Ο Ogae Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν 2016!

Το Αζερμπαϊτζάν θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2016 από την Samra Rahimli και το τραγούδι Miracle σε μουσική και στίχους των Amir Aly, Jakke «T.I Jakke» Erixson και Henrik Wikström, το οποίο θα ακούσουμε στην αγγλική γλώσσα.

Η Samra Rahimli είναι μια ανερχόμενη τραγουδίστρια από το Αζερμπαϊτζάν, γεννημένη στις 19 Οκτωβρίου 1994. Η πρώτη της προσπάθεια έγινε στα 16 της όταν συμμετείχε στα προκριματικά για την εκπροσώπηση της χώρας το 2012. Αν και δεν κέρδισε, εντυπωσίασε το κοινό ως η νεαρότερη διαγωνιζόμενη και συνέχισε σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Αζερμπαϊτζάν.
Η Samra επέστρεψε στα φώτα της δημοσιότητας όταν το 2015, έφτασε στους προημιτελικούς του The Voice of Turkey. Όταν το The Voice ξεκίνησε στη χώρα της το 2015, συμμετείχε και εκεί όπου έφτασε μέχρι τον τελικό.
Οι μουσικές επιρροές της Samra είναι οι Aretha Franklin, Diana Ross και η Beyoncé και έχει όνειρο να συμμετέχει στο μιούζικαλ Dreamgirls. Τώρα επικεντρώνει όλες της τις δυνάμεις στο διαγωνισμό της Eurovision και το τραγούδι της Miracle που αφορά ένα δύσκολο χωρισμό.
«Έχω περάσει και εγώ ανάλογη κατάσταση. Δεν είναι ποτέ εύκολο να αφήνεις κάποιον αλλά πρέπει να παραμένεις δυνατός και να συνεχίζεις», εξηγεί.

Μπορείτε να δείτε όλα τα άρθρα για το Αζερμπαϊτζάν εδώ.

Το Miracle θα διαγωνιστεί στο 2ο μισό του 1ου Ημιτελικού στις 10 Μαΐου 2016.

Miracle

You got in my head, boy, like a song
That I kept on singing, all along
But the radio stopped to play us long ago, long ago

Guess I’ve had enough, boy, guess I’m done
Like a burning fire, now it’s gone
Thought I saw myself in you
I made a mistake,
there’s nothing to say
I’m walking away

Gonna take a miracle, oh oh
Gonna take a miracle to heal this love
Baby I won’t stay another night
This time I say good bye, I’m letting you go

Gonna take a miracle, oh oh

It was a one way road for you and I
Yeah, we built this castle based on lies
And now we have hit the point of no return
We crash and we burn, you live and you learn

Gonna take a miracle, oh oh
Gonna take a miracle to heal this love
Baby I won’t stay another night
This time I say good bye, I’m letting you go

Gonna take a miracle, oh oh
Gonna take a miracle to save us now
And I won’t pretend to be alright
my heart is on the line, our end is my start

Gonna take a miracle, oh oh
Gonna take a miracle to save us now

Gonna take a miracle, oh oh
Gonna take a miracle to save us now

Θαύμα

Μπήκες μέσα στο μυαλό μου, αγόρι, σαν τραγούδι
Που παιζόταν διαρκώς από την αρχή
Αλλά το ραδιόφωνο σταμάτησε να μας παίζει
πολύ καιρό πριν, πολύ καιρό πριν

Υποθέτω πως άντεξα αρκετά, αγόρι,
Υποθέτω πως τέλειωσα
Σαν μια φωτιά που έκαιγε και τώρα έσβησε
Νόμιζα που είδα τον εαυτό μου σε’σένα
Έκανα λάθος, δεν έχω τίποτα να πω
Αποχωρώ

Θα χρειαστεί ένα θαύμα, ω ω
Θα χρειαστεί ένα θαύμα να γιατρέψει την αγάπη αυτή
Μωρό μου, δε θα μείνω άλλο βράδυ
Αυτή τη φορά λέω αντίο, σε αφήνω ελεύθερο

Θα χρειαστεί ένα θαύμα, ω ω

Ήταν μονόδρομος για’σένα κι εμένα
Ναι, χτίσαμε αυτό το κάστρο με βάση τα ψέματα
Και τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο που δεν έχει γυρισμό
Χτυπάμε και καιγόμαστε, ζεις και μαθαίνεις

Θα χρειαστεί ένα θαύμα, ω ω
Θα χρειαστεί ένα θαύμα να γιατρέψει την αγάπη αυτή
Μωρό μου, δε θα μείνω άλλο βράδυ
Αυτή τη φορά λέω αντίο, σε αφήνω ελεύθερο

Θα χρειαστεί ένα θαύμα, ω ω
Θα χρειαστεί ένα θαύμα για να μας σώσει τώρα
Και θα προσποιηθώ πως είναι όλα εντάξει
η καρδιά μου κινδυνεύει, το τέλος μας είναι η αρχή μου

Θα χρειαστεί ένα θαύμα, ω ω
Θα χρειαστεί ένα θαύμα για να μας σώσει τώρα

Θα χρειαστεί ένα θαύμα, ω ω
Θα χρειαστεί ένα θαύμα για να μας σώσει τώρα

———————————————————————————————————————————————–
Ελευθερία Παπαχριστοδούλου
Αλέξανδρος Λιάπης
Λουκάς Βλαβιανός

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν έχουν βαρεθεί τις σουηδικές εισαγωγές; Anyway, συμπαθητικό κομμάτι, μου θύμισε λίγο το My Heart Wants Me Dead, αλλά μοιάζει λίγο πιο παλιό. Είμαι πολύ περίεργος σχετικά με το staging, δεδομένου του ότι όπως το ακούω χρειαζεται 4-5 άτομα στα φωνητικά για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Αλλά πιστεύω πως και πάλι θα κάνουν κάποιο “θαύμα” επί σκηνής (αν και το περσινό τους staging ήταν χάλι). Καλή επιτυχία! My #16/43

  2. Καλο τραγουδακι που ισως μπει οριακα στην δεκαδα,παιζει να μην καλα αν εχει αδιαφορη παρουσιαση..

  3. ‘Εχω φάει τρομερό κόλλημα με αυτό το τραγούδι.Η πρώτη φορά που μου αρέσει τραγούδι αυτής της χώρας.Δεν κερδίζει αλλά αν κέρδιζε θα χαιρόμουν πραγματικά.Ελπίζω μόνο φωνητικά να μην με απογοητεύσει όπως η περσινή μου αγαπημένη Elhaida…

  4. Άλλο ένα συνηθισμένο τραγούδι με τη γνωστή εισαγωγή. Ένα τέτοιο τραγούδι μπορεί εύκολα να μείνει εκτός αν έχει αδιάφορη παρουσίαση, αλλά επειδή το Αζερμπαϊτζάν επενδύει πολύ στη σκηνική παρουσία μάλλον θα ετοιμάσουν κάτι ωραίο (κάτι που θα φανεί στις πρόβες βέβαια). Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θεωρώ ότι θα προκριθεί, θέλω όμως να δω το live για να έχω μια ξεκάθαρη εικόνα.
    Υ.Γ.: Στη σειρά εμφάνισης φοβάμαι δυο πράγματα: 1. Το ενδεχόμενο να εμφανιστούμε πρώτοι στη σκηνή, 2. Να μας “στριμώξουν” ανάμεσα σε μεγάλα φαβορί (Ουγγαρία, Ρωσία π.χ.). Δεν ξέρω πιο από τα δύο είναι το χειρότερο βέβαια….το καλύτερο θα ναι να μας βάλουν πριν τις διαφημίσεις αλλά δεν το νομίζω.

  5. Καθαρά σουηδικό κομμάτι,Δεν μου αρέσει πάρα πολύ,το έχω μεταξύ 15-20 στον τελικό..Καλή επιτυχία

  6. Αλλο ενα σουηδικο κομματι για τους Αζερους. Δεν μου αρεσει. Δεν θα το ηθελα καν τελικο.

  7. Βαριέμαι για άλλη μια χρονιά το Αζερμπαϊτζάν. Συμπαθές το άσμα αλλά ως εκεί. Σ’ έναν ημιτελικό καρμανιόλα σαν τον 1ο δεν θα με χάλαγε να αποκλειστεί.

  8. Σαν να ακούω κομμάτι από το melodifestivalen…Έχω την περιέργεια να δω το τι θέση θα πάρουν οι Αζεροι σε περίπτωση που στείλουν ένα δικό τους κομμάτι, θα πατωσουν!

  9. Αρκετά Καλό αλλά πολύ προβλεψιμο. Αν έχεις ακούσει το πρώτο λεπτό έχεις ακούσει όλο το τραγούδι. Καλή η ερμηνεύτρια αλλά το Αζερμπαϊτζάν πρέπει κάποτε να αποφασίσει να πρωτοτυπησει και να μην στέλνουν μονίμως σουηδικες κονσέρβες. 7/10 22/43 και 10ο στον ημιτελικό. Πιστεύω ότι μάλλον θα περάσει στον τελικό, αν και το Αζερμπαϊτζάν τα τελευταία δύο χρόνια περνάει μονίμως οριακά μέσω επιτροπών. Εξαρτάται και από την παρουσίαση αλλά λογικά θα βρεθεί στην 20άδα.

  10. πολυ καλο τραγουδι απο τους Αζερους η αγαπημενη μου συμμετοχη ειναι του 2014 που ειναι και το πιο αδικημενο τραγουδι αυτης της χωρας

  11. πολυ καλοδουλενενο κομματι απο μια πολυ ωραια παρουσια!!αν και οι στιχοι ειναι λιγο κλισε η μουσικη ειναι πολυ σύγχρονη και σου μενει!σίγουρα τελικο και με μια καλη σκηνικη παρουσια μπορει να βρεθει ψηλα!8/10 13ο στη κατάταξη μου 2ομε 4ο στον ημιτελικο 7ομε 12ο στο τελικο!!

  12. Για εμένα είναι από τα μεγάλα φαβορί. Μπορεί να μην φαίνεται τώρα αλλά πιστεύω θα φανεί στις πρόβες τον Μάιο! Έχει ένα μυστήριο και δραματικό τόνο το τραγούδι. Θυμίζει Lorde η εμφάνιση της. Μαζί με την Ουκρανία ξεκάθαρα τα δύο αγαπημένα μου φέτος με το Miracle να το έχω ακούσει πάρα πολλές φορές! Καλή επιτυχία!

  13. εχω φάει μεγάλο κώλυμα με αυτό το τραγούδι…. είναι το μόνο που μου αρέσει φέτος πραγματικά και θεωρό ότι με μια καλή σκηνική παρουσία και εννοείτε καλά φωνητικά χτυπάει άνετα 5αδα το Αζερμπαϊτζάν σε μια τόσο μίζερη χρονιά !!!

  14. Μου άρεσε πολύ από την πρώτη στιγμή που το άκουσα, μπορεί να περάσει με ένα καλό live στον τελικό, από εκεί και μετά όμως, επιφυλάσσομαι για την τύχη του. 8/10, #5/43 και #4/18.

  15. Aπό τα “πιασάρικα” ποπ αυτό κερδίζει στη λίστα μου άλλα υποτιθέμενα φαβορί τύπου Ρωσία, Γαλλία, Ουγγαρία κτλ…
    Αναμένοντας το live…
    Θεωρητικά προκρίνεται από τον εξαιρετικά ανταγωνιστικό α’ ημιτελικό αν και είναι στο γκρουπ των συμμετοχών για τις οποίες διατηρώ τις επιφυλάξεις μου (Κροατία, Κύπρος, Ισλανδία)
    9/10
    #4/43
    #3/18
    Καλή επιτυχία!
    ΥΓ : Νομίζω επιβάλλεται κάποια στιγμή για τους Αζέρους να σταματήσουν τις εισαγωγές από Σουηδία μεριά…

  16. Καλό όχι βέβαια να ξετρελαθείς κ δε θυμίζει σε τίποτα Αζερμπαιτζαν, όπως παλιότερες συμμετοχές..για 10αδα σίγουρα νομίζω

  17. ακομη μια σκανδιναβικη συμμετοχη απο το αζερμπαιτζαν ακομη μια χρονια!θα ηθελα πολυ να αποκλειστει το εν λογω κομματι διοτι δεν ξεχναω τα λαδωματα που εκανε η χωρα ολα τα προηγουμενα χρονια!ασε που κανονικα θα επρεπε να μη συμμετεχει!
    και κατι ακομη εχω κουραστει να ακουω ψευτοσουξεδακια στην αγγλικη γλωσσα!ελεος πια νισαφι!κατι τετοια ακουω και χαιρομαι που η ελλαδα φετος διαφερει!

  18. Το υπεραγαπω!! Αξιζει μια καλη θεση,πολυ ωραια φωνη και το κομματι μοντερνο κ καλοδουλεμενο!το Αζερμπαιτζαν δε με εχει απογοητευσει ποτε,εχει καθε χρονο δυνατες συμμετοχες!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ