EUROVISION 2016: Η σειρά εμφάνισης στους ημιτελικούς!

Ανακοινώθηκε σήμερα από την Σουηδική τηλεόραση η σειρά εμφάνισης των χωρών στους 2 ημιτελικούς της Eurovision 2016. Τον Α’ Ημιτελικό ανοίγει η Φινλανδία και κλείνει η Μάλτα ενώ στον Β’ πρώτη εμφανίζεται η Λετονία και τελευταίο το Βέλγιο.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί δεύτερη στον Α’ Ημιτελικό και η Κύπρος στην 11η θέση.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές Ιανουαρίου είχε γίνει κλήρωση για το σε ποιο μισό κάθε ημιτελικού θα εμφανιστούν οι χώρες. Η σειρά εμφάνισης τα τελευταία χρόνια δεν προκύπτει μετά από κλήρωση αλλά αποφασίζεται από το κανάλι που διοργανώνει το Διαγωνισμό. Έτσι και φέτος οι υπεύθυνοι του SVT αφού άκουσαν τα τραγούδια κατέληξαν στη σειρά εμφάνισής τους με στόχο, όπως είπε ο Christer Björkman, να δώσουν σε κάθε χώρα το χώρο που χρειάζεται για να ξεχωρίσει και να λάμψει. Η σειρά εμφάνισης πήρε στη συνέχεια την έγκριση του Executive Supervisor της EBU Jon Ola Sand και του επικεφαλής του Reference Group, Dr. Frank Dieter Freiling.

Η σειρά εμφάνισης στον Α’ Ημιτελικό στις 10 Μαΐου έχει ως εξής:

1. Φινλανδία
2. Ελλάδα
3. Μολδαβία
4. Ουγγαρία
5. Κροατία
6. Ολλανδία
7. Αρμενία
8. Άγιος Μαρίνος
9. Ρωσία
10. Τσεχία
11. Κύπρος
12. Αυστρία
13. Εσθονία
14. Αζερμπαϊτζάν
15. Μαυροβούνιο
16. Ισλανδία
17. Βοσνία Ερζεγοβίνη
18. Μάλτα

Η σειρά εμφάνισης στον Β’ Ημιτελικό στις 12 Μαΐου έχει ως εξής:

1. Λετονία
2. Πολωνία
3. Ελβετία
4. Ισραήλ
5. Λευκορωσία
6. Σερβία
7. Ιρλανδία
8. Π.Γ.Δ.Μ.
9. Λιθουανία
10. Αυστραλία
11. Σλοβενία
12. Ρουμανία
13. Βουλγαρία
14. Δανία
15. Ουκρανία
16. Νορβηγία
17. Γεωργία
18. Αλβανία
19. Βέλγιο

Λουκάς Βλαβιανός

71 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χειροτερη θεση δεν μπορουσαν να μας δωσουν
    Καθε χρονο σχεδον και στους ημιτελικους και στον τελικο μας δινουν “κακη” σειρα εμφανισης
    Προφανως μας θελουν εκτος τελικου,και μλν θα τα καταφερουν

    • Η σειρά εμφάνισης είναι ο τελευταίος λόγος που το ελληνικό τραγούδι θα αποκλειστεί.

  2. μακαρι να τα παμε καλα παρα το γεγονος που ξεκιναμε δευτεροι το θετικο ειναο οτι θα ειμαστε αναμεσα σε 2 βαρετα τραγουδια και αμα εχουμε καλη σκηνικη παρουσια δεν θα επηρεαστουμε ιδιαιτερα…..

  3. Το ότι βγαίνουμε 2οι στη σκηνή κακό αλλά αναμενόμενο από τη στιγμή που κληρωθήκαμε στο πρώτο μισό. Το καλό είναι ότι ήμαστε ανάμεσα σε αδιάφορα τραγούδια και αυτό ίσως λειτουργήσει θετικά για εμάς. Επίσης θετικό είναι ότι δεν έχουμε πριν ή μετά από εμάς κάποιο από τα μεγάλα φαβορί. Από τη σειρά εμφάνισης η ποιο ευνοημένη είναι η Ρωσία και λέω “η ποιο ευνοημένη” επειδή λογικά μετά το 9ο τραγούδι οι διοργανωτές θα περάσουν σε διαφημίσεις. Άσχημο στρίμωγμα έχουν κάνει στο Σαν Μαρίνο που είναι ανάμεσα σε μεγάλα φαβορί (μετά από αυτό το Σαν Μαρίνο έχει μηδενικές πιθανότητες για τελικό). Με ανησυχεί πάντως η δική μας σειρά εμφάνισης επειδή πρώτη φορά εμφανιζόμαστε τόσο νωρίς αλλά πάλι καλά που δε βγαίνουμε πρώτοι.

    • Νομίζω οτι η πιο ευνοημένη ειναι η Μαλτα ! Ειλικρινά με αυτο το τραγούδι και με αυτη την θέση περνάει 100%

  4. Παιδια,μην ειμαστε αδικοι!δεν εχουμε ποτε εμφανιστει τοσο γρηγορα,καποια στιγμη επρεπε και εμεις να ανοιγουμε το σοου.

  5. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα κάτι καλύτερο άλλα μάλλον και οι διοργανωτές μας λένε ξεκάθαρα πως δεν θα υπάρξει τελικός φέτος

    • Η συμμετοχή μας καθυστέρησε αρκετά να ανέβει στο euronision.tv και αν το ψάξεις καλά, στη σελίδα τους στο facebook δεν ανέβηκε ποτέ…οι διοργανωτές μας φωνάζουν από καιρό ότι τελικός φέτος γιοκ

      • Κανείς λάθος. Ή σελίδα της esc στο facebook έχει ανεβάσει την συμμετοχή μας,ψάξε εσύ καλύτερα Γιωργο κ μετά φυσικά να σχολιάσεις. Ημαρτον με τις ανακρίβειες.

  6. μια χαρα ειναι η 2η θεση μετα απο Φινλανδια και Μολδαβία….δηλαδη αν εμφανιζομασταν 17οι με πριν Αρμενία και μετα ρωσια θα ηταν καλα;τι να πει και ο αγιος μαρινος που τζαμπα θα βρεθει στη στοκχολμη…μηδενικές πιθανότητες πλεοβ συνφωνω.βεβαια μεταξύ Ουγγαρίας και αρμενιας υπαρχουν 4πολυ αξιόλογες συμμετοχες και μαλλον μια θα την πατησει ισως η Ολλανδία η η Κροατία…. η Τσεχία παλυ εκτός τη βλέπω πολυ φλατ αναμεσα σε δυο δυνατες συμμετοχες οπως και η Αυστρία….το Μαυροβούνιο δε νομιζω να τα καταφέρει και στις τρεις τελευταιες αναλογα την σκηνικη παρουσιαση και το λαιβ μια η δυο θα μεινουν εκτος με την εξης σειρα πιθανοτητας…βοσνια> μαλτα> ισλανδια
    πολυ δυνατος και αβέβαιος ο ημιτελικος μας και η δικη μας προκριση δεν εχει ξεκαθαρισει ισως να εγινε λιγο πιο ευκολη
    οι χωρες που θα μείνουν εκτος με σειρα πιθανοτητας για εμένα ειναι οι εξεις….αγιος μαρινος>Μαυροβούνιο> μολδαβια> φινλανδια >τσεχια >αυστρια> Ολλανδία >βοσνια >μαλτα> κροατια >ισλανδια >ελλαδα> κυπρος > εσθονια> ουγγαρια >Αζερμπαϊτζάν> Αρμενία >Ρωσία….ο δεύτερος ημιτελικος απλα αδιάφορος αλλα στα “εισητήρια”7 με 10 παιζουν πολλες χωρες….
    ΥΓ για μενα πρεπει να δημιουργούνται οι ημιτελικοι αναλογα την δυβαμικοτητα και την αποδοχη των κομματιων τετοια εποχη οπως η σειρα εμφανισης ειναι αδικο να περνάνε μετριοτητες απλα επειδη ετυχε να κληρωθουν σε ευκολο ημιτελικο!!

  7. Τα πράγματα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο για εμάς. Καλύτερα να εμφανιζόμασταν πρώτοι, παρά δεύτεροι πάντως δεν νομίζω πως Φινλανδία ή Μολδαβία θα μας κάνουν ζημιά (αν παθουμε ζημια θα είναι για άλλους λόγους). Εγώ βέβαια θα προσπαθήσω ακόμη κι έτσι να είμαι “συγκρατημένα αισιόδοξος”. Άλλωστε και πέρυσι όλοι την είχαν ξεγράψει την Αρμενία, αλλά πέρασε. Από ‘κει και πέρα η Ρωσία θα ξανακερδίσει τον ημιτελικό και “τρελή” προώθηση σε Μάλτα Αυστραλία και Βέλγιο. Ως τώρα πίστευα πως τελικό θα πήγαινε η Φινλανδία και το Βέλγιο θα έμενε εκτός, αλλά μάλλον θα γίνει το αντίθετο κι αν όντως συμβεί, το Βέλγιο θα είναι η πρώτη φορά που θα πάει τελικό 2 χρονιές σερί. Περίμενα καλύτερη θέση για Κύπρο (λόγω G:son) και μαλλον η Τσεχία θα μείνει εκτός. Οι θέσεις 12-16 ίσως προκριθούν όλες στον β’ ημιτελικό, και επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί Βοσνία-Ερζεγοβίνη κι Αλβανία έχουν τόσο καλό πλασάρισμα. Επίσης ειδικα ο β ημιτελικός ενώ ξεκινά καλά (Λετονία) οι τρεις τελευταίες χώρες τον χαλάνε (κατ’εμέ). Αυτά για την ώρα, καλή επιτυχία σε όλους (ειδικα στην Ελλάδα) και αναμένουμε τις πρόβες.
    Υ.Γ. αν και φέτος προκριθούμε (που το εύχομαι φυσικα) θα αρχίσω να πιστεύω πως είμαστε “άτρωτοι”.

  8. Ναι δεν θεωρειτε καλη σειρα εμφανισης. 2οι ειχαν εμφανιστει οι Θαλασσα και πηραν ενα 12 απο την Κυπρο και απο ολους τους αλλους μηδεν.
    Εχει κανεις στατιστικα για το αν απο τοτε που μπηκε το συστημα των ημιτελικων εχει προκριθει κανεις που εμφανιστηκε δευτερος?

      • Exω κανει μια τετοι ερευνα :

        2008
        SEMI 1 ISRAEL ΠΕΡΑΣΕ
        SEMI 2 ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΕΡΑΣΕ (ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ)

        2009
        SE1 ΤΣΕΧΙΑ ΟΧΙ
        SE2 ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΟΧΙ

        2010
        SE1 ΡΩΣΣΙΑ ΝΑΙ
        SE2 ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΑΙ

        2011
        SE1 NΟΡΒΗΓΙΑ ΟΧΙ
        SE2 ΑΥΣΤΡΙΑ ΝΑΙ

        2012
        SE1 ICELAND NAI
        SE2 FYROM NAI

        2013
        SE1 ESTONIA NAI
        SE2 SAN MARINO OXI

        2014
        SE1 LATVIA OXI
        SE2 ISRAEL OXI

        2015
        SE1 ARMENIA NAI
        SE2 IRELAND OXI

        ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑΙ

    • α καλα ξεκιναει ο ημιτελικος με 2 ρυθμικα τραγουδια και μετα ενα σωρο μπαλαντες.οτι να ναι..καλυτερα κληρωση να εκαναν παρα να βαζουν τραγουδια οπως βολευει αυτους..ενταξει το δουλεμα εχει και ενα οριο.

  9. Ενταξει ηρθς και η ταφοπλακα απο αυτους που δημιουργουν νικητες και γενικα αποφασιζουν για τα παντα.Ευνοικη θεση για την Αυστραλια για το σουηδικο τραγουδι της Μαλτας και το Βελγιο τα τελευταια δυο ισως δεν περναγαν τελικο αν δεν ειχα τοσο καλη σειρα εμφανισης.Πεστε οτι θελετε απο την στιγμη που μια μαφια αποφασιζει σχεδον για ολα τιποτα δεν μου φαινεται παραξενο.Οσο για καποιον που ειπε οτι εμεις ποτε δεν ειμαστε στις αρχες εμφανισης μια ζωη μας εβαζαν μετα απο διαλειμα η αναμεσα σε φαβορι.Εγω δεν ειχα ελπιδες ετσι και αλλιως δεν νομιζω οτι η Λυραρακη μπορει να κανει κατι εντυπωσιακο.

  10. Προσωπικά είμαι της άποψης ότι αν έχεις ένα καλό τραγούδι δεν έχεις να ανησυχείς και να φοβάσαι για τίποτα! !!..Στην συγκεκριμένη περίπτωση και 18οι να είχαμε κληρωθεί, η πιθανότητα πρόκρισης δεν θα άλλαζε και πολύ…γιατί ο κόσμος πάνω κάτω γνωρίζει και ξεχωρίζει τα τραγούδια που είναι να περάσουν!

  11. Σύμφωνα και με αυτά τα δεδομένα ,θεωρώ 8 χώρες σίγουρες για την πρόκρισή τους στον τελικό όσον αφορά τον πρώτο ημιτελικό.Αυτές είναι με τον αριθμό της σειράς που θα διαγωνιστούν
    4. Ουγγαρία
    5. Κροατία
    7. Αρμενία
    9. Ρωσία
    11. Κύπρος
    13. Εσθονία
    14. Αζερμπαϊτζάν
    18. Μάλτα,Οι άλλες δυο πιστεύω ότι θα είναι η Ολλανδία και Ισλανδία, αλλά με επιφυλάξεις ,θα ήθελα την Τσεχία στον τελικό πάντως στη θέση της Ισλανδίας.Για την Ελλάδα δυστυχώς οι πιθανότητες είναι λίγες,αλλά έχουμε συνηθίσει την πρόκρισή μας στον τελικό τόσα χρόνια,οπότε δεν είναι και απίθανο.

  12. MY TOP10 / FIRST SEMI- FINAL
    4. Ουγγαρία
    5. Κροατία
    6. Ολλανδία
    7. Αρμενία
    9. Ρωσία
    11. Κύπρος
    13. Εσθονία
    14. Αζερμπαϊτζάν
    16. Ισλανδία
    18. Μάλτα

    MY TOP10 / SECOND SEMI FINAL

    1. Λετονία
    6. Σερβία
    7. Ιρλανδία
    9. Λιθουανία
    10. Αυστραλία
    13. Βουλγαρία
    14. Δανία
    15. Ουκρανία
    16. Νορβηγία
    19. Βέλγιο

  13. Ήταν αναμενόμενο ότι στη δεύτερη θέση θα έβαζαν ένα τραγούδι που έτσι και αλλιώς δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, και δεν θα “χαράμιζαν” ένα καλό τραγούδι βάζοντάς το εκεί.

    • Σορυ αλλα ποιος τους εβαλε τιμητες αυτους για το ποια ειναι τα καλα τραγουδια και ποια οχι?

  14. Από εκεί και πέρα, η σειρά βοηθάει την Αρμενία ως το πρώτο δυναμικό τραγούδι της βραδιάς και την Τσεχία ως την πρώτη μπαλάντα μετά από μία θάλασσα από mid-tempo ή χορευτικά τραγούδια, για τον πρώτο ημιτελικό.
    Στον δεύτερο θα έλεγα ότι το μοναδικό τραγούδι που πραγματικά αβαντάρεται σε σχέση με τα ως τώρα δεδομένα είναι το Βέλγιο.

  15. Το τραγούδι μας αυτό επειδή είναι κατηγορία από μόνο του δεν επηρεάζεται από σειρά εμφάνισης. Το αν θα περάσει ή θα κοπεί θα εξαρτηθεί απο το πώς θα κάτσει η ιδέα μας στην Ευρώπη. Προσωπικά πιστεύω ότι θα κάτσει.
    Τώρα όσο για τις γρουσούζικες θέσεις ειδικά για ημιτελικούς είναι φούμαρα. Απλά θέμα σύμπτωσης είναι. Αν το Αφροδίσιακ πέρασε από την 3η θέση και μάλιστα με αρκετα καλή θέση (6ο;), τότε τι συζητάμε…

  16. Αυτο που με εξοργιζει περισσότερο ειναι οτι τα περισσότερα αρνητικά σχόλια για την φετινή μας συμμετοχή ειναι απο Έλληνες…
    Δηλαδή κάποια στιγμή πρέπει να σταματηση αυτο..
    Στο κατω κατω είτε μας αρέσει το τραγούδι είτε οχι είτε ειναι γνωστό στο Γκρουπ είτε οχι, θα πρέπει στην τελική να υποστηριζουμε την ΕΛΛΑΔΑ σαν Χώρα μας που παει σε ενα Μεγάλο διαγωνισμό όπως ειναι η Eurovision..
    Δεν γίνεται δηλαδή καθε χρόνο να έχουμε φαβορί τραγούδια..

    Πραγματικά με λυπαμε που ενώ βλέπω οτι έξω δεν το θεορουν και το ποιο άσχημο τραγούδι, εδω οι δικοί μας το βάζουν στο τέλος…

    Όσο για την δεύτερη θέση στον ημιτελικό ειναι μια χαρα! Και πριν και μετα την δικιά μας συμμετοχή ειναι Χώρες που η συμμεχοτες τους ειναι αδιαφορες…

    Παρτε μπρος ρε.!! ΕΛΛΑΔΑ και οχι τα αλλα τα ξενοφερτα 🙂

  17. Η Ελλάδα θα είναι μέσα στον τελικό οποτε ότι και να λέτε είναι περιττό!!!το τραγούδι μας εκτός του ότι είναι πολύ ωραίο γνήσιο ξεχωριστό κ καθαρά ελληνικό θα κάνει τη διαφορά.ειδαμε κ τα υπόλοιπα τραγούδια,σιγά τις μεγάλες συνθέσεις μας έπιασε ρίγος!!!!όλα ίδια σαν αυτά που ακούμε χρόνια κ χρόνια τώρα!!μπουχτίσαμε.πάντως η πλειοψηφία των Ελλήνων σταθερή στις παραδόσεις της:να θαβει την ελληνική συμμετοχή κ φυσικά να στάζει μέλι για όλες τις υπόλοιπες!!έτσι μπράβο συνεχίστε!!!!

  18. μας βάλανε και στην αρχή τίποτα που να είναι θετικό φέτος υπάρχει? δεν περνάμε με τίποτα… pff

    • στο βίντεο από κάτω κάνεις ξένος δεν μας έχει μέσα στις 10δες μόνο Ελληνες… έτσι και μας περάσει και ο Άγιος Μαρίνος και το Μαυροβούνιο θα είναι μεγαλύτερη ξεφτίλα και από τις δυο νίκες που έκανε στα προκριματικά του EURO oi Νήσοι Φεροες απενατι στην Ελλας …

  19. Θεωρώ έτσι κι αλλιώς απίθανη την πρόκριση μας στον τελικό. Οι σουηδοί ξέρουν πια την δυναμική και τις πιθανότητες κάθε τραγουδιού οπότε ξεκίνανε την βραδιά με 3 τραγούδια που μάλλον θα αποκλειστούν και βάζουν την δυναμική Ουγγαρία 4η μετά από τρία μέτρια. Όταν έχεις καλό τραγούδι δεν έχεις να φοβηθείς μια σειρά εμφάνισης. Εμείς έτσι κι αλλιώς καταδικασμένοι είμαστε και δεν πιστεύω εύκολα στα θαύματα!
    Και για κάποιον που ζήτησε στατιστικά για το αν έχουν προκριθεί τραγούδια που εμφανίστηκαν στη δεύτερη θέση:
    2015-Α ημιτελικός
    2013-Α ημιτελικός
    2012-Α και Β ημιτελικός
    2011-Β ημιτελικός
    2010-Α και Β ημιτελικός
    2008-Α και Β ημιτελικός
    Οπότε ναι έχουν προκριθεί τραγούδια που εμφανίστηκαν στη 2η σειρά αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Πολλά από αυτά ήταν φαβορί ή δυνατά τραγούδια.
    Τέλος πάντων τι να πω..καλή μας επιτυχία.

  20. Νομίζω ότι θα περάσουμε στον τελικό, έστω και δύσκολα.
    2. Ελλάδα
    4. Ουγγαρία
    5. Κροατία
    7. Αρμενία
    9. Ρωσία
    11.Κύπρος
    13.Εσθονία
    14.Αζερμπαϊτζάν
    16.Ισλανδία
    18.Μάλτα

  21. Το βασικό είναι ότι έχει σπάσει η γκίνια που έλεγε ότι καμία χώρα από την θέση ν.2 δεν περνάει τελικό.Αν μπορεί ας μου το επιβεβαιώσει ο OGAE.Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια δυνατή σκηνική παρουσία.Εύχομαι η Μαρία Λυραράκη να είναι στα καλύτερά της.Καλή Επιτυχία Ελλάδα.

    • το 2010 ο χαρελ σκαατ και το Milim περασαν στον τελικο απο την θεση νο.2 εκπροσωποντας μαλιστα το ισραηλ μια χωρα που δεν ανηκει σε κανενα μπλοκ!σημασια εχει τοτραγουδι και οχι η σειρα εμφανισης!

      • Σε ευχαριστώ Στράτο.Και εγώ κάτι τέτοιο θυμόμουν.Ελπίζω σε καλή σκηνική παρουσία γιατί το τραγούδι είναι ιδιαίτερο.Ελπίζω ότι θα ξεχωρήσει ανάμεσα σε παρόμοιες ποπ συνταγές.

      • κι εγω αυτο ελπιζω οτι θα ξεχωρισει αναμεσα σε μια θαλασσα απο ποπ mainstream τραγουδια!
        εκανα ενα μικρο λαθακι το ισραηλ εμφανιστηκε 3ο το 2010.2η εμφανιστηκε η αρμενια που καταφερε και περασε και αυτη στον τελικο. ηταν το apricot stone της eva rivas αν θυμαμαι καλα!
        παντως αν το τραγουδι αξιζει δεν παιζει και πολυ ρολο η εμφανιση..επισης 2ος εμφανιστηκε ο boaz mauda το 2008 και καταφερε να περασει στον τελικο!

  22. Η Jamala μου στην 15η θέση την βαλανε! Δεν έχει ανάγκη η Ουκρανία φέτος όπως κ κάθε χρόνο.. Η αγαπημένη μου χώρα στον διαγωνισμό! Πάμε Jamala <3

  23. Υποτιθεται οτι η δικαιολογια των Σουηδων να αποφασιζουν τη σειρα εμφανισης ηταν για να ειναι πιο ενδιαφερων ο διαγωνισμος με εναλλαγη κομματιων. Εδω υπαρχει εναλλαγη; Ειναι ξεκαθαρο πλεον οτι αποφασιζουν εκτος απο τη σειρα και το ποιοι θα προκριθουν. Οποτε αντιο 2017 μαζι και με αλλες χωρες μπας και γινει κατι. Δεν καταλαβαινουν αλλιως.

    • Αυτό το θέμα με την επιλογή θέσεων από τους διοργανωτές είναι πολύ ανήθικο κατά την γνώμη μου.Την θεά τύχη να την δεχτείς την δολιότητα όμως;

  24. Καλύτερα νωρίς να ξεμπερδεύουν τα παιδιά… θα έχουν πτήση για Αθήνα την επόμενη!!

  25. lavezzi7, μη δαγκώσεις τη γλωσσίτσα σου, γιατί θα δηλητηριαστείς!!! Την Κυριακή 15 Μαϊου θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποί μας, και με καλή θέση στις αποσκευές τους!!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ!!!

  26. Δεν μου αρέσει να μιλάω άσχημα αλλά όλοι είστε γελοίοι κακοψυχοι και το παίζετε διαρκώς παντογνώστες.πειτε βρε μια καλή κουβέντα για το τραγούδι μας κ τα παιδιά έστω ένα καλή επιτυχία κ ας μη το πιστεύετε!ας μη περάσουμε πείτε όμως επιτέλους κ κάτι καλό.μιλαμε βγάζετε πολλή κακια όπως λέει κ πιο πάνω ο Αλέξανδρος στο σχόλιο σταζετε πολύ δηλητήριο.έλεος πια!!έχετε καταντήσει γελοίοι και γραφικοί πλέον,το κατάλαβαμε ότι δε γουστάρετε τη συμμετοχή φτάνει.αλλα εξάλλου αυτό κάνετε κάθε χρόνο.εδω κ η Παπαρίζου όταν κέρδισε κ πριν κ μετά την εθαβαν εδώ στην Ελλάδα!!πάντως για τις υπόλοιπες συμμετοχές των άλλων χωρών βλέπουν όλα καλα είστε,μόνο η δικια μας σας φταίει!!!

  27. Το ότι μερικοί έχετε θάψει (εντελώς όμως) το τραγούδι μας, ενώ όλα τα άλλα τα βρίσκεται κομματάρες δεν έχει προηγούμενο. Προς τι όλη αυτή η απαισιοδοξία; Επειδή τα παιδιά δεν είναι διάσημοι σταρ; Επειδή δε στέλνουμε international τραγούδι τύπου aphrodisiac; Δεν το καταλαβαίνω όλο αυτό. Τουλάχιστον το δικό μας τραγούδι έχει κάτι γνήσιο, κάτι από τη δική μας μουσική παράδοση και αυτό μετράει. Καλή επιτυχία Ελλάδα !!!!

  28. ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΠΕΡΣΥ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ). ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΒΟΡΙ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ….

  29. στα αρθρα του ogae Greece θα βρεις τον μεσο νεοελληνα/αυθεντία τον ειδήμονα σε καθε τι…τον μοιρολατρη(νισαφι πια αυτα τα προγνωστικά/στατιστικα για τη 2η-γρουσουζικη-θεση)τον απαισιόδοξο με την μηδενιστική αντίληψη για ο,τι αφορα τη χωρα του!
    ημαρτον πια!ειναι αλλο να λες την αποψη σου και αλλο να λες 200φορες το ιδιο πραγμα!επισης θυμηθείτε ποσα φαβορι τα τελευταια χρονια πηγαν απατα και ποσα αουτσάιντερ διέπρεψαν! και στη τελική ενας διαγωνισμός ειναι- ξεπεσμένος απο αρκετές αποψεις πλεον-δεν ηρθα και το τελος του κοσμου!υπάρχουν πολυ πιο σοβαρα ζητήματα που πρεπει να αφορούν την ελλαδα και τους ελληνες και οχι το αν θα εμφανιστει 2η η 22η δευτερη η αν θα αποκλειστεί…

    • Το να μην προκριθεί η ελληνική συμμετοχή στον τελικό είναι ελαχιστότατης σημασίας μέσα στα όλα προβλήματα της χώρας. Ο διαπλεκόμενος, αδιαφανής και προκλητικός τρόπος που επελέγη η συγκεκριμένη ελληνική συμμετοχή σε έναν διεθνή διαγωνισμό από τη νέα ηγεσία της ΕΡΤ είναι μεγάλης συμβολική, ηθικής και πολιτικής σημασίας. Ειδικά όταν οι ίδιοι έχουν πολλάκις κάνει κηρύγματα περί “δημοκρατίας” και “ήθους”.

      • @Μάριος ειδαμε και τις προηγουμενες χρονιες που δεν καναμε απευθειας αναθεση ποσο καλα πηγαμε.. να σου θυμησω; 2012; 17η θεση, 2014: 20η θεση 2015: 19η θεση! Ειναι αστοχο αυτο που λες. Οι αλλες χωρες που κανανε απευθειας αναθεση φετος (Βουλγαρια πχ, Αυστραλια κλπ) ειχαν διαφανη επολογη; Η απευθειας αναθεση ειναι ουτως ή αλλως εσωτερικη επιλογη του κρατικου φορεα καθε χωρας κ ο,τι σημαινει αυτο. Sorry εισαι αστοχος κ επισης εχεις κομπλεξ με την ερτ.

      • 1ον. Καμία χρονιά η Ελλάδα δεν έχει αποκλειστεί από τον τελικό.
        2ον. Ότι και αν κατάφεραν τα ελληνικά τραγούδια τα τελευταία χρόνια, ήταν επιλογές ΚΑΙ του κόσμου.
        3ον. Οι απευθείας αναθέσεις σε καλλιέχνες και τραγούδια τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει θέσεις στην πρώτη δεκάδα.
        4ον. Καμία χώρα που κάνει απευθείας αναθέσεις δεν τις έχει κάνει σε απολύτως αγνώστους και ερασιτέχνες καλλιτέχνες.

      • Μαριε με καλυψες απολυτα αυτοι που τα προηγουμενα χρονια το επαιζαν εντεχνοι και ποιοτικοι με το που γεμισε η τσεπη τους στην ΕΡΤ κατω απο αδιαφανεις διαδικασιες στελνουν ταχα ποιοτητα.Ναι να κανεις απευθειας αναθεση σε καποιον γνωστο οχι σε μια ομαδα παιδιων που δεν τους ξερει η μανα τους και αφου ρε μαγκες ειναι ελληνικο και ολα αυτα τα ομορφα που λετε γιατι δεν θελει να τον ακουσει ανθρωπος?Ξεχασατε πως χλευαζαν την γιουροβιζιον και ελεγαν τι παμε κ.τ.λ …ε λοιπον ηρθε ο καιρος να μας κανουν να μην ξαναπαμε.Με τα παιδια δεν εχω κατι και σιγουρα θα στενοχωρηθω αν πατωσουν με την διοικηση της ΕΡΤ τα εχω που μιλαγε για δημοκρατικες διαδικασιες και ηθικη τελικα οτι κατηγορουσαν εως τωρα το εχουν κανει.

  30. Η σιερά εμφάνισης για τον επερχόμενο αποκλεισμό μας είναι το τελευταίο πράγμα που θα φταίει.Το τραγούδι μας είναι κάκιστο και δικαίως δεν θα περάσει στον Τελικό!Κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό…Σταματήστε πια να ανεμίζετε τη σημαία μας λες και πάτε στον πολεμο.Κι εμείς Έλληνες είμαστε αλλά χαλαρώστε πια.Η Γιουροβιζιον ενα μουσικο τηλεοπτικό πανηγυράκι είναι και ΔΕΝ είμαστε υποχρεωμενοι να εκθειάζουμε και να “γλύφουμε” κάθε τι που μας σερβίρει η ΕΡΤ επειδή και μόνο είναι ελληνικό.Ξεκολλήστε!
    Κι ας ελπίσουμε ΑΝ το 2017 συμμετάσχουμε η ΕΡΤ να το κάνει ΣΩΣΤΑ και όχι όπως έγινε φέτος..

  31. Μαριε δεν νομιζω οτι ειμαστε η μονη χωρα που εχει κανει απευθειας αναθεση σε μια συμμετοχη, .
    Κατα εμενα αφου με αυτο τον τροπο μπορεσαν και μειωσαν αισθητα τα εξοδα , καλως το εκαναν, να κοιταμε οτι συμμετεχουμε για ακομη μια χρονια ενω αλλες χωρες οπως η Πορτογαλλια δεν συμμετεχουν λογω της οικονομικης κρισης.

    • Τα έξοδα τα είχε μηδενίσει η ΕΡΤ και με τη φόρμουλα της συνεργασίας με ιδιωτικό κανάλι τα τελευταία χρόνια. Δεν ήταν λοιπόν μόνο οικονομικός ο λόγος που επέλεξαν τον συγκεκριμένο τρόπο επιλογής.
      Αλλά και αυτός να ήταν, το ποιούς επέλεξαν και το πως τους επέλεξαν δεν δίνει σε καμία περίπτωση άλλοθι για την απόφαση για απευθείας ανάθεση.

      Υ.Γ. Για πες μου ποια από τις χώρες που έκαναν φέτος απευθείας ανάθεση, την έκαναν σε καλλιτέχνες του επιπέδου και της αναγνωρισιμότητας των παντελών άγνωστων ελλήνων “καλλιτεχνών”;

    • Ποια χωρα εχει κανει αναθεση σε ατομα που δεν τους ξερει ουτε το 1% του πληθυσμου της χωρας?Σοβαρευτειτε λιγο το πραγμα βρωμαει σκανδαλο απο χιλιομετρα.

      • Όχι φίλε conp δεν θέλουν να το καταλάβουν με τίποτα!
        Argo και ξερό ψωμί επειδή και μόνο είναι ελληνικό!!! Περισσότερο κολλημένοι και με παρωπίδες πεθαίνεις, μην τυχόν και φέρουν αντίθεση στην αγία ΕΡΤ…
        τι να πω…

    • Συμφωνώ μαζί σου. Αφού θέλουμε να συμμετέχουμε στον διαγωνισμό καλό θα είναι να μειώσουμε τα έξοδα και να κάνουμε αυτό που μπορούμε.
      Οι εμφανίσεις των τελευταίων ετών είναι αξιοπρεπέστατες παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας μας. Το ίδιο πιστεύω θα συμβεί και φέτος.
      Όσο για τα σχόλια περί σκανδάλων, αδιαφάνειας και αδικιών στη Εurovision, τώρα ξαφνικά τα θυμήθηκαν μερικοί;;;;
      Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά τέτοια παραδείγματα, αλλά θα αρκεστώ να πω το εξής!
      Eurovision χωρίς λεφτά και συμφέροντα δεν υπάρχει!!!!
      Όπου υπάρχουν χρήματα και συμφέροντα στη μέση τι υπάρχει;
      Μαντέψτε……………
      Στο μόνο που διαφωνώ panos92 είναι στο παράδειγμα που έφερες για τη Πορτογαλία. Η Πορτογαλία είναι μια χώρα, που ναι μεν έχει κι αυτή οικονομική κρίση, αλλά ταυτόχρονα ποτέ δεν πήγαινε καλά σ’ αυτόν τον διαγωνισμό, Φαντάζομαι ότι αν συνέβαινε και στη χώρα μας αυτό, τότε κι εμείς θα παίρναμε ανάλογες αποφάσεις.

  32. Για ποιο λόγο η 2η σειρά εμφάνισης θεωρείται κακή;

    Το 56.25% των χωρών που τραγούδησαν από την δεύτερη θέση προκρίθηκαν…

    Ποσοστά πρόκρισης στο πρώτο μισό των ημιτελικών:

    Έκτη θέση = 68.75%
    Δεύτερη και Έβδομη θέση = 56.25%
    Πρώτη, Όγδοη και Ένατη θέση = 50%
    Τέταρτη και Πέμπτη θέση = 37.5%
    Τρίτη θέση = 31.25%

    Από τις 9 διαθέσιμες θέσεις πήραμε αυτή που έχει το 2ο καλύτερο ποσοστό προκρίσεων.

  33. Περναμε…και μαλιστα ευκολα, και ας ακουγεται παλαβο αυτο που λεω. Τα ιδια ελεγαν και περσι π,χ και για την Κυπρο, οτι ειναι χαλια, βαρετο, μετριο, τα στοιχηματα την ειχαν εκτος κτλ… και περασε 6η!!! Ασχετα που κατεληξε! Σε μας φετος, το πρωτο και τριτο τραγουδι ειναι αδιαφορα και το δικο μας κανει κατι…Γενικα, ολα καπως καπου μου μοιαζουν! Οι φωνητικα, οι μουσικα, η καπως! Ολα ιδια σχεδον! Δεν υπαρχει μουσικη ταυτοτητα, δεν υπαρχει εθνικ αισθητικη δεν υπαρχει κατι να ξεχωριζει! Ειτε μας αρεσει το ποντιακο στοιχειο και το ραπ, ειτε οχι…ξεχωριζουμε! Και φετος περναμε και εμφανιζομασταν πρωτοι ή στο τελος! Αυτο πιστευω και αυτο ευχομαι βεβαια! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ λοιπον!

  34. * ‘Η φωνητικα, ή μουσικα…κτλ…οι φωνες και οι μουσικες ηθελα να γραψω, το αλλαξα και ξεχασα τα αλλα…

  35. Σύμφωνα με τα τωρινά στοιχήματα, οι πιθανότητες πρόκρισης για τον α ημιτελικό ορίζονται ως εξής :
    1.Ρωσία 1.01
    2.Μάλτα? (Νο way τόσο ψηλά) 1.05
    3.Αρμενία 1.08
    4.Αζερμπαϊτζάν 1.15
    5.Ισλανδία 1.15
    6.Κροατία 1.20 (ό,τι και η Σλοβενία πέρσι)
    7.Κύπρος 1.30
    8.Ουγγαρία 1.35 (Με εκπλήσει τόσο χαμηλά)
    9.Ολλανδία 1.35 (Καλή περίπτωση για στοίχημα πρόκρισης)
    10.Τσεχία 1.40 (διατηρώ επιφυλάξεις μέχρι το live)
    —————————————————–
    11.Eσθονία 1.50 !!! (ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση ΕΚΤΟΣ τελικού)
    12.Βοσνία 1.75
    13.Ελλάδα 2.25 🙁 (R.I.P)
    14.Aυτρία 2.80 (Έκπληξη?)
    15.Μολδαβία 3.00
    16.Φινλανδία 4.00
    17.Σαν Μαρίνο 6.00
    18.Μαυροβούνιο 8.00

    • Μικρές οι διακυμάνσεις στις αποδόσεις, νομίζω. Αυτό δείχνει πόσο ρευστά είναι όλα στον ημιτελικό μας. (πχ. Μαυροβούνιο τελευταίο;- αυτό θεωρώ ότι μάλλον θα περάσει!) Σε αυτόν τον ημιτελικό πιστεύω κινδύνεύουν ΟΛΟΙ εξίσου να αποκλειστούν με ΜΟΝΗ εξαίρεση τη Ρωσία (για πρόκριση) και μάλλον Μολδαβία (που τείνει προς αποκλεισμό).

  36. Η σειρα είναι το λιγοτερο..αν ενα τραγούδι αρέσει κ έχει καλη εμφάνιση περνάει όπου κ να το βάλεις.. Δυσκολα για εμας φέτος αλλά όχι ακατόρθωτα

  37. Το οτι η Ελλαδα απο τη μια ειναι στον πατο των στοιχηματων αλλα εχει τετοια αποδοση για προκριση δειχνει οτι εχει πολλες πιθανοτητες να περασει και φετος στον τελικο.Ας μην ξεχναμε οτι ειμαστε 1 μηνα πριν το τελικο και πολλα θα αλλαξουν με τις προβες.Θεωρω οτι 2 εκ των Εσθονιας,Βοσνιας,Ελλαδας μπορει να περασουν στον τελικο και να αφησουν εξω Ολλανδια και Τσεχια.

  38. παρα τα στοιχήματα που δειχνουν ακομα εκτος την ελλαδα νομιζω οτι ετσι οπως διαμορφώθηκε η σειρα θα προκριθούμε…η τσεχια δε θα τα καταφέρει στη θεση που την εβαλαν καθως δυσκολα θα ξεχωρίσει…επίσης μεταξυ Ουγγαρίας Ολλανδίας Κροατίας και Αρμενίας επειδή μαζεύονται πολυ καλα κομματια ενα μαλλον θα μεινει στον ημιτελικο και μαλλον η ολλανδια…βεβαια μου κανει εντυπωση το ποσο ψηλά εχουν την μαλτα η οποια για μενα με ενα κακο λαιβ και με μια μετρια σκηνική παρουσια μπορει να μεινει εκτος οριακα!πάντως μια εκ των βοσνια μαλτα ισλανδια δε θα περασει…μαλλον η βοσνια εν ολιγοις με βαση τα στοιχηματα θεωρω πως θα μεινει εκτός η τσεχια (13η) και οριακα εκτος η ολλανδια και η βοσνια(11η 12η θεση) και στη θεση τους θα περασει η Εσθονία και εστω και οριακα και η ελλαδα!παντως με ένα καλο λαιβ και με με καλη σκηνική παρουσια με χορο ποντιακή ενδυμασία κλπ νομιζω οτι όχι μονο μπορούμε να περάσουμε αλλα μπορουμε να εχουμε και ένα καλο αποτέλεσμα στον τελικο…εξάλλου το 90% των τηλεθεατών πρωτη φορα θα ακουσουν τα τραγουδια και το δικο μας ειναι απο αυτα που μουσικα/ρυθμικα σου μενει ευκολα!ελαχιστο ειναι το ποσοστο των τηλεθεατών φαν που ξερουν και τη πιο μικρη λεπτομέρεια για το καθε κομματι

  39. Ολα μα ολα θα κριθουν απο την εμφανιση κ την σκηνικη μας παρουσια! Οι θεσεις και τα στατιστικα δεν εχουν καμια σχεση.. οποια τραγουδια ειναι να περασουν θα περασουν! Εχουμε ενα αδυναμο τραγουδι που απο μονο του δεν λεει πολλα και δεν εχει απηχηση! Εχω επικοινωνησει μ την κυρια Λυραρακη και μου ειπε οτι ειναι αισιοδοξοι και θα βαλουν τα δυνατα τους! Το μονο κατ’εμε που μπορει να μας σωσει ειναι το θεμα του προσφυγικου το οποιο αν γινει μια αξιοπρεπης παρουσιαση θα κεντρισει βλεμματα και ισως ψηφους! Οσο για τα στοιχηματα θα ξεκαθαρισουν ολα στις πρωτες προβες! Δυσκολη η προκριση μας αλλα δεν θεωρω τιποτα απιθανο!

    • Δεν ειμαι ειδημων αλλα θα προτεινα στην Κ.Λυραρακη να βγαλει και αλλο ατομο απο την ομαδα και να προσθεσει ενα μοντελο χορευτη(οπως σωστα εκανε με τον πρωτο) ετσι ωστε να εχει ποντιακο χορο(ΑΥΤΟ μονο θα μπορεσει να μεινει ως εικονα και να παρουμε κανενα ποντο).Τα παιδια ειναι ερασιτεχνες δεν εχουν λαμψη ουτε γκελ αν μεινουν αυτοι ως εικονα καηκαμε.Φοβαμαι επειδη δεν εχουν εμφανιστει σε μεγαλο κοινο μην τα χασουν.Καλυτερα μοντελα χορευτες να πεσει το ματι εκει…εχω διαισθηση οτι μονο αυτο θα τους σωσει.

  40. αν περασουμε δεν θα το αξιζουμε ..θα περασουμε επειδη ειμαστε Ελλαδα οπως περυσι η Ρουμανια αλλα τεσπα..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ