές του κόσμου) δεν επέλεξαν τα προβεβλημένα παιδιά τους για να στείλουν. Γιατί η συμμετοχή ή και η νίκη -στην καλύτερη περίπτωση- ενός νέου ανθρώπου σε ένα τηλεπαιχνίδι, και κάποιων ετών πριν, δεν τους κατατάσσει το καλλιτεχνικό κατεστημένο της χώρας. Οι έλληνες επέλεξαν τις πιο πειστικές προσπάθειες, για αυτό που ήταν η κάθε μία, μεταξύ άλλων που τους προτάθηκαν. Ότι ακριβώς ΔΕΝ έγινε ποτέ φέτος.

    • Συγνώμη, αλλά ή θέλεις να βγάλεις απλά κακία ή κοιτάς μόνον ό,τι φαίνεται….
      Και εξηγούμε.
      Για να τεκμηριώσεις την άποψη σου για την απ’ απευθείας ανάθεση, μιλάς για χρήματα φορολογουμένων που δαπανά η ερτ. Μόνο που δεν μας είπες αν αυτά τα χρήματα τα εισπράττει από το προϊόν που προβάλει. Ενίοτε έχει και κέρδος!
      Δεν το ήξερες; Για ποιο λόγο άλλωστε τα τελευταία 5 χρόνια (για τα οποία περιφανεύεσαι) συμμετείχε και ιδιωτικό κανάλι στη διαδικασία, αν δεν απέφερε κέρδος;
      Και επειδή θυμώνεις με τις αδικίες και την αδιαφάνεια, μήπως ξέρεις να μας πεις γιατί γίνονταν συγκεντρώσεις διαμαρτίας εργαζομένων έξω από τους χώρους όπου γίνονταν οι εθνικοί τελικοί για την eurovision;
      Μας λες ότι αν ήταν καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία ενός καναλάρχη, η απ’ απευθείας ανάθεση ακόμα και σε ένα άσημο γκρουπ δεν θα σε πείραζε ακόμα κι αν είχαμε αποκλειστεί, γιατί τα λεφτά που πιθανώς να έχανε θα ήταν δικά του (ενός ιδιώτη). Μόνο που πίσω απ’ αυτόν τον ιδιώτη που θα “χάσει” χρήματα υπάρχουν οι υπάλληλοι που θα πληρώσουν αυτή τη ζημιά μέχρι το τελευταίο ευρώ!
      Με ανάλογα χρήματα συμμετείχε ο ιδιωτικός φορέας τα τελευταία χρόνια στην διαδικασία της επιλογής του τραγουδιού που στέλναμε. Το ότι πάτησαν πάνω σ’ αυτούς τους απλήρωτους υπάλληλους δεν σε πειράζει; Αυτοί δεν είναι φορολογούμενοι πολίτες;
      Οι μόνοι λοιπόν φορολογούμενοι πολίτες που χάσανε λεφτά ήταν αυτοί οι απλήρωτοι που εργάζονταν σε επιχείρηση αυτού του ιδιωτικού φορέα. ( ψάξτο λίγο )
      Εαν φέτος η ερτ επέλεξε συνειδητά να μην εμπλακεί ο συγκεκριμένος ιδιώτης, τότε μόνο μπράβο πρέπει να τους πούμε.
      Τελειώνοντας θέλω να πω ότι κι εγώ θα ήθελα να στέλναμε ότι καλύτερο κάθε χρονιά με όμορφα τραγούδια και σκηνοθετικά άρτιο, αλλά αυτό προϋποθέτει και τα ανάλογα χρήματα σε αυτόν τον διαγωνισμό. Τα τελευταία χρόνια παρ’όλες τις δυσκολίες στέλνουμε αξιοπρεπέστατες συμμετοχές.
      Στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σου είναι ότι θα θελα να αποφασίζω κι εγώ για το ποιο τραγούδι θα στείλουμε σαν χώρα σ’ έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό, με εθνικό τελικό και πολλές συμμετοχές, αλλά χωρίς τις ασχήμιες του “ιδιώτη” που προανέφερα.
      Μένω στο σχόλιο του κ. Καρατζίκου, ότι είδε τις πρόβες και έμεινε ικανοποιημένος!
      ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

      • 1ον. Για να είναι κεδροφόρα η όλη υπόθεση της Eurovision για την ΕΡΤ (όχι ότι τη νοιάζει και ιδιαίτερα, αφού κάθε της χασούρα θα την πληρώσουν ούτως ή άλλως οι φορολογούμενοι) πρέπει το «προϊόν» να αφορά τον πολύ κόσμο και άρα να προσελκύσει διαφημίσεις και σπόνσορες. Ειλικρινά αμφιβάλω ότι αυτό υπάρχει περίπτωση να γίνει φέτος.

        2ον. Ιδιωτικό κανάλι ενεπλάκη τα τελευταία τρία χρόνια, όχι τα πέντε. Για τα οποία δεν περηφανεύτηκα, εξήγησα το πώς επελέγησαν οι συμμετοχές μας.

        3ον. Προφανώς η εμπλοκή ιδιωτών στη διαδικασία προϋπόθετε τη διασφάλιση κέρδους για αυτούς. Και για αυτό προμόταραν τη διαδικασία με εθνικούς τελικούς που εξασφάλιζαν σπόνσορες. Αυτό δεν αναιρεί ότι η ίδια η ΕΡΤ γλύτωνε έξοδα τα οποία -κατά δική της ομολογία- δεν μπορούσε πια να αναλάβει.

        4ον. Το αν υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι σε μία επιχείρηση, υπάρχουν συνδικάτα, εποπτικοί φορείς και δικαστήρια να το επιληφθούν. Σε τι αναιρεί αυτό ότι η όποια χασούρα της επιχείρησης δεν μετακυλίετε στους φορολογούμενους, εν γένει;

        5ον, Μαθαίνω ότι το συγκεκριμένο ιδιωτικό κανάλι δεν ενδιαφερόταν φέτος να αναλάβει τη διαδικασία, καθότι είχε καταλήξει να μην ήταν κεδροφόρα για αυτό.

        6ον. Αν η ΕΡΤ δεν ήθελε φέτος τον συγκεκριμένο ιδιώτη, υπήρχαν ενδεχομένως άλλοι ιδιώτες. Αν δεν ήθελε κανένα ιδιώτη, μπορούσε να διοργανώσει τον δικό της εθνικό τελικό.

        7ον. Οι δικαιολογίες του κου Τσακνή ότι δεν έκαναν τελικό γιατί «δεν τους ικανοποιούσε η αισθητική τους» (την ίδια ώρα που περιέργως μια χαρά τον ικανοποιεί η αισθητική αυτού που απολύτως αδιαφανώς επέλεξε) είναι απλά αστεία. Είχε το καρπούζι, είχε και το μαχαίρι. Ας έκανε την ανοιχτή διαδικασία της δικής του κομμουνιστικής αισθητικής (το έχει δηλώσει ο άνθρωπος ότι ανήκει στο χώρο αυτό). Αλλά ας την έκανε. Δεν ήταν όμως αυτό το πρόβλημά του. Το ζητούμενο ήταν με κάθε τρόπο να μην υπάρξει ανοιχτή διαδικασία. Και αυτό είναι σαφής αντίληψη περί του πως πρέπει να λειτουργούν τα πράγματα από τη νέα διοίκηση.

        8ον. Οι αξιοπρεπείς συμμετοχές δεν χρειάζονται πολλά χρήματα. Ανθρώπους που ξέρουν το διαγωνισμό και δεν τον υποτιμούν χρειάζονται. Και όχι ιδεολογικές εμμονές. Όταν πας εξαρχής με την οπτική του «εγώ είμαι ανώτερου καλλιτεχνικού επιπέδου από όλο αυτό, αλλά πρέπει να το κάνω» έχεις ήδη κάνει μία πολύ κακή αρχή.

    • Σε ενοχλεί ότι ο Τσακνής ανήκει σε κάποιο πολιτικό χώρο και το δηλώνει; Έχει καμία σχέση το σχόλιο μου με την απάντηση σου, περί κομμουνιστικής αισθητικής;
      Μόνο σαν παραλήρημα μιας άλλης εποχής μου ακούγονται τέτοια σχόλια.
      Λες ότι “Οι αξιοπρεπείς συμμετοχές δεν χρειάζονται πολλά χρήματα. Ανθρώπους που ξέρουν το διαγωνισμό και δεν τον υποτιμούν χρειάζονται.” Προφανώς η χολή δεν σ’ αφήνει να δεις καθαρά ή απλά δεν γνωρίζεις!
      Η κυρία Λυραράκη δεν γνωρίζει τον διαγωνισμό της eurovision; Ο κύριος Γαρίνης δεν γνωρίζει τον διαγωνισμό της eurovision; Αν ήθελε κάποιος από την ερτ να υποτιμήσει τον διαγωνισμό και την συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό θα προσλάμβανε τόσο πεπειραμένους ανθρώπους;
      Σε ενοχλεί ότι ο κ.Τσακνής ανήκει σε κάποιο πολιτικό χώρο και το δηλώνει; Έχει καμία σχέση το σχόλιο μου, με την απάντηση σου, περί “κομμουνιστικής αισθητικής” ;
      Μόνο σαν παραλήρημα μιας άλλης εποχής μου ακούγονται τέτοια σχόλια, που μάλλον νοσταλγείς…

      • Η τοποθέτηση του εν λόγω κυρίου στη διοίκηση της ΕΡΤ έγινε με πολιτικά κριτήρια. Ενδεχομένως να μην είναι ο πρώτος. Σίγουρα όμως είναι από τους ελάχιστους, ή ίσως ο μόνος, που δεν έχει απολύτως καμία σχέση/εμπειρία/κατάρτιση με αυτό που τον έβαλαν να κάνει. Τη διοίκηση ενός τηλεοπτικού φορέα.
        Ο κος Τσακνής ανέλαβε προσωπικά την εποπτεία της επιλογής της ελληνικής συμμετοχής. Δεν του το ανάθεσαν, το έκανε μόνος του. Δεν κατέχει το αντικείμενο και δεν του αρέσει. Το έχει δηλώσει ο ίδιος. Αυτό θα ήταν όμως μόνο ένα επί της αρχής ζήτημα αν δεν παρήγαγε πολύ συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
        Επέλεξε με εντελώς αδιαφανή τρόπο μία συμμετοχή που δεν μπορεί να την τεκμηριώσει με βάση την αναγνωρισιμότητα των καλλιτεχνών, την εμπειρία τους, τη δημοφιλία τους, το καλλιτεχνικό τους βελινεκές. Η οποία δεν έτυχε καν μία αποδοχής από το ελληνικο κοινό για να νομιμοποιηθεί τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο. Σαφέστατα και αυτό δημιουργεί σημαντικά ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Και θα απαντηθούν, έστω μετά τον διαγωνισμό.
        Το αν κατόπιν αυτής της επιλογής “έριξε” από δίπλα την κα Λυραράκη, αυτό δεν αναιρεί ότι αυτή καθεαυτή η επιλογή είναι απολύτως προβληματική και ως διαδικασία και ως αποτέλεσμα. Αυτά είχα να πω και είναι απολύτως σαφή και συγκεκριμένα.
        Οι παραφράσεις που κάνεις είναι ζήτημα της δικής σου ικανότητας ανάλυσης του τι λέω. Δεν με αφορούν.

    • Εγώ την απορία μου εξέφρασα για το που κολλάνε τα περι κομμουνιστικής αισθητικής, με το προηγούμενο σχόλιό μου. Πάνω σ’αυτό το συγκεκριμένο σχολίασα. Εκτός αν θεωρείς οτι δεν έχουμε δικαίωμα σχολιασμού στα λεγόμενα σου.
      Όσο για το σχόλιο σου ότι η τοποθέτηση του κ.Τσακνή έγινε με πολιτικά κριτήρια, τότε λυπάμαι που στο χαλάω, αλλά αυτό γίνονταν πάντα στην ερτ. Μόνο μια συντριπτική μειοψηφία δεν είχε πολιτική σχέση με την εκάστοτε κυβέρνηση. Και όχι μόνο. Δημοσιογράφοι, παρουσιαστές κ.α….. Τώρα ξαφνικά το μαθαίνεις;;; Και για να εξηγούμε, προφανώς και δεν συμφωνώ με αυτές τις τακτικές, ανεξαρτήτου πολιτικού “χρώματος”.
      Τέλος αυτό το υποτιμητικό, «έριξε» από δίπλα την κα Λυραράκη, πραγματικά με ξεπερνάει… Τι θα πει “έριξε” από δίπλα;
      Υποτιμά και την ίδια αλλά και τις προηγούμενες δουλειές της. Κανείς δεν είναι πιόνι κανενός κ.Μάριε, για να τους “ρίχνουμε” δίπλα σε οποιονδήποτε και σε οτιδήποτε… Είναι μια σοβαρή επαγγελματίας που γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο και της ανατέθηκε για άλλη μια φορά αυτός ο ρόλος (και χαίρομαι γι’ αυτό).
      Εαν σ’αρέσει ο διαγωνισμός της eurovision κάθισε με την παρέα σου και απόλαυσέ τον. Αυτός είναι. Με τις πολιτικές συμμαχίες χωρών, με τις ιδιαιτερότητες και τις ικανότητες των καλλιτεχνών, με τις γκρίνιες μας… κ.τ.λ.
      Για θυμήσου αλήθεια το 2004 τι είχε γίνει και τι είχαμε ακούσει για τον τρόπο που έγινε η επιλογή του τραγουδιού μας… Τελικά το απολαύσαμε και χαρήκαμε άλλον έναν διαγωνισμό!
      Όπως (τελικά) θα γίνει και φέτος!

      • Το “έριξε” σου έμεινε από όλα αυτά που έγραψα; Έβαλαν, λοιπόν, κατόπιν την κα Λυραράκη. Το οποίο δεν αλλάζει τον σκανδαλώδη τρόπο που έγινε η επιλογή.
        Όχι αγαπητέ, δεν είναι έτσι. Τα “έτσι είναι και μη μιλάτε” δεν ισχύουν. Δεν υπάρχει απολύτως καμία σύγκριση με την επιλογή του Ρουβά. Τότε έγινε απευθείας ανάθεση στον μεγαλύτερο pop star της χώρας. Μπορεί και εμένα να μην ήταν του γούστου μου, αλλά η επιλογή ως πρόσωπο και ως συντελεστές, δεν έμπαζε αξιοκρατικά.
        Σχόλια, κριτικές, γκρίνιες για την ελληνική συμμετοχή υπάρχουν πάντα. Αυτό που έγινε φέτος είναι πρωτοφανές στα ιστορικά των ελληνικών συμμετοχών. Διάβασε λίγο τα σχόλια στον τύπο και το διαδίκτυο, και σε φιλοκυβερνητικά site, δύο μήνες τώρα.

    • 1ον. Όπως είδες δεν έμεινα μόνο στο υποτιμητικό “έριξαν” που είπες.
      2ον. Μην βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα, οπως το «έτσι είναι και μη μιλάτε». Ούτε καν σαν υπόνοια δεν άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο.
      Ούτε αναφέρθηκα στο όνομα του Ρουβά. Νομίζω ότι ήμουν σαφής όταν είπα: “για τον τρόπο που έγινε η επιλογή του τραγουδιού μας” το 2004 και όχι για τον καλλιτέχνη ή τους συντελεστές!!!
      Για τον τρόπο κ.Μάριε, για τον ΤΡΟΠΟ….
      Που είδες γραμμένο στο σχόλιο μου το όνομα του τραγουδιστή ή κάποια αναφορά στους συντελεστές εκείνης της συμμετοχής; Προφανώς στη αχαλίνωτη φαντασία σου!
      Και για μην διστρεβλώσεις και πάλι τα λεγόμενα μου, ρίξε μια ματιά πιο κάτω τι γράφω κι αν δεν σου κάνει κόπο ψάξτο και μόνο σου στο internet…
      Το 2004 κ.Μάριε υπήρχε ένα show, με λεφτά της ΕΡΤ, ή αλλιώς των Ελλήνων φορολογουμενων (όπως λες κι εσύ), μαζί με την minos-emi που το έλεγαν eurostar. Μέσα απ’ αυτόν τον διαγωνισμό θα έβγαινε ένας νικητής ο οποίος θα μας εκπροσωπούσε στην eurovision το 2004. Οι Έλληνες ψήφιζαν τον καλύτερο που πιστευαν και νικητής αναδείχθηκε ο Απόστολος Ψυχράμης. Αφου τελείωσε αυτός ο εθνικός διαγωνισμός και ενω όλοι πίστευαν (και ο ίδιος ο τραγουδιστής) ότι έχουμε εκπρόσωπο, ξαφνικά κι αυθαίρετα η ερτ αποφασίζει να πάει ο Ρουβάς.
      Αυτό λοιπόν εννοούσα όταν έλεγα τον τρόπο!
      Και μία παράκληση! Αν θέλεις σχολιάσεις κάτι απ’ αυτά που γράφω, φρόντισε να αναφερθείς σε αυτά που έχω ΓΡΑΨΕΙ και όχι σ’αυτά που φαντάζεσαι πως έχω γράψει!!!

      • Ο τρόπος δεν είναι άσχετος από το όνομα και το αποτέλεσμα. Το 2004 έγινε όντως μία απρέπεια προς τον νικητή του talent show. Παρόλα αυτά η απευθείας ανάθεση που αντικατέστησε τη διαδικασία επιλογής έγινε στο Ρουβά και έφερε μία 3η θέση. Αυτό δεν μπορεί να μη ληφθεί υπόψη στην αξιολόγηση του τι έγινε τότε.

    • Όχι κ.Μάριε ο τρόπος είναι παντελώς άσχετος από τον όνομα του καλλιτέχνη που πήγε με ανάθεση εκείνη τη χρονιά. Τι σχέση έχει με το μπάχαλο που προηγήθηκε το όνομα του τραγουδιστή; Που ενεπλάκη σε όλο αυτό;
      Όσο για τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν για αυτό το talent show, ούτε λόγος έτσι;
      Η 3η θέση φυσικά δικαιώνει τη επιλογή της ανάθεσης, αλλά σε καμία περίπτωση αυτών που προηγήθηκαν. Την χάρηκα, όπως κάθε ελληνική διάκριση στον διαγωνισμό αυτό και όχι μόνο… Όπως θα χαρώ και την φετινή αν υπάρξει. Πιστεύω πως αν μη τι άλλο θα πάμε καλύτερα από πέρσι.
      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!

      • Η ματαίωση του talent show και η απευθείας ανάθεση αποφασίστηκε γιατί πολύ συγκεκριμένα ο Ρουβάς δέχθηκε να εκπροσπήσει την Ελλάδα. Δεν αποφασίστηκε γενικά και αόριστα να γίνει τελικά ανάθεση.

    • Δεν σου τα μάθανε καλά…
      Κανένα talent show δεν ματαιώθηκε. Ολοκληρώθηκε κανονικά, ανακοινώθηκε το όνομα του εκπροσώπου μας για το 2004 και ύστερα ανακοινώθηκε ότι θα πάμε με ανάθεση με τον Ρουβά.
      Α! Και κάτι άλλο εντελώς πληροφοριακά.
      Όταν γίνεται ανάθεση, ΠΟΤΕ δεν γίνεται γενικά κι αόριστα (όπως γράφεις). Πάντα γίνεται σε κάποιον συγκεκριμένα. Αν αυτός την αποδέχεται ή όχι αυτό είναι άλλο θέμα.

  12. Eλπίζω να έστησαν κάτι προσεγμένο και καλά σκηνοθετημένο. Έχουμε δει πολλές φορές τραγούδια που δεν τα υπολόγιζε κανείς, live να κερδίζουν τις εντυπώσεις.
    Κακά τα ψέματα τα πράγματα είναι δύσκολα φέτος και το τραγούδι αν και είναι το μοναδικό που διαφοροποιείται έχει περάσει απαρατήρητο. Το δυνατό live είναι η τελευταία μας ελπίδα. Η πρώτη πρόβα κάτι θα δείξει πιστεύω.
    Έχω περιέργεια για το αν και τι γραφικά θα έχουμε. Υπομονή λίγες μέρες λοιπόν.

  13. Καλή επιτυχία, θα την χρειαστούμε! Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος, αλλά νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο να περάσουμε στον τελικό!

  14. Εχω την υποψια οτι το τραγουδι μας θα περασει ανετα στον τελικο. Εχει φανατικους εχθρους, αλλα και πολλους φαν, κυριως εκτος Ελλαδας. Το ελληνικο εθνικ πουλαει. Πιστευω ο κοσμος θα βαρεθει τα ιδια και τα ιδια τραγουδια φετος σχεδον ολα σε αγγλικο τιτλο και θα μας προτιμησουν καποιοι. Γι αυτο εχει και το γαλλικο τραγουδι τετοια απηχηση πιστευω. Στα συν και οι ελληνες του εξωτερικου.
    Αρνητικα< Οι δεσποινιδες πρεπει να βελτιωσουν τα αγγλικα τους, τοσο στην αρθρωση οσο και στην προφορα. Ειδα βιντεο απο λαιβ εμφανιση τους και η μια απο τις 2 χορευε σαν κατσικι. Δεν θα κερδισουμε ουτε μια ψηφο λογω εμφανισης/ ομορφιας. Οι προηγουμενες δουλειες της Λυραρακης δεν μου αρεσαν (ελπιζω ειλικρινα αυτη να ειναι τελεια). Το χιπ χοπ δεν ειναι δημοφιλες στην Ευρωπη…..ας ενημερωθουν οι αποφασιζοντες στην Ελλαδα!!!

    • Δεν αρεσει ουτε στους ξενους που το ειδες εσυ οτι αρεσει?Τωρα στην Σουηδια η Παπαριζου η κακομοιρα αναγκαστηκε να δωσει 8 βαθμους οι υπολοιποι τραγουδιστες του πανελ εδωσαν ,οι δυο απο ενα ασσο και ενας 3.Σε οσα ξενα πανελ εχω δει τελευταιοι ειμαστε

    • Λυπαμαι που θα στο πω αλλα ειναι αληθεια. Επειδη ζω στη Σουηδια δε μου κανει εντυπωση που το σουηδικο πανελ μοιρασε ασσους στο ελληνικο τραγουδι. Για να βρεις σουηδο να πει καλο λογο για την Ελλαδα πρεπει να ψαξεις πολυ. Εμας και την Κυπρο κοροιδευουνε καθε χρονο, αλλα την καμπουρα τους δεν την κοιτανε. Που αλληλοψηφιζονται καθε χρονο ολες οι σκανδιναβικες και οι βαλτικες χωρες.
      Παραδειγμα το 2005 στο Κιεβο με την Παπαριζου οι σουηδοι εδωσαν 12 ποντους στη σουηδεζα (κατ αυτους) Παπαριζου και ΟΧΙ στην Ελλαδα. Την ιδια χρονια που μας ψηφισε ολη η Ευρωπη η σκανσιναβια και η βαλτικη μας εδωσαν τα εξης.
      Ισλανδια (2)
      Νορβηγια (4)
      Δανια (2)
      Φιλανδια (3)
      Λετονια (0)
      Λιθουανια (1)
      Εσθονια (0)
      Επισης…
      Πολωνια (1)
      Ρωσια (4)
      Λευκορωσια (0)
      Ουκρανια (0)
      Μιλαμε για το 2005, τοτε που κερδισαμε!!!

      • Nαι αλλά μη ξεχνάς πως στείλαμε το Number one όχι κάνα euphoria! Γιατί ντε και καλά να πάρουμε υψηλούς βαθμούς από όλους? Το 2001 κυρίως αλλά και το 2004 πήραμε υψηλότερους πόντους από τις σκανδιναβικές και βαλτικές όπως και το 2013 από τις σκανδιναβικές. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική πιστεύω.
        Εντάξει κατά τη γνώμη μου και στην Ελλάδα είμαστε κακόγουστοι που δώσαμε σε ένα Euphoria μόνο 6 πόντους! Οπότε δεν είναι παράξενο σε ένα τραγούδι σαν το Utopian Land από όποια χώρα και να είσαι να του δώσεις 0 ή 1 βαθμό!

      • Γιωργο θες να πεις τωρα οτι οι σκανδιναβικες με τις βαλτικες και την Ιρλανδια δεν υποστηριζονται; Ελα τωρα!
        Το 2001
        Η Παπαριζου ως σκανδιναβη (μην το ξεχνας αυτο. Την καλουσαν και εδινε συντεντευξεις σε ολη τη σκανδιναβια σε απταιστα σουηδικα!) πηρε απο…
        Σουηδια 12
        Νορβηγια 8
        Δανια 5
        Ολως τυχαιως η ανταγωνιστρια Δανια τοτε πηρε…
        Εσθονια 12
        Ισλανδια 12
        Ιρλανδια 12
        Νορβηγια 12
        Σουηδια 10

        Το 2004
        Ο Σακης ψηφιστηκε απο ΟΛΕΣ τις χωρες. Μας εδωσαν…
        Νορβηγια 2
        Δανια 3
        Σουηδια 4
        Ολως τυχαιως η ανταγωνιστρια τοτε Σουηδια πηρε…
        Νορβηγια 12
        Δανια 12
        Φιλανδια 12
        Ιρλανδια 12

        Το 2013
        Με το alcohol is free ειναι αληθεια οτι η διοργανωτρια Δανια μας εκανε απιστευτο προμο. Εβγαζε ματι!!! Αρεσε παρα πολυ στους διοργανωτες της δανεζικης τηλεορασης. Παρολα αυτα πηραμε…
        Δανια 6 (δηλ. το μαχ. που μπορουμε να παρουμε)
        Εσθονια 0
        Φιλανδια 1
        Ισλανδια 0
        Ιρλανδια 0
        Λετονια 1
        Λιθουανια 0
        Νορβηγια 5
        Σουηδια 0

        Μη μου λες λοιπον οτι καθε χρονια ειναι διαφορετικη η βαθμολογια. Ειναι μια απο τα ιδια. Δυστυχως. Υπαρχουμε βεβαια κι εμεις με την Κυπρο, οπως και οι χωρες της πρωην Γιουγκοσλαβιας και εννοειται οι χωρες της ΕΣΣΡ, αλλα και αλλες μεμονομενες. Αλλα με εκνευριζει που ειρωνευονται και γιουχαρουν καθε χρονο μονο εμας. Ειναι ντροπη τους!!! Θα συμφωνισουμε ομως οτι θα επρεπε να ψηφιζαμε ολοι με κριτηρια τα τραγουδια και μονο. Αλλα…

      • Βρε δεν αντιλέγω οτι δεν υπάρχουν συμμαχίες. Δεν αναφέρθηκα σ’αυτό. Είπα απλά οτι κάποιες χρονιές αυτές οι χώρες μας δίνουν και καλούς βαθμούς αν αρέσουν το τραγούδι μας. Το 2005 όντως πλην Σουηδίας πήραμε ψίχουλα από τις άλλες βόρειες (σκανδιναβικές και βαλτικές).Όμως το 2001,2004 και 2013 ήταν κάπως πιο γεναιόδωροι με την Ελλάδα.
        Επίσης είμαι ο Γιάννης 😉

      • Βρε Γιαννη λολ και οχι Γιωργο. Στα εγραψα και αναλυτικα πιο πανω.
        Οι σκανδιναβικες ανταλλασουν 12αρια και σε εμας δινουν απο 0 μεχρι 6 στο τσακιρ κεφι, με εξαιρεση την Παπαριζου, που η κοπελα ειναι οντως σκανδιναβη. Οκ, ελληνικης καταγωγης, αλλα τη θεωρουν δικη τους (και αυτο οχι και απολυτα).

      • Ειδα το λαθος αφου το ειχα στειλει. Ουτως η αλλως και το 2013 η Σουηδικη τηλεοραση και το 2014 η Δανικη τηλεοραση μας εκαναν πολυ προμοσιον. Οχι επειδη μας αγαπανε, αλλα επειδη ειχαμε πιασαρικα τραγουδια και ως χωρα πουλαμε στη γιουροβιζιον.
        Ευχαριστω για τη διορθωση.

    • Η διόρθωση έγινε για να μη μπερδευτούν άλλοι χρήστες.Κατάλαβα ότι πρόκειται για λάθος εκ παραδρομής αφού από αυτά που γράφεις, φαίνεται ότι είσαι πολύ καλός γνώστης του θεσμού.Ευελπιστώ να γίνει και φέτος προώθηση στη χώρα μας.Διαβάζω πολύ θετικά σχόλια στο βίντεο με την πρώτη πρόβα της Ελλάδας.Μακάρι να πάνε όλα καλά!

  15. James, σε καταλαβαίνω. Ακόμα κι εγώ, που δεν μου πολυαρέσει το τραγούδι, θέλω να περάσουμε! Νομίζω πως ο Δημήτρης θέλει απλά να είναι αντικειμενικός.

    • Μπορω να σου πω οτι περυσι παρα πολλοι ελεγαν δεν θα περασουμε τελικο και οταν ειδαν την εμφανιση της Μαρια Ελενας αλλαξαν γνωμη σαν αλλοι ανθρωποι οποτε δεν ειναι και δυσκολο στην συνεχεια μα του αρεσει αν κανουν μι αριστη δουκεια 😉

    • Μερικους ανθρωπους δε θα τους καταλαβω ποτε,εγινε αδικια και η δημοκρατια η ελευθερη επιλογη:/

  16. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η πρόκρισή μας μπορεί να θεωρηθεί “άδικη”; Έχουμε φταίξει σε κάτι; Τα έχουμε κάνει πλακάκια με κάποιον για να είναι στημένο;; άλλοι πάνε και τα κάνουν τα στημένα και κερδίζουν κιόλας.

  17. Καλή επιτυχία στην προσπάθεια των παιδιών! Αν και τα πράγματα φέτος είναι πολύ πιο δύσκολα ας έχουμε πίστη.Δεν είναι θέμα αδικίας το αν μια χώρα αξίζει την πρόκριση ,αλλά το αν την αξίζει στην πλειοψηφία του κόσμου..Εξάλλου θέμα γούστου είναι .Μπορεί σε κάποιον να αρέσει πάρα πολύ το τραγούδι της Γεωργίας η του Μαυρουβουνίου πχ και να περάσει.Όλα τα τραγούδια αξίζουν την πρόκριση.Ας το χαρούν λοιπόν και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

    Πάντως δεν είναι μόνο το δικό μας που έχει αυτή την ιδιαιτερότητα,αλλά και της Βοσνίας .Αν η πρόκριση(λέμε τώρα) κριθεί ανάμεσα σε αυτά τα δυο νομίζω ότι έχουμε τον πρώτο λόγο.

  18. απο τη στιγμη που θα το εχουν επιλέξει οι ευρωπαίοι στα 10 που θα προκριθούν για ποια αδικία ακριβως μιλάμε; ναι ειμαστε μια χωρα με συμμάχους διασπορα κλπ κλπ σιγουρα ομως οχι της δυναμικής της ρωσιας,η οποια με αυτη τη λογικη παντα τερματίζει σε ικανοποιητική θεση,σε βαρος αλλων χωρων,αρα μιλαμε κι εδω για αδικία.ωστόσο η Αρμενία με ανάλογη διασπορά και συμμάχους το 2011 εμεινε εκτος…
    απαξ και περάσουμε (και ολοι οι άλλοι φιναλίστ δηλαδη)δε τιθεται θεμα αδικιας αφου αποφασίστηκε με δημοκρατικές διαδικασιες (ψηφοφορία) απο το ευρωπαϊκό κοινο!και στη τελικη παιδια δε νομιζω να βλεπει κανεις πρωτη φορα Eurovision ολοι ξέρουμε οτι στο θεσμο παιζουν ενα ρολο-μικρο η μεγαλο-οι γεωγραφικές/πολιτισμικές/πολιτικές συμμαχίες και η διασπορά της καθε χωρας…

  19. Πολλοί δεν έχουν καν τη στοιχειώδη ευγένεια να ευχηθούν ένα “Καλή επιτυχία” στην Ελληνική συμμετοχή!
    Οι δε προσωπικές επιθέσεις ασχολίαστες…
    Empty life…

    • Mάθετε να σχολιάζετε τα γεγονότα και να μην κάνετε προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Το ποιανού η ζωή είναι άδεια για να δέχεται ότι προκλητικά ατεκμηρίωτο και αδιαφανές του πλασάρουν υπό την καραμέλα της “εθνικής προσπάθειας”, είναι πολύ συζητήσιμο…

      • Μαριε προθανως μας τρολλαρεις αυτη ειναι δικια σου δουλεια εσυ μαθε να μην εισαι προσβλητικος οταν μιλας για ανθρωπους και σε ανθρωπους οπως τοσο ευκολα ξερεις να κανεις και σταματα να προσπαθεις να βγαινεις απο πανω παντα και να λες και να λες και να λες μαθε να ακους καλο κανει να ξερεις που να σταματας.

      • Δεν προσέβαλα ποτέ ανθρώπους σε προσωπικό επίπεδο. Το να κρίνω, και να μη μου αρέσει ακόμα, το αποτέλεσμα της δουλειάς που καταθέτουν δημόσια, είναι δικαίωμά μου.

    • Ναι ε αληθεια??? Οταν λες οτι καποιος μοιαζει με το καραγκιοζη τον μειωνει και τον προσβαλει εκτος αν τα μουτρα τους εχουν να κανουν με εργο που παραγει και εχεις πει κιαλλα πολλα αυτος ετσι αυτος αλλιως,τοσα ξερεις τοσα λες!

      • Όταν συμμετέχεις σε ένα τηλεοπτικό show εμπορικής ποπ μουσικής, ναι, και το πως γράφει στην κάμερα ένας καλλιτέχνης είναι μέρος της κριτικής αυτού που παρουσιάζει δημόσια. Αν είσαι η Φαραντούρη και τραγουδάς Ξαρχάκο, όχι, δεν έχει και τόση σημασία (που και εκεί έχει πια εν έτει 2016).

      • Σε παραπέμπω εξάλλου και στο σχόλιο του Κου Καρατζίκου για το “πρόβλημα” με τη φυσιογνωμία του τραγουδιστή της Κύπρου, ως προς τις πιθανότητές τους να προκριθούν στον τελικό, που έκανε στην πρώτη από τις δύο εκπομπές της ΕΡΤ με την παρουσιάση των τραγουδιών. Και πολύ σωστά σε έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό και αυτό μπορεί να αξιολογείται. Όχι για να μειώσεις τον ίδιο τον άνθρωπο, αλλά ως πτυχή αυτού που παρουσιάζει επαγγελματικά.

      • Ο χαρακτηρισμος που εκανες ηταν δεν εκρινε εβριζε τεραστια διαφορα να πεις “δε μου αρεσει” με το να πεις μοιαζει με τον καραγκιοζη,τωρα αν δεν μπορεις να το καταλαβεις δικο σου θεμα!

      • Ο χαρακτηρισμός που έκανα ήταν για μία εικόνα κατά τη γνώμη μου απολύτως ακατάλληλη για αυτό για το οποίο την επέλεξαν. Οπτικά ήταν μίζερο, αντιτηλεοπτικό και γκροτέσκο για ένα πιο πλατύ ευρωπαικό κοινό και ένα εμπορικό τηλεοπτικό σόου μεγάλης τηλεθέασης. Και τελικά όπως είδες, άλλαξαν τη αρχική σύνθεση για τις ανάγκες του live στη Στοκχόλμη.

  20. καλη επιτυχια στα παιδια!!μακαρι να το απολαυσουν….δεν ειναι μικρο πραγμα απο το πουθενα να σε δει ολη η ευρωπη….μακαρι να περασουμε στον τελικο…θα το χαρουμε περισσοτερο απο καθε αλλη φορα….ειναι παρα πολυ δυσκολο….στον ημιτελικο μας ειναι ολα τα δυνατα τραγουδια….ποιο θα μεινει εξω;;;η ρωσσια,η ουγγαρια,η αρμενια,το αζερμπαιτζαν,η αυστρια,η ισλανδια,η κροατια,η μαλτα,η εσθονια,η τσεχια,η κυπρος;;ολα αυτα τα τραγουδια αρεσουν παρα πολυ στους ευρωπαιους….αλλα και να μην περασουμε δεν τρεχει κατι….καποια στιγμη θα συμβει και αυτο…να μην πεσουμε να φαμε τα παιδια αν αποκλειστουμε…

  21. Καλή Επιτυχία!!!Θεωρώ πως θα παίξει πολύ πολύ μεγάλο ρόλο,η σκηνική παρουσία του τραγουδιού. . .Και περιμένουμε να δούμε λοιπόν!!! Το τραγούδι μου άρεσε αρκετάαα,είναι κάτι διαφορετικό,απλά θα ήθελα λίγο πιο έντονο το ποντιακό στοιχείο,αλλά μου άρεσε αρκετά και περιμένω πως και πως να δω,πως θα το παρουσιάσουν!!!Και φυσικά αξίζουμε να περάσουμε τελικό! Καλή Δύναμη. . .Θετική Ενέργεια. . .Να απολαύσουν την ευκαιρία που τους δόθηκε. . .Και να κάνουν το καλύτερο δυνατό!!!Πιστεύω πως θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη η σκηνική παρουσία. . .για να δούμε. . . 🙂

  22. Πάντως και το γεγονός ότι θα εμφανιστούμε 2οι στον ημιτελικό (παραδοσιακά η πλέον γρουσούζικη σειρά εμφάνισης) δεν είναι και ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό…είναι που είναι στραβό το κλίμα, ας μην το φάει και ο γάιδαρος.
    Σε κάθε περίπτωση καλή επιτυχία και μακάρι να περάσει στον τελικό, έστω και για το τόσο θετικό μήνυμα που περνάει ως τραγούδι στη δεδομένη ευρωπαική συγκυρία

  23. To φετινο τραγούδι δε μου αρεσει και τόσο, αν και παραδέχομαι οτι ειναι ιδιαιτερο και οτι ιντριγκαρει καπως… Με ενοχλει πολυ το αγγλικό κομμάτι με τα κορίτσια, ουτε προσφερει κατι και μου φαινεται και παντελως ρηχό στιχουργικά και ελαφρόμυαλο, δε μπορω να καταλαβω γιατι μπηκε…. Μου θυμιζει την περίπτωση του Λούκα Γιωρκα, που ενω αυτός ηταν εξαιρετικός και το πηρε μονος του το κομματι, γελουσαν όλοι και μας κράζανε για το κομμάτι του stereo mike, oχι και χωρις βαθμολογικες απώλειες εξαιτίας του….
    Τη δε Λυραράκη δε μπορω να καταλαβω το λόγο τπου την εχουμε…παντρευτει και καθε χρόνο αναλαμβανει τη σκηνική παρουσια, με τι προσόντα?? Η μονη φορά που εκανε καλη δουλεια ηταν με το Σακη, κι αυτο ως χορευτρια που ηταν εξαιρετική… (Και ο Φωκας αναλαμβανει αλλες χωρες με τα γνωστά αποτελεσματα)….

    Παρ ολ αυτα (πωπω γκρινιααα!!) ευχομαι καλη επιτυχια στην αποστολή μας και φέτος!! 😀

  24. Kαλή επιτυχία στους Argo και την χώρα μας.Για μένα προσωπικά στέλνουμε ένα αξιόλογο τραγούδι όπου προβάλει την παράδοσή μας αλλά και την κουλτούρα μας.Πιστεύω θα περάσουμε τελικό και θα κάνουμε την διαφορά κάτι που τα τελευταία χρόνια έλειπε.Θεωρώ ότι οι ειδικοί με την βοήθειά τους θα μας παρουσιάσουν ένα ωραίο αποτέλεσμα όπου θα συγκινήσει την Ευρώπη.Καλή Επιτυχία για ακόμα μια φορά.Πάμε Δυνατά!!!!

  25. Κύριε Καρατζίκο απο τη στιγμή που λέτε οτι είδατε την πρόβα και μείνατε ευχαριστημένος, εμένα αυτό μου φτάνει! Έχετε μεγάλη πείρα στον διαγωνισμό και ξέρετε να ξεχωρίζετε τις καλές δουλειές.
    Πέρυσι ειδικά είχε γίνει ο κακκός χαμός για το staging της Κυριακού και το δήθεν εύρημα…τελικά τίποτα δεν είδαμε. Ακόμη και το φόρεμα της το ξέραμε.
    Επομένως εγω να ευχηθώ μέσα απο την καρδιά μου καλή επιτυχία στα παιδιά και να τους “ζητήσω” συγνώμη για τις αρχικές μου σκέψεις για αυτούς.
    Εύχομαι να πάμε τελικό και εκεί στις θέσεις 1-15 ! Αμα το καταφέρουν αυτό θα είναι σπουδαίο για την Ελλάδα μας.

  26. Κύριε Καρατζίκο, τι πένα! Εξαιρετικό άρθρο. Ούτε ένα hint όμως δεν θα μας δώσετε για την ελληνική συμμετοχή; Δεν θα πείτε τίποτα; Όπως και να χει: ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. Στηρίζουμε τη χώρα μας και με καλό και με κακό. Γιατί όταν αγαπάς αγαπάς ανεξάρτητα απο το δούναι και λαβείν. Πάνω απ όλα είμαστε Έλληνες και περήφανοι γι αυτό, ακόμη και σε καιρούς που πάνε να μας στερήσουν την περιφάνεια μας. Κι όμως, είναι το τελευταίο που θα χάσουμε!

  27. Μόνο τα Ευχολόγια και τα καλοσυνάτα σχόλια δημοσιεύονται. Γιατι θα πρέπει να μας αρέσει ένα κάτω του μετρίου τραγούδι ; Αυτό είναι καθαρή χειραγώγηση. Σας ευχαριστώ

  28. “…της δικής του κομμουνιστικής αισθητικής (το έχει δηλώσει ο άνθρωπος ότι ανήκει στο χώρο αυτό).”

    Ώπα! Τι έχουμε εδώ; Κάποιοι μάλλον θυμήθηκαν τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων αλήστου μνήμης εποχών;

    1. Σε τι ακριβώς συνίσταται η… “κομμουνιστική αισθητική” του Τσακνή; και 2. Γιατί αυτό θα ήταν κάτι το μεμπτό;! (γιατί έτσι τίθεται στο παραπάνω σχόλιο).

    Απίστευτη κατάντια για κάποιους εδώ μέσα.

    • Ούτε αποκάλυψα κάτι που δεν έχει πει ο ίδιος, ούτε είπα ότι είναι μεμπτό, ούτε ζήτησα κανένα πιστοποιητικό. Το ότι η αισθητική του δεν συνάδει με αυτή των ελληνικών τελικών, το έχει πει ο ίδιος. Το ότι δεν εκτιμά τη Eurovision, το έχει πει επίσης ο ίδιος σε παλαιότερες δηλώσεις του. Το να πιστεύω ότι αυτά τα δύο οδήγησαν σε κακές επιλογες στη διαχείριση της υπόθεσης της Eurovision φέτος εξαρχής, είναι κάτι που νομίζω μπορώ να κάνω.
      Πρόσεξε μόνο μήπως άλλοι ζήτησαν πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων για τις επιλογές τους. Λέω τώρα εγώ…

      • κάποιους πείραξε το σχόλιό σου περί χούντας απ’ ότι φαίνεται. Εγώ συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις και προσθέτω ότι τα ίδια τα παιδιά του συγκροτήματος δεν πιστεύουν όσο θα περίμενε κανείς στην συμμετοχή τους στον διαγωνισμό eurovision και αυτό μου το δείχνουν με το γεγονός ότι δεν προωθούν την συμμετοχή που τόσο απλόχερα τους ανέθεσε ο κος Τσακνής και η ΕΡΤ και εκείνοι αποδέχθηκαν.

  29. Ειλικρινά μιλώντας, αν και δεν είμαι από αυτούς που τους αρέσει φέτος το τραγούδι μας και έχοντας κρίνει αυτήν αρκετά σκληρά, δεν έχω παρά να ευχηθώ θερμά καλή τύχη και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους Argo! Αν και η πρόκριση στον τελικό φαντάζει δυσκολότερη από κάθε άλλη φορά, ελπίζω να είμαστε φέτος το outsider που θα κάνει την έκπληξη στον πιο δύσκολο ημιτελικό που έχει υπάρξει. Σαφώς και όλα θα κριθούν όχι μόνο από το live μας (που δεν έχει στην τελική ουδεμία φωνητική απαίτηση) αλλά κυρίως από την σκηνική παρουσίασή μας. Ελπίζω η Λυραράκη να ετοίμασε κάτι πρωτότυπο και εντυπωσιακό. Ψυχανεμίζομαι ότι ή εμείς ή η Βοσνία, που έχουμε παραπλήσιες συμμετοχές, θα στερήσουμε μία θέση στον τελικό από κάποιο στανταράκι… Ελπίζω στην τελική όλοι να στηρίξουμε τη συμμετοχή μας και να στείλουμε θετική ενέργεια στα παιδιά. Καλή επιτυχία Ελλάδα!

  30. Ποσο ντροπιαστική η φετινή συμμετοχή μας καθώς και ο τρόπος επιλογής της ! Σε περίπτωση αποτυχίας εισόδου στον τελικό ελπίζω να λογοδοτήσουν για την καθαρά χαριστική επιλογη τους καθώς και την κάκιστη επιλογη τραγουδιού.

    • Α να γεια σου!
      Βεβαιως να λογοδοτησουν!
      Αμ πως; Ετσι θα τη βγαλουνε νομιζεις;
      Εγω προτινω να κουρεψουμε τον Τσακνη με την ψιλη και να τον περιφερουμε στο Συνταγμα για παραδειγματισμο. Με ενα φτερο στ αυτι! Να μαθει να κανει απευθειαν αναθεσεις.
      Εννοειται βεβαια να παρει και ποδι απο την ΕΡΤ.
      Εχετε να προτεινετε αντικαταστατη;;;;;;;;;;;
      Εγω εχω καποιον στο νου μου. Γραφει συνεχως εναντιων του Τσακνη. Δεν ξερω βεβαια αν μας κανει την τιμη.

      • χαχαχαχα!!!!!! Απλά τέλειος!
        Ξέχασες την ταμπέλα κρεμασμένη στο στήθος γράφοντας… “Είμαι τετυ μπόϊ” χαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  31. Πότε δεν μου άρεσε το τραγούδι αλλά διαβάζοντας τα παραπάνω συγκινήθηκα πραγματικά.. Θα πω ότι δεν περιμένω τελικό αλλά εύχομαι στα παιδιά καλή επιτυχία και τι να πω μακάρι να περάσουμε! 🙂

  32. Για όσους πιστεύουν ότι η 10η θέση θα παιχτεί μεταξύ Ελλάδας-Βοσνίας, είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου έτσι. Κατ’ αρχήν η Βοσνία δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να προκριθεί, με τόσο καλή σειρά εμφάνισης και με τους συμμάχους που έχει (όχι μόνο τα Βαλκάνια, αλλά λόγω θρησκείας θα την ψηφίσουν επίσης Αζερμπαιτζάν και όλη η μουσουλμανική διασπορά της Ευρώπης), είναι και χώρα που επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια και θα την στηρίξουν αρκετά και οι επιτροπές, οπότε θα βρεθεί αρκετά ψηλότερα απ’ ότι υπολογίζουν οι περισσότεροι (μια 5η-6η θέση πιστεύω την έχει σίγουρη). Όσο για την Ελλάδα, παρά την 2η θέση που θα εμφανιστούμε, πιστεύω ότι με μια καλή παρουσία το τραγούδι μας έχει δυνατότητες να ξεχωρίσει, και είμαι αισιόδοξος ότι θα προκριθούμε (πιστεύω κάπου ανάμεσα 6η με 9η θέση). Αντίθετα, πιστεύω ότι χώρες όπως Κροατία, Ουγγαρία και η (υπερτιμημένη) Αυστρία που οι Eurofans έσπευσαν από την αρχή να τις χαρακτηρίσουν φαβορί, θα τα βρουν σκούρα και είτε θα προκριθούν οριακά, είτε θα αποκλειστούν. Δεν λέω ότι δεν είναι καλά τα τραγούδια τους, όμως δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο, είναι τραγούδια που εύκολα ξεχνά κανείς μετά από ένα μόνο άκουσμα και αυτό δεν θα βοηθήσει στην ψηφοφορία. Για αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι για άλλη μια φορά η Ελλάδα θα προκριθεί και θα ζήσουμε για άλλη μια φορά το γνωστό σκηνικό, όσοι έκραζαν στην αρχή να πανηγυρίζουν και να δίνουν συγχαρητήρια, όπως και τότε με τους Koza mostra.

    • Όσον αφορά τις υπόλοιπες χώρες: Ρωσία, Αζερμπαιτζάν και Αρμενία με τις συμμαχίες που έχουν θα προκριθούν 100%, δίκαια όμως αφού φέτος και οι 3 έχουν κομματάρες. Και η Μάλτα πιστεύω δεν θα δυσκολευτεί, βοηθά πολύ το ότι εμφανίζεται τελευταία. Η Ισλανδία επίσης έχει δυνατό τραγούδι και θα προκριθεί σίγουρα, εκτός αν τα χαλάσει στη σκηνική παρουσία. Για την Ολλανδία έχω ένα προαίσθημα ότι θα περάσει, είναι ένα απλό, χαρούμενο τραγουδάκι όπως της Μάλτας το 2013, που μπορεί να κάνει την έκπληξη και να τερματίσει αρκετά ψηλά. Επίσης, είμαι αρκετά αισιόδοξος και για την Κύπρο, με μια δυναμική ερμηνεία επί σκηνής μπορεί άνετα να χωρέσει κάπου μέσα στη 10άδα.
      Η Εσθονία με αφήνει αδιάφορο, δεν πιστέυω ότι θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινό, ίσως έχει κάποια ελπίδα να προκριθεί αν αρέσει πολύ στις επιτροπές και το ψηφίσουν. Η Τσεχία επίσης έχει ελάχιστες πιθανότητες και μάλλον τη βλέπω εκτός. Η Φινλανδία μου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται εκεί απλά για να ανοίξει το show και στη συνέχεια θα ξεχαστεί εντελώς.
      Τώρα, για Σαν Μαρίνο, Μαυροβούνιο και Μολδαβία, τι να σχολιάσω; Αν καταφέρει και προκριθεί έστω και μια από αυτές, θα είναι το μεγαλύτερο σοκ στην ιστορία του διαγωνισμού μετά τη νίκη της Εσθονίας το 2001!!!

  33. Alenx ειλικρινά πιστεύεις ότι η Ουγγαρία θα δυσκολευτεί να προκριθεί?? Είναι σαν να μου λεει καποιος ότι η Ρ ωσία δεν θα μπει στην 3αδα. Πάντως μεταξύ Ελλάδας και Βοσνίας προτιμώ το δικό μας τραγούδι επειδή έχει περισσότερα εθνικ στοιχεία απο τη Βοσνία. Βέβαια η Βοσνια εχει καλή σειρα εμφανισης.

    • Ναι, το πιστεύω, γιατί η Ουγγαρία δεν είναι καμιά υπερδύναμη στο διαγωνισμό όπως η Ρωσία. Γενικά οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης (Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία) δεν έχουν σχηματίσει σταθερές συμμαχίες και μια ζωή αντιμετωπίζονται ως “φτωχοί συγγενείς” , που σημαίνει ότι μια προσεγμένη συμμετοχή δεν εγγυάται την πρόκριση στον τελικό. Βέβαια η Ουγγαρία έχει δει κάποια καλά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια (2013, 2014) και μπορεί και φέτος να κάνει κάποια εντύπωση με τον εμφανίσιμο τραγουδιστή και την ιδιαίτερη χροιά του, όμως το τραγούδι πιστεύω ότι υστερεί, δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο και ξεχνιέται εύκολα. Και με τόσες ποπ μπαλάντες που μαζεύτηκαν, οι ψήφοι θα μοιραστούν, οπότε προβλέπω ότι στις μεσαίες θέσεις του πίνακα θα στριμωχτούν αρκετές χώρες με μικρή διαφορά ψήφων και η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Η Ουγγαρία πιστεύω ότι θα τα καταφέρει, αλλά θα είναι κάπου στις θέσεις 7-10 και όχι στην πρώτη 3άδα η 5άδα που αναμένουν κάποιοι. Βέβαια, αυτή είναι προσωπική μου άποψη και μπορεί να διαψευστώ και τελικά να έχει πολύ μεγαλύτερη απήχηση. Θα εξαρτηθεί και από το πως θα παρουσιαστεί το τραγούδι επί σκηνής, οπότε βλέπουμε…

  34. Alenx όντως η Ρωσία είναι υπερδύναμη στον διαγωνισμό και αυτό φαίνεται στις ψήφους που παίρνει από τους γείτονές της κυρίως. Διαβάζω πολλά σχόλια σχετικά με το τραγούδι της Ουγγαρίας και αναφέρουν ότι έχει προοπτικές για πεντάδα. Να παραδεχτώ ότι ο τραγουδιστής έχει ιδιαίτερη φωνή και όπως είπες κι εσύ είναι εμφανίσιμος. Αλλά αναμφισβήτητα το αν θα προκριθεί ένα τραγούδι ή όχι, θα εξαρτηθεί από την σκηνική του παρουσία και πως θα δείχνει τηλεοπτικά. Έχω στο μυαλό που άπειρα παραδείγματα τραγουδιών που ήταν από τα μεγαλύτερα φαβορί, αλλά πάτωσαν εξαιτίας κακού live. Eπίσης, ποπ μπαλάντες ο διαγωνισμός έχει αρκετές οπότε κάποιοι θα στριμωχτούν βαθμολογικά. Και μέσα σε όλο αυτό το ίδιο ύφος τραγουδιών, ελπίζω το δικό μας να ξεχωρίσει γιατί δεν έχει τίποτα κοινό με τις υπόλοιπες συμμετοχές. Δική του μουσική, δικό του ύφος (εξαιρείται η Βοσνία χαχα).

    • Ξερει κανεις Σουηδικα μηπως να καταλαβουμε τι ελεγαν;; δηλαδη πριν τον διαγωνισμο γινεται κατι τετοιο για ολα τα τραγουδια; Αυτο δεν το ηξερα…καλα δεν καταλαβαμε και τιποτα απο αυτο που ειδαμε οσων αφορα την χορογραφια…ελπιζω να δουμε περισσοτερα την Δευτερα…αντε μια μερα εμεινε παιδια!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ