EUROVISION 2012: Και επισήμως στο Baku Crystal Hall!

Εγκρίθηκε και επισήμως, σήμερα Τετάρτη, από το Reference Group της EBU για την Eurovision, το Baku Crystal Hall ως ο χώρος φιλοξενίας και διεξαγωγής του επερχόμενου 57ου πανευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης του Reference Group που λαμβάνει χώρα από σήμερα στο Baku, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Αζερμπαϊτζάν Ictimai TV, παρουσίασε τρία εναλλακτικά πλάνα για τον χώρο διεξαγωγής της φετινής Eurovision, εκφράζοντας την προτίμησή του για το Baku Crystal Hall, το νέο πολυμορφικό στάδιο που κατασκευάζουν οι αρχές της πόλης, προκειμένου να φιλοξενήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή της μουσικής στην Ευρώπη.

Αφού διαβεβαιώθηκαν πως η πορεία κατασκευής του σταδίου βρίσκεται σε ικανοποιητικό σημείο και όλα βαίνουν εντός σχεδίου και προγραμματισμού, τα μέλη του Reference Group έδωσαν τη συγκατάθεσή τους ώστε το Baku Crystal Hall να γίνει το ‘σπίτι’ της φετινής Eurovision.

Έτσι λοιπόν, το Baku Crystal Hall, συνολικής χωρητικότητας 23.000 θεατών γίνεται το πρώτο στάδιο στην ιστορία του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που κατασκευάζεται ειδικά για αυτόν.

Καθεμία από τις τρεις διαγωνιστικές βραδιές θα παρακολουθήσουν ζωντανά 16.000 θεατές.

Ο Jon Ola Sand, Executive Supervisor του διαγωνισμού, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του που φέτος η Eurovision θα λάβει χώρα σ’ ένα ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο στάδιο.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τις μακέτες του σταδίου αλλά και την πορεία κατασκευής του πατώντας εδώ.

Βασίλης Τερζόπουλος

[youtube id=”duYSsQZfGsM” width=”600″ height=”350″]

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. lepon 23.000 leei to sinolo ton theseon. alla tha xrisimopiithoun mono 16.000. opote olo to ipolipo tha xrisimopiithi gia to stage logika mia xara telika perimeno pola apo tous Azerous kai dn nomizo n m apogoiteusoun an kai olo auto to ftiaxnoun xeria alon xoron alla ok

  2. παρακαλουνται οι θεατες που θα προσελθουν τον Μαιο για να παρακολουθησουν τα show να φερουν οτι μπορει ο καθενας, απο ενα τουβλακι, ενα καρφι, ενα μαδερι, σιγα σιγα θα το τελειωσουμε, ολοι μαζι! χοχοχοχοχοχ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ