Ο Ogae Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Πολωνίας 2016!

Η Πολωνία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2016 από τον Michał Szpak και το τραγούδι Color of Your Life σε μουσική του Andy Palmer και στίχους του Kamil Varen, το οποίο θα ακούσουμε στην αγγλική γλώσσα.

Ο Michał Szpak είναι τραγουδιστής, στιχουργός και έχει γεννηθεί στις 26 Νοεμβρίου το 1990. Ο ταλαντούχος Michał ξεκίνησε το τραγούδι από τα εννιά του χρόνια και ως μαθητής συμμετείχε σε μπάντα με το όνομα Whiplash, ροκ κυρίως κατεύθυνσης. Έχει ομολογήσει ότι ποτέ δεν εκπαιδεύτηκε επίσημα σε μουσικό σχολείο. Η μουσική του επιρροή περιλαμβάνει τους Queen, Muse, Zbigniew Preisner, Pink Floyd, David Bowie, Marilyn Manson, Michael Jackson.
Το 2011 έλαβε μέρος στο φεστιβάλ Orange Warsaw μαζί με καλλιτέχνες όπως οι Moby, Skunk Anansie, My Chemical Romance, Jamiroquai και άλλοι. Την ίδια χρονιά συμμετείχε στο Πολωνικό σόου ταλέντων X Factor και κατέλαβε την δεύτερη θέση στον τελικό. Στις 7 Δεκεμβρίου 2011 ο Szpak εμφανίστηκε και τραγούδησε στον τελικό της Πολωνικής έκδοσης Top Model ως επίτιμος καλεσμένος. Συμμετείχε μαζί με την Paulina Biernat στην 13 έκδοση του Πολωνικού Dancing with the Stars όπου και κατέλαβαν την 5η Θέση.
Στις 17 Αυγούστου το 2013 κέρδισε το βραβείο χρυσό σαμοβάρι του φεστιβάλ Piosenki Rosyjskiej. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς συμμετείχε στο reality σόου μαγειρικής Ugotowani μαζί με τους Martą Wierzbicką, Natalią Nguyen orazRafałem Brzozowskim στο οποίο τελείωσε δεύτερος. Στις 8 Ιουνίου το 2014 έλαβε μέρος στο εθνικό φεστιβάλ Πολωνικού Τραγουδιού και ερμήνευσε το Jednego serca. Έχει στο ενεργητικό του τα άλμπουμ XL (2011) και Byle być sobą (2015).

Μπορείτε να δείτε όλα τα άρθρα για την Πολωνία εδώ.

Το Color of your life θα διαγωνιστεί στον 2ο Ημιτελικό στις 12 Μαΐου 2016 στη θέση 2.

Color of your life

When loneliness is knocking on your door,
Everything you loved just disappears
And when you feel that everything is lost
You need to know there’s no life without tears

Ohhh, tell me black or white
What color is your life
Ohhh, try to ask your heart
Who you really are?

No one is forever beautiful and young
Everything you know just disappears
Fame and gold are nothing, you can be sure
When there is no love in your heart

The choice is yours who you really want to be
Don’t be afraid of your destiny
So when you feel that everything is lost
You need to know there’s no life without fear

Ohhh, tell me black or white
What color is your life
Ohhh, try to ask your heart
Who you really are?

Every day we must fight with the wind
We have to live
All these things are just empty desire
’cause there is no smoke without fire

Ohhh, tell me black or white
What color is your life
Ohhh, try to ask your heart
Who you really are?

Ohhh, tell me black or white
What color is your life
Ohhh, try to ask your heart
Who you really are?

Το χρώμα της ζωής σου

Όταν η μοναξιά σου χτυπά την πόρτα
Ό,τι αγάπησες απλά εξαφανίζεται
Και όταν νιώθεις ότι όλα χάθηκαν
Πρέπει να ξέρεις ότι δεν υπάρχει ζωή χωρίς δάκρυα

Πες μου, μαύρο ή άσπρο
Τι χρώμα είναι η ζωή σου;
Προσπάθησε να ρωτήσεις την καρδιά σου
ποιος είσαι πραγματικά

Κανείς δεν είναι όμορφος και νέος για πάντα
Τα πάντα, ξέρεις, απλά εξαφανίζονται
Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τη φήμη και το χρυσό
Όταν δεν υπάρχει αγάπη στην καρδιά σου

Η επιλογή είναι δική σου ποιος θες να είσαι στ’αλήθεια
Μη φοβάσαι το πεπρωμένο σου
Γι’αυτό όταν νιώθεις ότι όλα χάθηκαν
Πρέπει να ξέρεις ότι δεν υπάρχει ζωή χωρίς δάκρυα

Πες μου, μαύρο ή άσπρο
Τι χρώμα είναι η ζωή σου;
Προσπάθησε να ρωτήσεις την καρδιά σου
ποιος είσαι πραγματικά

Κάθε μέρα πρέπει να παλεύουμε με τον άνεμο
Πρέπει να ζούμε
Όλα αυτά τα πράγματα είναι απλά άδεια επιθυμία
επειδή δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά

Πες μου, μαύρο ή άσπρο
Τι χρώμα είναι η ζωή σου;
Προσπάθησε να ρωτήσεις την καρδιά σου
ποιος είσαι πραγματικά

Πες μου, μαύρο ή άσπρο
Τι χρώμα είναι η ζωή σου;
Προσπάθησε να ρωτήσεις την καρδιά σου
ποιος είσαι πραγματικά

———————————————————————————————————————————————–
Ελευθερία Παπαχριστοδούλου
Γιάννης Πασχαλίδης
Λουκάς Βλαβιανός

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. φετος η πολωνια θα πλασαριστει πολυ ψηλα!ωραιο ηχοχρωμα φωνης και ακρως πιασαρικη-συγκινητικη η μελωδια!

  2. Όσες φορές ακούω τη φωνή του μου θυμίζει τη φωνή της Κοντσίτα. Το τραγούδι πάλι ούτε κρύο ούτε ζέστη. Αφού κατάφερε να προκριθεί πέρσι με μια μέτρια συμμετοχή γιατί όχι κ φέτος. Πάντως δεν το κοβω να κερδιζει οπως αναφέρουν πολλοί..είπαμε

  3. To γεγονός ότι όπου και να διαγωνίστηκε κατέληξε τριτοδεύτερος θα έπρεπε να τον είχε προβληματίσει…Αδιάφορη προς εκνευριστική η φετινή συμμετοχή της Πολωνίας που από την επιστροφή της το 2014 έχει φθίνουσα πορεία.
    4.75/10
    #38/43
    #17/19
    Δυστυχώς άλλη μια σίγουρη πρόκριση από τον β’ ημιτελικό…

  4. Μου θυμίζει το I will survive της glorian gaynor κατά τα άλλα παλιομοδιτικο κ έχει ίδια φωνή με τη Conchita α πα πα

  5. Αν κ παλιομοδίτικο όπως λένε πολλοί εμένα μ αρέσει κ έχει φωνάρα..είναι ατμοσφαιρικό κ το απογειώνει ο ίδιος..έχω την αίσθηση οτι θα πάει καλά όσο κ δεν το περιμένουν αρκετοί

  6. Δεν είναι κακό κομματι αλλά old-fashioned. O Szpak φαίνεται να “το ‘χει” πάντως και μιας που είναι στον β ημιτελικό που είναι “ασαφής”, ίσως δούμε την Πολωνία να προκρίνεται-για 1η φορά- 3η χρονιά σερί στον τελικό. Η θέση 2 βέβαια δεν βοηθά καθόλου, ειδικά σε ημιτελικό 19 χωρών. Καλή επιτυχία! My #27/43

  7. αυτό το τραγούδι τελικά μου αρέσει αρκετά και όσο περνά ο καιρός μου αρέσει και πάρα πάνω…παίζει να είναι μια από τις εκπλήξεις που θα δούμε τον Μάιο αν στηθεί σωστά και τα φωνητικά είναι καλά.

  8. Αχχχχχχ να εχεις στον εθνικο τελικο ενα μια κομματαρα αλλα η τραγουδιστρια να μην μπορει να τραγουδησει.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.Εγω στην θεση τους θα διαλεγα το τραγουδι που θα γινοταν μεγαλη επιτυχια και θα εβαζα δυνατα φωνητικα.Τουλαχιστον ας διαλεγαν την Εντιτα οχι αυτον.Η επιλογη αυτη μαζι με την μην επιλογη της Δανιας που δεν διαλεξε την Σιμον και η Νορβηγια που και αυτη δεν διαλεξε το afterglow ηταν φοβερες ανατροπες για εμενα.

  9. Μου αρεσε απο την πρωτη στιγμη,ποτε δεν ημουνα φαν του cool me down!!!με αγγιζει παρα πολυ το τραγουδι αυτο,η φωνη του βγαζει τοσο συναισθημα,ο τροπος που ερμηνευει το κομματι ειναι απλα συγκινητικος!!ειναι το φετινο μου αγαπημενο!δε θα με χαλαγε κ να κερδιζε αλλα χλωμο το κοβω:P:P

  10. Εμένα το τραγούδι μου αρέσει αρκετά,πολύ ωραία φωνή και στίχοι.my #10/43 καλή επιτυχία

  11. Από τους καλύτερους ερμηνευτές της χρονιάς, φωναρα και καθηλωτικη ερμηνεία. Το τραγούδι αν και έχει ξεκάθαρες επιρροές από 80’s – 90’s, δεν το βγάζει ως κόπια, αλλά δίνει ένα αίσθημα μελαγχολίας. Μεταδίδει άψογα το μήνυμα του τραγουδιού του. Αν είχε και λίγο μεγαλύτερη ποικιλία σαν δομή το τραγούδι θα ήταν άψογο. 8/10 και 12/43 και 6ο/19.
    Πιστεύω η Πολωνία θα είναι στον τελικό για τρίτη συνεχόμενη φορά!

  12. Στον τελικό θα περάσει σίγουρα και πιστεύω πως έχει όλα αυτά που θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν αυτή τη συμμετοχή εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Στις πρόβες θα ξεκαθαριστεί το τοπίο. Τραγούδι νοσταλγικό, στο Live άρτιος, και όταν νικάς δύο μεγάλα φαβορί αυτό κάτι λέει. Το τραγούδι επίσης μπορεί να είναι friendly σε κοινό και επιτροπές.Δεν με τρελαίνει αλλά ακούγεται ευχάριστα και έχεις την αίσθηση ότι ακούς γνωστή επιτυχία 80s και 90s.

  13. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό του φετινού διαγωνισμού.
    Είναι ένα παλιομοδίτικο καψουροσαλιάρισμα που δεν θα συγκινήσει κανέναν, παρά μόνο μερικές αναγνώστριες της Χρυσηίδας Δημουλίδου?
    Ή μήπως είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια του είδους αυτού ever, ένα άλλο careless whisper, που πολύ κακώς ξεχάστηκε να γραφεί 30 χρόνια πριν??
    Δεν μπορώ να αποφασίσω!

    • χαχα!!ωραια την εθεσες την απορια σου!!
      εγω παντως τεινω προς την 2η αποψη..αλλα ολα θα ξεκαθαρισουν στο Live διοτι την πολωνια την φοβαμαι πολυ επι σκηνης..

  14. προσωπικα μου αρεσει αρκετά!! πολυ καλη φωνη με ιδαιτερη χροια και μελωδικο κομματι!!!6.8/10 και 23ο!!πιστευω θα προκριθεί και στο τελικο θα βρεθεί γυρω στις θέσεις 15 με 20(6ομε 8ο στον ημιτελικο)

  15. Δεν μου αρέσει η συμμετοχή της Πολωνίας, μάλιστα ώρες ώρες με εκνευρίζει… Σίγουρη η πρόκρισή της και πιστεύω πως θα βρεθεί στο top 15 του τελικού.
    5/10, #32/43 και #13/19.

  16. Ομορφο ακουσμα συμφωνα με πολλους θα μπορουσε να νικησει ,μου αρεσει αρκετα θα περασει τελικο και εκει θα φανει αν ειναι οντως φαβορι.

  17. Με το Cool Me Down η Πολωνία θα ήταν #43 στη λίστα μου. Μ’αυτό είναι #42. Αυτά. Δυστυχώς με πολύ δυσκολία μπορώ να θυμηθώ κάποια πολωνική συμμετοχή που να μου άρεσε πραγματικά. Η δε συμμετοχή τους το 1994 που έχει “θεοποιηθεί” από την πλειονότητα των φανς, είναι από τις πιο υπερεκτιμημένες ever.

  18. παλιομοδιτικο,αλλα πολυ ομορφο τραγουδι με δυνατο live…θα περασει ευκολα στο τελικο…

  19. Από το παρτσακλό την Μάργκαρετ που βγήκε σαν τσίρκο χίλιες φορές τούτος!! Θα περάσει και θα χτυπήσει Top10!!

  20. εντελως κλαψιαρικο το φετινο τραγουδι της Πολωνιας για μενα ειναι overrated αγαπημενες μου συμμετοχες ειναι του 2004,2008 (αγαπημενο),2009 και 2015

  21. Ο Michał Szpak κέρδισε και το βραβείο SuperPremiery του φεστιβάλ Opole 2015 με το τραγούδι “Jesteś bohaterem” (“Είσαι ήρωας”). Αυτό το βραβείο αφιέρωσε στην μητέρα του που έχει πεθάνει πρόσφατα. Το φεστιβάλ Piosenki Rosyjskiej είναι το φεστιβάλ Ρωσικού Τραγουδιού.

  22. Δε το θεωρώ κακό αλλά δε με τρελαίνει. Σίγουρη η πρόκρισή του βέβαια. Οι 2 προηγούμενες συμμετοχές της Πολωνίας ήταν πολύ καλύτερες. 14ο στο τοπ μου του 2ου ημιτελικού.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ