Ο Ogae Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Βουλγαρίας 2016!

Η Βουλγαρία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2016 από την Poli Genova και το τραγούδι If love was a crime σε μουσική των Borislav Milanov, S. Arman & J. Persson και στίχους των Borislav Milanov, S. Arman, J. Persson & Poli Genova, το οποίο θα ακούσουμε στην αγγλική και τη βουλγάρικη γλώσσα.

Η Poli Plamenova Genova, όπως είναι το πλήρες όνομά της, είναι τραγουδίστρια, κατάγεται από την Βουλγαρία και έχει γεννηθεί στις 10 Φεβρουαρίου του 1987. Στον χώρο της μουσικής έγινε αρχικά γνωστή με την συμμετοχή της ως εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2011, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Διαγωνίσθηκε τότε στον δεύτερο ημιτελικό με το τραγούδι Na Inat και κατέλαβε την δωδέκατη θέση, χωρίς να προκριθεί στον τελικό.
Η Poli έχει αποφοιτήσει από την εθνική μουσική σχολή Ljubomir Pipkov της Βουλγαρίας, επικεντρώνοντας τις σπουδές της στο κλαρινέτο. Στην παρούσα φάση διανύει την τρίτη χρονιά, προκειμένου να γίνει σκηνοθέτης ταινιών. Παράλληλα συνεχίζει την ερμηνευτική της πορεία στο τραγούδι, συμμετέχοντας σε διάφορα μουσικά πρότζεκτ.
Η Genova είναι επίσης γνωστή, για την παρουσία της στο πρόγραμμα φιλανθρωπίας της UNICEF The Magnificent Six. Συμμετείχε στην πρώτη έκδοση του Dancing with the Stars της Βουλγαρίας, ως τραγουδίστρια στο Azis’ Show και Dani Milev Band.
Το 2005 – 2006 έλαβε μέρος στην εθνική επιλογή της Βουλγαρίας για την Eurovision ως μέλος του μουσικού τρίο Melody.
Διατέλεσε κριτής στην πρώτη έκδοση του Βουλγαρικού X Factor.
Παρουσίασε την Eurovision Junior 2015, πού έλαβε χώρα στη Σόφια (Arena Armeec).
Στις 19 Φεβρουαρίου 2016, η Βουλγαρία μετά από δύο χρόνια απουσίας και με την τακτική της απευθείας ανάθεσης, αποφάσισε ότι η Poli Genova θα εκπροσωπήσει για δεύτερη φορά την χώρα, στην επερχόμενη Eurovision 2016. Η επικεφαλής της Βουλγαρικής αντιπροσωπείας Joana Levieva–Sawyer σχολίασε σχετικά: «H Poli Genova, είναι ήδη μία διεθνώς καταξιωμένη καλλιτέχνης και ιδιαίτερα στο κοινό της Eurovision. Το αποτέλεσμα της δουλειάς της ως παρουσιάστρια στην Junior Eurovision ήταν εξαιρετικό, και αυτά αποτέλεσαν τους βασικούς παράγοντες της επιλογής μας».

Μπορείτε να δείτε όλα τα άρθρα για τη Βουλγαρία εδώ.

Το If love was a crime θα διαγωνιστεί στον 2ο Ημιτελικό στις 12 Μαΐου 2016 στη θέση 13.

If Love Was A Crime

You and I we collide
Like the stars on the summer night
We can shine for ever

And you and we’re alive
What we feel is what is right
We can run like never

If love was a crime then we would be criminals
Locked up for life but I’ll do the time
If love was a crime then we would work miracles
High above the ground

О, дай ми любовта (3)
They will never break us down
О, дай ми любовта! (3)
They will never break us down

Never mind
Wrong or right
Our love ain’t got no pride
So we change for better

Unafraid
Never fade
When it’s dark we illuminate
Can we rise together

If love was a crime then we would be criminals
Locked up for life but I’ll do the time
If love was a crime then we would work miracles
High above the ground

О, дай ми любовта! (3)
They will never break us down
О, дай ми любовта! (3)
They will never break us down

Together we’re untouchable
You and me against the world
Together we’re invincible
Together we’re untouchable
You and me against the world
Together we’re invincible
They will never break us down

Αν η αγάπη ήταν έγκλημα

Εσύ κι εγώ συγκρουόμαστε
Σαν τ’άστρα μια καλοκαιρινή νύχτα
Μπορούμε να λάμπουμε για πάντα

Κι εσύ κι εμείς είμαστε ζωντανοί
Αυτό που νιώθουμε είναι σωστό
Μπορούμε να τρέξουμε όπως ποτέ

Αν η αγάπη ήταν έγκλημα, τότε θα ήμασταν εγκληματίες
Φυλακισμένοι ισόβια μα θα έκανα το ίδιο
Αν η αγάπη ήταν έγκλημα, τότε θα κάναμε θαύματα
Ψηλά πάνω από το έδαφος

Ω, δώσε μου την αγάπη (3)
Ποτέ δε θα μας χωρίσουν
Ω, δώσε μου την αγάπη (3)
Ποτέ δε θα μας χωρίσουν

Δεν πειράζει
Σωστό ή λάθος
Η αγάπη μας δεν έχει περηφάνια
Γι’αυτό αλλάζουμε προς το καλύτερο

Δε φοβόμαστε
Δε μαραινόμαστε
Όταν είναι σκοτάδι, εμείς λάμπουμε
Μπορούμε να ανατέλουμε μαζί

Αν η αγάπη ήταν έγκλημα, τότε θα ήμασταν εγκληματίες
Φυλακισμένοι ισόβια μα θα έκανα το ίδιο
Αν η αγάπη ήταν έγκλημα, τότε θα κάναμε θαύματα
Ψηλά πάνω από το έδαφος

Ω, δώσε μου την αγάπη (3)
Ποτέ δε θα μας χωρίσουν
Ω, δώσε μου την αγάπη (3)
Ποτέ δε θα μας χωρίσουν

Μαζί είμαστε άθικτοι
Εσύ κι εγώ ενάντια στον κόσμο
Μαζί είμαστε αήττητοι
Μαζί είμαστε άθικτοι
Εσύ κι εγώ ενάντια στον κόσμο
Μαζί είμαστε αήττητοι
Ποτέ δε θα μας χωρίσουν

———————————————————————————————————————————————–
Ελευθερία Παπαχριστοδούλου
Αντώνης Καρατζίκος
Λουκάς Βλαβιανός

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. η βουλγαρια για εμενα ειναι μια απο τις πιο αδικημενες χωρες στο θεσμο.
    .η συμμετοχη τους το 2011 και το 13 αξιζαν να προκριθούν! φετος επιστρεφει δυναμικα.ευχαριστο πιασαρικο ποπ καλοδουλεμενο για το ειδος του αλλα οι στιχοι κλισε…
    δεν νομιζω ομως να δυσκολευτει να περασει απο εναν αδυναμο ημιτελικο οπου αριθμει συμμαχους!εδω το 2012 δεν περασε οριακα απο πιο δυσκολο ημιτελικο με χειροτερο κομματι φετος θα μεινει εκτος;αρα μιλαμε σίγουρα για τη 2η συμμετοχη της χωρας σε τελικο!η φωνη της poli ομωε δεν ήταν η καλυτερη στα show/προάγγελοι της eurovision…(οπως και αλλες συμμετοχες με απογοητευσαν!).η χωρα πιστευω θα χει απογοητευτικα αποτελεσματα σε σχεση με τις προβλεψεις παντως!απο εμενα 7.7/10 14ο στη καταταξη μου…σιγουρα στο τελικο(5η με 8η θεση στον ημιτελικο)αλλα εκει ευκολα εκτος 15αδας(13η με 20η)

  2. Ωραια τραγουδι και αν δε καταστραφει επι σκηνης θα παει καλα 15αδα10αδα.Αν εξαιρεσουμε Ρωσια,Ουκρανια ολα τα αλλα “φαβορι” τα φοβαμαι οτι παιζει να χαντακωθουν επικυνδινα!!!Και η Γαλλια πιστευω δε θα παει τοσο καλα οσο εδω.

  3. To 2011 όταν πρωτοάκουσα το τραγούδι της στον εθνικό τους τελικό δε μου άρεσε. Η τύπισσα όμως έσκισε στο live στο Düsseldorf. Φέτος βαδίζει στα ίδια περίπου αχνάρια. Δε μου αρέσει προς το παρόν. Περιμένω το live.
    Καλύτερη βουλγαρική συμμετοχή, μακράν, το Voda (μέσα στα 50 αγαπημένα μου γιοροβιζιονικά τραγούδια ever).

  4. Νομιζω πως η Poli θα φερει τη Βουλγαρια στον τελικο και δικαιως. Ειναι δικαιο οχι μονο για την ιδια τη χωρα που στο παρελθον εχει αδικηθει αλλα και για την ιδια την Poli που αξιζε την προκριση το 2011! Λοιπον, οσον αφορα το τραγουδι, στο πρωτο ακουσμα το λατρεψα, εβαζε φοβερο ρυθμο και με ξεσηκωσε περισσοτερο απο καθε αλλο τραγουδι φετος. Δεν ειναι το τραγουδι που θα ακους καθε μερα αλλα στη Γιουροβιζιον το πρωτο ακουσμα εχει σημασια. 9/10 και 9/43, και 5ο/19.
    Τυχερη η Βουλγαρια στον ημιτελικο που ειναι, αν ηταν στον 1ο θα ελεγα οτι μπορει και να κινδυνευε αλλα τωρα θα ελεγα πως τον εχει τον τελικο!

  5. Σε σχέση με άλλες συμμετοχές τις Βουλγαρίας είναι καλύτερο όχι όμως και κορυφαίο. Επίσης σε κάποιο σχόλιο διάβασα ότι μέσα λέει Ωπα Ωπα μόνο που δεν το άκουσα πουθενά. Όπως και να χει περιμένω το ζωντανό στη σκηνή.

  6. Η Βουλγαρία φέτος αξίζει πραγματικά να προκριθεί και εύχομαι να τα καταφέρει, αρκεί να έχει τη σωστή σκηνική παρουσία.
    7/10, #16/43 και #4/19.

  7. Σίγουρη πρόκριση,από εκεί και πέρα αβέβαιη η τύχη στο τελικό .Καλή επιτυχία My#13/43

  8. Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΦΩΝΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΡΘΕΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ!!

  9. Επιτελους ενα χαρουμενο τραγουδι να κουνηθουμε λιγο, φετος νομιζω οτι οσοι δεν ειναι φαν θα αποκοιμηθουν η θα αλλαξουν καναλι πολυ βαρετη χρονια.Οπως ειπε και καποιος αλλος η Βουλγαρια εχει αδικηθει αρκετες φορες ελπιζω φετος να σκισει και να παει πολυ καλα.Απο τους καλους συμμαχους μας ελπιζω να τους τιμησουν και οι επιτροπες στον τελικο γιατι αν δεν παει αυτο τελικο δεν νομιζω η Βουλγαρια να ξαναπαρει μερος και καλα θα κανει.

  10. Στην αρχή δεν μου άρεσε καθόλου, τώρα είμαι OK. Και πάλι βέβαια δεν αντιλαμβάνομαι αυτό το “fuzz” λες κι είναι το νέο Euphoria. Είναι ένα radio-friendly τραγούδι που πιστεύω θα έχει ένα καλό live αλλα έχει απιστεύτα cliché στίχους. That’s all.Καλή επιτυχία στην γειτόνισσα! Αυτή τη φορά νομίζω θα πάνε τελικό μετά από σχεδόν 10 χρόνια. My #30/43 (ανοδικές τάσεις)

  11. Από τα τραγούδια που ακούγονται! Πολύ καλή αναμένεται και η σκηνική παρουσία σύμφωνα με πληροφορίες! Πρόκριση και Top10 από εμένα!

  12. Εξαιρετικό τραγούδι από τη Βουλγαρία, 6ο στο τοπ μου του 2ου ημιτελικού. Έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί αλλά θα εξαρτηθεί από την εμφάνιση και την ερμηνεία!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ