Ο Ogae Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Γεωργίας 2016!

Η Γεωργία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2016 από το συγκρότημα Nika Kocharov & Young Georgian Lolitas και το τραγούδι Midnight Gold σε μουσική των Kote Kalandadze & Thomas G:Son και στίχους του Kote Kalandadze, το οποίο θα ακούσουμε στην αγγλική γλώσσα.

Το εναλλακτικό αυτό συγκρότημα από τη Γεωργία είναι γνωστό για την indie-style μουσική που αγαπά και επιλέγει. Τα τραγούδια τους είναι μελωδικά και βασίζονται στην εναλλακτική και indie rok μουσική με στοιχεία ηλεκτρονικών και post disco ήχων. Θεωρείται ως ο διακριτός και σύγχρονος εκπρόσωπος της γεωργιανής κουλτούρας και της μουσικής σκηνής της χώρας. Οι Beatles, Nirvana, Beck, Radiohead, Vladimir Nabokov είναι μερικά από τα συγκροτήματα από τα οποία εμπνέονται. Για να φτάσει εδώ που βρίσκεται σήμερα το συγκρότημα πέρασε μια μεγάλη φάση αναζήτησης και δημιουργίας. Από το 2000 που δημιουργήθηκε το συγκρότημα έχουν λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ, κυρίως ροκ μουσικής, τόσο στη χώρα τους όσο και σε γειτονικές χώρες. Η πρώτη τους δισκογραφική συλλογή κυκλοφόρησε το 2004 με τίτλο Lemonjuice. Το πρώτο τραγούδι του album Star αναδείχθηκε καλύτερο τραγούδι της χρονιάς το 2004 με περισσότερα από 30,000 downloads. Σύντομα έλαβαν πρόταση από Βρετανική εταιρεία και οι Lolitaz μετακόμισαν στο Λονδίνο. Ακολούθησαν 3 albums και πολλά singles τόσο στη Γεωργία όσο και στην Αγγλία.
Μέλη του συγκροτήματος είναι ο κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής Nika Kocharov, ο κιθαρίστας Levan Shanshiashvili, ο μπασίστας David Svanidze και ο ντραμίστας Guram Makalatia.
Ο πατέρας του Nika, διάσημος μουσικός που το όνομά του έχει συνδεθεί με την δημοτικότητα των Beatles στη Γεωργία, έχει επηρεάσει πολύ το ξεχωριστό μελωδικό ύφος του συγκροτήματος. Ο Nika ξεκίνησε την καριέρα του το 1993-94 μαζί με τον πατέρα του στο Λίβερπουλ με το συγκρότημα Blitz. Οι στίχοι, η μουσική αλλά και τα video clips και ο σχεδιασμός των albums του συγκροτήματος ανήκουν κατά κύριο λόγο στον Nika.
Ο κιθαρίστας Levan Shanshiashvili κρύβεται πίσω από το μοναδικό ερμηνευτικό στυλ του συγκροτήματος. Είναι μουσικός με κλασσική εκπαίδευση σε μουσικό σχολείο, μουσικό κολλέγιο και το Κρατικό Ωδείο της Τυφλίδας, στο τμήμα κλασικής κιθάρας. Το 1999 δημιούργησε το συγκρότημα Chaos και το 2011 το προσωπικό project Kid Jesus.
Ο χτύπος της καρδιάς του συγκροτήματος είναι ο Dimitri Oganesian, ένας από τους καλύτερους ντράμερ της χώρας, με κλασσική επίσης εκπαίδευση, ο οποίος έχει δουλέψει σε πολλές μπάντες διαφορετικών μουσικών ειδών στην καριέρα του. Είναι διάσημος για το γεγονός ότι όταν ηχογραφούν τραγούδια δίνει το τέλειο αποτέλεσμα με την πρώτη προσπάθεια.
Ο Giorgi Marr, με σκωτσέζικες ρίζες και βρετανικό μουσικό ύφος, είναι το νεότερο μέλος του συγκροτήματος. Σπούδασε στην Κρατική Ακαδημία Τεχνών στην Τυφλίδα και στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών στη Χάγη και εργάζεται εκτός από μουσικός και σαν καλλιτεχνικός διευθυντής στο περιοδικό ozone, σαν κεντρικός σχεδιαστής στο Open Air της Τυφλίδας και ως σχεδιαστής του Riffer club.

Μπορείτε να δείτε όλα τα άρθρα για τη Γεωργία εδώ.

Το Midnight Gold θα διαγωνιστεί στον 2ο Ημιτελικό στις 12 Μαΐου 2016 στη θέση 17.

Midnight Gold

When I came to you
Your smell on me
I reached around the bed
And grabbed a cigarette out of your bag

Sound of you breathing
Feel of your skin
Brought back some memories
I never thought this all could happen to me

Ten hours are missing
From memory
I vaguely can recall
Pain and pleasure mixing in one bowl

My mind is spinning
I know the bliss
One million miles away
My flesh and bones are dreaming in a haze

The stains of blood on your skin
Night will come, so we’ll see
The stains of blood on your skin
Night will come, so we’ll see

The stains of blood on your skin
Night will come, so we’ll see
The stains of blood on your skin
On your skin, on your skin

When I came to you
Your smell on me
I reached around the bed
And grabbed a cigarette out of your bag

Το χρυσό του μεσονυχτίου

Όταν ήρθα σε’σένα
Η μυρωδιά σου πάνω μου
Ήρθα γύρω από το κρεβάτι
κι άρπαξα ένα τσιγάρο από την τσάντα σου

Ο ήχος της ανάσας σου
Η αίσθηση από το δέρμα σου
Μου έφερε κάποιες αναμνήσεις
Πότε δεν πίστευα ότι όλο αυτό θα συνέβαινε σε’μένα

Δέκα ώρες λείπουν
από τη μνήμη μου
Αμυδρά θυμάμαι
Πόνο και ευχαρίστηση να ανακατεύονται σε ένα μπωλ

Το μυαλό μου γυρνά
Την ξέρω τη χαρά
Ένα εκατομμύριο μίλια μακριά
Η σάρκα και τα οστά μου ονειρεύονται σε μιαν ομίχλη

Οι λεκέδες από αίμα στο δέρμα σου
Η νύχτα θα έρθει κι έτσι θα δούμε
Οι λεκέδες από αίμα στο δέρμα σου
Η νύχτα θα έρθει κι έτσι θα δούμε

Οι λεκέδες από αίμα στο δέρμα σου
Η νύχτα θα έρθει κι έτσι θα δούμε
Οι λεκέδες από αίμα στο δέρμα σου
Στο δέρμα σου, στο δέρμα σου

Όταν ήρθα σε σένα
Η μυρωδιά σου πάνω μου
Ήρθα γύρω από το κρεβάτι
κι άρπαξα ένα τσιγάρο από την τσάντα σου

———————————————————————————————————————————————–
Ελευθερία Παπαχριστοδούλου
Λουκάς Βλαβιανός

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πέρσι θεωρώ ήταν η καλύτερη συμμετοχή της Γεωργίας τα τελευταία χρόνια. Το φετινό είναι σκέτη αποτυχία. 18ο – 19ο στον ημιτελικό.

  2. το τραγουδι στα ορια της ηχορρυπανσης πολυ μπερδεμα και βαβουρα ενω ο κομι δρακουλας πρεπει να ναι ο στιχουργος!εν ολιγοις και για μενα ειναι ενα απο τα χειροτερα για φετος καμια σχεση με τη περυσινη καθηλωτικη nina!απογοητευση…3.5/10 42ο καμια ελπιδα προκρισης 17ο με 19ο στον ημιτελικο

  3. Μου αρέσει εμένα πάντως το τραγούδι!! Αν περάσει τελικό θα το ψηφίσω γιατί είναι εναλλακτικό, όχι σαν όλα τα ποπ που έχουν μαζευτεί φετος κ έχει γίνει μία αηδια ο φετινος διαγωνισμός.

  4. Απ τα χειρότερα..ωραία είναι κ τα ροκ αλλά να ακούγονται κιόλας..μ αυτό κ με του Μαυροβουνίου πονανε τα αυτιά 42/43

  5. Δεν είναι άσχημο! Από τα καλά που έχει στείλει η Γεωργία! Στα 19 τραγούδια του ημιτελικού το έχω #9 και θα ήθελα να προκριθεί! Θεωρώ θα παίξει 8ο-13ο στον ημιτελικό και ψιλοέχει ελπίδες! Πάντως ένα άλλο που είχαν στην εθνική επιλογή τους “weagree” ήταν αρκετά καλύτερο.

  6. ιδιαιτερο τραγουδι απο την Γεωργια οι αγαπημενες μου συμμετοχες ειναι του 2007 (λατρεια),2010 και 2013 (αγαπημενο και ρομαντικο)

  7. Τα ζυγά έτη (2012,2014) δεν τους πάνε, και φαίνεται και φέτος. Μάλλον προς αποκλεισμό το πάνε. Δεν νομίζω πως ο τηλεθεατής θα υποστηρίξει μια τέτοια συμμετοχή, είναι πολύ “εναλλακτική” για το μέσο αυτί και δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε joke entry, ούτε μπορεί να ποντάρει στο sympathy vote που πάτησε πέρυσι η Φινλανδία (και απέδωσε, στο televoting). Οι επιτροπές δεν πρόκειται να το στηρίξουν επίσης, άρα δύσκολα τα πράγματα. Καλή επιτυχία πάντως! My #38/43

  8. Καταλαβαινω ποιο ειναι το στυλ του τραγουδιου μονο που δεν με ελκυει καθολου αυτο το ειδος. 4/10 και 43/43 χωρις να αξιζει την τελευταια θεση, αλλα δεν υπαρχει κανενα τραγουδι φετος που να μισω.
    Πολυ δυσκολη η προκριση σχεδον ακατορθωτη.

  9. Η Γεωργία ειναι απο τις λιγες χωρες που δεν πιασαν ποτεπενταδα. ουτε φετος φυσικα θα κατορθώσει να παρει μια αξιολογη θεση με αυτο το τραγικο κομμάτι που στελνει.

  10. Σαν τραγούδι μου αρέσει, βέβαια στο τοπ μου το έχω οριακά εκτός (11ο). Δε νομίζω ότι υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης, ειδικά στις επιτροπές θα είναι στον πάτο.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ