ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Ο εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision 2016!

Μετά από οκτώ προκριματικούς γύρους, ένα ημιτελικό και ένα δαιδαλώδες σύστημα προκρίσεων, 28 αρχικά συμμετοχές που στην πορεία έγιναν 27 (αφαιρέθηκε μία από τον LRT), ο μαραθώνιος της εθνικής επιλογής Eurovizija, για την Λιθουανία έλαβε τέλος. Συνολικά έξι συμμετοχές διαγωνίστηκαν στο αποψινό σόου και έχοντας δώσει τον καλύτερό τους εαυτό, χάρισαν  στο κοινό τις εντυπωσιακές τους ερμηνείες. O Donny Montell, επικράτησε της Erica στις ψήφους κοινού, ενώ οι δύο τους είχαν τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους 4.

[toggle title=”Πατήσετε εδώ για να δείτε την αναλυτική βαθμολογία “]

Οι ψήφοι του κοινού:

Donny Montell 18,962 votes

Erica Jennings 13,854

Rūta Ščiogolevaitė 7,293

Aistė Pilvelytė 4,826

Ieva Zasimauskaitė 3,558

Ruslanas Kirilkinas 1,756

[/toggle]

Ο Donny επικράτησε και στην βαθμολογία της κριτικής επιτροπής όπου το συνδυασμένο αποτέλεσμα αυτής με τις ψήφους κοινού, τον έχρισε για δεύτερη φορά εκπρόσωπο της Λιθουανίας στη Eurovision. Θα διαγωνιστεί στην Στοκχόλμη ερμηνεύοντας το νικητήριο τραγούδι του Eurovizija 2016 «I’ve been waiting for this night».

Ο Donny Montell γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1987 στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας Βίλνιους. Είναι τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το τραγούδι και τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία. Είναι απόφοιτος του μουσικού κολεγίου Dvarionas ενώ παράλληλα έχει μαθητεύσει για sound engineering. Ασχολείται με τον χορό, τον αθλητισμό όπως μπάσκετ και πολεμικές Τέχνες. Έχει γίνει γνωστός από τον διαγωνισμό Dainu dainele στον οποίο βγήκε νικητής αλλά και από τους διαγωνισμούς «Lietuvos dainu desimtukas»  και  «Issukis zvaigzdems».  Το 2008 συμμετείχε με επιτυχία σε διάφορα φεστιβάλ στο εξωτερικό, μεταξύ αυτών και στο διαγωνισμό «Slavianskij bazaar» στη Λευκορωσία και ανάμεσα σε 22 συμμετοχές κέρδισε το μεγάλο βραβείο. Έχει λάβει κατ επανάληψη μέρος στην εθνική επιλογή της χώρας για τον Διαγωνισμό της Eurovision όπως το 2009, 2010 για να τα καταφέρει για πρώτη φορά το 2012, όπου με το τραγούδι Love Is Blind εκπροσώπησε την χώρα του, καταλαμβάνοντας την 14η Θέση στον μεγάλο τελικό. Έχει δεχθεί μουσικές επιρροές από τους Freddie Mercury και  MichaelJackson, έχοντας ερμηνεύσει τραγούδια του δεύτερου στο πρότζεκτ TABAMI.

[youtube id=”SAiil77xdfE” width=”600″ height=”350″]

Ιωάννης Ελ. Πασχαλίδης

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όταν πρωτοανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του και δημοσιεύθηκε το video clip του τραγουδιού όλοι σχεδόν θεωρούσαν πως αυτός θα πάει. Ήταν πραγματικά ανάγκη να κάνουν 3000 shows για ένα τόσο προβλέψιμο απότελεσμα;;; Πάντως είναι το καλύτερο ως τώρα της Λιθουανίας και καλύτερο από το δικό του το ’12. Θα πάνε καλύτερα από πέρυσι αλλά κατά πόσο δεν ξέρω. Η πρόκριση ωστόσο είναι δεδομένη. Καλή επιτυχία!

  2. Τι αίσχος είναι αυτό;Έλεος.Τόσους μήνες ατελείωτων σόου για αυτό το ελεεινό τραγούδι;Σοβαρά τώρα;Καμία ελπίδα πρόκρισης.Άντε γεια Λιθουανία.Τόσος ντόρος για το τίποτα…

  3. Ομολογώ ότι δεν το είχα προσέξει πιο πριν. Φαινεται δυνατή συμμετοχή. Δεν θα δυσκολευτεί να περάσει στον τελικό από τον δεύτερο ημιτελικό.

  4. Έχω αδυναμία στον Donny από το 2012,οπότε χάρηκα που πήρε το εισιτηριο για τον μαιο.
    Το love is blind βέβαια ήταν καλύτερο αλλά τέλος πάντων αξιζει να παει καλα και είμαι βέβαιος ότι θα παει.
    Καλή επιτυχία Λιθουανία !!!

  5. Paidia pragmatika sas lew einai i poio athlia xronia den yparxi 1 tragoudi p na les einai gia niki prosopika pistevw oti mono i kroatia kai i kypros axizoun tin niki kai eki tha pontaro einai 2 xwres p ta teleftea xronia den mas sinithisan se kales simmetoxes kai fetos ekanan tin diafora se mia athlia xronia fisika ek twn 2 protimw tin kypro!!

    • Εμενα παλι ειναι απο τις αγαπημενες μου χρονιες! Δε μου αρεσει να ξερω το νικητη, ΒΑΡΙΕΜΑΙ.

  6. Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτό το τραγούδι με ενοχλεί όταν το ακούω…..θέλω να πω ότι έχει πολύ βαβούρα και σαν ακουσμα δεν είναι ΟΥΑΟΥ…

  7. Λιθουανία 7,5/10
    Σερβία 8,5/10..αρχιζει να μου αρέσει.. Μπορεί να φτάσει και 9,5/10
    Σουηδία 6/10

  8. δεν το λες κακο αρκετα καλο σε μια χρονια με πολλα μετρια κομματια μου αρεσει το ιδιο με τη συμμετοχη του το 2012….και νομιζω πως εκει θα παιξει και το μαη θεση 11η-15η παντως τελικο βρισκεται ανετα 7/10για την ωρα…. τη χρονια αυτη τη λες και reunion eurovision 2012 παντως…

  9. Παιδιά πόσο άθλιος παίζει να ‘ναι αυτός;Μου βγάζει κάτι δήθεν.Επίσης τι απαίσια σκηνική παρουσία είναι αυτή;Σβούρες, τρέξιμο πάνω κάτω μέχρι και ο κάμεραμαν έτρεξε να σωθεί(χαχα).Ειλικρινά πιστεύετε ότι θα περάσει;Είναι πολύ συνηθισμένο τραγούδι.Δε ξεχωρίζει σε κάτι.Ηχορύπανση είναι.

  10. Χλιαρό άκουσμα αλλά εξαιρετικός performer.
    H πρόκριση από τον 2ο ημιτελικό θεωρείται ΔΕΔΟΜΕΝΗ!
    6/10 από μένα και το #26 μου στα 41

  11. Πως αλλαξε αυτο το παιδι! Αγνωριστος.
    Λοιπον το τραγουδι ειναι καλο ειδικα για τα δεδομενα της Λιθουανιας, ισως το καλυτερο τους.Παει κατευθειαν και ευκολα στον τελικο.

  12. σαφως πολυ καλυτερο απο την συμμετοχη του 2012 ειναι ισως το πιο ανεβαστικο κομματι αυτου του διαγωνισμου 12 απο μενα

  13. Χθες πάνω στον εκνευρισμό μου για το αποτέλεσμα του Melodifestivalen με νικητή τον Frans ήμουν σκληρός και άδικος με την κριτική μου για το τραγούδι της Λιθουανίας και οφείλω να αναθεωρήσω.Λοιπόν, το τραγούδι δεν είναι κακό, όσο το ακούω μου αρέσει περισσότερο.Είναι μια ωραία δυναμική μπαλάντα/ποπ που σε κρατάει σε ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.Και ο καλλιτέχνης αρκετά καλός τόσο φωνητικά όσο και σκηνικά.Θα προκριθεί εύκολα στον τελικό και θα βρεθεί μεταξύ 12ης με 15ης θέσης.

  14. Το τραγουδάκι της Λιθουανίας ούτε κρύο ούτε ζέστη, απλά ο.κ. για τα ακούσματά μου, το έχουμε ξανακούσει πολλές φορές… Ο Donny, ωστόσο, πολύ καλός on stage και με διαφορετικό τραγούδι θα πήγαινε για πολύ πιο ψηλά. Btw, η συμμετοχή του 2012 πολύ υπερεκτιμημένη, πιθανόν φέτος να τα πάει αντίστοιχα καλά στον τελικό εκεί κοντά στην 15η θέση. 4/10 και το Νο 30 στο ΤΟΡ μου

  15. Αισχος! Παραφωνια…γκαριζει κιολας αυτος για να τον πουν και καλο τραγουδιστη εκτος απο γκομενο, χαλια το αποτελεσμα! Αμα περασει τελικο τυχερη θα εινια η Λιθουανια, που διαρκως φολες στελνει! Αδιαφορη παντα…σχεδον!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ