ΣΟΥΗΔΙΑ: Απόψε ο Τελικός!

Πέντε εβδομάδες έχουν περάσει από την έναρξη του Melodifestivalen 2016, και 5 ζωντανές μεταδόσεις μετά ήρθε η ώρα για τον μεγάλο τελικό στο Friends Arena όπου η Σουηδία θα αποφασίσει ποιον θα στείλει στο Globen Arena να την εκπροσωπήσει, λίγα χιλιόμετρα δηλαδή πιο μακριά.

Το σόου θα παρουσιάσει η Gina Dirawi και ο νεαρός William Spetz με αρκετή δόση χιούμορ, ενώ θα δούμε ακόμη και την Lynda Woodruff να σαρκάζει με το δικό της “αγγλικό” τρόπο τους Σουηδούς και τα έθιμά τους. Ο περσινός νικητής Måns Zelmerlöw θα είναι εκεί για να παρουσιάσει μια καινούρια version του βραβευμένου “Heroes”, ενώ στο interval θα δούμε ένα medley με 15 πολύ αγαπημένα τραγούδια του φεστιβάλ σε ένα αφιέρωμα για τα 15 χρόνια από τότε που άλλαξε το Melodifestivalen. Τα τραγούδια αυτά είναι:

• Dj Mendez – ”Adrenaline”
• Mariette – ”Don’t Stop Believing”
• Timoteij – ”Kom”
• Brandsta City Släckers ” Kom o ta mig”
• Linus Svenning – ”Bröder”
• Sarah Dawn Finer – ”Moving On”
• Magnus Carlsson – ”Live Forever”
• Caroline af Ugglas – ”Snälla, snälla”
• Andreas Johnson – ”Sing for Me”
• Nanne Grönvall – ”Håll om mig”
• Anton Ewald – ”Begging”
• Kikki & Bettan – ”Vem e de du vill ha”
• BWO – ”Lay Your Love On Me”
• Charlotte Perrelli – ”Hero”
• After Dark – ”La Dolce Vita”

Δώδεκα τραγούδια θα διεκδικήσουν τη νίκη απόψε σε έναν τελικό που διαθέτει αρκετά διαφορετικά ακούσματα. Όπως φαίνεται το κοινό της Σουηδίας προτιμάει τον νεαρό Frans, τον 17χρονο που έγινε διάσημος στη χώρα στα 7 του όταν τραγούδησε το “Who’s da Man”, αφιερωμένο στον ποδοσφαιριστή Zlatan Ibrahimovic. Το θέμα είναι όμως πως υπάρχουν και 11 διεθνείς επιτροπές που μπορεί να ανατρέψουν την προτίμηση των Σουηδών. Αυτές είναι από: Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κύπρο, Λευκορωσία, Ολλανδία, Εσθονία, Ισραήλ, Ιταλία, Σλοβενία, Γαλλία, Νορβηγία και Αυστραλία.

Τα τραγούδια που διαγωνίζονται απόψε είναι σε σειρά εμφάνισης τα:

1. Panetoz – ”Håll om mig hårt”
[youtube id=”brz4EK8GrWA” width=”600″ height=”350″]

2. Lisa Ajax – ”My Heart Wants Me Dead”
[youtube id=”-TIvSUCKSLg” width=”600″ height=”350″]

3. David Lindgren – “We are Your Tomorrow”
[youtube id=”aG1wZBwPjcE” width=”600″ height=”350″]

4. SaRaha – “Kizunguzungu”
[youtube id=”NJllE3EDcvs” width=”600″ height=”350″]

5. Oscar Zia – “Human”
[youtube id=”8ngVbhihHS8″ width=”600″ height=”350″]

6. Ace Wilder – “Don’t Worry”
[youtube id=”8jxfkxBgR1c” width=”600″ height=”350″]

7. Robin Bengtsson – “Constellation Prize”
[youtube id=”U2HPDlVdSyk” width=”600″ height=”350″]

8. Molly Sandén – “Youniverse”
[youtube id=”jLyQNYa7mfo” width=”600″ height=”350″]

9. Boris René – “Put Your Love on Me”
[youtube id=”Tspdlqcog3U” width=”600″ height=”350″]

10. Frans – “If I Were Sorry”
[youtube id=”_GTdelXRlA4″ width=”600″ height=”350″]

11. Wiktoria – “Save Me”
[youtube id=”IopJwGH3z2U” width=”600″ height=”350″]

12. Samir & Viktor – “Bada nakna”
[youtube id=”1pwxIF5_hdY” width=”600″ height=”350″]

Το σόου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας εδώ.

Αλέξανδρος Λιάπης

43 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απόψε θα μάθουμε ποιος θα είναι ο δεύτερος του διαγωνισμού! Η Wiktoria πάντως είναι η καλύτερη για εμένα!

  2. Robin Bengsston, Constellation Prize… Χωρίς να έχει ανάγκη από τα συνήθη εφφέ του Melodifestivalen,ένα απλό και όμορφο τραγούδι,που μπορεί να πάει πολυ ψηλά,πέρα από το Σουηδικό τελικό…

  3. Πως γινεται να μην αρεσει καθολου σε τοσο κοσμο το τραγουδι του Frans και ομως εκει αυτο πρωτο στα στοιχηματα και με διαφορα απ το δευτερο …δεν το καταλαβαινω .Μαλλον αρεσει στους Σουηδους τι να κανουμε ,Επιτροπες Robin or Molly pls :p

  4. ΘΑ παιχτει αναμεσα στην ACE ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟLLY,ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ROBIN!οι αλλοι δεν εχουν τυχη

  5. Οποιοσδήποτε (σχεδόν) πλην του Frans. Δεν μπορώ αυτό το μονότονο άκουσμα, που στην τελική δεν είναι και πρωτότυπο. Πάντως είναι μάλλον δεδομένο πως θα κερδίσει το televoting οπότε ελπίζω οι επιτροπές να έχουν μεριμνήσει… Εγώ προσωπικά στηρίζω Robin Bengtsson-Constellation Prize (αν είχε και καλύτερο τίτλο θα ήταν ακόμα καλύτερα…)

  6. 12. Panetoz – Άσε μας ρε, σουπερμάν και σπαϊντερμάν να πούμε.
    11. David Lindgren – To τίποτα, βλακεία, άδειο προϊόν, στίχοι για ξέρασμα και πλάνο προεκλογικής καμπάνιας στο τέλος.
    10. Samir and Victor – Tραγούδι διαφήμισης ασφαλιστικής ή κάτι τέτοιο. Α, ναι στο τέλος γδύνονται κιόλας. Μην κρυώσουν, που είναι ιδρωμένοι.
    9. Robin Bengtsson – Ok η φυσαρμόνικα, μετά το πρώτο λεπτό όμως γίνεται πολύ βαρετό.
    8. Μοlly Sandén – Μετά τα υπέροχα πρώτα 45”, αρχίζει να γίνεται συνηθισμένο και βαρετό. Τραγούδι που για να το θυμάται ο κόσμος, χαλάει στο ρεφρέν ό,τι έχτιζε στα κουπλέ. (και γιατί κρατάει το μικρόφωνο τόσο χαμηλά;)
    7. Saraha – H φετινή τροπική νότα της Σουηδίας. Χορεύει σαν πατάτα, το τραγούδι δε λέει τίποτα, αλλά φλερτάρει με τον τίτλο του guilty pleasure της βραδιάς. Δε βγαίνει με τίποτα, εννοείται.
    6. Boris René – Κεφάτο, αλλά αρκετά συνηθισμένο. Κάτι αντίστοιχο είχε και η Αυστραλία πέρυσι, στο καλύτερο.
    5. Frans – Cool, indie ας πούμε, ωραία προφορά, θα μπορούσε να είναι στο σάουντρακ αμερικάνικης ταινίας τύπου Juno. Δεν κορυφώνει πάντωςποτέ. Τα κοριτσάκια θα φάνε πολλές κάρτες στο κινητό.
    4. Lisa Ajax – Ωραία εισαγωγή, οκ κουπλέ, μια χαρά ρεφρέν, σωστό -χωρίς κάτι φοβερό- στήσιμο. Αλλά το τραγούδι έχει και μια σκοτεινιά που λείπει από τη Lisa Ajax.
    3. Wiktoria – Πάρα πολύ ενδιαφέρον και τρυφερό τραγούδι, παίρνει ρίσκα και ερμηνευτικά και σκηνικά – εκεί είναι που βγαίνει άλλοτε πανέμορφο, αλλά και καμιά φορά λίγο γελοίο.
    2. Oscar Zia – Ωραίο τραγούδι, και παρουσία και όλα. Στο λάιβ ήταν όμως ασταθής φωνητικά και από ένα σημείο και μετά επαναλαμβάνεται.
    1. Αce Wilder – Eρμηνεύτρια με προσωπικότητα, μουσική, μουσική, ρυθμός, staging, στίχοι που δε σε ξενερώνουν και που δε λένε όλο shine και believe, όλα είναι εδώ. Να μην είχε κι αυτη τη λίγο 90’ς γεφυρορεφρέν. (1’10” -1’25”) Aν βγει, είναι το πιο πιθανό να πάει καλά το Μάιο. Όμως, θα τη φάει μάλλον ο Φρανς.

  7. Τοπ 12:
    1.Robin Bengtsson
    2.Oscar Zia
    3.Frans
    4.Wiktoria
    5.Boris Rene
    6.Lisa Ajax
    7.Molly Sanden
    8.Ace Wilder
    9.David Lindgren
    10.Samir&Viktor
    11.Panetoz
    12.Saraha

    Ο μόνος τρόπος για να χάσει σήμερα ο Frans, ειναι να πατωσει στις επιτροπές! ! Το televoting το έχει κερδίσει ήδη! !!

  8. οι επιτροπες θα βγαλουν πρωτο μεταξυ των Molly, Oscar, Robin, Wiktoria και Ace και οι σουηδοι τον Frans. Σε περιπρωση που τα παει καλα στις επιτροπες ο Frans (περιπου 5ος με 3ος) θα κερδισει και το Μelfest.

  9. Ελπίζω ο Robin να βγει δευτερος στο televoting και στις επιτροπες πρωτος ωστε να παρει αυτος το εισιτηριο για το Globen arena

  10. Ο νικητής απόψε θαθελα να είναι ο Robin με το Constellation Price.Ειναι ο καλύτερος.από κει και πέρα μου αρέσουν και αλλα δυο.ο Oscar Zia και ο Boris Rene.

  11. Αν πάντως η Σουηδία επιλέξει τον Frans θα ακολουθήσει το παράδειγμα πολλών άλλων χωρών φέτος που ενώ είχαν καταπληκτικά κομμάτια,τραγούδια νίκης επέλεξαν να στείλουν μετριότητες,τραγούδια βαρετά κ αδιάφορα π.χ Εσθονία,Πολωνία,Ρουμανία

  12. To If I Were Sorry είναι από τις περιπτώσεις τραγουδιού που αναρωτιέμαι γιατί τόσος ντόρος για το απόλυτο τίποτα. Δεν είναι καν μέτριο, το παιδάκι δεν έχει καν συμπαθητική φυσιογνωμία ή σταριλίκι με λίγα λόγια γιατί οι Σουηδοί έπαθαν τέτοιο ντελίριο. Εφόσον νικήσει παίζει να είναι η χειρότερη συμμετοχή τους εδώ και πολλά χρόνια χειρότερο κι από αυτό του 2007.
    Από κει και πέρα μου αρέσει το Constellation Prize περισσότερο. Όμορφο τραγούδι. Αν όχι αυτό προτιμώ την Ace Wilder που έχει star quality η κοπέλα και είναι εξαιρετική performer.
    Τα άλλα ποπ είναι γλυκανάλατα ειδικά της Molly. Η φωνάρα πάντως είναι η Wiktoria!

  13. το δικό μου top 12
    1.Ace Wilder – “Don’t Worry”
    2.Molly Sandén – “Youniverse”
    3.Oscar Zia – “Human”
    4. Wiktoria – “Save Me”
    5.Boris René – “Put Your Love on Me”
    6.Robin Bengtsson – “Constellation Prize”
    7. Panetoz – ”Håll om mig hårt”
    8. Frans – “If I Were Sorry”
    9. Lisa Ajax – ”My Heart Wants Me Dead”
    10.SaRaha – “Kizunguzungu”
    11.David Lindgren – “We are Your Tomorrow”
    12.Samir & Viktor – “Bada nakna”

  14. Η κατάταξή μου για τον αποψινό τελικό:
    1.Molly Sandén – “Youniverse”
    2.Oscar Zia – “Human”
    3.Wiktoria – “Save Me”
    4.Robin Bengtsson – “Constellation Prize”
    5.Ace Wilder – “Don’t Worry”
    6.Frans – “If I Were Sorry” (Χαριτωμένο τραγούδι, η αλήθεια είναι ότι όσο πιο πολύ το ακούω τόσο περισσότερο μου αρέσει, δεν καταλαβαίνω όμως γιατί είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί…)
    7.Lisa Ajax – ”My Heart Wants Me Dead”
    8.Boris René – “Put Your Love on Me”
    9.David Lindgren – “We are Your Tomorrow”
    10.Samir & Viktor – “Bada nakna”
    11.Panetoz – ”Håll om mig hårt”
    12.SaRaha – “Kizunguzungu”

  15. Το TOP 5 μου ειναι:

    1. Ace
    2. Robin
    3. Lisa
    4. Frans
    5. Samir & Viktor

    Φέτος γενικά απο αυτά δεν μπορώ ν πω ουαου όπως έπαθα ΚΟΚΟΜΠΛΟΚΟ με το Heroes κ έλεγα μ την μια παει για νίκη, απο αυτά η Ace μπορεί ν παει εξερετικα στην Eurovision ακομα κ 5αδα και 3αδα κανένα άλλο, σίγουρα για εμένα ο Frans θα παει Eurovision σίγουρα και επιτροπές κ το κοινό εννοείτε θα τον ψηφίσουν εμένα μ αρέσει πολύ αυτο το τραγουδι το σκουω άνετα ξανά κ ξανά αλλα έχω καταλάβει οτι στην Eurovision ειναι ρίσκο ν παει μπορεί ν μπει 10αδα μπορεί ν μην παει καθόλου καλά βέβαια οι Σουηδοι ειναι άμεσος στον τελικό κ δεν έχουν τον φόβο του 2ρου αποκλεισμού, σίγουρα θα κάνουν πάλι ένα εξερετικο σόου που δεν το χάνω με τίποτα!!! Καλη επιτυχία ατην αγαπημένη μου χώρα !!!

  16. Παιδιά χωρίς πλάκα ο καλύτερος είναι ο Oscar με διαφορά αν δεν εκπροσωπήσει αυτός την Σουηδία φέτος δεν έχω σκοπό να δω τον τελικό.

  17. Το If I were sorry έχει το καλύτερο πακέτο σε ένα μέτριο Τελικό και θα κερδίσει απόψε!
    Οι Molly και Lisa έχουν συμπαθητικά τραγούδια (η πρώτη όμως άλλον έναν κλώνο του Euphoria και η 2η ένα τραγούδι που θα είχε μεγαλύτερη απήχηση 10 χρόνια πίσω τότε που μεσουρανούσε το έθνοποπ στο διαγωνισμό) με κακές ωστόσο σκηνικές προσεγγίσεις.
    Ο Oscar έχει τραγούδι και σκηνική εμφάνιση με προοπτικές αλλά δεν μπορώ να υποστηρίξω κάποιον με τόσο κακά φωνητικά. Η Ace θα αρκεστεί σε θέση αντίστοιχη (ίσως και χαμηλότερη) με του Eric Saade όταν επέστρεψε στο MF πέρσι. (4η-6η)
    Η Wictoria έχει συμπαθητικό φρέσκο τραγουδάκι και είναι η μόνη από τις γυναίκες που βλέπω να έχει την υποστήριξη του κοινού το οποίο ξεκάθαρα θα υποστηρίξει περισσότερο τα male acts της βραδιάς.
    Panetoz, Boris και David θα κονταροχτυπηθούν για την τελευταία θέση.

  18. Η βαθμολογία μου για τον τελικό
    1.Frans 7+/10
    2.Molly 7/10
    3.Oscar Zia 7-/10
    4.Lisa Ajax 6.5/10
    5.Wictoria 6.5/10
    6.Robin 6/10
    7.Boris 6/10
    8.Ace 6/10
    9.Panetoz 5.5/10
    10.Saraha 5/10
    11.Samir & Viktor 4.5/10
    12.David 3/10

  19. 1. Oscar
    2. Robin
    3. Molly
    4. David
    5. Ace
    Ενα απο αυτά θέλω να κερδίσει
    Πάντως με τίποτα δεν θέλω να κερδίσει ο Frans

  20. Θα μπορούσε καποιος αποψε κατα την διάρκεια της ψηφοφοριας να γραφει καποιο σχολιο εδω για το πως εξελίσσεται ; Γιατι δεν θα μπορέσω να παρακολουθησω τον τελικό . Ευχαριστώ

  21. Αν φέτος η Σουηδία δεν ήταν η διοργανώτρια χώρα λόγω περσινης νίκης και πήγαινε πρώτα ημιτελικό όπως οι υπόλοιποι κ είχε ως εκπρόσωπο της τον Frans αποκλείεται να περνούσε στον τελικό!

  22. Θέλω Samir και Victor! Θα είναι το fan τραγούδι της βραδιάς και τι μόνο βυζια θα βλέπουμε στην Eurovision? Ας δούμε και λίγο αντρικό γυμνό να ξελαμπικαρουμε. Έτσι και αλλιώς το 90% των fans του θεσμού είμαστε gay και γυναίκες! Θα τα πετάξουν όλα λέει σήμερα εκτός απ τα σλιπακια τους. Καλά θα κάνουν το καλό που τους θέλω γιατί έχουν γυμνασμένα πόδια και φαίνονται “προικισμενα” παιδιά!

  23. Εγω πλεον ειμαι σιγουρος πως ή θα νικησει η wiktoria ή ο frans. Αλλα δεν αποκλειω και καποια ανατροπη με ace, oscar ή robin.

  24. Ένας τελικός μέτριος προς κακός, ανέμπνευστα ακούσματα, τετριμμένες παρουσιάσεις, τίποτα το εξαιρετικό στις φωνές, τα ίδια σκηνικά ευρήματα, βαρέθηκα τόσο που δεν θα χαραμίσω την ώρα μου να παρακολουθήσω τον τελικό τους. Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος Frans, κάτι πάει να κάνει και ο Robin, ο Oscar Zia κατώτερος του τραγουδιού του. Αυτά! Σε μια ολωσδιόλου αδιάφορη χρονιά (κατά τη γνώμη μου πάντα), η Σουηδία απλά θα επιπλεύσει λόγω έλλειψης σοβαρού ανταγωνισμού.

  25. robin η ace και μετα oscar zia και wiktoria δε μου αρεσει τοσο της molly και καθολου το frans παντως πολυ χαμηλο επιπεδο τα αλλα 6 δε μπαινω καν στο κοπο να τα σχολιασω….

  26. Νομίζω οτι ο Frans εκανε την καλυτερη εμφάνιση… Ανετος και επικοινωνιακός με το κοινό. Προς τα εκει παει η νίκη.

  27. Τι έχει να πει αυτός που είχε σχολιάσει τους ανεμιστήρες από την εμφάνιση της νικήτριας της Μολδαβίας;Του άρεσαν οι ανεμιστήρες από το υποψήφιο τραγούδι της Molly Sandén;Ο Samir και ο Viktor γιατί τσιτσιδώνονται στη σκηνή;Πάντως στον 1ο ημιτελικό είχαν μείνει με τα παντελόνια ενώ στον τελικό τα έβγαλαν.Το ίδιο είχαν κάνει και στη δεύτερη ευκαιρία;Όποιος ξέρει ας μου απαντήσει.Έτσι προκρίθηκαν στον τελικό;Με τέτοιες φθήνιες;

    • Είδα το βίντεο από τη δεύτερη ευκαιρία που έχει δημοσιεύσει και ο OGAE Greece.Όπως και στον 1ο ημιτελικό έτσι και στη δεύτερη ευκαιρία είχαν μείνει με τα παντελόνια.Στον τελικό πως τους ήρθε να τα βγάλουν και αυτά;Ξέφυγαν τελείως.Και όλα αυτά για να βγουν τελευταίοι;

      • Μόλις πληροφορήθηκα ότι ο τίτλος του τραγουδιού Bada nakna σημαίνει μπανιαρίσου γυμνός.Τώρα εξηγούνται πολλά…Χαχαχα!

  28. poso xalia telikos.me kourazei kai sto auti kai sto sto mati.den mporo na katalabo pos ginete na paizete proti sta stiximata.to heros mprosta se auta itan aristourgima

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ