Ο Ogae Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης 2016!

Η Βοσνία – Ερζεγοβίνη θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2016 από τους Dalal Midhat-Talakic, Fuad “Deen” Backovic, Ana Rucner και Jasmin”Jala” Fazlic και το τραγούδι Ljubav Je σε μουσική του Almir Ajanović και στίχους των Almir Ajanović & Jasmin Fazlić, το οποίο θα ακούσουμε στη βοσνιακή γλώσσα.

O Fuad Backović, γνωστός ως Deen είναι γεννημένος στις 12 Απριλίου 1982. Τα πρώτα μουσικά του βήματα τα έκανε στην ηλικία των 12 όταν και κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι. Το 1997 συμμετείχε στη μπάντα Seven Up με την οποία κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ το Otvori oči (Άνοιξε τα μάτια σου) και το Seven. Η μπάντα γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη Βοσνία και στις γειτονικές χώρες όπως η Κροατία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο αλλά διαλύθηκε μετά από τέσσερα χρόνια. Ο Deen κυκλοφόρησε το Poljubi me (Φίλα με) ντουέτο με την Vlatka Pokos. Έχει αποφοιτήσει από το Istituto Marangoni με πτυχίο στη Μόδα και τώρα κάνει το μεταπτυχιακό του. Ο Deen εκπροσώπησε τη χώρα του το 2004 με το τραγούδι In The Disco, καταλαμβάνοντας την 9η θέση με 91 πόντους.
Η Dalal MidhatTalakić  γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1981, είναι μία τραγουδίστρια R&B,  μέλος του ντουέτου Erato μαζί με την Aida Jašarević. Έχουν κυκλοφορήσει 2 άλμπουμ το Backstage και το Make up. Είναι γνωστή για τις επιδόσεις της στο Sarajevo Jazz club Monument και για την παρουσίαση  του Amazing Grace στην συναυλία που δόθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου το 2015.
Η Ana Rucner γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1983 και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Η μητέρα της, Snježana, βιολοντσελίστρια, είναι σολίστ στο Εθνικό Κροατικό Θέατρο και ο πατέρας  της, Dragan, είναι βιολιστής, σολίστ στη Φιλαρμονική του Ζάγκρεμπ. Είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ερμηνεύτριες της Κροατίας με συναυλίες σε όλο τον κόσμο, στην Κίνα, την Κορέα, την Ιαπωνία, τη Ρωσία, την Ινδία, τις Σκανδιναβικές χώρες, κλπ. Το μοναδικό της στιλ, ήταν η πρώτη που έπαιξε ηλεκτρονικό βιολοντσέλο, την έκανε δημοφιλή στους νέους. Η Ana έχει παίξει μαζί με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σλοβενίας και τον διεθνή Lalo Schifrin. Επίσης έχει συνεργαστεί με τον David Müller, μέλος του κουαρτέτου Il Divo. Έχει κυκλοφορήσει τα άλμπουμ For little Angels, Classical Lullabies, eXpression rock classic και World classics & Croatian beauties.
Ο Jasmin Fazlić γεννημένος στις  16 Οκτωβρίου 1986, γνωστός ως  Jala ή Jala Brat, είναι ο ράπερ της ομάδας. Είναι ο ιδρυτής του hip-hop γκρουπ BluntBylon και ο ιδρυτής του στούντιο μουσικής Red Eye Vision στην Vogošća. Σαν σόλο καλλιτέχνης έχει κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ με τους τίτλους Replay, Rijec na rijec και Pakt sa djavolom.

Μπορείτε να δείτε όλα τα άρθρα για τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη εδώ.

Το Ljubav Je θα διαγωνιστεί στο 2ο μισό του 1ου Ημιτελικού στις 10 Μαΐου 2016.

Ljubav je

Trebat ce mi tvoje tijelo
Kad oci zatvorim
Oko mene sve je bijelo
Cak i sivi zidovi

Neman kome da se vratim
Samo tebi vjerujem
Dugove cu sve da platim
Na ljubav se zaklinjem

Ljubav je zacarani krug
Svako dode na svoj red
Svako plati svoj dug
Ljubav je sve što imamo
Svako bira svoj grijeh
Jedno drugom praštamo…
Praštamo

Tako trebam tvoje tijelo
Kad oci zatvorim
Srce se u tebe klelo
Kako da ti oprostim

Nemam kome da se vratim
Samo tebi vjerujem
Dugove cu sve da platim
Na ljubav se zaklinjem

Mjesto kapetana budem biro sam da budem pirat
Mjesto sretan da budem biro sam tugu u inat
Moja prica je rulet ulažem ne znam kasirat
Njenim ocima uklet viš se ne znam nasmijat
Pa me mami toplinama nakon case dvije vina
Al ona nije ta što ce mi sutra roditi sina
Opet ni jedna ne zna me tako magicno dirat
Opet tragicno pijan, jer djavo ne da mi mira!

Ljubav je zacarani krug
Svako dode na svoj red
Svako plati svoj dug
Ljubav je sve što imamo
Svako bira svoj grijeh
Jedno drugom praštamo
Praštamo

Η αγάπη είναι

Θα χρειάζομαι το σώμα σου
Όταν κλείνω τα μάτια μου
Όλα γύρω μου είναι λευκά
ακόμα και οι γκρίζοι τοίχοι

Δεν έχω κάπου να επιστρέψω
Πιστεύω μόνο σε’σένα
Θα πρέπει να πληρώσω όλα μου τα χρέη
Ορκίζομαι στην αγάπη

Η αγάπη είναι ένας φαύλος κύκλος
Όλοι παίρνουν σειρά
Όλοι θα πληρώσουν τα χρέη τους
Η αγάπη είναι όλα όσα έχουμε
Όλοι διαλέγουν τη δική τους αμαρτία
Συγχωρούμε ο ένας τον άλλον,
Συγχωρούμε

Χρειάζομαι το σώμα σου
όταν κλείνω τα μάτια μου
Έχω ορκιστεί σε’σένα
Πώς μπορώ να σε συγχωρέσω;

Δεν έχω κάπου να επιστρέψω
Πιστεύω μόνο σε’σένα
Θα πρέπει να πληρώσω όλα μου τα χρέη
Ορκίζομαι στην αγάπη

Αντί να είμαι καπετάνιος, διαλέγω να είμαι πειρατής
Αντί να είμαι χαρούμενος, διαλέγω τη λύπη
Η ιστορία μου είναι μια ρουλέτα, μόνο πληρώνω, ποτέ δεν κερδίζω
Με στοιχειώνουν τα μάτια της, δεν μπορώ να γελάσω πια
Έπειτα με σαγηνεύει με τη ζεστασιά της μετά από κανά δυο ποτήρια κρασί
Μα δεν είναι η μόνη που θα γεννήσει το γιο μου
Μα είναι η μόνη που μπορεί να με αγγίξει τόσο μαγικά
Και τώρα είμαι πάλι μεθυσμένος επειδή ο διάβολος δε με αφήνει να ησυχάσω

Η αγάπη είναι ένας φαύλος κύκλος
Όλοι παίρνουν σειρά
Όλοι θα πληρώσουν τα χρέη τους
Η αγάπη είναι όλα όσα έχουμε
Όλοι διαλέγουν τη δική τους αμαρτία
Συγχωρούμε ο ένας τον άλλον,
Συγχωρούμε

———————————————————————————————————————————————–
Ελευθερία Παπαχριστοδούλου
Ελένη Βράχα
Λουκάς Βλαβιανός

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. και μονο που επιμενουν στην γλωσσα τους και στην βαλκανικη μουσικη χωρις να αντιγραψουν ενα ποπ αγγλοσουξεδακι ειναι αξιοι επαινων!θα ηθελα να το δω τελικο!

  2. Το μοναδικο τραγουδι του ημιτελικου που ειναι στο ιδιο μουσικο υφος με το δικο μας. Στα θετικα η βοσνιακη γλωσσα. Στα αρνητικα το ραπ που στο συγκεκριμενο τραγουδι προκαλει μια ενοχληση. Απο το στησιμο στη σκηνη θα εξαρτηθει το αν θα προκριθει.

  3. ωραια συμμετοχη!μου αρεσει η βαλκανικη μουσικη στο κομματι και η γλωσσα τους ειναι πολυ ευηχη!σιγουρα οχι η καλυτερη τους συμμετοχη αλλα αξιζει να προκριθει!7/10 και 24ο στη καταταξη μου!θεωρω λογω συμμαχιων θα προκριθεί(7ομε 10ο) και θα τερματισει καπου στην 20αδα 16ο με 20ο!!

  4. Άνετα περνάει για τραγούδι του Γονίδη ft Master Tempo.
    Δε μου αρέσει 🙁 Aπό τις πιο αδύναμες συμμετοχές της Βοσνίας.
    Λογικά εκτός Τελικού (για πρώτη φορά) εκτός κι αν τα κάνει θάλασσα καμιά Κύπρος ή Κροατία.
    5/10
    #36/43
    #16/18
    Καλή επιτυχία !!!

  5. Δεν νομίζω ότι έχει ελπίδες για τελικό ειδικά στην ημιτελικό που είναι! Καλή τύχη του χρόνου!

  6. Προσωπικά, δεν μου αρέσει το κομμάτι και θα είναι πολύ άδικο να προκριθεί εις βάρος καλύτερων συμμετοχών, πιστεύω ότι αν το live είναι καλό έχει κάποιες ελπίδες, αλλά και πάλι δύσκολα τα πράγματα… 5/10, #36/43 και #16/18.

  7. Δεν απέχει πολύ από τα ακούσματά μας αλλά δεν μου αρέσει, χωρίς να σημαίνει πως είναι και κακό. Κι εγώ βάζω στα θετικά του πως είναι στη γλώσσα τους. Καλή επιτυχία εύχομαι. My #38/40

  8. Γενικά βλέπω ότι παίζει χαμηλά..εμένα μου αρέσει η μουσική του κ θέλω κ τραγούδια που να ξεφεύγουν από τα σουηδικά ποπάκια..αν περασει οριακά

  9. Φαντάζεστε να παίζετε η 10η θέση μεταξύ Ελλάδας και Βοσνίας και να περάσει αυτό το πράγμα ..μακρυά :p

  10. πολυ ωραιο τραγουδι απο την Βοσνια η αγαπημενη μου συμμετοχη ειναι του 2012 (λατρεια!!!)

  11. Πολυ ωραια η μουσικη του , αυτος που γενικα με χαλαει ειναι ο Deen, αισθανομαι σαν να μην το νιωθει το τραγουδι, δεν μου το μεταβιβαζει. Το ρεφραιν ειναι σε ορισμενα σημεια αδυναμο, αλλα τα κουπλε ειναι αρκετα καλα και το ραπ δενει, απλα θα επρεπε να ειναι πιο λιγο. Σε συνολο μια καλη συμμετοχη που θα μπορουσε ομως να ειχε απογειωθει. 7/10 και 21/43, 9ο στον ημιτελικο.
    Δεν ειμαι σιγουρος για την τυχη του, πιστευω εχει αρκετες πιθανοτητες, δεδομενου της δυναμικης που εχει η Βοσνια, αλλα δεν αποκλειω και ενα απροσμενο αποκλεισμο.

  12. αν κάνουν καμια βλακεία οι επίτροποι και αποκλείσουν αυτην την τραγουδάρα θα φάνε πολύ ξύλο. οχι απ το ντουετάκι και την τσελίστρια, αλλά απ τον αγριοραπά που μπαίνει στο τέλος κι αναστατώνει το σαράι.

  13. Δεν ειναι ασχημο..ομορφη μουσικη παραδοσιακη μη αγγλοφωνο τραγουδι απ τα λιγα φετος,θα θελα να το δω στον τελικο!αλλα δεν ειμαι σιγουρη για το αν θα περασει,ειναι δυσκολο να προβλεψεις το οτιδηποτε σε μια τοσο απροβλεπτη χρονια!

  14. Λατρεύω τη γλώσσα ..επιτέλους ένα κομάτι που θυμίζει από που είναι…αρκετά με τα αμερικανικού τύπου όλα,στα αγγλικά τραγούδια που δεν ξέρεις από που κρατά η σκούφια τους..θα φανώ παλιομοδιτης ..αλλά ο θεσμός πρέπει να γυρίσει στις γλώσσες της κάθε χώρας και στην.ζωντανή ορχήστρα..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ