OGAE International: Ξεκίνησε η ψηφοφορία για το Poll του 2016!

Ένα από τα πιο αναμενόμενα polls για τον διαγωνισμό της Eurovision ξεκίνησε σήμερα! Πρόκειται για το OGAE International Poll που ψηφίζεται παραδοσιακά μόνο από τα μέλη του OGAE κάθε χώρας και ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2007. Οι ψήφοι αντικατοπτρίζουν το γούστο των φανατικών του διαγωνισμού και δεν αποτελούν πρόβλεψη για το εκάστοτε βραβείο.

Τα μέλη του OGAE Greece θα κατατάξουν και τις 43 συμμετοχές του φετινού διαγωνισμού με σειρά, από το καλύτερο ως το χειρότερό τους τραγούδι. Ένα σύστημα που ξεκίνησε από πέρσι και θεωρείται πετυχημένο, καθώς οι ψηφοφόροι ακούνε αναγκαστικά όλες τις συμμετοχές. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως τα υπόλοιπα club της Ευρώπης ακολουθούν το ίδιο σύστημα για την κατάρτιση της δεκάδας τους.

Μέχρι στιγμής οι νικητές του poll κάθε χρονιάς ήταν οι εξής (με τονισμένους χαρακτήρες η νικήτρια χώρα και η θέση της – αν αυτή ήταν διαφορετική):

2007: Σερβία (184 βαθμοί)

2008: Σουηδία (308 βαθμοί)

Ρωσία (9η θέση)

2009: Νορβηγία (304 βαθμοί)

2010: Δανία (220 βαθμοί)

Γερμανία (3η θέση)

2011: Ουγγαρία (277 βαθμοί)

Αζερμπαϊτζάν (7η θέση)

2012: Σουηδία (375 βαθμοί)

2013: Δανία (374 βαθμοί)

2014: Σουηδία (354 βαθμοί)

Αυστρία (4η θέση)

2015: Ιταλία (367 βαθμοί)

Σουηδία (2η θέση)

Θα προβλέψει άραγε το poll του OGAE International τον φετινό νικητή; Θα ξέρουμε σε λίγες εβδομάδες όταν θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα!

Αντώνης Καρατζίκος

58 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε μια τοσο απροβλεπτη χρονια δεν νομιζω.Παντως εχω μια διαισθηση οτι σπρωχνουν την Ουκρανια να κερδισει.Για να δουμε…!

      • Καθαρα πολιτικο και επρεπε να ειχε κοπει.Απλα η Ουκρανια απο τοτε με την Ρωσσια εχει παρει περισσοτερα απο οσα αξιζει εδω το τικ τοκ η βλακεια βγηκε 6 δεν νομιζω να το ξανακουσε κανεις.Επειδη πιστευω στα στημμενα αποτελεσματα οπως περσυ θα σπρωξουν Ουκρανια παρα πολυ ελπιζω να μην κερδισει.

    • Περισσοτερο ιστορικο θα το λεγα! Το πως το εκλαμβανει ο καθενας ειναι δικο του θεμα…καλλιστα θα μπορουσε να κριθει πολιτικα στοχευμενο αλλα για μενα υπερισχυει το ιστορικο περιεχομενο που ναι μεν περιλαμβανει πολιτικο ενδιαφερον αλλα δεν ειναι αυτο που κυριαρχει…ειναι το αγαπημενο μου κομματι για φετος κ ελπιζω να παει οσο το δυνατον καλυτερα! ( το τικ τοκ εμενα μ αρεσε αλλα τεσπα)

  2. Η Ρωσία έχει κερδίσει ήδη.
    Έχει όλο το πακέτο: πολύ ωραίο τραγούδι,εξαιρετικό τραγουδιστή και έναν Φωκά που θα μεγαλουργήσει.
    Να δούμε ποία χώρα θα είναι δεύτερη.

    • Θεωρώ αδύνατο αυτό το παρωχημένο αδιάφορο ποπάκι να πάει καλά στις επιτροπές ή και να κερδίσει το televoting. Υπάρχουν πολλά τραγούδια με πολύ περισσότερο χαρακτήρα.

      • Όπως? Πιστεύω η Ρωσία έχει αρκετά ελκυστικό πακέτο και η σκηνική παρουσία θα της δώσει ένα ακόμα στοιχείο που πολύ πιθανόν να λείπει από τις υπόλοιπες μπαλάντες που θεωρούνται διεκδικητές. Και γιατί να μην κερδίσει τους κριτές? Εδώ κέρδισε το heroes πέρσι.

      • Οι γνωμες υπαρχουν για να εχουμε ο καθενας απο μια. Δεν υπαρχει σωστο και λαθος. Συμφωνα με το δικο μου γουστο υπαρχουν τουλαχιστον 15 με 20 τραγουδια που ειναι ΠΙΟ ελκυστικα απο της Ρωσιας φετος.
        Οπως της Εσθονιας, Γαλλιας, Γερμανιας, Αζερμπαιτζαν, Νορβηγιας, Ισλανδιας, Μαλτας, Ουγγαριας, Βουλγαριας, Κυπρου κοκ.
        Σορρυ.

      • Μα εγώ δεν πάω να επιβάλω καμιά άποψη. Απλά λέω τι βλέπω βασισμένο σε επιχειρήματα τώρα αν εσύ βλέπεις 15 ωραιότερα τραγούδια από το μελλοντικό νικητή με γεια σου και καμάρι σου, μην βγαίνετε όμως μετά και αρχίζετε τις κλάψες στα forum γιατί νίκησε δεν θα το αντέξω!

      • Ε οχι και δεν πας να επιβαλεις τη γνωμη σου υπερ της Ρωσιας….Εχεις κανει 40 ποστ υπερ της Ρωσιας και εχεις και τη φατσα του τραγουδιστη της στο προφιλ σου. Εξυπνα παιδια ειμαστε. λολ
        Να ξερεις οτι υπαρχουν καποιοι που ασχολουμαστε με τη γιουροβιζιον τοσο οσο. Δε θα βαλουμε και τα κλαματα λολ. Βγει δε βγει η Ρωσια δε θα μου δωσει να φαω.

      • Εντάξει φίλε είπαμε ο καθένας έχει την άποψή του και βάζει ότι θέλει αν θέλει στο προφίλ του!

  3. Μερικές χρονιές οι προβλέψεις για τον νικητή έπεσαν έξω. Έχω την αίσθηση ότι θα βγάλουν πρώτη τη Ρωσία δεδομένου ότι είναι μεγάλο φαβορί. Αλλά σίγουρα τα πράγματα είναι απρόβλεπτα κάθε χρόνο και ειδικά φέτος.

  4. Εγω λέω ότι ο ogae θα βγάλει πρώτη την ρωσία και στον διαγωνισμό θα κερδίσει η Νορβηγια
    OGAE:Ρωσια
    Eurovision:Νορβηγια

    • Δεν θεωρώ πως θα βγει η Νορβηγία φέτος πρώτον γιατί το τραγούδι σε όλα τα top eurovision των φαν π ψηφίζουν κάθε χρόνο φανατικά είναι σε θέσεις από 16-8 πλην πολύ λίγων εξαιρέσεων..αλλά κ αυτο να μην κοίταγα..γιατί δε ψηφίζουν μόνο αυτοί αλλά χιλιάδες κόσμος…πες ότι αυτό δεν υπήρχε..φέτος εκτός της Ρωσίας π είναι κ το δικό μ φαβορί..οι βαλκανικες χώρες και οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης έχουν καλά τραγούδια και οι ψήφοι λόγω του ότι μπήκαν χώρες π δεν συμμετείχαν προηγ χρονιές η δε προκρίθηκαν π φέτος θα μπουν.. Βλέπε Ουκρανία.. Βουλγαρία..Κροατία και άλλες οι ψήφοι θα μοιραστούν το σκάνδ.μπλοκ είναι αδύναμο φέτος. Μόνο η Νορβηγία όπως λες έχει ελπίδες να πάει καλά αλλά δε νομίζω με τόσο καλά τραγούδια π παίζουν σε Βαλκάνια κ κέντρ.ευρωπη γενικά να δώσουν το δωδεκαρι τους στη Νορβηγία θα δεις ψηλες βαθμολογίες να μοιράζονται ακόμα και σε Γαλλία π αξίζει κ κανένας δε τη ψηφίζε..είναι εύλογο να αλληλοψηφιστουν και να μοιραστούν οι ψήφοι. Κ δε θεωρώ πως ο μεγάλος νικητής θαχει τεράστια διαφορά λόγω αυτού π σας προανεφερα.οι ψήφοι στο χάρτη πάνω Σκανδιναβία κ βαλτικες χώρες θα μοιραστούν στα τρία η τέσσερα Νορβηγία Σουηδία οκ και Λετονία Εσθονία δε θεωρώ πως θα πάρουν δωδεκαρια από δω κάτω πιο χαμηλά.τα δωδεκαρια θα πάνε σε Ρωσία Ουκρανία κάποια σε Σερβία Ουγγαρία και κάποια δεκαριά η δωδεκαρια σε κροατια..αν έχει καλή σκηνική παρουσία.

  5. Ελπιζω να μην κερδισει η Ρωσια παντως,ουτε στον OGAE διαγωνισμο αλλα ουτε στην Eurovision τον Μαη φυσικα.
    Ενα απλα μετριο ποπ τραγουδακι της σειρας & να μας το παρουσιαζουν ως το μεγαλο φαβορι για φετος?? Απλα ΕΛΕΟΣ.
    Δεν το εχω ουτε καν μεσα στην δεκαδα μου στον 1ο Ημιτελικο!
    11ο στον Ημιτελικο & στο τοπ25 μου στην γενικη καταταξη.

  6. Aν το πάρουμε σε θέμα τραγουδιού θα ήθελα να κερδίσει η Λετονία καθώς δεν έχει κερδίσει ποτέ και το τραγούδι πληρεί τις προϋποθέσεις ώστε να κερδίσει.Η Ρωσία για μένα δεν είναι φαβορί καθώς είναι ένα συνηθισμένο τραγούδι και το πολύ να φτάσει μέχρι την 5 θέση για παραπάνω δεν αξίζει.

    • Μαλλον δεν θυμασαι το απαισιο “i wanna” με το οποιο κερδισε το 2002.Γενικα αντιπαθω τις βαλτικες χωρες ποτε δεν μας ψηφιζουν και γενικα δεν μας χωνευουν οποτε ελπιζω και φετος με γιουσουφακια που στελνουν να πατωσουν.Σαφως η Ρωσσια ειναι ανωτερη τους φετος το τραγουδι ειναι δυναμικο και μπορει να εντυπωσιασει σκηνικα(γιατι περσυ η Σουηδια με το κλεμμενο τραγουδι τι θα ηταν χωρις το κλεμμενο κολπο με το ανθρωπακι που εγινε ομπρελα?Μια μετριοτητα).Βεβαια αν μια χωρα ειχε κατι φοβερο οσο και και αν δεν ηθελα θα την στηριζα χωρις να συμπαθω την Κροατια ομολογω με εχει εντυπωσιασει φετος.

  7. Μην ξεχναμε οτι ο Ogae αρεσκεται σε pop της σειρας (βλεπε Sweden 2008) και οτι υπαρχει ΠΑΝΤΑ ενα φαβορι που πατωνει ή δεν περναει καν τελικο. Για μενα το αρτιοτερο τραγουδι και πραγματικα pure art οπως λεμε στο χωριο μου ειναι της Ουκρανιας. Ακουω ευχαριστα και της Γαλλιας. Το φαβορι που θα πατωσει κατ’ εμε ειναι μια εκ των Κροατια, Σερβια, Σουηδια (αναμενω τα polls των Ογκαε για να βγαλω ακρη χαχαχα)…Η νικη θα παει στη χωρα που εχει λεφτα να διοργανωσει τον διαγωνισμο του χρονου..σκεφτειτε ποιες ειναι οι επιλογες. Μαυρο αλογο η Γερμανια

  8. θελω να δω ποσο ψηλα θα φτασουν και φετος φθηνες συμμετοχες τυπου μαλτα και αλλα ποπακια της σειρας και ποσο απατα θα πανε το μαη!βλ.περυσι ισπανια 2014 ισραηλ ενω αντιθετως ποσα κομματια”ιδιαιτερα”θα πατωσουν σε αυτη τη ψηφοφορία ενω το μαη θα βρεθουν μεχρο και στη 10αδα βλ.περυσι λετονια 2013 ελλαδα κλπ. πολυ αναξιόπιστη ψηφοφορία σε σχεση με τα αποτελέσματα τοθ Μαϊου και αυτο εν μέρει λογικο αφου 1ον ειναι ελαχιστος ο αριθμός των ψηφοφόρων σε σχεση με το μαη 2ον το 90% αυτων ειναι τυπικοι eurofan που αρέσκονται μονο σε ποπ της σειρας οπως ειπώθηκε πιο κανω 3ον ειδικά φετος καθοριστικο ρολο θα παιξει η σκηνικη παρουσια και το λαιβ και 4ον ας μη ξεχνάμε τις συμμαχιες των χωρων

  9. Γαλλία δαγκωτό φέτος!Το τραγούδι υπέροχο,ο τραγουδιστης πολυ συμπαθητικός!

  10. Nομίζω η Γαλλία και η Αυστραλία θα κερδίσουν τη ψήφο των OGAE φέτος και η Αυστρία θα είναι η αγαπημένη τους που θα πατώσει τον Μάη.
    Άλλες πιθανές συμμετοχές που θα αρέσουν στα σωματεία των OGAE
    Κύπρος, Λετονία, Ισπανία, Σουηδία (όπως πάντα), Ιταλία και Ρωσία (θα την έχουν όμως κάπου 4η με 8η)

    • Όπως γράφει και το άρθρο, μπορείτε να ψηφίσετε μόνο εφόσον είστε ή γίνετε μέλη του OGAE Greece.

      Αντώνης Καρατζίκος

  11. Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω που πολλοί το λέτε και το ξαναλέτε.
    Η Ρωσία έχει απλό τραγούδι, τίποτα ιδιαίτερο, εκείνο δεν κάνει για πρωτιά, το άλλο είναι χιλιοακουσμένο κτλ. Και ερωτώ: Ήταν ποτέ η eurovision ο προαγωγός και ο πρωτοπόρος της εξέλιξης της μουσικής βιομηχανίας?Μη λέμε άκυρα πράγματα.
    Ναι η eurovision έχει βγάλει κάποια αριστουργήματα αλλά κυρίως έχει βγάλει τραγούδια του σωρού, του ποδιού και της συνταγής. Τραγούδια που ακούγονται μόνο ένα βράδυ και μετά τέλος. Και ειδικά τα 12 τελευταία χρόνια η σκηνική παρουσία και τα visual effect είναι αυτά που καθορίζουν τα περισσότερα.
    Τι πάει να πει είναι απλό ποπάκι. Και τόσα χρόνια τι ψηφίζετε ρε παιδιά? Την ”τραγουδάρα” της Ρουσλάνας, διάφορα εθνοποπ τσιφτετέλια και τραγούδια της συνταγής.Ποιά πρωτοπορία λοιπόν? Που μόνο ένα euphoria έχει βγει!

    Ναι πολύ πιθανό να κερδίσει η Ρωσία με τη συνταγή του Κοντόπουλου.
    Μήπως η μετριότητα το Heroes γιατί βγήκε? Μήπως το εφηβικό ποπάκι της Δανίας το 2013 τι είχε? Μήπως η Αζέρικη σούπα το 2011 ήταν τραγουδάρα? Για να μη πω για άλλους κάκιστους νικητές.Η eurovision είναι ένα μεγάλο τηλεοπτικό γεγονός, είναι τρια βράδια και δεν θα βγάλει τα επόμενα παγκόσμια hits. Ούτε καν εσωτερικής κατανάλωσης! Μπήκε το heroes στο Top50 5-6 χωρών στην Eυρώπη και κάτι τρέχει στα γύφτικα!

    • Είπα ότι το ρώσικο τραγούδι είναι ένα “αδιάφορο ποπάκι” σε σχέση με άλλα φετινά τραγούδια του είδους του με πολύ περισσότερο χαρακτήρα και έμπνευση. Ακόμα και στο χώρο της εμπορικής ποπ υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα πράγματα.
      Και ναι, το Heroes ήταν σαφώς καλύτερο και συνθετικά και στιχουργικά, πολύ πιο σημερινό ως άκουσμα και προφανώς πρωτότυπο ως παρουσίαση.

      • Μάριε δεν απευθύνθηκα σε σένα αλλά γενικά που το διαβάζω από κάποιους.
        Κατ’ αρχήν την παρουσίαση του Ρώσου δδεν την ξέρουμε ακόμα.Μικρές διαφορές, μη παρουσιάζεις το Heroes σαν τραγουδάρα. Κι αυτό πέρασε και δεν ακούμπησε κι αυτό όπως τόσα και τόσα νικητήρια. Με μια σπέσιαλ ιδέα μεν αλλά όχι των σουηδών. Αν κέρδιζαν οι Ιταλοί θα ήταν ένα από τα αξιομνημόνευτα ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ που νίκησαν όπως το Μolitva ας πούμε.
        Και ξαναλέω πως ναι συμφωνώ πως της Ρωσίας είναι ένα αδιάφορο ποπάκι από αυτά που ψηφίζονται κατά κόρον στο διαγωνισμό γιατί έχει ένα πακέτο και μια συνταγή. Και βέβαια σπάνιες είναι οι φορές που τον διαγωνισμό νίκησε το πραγματικά καλύτερο τραγούδι με την πιο πρωτοπόρα σύνθεση.

      • To γεγονός ότι κόπιαρε τρελά κάποιο άλλο παγκόσμιο hit του Guetta το προσπεράσαμε στα ψιλά γράμματα…
        Τέτοια μουσική μας αξίζει?

    • Συμφωνω με ολα εκτος απο το οτι η Δανια το 2013 ηταν ενα απλο εφηβικο ποπακι κ απο το αν εβγαιναν οι Ιταλοι θα ταν κατι το αξιομνημονευτο…για μενα ηταν ενα μετριοτατο κομματι επενδεδυμενο με μια ιταλικη εσανς που ειναι σε πολλους αρεστη κ πουλαει κ πολυ καλες φωνες…τπτ αλλο…θελανε να κανουν κατι grande αλλα ειδικα στο live μ φανηκε σαν μια προχειρη προβα…

  12. Oσο και να θελετε να θαψετε το Heroes, επειδη ειμαι σιγουρος πως οι περισσοτεροι το κανετε επειδη κερδισε την Ιταλια. (που ως Ελληνες αγαπαμε την μουσικη τους),εχει κανει πολυ μεγαλη εμπορικη επιτυχια και κατα πολλους (θα συμφωνησω και εγω) ειναι το δευτερο καλυτερο ακουσμα στη Eurovision πισω φυσικα απο το Euforia.Εχουν υπαρξει πολυ χειροτεροι νικητες βλεπε 2008/2011 /2013για αυτο ας μην λεμε και οτι θελουμε..Αξιος νικητης ο Μανς οπως αξια νικητρια και η Conchita..

  13. Η φετινή eurovision έχει πολλά αξιοπρεπή τραγούδια, όμως για εμένα το πιο “αληθινό” είναι της Ουκρανίας. Σχεδόν απίθανο να νικήσει…. Η Ρωσία το θέλει πολλύ και θα μπορούσε να διοργάνωσει ξανά eurovision. Η Αυστραλία απο την άλλη έχει εξίσου αρκετές πιθανότητες να νικήσει, οχι γιατί έχει τραγουδάρα, απλά γιατί τα συμφέροντα της EBU θέλουν να μας μπαστακοθεί η Αυστραλία για πάντα.
    Η Ιταλία θα άξιζε επίσης την νίκη, πολύ όμορφο τραγουδάκι,αλλά δεν θα το αφήσει η EBU. Οπότε όσοι ονειρεύεστε νικητές τύπου Κροατία, Σερβία, Αρμενία, Κύπρος, απλά δεεεεν…!!! Η eurovision δεν είναι πλέον αυτόνομη και αυθόρμητη όπως ήταν κάποτε.

  14. Ego pali, sunexizo na pisteuo oti I Gallia tha kerdisei kai OGAE S kai ton thesmo kai I Kupros isos petuxei to kalutero apotelesmatis, I Russia…..to blepo xlomo

  15. Το top 10 μου

    1.Ρωσία
    2.Γαλλία
    3.Ουκρανία
    4.Ουγγαρία
    5.Νορβηγία
    6.Ισλανδία
    7.Βουλγαρία
    8.Σερβία
    9.Πολωνία
    10.Αυστραλία

    Τα υπόλοιπα τραγουδάκια απλά δεν ακούγονται… μέχρι το τέλος. Είτε είναι βαρετά είτε ακόμα χειρότερα εκνευριστικά. Ειδικά για Κροατία που λέτε πολλοί απορώ τι του βρίσκετε…

  16. Η πρωτη πενταδα θελω να διαμορφωθει ως εξης ¨
    1.Αυστραλια
    2.Γαλλια
    3.Εστονια
    4.Λετονια
    5.Βουλγαρια
    .
    Απο εκει και περα σιγουρα η Ρωσια θα ειναι μεσα σε αυτην κατι που δεν εχω προβλημα

    Η ουκρανια μονο σε εμενα δεν αρεσει ?,μου θυμιζει πολυ το τραγουδι της Αλβανιας 2012.που απλα με τσιριδες πηρε 5η θεση νομιζω,Βεβαια αυτο εδω ειναι καλυτερο αλλα και παλι δεν συμφωνω του να ειναι τουλαχιστον στη 1η πενταδα του πινακα

  17. Απλα τα πραγματα. Οσοι παρακολουθουμε το διαγωνισμο καποια χρονια μπορουμε να μαντεψουμε πανω κατω.
    Ποιοι εχουν τα καπως καλυτερα τραγουδια φετος;
    Νορβηγια: Ωραιοτατο αλλα παααααααλι βορρας? Φοργκετ…
    Κυπρος: Μολις βγηκε απο το μνημονιο. Φοργκετ….
    Αυστραλια: Με διοργανωση στον….εθελοντη που θα ερθει δευτερος και θα βαλει σταδιο και καποια εστω συμμετοχη χρηματικη ωστε να υποδεχτει τη θριαμβευτρια που δεν θα εχει ετοιμασει ουτε σταδια, ουτε εργαζομενους, ουτε παρουσιαστες κτλ. Αφηστε δε που θα υπαρξουν τρελες αντιδρασεις σε περιπτωση νικης της Αυστραλιας. Φοργκετ…..
    Ουκρανια: Χωρα σε εμπολεμη κατασταση. Ζει απο τα δανεια της ψυχοπονιαρας ΕΕ για το “κακο” που τη βρηκε με τη Ρωσια. Αν θελουν να πληρωνουν και τα δισεγγονα τους μια σκηνη και φωτα για 3 βραδιες…Φοργκετ….
    Σερβιες, Κροατ…..ΦΟΡΓΚΕΤ……
    Ουγγαρια: Θα μπορουσε αλλα υπαρχουν πολυ πιο γερα κομποδεματα εκει γυρω…Φοργκετ…..
    Λεττονια: Υπαρχει ανθρωπος που πιστευει οτι θα κερδισει? Φοργκετ…..
    Εσθονια: Τα ιδια με τη γειτονισσα απανω.. Φοργκετ….
    Ρωσια: Οχι τπτ το ιδιαιτερο αλλα…….ΛΕΦΤΑ ΛΕΦΤΑ ΛΕΦΤΑ
    Οποτε MOSKVA 2017::::PPRIVET

    • Γαλλία?
      Να τονωθεί και το ενδιαφέρον των Γάλλων?
      “I wouldn’t forget”…
      Aρμενία?
      Να μπούνε και λίγο στο μάτι των Αζερμπαϊτζανών?

    • Να σ πω… Πολυ καλυτερα απο Ρωσια τοσο η Γαλλια οσο και η Αρμενια που ειναι συμπαθεστατη και σαν χωρα. Ωστοσο η Αρμενια δε βρισκεται στις χωρες που η ΕΜΠΟΥ θα γουσταρε να παει ο διαγωνισμος (δυστυχως). Η Γαλλια παλι μετα τα τελευταια δεν ειναι και τοσο ασφαλης για διοργανωση. Βεβαια θα μ πεις η Ρωσια δεν ειναι νουμερο ενα στοχος? Ωστοσο στη Ρωσια δε νομιζω οτι θα γινει κατι. Υπαρχει αλλη οργανωση. Και μην ξεχναμε και την υπεροχη διοργανωση του 2009 που εφαμιλλη της δεν εχει υπαρξει μεχρι σημερα.

  18. Το φετινό φαβορί που είναι η Ρωσία, ούτε για πλάκα δεν συγκρίνεται με το περσινό νικητή…Η Σουηδία ήταν πρώτη στα στοιχήματα για 3 ολόκληρους μήνες . ..Τραγούδια όπως της Γαλλίας και της Ουγγαρίας και άλλων χωρών φαίνονται πιο πολύ νικητήρια από ότι της Ρωσίας…αλλά εφόσον η ebu θελήσει την Ρωσία, δεν θα έχουν και πολλές πιθανότητες.

  19. Εγω πιστευω οτι Ρωσια και Σουηδια εχουν τις ίδιες πιθανοτητες νίκες . Και δεδομένου οτι το if I were sorry ειναι διαφορετικο απο τα αλλα και μοντέρνο μπορει να νικησει.Οπως η Λενα που εκανε την διαφορα.

    • Πιο κοντα στο Λενε που εκανε την διαφορα πιστευω οτι ειναι η Ισπανια….κατι μου λεει οτι θα ειναι η εκπληξη…

  20. Όσον αφορά τον πρώτο ημιτελικό η νικήτρια θα ναι η Ρωσία εκτός απροόπτου πάντα. Βέβαια το Μόσχα 2017 δε μου φαίνεται απίθανο. Στον β ημιτελικό η νίκη πιστεύω θα παιχτεί ανάμεσα σε δύο: Ουκρανία κ Λετονία…πιθανότητες έχει κ η Πολωνία παρόλο που σαν τραγούδι δεν μου αρέσει.

  21. Σε ποιον αρέσει η Ρωσία, πραγματικά για μένα εκτός τελικού…
    1. Γαλλία
    2. Ουγγαρία
    3. Λετονία
    4. Κύπρος
    5. Πολωνία
    6. Ελβετία
    7. Ιταλία
    8. Νορβηγία
    9. Αυστρία
    10. Ολλανδία
    11. Κροατία
    12. Βοσνία Ερζεγοβίνη
    13. Γερμανία
    14. Ισπανία
    15. Αυστραλία

  22. Ρωσια η Σουηδία! Ειναι δευτερη στα στοιχήματα η Σουηδία. Τα στοιχηματα εχουν παντα δικιοβγια τα φαβορι.Δεν θα πατωσει.Η θα κερδισει η θα βγει απο 2 εως 4.

  23. Αν το παμε με το ποια χωρα ειναι ασφαλης τοτε πρέπει ο διαγωνισμός να μεινει Σκανδιναβία.

    • Πλακα πλακα οι μονοι που δεν κινδυνευουν ειναι κει πανω. Ωστοσο καμια χωρα δεν εχει τραγουδι για βραβειο. Η Νορβηγια κατι παει να κανει. Ηδη φαγανε το κραξιμο με τη στημενη νικη των Σουηδων. Δεν ειναι και μαστερ στο να διαγωνιζονται με αξιοπρεπεια. Πχ η Κροατια το 1999 με τα πλεημπακ φωνητικα που της εκοψαν ποντους και την επομενη ακριβως χρονια εκανε και η Δανια το ιδιο στη γεφυρα και οχι μονο δεν την εκοψαν αλλα την εβγαλαν και νικητρια και μαλιστα απο το πουθενα. Αλλα γι αυτο εκανε δεκαετια και βαλε να ξαναπαει εκει. Οπως θα γινει και τωρα πολυ φοβαμαι.

  24. Εγω πιστευω οτι αν ο νικητης δεν ειναι η Ρωσια, θα ειναι καποια εκπληξη: Λετονια, Ουγγαρια, Πολωνια, Κροατια κατα κυριο λογο. Γαλλια και Ισπανια εμενα προσωπικα δεν μου λενε κατι, υπερτιμημενες χωρες οπως καθε χρονο χωρις να εχουν κατι αξιολογο. Αζερμπαιτζαν, Ουκρανια και Αυστραλια τις βλεπω για πολυ ψηλα, επισης θα μου αρεσε στο top 10 φετος να ειναι και η Σερβια με την Κυπρο η την Βοσνια. Οσο για μας, αν περασουμε τον ημιτελικο πιστευω οτι θα παμε πολυ καλα γιατι ο ημιτελικος μας ειναι φωτια και σε αυτον ειναι τα περισσοτερα φαβορι.
    Οι χωρες που ψηφισα ειναι: Ρωσια, Ουκρανια, Ελλαδα, Κυπρος, Βοσνια, Αζερμπαιτζαν, Αυστραλια, Πολωνια, Κροατια, Σερβια!!

  25. Και επηδη το φορουμ υπαρχει για να λεμε τη γνωμη μας πολτισμενα κατα την δηκη μου αποψη η Δανια του 2013 ειναι οτι καλητερο εχω ακουσει στην ζωη μου ….ειναι το τραγουδι που με εκανε πραγματικο φαν..και για εμενα καμια ρωσσια δεν θα το καταρηψει ποτε

  26. Παιδια διαβασα ολων τα σχολια και με μερικα συμφωνω…Δεν πιστευω οτι τα φετινα τραγουδια ειναι κακα η αδιαφορα ισως μερικα απο αυτα ειναι τα καλυτερα και ποιο συγχρονα που εχουν βγει ποτε στην Eurovision πχ Γερμανια,Αυστραλια,Λετονια,Κυπρος,Γαλλια κτλ Εδω η παγκοσμια μουσικη βιομηχανια βγαζει τραγουδια που δεν ειναι κατι το ιδιετερο και κανουν επιτυχια.Στην eurovision δεν θα ειχαμε τετοια.Η Ρωσια εχει ενα ωραιο ευδιαθετο τραγουδι που και μενα μου λεει οτι θα κερδισει μετα αλλα ευδιαθετα τραγουδια που θα πανε καλα ειναι της Ισπανιας,Βουλγαριας και της Γαλλιας.Απο μπαλαντες σιγουρα η Αυτραλια και η Κροατια(επιστρεφει ολο το Βαλκανικο μπλοκ θα την ψηφισει).Τωρα η Ουκρανια και η Αρμενια ειναι λιγο μπερδεμενα τα πραγματα ενω και τα 2 εχουν καλη μουσικα και ερμηνια το ενα εχει ως εμποδιο το πολιτικο του περιεχομενο και το αλλο οτι ειναι κατι ιδιετερο.Η Ιταλια και η Γερμανια κερδιζουν στο οτι εχουν καλα τραγουδια αλλα δεν εχουν αυτο που θα σου μεινει στο τελος της βραδιας.Η Ουγγαρια,η Κυπρος και η Λετονια εχουν κατι το χαρακτηριστικο καλα τραγουδια υπεροχες φωνες αλλα λιγους συμμαχους…Η Πολωνια,η Τσεχια και η Νορβηγια καλα τραγουδια που μπορουν να συγκινησουν.Η Σουηδια εχει κατι διαφορετικο που σε καποιους θα αρεσει και σε αλλους οχι.Το Αζερμπαιτζαν και η Σερβια καλα θα τα πανε καλα και λογω τραγουδιου,αλλα και λογω συμμαχιας.Τελος πιστευω Μαλτα(καλο τραγουδι αλλα οχι για Νικη) και Βοσνια(μετριο)ισως πανε καλα χαρη στις προηγουμενες συμμετοχες τους.

  27. Mην σκοτώνεστε να υποστηρίξετε το τραγούδι μας φέτος στο youtube. Εφέτος που η συμμετοχή μας θέλει τη βοήθεια μας, μας αρέσει δεν μας αρέσει πρέπει να το υποστηρίξουμε

    • συγγνώμη αλλά αν δεν μας αρέσει, είναι υποκρισία να το υποστηρίξουμε… Να είμαστε δίκαιοι με τον εαυτό μας

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ