Επιτέλους… Utopian Land!

Δόθηκε πριν λίγο στη δημοσιότητα το τραγούδι “Utopian Land” που θα αποτελέσει την 37η εκπροσώπηση της χώρας μας στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα γίνει σε δύο μήνες στη Στοκχόλμη!

Η απευθείας ανάθεση εκ μέρους της ΕΡΤ στο συγκρότημα Argo είχε γίνει εδώ και αρκετό καιρό γνωστή και όλοι μας περιμέναμε να ακούσουμε το τραγούδι. Ένα τραγούδι με έντονο ποντιακό στοιχείο, ποντιακή γλώσσα και λύρα για να θυμίζει Ελλάδα αλλά και hip hop και αγγλική γλώσσα για να προσεγγίζει διεθνή πρότυπα.

Τους Argo, τους οποίους αναμένεται να τους μάθουμε πολύ καλά μέχρι το Μάιο, αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά(τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι).

Οι Argo θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στο μεγάλο τελικό στον πρώτο ημιτελικό της 10ης Μαΐου.

Εμείς, ως OGAE GREECE, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε Καλή Επιτυχία στους φετινούς εκπροσώπους και, φυσικά, να εγγυηθούμε ότι θα δώσουμε και φέτος το δυναμικό παρόν στη Στοκχόλμη για να στηρίξουμε την ελληνική συμμετοχή και να φροντίζουμε για τη διαρκή ενημέρωσή σας.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

382 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια χαρά είναι, μ’αρέσει! Λίγο ο άντρας στο χιπ χοπ να προσέξει μην το κάνει να ακουστεί κάπως γελοίο στο live, αλλά κατά τα άλλα είναι πολύ καλό!! Καλή μας επιτυχία!

  2. Για ποιο λόγο τα 3/4 του τραγουδιού ειναι ποντιακό ράπ? υποτίθεται θα ήταν κάτι up tempo αλλα με συγχωρείτε αυτό ειναι αχταρμάς. Όταν το βίντεο κλπ είναι καλύτερο απ το τραγούδι κατι δεν πάει καλα.

    • Δεν είναι ΚΑΝ αστείο…
      Εκτός από αχταρμάς είναι και απίστευτα μονότονο….
      Πολύ λίγες οι “καλές” στιγμές του, δεν αρκούν για να σου αφήσουν μία θετική εντύπωση…

      Λόγω του ότι από τις περιγραφές είχα πολύ χαμηλές προσδοκίες, είχα και μία ελπίδα πως ίσως όταν το ακούσω μου φανεί λίγο καλύτερο απ’ ότι πραγματικά είναι…
      Αλλά ΜΠΑ!!!
      (ευτυχώς ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δε θυμίζει πανηγύρι)

      Το μόνο ανώτερο των ΧΑΜΗΛΩΝ προσδοκιών που είχα είναι το βίντεο κλιπ. Το περίμενα χειρότερο, και ΧΑΙΡΟΜΑΙ που έστω σε αυτό το επίπεδο διαψεύσθηκα….

  3. το ρεφρεν καλο…..η μουσικη οκ…..το ποντιακο ραπ αστα να πανε…….κουραζει αφανταστα…..πολυ δυσκολος ο τελικος αν μεινει ετσι το τραγουδι

      • είναι η πρώτη φορά που το λέω όμορφη, όσο και να θες να νομίζεις το αντίθετο …μακάρι να περάσουμε άλλα δεν προκειτε..

    • καλα εδω θα ειμαστε. εγω αυτο που ξερω ειναι οτι καθε χρονο διαβαζω σχολια για αποκλεισμο. δεν το χεις παρει χαμπαρι οτι ποτε δεν κοβομαστε? εδω περασαμε με το aphrodisiac.

    • ε φέτος το λέω και εγώ και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα περάσουμε…όχι ότι από όλα αυτά που είχα ακούσει περίμενα κάτι SUPER OYAOY άλλα και τόσο χάλια δεν το περίμενα, ξεφτιλίζουν τα ποντιακά…

  4. Η μουσική είναι Α-ΠΙΣ-ΤΕΥ-ΤΗ!!!! Με χαλάνε οι φωνές τους λίγο… δεν ξέρω.. δύσκολο τραγούδι… θα δείξει πως θα αντιδράσουν οι Ευρωπαίοι και θα δείξει πως θα αποδωθεί live και σκηνικά…
    Και η εισαγωγή είναι φοβερή!!!

  5. παιδια ειναι καλο…οχι τελειο…αλλα ειναι τραγουδι που μπορει να πατωσει μπορει να μπει κ 5αδα..θα κριθει στην εμφανιση…ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ….και να το στηριξουμε οσο μπορουμε…σε μια μετρια χρονια κ πολλα κοινοτυπα ποπ τραγουδια αυτο θα ξεχωρισει!!!!

  6. Kala Milame mls akousa to Nikitirio Mpravoooo Re Paidiaaaaaa Proto tha ertheiiiii…. apo to telos… meta to san marino, to mavrovounio , kai georgia… einai to epomeno!!

    • Προς στιγμήν νόμισα πως ακούσαμε διαφορετικό τραγούδι….
      Αλλά μόλις διάβασα μετά την πρώτη σου πρόταση κατάλαβα πως τελικά το ΙΔΙΟ ακούσαμε…

  7. ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΡΙΣΚΟ ΑΛΛΑ ΣΚΑΣΙΛΑ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΗ.ΜΕ ΑΓΓΙΞΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΘΗΝΟΠΟΠ.ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

  8. Καλη εισαγωγη, καλή γέφυρα, ωραιο φιναλε, μετριο το ρεφραιν. Πιστευω ενδεικνυται για ωραια σκηνικη παρουσια!!

  9. Εύχομαι ότι καλύτερο τόσο στα παιδιά, όσο και στο τραγούδι μας και να είναι καλοτάξιδο.

  10. Δύσκολα τα πράγματα… πολύ δύσκολα! Τολμώ να πω πως πλέον φλερτάρουμε με τον αποκλεισμό!!

    • Εύχομαι ότι καλύτερο.μαρεσει η εισαγωγή και η γέφυρα πολύ σαν πρώτο άκουσμα. Καλή επιτυχία στα παιδιά..

  11. Εχει καλά στοιχεία, το βίντεο κλιπ είναι ατμοσφαιρικό, σε μαυρόασπρη βερσιον, πολύ αρτιστίκ. Tο θέμα είναι τι γίνεται στη σκηνή της Εurovision. Eγώ το είδα απο το σαιτ της ΕΡΤ και ακουσα και σχόλια…είναι όντως ρίσκο, αλλά ας ρισκάρουμε. Τουλαχιστον το τραγούδι έχει ροή και είναι ενιαίο. Ξεκινάει μεν με αμανέ, αλλά έχει συνέχεια και ομοιομορφία, δεν είναι το χιπ χοπ ξένο σώμα μέσα, δηλαδή σαν ένθετο του όλου τραγουδιού. Είναι πολύ καλά ενσωματωμένο. Περνάει δε και πολλά μυνήματα.

  12. Αφου λοιπον εχουμε 6 ατομα ειδη στην σκηνη και δεν μπορουν να μπουν χορευτες να χορευουν….ας το κανουμε οπως περσυ η Γαλλια με τους τυμπανιστες ή καπως ετσι στην γιγαντοοθονη με εφε…θα ειναι ωραιο το αποτελεσμα !!!

  13. Ξεφτίλα! ΚΑΙ το τραγούδι χάλια , ειδικά το αγγλικό μέρος και το videoclip με τον τριχωτό δρομέα. Μπλιαχ!

  14. Τι να πω πια…κάθε χρόνο και χειρότερα!!! Άμα δν την πιστεύεται τη eurovision να μην στελνετε αποστολή !!!

  15. Δεν είναι κακό τραγούδι. Ωραία εισαγωγή. Δεν μου άρεσε το χιπ χοπ κομμάτι. Νομίζω πως θα πρέπει να περιμένουμε τη σκηνική παρουσία. Το video πολύ ωραίο. Καλή επιτυχία στην Ελλάδα μας. 🙂

  16. my top 36
    1 Αρμενία 9.6/10
    2 Εσθονία 9.4/10
    3 Λετονία 9.2/10
    4 Ουγγαρία 9/10
    5 Ουκρανία 8.8/10
    6 Ελλάδα 8.6/10
    7 Γαλλία 8.5/10
    8 Γερμανία 8.3/10
    9 Κροατία 8.2/10
    10 Κύπρος 8/10
    11 Ιταλία 7.7/10
    12 Βέλγιο 7.6/10
    13 Αλβανία 7.3/10
    14 Ισπανία 7.1 /10
    15 Νορβηγία 6.8/10
    16 Ελβετία 6.6/10
    17 Ισραήλ 6.4/10
    18 Μολδαβία 6.2/10
    19 Δανία 5.9/10
    20 Φινλανδία 5.7/10
    21 Βοσνία 5.5/10
    22 Ισλανδία 5.2/10
    23 Μάλτα 5/10
    24 Ρωσία 4.6/10
    25 Ρουμανία 4.3/10
    26 Πολωνία 4/10
    27 Σλοβενία 3.7/10
    28 Ολλανδία 3.2/10
    29 Αυστρία 3/10
    30 Ηνωμένο Βασίλειο 2.8/10
    31 Ιρλανδία 2.4/10
    32 ΠΓΔΜ 2.2/10
    33 Λευκορωσία 2/10
    34 Γεωργία 1.5/10
    35 Μαυροβούνιο 1.2/10
    36 Aγιος Μαρίνος 0.7/10

  17. Και μόνο που στο στήσιμο το αναλαμβάνει η Μαρια Λυραρακη(σορρυ σν δεν το γραψα σωστα) δεν με αγχωνει
    Με τρελανε η μουσικη…αν μπορουν ας βγαλουν λιγο χιπ χοπ…

  18. Το τραγουδι ειναι ενα εκτρωμα! Ενω ξεκιναει με μια ανατριχιαστικη εισαγωγη μετα τα λογια και ειδικα το ρεφρεν το χαλαει απιστευτα! Οτι χειροτερο θα μπορουσαμε να προυσιασουμε ! Ο τελικος θα ειναι μια ουτοπια για μας!

  19. Το ήθελα λίγο πιο up-tempo. Νομίζω αν θέλουν να αναδειχθεί πρέπει επί σκηνής να βγει με πιο έντονα χρώματα, αλλά ούτως ή άλλως την εμπιστεύομαι τη Λυραράκη. Δεν έχω σχηματίσει ακόμα τελική γνώμη, και απο ότι βλέπω σε ξένα sites έχει “mixed reactions” αλλά αρκετοί τονίζουν πως τους αρέσει που έχει βαλκανικό/ελληνικό ήχο. Πάντως μου αρέσει πιο πολύ από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Καλή μας επιτυχία!!!

  20. Ενα πολύ θετικό είναι ότι είναι επίκαιρο το μήνυμα κάτι που περνάει και έχει δείξει ότι παίζει σημαντικό ρόλο στον διαγωνισμό

    • Ναι, ναι, θα χαρούν πολύ οι υπόλοιπες χώρες που προωθεί ως μήνυμα τους πρόσφυγες…. Ειδικά οι ανατολικές. Δυστυχώς αυτή ακριβώς η πολιτική συγκυρία δεν θα δουλέψει καθόλουβ υπερ της Ελλάδας, που ήδη είναι στοχοποιημένη από πολλούς στην Ευρώπη για το συγκεκριμένο θέμα.

  21. Έλα να πιάνουν δουλειά τα trolls, να βγει το μεροκάματο!!!
    Το τραγούδι είναι καλό, έχει δηλαδή αρκετά καλά στοιχεία. Προσωπικά, μου άρεσε πολύ.
    Αν το πουν καλά το Μάιο στη Στοκχόλμη, μπορεί να δείτε αποτέλεσμα τύπου “Watch My Dance”. Και εκείνο έκτρωμα δεν το λέγατε αλήθεια;

      • δεν συγκρινε ενα τραγουδι με μια συνταγη μαγειρικης. για δυο τραγουδια μιλησε. και τα δυο τραγουδια ειναι. και τα δυο ελληνικες συμμετοχες ειναι. και τα δυο παντρεμα ενος στυλ με χιπ χοπ ειναι….το ανομοιο που το ειδες εξηγησε μου.

  22. Θα σας παρακαλούσα να είστε αντικειμενικοί στα σχόλια σας.Μην έχετε εμμονές.Ακόμα και να μη σας αρέσει το τραγούδι, στηρίξτε τουλάχιστον τη χώρα σας.Εμένα μου άρεσε το τραγούδι μας.Δεν αγγίζει σε καμία περίπτωση το τέλειο αλλά έχει στοιχεία της παράδοσής μας και περνάει ένα πολύ ωραίο μήνυμα.Κρατήστε αυτό.Η φωνή της Χριστίνας Λαχανά είναι πολύ όμορφη και συνάμα με συγκινεί.Καλή επιτυχία στην Ελλάδα μας και εύχομαι ειλικρινά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.Το βίντεο κλιπ με εντυπωσίασε ιδιαίτερα.Πρωτοποριακό και σύγχρονο.

  23. Υπεροχη ενορχήστρωση!ωραιο ρεφρεν!και γενικά έχει αρχή,μεση και τελος!!το μονο που με χαλάει είναι το κομμάτι του χιπ χοπ!πιστεύω ότι κουράζει αρκετά και δεν ξερω πως θα ακουστεί στο αυτί του Ευρωπαίου! Καλή επιτυχία και με μια ωραία σκηνική παρουσία θα τα παμε εξαιρετικά!

  24. Η εναρξη σαν αμανες ειναι φανταστικη οταν αρχιζει το ραπ ξενερωνεις και μετα ερχεται η επαναληψη του ηλιθιου σλογκαν που το σκοτωνει και χαλια οι φωνες των κοριτσιων στα αγγλικα.Πηγαιναν να φτιαξουν κατι πολυ ομορφο αλλα ηθελαν να προσθεσουν τα παντα ενας αχταρμας μονο τα μουσικα οργανα αξιζουν και η εναρξη μετα ειναι χαλια.

  25. Συγγνώμη αλλά δε θα έπρεπε το τραγούδι να έχει ανέβει στο κανάλι της ΕΡΤ αντί του ZAPPIT.GR;Στο κανάλι της Eurovision γιατί δεν έχει ανέβει;

    • Με την ελπίδα ότι κάποιος Χριστιανός στην ΕΡΤ θα αντιληφθεί πόσο άθλιο είναι και θα πεί στους Αrgo να κάτσουν σπίτια τους.

  26. η εισαγωγη τα σπαει! το χιπ χοπ εχει μια σωση προσαρμογη μεσα στο τραγουδι. αν και ειμαι απο τους πρωτους που το ειδαν με πολυ αρνητικο ματι το ολο θεμα εχω να πω πως με ικανοποιησε.Το live φοβαμαι βεβαια αλλα θα δουμε.
    σε μια χρονια που ολα ειναι μπουρδες,αγγλοφωνα,στο ιδιο tempo πανω κατω το δικο μας ειναι κατι διαφορετικο καιι σιγουρα οχι κατι γελειο.Καλη μας επιτυχια και μια προγνωση:φετος θα μας σωσουν οι επιτροπες! Αν βεβαια ειναι καλοι στο live επαναλαμβανω.!

    • Δες ποιες χωρες ειναι στον ημιτελικο μας και μετα θα καταλαβεις οτι δεν μας σωζει τιποτα…!Με Κυπρο και Αρμενια δεν σωζεσαι.

    • πατε καλα? τις μπουρδες εσυ τι λες. φετος γινεται χαμος απο φαβορι. εμεις παντως θα περασουμε.

  27. Paidia an den itan tis elladas to tragoudi na sas pw pws tha to krazame edw mesa… to tragoudi einai aparadexto gia anathesi apo mia xwra p ta telefta xronia mas exei sinithisei se wraia songs.. apla autoi stin ert katastre4an oti extisan oi proigoumenoi tosa xronia!!

  28. Μου αρέσει, δεν με ενδιαφέρει αν θα περάσουμε στον τελικό ,το τραγούδι εχει ταυτότητα τη δίκη μας ταυτότητα και μου φτάνει…

  29. Πολύ πολύ μέτριο κομμάτι! ! Το χιπ χοπ κουραστικό και το ρεφρέν αγευστο και δεν σου μένει ούτε με αίτηση! ! Το σώζει λίγο η μουσική, αλλά ως εκεί. Αν δεν αποκλειστουμε και φέτος, τότε δεν θα αποκλειστουμε! Καλή επιτυχία. .! Αν και δεν το βλέπω. ..

  30. Moυ αρέσει το τραγούδι μας.Θεωρώ ότι είναι σχετικά καλό και μπορεί να πάρει μια καλή θέση στον τελικό αναλόγως την σκηνική παρουσία φυσικά.Μπράβο στην χώρα μας.

  31. Καμία σχέση με το καλοδουλεμένο alcohol is freeδυστυχώς. Ειναι ενα υποτονικό τραγουδι, mid tempo με πολυ ερασιτεχνική ενορχηστρωση. Ούτε εχει εστω ενα καλο και δυνατο ρεφρεν. Και φυσικα δεν θα γινει επιτυχία ούτε καν στην ελλαδα. Το βιντεοκλίπ ειναι καλο αλλα τι να το κανεις αν δεν ειναι καλο το τραγουδι. Γιατι τοσο αδεια ενορχηστρωση ομως; Κριμα . 3 μήνες το δουλεύουνε , γιατι δεν πηγαν σε εναν καλο συνθέτη και στιχουργό ; Σε ελληνικο τελικο αυτο θα ερχόταν απο τα τελευταια. Χίλιες φορες το χόρεψε της Μαριάννας ζορμπα. Πέτρινα χρονια για την ελλαδα και απαξίωση του θεσμού. Δε μπηκα για να βρίσω. Απλα στεναχωρεθηκα γιατι το περιμέναμε πως και πως. Δεν άξιζε η αναμονή, ερασιτεχνισμός οπως και ολα τα τραγουδια που εχει ανεβάσει το συγκεκριμένο γκρουπ στο διαδίκτυο.

    • ΜΗΝ τα βάζουμε με το ΓΚΡΟΥΠ…
      Το γκρουπ ΑΥΤΟ είναι…
      Το δείγμα της δουλειάς του υπήρχε….

      Αυτοί που είναι υπόλογοι είναι αυτοί που τους επέλεξαν με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ…..

  32. Είναι ένα τραγούδι που εμπεριέχει πολύ ρίσκο. Το hip-hop γενικά το σκοτώνουν οι επιτροπές και οι στίχοι στο ρεφραίν θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι. Όμως τα ποντιακά στοιχεία όπως και η μελωδία στο ρεφραιν είναι εξαιρετικά. Η πρόκριση στον τελικό, κακά τα ψέματα, θα είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Εγώ πάντως προτιμώ να ρισκάρουμε και να στέλνουμε τραγούδια σαν κι’αυτά παρά τσιχλόφουσκες τύπου Δανίας.

    • οι επιτροπες να πανε να. εχουν καταντησει τοσο προβλεψιμες ειναι τοσο κολλημενες στα ιδια και τα ιδια, ΜΑΚΑΡΙ να μην υπηρχαν καν. αυτο το λεω ασχετα με το τραγουδι μας που το βρισκω καλο, αλλα οχι wow. και το τραγουδι της Δανιας ειναι μια χαρα :p

  33. Το τραγούδι είναι παρα πολύ καλό και γουστάρω όταν αποφασίζουμε να στείλουμε κάτι διαφορετικό.οπως έχουν σχολιάσει κ άλλοι παραπάνω έχω βαρεθεί τις κλασικές βαρετές μπαλάντες κ τα ίδια χαζοποπ που ακούμε με το κιλό κάθε χρόνο.είναι πολύ ωραία η συμμετοχή μας,είναι Ελλάδα.καλα κάνουμε κ ρισκάρουμε με κάτι άλλο πιστεύω θα τα πάμε μιαχαρα κ αν όχι δεν έγινε κ κάτι γραμμένη την έχουμε την Ευρώπη!!και επιτέλους σταματήστε εδώ μέσα όσοι το κάνετε να θαβετε το τραγούδι.πειτε κάτι καλό κ ας μη το πιστευετε.κάθε χρόνο αυτό γίνεται.αντι να υποστηρίζουμε όλοι το δικό μας,υποστηρίζουμε τις αηδίες των άλλων χωρών που ιδίως φέτος είναι αμέτρητες.έλεος.καλη επιτυχία ΕΛΛΑΔΑ

    • Εκτός από την χαζοποπ, υπάρχει και η χαζοhip-hop, υπάρχει και το χαζοέθνικ. Η ανοησία δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο ενός είδους, οτιδήποτε μπορεί να βγει ευτελές και ανούσιο. Καλή ώρα…

  34. Ναι με την απευθειας αναθεση τα βάζω. Δεν εχουν καν καλη φωνη τα παιδια ή δεν βγαίνει καλα η φωνη τους σαυτο το τραγουδι. Αν δεν ακούγονται με ωραιες φωνές σαυτη τη στουντιο βερσιον, πως θα ειναι λάηβ; Νταξει ειναι κριμα να αποκλειστούμε τοσο άδοξα και ειναι κριμα που χρονο με το χρονο παμε ολο και χειρότερα. Μια αποχη της ελλαδας θα ταρακουνουσε αλλα τωρα και να αποχωρησουμε του χρόνου , δε θα λειψουμε σε κανενα.

    • Ναι αυτό με το ρεφραίν το σκέφτηκα και γω. Δεν μου αρέσει καθόλου η γυναικεία φωνή εκεί. Ξεκινάει ωραία το κομμάτι, ενθουσιάζεσαι όπως τότε με την εισαγωγή του κομματιού με τον Αγάθωνα και τους Κοζα Μόστρα και μετά πέφτεις. Τουλάχιστον δεν είναι ξένο σώμα το χιπ χοπ μέσα στο κομμάτι. Τότε πχ με τον Λούκα Γιώρκα, το χιπ χοπ ήτανε τελειως παραταιρο. Σαν να ήταν 2 κομμάτια σε ένα, τελείως ξένο σώμα. Τώρα έχει μια ροή.

    • Μη μου λες εμένα για watch my dance γιατί ήμουνα πολύ φαν!!! Απο τους πρωτους που το υποστήριζα φανατικά. Αλλά κυρίως του μέρους του Λούκα Γιώρκα. Αν δεν ήτανε στη μέση ο Στερεο Μαικ, μπορεί να χαμε βγεί και πρώτοι και όχι 6οι. Εικασιες θα μου πεις τώρα και λογια εκ των υστέρων. ΟΚ, αλλά ο Γιώρκας ήτανε συγκλονιστικός!!!! Μια ζωή με αυτά τα μπασταρδέματα οι ελληνικές συμμετοχές. Να πιάσουμε πια όλα τα γούστα!!! Οι ξένοι γουστάρουνε μπουζούκι και αυτός ήτανε ο λόγος που κέρδισε το watch my dance. Τελεια και παύλα.

  35. Απαίσιο !!!!!!! Που ειναι το ανεβαστικό που μας υπόσχονταν ;;;; Περίμενα τουλάχιστον το ρεφρέν να ειναι πιο χορευτικό αλλα δυστυχώς …. Κριμα απογοητευτικά πολυ !

  36. Άνευρο, αδιάφορο, βαρετό. Ένα τραγουδάκι του σωρού, χωρίς την παραμικρή έμπνευση. Δεν έχει καν τον παράγοντα της “πλάκας” που θα μπορούσε να το κάνει λίγο πιο ενδιαφέρον. Το hip-hop το κάνει ακόμα πιο πεζό και “ατελείωτο”. Συγγνώμη, αλλά πραγματικά φέτος δεν βλέπω τελικό, ειδικά από αυτόν τον ημιτελικό.

  37. Μου αρεσει πολυ η εισαγωγη και το μερος που ακουγεται η λυρα. Δεν το βρισκω τραγικο ομως το μονο που περιμενω απο τη συγκεγκριμενη συμμετοχη μας ειναι να εχουν τα παιδια στη σκηνη μια καλη σκηνικηπαρουσιαση και να χαρουν τον οσο χρονο εχουν επι σκηνης για να το περασουν και στους θεατες. Κατα τ’αλλα εχω να πω στους εκπροσωπους μας:
    Να λελευουσα’ ς πουλοπα μ’.

  38. Επίσης, οι φωνές ήδη φαίνονται μετριότατες και χωρίς χαρακτήρα, μία απλή διεκπαιρεωτική ερμηνεία. Αν προσθέσουμε την παντελή έλλειψη εμπειρίας, το live μπορεί να αποδειχθεί η χαριστική βολή.

  39. Στο Επισημο καναλι της Γιουροβιζιον 1 ωρα μετα και το τραγουδι δν εχει ανεβει, την ιδια στιγμη που σε ολες τις αλλες συμμετοχες το τραγουδι της καθε χωρας ανεβαινει στο σαιτ δευτερολεπτα μετα την ανακοινωση του στον αντιστοιχο τελικο.
    Επισης στο Calendar ενω εδω και μια βδομαδα ξερουμε οτι η ανακοινωση του τραγουδιου θα γινοταν στις 10 Μαρτιου,η ενημερωση εγινε μολις προχθες στο σχετικο link.
    What s wrong eurovision.tv?????????

  40. καποια σημεια μου αρεσουν πολυ καποια αλλα οχι τοσο αλλα γενικα σαν κομματι μου αρεσει και ειδικα μου αρεσει γιατι προωθει ενα ωραιο μηνυμα και υπαρχει ενα concept σε ολο το κομματι! πιστευω οτι και σκηνικα η μαρια λυρακρακη θα σκεφτει κατι εξυπνο και θεωρω οτι θα ευαισθητοποιει το κομματι αυτο και οτι θα παει καλα!!! Μπραβο!

  41. Οπως δηλωσαν εχουν ηδη ξεκινησει προβες με την Μαρια Λυραρακη…θα υπαρξει ποντιακος χορος…Live πιστευω θα ειναι πολυ καλυτερο και πολυ ξεσηκωτικο το αποτελεσμα…Εφοσον υπαρχει η Λυραρακη ειμαι αισιοδοξη..μπορεις να παιξεις πολυ στην σκηνη με το κομματι πιστευω…και δεν με ενδιαφερει αν δεν αρεσει στους Ευρωπαιους και τελευταιοι ας βγουμε…γουσταρω που ειναι κατι διαφορετικο(θα μπορουσε να ειναι και καλυτερο το κομματι βεβαια) αλλα βαρεθηκα ολα αυτα τα ξενοφερτα ποπακια που ειδικα φετος μου φαινονται ολα ιδια! Καλη επιτυχια στα παιδια;)

  42. ανευρο , υποτονικο και φλατ. δυστυχως δεν σου προκαλει πορωση ουτε καν να το βρισεις και να ασχοληθεις μαζι του. ο μονος λογος που τρωμε το χρονο μας να γραψουμε 2 πραγματα ειναι οτι ειναι η ελληνικη συμμετοχη και μαλιστα με απευθειας αναθεση. Χιλιες φορες η ανατριχιαστικη φωνη του λουκα με το τραγουδι του που στο ρεφρεν τουλαχιστον ανατριχιαζες και σε εκανε να το προσεξεις. οσο για το αλκοχολ του 2013 ειχε ρυθμο, κεφι ωραια ενορχηστρωση και στο λαηβ ηταν αψογο. εδω εκτος απο το οτι το τραγουδι ειναι ανυπαρκτο και βαρετη μουρμουρα, δεν ακουμε καν καποια καλη ιδιαιτερη φωνη. Οι ξενοι ηδη γραφουν για βαρετο και αδιαφορο τραγουδι (και οχι δεν μας μισουν για να θαψουν το αριστουργημα)

  43. Επισης η ΕΡΤ τι φωναξε αυτον τον ηθοποιο ως συμπαρουσιαστη απαισιο χιουμορ ξενερωμα ο Αντωνης αξιζε μονο για να ακουσεις τις αποψεις του ο αλλος του Ζαππιτ στην κοσμαρα του επαιζε με τα μουσια του.Ενα τσιρκο φετος και πεστε μου πως θα στηθει ολο αυτο αν δεν εχει χορευτες με ποντιακες στολες κ.τ.λ.Τα κοριτσια απαισια φωνητικα αγγλικα δεν ξερουν?

      • Το zappit ειναι απλως το section του newsit για τα showbiz news. Φετος ειχε ολες τις πληροφοριες για την ελληνικη συμμετοχη πρωτο και ανέβασε και το βιντεο πρωτο. Δεν ξερω τι παιζει με την παρτη τους? Συγγενεις με τους Αργω ειναι?

      • Ναι newsit-zappit απλα ηθελε να κανει τον ξερολα αλλα ο Αντωνης μονο ηξερε τι του γινεται(φυσικα και ο Κατσαρος αρχικα δεν γουσταρε καθολου λογου του χιπ χοπ αλλα μετα αναγκαστικα μπηκε στο κλιμα αλλα σωστα τονισε παιζει ρολο πως θα ειναι στην σκηνη).Η Δημοσιογραφος απο τα διλεπτα δεν της αρεσε κανενα αεκτος απο το δικο μας κακομοιραααααα και ο συμπαρουσιαστης ηθοποιος που ηταν απαισιος νομιζε οτι εκανε χιουμορ αλλα εμενα με ξενερωσε.Ασχημη παρουσιαση.

  44. Από τα πιο ιδιαίτερα και ψαγμένα κομμάτια που έχουμε στείλει, κι αν αποκλειστούμε ούτε με νοιάζει. Σημασία έχει το τραγούδι να αφήνει ενα στιγμα κι αυτό το πετυχαίνει.
    Η εισαγωγή είναι υπέροχη!! Νομίζω μόνο ότι κάνει κάποια κοιλιά προς το τέλος. Θα πρότεινα στοιχεία της εισαγωγής- κυρίως ο αμανές, να μπουν ξανά στη μέση-γεφυρα. Είναι κρίμα να ακουστεί μόνο στην αρχή.
    Μόλις άκουσα ότι θα δουλευτεί πολύ σκηνικά. Ωραία νέα. Ένα τέτοιο τραγούδι χρειάζεται ατμοσφαιρικό στήσιμο…
    Καλή μας επιτυχία.

    • Ψαγμένο; Αμφιβάλλω αν τους πήρε παραπάνω από 10 λεπτά να το συνθέσουν. Πραγματικά όμως, είναι εντελώς πρόχειρο και ανέμπνευστο. Και όχι, λίγη ποντιακή λύρα ούτε σε σώζει, ούτε σου δίνει “στίγμα” από μόνη της.

      • Ρε αγορι μου εντελως καλοπροαιρετα σε ρωταω, ζωη δεν εχεις; Εδω και μερικα εικοσιτετραωρα κραζεις, απαντας προσβλητικοτατα σε οποιον εχει αντιθετη γνωμη απο σενα χωρις κανεις να σου απευθυνθει πρωτον και γενικα παρακαλας να πατωσει η χωρα σου μονο και μονο για να μπεις με υφος θριαμβευτη στις 11 Μαιου και να πανηγυρισεις τον αποκλεισμο της χωρας σου και να κραξεις χειροτερα κι απο Σκοπιανος και Τουρκος στο youtube. Απαγορευεται να χουμε διαφορετικη γνωμη απο σενα δλδ; Εκτος κι αν δεν εισαι Ελληνας (μαγκια σου…) αλλα και παλι πες τη γνωμη σου ελευθερα. Μη γινεσαι κακοηθης και μην επιτιθεσαι προσωπικα και απεγνωσμενα προκειμενου να ακουστεις ,να σου δωσει καποιος σημασια και να επιβαλεις τη γνωμη σου. Κατανταει ψυχαναγκαστικο. Δε γινεται τοοοσα νευρα για……..τη γιουροβιζιον (γουατ δε φακ δλδ!). Ρε μπας και σε απερριψαν απο την ΕΡΤ και τους κακοχεις; Πραγματικα γιατι καθε χρονο εδω μεσα να υπαρχουν συγκεκριμενοι που κανουν 80000 σχολια ανα μια ωρα ξεφτιλιζοντας την οποια συμμετοχη μας; Με κατι τετοια πραγματικα αναρωτιεμαι μηπως ηρθε η ωρα να κανουμε σα χωρα ενα διαλειμμα απο το θεσμο…

      • Δεν επιτίθεμαι σε κανέναν, λέω τη γνώμη μου με επιχειρήματα, που απλά τυγχάνει να είναι αντίθετη από κάποιους. Εσύ πάλι κάνεις το αντίθετο, μου επιτίθεσαι επειδή δεν σου αρέσει η γνώμη μου. Σου επιστρέφω λοιπόν τα σχόλια.

      • Νίκο θα επιμείνω. Του την έπεσαν. Πρώτα του την έπεσαν επειδή μίλησε με χαρακτηρισμούς. Δεν το ξεκινησε αυτός. Τέλος πάντων, αυτό είναι ατέρμονο όσο και να το συζητάμε, αλλιώς θα συνεχίσει να το βλεπει ο καθένας και θα υποστηρίζει τη θέση του. Απόψεις και επόψεις.

    • Να με συγχωρείτε, δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, (τον Μάριο λέω), αλλά εσείς του επιτεθήκατε επειδή τόλμισε να πει τη γνώμη του και ίσως -για πολλούς απο εσάς- τόλμισε να κακοχαρακτηρίσει το γκρούπ. Να μην ξεχνάμε απο που ξεκίνησε η επίθεση.

      • Λογικα σε λιγο θα μπουνε τα σογια μεσα να γραφουν η τα φιλαρακια μηπως σωσουν κατι.
        Επισης οσοι WTF με την γιουροβιζιον πως βρηκαν τον δρομο προς τα εδω?
        Το τραγικοτερο ολων ειναι οτι ενω εχει φοβερη μουσικη και θα μποροουσαν να διορθωσουν πολλα λαθη (στιχους,χιπχοπ,αγγλικα) το εβγαλαν τελευταια στιγμη ετσι ωστε να μην μπορει να αλλαχτει.Μια πολυ καλη ευκαιρια χαμενη.

      • Ε συγνωμη αλλα υπαρχει διαφορα μεταξυ του εκφραζω τη γνωμη μου απο το “την πεφτω” σε οποιον λεει κατι καλο για το τραγουδι χωρις να απευθυνεται καν στο εν λογω προσωπο. Κατανταει εμμονικο και σπαστικο στους λοιπους οι οποιοι μπαινουν στην ιστοσελιδα για να εκφρασουν τη γνωμη τους και βρισκονται αντιμετωποι με αυτη τη “μαχη”. Και οπως και να το κανουμε ας ειμαστε διακριτικοι. Χωρα μας ειναι. Ουτε γω τρελαινομαι με το τραγουδι αλλα αυτο ειναι. ΦΙΝΙΤΟ.. Τη μιση διαμαρτυρια να καναμε για αλλα…..Εθνικα θεματα θα μασταν τωρα υπερδυναμη. Λυπαμαι.

  45. Ποιοι νομιζουν οτι ειναι στην ερτ και στελνουν απευθειας εκπροσωπους και τραγουδι?! Καμια Ρωσια η Ιταλια? Δεν εχουν την ικανοτητα να παρουσιασουν ενα αξιοπρεπες τραγουδι, πως το λενε δηλαδη?! Μεγαλη απογοητευση..
    Μεχρι στιγμης:
    (1) σουηδια (αμα βγει το constellation prize)
    1) νορβηγια
    2) γερμανια
    3) ρωσια
    4) λετονια
    5) γαλλια

  46. αναμεικτα αισθηματα….καταπληκτικα τα ποντιακα στοιχεια κι πιασαρικο το ρεφρεν αλλα πολυ το χιπ χοπ και ολο το κομμαρι θα το ηθελα πιο απτεμπο….ακομα παραμενει αβεβαιη η τυχη του ειναι τραγουδι η του υψους η του βαθους η θα μπει 15αδα η θα μεινει εκτος βεβαια τα ιδια λεγαμε και για το alcohol is free
    ..εμενα παντως το ραπ δε μου αρεσει κι συχνα παει απατα στο θεσμο!ελπιζω σε μια καλη σκηνικη παρουσια και στη συσπειρωση του ελληνισμου….7/10 καλη επιτυχια!!!

  47. Υπεροχο. Διαφορετικο, φανταστικη ενορχηστρωση, τελεια εισαγωγη, και ρεφραιν που σου μενει. Σαφως και πιο ξεχωριστο, ιδιαιτερο και με ταυτοτητα απο τα περισσοτερα νεροβραστα των αλλων χωρων και τα χαζοσουηδικου τυπου ποπ που ακουγονται συνηθως στον διαγωνισμο. Στην τελικη ειναι μια προταση. Και τελευταιοι να βγουμε θα εχουμε δοκιμασει κατι διαφορετικο. Μηπως και η ασφαλης επιλογες του 2012, 2014 και 2015 εφεραν κατι καλυτερο? Αντιθετα 2011 και 2013 με πειραμα τα πηγαμε πολυ καλα. Καποια στιγμη η Ελλαδα θα μεινει εκτος τελικου. Δεν ξερω αν θα γινει αυτην την χρονια ή οχι, αλλα θα γινει οπως συμβαινει για πολλες χωρες της δυναμικης της Ελλαδας. Δεν τρεχει και τιποτα. Καλη επιτυχια στα παιδια. Να το διασκεδασουν και ο,τι καλυτερο ευπροσδεκτο.

  48. Λοιπόν , επειδή βλέπω πως ο χαρακτηρισμός “ταυτότητα” έχει γίνει καραμέλα ! Ένα τραγούδι πέρα από ταυτότητα οφείλει να έχει και ποιότητα! Το τραγούδι μας είναι αδύναμο, κακά τα ψέματα! Πέρα απο την εξαιρετική εισαγωγή η συνέχεια είναι μια απογοήτευση… Τα φωνητικά είναι άχρωμα και το γενικότερο ύφος του τραγουδιού δε συνάδει με τους στίχους του ρεφραίν.. Μια σκέτη μονοτονία.. Το μόνο θετικό είναι τα έθνικ στοιχεία της ενορχήστρωσης! Είμαστε εκτός τελικού… Ελπίζω σε μια επαγγελματική προσέγγιση το 2017…

    • Το 2017 μας βλέπω εκτός….
      🙁

      Και ίσως να είναι και καλύτερα από το να είμαστε εντός διεκπαιρεωτικά….

  49. Λυπάμαι… και βαρέθηκα κάθε χρόνο τα σκουπίδια μας να τα στηρίζουμε και να δίνουμε θετική ενέργεια και να μην τα θάβουμε. Ένας αχταρμάς … Λυπάμαι

  50. Είναι απο αυτά που ειτε σ αρέσουν ειτε τ απεχθάνεσαι..το χιπ χοπ βαρετό απο ενα σημείο κ μετα,το ρεφραίν έτσι κ έτσι κ στη γέφυρα σουπερ με τη λύρα..απ το televoting δε θα πάμε σίγουρα όπως πέρυσι,οι επιτροπές όμως; (όπως το 2013)

  51. Εμένα μου αρέσει αυτός ο συνδυασμός παραδοσιακού-μοντέρνου, θυμίζει προηγούμενες συμμετοχές μας όπως το “Watch my dance” και το “Alcohol is free” . Γενικά όσες φορές στείλαμε τραγούδι με ελληνικά στοιχεία (2010, 2011, 2013) μπήκαμε στη 10άδα, ενώ αντίθετα το 2012, 2014, 2015 με αγγλικά ποπ και μπαλάντες πατώσαμε, οπότε φέτος πιστεύω θα τα πάμε καλά.

    • Ας μην ηταν ο Γιωρκας να σου πω εγω που θα πηγαινε το απαισιο ραπ του κοντου.Ηταν σαν δυο τραγουδια ενα θεικο ελληνικο και ενα απαισιο ραπ.Φετος εχει πολυ χιπ χοπ ξενερωνεις και τα κοριτσια αντι να το ανεβαζουν ακουγονται οι φωνες τους λες και ειναι θαμμενες στην γη δεν εχουν δυναμικη που τους βρηκαν τους ερασιτεχνες?

    • πρέπει να είσαι τελείως άσχετη sorry και ολας για να νομίζεις ότι το RAP έκανε ξεχωριστό το τραγούδι…και όχι το ζεμπέκικο μα πολύ άσχετη όμως..

      • οκ κυριε σχετικε! εγω εννοω οτι το αποτελεσμα σαν συνολο ηταν τελειο, μου αρεσε το τραγουδι οπως ηταν δε θα εβγαζα ουτε θα αλλαζα κατι

  52. Δεν μου ερχεται να σχολιασω τιποτα… Η αληθεια ειναι οτι δεν μου αρεσει.. Παρ’ολα αυτα καλη επιτυχια!

  53. Απίστευτη εισαγωγή που προκαλεί ρίγος.Ανατριχιαστική λύρα.Αυτά.Τα άλλα αδιαφορα.Καλή επιτυχία Ελλάδα.
    ( το τραγουδι δημοσιευθηκε απο το zappit??????)

  54. Μαπα. Νομιζω αυτη η συμμετοχη ειναι ο ορισμος του πως σκοτωνεις στα πεντε μετρα στεγνα την πετυχημενη συνταγη του εθνικ ποπ.

  55. λοιπον το τραγουδι ειναι ωραιο. δεν ειναι καταπληκτικο, ομως ειναι ωραιο, ακουγεται ευχαριστα, εχει φοβερη μουσικη. καταλαβαινω οτι δε μπορει να αρεσει σε ολους, εννοειται! αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι τοσο κακοψυχα σχολια απο αρκετους. τοσο πολυ γουσταρετε μερικοι να βγαζετε κακια? αν δεν σας αρεσει μην ασχολειστε τι στελνετε συνεχεια μηνυματα λεγοντας τα ιδια και τα ιδια και προσθετοντας κι αλλα ασχημα σχολια? enough is enough

  56. ποιο τραγική και γέλια εκπομπή δεν έχω δει πότε για eurovision, διάλεξαν γελοία άτομα για παρουσιαστές/εκπομπή και τελείως άσχετους με το όλο θέμα… ντρέπομαι για το ότι είδα γελοιοποιούν και κατακρεουργουν το ποιο κερδοφόρο πρόγραμμα στην τηλεόραση… πραγματικά έλεος έχω νευριασει τόσο πολύ είχαν και το θράσος να κάνουν και χιούμορ στο τέλος τα γέλια υποκείμενα, σα δε ντρέπεστε εκεί στην ΕΡΤ όλοι σας!
    αν δεν γουστάρατε να πάμε ν λέγατε αποχή έναν χρόνο δεν είναι κακό, πάμε για την πρώτο μας αποκλεισμό και είναι γεγονός ”οποίος θέλει να νομίζει το αντίθετο ζει σε παράλληλο σύμπαν” και έμενα προσωπικά με νευριάζει ακόμα ποιο πολύ αυτό γιατί ήμαστε από τους λίγους που δεν χουμε μείνει πότε εκτός τελικού εκεί στην ΕΡΤ δεν τους νοιάζει έμενα όμως και πολλούς άλλους φαν τους νοιάζει.. ας που εκεί στην ΕΡΤ ακόμα και τώρα να αποχωρήσουμε είναι άπλα άτοπη όλο αυτό που είδα και άκουσα τίποτα άλλο ντροπή..λυπάμαι πολύ!

      • εμενα αυτο που μου την εσπασε πιο πολυ ειναι οτι δεν αφησαν τα video των ελληνικων συμμετοχων και νικητων να παιξουν πανω απο δευτερολεπτα…δε μπορεσα να ευχαριστηθω τα τραγουδια και το εκοψαν και αποτομα. κατα τα αλλα τοσο καιρο ουτε μια εκπομπη για eurovision, νταξ παλι καλα που εγινε και μια να λεμε 😛

    • τίποτα δεν απόλαυσα όσο πέρναγε η ώρα χειροτέρευε και ποιο πολύ το όλο θέμα, για έμενα καλύτερα να το πέταγαν στο Eurovision Song Contest στο κανάλι στο Youtube να τελείωναν..ο Ελληνικός τελικός του 2011 ήταν πολύ καλύτερος για να καταλάβεις….

      • μωρε γαμωτο, γραφικο, αλλα αυτό το “ποιο” που γραφεις συνεχως, γραφεται “πιο”. Με μπερδευει ετσι που το βλεπω. Νομιζω οτι θα μιλησεις για καποιον.
        “πιο” πολυ
        “πιο” λίγο
        και επίσης, ποιος, ποια, ποιο. π.χ.
        “ποιο” είναι;
        για “ποιον” λες;
        “ποια” δειχνεις;

  57. C.G 2 minutes ago (ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ YOUTUBE)
    Πηραν φωτια τα πληκτρολογια των Ελληναραδων που τα ξερουν ολα, εχουν αποψη για ολα και την λενε παντου και παντα με απολυτο και κακογουστο τροπο. Τα ιδια αλλωστε σχολια και “υποστηριξη” πηγαν και ο Αλκαιος και ο Λουκας Γιωρκας και η Κοζα Μοστρα με τον Αγαθωνα. Τις ιδιες ακριβως εκφρασεις χρησιμοποιουσαν για το ραπ του Stereo Mike στο Watch my Dance, για τους στιχους του Alcohol is free (μας βρηκε η Τρικυμια μεσα στην Εγνατια και η πλωρη μας τραβα για Γρεβενα), ο Αγαθωνας ακουσε εκεινο το διαστημα τα μυρια οσα, ο Αλκαιος το ιδιο. Αντιθετα το Aphrodisiac λεγατε οτι παει για πρωτια, το Rise Up για 5αδα και η Ηβη Αδαμου με το La La LA επισης. Μετα φυσικα ως γνησιοι Ελληναραδες αποθεωνατε τα πρωτα και βριζατε τα δευτερα. Οι κακες θεσεις ξεχνιουνται την επομενη μερα, η κακη νοοτροπια ομως καποιων δυσκολα αλλαζει. Καλη μας επιτυχια. Κυριως στα παιδια, Να χαρουν την διαδικασια και να το απολαυσουν. Ας ειναι μια “κακη” εκπροσωπηση σε εναν διαγωνισμο τραγουδιου το σημαντικοτερο προβλημα αυτη την στιγμη στην Ελλαδα και στην Ευρωπη γενικοτερο. Good luck Greece. <3

  58. Λιγότερο ραπ να είχε και θα ήταν πολύ πολύ καλύτερο… Δεν με νοιάζει αν προκριθούμε ή όχι, το μήνυμα που θα στείλουμε είναι αυτό και σε όποιον αρέσει! Όπως και να έχει να ευχηθούμε καλή επιτυχία στα παιδιά (και φτάνει πια το κράξιμο, δεν ωφελεί!!!)

    • Nαι, ναι, θα λατρέψει η Ευρώπη το μήνυμα υπερ των προσφύγων. Δεν είδες πόσο θετική είναι στην υποδοχή τους; Ειδικά οι ανατολικές χώρες θα κάνουν μεγάλες χαρές μόλις καταλάβουν τι λέει…

  59. Ωραια ρε παιδια. Ας υποθεσουμε οτι θα πατωσουμε και γι’ αυτο θα φταιει η Ερτ, οι Argo, ο Τσακνης, ο Συριζα και δεν ξερω εγω ποιος αλλος. Περυσι, το 2014, το 2012 και πολλες αλλες χρονιες που αλλα περιμεναμε και αλλα μας ηρθαν τι εφταιγε?

    Υ.Γ Παντως τετοια ακριβως μερα το 2011 και το 2013 ειχαμε βγαλει το πορισμα οτι εκεινες θα ηταν οι χρονιες που η Ελλαδα θα πατωνε και θα εμενε εκτος τελικου. Τα αποτελεσματα γνωστα. Μετα φυσικα αποθεωση για Λουκα, Stero Mike, Koza Mostra και Αγαθωνα και βρισιμο για τους υπολοιπους.

    • Αν πατώσεις ενώ σε διάλεξε ο κόσμος από μία ανοιχτή διαδικασία, θα είναι μία λάθος επιλογή του κόσμου. Αν πατώσεις ενώ σου έκαναν απευθείας ανάθεση γιατι σε θεώρησαν κάτι “εξαιρετικό”, θα είναι απόδειξη ότι η επιλογή έγινε με κριτήρια διαπλοκής και βολέματος.

  60. το τραγουδι ειναι εκτρωμα. ηθελα να ξερα ποσα λεφτα φαγανε για αυτη την αηδια. καλο πατο φετος. αχταρμας ολκης

  61. kourastika pia na stirizo kathe xrono tis vlakies pou stelnoume. kai perisi i proti mou ekfrasi “tha fame pato, oute kan top 15” to alaksa giati oli mou elegan poso lathos kano kai oti mia tetia terastia foni tha pai poli kala. telika eixa dikeo. to idio kai to 2014 me to tsirko pou stilame. fonaza gia tsirko kai agouka oti logo mykono oli i evropi tha to psifisi. e oxi … fetos tha kano tin anatropi. DEN ALAZO GNOMI ME TIPOTA. afto to skoupidi pou o theos na to kani tragoudi … apo ena entelos agnosto group tha mas afisi gia proti fora stin istoria ektos telikou. MAKRAN MAKRAN MAKRAN oti xirotero exoume stili pote. sixaritiria stin ERT … kai tou xronou.

  62. Άκουσα πολλές φορές στην εκπομπή της ΕΡΤ μία λέξη μετά το άκουσμα του τραγουδιού.
    ΡΙΣΚΟ…
    Η δική μου άποψη είναι ότι καλώς στείλαμε αυτό το τραγούδι φέτος κι ας περιέχει ένα ρίσκο σε ότι αφορά την διάκριση του και την τελική κατάταξή του.
    Αν γίνει μια όμορφη παρουσίαση στη σκηνή τότε θεωρώ ότι θα χουμε σίγουρη πρόκριση. Είναι το πιο διαφορετικό απ’ όλα τα τραγούδια, έχει επίκαιρες αναφορές, είναι Ελληνικό!!!
    Αυτό δεν ζητάμε κάθε χρόνο, απ’ το να στείλουμε ένα ακόμα ποπ, μια ακόμα μπαλάντα?
    Προφανώς και δεν τα βρίσκω όλα τέλεια στο φετινό τραγούδι (όπως το χιπ-χοπ στοιχείο), αλλά το σύνολό του με αφήνει ικανοποιημένο.
    Άντε και καλή μας επιτυχία!!!

    • Mα ένα κακό και αδιάφορο τραγούδι δεν έχει κανένα ρίσκο. Είναι πολύ προβλέψιμη η καταληξή του.

      • Αδιάφορο για τον διαγωνισμό δεν νομίζω να είναι, καθώς δεν θα θυμίζει σε τίποτα απ’ τα υπόλοιπα τραγούδια.
        Τώρα αν αυτή η διαφορετικότητα σημαίνει ότι είναι ένα καλό ή κακό τραγούδι, ας περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει το κοινό της Ευρώπης όταν γίνει ο διαγωνισμός.
        Αν εκφέρεις προσωπική άποψη, τότε τη σέβομαι απόλυτα! (αν και θα ήθελα να μην δικαιωθείς) 🙂

      • Kαι ένα μονότονο κουδούνισμα δεν θα θύμιζε κανένα άλλο, αλλά θα ήταν απολύτως αδιάφορο….

  63. Απο τα συννεφα δεν επεσα γιατι το βρηκα όσο κακο περιμενα να ειναι. Το ρεφραινακι ειναι μεσα στην παραφωνια και παιδικο. Τα αποντιακα ουτως η αλλως προσωπικα δεν τα αντεχω σαν ακουσμα οποτε η αντικειμενικη θεση που περιμενω να το δω ειναι εκτος τελικου. Δε μπορω να πω ομως οτι το βιντεοκλιπ ειναι το ιδιο κακο οπως το τραγουδι. Το κλιπ με εξεπληξε διοτι πραγματικα ειναι πολυ ομορφο αισθητικα και ολη του η αισθητικη ανωτερη αυτου που παρουσιαζει. Μπραβο για το βιντεοκλιπ

  64. Τελειο !!!!!!!!!! Ελα να χορεψουμε πυρριχιο και να πανε να χεστουν ολοι !! οπ οπ τεμετερον χιπ χοπ παμεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!

  65. Τελικά η αριστερά μας πήγε 500 χρόνια πίσω.. που να ξερε η Δούρου για ποιον μιλούσε πριν φάει το μπουγέλο

  66. Το τραγούδι ειναι καλούτσικο βέβαια ο ημιτελικός μας ειναι δύσκολος πολυ πιο δυσκολος απο τον άλλο ημιτελικό.
    Το ρεφρέν ειναι ωραίο το χιπ χοπ οκ βέβαια ειναι λίγο αχταρμάς αλλά οκ. Πάντως πολυ κατώτερο απο Watch my dance και Alcohol is free!
    Πιστεύω θα περάσουμε τελικο οριακά και εκεί θα καταλήξουμε στις θέσεις 16-20

  67. Αρα και πέρυσι με τν Κυριακου ο Συριζα εφταιγε;
    2 χρονια πριν δηλαδη με την 20η θεση του rise up εφταιγε η ΝΔ;
    Πιο πριν με την Ελευθεριου να φανταστω εφταιγε το Πασοκ..
    Δεν φταιει ο Συριζα κοπελια,φταινε οσοι κυβερνησαν 40 χρονια..πχ η ΝΔ χρωσταει 210.000.000 και το Πασοκ αλλα τοσα…
    Αυτα φταινε
    Και μην μπλεκουμε την πολιτικη με την eurovision γιατι πολλοι λετε κατι απλα για να το πειτε χωρις να εχετε την παραμικρη ιδεα απο πολιτικη

    • εγώ σε καιρούς ΝΔ πολύ καλύτερα πέρναγα που θα μας πεις ότι δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλειστικό για ότι περνάμε τον τελευταίο χρόνο και παραπάνω… και δεν είδα τέτοια αντιμετώπιση από το κρατικό κανάλι και τέτοια απαξίωση και που ήμαστε ακόμα όταν θα ανοίξουν τα 10 φακελάκια και δεν θα ήμαστε μέσα να δεις γέλιο….

      • Και κάπως έτσι οι μάσκες πέφτουν.
        Και έτσι δικαιολογείται όλο αυτό το παραλήρημα από κάποιους εδώ μέσα όλο αυτό τον καιρό…

      • Εδω βρήκες να κανεις πολιτικη; Επειδη περνουσες εσυ καλα με ΝΔ σημαινει οτι ολοι περνουσαν το ιδιο; Α ρε νεοελληνα…η κατσικα του γειτονα να πεθανει…

    • Αν εννοείς οτι επιδη η συμμετοχή μας εχει πολυ έντονο χρώματα απο ΣΥΡΙΖΑ δεν το υποστηρίζω ενω μου αρεσει κανεις μεγάλο λάθος, το τραγουδι αν ηταν καλο θα μου αρεσε οτι και να ηταν ολο αυτο ειναι τραγικό πραγματικά αλλα το τραγουδι ειναι πολυ κακο και το λεω τι να κανουμε τωρα μακάρι να περάσουμε έστω δεν λεω οτι οταν θα δω τον ημιτελικο θα εύχομαι ν αποκλειστούμε οπως και κανένας απο εδω μεσα που δεν μας αρεσει.

      • Το οτι υπαρχουν ακομα ανθρωποι που ασχολουνται με τα κομματα και ολα τα αναγαγουν εκει ειναι φοβερο. Στις επομενες εκλογες λοιπον να ενας καλός λόγος φίλε μου για να μη ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ… δεν ειναι τραγουδι αυτο που εστειλε ο Αλεξης στη Γιουροβιζιον. Μπορεις όμως εδω μέσα να μη μπλεκεις άλλο τα πολιτικά; Δεν αντιλαμβανεσαι οτι τα κόμματα δεν χωράνε σε όλες τις συζητήσεις; Ειλικρινα, δεν θελουμε να ακουμε τις αποψεις σου τις πολιτικές. Πως να το κανουμε δηλαδη; Σεβασου το. Για τραγουδι είμαστε εδω…άλλες καλπες περιλαμβανει, διαχωρισε το σε παρακαλω.

  68. Ενταξει δεν μπορω να πω οτι με εντυπωσιασε αλλα δεν ειναι και τοσο κακο !Παντως αυτο το χιπ-χοπ στοιχειο το χαλαει πολυ και ειδικα η φωνη του τυπου δεν μου αρεσει ,σορρυ…Καλη επιτυχια μας ευχομαι !!

  69. Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα χειρότερο. Κι εμένα η εισαγωγή μου άρεσε αρκετά, το hip hop κουράζει κάπως, ούτε οι στίχοι μου αρέσουν. Το ρεφρέν μέτριο, πιστεύω αν το ακούσω πολλές φορές ν’ αλλάξω γνώμη προς το καλύτερο. Όσον αφορά το video clip δεν έχω καταλάβει ακόμα τι θέλει να πει ο ποιητής…σε γενικές γραμμές το βρίσκω μέτριο και πρόχειρο. Αλήθεια αυτό είναι το ευχάριστο τραγούδι με άρωμα Ελλάδας χωρίς ξενόφερτα στοιχεία που είχε ανακοινώσει ο κος Τσακνής? Και απορώ με κάποιους που ισχυρίζονται ότι θα ξεχωρίσει μπροστά στις άλλες μετριότητες! Ποιες είναι οι μετριότητες??? Κύπρος? Ουγγαρία? Νορβηγία? Ρωσία? Ουκρανία? Αρμενία? Γαλλία? Έλεος δηλαδή!!! Πιστεύω αν ερμηνευτεί σωστά (δεν ξέρουμε και πως τραγουδούν live…) και παρουσιαστεί ωραία και συγκινηθούν κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού ώστε να το ψηφίσουν, τότε ίσως υπάρχει μία ελπίδα πρόκρισης στον τελικό. Καλή επιτυχία Ελλάδα!!

  70. Εχοντας ακουσει τα 2 τραγουδια των Europond στο youtube πριν την δημοσιευση του Utopian Land πιστευα ότι θα ακουσουμε κάτι catchy. Δυστυχως δεν ακουσα κατι πιασιαρικο σημερα. Καλο δεν ειναι σε καμια περιπτωση το τραγουδι μας, αλλα ουτε κι αθλιο οπως το παρουσιαζουν καποιοι. Ας μην υπερβαλλουμε! Εχει και καποια καλα στοιχεια το τραγουδι οπως ο αμανες, η λυρα και το ρεφρεν. Το ποντιακο ραπ ειναι για κλαματα. Τα τραγουδια φετος γενικως ειναι πολυ χαμηλου επιπεδου ως επι το πλειστον πλην ελαχιστων εξαιρεσεων. Βεβαια πρεπει να περιμενουμε και Σουηδια και Αζερμπαιτζαν! Θεωρω πως αν δουλευτει καλα σκηνικα απο την Λυραράκη με background αντιστοιχο του video clip, θα περασουμε τελικο. Επισης θα μετρησει και η θεση που θα μας τοποθετησουν οι Σουηδοι.(Ας ελπισουμε να ειμαστε μακρια απο την Ρωσια!) Τέλος πρεπει να παραδεχτουμε οτι για καποιο λογο οι Ευρωπαιοι εχουν αποδειξει οτι την Ελλαδα την θελουν με παραδοσιακο Ελληνικο ήχο και όχι με Δυτικα ακουσματα, κι αυτο ειναι στα υπερ μας. Με ολη μου την καρδια θελω να τα παμε πολυ καλά πραγματικά! Αυτο που με στεναχωρησε ομως ειναι η ελλειψη ενθουσιασμου των μελων του Argo για ολο αυτο που τους συμβαινει και δεν ξερω κατα ποσο επαγγελματικα θα ανταποκριθουν σε αυτο που καλουνται να κανουν τον Μαιο. Μακαρι να δωσουν οτι καλυτερο μπορουν, και μακαρι η Λυραρακη να εχει εμπνευση γιατι καλως ή κακως πλεον το παιχνιδι ειναι μονο πανω της αυτην στιγμη για την προκριση και για μια αξιοπρεπη θεση στον τελικο. Καλη επιτυχια Ελλάδα μας!!!

    • Αυτο ειναι το φοβερο ενω απο ολο το τραγουδι αξιζει ο αμανες ειναι μονο στην αρχη ενω θα μπορουσαν να βαλουν και καπου στην μεση αν τα κοριτσια βεβαια μπορουν να τραγουδησουν λαιβ αντι αυτου εχουμε επαναληψη των χειροτερων σημειων του τραγουδιου δηλαδη του χιπ χοπ και το αγγλικο που ειναι για γελια.Δυστυχως μεχρι 14-15 Μαρτιου μπορουν να γινουν αλλαγες οποτε δεν προλαβαινουν.
      Ο Κ.Τσακνης υπευθυνος δεν εντωπισε τιποτα απο αυτα στο τραγουδι τον ικανοποιησε το αποτελεσμα?Να βγαλει και τα φιλαρακια του καλλιτεχνες να το υποστηριξουν γιατι εως τωρα ηταν τσιρκο και αυτος θα εκανε την διαφορα.Πολλα τα λεφτα τελικα γεμιζουν καποιες τσεπες και δουλευουν τον κοσμο…!

      • Εμενα μου κλωτσαει πολυ οτι απο την καταπληκτικη αρχη περναει πολυ αποτομα στο χιπ χοπ. Φαινεται οτι παει να μπει πολυ ωραια στο ρυθμο και ξαφνικά, είναι λες και μπηκαν παρασιτα στο σταθμό και ακούς ενα πιο αργου τεμπο χιπ χοπ τραγουδι. Αν και πιστευω οτι θα το αλλαξουν λιγακι εως αρκετα. Αλλα για τελικό νομίζω θα περασουμε. Τα τραγουδια που εστειλαν αλλες χωρες τα θεωρώ πολυ καλα, πολύ καλοδουλεμένα, πολυ περπατημένη ομως. Μια απο τα ιδια. Αλλωστε μη στεναχωριόμαστε…η Ρωσσία θα το παρει φέτος. Εδω και δυο χρόνια είναι για πρωτιά, αλλα βγηκε δευτερη περυσι. Φετος πιστευω θα το παρει. Το οτι τα παιδιά είναι αγνωστα σε μας δεν με χαλάει….φοβαμαι οτι θα παραμεινουν αγνωστα ομως. Η Γιουροβιζιον ειναι γρουσουζα. Οποιος πηγε μετά εξαφανιστηκε.

  71. Ποσο μίζεροι ειναι κάποιοι ;; Μια χαρα ειναι το τραγούδι και θα παει μια χαρα γιατι με τόσες ηλιθιότητες φέτος δεν ειναι και δύσκολο

  72. Στηρίζω την συμμετοχη της χωρας μου και ευχομαι καλη επιτυχια ! Όμως δεν μπορω να πω κατι θετικο . Προσωπικη μου αποψη . Δεν μου αρεσει . Δεν αποτελει συμμετοχη με ”δυναμικη” . Θεωρω πως φετος πηγαμε ένα βημα πισω . – Δεν Συζηταμε για δεκαδα . Νομιζω ότι αυτό από μονο του είναι ένα βημα πισω . Όπως και να’χει καλη επιτυχια !

  73. Μαριε συμφωνω απολυτα με αυτό που εγραψες ότι το μηνυμα δεν θα εχει απηχηση . Και δεν μου αρεσει σαν λογικη να προσπαθουμε ετσι να κλεψουμε τις εντυπώσεις .

  74. οπως το υποψιαζομουν..αδιαφορο χωρις ρυθμο να σου μενει παρα τα εθνικ στοιχεια. προβλεπω αποκλεισμο μετα απο πολλα χρονια.Καλη επιτυχια ωστοσο.

  75. Αν και ακόμα αμφιταλαντεύομαι για την ώρα η σειρά κατάταξής μου είναι ως εξής:
    Νορβηγία
    Γερμανία
    Εσθονία
    Λετονία
    Κροατία
    Ουγγαρία
    Κύπρος
    Ελβετία
    Ισπανία
    Αρμενία
    Γαλλία
    Ιταλία
    Αλβανία*
    Ρωσία
    Ουκρανία
    Δανία
    Ιρλανδία
    Αυστρία
    Φινλανδία
    Ισλανδία
    Μολδαβία
    Πολωνία
    Ελλάδα
    Σλοβενία
    Ολλανδία
    Γεωργία
    Μαυροβούνιο
    Βοσνία-Ερζεγοβίνη
    Ηνωμένο Βασίλειο
    Ρουμανία
    ΠΓΔΜ
    Ισραήλ
    Άγιος Μαρίνος
    “Επόμενη στάση”: Αυστραλία και πιθανώς Τσεχία…

  76. Επιτέλους ή Ελλάδα θα γνωρίσει τι πάει να πει μενω στα σεμι…κραξτε όσο θέλετε αλλά φέτος πιστεύω οι περισσοτεροι έλληνες πολύ πιο εύκολα θα υποστηρίξουν την Κύπρο παρά αυτο

  77. εμενα μου αρεσει παρα πολυ ειναι ρυθμικο και ωραια τα ποντιακα 12 απο μενα

  78. Κρατας την ποντικη λυρα, με την εισαγωγη που εινια πολυ καλη, βγαζεις σχεδον ΟΛΟ το χιπ-χοπ και φταχνεις τα φωνητικα στο ρεφρεν! Του προσθετης πιο πολυ ενταση και δυναμη στη μουσικη γεφυρα, περισσοτερους ποντιακους ηχους και τελος! Πρεπει να αλαχτουν πολλα πραγματα! Εχει μια καποια μουσικη ταυτοτητα και καλα, εχει κατι λιγο απο εθνικ, αλλα δεν αρκει, γιατι χανεις τον μπουσουλα! Μετρια τα πραγματα. Η αποδοχη ειναι κακιστη εξω με τα σχολια να ειναι στο 80/90% αρνητικα…ε…αφου δεν καταφεραν για την ωρα να μας βγαλουν απο την Σεγκεν οι ευρωπαιοι, θα μας βγαλουν απο την Εurovision, γιατι δυσκολα θα παμε τελικο! Εκτος ανα γινει κανα θαυμα, οπως με την Κυπρο περσι και περασουμε! Καλη επιτυχια στην Ελλαδα ομως!

  79. Ειναι οτι πιο απογοητευτικο θα μπορουσε να μας εκπροσωπησει. Κατ’αρχας η κοπελες που τραγουδανε,δεν ακουγονται καθολου καλες στο ρεφρεν,τελειως αφωνες, το “χιπ χοπ”δεν παει ΚΑΘΟΛΟΥ σε κατι τετειο, δεν συμφωνω με την εκπροσωπηση μας απο ποντιακο κομματι και τελος, εχει βγει μια αθλια δουλεια που δεν θα στεναχωριομουν καθολου αν εμενε εκτος τελικου γιατι και τελικο να παει, ουτε 20αδα δεν μπαινει!!

  80. Ποσο μιζεροι ειστε καποιοι; το παιζετε ειδικοι στην μουσικη αλλα σκιζετε τα ρουχα σας για να παει η Φουρειρα (what????)…Τα ιδια λεγατε και με τους κοζα μοστρα Κασσανδρες…μια χαρα ειναι το τραγουδι. Καλη επιτυχια!!!

  81. Ως γνωστόν γκρίνιες και κακοπρoαίρετα σχόλια σχετικά και με το τραγούδι καθ’αυτο ξέραμε οτι θα έχουμε. Ωστόσο με εκπλήσσει που διαβάζω και αρκετά θετικά σχόλια! Το τραγούδι δε μου άρεσε, αλλα επειδή πιστεύω πως ο άνθρωπος ωφείλει να είναι φύσει αισιόδοξος -ακόμη κι αν εκ των υστέρων το αποτέλεσμα τον απογοητεύσει ακόμα και διαψεύσει- βρίσκω ως θετικά στοιχεία το ωραίο αν μη τι αλλο κλιπ, την όμορφη εισαγωγή, το ιδιαίτερο και εθνικ στυλ, και τέλος το χαμηλό προφίλ των europond. Θα πει κανεις “κανει ο χαρακτηρας κι ό,τι ξιπασμένο ή σοβαρο/ταπεινό βγάζεις προς τα εξω τη διαφορά στη γιουροβίζιον;” Τις περισσότερες φορές μάλλον όχι αλλά δεν παεύει να είναι ενα καλό στοιχείο. Τα παιδιά φάνηκαν σοβαρά και μετρημένα τουλάχιστον. Για μένα η αξιοπρέπεια μετράει περισσότερο. Καλή τύχη

  82. Λιγο ηθελε να είναι η πιο καταπληκτική μας συμμετοχη ως τωρα. Το χιπ χοπ και εδω παλι την ζημεια του την εκανε οπως και με τον Λουκας, ειναι σαν να εχεις ενα αμαξι με τελικη τα 300 χιλιομετρα, αλλα το αγοραζεις με 3 ταχυτητες. Για αλλη μια φορα το χιπ χοπ εκοψε την φορα ενος φοβερου τραγουδιου. Τελικο σιγουρα, αλλα …. Οι Argo εγραψαν πολυ ωραια και ξεχωριστη μελωδια, τους εφαγε ομως η αναγκη να πολιτικοποιησουν το κομματι και το επνιξαν σε ηλιθια γλωσσοδιάρροια. Αφηστε την μελωδια να κανει την δουλεια της ρε γαμωτο. ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ τι εχετε στα χερια σας; Σιγουρα δεν ειναι κορυφη, αλλα ειναι τοσο ιδιαιτερο. Καλη επιτυχια.

  83. Βαρετό τραγούδακι ειδικά στα κουπλέ με το ραπ. Ανυπομονείς για μια δυναμική κορύφωση στα ρεφρέν και ξαφνικά η απόλυτη μετριότητα που δεν νομιζώ να σε κάνει να ξεσηκωθείς. Αυτό είναι το ρυθμικό βαλκανικό άκουσμα; χαχχαχα! Δύσκολη πρόκριση φέτος για την Ελλάδα. Τα περυσινα τραγουδια του ελληνικού τελικου της Απέργη και της Σιάγας κατα την γνώμη μου ήταν μακράν καλύτερα από αυτό και ήταν ότι πρέπει για Γιουροβίζιον. Μην ξεχνάμε πως ενα πανυγηρακι είναι η Γιουροβίζιον και σ’αυτήν πρέπει να υπάρχει και λίγο show performance να σηκωθούμε και λίγο από υο καναπέ. Όπως και να ‘χει Καλή Επιτυχία Ελλάδα!

    • Να σηκωθόυμε ή απλά να συγκινηθούμε.. Άπειρες μπαλάντες ή mid tempo κομμάτια πήραν μια καλή θέση , ακόμα και το βραβείο, κι άλλα τόσα αν και βρέθηκαν σε χαμηλότερη θέση αγαπήθηκαν ιδιαίτερα. Το σχόλιο μου αυτό φυσικά ειναι τελείως ανεξάρτητο από την φετινή μας συμμετοχη

  84. Μεγάλη απογοήτευση!!! Το τραγούδι είναι επειικώς απαράδεκτο!Φοβάμαι πάρα πολύ ότι φέτος η συμμετοχή μας στον τελικό θα είναι εξαιρετικά δύσκολη…Δεν βλέπω πραγματικά τίποτα το ωραίο…Μόνο η εισαγωγή κάτι πάει να κάνει αλλά στο σύνολο είναι εξαιρετικά μονότονο και το hip-hop ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Γενικά αν και δεν έχω ακούσει όλα τα τραγούδια (και όσα έχω ακούσει, τα έχω ακούσει μόνο μία φορά) πιστεύω ότι ο διαγωνισμός φέτος είναι πολύ λιγότερο ενδιαφέρων καθώς το επίπεδο είναι εξαιρετικά μέτριο και υπάρχει μόνο ένα τραγούδι μέχρι τώρα που διεκδικεί την πρωτιά (και το οποίο είναι και αυτό πολύ μέτριο αλλά στους τυφλούς, ο μονόφθαλμος!!!) και αυτό είναι της Ρωσσίας…Η νίκη του είναι δεδομένη κατά 90%..
    Η περσινή Eurovision ήταν πολύ υψηλότερου επιπέδου με πολλά καινοτόμα και πρωτοποριακά για τα δεδομένα της eurovision τραγούδια..

  85. Θα μπορούσε να ήταν πολύ πολύ καλύτερο. Κρίμα. Ξεκινάει με προσδοκίες και τα 30 πρώτα δευτερόλεπτα είναι εξαιρετικά. Και μετά το ξενέρωμα.Γιατί τόσο πολύ χιπ χοπ? Το 80% του τραγουδιού είναι χιπ χοπ. Εφόσον ήθελαν κάτι ”σοβαρό” ας έφτιαχναν εξ ολοκλήρου ένα ελληνικό τραγούδι με ποντιακή μουσική και εμανέ και θα είχε την αποδοχή σχεδόν όλων των ελλήνων.
    Νομίζω πως όλοι περιμέναμε κάτι ξεσηκωτικό με κέφι. Καμία σχέση.Το ατελείωτο χιπ χοπ κουράζει και είναι γνωστό πως δεν είναι είδος ευρείας αποδοχής στη eurovision. Άλλο πινελιές χιπ χοπ άλλο να βασίζεται σ’αυτό το τραγούδι.
    Το αγγλικό ρεφρέν αδύναμο και η φωνή της κοπέλας θαμπή. Η γέφυρα από το 2:00 μέχρι το 2.20 καλή αλλά υποτονική και θα πρεπε εκεί να δώσουν βάρος και να την κάνουν πιο up tempo ωστε να χορέψουν με ένταση τον ποντιακό χορό. Να περιμένει ο θεατής να δει έστω στη γέφυρα το καλύτερο σημείο του τραγουδιού.Αλλά το καλύτερο βρίσκεται στην αρχή και μετά δεν υπάρχει κάτι να σε κρατάει. Τελικά ποιό είναι το ατού του τραγουδιού? Φωνή όχι, ερμηνεία όχι, ενέργεια όχι. Το alcohol is free ακόμα και μισητές που είχε όλοι παραδέχτηκαν ότι ξεσήκωσε, οι Κόζα όργωσαν τη σκηνή και η γέφυρα με το μπαγλαμαδάκι ήταν εξαιρετική. Εδώ τι να περιμένεις?
    Δυστυχώς βελτιώσεις στη δομή του τραγουδιού δεν θα γίνουν και αυτό θα ακούσουμε τον Μάιο. live ίσως δείξει πολύ καλύτερο με τα γραφικά και το χορευτικό (αν κάνουν). Να δούμε αν η Λυραράκη μπορεί να κάνει κάτι.
    Σίγουρα δεν είναι τσίρκο όπως πολλοί περίμεναν αλλά είναι ένα μέτριο αποτέλεσμα με κάποια καλά στοιχεία. Η πρόκριση ας είμαστε ρεαλιστές θα είναι πάρα πολύ δύσκολη.Με εξαίρεση κάποιες φιλικές χώρες και χώρες γύρω από τον Kαύκασο (Πόντο) και Ρωσία δεν μπορώ να σκεφτώ σε ποιές χώρες θα αρέσει αυτό το τραγούδι.
    Good luck, θα τη χρειαστούμε φέτος!

    • Το 90% των αρνητικών σχολίων στο youtube είναι από ελληνες. Κλασικά πράγματα. Ακόμα και κάποιοι σχολιασμοί στα αγγλικά είναι από έλληνες χρήστες.Φαίνεται υπάρχει μεγάλη ανάγκη κάποιων το βίντεο να έχει απίστευτα dislike. Ακόμα στο eurovision tv δεν αναρτήθηκε ούτε στο επίσημο κανάλι στο youtube. Με λίγα λόγια ελάχιστοι ξένοι φανς το έχουν ακούσει.
      To oikotimes αναφέρει ότι μοιάζει με το τραγούδι της Γλυκερίας ”το δικό μου πάπλωμα” και ίσως είναι κλοπή! Ρε τι άλλο θα διαβάσουμε.Εννοείται Έλληνας ο αρθρογράφος.
      Και μια σημείωση. Τα 3 από τα έξι άτομα έχουν γεννηθεί στην Γεωργία η μια από τις κοπέλες στη Ρωσία και ο ένας στην Τραπεζούντα. Οπότε αυτό που ανέφερα πιο πάνω, ίσως τα πάμε καλά στις χώρες του Καυκάσου. Αυτό βέβαια δεν αρκεί.

      • Δεν έχουν δικαίωμα γνώμης οι έλληνες για το τραγούδι τους; Δεν μπορεί να μην τους αρέσει; Η γνώμη τους δεν μετράει; Και μεταξύ μας, πιστεύεις ότι τους ξένους θα τους ενθουσιάσει;
        Για εμένα είναι λάθος συγκυρία η εκπομπή ενός μηνύματος υπερ των προσφύγων τη στιγμή που η Ευρώπη καταφανώς δεν μπορεί και δεν θέλει να τους δεχθεί, και έχει ήδη στοχοποιήσει την Ελλάδα πάνω στο ζήτημα. Ειδικά από τις ανατολικές και βαλκανικές χώρες ας μην περιμένουμε πόντο.

      • Σοβαρά πιστεύεις οτι τονίζεται τόσο έντονα το προσφυγικό ζήτημα και οι ευρωπαίοι θα μας καταψηφίσουν γι’αυτό? Εγώ εδώ έλληνας και δεν βγάζω και πολύ νόημα από τον στίχο. Προφανώς τα μέλη του συγκροτήματος αναφέρονται στη δική τους προσφυγιά αφού όλοι γεννήθηκαν στον Καύκασο. Αν δεν περάσουμε τελικό ή δεν ψηφιστούμε θα είναι καθαρά γιατί δεν άρεσε το τραγούδι και όχι για το νόημα του. Μ’αυτή την έννοια και η Ουκρανία θα πρεπε να πατώσει που αναφέρεται ξεκάθαρα τον ξεριζωμό των Ταταρων της Κριμαίας. Άλλα έχει τραγουδάρα οπότε δεν νομίζω πέρα από τη Ρωσία και λίγες ακόμα να την καταψηφίσουν εξαιτίας αυτού που θέλει να περάει το τραγούδι.Σωστά?

      • Εντελώς προφανές είναι το μήνυμα που διατρέχει όλο το τραγούδι, και προφανώς θα υπογραμμιστεί και στις συνεντεύξεις τύπου εκεί.
        Και ακριβώς επειδή το τραγούδι δεν μπορεί να αξιώσει ψήφους για αυτό που είναι, το να δημιουργήσει μία επιπλέον δυσφορία για αυτό που εκπέμπει κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη θέση του.

        Υ.Γ. Την αντίφαση του υποτίθεται “αισιόδοξου” ρεφραίν με τη μαυρίλα του video την έχει εντοπίσει κανείς;

  86. ti to thelate to hip hop re paidia.xalaei entelos tin telia eisagogi tou tragoudia.i de stixoi.ti na peis?sigoura tous akouse toy stixous o koyltouriaris tsaknis?

  87. ακουσα το αυστραλιανο τραγουδι και ειναι υπεροχο..επιτελους ενα τραγουδι να σωσει τον φετινο διαγωνισμο μαζι με 4-5 ακομα.

  88. Παιδιά η μουσική και η πρώτη ύλη είναι πάρα πολύ καλή το ακούω και το ξανακουω η μουσική είναι φανταστική και δε με χαλάει που δεν είναι πιο up tempto δε με νιαζει αυτό.να αφαιρέσουν όμως λίγο ραπ πραγματικά άσχετα απτα σχόλια με το Λούκα Γιώρκα π λέτε κ λέμε κάποιοι δε σημαίνει πως επειδή εκεί άρεσε τελικά στους ξένους το ραπ θα αρέσει κ σαυτο το κομμάτι.δε ταιριάζει το ραπ εδώ πραγματικά χωρία π τότε με το Λούκα το ραπ ήταν στα αγγλικά κ όχι στα ελληνικά αλλά πέρα απαυτο καμία σχέση.εννοειται να ευχηθούμε καλή επιτυχία κ να μη λέμε κακίες το αποτέλεσμα το live θα το κρίνει.ομως κάντε κάτι με το ραπ γτ πραγματικά χαλάει κάπως το κομμάτι.μακαρι να περάσουμε όπως κάθε χρόνια π όλο λέμε δε περνάμε κ όλο περνάμε όμως ο πρώτος ημιτελικός έχει όλα όσα τραγούδια τουλάχιστον εμένα μαρεσουν φέτος..Αρμενία δε παίζει να μη περάσει Ρωσία επίσης φαβορί για νίκη Αζερμπαϊτζάν δεν έχουμε ακούσει όμως θα περάσει Κύπρος επίσης κ εύχομαι κ πεντάδα, Κροατία υπέροχο απλά..συν δύο τρία ακόμα π μαρεσουν κ αρέσουν κ σε πολλούς άλλους… Να ευχηθώ καλή επιτυχία μέσα απτη καρδιά μ στην Ελλάδα μας όμως θα περάσουμε οριακά αν περάσουμε φέτος όχι λόγω κομματιού τόσο αλλά λόγω ημιτελικού π χει πολλά φαβορί.αυτα..και φιλάκια..

  89. ΑΚΟΜΑ ΗΧΟΥΝ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΡΟΗΓ.ΕΤΩΝ.ΠΩ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΡΑΠΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟΡΚΑ.ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ.ΠΑΤΟΣ Κ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ.Κ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΗΡΘΑΜΕ 7οι.Η ΠΩ ΠΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΤΟΥ ΑΓΑΘΩΝΑ.ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΛΠ.Κ ΗΡΘΑΜΕ 6οι.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ.Κ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΑΛΙ Η ΛΥΡΑΡΑΚΗ.Κ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΛΑ ΕΚΕΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΩΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ.ΑΝ ΣΤΗΘΕΙ ΚΑΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ Κ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΡΑΕΙ.

  90. Aς πιέσει ο ogaegreece και όλοι μας από το διαδίκτυο με καμιά διαδικτυακή ψηφοφορία ή να στείλουμε τους playmen με το stand by me now που βγήκε πρόσφατα και θα μπορούσαμε να το στείλουμε ή να αποσυρθούμε τελείως! Είναι αίσχος αυτό που έχει γίνει φέτος! Τα κολλητάρια του Σύριζα διάβρωσαν και την eurovision που δεν είχαν τολμήσει να την αγγίξουν μέχρι τώρα πολιτικά κόμματα. Καλύτερα να μην πάμε καθόλου.

  91. Οι συνηθεις δε κοβονται καλα μου τρολλακια ε? Ολη μερα και ολη νυχτα θα κραζετε 🙂

  92. Πάντως σαν κομμάτι Είναι κάτι ξεχωριστό και μου άρεσε αρκετά!!!Αλλά θεωρώ ότι αν είναι δυνατό να γίνει, να κάνουν πιο δυνατό το ποντιακό,να είναι σε κάποιο σημείο πιο δυνατό το ποντιακό στοιχείο!
    Υ.Γ: Βεβαίως περιμένουμε να δούμε και πως θα το παρουσιάσουν πάνω στην σκηνή.Καλή επιτυχία να έχει!!!

  93. Πάντως σαν κομμάτι Είναι κάτι ξεχωριστό και μου άρεσε αρκετά!!!Αλλά θεωρώ ότι αν είναι δυνατό να γίνει, να κάνουν πιο δυνατό το ποντιακό,να είναι σε κάποιο σημείο πιο δυνατό το ποντιακό στοιχείο!!!
    Υ.Γ: Βεβαίως περιμένουμε να δούμε και πως θα το παρουσιάσουν πάνω στην σκηνή.Καλή επιτυχία να έχει!!!

  94. Για κανένα λογο…δεν πάμε πουθεναα..ας έστελναν την στικουδη και ας αμολαγε όλα τα φαλτσα του κόσμου..επίσης είχαν πει οτι θα είναι ξεσικωτικο..περισσότερο ξεσηκωνοσουν πέρυσι με την μπαλάντα στην κορώνα της Μαρίας Έλενα:P

  95. As a Greek living abroad, I always supported the greek entry in the past. But this year there is indeed no reason to do so. Hip Hop/Rap is not my cup of tea at all, and when there is almost 90% spoken than sung, it is doomed. I tried to listen to the end, thrice, I couldn’t. I stopped it in the middle. And when the 10% singing are in a really bad english, with a mediocre voice, then there is no help at all. I really hope Greece will pass with this, but if not, at least you will know for the next time, that this is not working. The song would be far better without the rap-thing, only the Music (instrumental) and the Refrain (in Greek) would be far more intersting than this. But I don’t see any hope with this version at all. Despite my bad/negative opinion, fingers crossed…

  96. Σταματηστε να λετε τοσο κακα σχολεια. στηριξτε αυτη την προσπαθεια ειτε σας αρεσει ειτε οχι. Ειναι κριμα με τι ψυχολογια θα συνεχισουν οι argo. Αλλες χρονιες κατα την αποψη μου εχουμε στειλει χειροτερα τραγουδια οπως το aphrodisiac, επομενως καλο θα ηταν να ειμαστε αισιοδοξοι και φυσικα να περιμενουμε να δουμε τον μαιο το τελικο αποτελεσμα μαζι με την σκηνικη παρουσια του τραγουδιου.

  97. Καλό τραγούδι με πολύ καλό intro υπεροχη μουσική και χρειάζετε καλύτερο Tempo και μείωση στο Hip Hop τα ποντιακά είναι πολύ καλή εισαγωγή είναι αρκετά καλό τραγούδι άντε καλή μασ επιτυχία στην Στοκχόλμη

  98. λοιπον “ιδιαιτερη” και “εξωτικη” για πολλους η φετινη συμμετοχη μας!παντως αδιαφορη ειναι το μονο που δεν μπορει καποιος να της προσαψει..προσωπικα μου αρεσε το παντρεμα ελληνικων-ποντιακων με λυρα και μοντερνο ρυθμο!μου αρεσε επισης το γεγονος οτι δεν ειναι ενα καψουροσαχλο-τραγουδο τυπου One λast breath αλλα εχει υφος και ηθος!η μονη μου ενσταση ειναι στο οτι δεν επρεπε να γινει αναθεση αλλα να διαγωνιστει επαξια με αλλα τραγουδια για τη προκριση!εν παση περιπτωση καλη μας επιτυχια!ειμαι βεβαιος παντως οτι θα τα παμε καλυτερα απο οτι περυσι και προπερσι!!παμε γερα και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

    • Τι ηθος εχει καλε και δεν το καταλαβα??Οτι λενε 20 φορες το ιδιο ρεφραιν το οποιο ειναι γελοιο και τα αγγλικα τους απαισια?Οι στιχοι ειναι γραμμενοι στο ποδι που ειναι το ηθος?Μηπως εννοεις οτι επιλεχτηκαν δημοκρατικα απο το παρεακι της ΕΡΤ?Περσυ ηταν ενα σαχλο καψουροτραγουδο αλλα φωνητικα ολο το γρουπ μαζι ειναι μια τριχα της για να μην μιλησουμε για ερμηνεια.Βρηκαμε 5 λεξεις και τις πεταμε ακου εχει ηθος αριστερο ηθος…!

      • εχει ηθος διοτι αναφερεται σε ενα σοβαρο κοινωνικο θεμα αυτο του ξεριζωμου και της προσφυγιας που το εχουν ζησει στο πετσι τους οι ελληνες ποντιοι.επισης τα παιδια ολα εχουν ωραιες φωνες καιη παραδοσιακη μουσικη δενει μια χαρα..ουτε κι εμενα μ αρεσε και το τονισα οτι επιλεχτηκαν με το στανιο απο τον τσακνη και προτιμουσα εναν ανοιχτο ελληνικο τελικο!παντως τη θεωρω αξιολογη συμμετοχη και οτι δεν τιθεται θεμα συγκρισης με την περσινη νεροβραστη μπαλαντα της κυριακου που πατωσε πανευρωπαικως..αλλα απο την αλλη αν το ελληνικο κοινο εστελνε συμμετοχες τυπου κυριακου και rise up ισως και να μας χρειαζεται μια σοβαρη αναθεση και ενα σοβαρο τραγουδι!

    • Οι στιχοι
      “We are the rise in the rising sun

      dance with us and have some fun

      We are the rise in the rising sun

      join with us for a UtopianLand

      We are the rise in the rising sun

      dance with us and have some fun

      We are the rise in the rising sun

      join with us for a UtopianLand”
      Μιλανε για τον ξεριζωμο?Ερασιτεχνισμος.Τις ωραιες φωνες που τις ακουσες?Τα κοριτσια στο ρεφρεν ειναι νεκρες και φωνητικα και στα αγγλικα.Μονο ο αμανες(και η μουσικη) στην αρχη αξιζει και πιστευω οτι καποια αλλη εβαλαν να το κανει.Αν αυτο το πραγμα δεν αρεσε ετσι δεν μπορεις να φανταστεις τι θα γινει με τα 6 κουκλια στον ημιτελικο.Επισης με την δικη σου λογικη να βγει χουντα επειδη ο κοσμος δεν ειναι αξιος να ψηφιζει εντιμους πολιτικους?Σωστα?Ολοι ξεραμε οτι ο Συριζα και γενικοτερα οι ψευτοκουλτουριαριδες της αριστερας απο τα βορεια προαστια χλευαζαν την γιουροβιζιον και φετος μας εδωσαν το ποιοτικο επι την επιβλεψη Τσακνη…μην ξερασω.

  99. Πρώτη χρονιά θα πω ότι δε μου άρεσε το τραγούδι μας (μετά το aphrodisiac…). Η παραγωγή και ο ήχος είναι πολύ κακός, μονότονος… Πρέπει να το δουλέψουν μηπως και το σώσουν κάπως…

  100. 01.SPAIN
    02.HUNGARY
    03.GERMANY
    04.SWITZERLAND
    05.FRANCE
    06.RUSSIA
    07.MALTA
    08.CYPRUS
    09.ICELAND
    10.CROATIA
    11.GREECE
    12.FINLAND
    13.ARMENIA
    14.FYR MACEDONIA
    15.NORWAY
    16.DENMARK
    17.UKRAINE
    18.AUSTRIA
    19.THE NETHERLANDS
    20.LATVIA
    21.ITALY
    22.BOSNIA & HERZEGOVINA
    23.SLOVENIA
    24.ROMANIA
    25.ESTONIA
    26.MOLDOVA
    27.UNITED KINGDOM
    28.POLAND
    29.ALBANIA
    30.IRELAND
    31.BELGIUM
    32.ISRAEL
    33.BELARUS
    34.SAN MARINO
    35.MONTENEGRO
    36.GEORGIA

  101. πωωω τι ειναι αυτο το πραγμα…πονεσε το κεφαλι μου…απιστευτα κουραστικο…

  102. Thee mou ti xali einai afto? Ti ksepesmos.. Prwth xronia pou h sumetoxh mas de mou aresei oute kan sto elaxisto. Mena gia xronia eksw Kai kathe xrono mazeuomaste oloi oi ksenoi filoi mou kai panta tous aresei h ellada. Ti Na aresei Apo Afton ton axtarma, Einai les Kai o dj mperdepse tria cd Apo diaforetiko eidos mousikhs pou den denoun me tipota. Sugxistika toso poly pou de to afhsa kan Na teleiwsei. Pio refren re paides douleuomaste? Megalo sok milame. Afwnos exw meinei. Eimai Kai thessalonikios Kai Pontios alla pws Na sthriksw Afth th geloiothta 🙁 Tsaknh wraia apeutheias anathesh megale… Exw thumo twra giati eidika afto to xrono eixa prosdokies gia ethnik kommati, pws Na sugkrithei afto me tou giorka akomh Kai me tou Alkaiou? De blepw Na pername, isws mono Apo merika merh ths mousikhs.. To ebala Na paiksei se kati ksenous edw Kai eprepe Na deite thn ekfrash tous.. Mia geloiothta Kai mish Kurie Tsaknh..!!!

  103. Είμαι πραγματικά εξοργισμένος με το ρόλο της φετινής ΕΡΤ σε σχέση με την ESC. Μέχρι τώρα πίστευα πως δεν έχει χειρότερα από Μπόκοτα – Κατσαρό αλλά τελικά, να που έχει.

    Δε θα επεκταθώ τώρα να μην γκαντεμιάσω τα παιδιά. Καλή επιτυχία να έχουν και τους εύχομαι μέσα από τη ψυχή μου τα καλύτερα. Μπορεί αυτοί που τους επέλεξαν να μη χαρούν, αλλά στο φινάλε, μόνο και μόνο για αυτό, αξίζει να πάει καλά το τραγούδι…

  104. σοβαρα τωρα . τι παρουσιαση περιμενετε να εχει ????? καποιο χορευτικο η μηπως εικονες – βιντεο από την ειδομενη ? μπορω από τωρα να φανταστω την εισαγωγή του τραγουδιου . θα φαμε κραξιμο ότι χρησιμοποιούμε το προσφυγικο για να συγκηνισουμε .

  105. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο από τις συμμετοχές του Αλκαίου, του Γιώρκα και των Κ.Μόστρα, πάντως απευθύνεται στα ίδια μιλιούνια τηλεθεατών που έσπευσαν να ψηφίσουν αυτές τις τρεις συμμετοχές. Άρα είναι πιθανό να τα πάει απρόσμενα καλά και αυτό το κομμάτι.
    Δεν έχει νόημα να κριτικάρω το κομμάτι μιας και δεν είμαι φαν ούτε της ποντιακής μουσικής, ούτε της χιπ χοπ. Δεν με αφορά το όλο άκουσμα. Θέλω όμως να σταθώ στο οπτικό μέρος της συμμετοχής. Αν σκοπεύουν να προβάλουν στη σουηδία, στην οθόνη της σκηνής, αυτούς τους μαυροντυμένους με τα μαντίλια στο κεφάλι και τα χατζάρια, να το σκεφτούν λίγο καλύτερα. Μπορεί όλο αυτό το αγριλίκι να είναι μέρος της “ένδοξης παράδοσης των καλών ποντίων” τέλος πάντων, αλλά στα μάτια των ανυποψίαστων ευρωπαίων δεν μοιάζουν με τίποτα άλλο παρά με τζιχαντιστές!! Προσοχή λοιπόν στις επιλογές της παρουσίασης. Είναι πολύ ευαίσθητο το ζήτημα αυτό στην ευρώπη.

  106. Έχω απογοητευτεί πάρα πολύ.Το τραγούδι μας έχει συγκεντρώσει πληθώρα αρνητικών σχολίων από παντού, πάρα πολλές αρνητικές ψήφους που υπερτερούν από τις θετικές, πλήρης απαξίωση από το κανάλι της Eurovision στο YouTube που αντί να ανεβάσει το βίντεο κλιπ της συμμετοχής μας έχει ανεβάσει τη συμμετοχή της Σλοβενίας.Έχουν πέσει όλοι πάνω στα παιδιά.Και εγώ βρίσκω απαράδεκτη την ανάθεση σε άγνωστα άτομα, είμαι της λογικής ότι πρέπει να γίνονται εθνικοί τελικοί και το κοινό να επιλέγει τη συμμετοχή(καλλιτέχνη, τραγούδι) δημοκρατικά και με μια διαφάνεια.Αν ήθελαν ανάθεση ας έστελναν γνωστό όνομα(η αλήθεια είναι ότι προσέλκυσαν αλλά αρνήθηκαν).Εύχομαι ολόψυχα ότι καλύτερο για τη χώρα μου.Δε θα χαρώ αν δεν προκριθεί αλλά τουλάχιστον θα περάσει ένα μήνυμα στη διοίκηση της ΕΡΤ ότι η ανάθεσή τους απέτυχε!Ίδωμεν!Τουλάχιστον μη γίνεστε τόσο σκληροί ορισμένοι.Διατυπώστε τις απόψεις σας με σεβασμό.Μη γίνεστε προσβλητικοί.Μην επιδιώκετε να μην προκριθεί η χώρα σας.Δε κερδίζετε κάτι με αυτό.Οι Argo μου φάνηκαν συμπαθείς άτομα με αξιοπρέπεια, καθόλου καβαλημένοι και με όρεξη για δουλειά.

  107. Αγαπητοί φίλοι, δεκτές όλες οι απόψεις για το τραγούδι, αλλά μήπως θα ήταν εξυπνότερο να σταματήσουμε τα σχόλια περί της ανάθεσης επιτέλους; Ας το πάρουμε απόφαση, όλες οι χώρες είτε κάνουν εντυπωσιακούς τελικούς είτε ανάθεση. Και μη μου πείτε ότι την κάνουν μόνο σε μεγάλα ονόματα, γιατί ούτε οι Minus One ούτε οι Αζέροι εκπρόσωποι τα τελευταία χρόνια ουτε τόσοι άλλοι που τους έγινε ανάθεση υπήρξαν και τόσο γνωστοί πέραν ίσως από ένα τάλεντ σόου της κακιάς ώρας. Όσο για τις φωνητικές τους δυνατότητες προτιμώ να έχουν κριθεί από 2-3 μουσικούς της ερτ παρά από την Κίτσα και την Πίτσα που ψηφίζουν στα Voice και πιο πολύ κοιτάν το φόρεμα, το σεξ απίλ κλπ.
    Η ανάθεση κρύβει σαφώς ένα ρίσκο αλλά αυτό κάνει τον διαγωνισμό ενδιαφέροντα. Συνηθίστε λοιπόν την ανάθεση, γιατί όταν κοτζάμ Ρωσία και Γαλλία το κάνουν, η Ελλαδίτσα μας θα διοργανώσει Μελοντιφεστιβάλεν; Τώρα αν η Ζουγανέλη ή η Ασλανίδου είπαν όχι γιατί δε βρίζετε αυτές και βρίζετε την ερτ ή τα καημένα τα παιδιά (Αργώ); Το τραγουδάκι μας αυτό είναι -είναι λογικό σε κάποιους να μην αρέσει- κι εγώ πιστεύω θέλει βελτιώσεις (το έγραψα πιο πάνω), αλλά άλλο αυτό κι άλλο μιζέριες του τύπου, “αν είναι έτσι να μην ξαναπάμε”, “τι ξεφτίλα είναι αυτή” κοκ.
    Κλείνοντας ομολογώ ότι -και έτσι να μείνει το τραγούδι -ναι, δεν είναι η σύνθεση του αιώνα αλλά είναι κλάσεις ανώτερο από φετινα τραγούδια άλλων χωρών που εκθειάζονται εδώ πέρα και εκείνα μάλλον γράφτηκαν σε ένα δεκάλεπτο. Απλά πατήσαν οι δημιουργοί ένα σουξέ του youtube αλλάξαν πέντε νότες και φτιάξαν τραγούδι… Ειδικά φέτος βλέποντας τα άλλα τραγούδια αρνούμαι να ονομάσω το δικό μας τραγούδι αστείο και φτηνό!

    • Οι Minus One είναι πρώτα ονόματα στην Κύπρο χρόνια τώρα. Οι Αζέροι χρησιμοποιούν νέους, αλλά όχι άγνωστους, τραγουδιστές, και ολόκληρα team ξένων συνθετών και παραγωγών με εμπειρία στο είδος.

    • Εντάξει, να εμπιστευτούμε τους δημοσίους υπαλλήλους της ΕΡΤ του 1,2% και όχι τους μεγαλύτερους συνθέτες και παραγωγούς της (εμπορικής προφανώς) ποπ μουσικής που κρίνουν σε τηλεοπτικούς διαγωνισμούς μεγάλων τηλεθεάσεων, που παράγουν νικητές που έχουν ψηφιστεί και από κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου.
      Όχι αγαπητέ, απευθείας αναθέσεις διαπλοκής και καβατζώματος του κάθε παντελώς άγνωστου ερασιτεχνη που έχει άκρες στην ΕΡΤ, δεν θα δεχθουμε.
      Πολύ περισσότερο όταν η μπίζνα του καθενός πληρώνεται από το δικό μας υστέρημα.

      • Φίλε Μάριε, προτιμάς δηλαδή κάτι σαν τους παλαιότερους ελληνικούς τελικούς; Γιατί ωραιος τελικός και οικονομική δυσπραγία δε γίνεται! Κι έτσι αποκλείεται μια για πάντα η συμμετοχη στο μέλλον κάποιου μεγαλύτερου ονόματος όπως φυσικά όλοι θα προτιμούσαμε. Εγώ δε θέλω ούτε τελικό σε εμπορικό κέντρο ούτε τα φοβερά ντουέτα του μαντ, για να κλέβει και τα έσοδα της ερτ. Όχι ευχαριστω. Προτιμώ ανάθεση. Φέτος ρισκάρουμε, του χρόνου ίσως να φιλοτιμηθεί κάποιος άλλος.. Όσο για τους Αζέρους, συγνώμη αλλά δεν μπορώ να φανταστώ-ούτε και ισχύει απ΄όσο ξέρω- ότι η Ζαφούρα ή το ντουετάκι που νίκησε ήταν και ιδιαίτερα γνωστοί πριν στη χώρα τους.Tέλος το ότι οι Minus one είναι γνωστοί στην τοπικη κυρπιακή αγορά των 700 χιλιάδων αυτό δεν τους κάνει μεγάλα ονόματα, ιδιαίτερα τη στιγμή που Κύπριοι είναι οι περισσότεροι σταρ στην Ελλάδα…Άλλωστε 700 χιλιάδες είναι συνολικά και οι καλεσμένοι στους γάμους που τραγούδησαν οι Europond. 🙂

      • Προτιμώ ότι επιλέγει η ΕΡΤ να κάνει, να το κάνει με διαφάνεια και σεβασμό σε αυτούς που την πληρώνουν.
        Αν θέλει ανάθεση, να σεβαστεί το νόημα της ανάθεσης, δηλαδή επιλογή κατά το δυνατό ευρέως αποδεκτού καλλιτέχνη και συντελεστών, εφόσον δεν επιλέγει απευθείας ο κόσμος. Απευθείας ανάθεση σε παντελώς αγνώστους και σε τέτοιες μετριότατες δημιουργίες, δημιουργεί -εύλογα- άλλες σκέψεις.
        Αν δεν μπορεί να βρει έναν τέτοιο καλλιτεχνη, να κάνει μία ανοιχτή διαδικασία. Δεν έχει χρήματα; Η συνεργασία με ένα ιδιωτικό κανάλι μία χαρά φέρνει σε πέρας την υπόθεση.
        Και να κάνει τον τελικό η ΕΡΤ ενώ δεν έχει χρήματα, και να μην τον δώσει σε ιδιωτικό κανάλι γιατί θα χάσει έσοδα από διαφημίσεις, ΔΕΝ γίνεται.
        Μην χανόμαστε λοιπόν σε ατελείωτες αναλύσεις που στερούνται από την αρχή στοιχειώδους λογικής.

        Υ.Γ. Δηλαδή χώρες μικρες πληθυσμιακά δεν μπορούν να έχουν δημοφιλείς για τα δικά τους εσωτερικά μεγέθη καλλιτέχνες; Δημοφιλείς στη χώρα τους μπορούν να θεωρούνται μόνο οι καλλιτέχνες στη Ρωσία, τη Γερμανία και τη Βρετανία;

    • H anathesh mas peirakse re megale h’ o fthna said proxeirotatos axtarmas? Sugnrineis me tis kuprou pou exoun fwnares? Eipame kalo Na eimaste patriwtes alla tetoio rezili prwth fora. Pote den hmoun arnhtikos gia sumetoxh mas, Kai den kathgorw ta paidia ths Argo, afto mporousane afto kanane, perimenei Na tous perilaboun abrio prwi ta prwinadika. Aftos pou ftaiei Einai o k. Tsaknis oxi ta paidia. Thelei megales allages Na bgei to hip hop rap Kai Na meinei ethnik Oso gia tous stixous Kala ekei pote den htan to forte mas… Krima stenoxwrethika pragmatika

  108. Απλά τραγικό!
    Αυτή θα ήταν η ποιοτική επιλογή για φέτος? Ελεος
    Δε βλέπω να περνάμε στον τελικό για πρώτη φορά!
    Μπράβο στην Ερτ¡

  109. Το ότι ακόμα δεν έχει ανέβει στο eurovision.tv σημαίνει κάτι; Μήπως δεν είναι η επίσημη συμμετοχή μας; Το ότι πρέπει σαν Έλληνα να με αντιπροσωπεύει μια πληθυσμιακή ομάδα (για να μην πω μειονότητα, μπας και γλιτώσω τον τίτλο του ανθέλληνα) κρίνεται απαραίτητο; Γιατί να μη βγουν οι Αρβανίτες, γιατί να μη βγουν οι Βλάχοι να μας εκπροσωπήσουν; Οέο;
    Anyway, βαρετά ηλίθιο τραγούδι χωρίς ενδιαφέρον, χωρίς δυναμική. Χωρίς αμφιβολία θα περάσουμε τελικό (λέτε να γίνει καμιά ανατροπή; ) αλλά από εκεί και πέρα χάος…

    Υ.Γ Δε θα μπω στη διαδικασία να μιλήσω για φιλικά προσκείμενους της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΕΡΤ, αλλά ρε παιδιά με τι κριτήριο επιλέχθηκαν οι κυριούλες να τραγουδήσουν; Ακόμα και studio οι φωνές τους είναι για 69ο χλμ Αθηνών-Λαμίας…

  110. ta noumera sto youtube oso kai ta stiximata milane apo mona tous. proti fora toso xalia. den aresi pouthena kai se kanenan. oxi den vgaosoume katinies … kai gia pio logo na to kanoume … apla leme oti vlepoume. den vlepo me pio tropo na perasoume teliko. opos pame tha minoume gia proti fora ektos telikou. diladi milame … den aresi pouthena.

  111. Molis anevei sto episimo kanali tis eurovision sto youtube oloi like.. Opoios Ellinas kanei dislike kai krazei opos den krazoun oi ksenoi einai apla aparadektos!! Ksekolliste kai stirikste tin xora sas re!

  112. Πραγματικά μερικοί εδώ μέσα είστε λίγο κουραστικοί.. Όπως και αυτός από το oikotimes που όλη τη μέρα δεν.έχει τι.να κάνει και κράζει τη συμμετοχή μας!! Αντί να.σταθούμε στα παιδιά να τα ενθαρρύνουμε.τα βρίζουμε!! Αλλά βέβαια.! Έτσι είμαστε.οι.ελληνες για αυτό είμαστε στη θέση που είμαστε! Η ενορχήστρωση δεν.είναι η χειρότερη και σε καμία περίπτωση δεν είναι.χειρότερο.από το S.A.G.A.P.O όπως λένε κάποια σαιτ!. Μπορεί να.μην είναι και.το.τραγούδι.του.αιώνα αλλά είναι πολύ ωραίο και δεν νομίζω να γράφτηκε σε δέκα λεπτά στο πόδι! Άλλες συμμετοχές είναι πολλοί χειρότερες. Υπάρχουν και καλές και κακές κριτικές. Ξιδακι!!Θα συμφωνήσω με τους φίλους.#ESCGR2016 και κάνεις εδώ δεν τραγουδά. Ούτε εγώ είμαι.υπέρ της απευθείας ανάθεσης όπως πολλοί αλλά έγινε και πρέπει να το αποφασίσουμε! Από το να κάναμε ένα μέτριο ως κακό ελληνικό τελικό με.τέσσερα μέτρια ως κακά τραγούδια (2012) καλύτερη η ανάθεση! Εμένα μου αρέσει το τραγούδι και πιστεύω μπορούμε να πάμε Καλά! Το όλο πράγμα μου θυμίζει τόσο 2013 πραγματικά! Καλή επιτυχία στα παιδιά.και.ότι.καλύτερο!!.με.τη λυραρακη έχουμε έναν.άσσο στο μανίκι!!!

  113. υπαρχει καποιο περιθωριο βελτιωσης του τραγουδιου; αλλαγη αγγλικου στιχου σε ελληνικο πχ και καλυτερη ενορχηστρωση κλπ;

  114. Ας κανω και εγω το σχολιο μου, μιας και ημουν και εξακολουθω να ειμαι απο τους πολεμιους της ολης Διαδικασιας που επελεξε η ΕΡΤ.
    .

    ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
    Προσωπικα δεν θα το επελεγα εαν ηταν σε διαγωνισμο…ΑΛΛΑ μιας και αυτο εχουμε…. δηλωνω πως (προσωπικα για μενα) εχει 2 -3 σημεια που ειναι καλα
    1. Εισαγωγη ειναι αρκετα καλη και 2. η γεφυρα που ειναι σχεδον καθαρο ακουσμα ποντιακου τραγουδιου…εκει ανεβαζει αλλα περιοριζεται και πεφτει…. βεβαια στο κλιπ εκει που εφναζινονται οι ποντιοι με τα αρβυλα ειναι πολυ καλο!!!
    .

    Στιχος αγγλικος επιεικως απαραδεκτος ΑΛΛΑ μηπως αυτοι που θα δουνε το διαγωνισμο ειναι καθηγητες αγγλικων? Οποτε ας πουμε οτι θα γινει κατανοητος απο ολους εις τας ευρωπας….
    .

    Το βιντεοκλιπ ειναι καλο, μαρεσει αρκετα και ο δρομεας που δειχνει ουσιαστικα εναν ταλαιπωρο ανθρωπο…. απλα μερικοι ειδα σχολιασαν την εμφανιση του δρομεα κτλ… τι θα εβαζαν κανα μοντελο να τρεχει?
    .

    Γενικα δεν μου αρεσει, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα παει καλα, απλα το λεω για οσους εβγαλαν αμεσως αποτελεσματα.
    .

    Τα ποντιακα και τα κρητικα ακομη και τα θρακιωτικα ειναι ρυθμικα τραγουδια! ειδικα τα ποντιακα χαρακτηριζονται και ως τραγουδια του πολεμου…λογω του ρυθμου! Το συγκεκριμενο δεν το βγαζει αυτο…παρα μονο στην Γεφυρα αλλα εκει που παει να απ[ογειωθει μουσικα κοβεται… δεν ξερω γιατι!
    .
    ΤΕΛΙΚΑ ποιο το εγραψαν?? Ουτε το κλιπ ουτε η ΕΡΤ γραφει τους συντελεστες…ακομη κιαν ειναι το γκρουπ, παντα γραφουν Συνθεση/Στιχοι το ονομα του γκρουπ..

    .

    την εκπομπη δεν την ειδα… αν εχει ανεβει πουθενα,θα ηθελα να ακουσω τι ειπαν…

    .
    Ενα σχολιο προς τους πολεμιους: οσοι καταγγελουμε την ΕΡΤ για αναξιοκρατια κτλ… ας το τηρουμε και στην προσωπικη μας ζωη ειδικα τις εποχες που ζουμε! Σχολια υπερβολικα δεν χρειαζονται… εδω περα 10 ατομα ειμαστε που γραφουξε… δεν επηρρεαζει κανεις τιποτα…
    Καλη επιτυχια στους ARGO.
    απλα να ξερουμε οτι και σε αλλους που μοχθουν οπως αυτοι και που ειναι στον ιδιο χωρο με αυτους, δεν τους πηρε κανεις τηλεφωνο να τους πει ελατε να πατε eurovision…

  115. Στα συν του τραγουδιού: οι ελληνικοί στίχοι, το video (δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού οι συντελεστές του είναι οι καταπληκτικοί Beetroot) και το ότι δένουν ωραία η λύρα (παρεμπιπτόντως εκπληκτική εισαγωγή) με το hip hop. Το ότι τα μέλη του συγκροτήματος είναι… “άπειροι” εμένα προσωπικά δε μου λέει τίποτα.

    Στα μείον: οι, επιπέδου elementary, στίχοι στα αγγλικά, και κυρίως το ανέμπνευστο και υποτονικό ρεφρέν που δεν αφήνει το τραγούδι να φτάσει σε κάποιο pick. Τα γυναικεία φωνητικά επίσης δε με πείθουν.

    Σε γενικές γραμμές όμως, καλύτερο απ’ότι περίμενα. #13 στο τοπ μου μέχρι στιγμής.
    Έχω την εντύπωση πως είναι από τα τραγούδια στα οποία θα παίξει τεράστιο ρόλο το live.
    Όσο για το αποτέλεσμα το Μαϊο, μπορεί να προκριθούμε, μπορεί και όχι. Δε χάθηκε ο κόσμος να μείνουμε έξω και μια φορά.

    • Επιτέλους και λίγη λογική μέσα στον παραλογισμό των τελευταίων ωρών που ζούμε…
      Το τραγούδι έχει δυναμική με ένα καλό live και staging να πάει ψηλά.
      Αν συμβεί κάτι τέτοιο μην έρθετε όλοι οι υβριστές και λέτε “Ε, οκ, κι αν είπαμε μια κουβέντα παραπάνω, νερό κι αλάτι…”
      Τα ίδια ακριβώς κάνατε και το 2011 και το 2013. Μερικοί μάλιστα γράφετε και με τα ίδια ψευδώνυμα τρομάρα σας… Χαχαχα

  116. Λοιπον το κομματι αρχιζει πολυ ωραιααα με τη λυρα αλλα μετα μας τα χαλαει λιγο το χιπ χοπ κ το ρεφρεν ρε παιδι μ πολυ μονοτονο.. Οντως το παντρεμα δν εγινε καλο…Κατα την αποψη μ θα πρεπει να επαναξετασουν λιγο το τραγουδι, να περιορισουν λιγο το χιπ χοπ ωστε ν ακουγεται πιο αρτιο! Αλλωστε ποτε το χιπ χοπ δν τα πηγαινει καλα στο διαγωνισμο με μερικες εξαιρεσεις.Πιστευω οτι μ αυτες τις διορθωσης σωζεται καπως..

  117. 1) Ως ελληνας του εξωτερικου θα το ψηφισω. Αλλα η ψηφος πηγαινει αποκλειστικα στη χωρα και οχι στο τραγουδι.
    2) Δεν ακουω τετοιου ειδους μουσικη. Δεν μου αρεσει καθολου το χιπ χοπ.
    3) Ποτε δε μου αρεσαν τα ποντιακα τραγουδια. Εξαιρετικοι ανθρωποι οι ποντιοι, αλλα η διαλεκτος και ο ηχος με ζαλιζουν.
    4) Ποτε δε μου αρεσε η μιξη διαφορετικων στυλ μουσικης.
    5) Ποτε δε μου αρεσε η μιξη ελληνικων αγγλικων σε ενα τραγουδι.
    6) Υπαρχουν τραγουδια που δεν μου αρεσουν, αλλα καταννοω γιατι μπορει να αρεσουν σε αλλους. Πχ το φετινο της Ουκρανιας. Δυστυχως δεν μπορω να πω το ιδιο και με το δικο μας.
    7) Βαρετο, μονοτονο, με ελαχιστα καλα στοιχεια.
    8) Φωνητικα αθλιο.
    9) Γενικα λες…ποτε να τελειωσει. Δεν σε τραβαει να το ακουσεις μεχρι τελους.
    10) Ευχομαι στους Αργο κουραγιο και καλη τυχη. Θα τα χρειαστουν και τα δυο.

    • Εκτος τραγουδιου τωρα.
      1) Δεν κατανοω οσους λενε οτι πρεπει οπωσδηποτε να στηριζουμε το τραγουδι. Δεν ειμαστε κουφοι, το τραγουδι δεν ακουγεται. Οποιος θελει να υποστηριξει τη χωρα μπορει να το κανει με αλλους τροπους αρχιζοντας απο την καθημερινοτητα του.
      2) Απο την αλλη, δεν καταλαβαινω και οσους επιλεγουν να βριζουν το τραγουδι στο γιουτιουμπ και μαλιστα στα αγγλικα. Να πουν τη γνωμη τους βεβαιως. Αλλα ποσο ενδιαφερει τους ξενους ο Τσακνης;
      3) Εχω την εντυπωση οτι καποιοι απογοητευμενοι απο αλλου, βγαζουν το αχτι τους στην Ερτ. Ελεος. Οι εκλογες περασαν. Εδω ειναι σαιτ για τη Γιουροβιζιον.
      4) Οσοι μιλανε για διαπλοκη, απευθειας αναθεσεις και αδικιες…ΤΟΥΣ καλωσοριζω στην ενηλικη ζωη και στον πραγματικο κοσμο.
      5) Οσοι θεοποιειτε χωρες οπως η Σουηδια, σας πληροφορω οτι εμας μας εχουν χεσμενους. Ουτε τη συμμετοχη μας δεν εχουν ανεβασει ακομα.
      6) Μας αρεσει η Ελλαδα, αλλα αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να μας αρεσει καθε τι ελληνικο. Ελληνες ειμαστε, οχι ζωα. Εχουμε αν μη τι αλλο και λιγη φαια ουσια.
      7) Καλη επιτυχια στο τραγουδι μας (εστω κι αν δεν το πιστευω, απλα το ευχομαι).

      • Δεν ειναι το Σοκ απο την διαπλοκη… απλα δεν την ανεχεσε πλεον…. σε αηδιαζει…
        Κατα τα αλλα…συμφωνω μαζι σου!!!

  118. Απλά… ΣΟΚ! Καταρχάς θέλω να εκφράσω την βαθιά απογοήτευσή μου ως άτομο με εν μέρει ποντιακή καταγωγή, την οποία το συγκεκριμένο τραγούδι καταφανώς προσβάλλει. Τα μόνα θετικά της συμμετοχής μας η ελπιδοφόρα εισαγωγή της μέχρι το πρώτο μισό λεπτό και η μουσική γέφυρα της λύρας και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ… Το ποντιακό χιπ-χοπ, το οποίο προκλητικά καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του τραγουδιού, επιεικώς για κλάμματα… Αλλά το χειρότερο όλων είναι ότι έχοντας ως πρώτη ύλη ποντιακή γλώσσα και ηχοχρώματα βγάζεις ένα τόσο μονότονο αποτέλεσμα? Χωρίς ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ? Και σαφώς δεν θέλω να σχολιάσω τους σαχλούς ποντιακούς στίχους, τους οποίους στην τελική δεν πρόκειται να καταλάβει κανείς, αλλά έχεις τέτοιο οπλοστάσιο παραδοσιακής κουλτούρας και φτιάχνεις ένα τέτοιο παράτερο μουσικό κατασκεύασμα? (Και εννοείται δεν έχει καμία σχέση μουσικά ως απόπειρα μίξης διαφορετικών μουσικών ειδών με το ανατριχιάστικο Watch my dance και το σαρωτικό Alcohol is free) Χάθηκε ένα ποντιακό μοιρολόι ή ένα αμιγώς ποντιακό παραδοσιακό χορευτικό τραγούδι, ένα κότσαρι, ένα τικ, ένα διπάτ, έστω και με συνταγή ethnic προσμίξεων και αγγλική γλώσσα. Τι να πω… Το μόνο θετικό είναι ότι θα δοκιμαστεί μέχρι εκεί που δεν πάει η «ικανότητά» μας να περνάμε τελικό με ότι κι αν στέλνουμε. Θα χρειαστούμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τύχη για να προκριθούμε φέτος και όλα εξαρτώνται από την σκηνική εμφάνιση, μπας και σώσουμε τίποτα… Και σε καμία περίπτωση δεν είμαι άνθρωπος που μοιρολατρεί ή κράζει. Καλή επιτυχία Ελλάδα μου, θα την χρειαστούμε

  119. Ρε δεν υπαρχετε εδω μεσα…χολη σταζετε και μετα απο την επιτυχια γινεστε ολοι φαν…α ρε Ελληνα μια ζωη τα ιδια και παντου

  120. Είναι δλδ τόσο ερασιτέχνες ή τεμπέληδες στην ΕΡΤ;Αντί να κρατήσουν το video clip μόνο για το επίσημο κανάλι τους και για το κανάλι της eurovision το έχουν ανεβάσει και βγάζουν λεφτά 10 διαφορετικά site…

  121. Η ΕΡΤ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΜΠΙΓΑΛΗ ΚΛΠ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΟΠΩΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΝΤΙΟ 3 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΛΙΠΟΘΥΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ..ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΦΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΗ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ..ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΝΑΝ ΑΧΤΑΡΜΑ ΠΟΥ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙ!ΠΕΡΥΣΙ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΑΠΑΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΣΑΝ ΘΕΑΤΗΣ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΑΚΟΥΣΑ Ο.ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ.ΠΕΡΥΣΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ.Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΜΕΝΑΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ….ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΚΤΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ 2 ΑΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ Ο.ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Η Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΛΟΓΩ..ΚΡΙΣΗΣ!!ΦΕΤΟΣ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΤΣΑΚΝΗ ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΗΣ ΓΕΙΤΝΙΑΣΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ BINTΕΟ-CLIP ΧΟΡΟΓΡΑΦΟ ΚΛΠ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΑΧΤΑΡΜΑ ΜΕΣΑ ΑΤΗ ΚΑΛΟΦΩΝΙΑ!Ο ΤΣΑΚΝΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΧΙΠ-ΧΟΠ ΤΟ 2016!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ:ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1985-1990!ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ!
    Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ!ΚΥΡΙΕ ΤΣΑΚΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ,Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2016 ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΚΕΦΑΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΕΝΝΟΩ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ.ΑΥΤΗ Η ΒΑΒΟΥΡΑ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΞΕΙ;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΦΙ Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΕΝΑ
    ΤΡΑΓΟΥΔΙ;ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΛΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙ ΑΠΛΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΚΑΙ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗΣ
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΑΝ ΤΡΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΕΝ ΕΤΕΙ 2016!!!

  122. ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΗΣ ΕUROVISION TΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΕΝΩ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΑΝΕΒΗΚΕ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ…ΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ;;; ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΟΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 15 ΤΟΥ ΜΗΝΑ! ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ…ΜΑΚΑΡΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ..ΤΙ ΝΑ ΠΩ!

    • Μολις ανεβηκε! Και ειχα μια ελπιδα οτι μπορει να γινοταν καποια αλλαγη αλλα δεν! Πφφφφ

  123. εχετε δει οτι στο youtube οι αρνητικες ειναι παραπανω απο θετικες? τι αηδιες λετε εδω μεσα οτι σας αρεσει???μια αηδια και μιση ειναι. αισχος και στον τσακνη και στο γκρουπ. συριζαιοι και στην eurovision

  124. Εγω πιστεύω ότι πρέπει όλοι μαζί να πιέσουμε να μη συμμετάσχουμε τελικά.Τα σχόλια είναι από παντού πάρα πολύ αρνητικά.Καλύτερα η απόσυρση παρά η γελοιοποιήση.Ας δείξουμε και μια φορά ότι η φωνή μας μετραέι.

  125. Εύχομαι ξανά καλή επιτυχία στα παιδιά γιατί ξανάστειλα σχόλιο.και όπως είπα κ στο άλλο σχόλιο σταματήστε επιτέλους τα αρνητικά κ κακόβουλα σχόλια φτάνει δν βαρεθήκατε αλλά τι λέω κάθε χρόνο το ίδιο γίνεται.και την Παπαρίζου όταν στείλαμε πέσανε όλοι κ τη φάγανε.και μετά αυτό που βρίζουμε όταν πάει καλα ξαφνικά το επαινουμε.στο YouTube υπάρχουν άτομα από άλλες χώρες που τους άρεσε κ εμείς το θαβουμε.διαβασε το σχόλιο ενός από Αρμενία που το βρίσκει τέλειο και ο ελληναρας από κάτω του λέει μην το υποστηρίζεις είναι απαίσιο το τραγούδι μας φέτος..μετά από αυτό τι να πεις;;;αν το βρίζουμε εμείς οι ίδιοι το τραγούδι μας περιμένουμε μετά να το ψηφίσουν οι άλλοι;;;είστε νούμερα!!!!!

    • Θεωρώ πως αν είχε βγει μέσα απο αδιαβλητες διαδικασίες ολοι θα ειμασταν υπερ εκτός και αν η Παπαρίζουν συγκαταλέγεται στην ίδια κίμακα με αυτούς εδω. Το θεωρω προσβλητικό να συγκρίνεις την ανάθεση της Παπαρίζου (η οποία ακόμη και έτσι σου έδινε 3 επιλογές ως προς το τραγούδι) από τους εν λόγω κυρίους και κυρίες που με ρουσφετι τους ανατεθηκε και σαν να μην εφατνε αυτο ουτε καν να έχεις 3 τραγούδια να επιλέξεις….
      Αυτό ειναι αγαπητέ φίλες που ενοχλεί… η κακή λογική του δημοσίου που επεστρψε με τον συριζα ή αλλιώς πρώην Πασοκ και η οποία λογική συνυπογραφει και η ΝΔ κλπ διοτι ολοι του συστηματος ειναι… Ας μου εξηγησετε με τι κριτήρια ο Τσακνή έγνε πρόεδρος στην ΕΡΤ… Ας είμαστε μαι φορά ειλικρινείς… Οι πιο πολλοί ειναι αγανακτησμένοι οχι για την ποιότητα ρτου τραγουδιου την οποία αν ολα ητνα αδιαβλητα δε θα μιλαγαν αλλα αγανακτεις οταν ολα γινονται με ρουσφετολογικά κριτηρια.

  126. Ανέβηκε επιτέλους το τραγούδι μας στο κανάλι της Eurovision πριν από 15 λεπτά.Δυστυχώς δεν έχει αποδοχή και έχει συγκεντρώσει πληθώρα αρνητικών σχολίων και αρνητικών ψήφων.Λυπάμαι.

    • Εισαι κακεντρεχης. Υπαρχουν μονο 2 σχολια αυτη τη στιγμη.
      Το 1 απο ξενο και ειναι θετικο.
      Το 2 απο την κατοθι ελληνιδα και ειναι αρνητικο. Το παραθετω…..
      Eleni Eleftheriou • 8 minutes ago
      As a Greek,I am ashamed 🙁 What’s rap got to do with Eurovision?

  127. Optimistic έχεις απόλυτο δίκιο.αυτο γίνεται πάντα!!!!οι ξένοι στο you tube ναλενε θετικά κ ο Έλληνας από κάτω ναερχεται κ να γράφει είναι αηδία ,το δικό σας είναι καλύτερο!!!!!!ο Αρμένιος γράφει συγχαρητήρια τέλειο καλή επιτυχιακ ο Έλληνας από κάτω ως απάντηση μην το υποστηρίζετε μια βλακεια έχουμε φέτος μακάρι να νικήσει τοδικο σας είναι τέλειο!!τι να πω!!!!!!

  128. Ειναι ενας marios στο eurovision.tv ελληνας που σε καθε θετικο σχολιο των ξενων βριζει το τραγουδι. Τι ξεφτιλα

  129. Από τα σχόλια των ξένων στο youtube καταλαβαίνω ότι τους αρέσει πολύ η μουσική, αλλά τους χαλάει το χιπ-χοπ. Και οι αρνητικές ψήφοι “κυνηγούν” κυριολεκτικά τις θετικές… Όπως και να έχει καλή επιτυχία και… ό,τι γίνει! Αυτό να γίνει μάθημα στην ΕΡΤ ότι οι απευθείας αναθέσεις γίνονται μόνο σε γνωστούς και με δυνατά κομμάτια. Αν δεν θέλει ο κ. Τσακνής να ξοδευτεί παραπάνω και θέλει από δω και πέρα να κάνει απευθείας αναθέσεις, ας κάνει τουλάχιστον σε γνωστούς καλλιτέχνες με δυνατά κομμάτια, αν όχι, καλύτερα να αποσυρθούμε με αξιοπρέπεια, όπως το Λουξεμβούργο. Είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Οπότε φέτος επιλέγω κυρίως την Κύπρο και ελπίζω να πάρει τη θέση που της αξίζει. Καλή επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα!

  130. Απλα ντροπιαστικο. Επειδη ζω Αγγλια και καθε χρονο βλεπω Eurovision με την παρεα μου που δεν ειναι Ελληνες, φετος πραγματικα ντρεπομαι να υποστηριξω τη χωρα μου. WTF is this?

    • Τι σχεση εχει το οτι ζεις στην Αγγλια και βλεπεις την Γιουροβιζιον με ξενους; Σε καθιστα αυθεντια αυτο;

      • Τι ασχετο σχολιο ειναι αυτο? Ειπα την προσωπικη μου αποψη επειδη καθε χρονο υποστηριζω τη χωρα μου. Ξιδι

      • eno perysi με την μαρια ελενα που καταποντιστηκαμε και προπερσι με τους φρικι και το rise up ενιωσες εθνικη περηφανεια και αναταση?βρε τι διαβαζουμε εδω μεσα…οτι να ναι

  131. Το τραγουδι στο καναλι της Eurovision εχει και πολυ θετικα σχολια κυριως απο Αρμενιους, Αζερους, Ρωσσους, Γεωργιανους. Και αρκετα αρνητικα κυριως Ελληνων. Οκ σιγουρα δεν ειναι ακουσμα που αρεσει σε ολους ειδικα σε χωρες που ειναι μαθημενες σε αλλου ειδους ηχους. Μην ξεχνατε οτι αρκετες χωρες δεν εδωσαν ουτε ενα βαθμο στην Παπαριζου και γενικα δεν μας εχουν ψηφισει ποτε. Αναλογα ηταν τα σχολια των φανς και για Λουκα Γιωρκα και Κοζα Μοστρα αλλα το στησιμο στην Γιουροβιζιον τους αλλαξε γνωμη. Οψομεθα.

    • Δεν ξερω ποσα χρονια παρακολουθεις γιουροβιζιον αλλα αδελφια μας θεωρουνται οι Αρμενιοι σε οτι ναναι θα μας υποστηριζαν(οπως πρεπει και εμεις).Τωρα το γκρουπ ειναι κυριως Γεωργιανοι(καποια σχεση γεννηθηκαν εκει κ.τ.λ) οποτε φυσικα θα τους υπερασπιστουν αλλα γενικα δεν μας ξεχναμε στην γιουροβιζιον οπως και η Ρωσσια .Παλια ειχαμε μεγαλη στηρικη απο Ρουμανια(που χαθηκε τα τελευταια χρονια)Μολδαβια και Βουλγαρια(δεν ξερω με τα πολιτικα μηπως μας γυρισουν την πλατη φετος που ξαναγυρισαν).Πιο παλια ηταν και η Σερβια αλλα οταν βαζεις επιτροπες που κανουν τους ειδικους και βαθμολογουν χωρις να καταλαβαινουν οτι υπαρχουν συμμαχες χωρες που κατι πρεπει να τους δωσεις μια δυο σε βαριουνται και αυτοι.Στηριξτε οσους μας στηριζουν τοσα χρονια βαρεθηκα τις χαζομαρες του τι αξιζει οταν ερχεται η στιγμη της βαθμολογιας και σε εχουν γραψει ολοι πλην ελαχιστων χωρων δεν πρεπει να το ξεχνας(δεν ειπα να τους δωσεις 12 αλλα 3 η 4 και αν αξιζει και 12 και 10.Ποτε δεν ηταν δικαιη η γιουροβιζιον γιαυτο και περσυ δωσανε τον διαγωνισμο αυτοι που το διοργανωνουν ουσιαστικα στην ιδια τους την χωρα.

  132. Σκέψεις για την φετινή μας συμμετοχή. Όπως όλοι θυμόμαστε ο κ. Τσακνής δήλωνε για το ελληνικό τραγούδι τα εξής:
    Με τραγούδι το οποίο θα αγγίζει το προσφυγικό και την οικονομική κρίση θα συμμετάσχει φέτος η Ελλάδα, στον 61ο Διαγωνισμό της Eurovision στη Στοκχόλμη.
    Αυτό αποκάλυψε στην Espresso, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, ο οποίος τόνισε ότι φέτος δεν θα γίνει φιέστα ελληνικού τελικού για την επιλογή καλλιτέχνη και τραγουδιού, αλλά απευθείας ανάθεση.
    Ανέφερε ότι θα επιλεχθεί ένα κομμάτι με έθνικ στοιχεία – με βαλκανικό ήχο ή ποντιακό -, ενώ σε καμία περίπτωση, στον ημιτελικό της 10ης Μαΐου, δεν θα υπάρχουν χορευτές, προκλητικές εμφανίσεις και εφέ.
    “Αυτά μπορούν να τα προσφέρουν άλλες χώρες και καλύτερα από εμάς. Και το σόου πάνω στη σκηνή και τις εκθαμβωτικές εμφανίσεις. Η Ελλάδα, όμως, δεν βρίσκεται και δεν βιώνει αυτή τη φάση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάμε με ένα λυπητερό τραγούδι. Αντιθέτως θα συμμετάσχουμε με ένα αισιόδοξο κομμάτι, ξεσηκωτικό, αλλά με ελληνική μελωδία και στίχο και θα μιλήσουμε για όσα ζει ο ελληνικός λαός με τα σκληρά οικονομικά μέτρα και για τον αγώνα των προσφύγων, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς στην οικουμένη”, εξήγησε ο κ. Τσακνής.
    Επομένως το επόμενο διάστημα υπήρχαν αρκετές αντιδράσεις σχετικά με την ανάθεση σε ένα συγκρότημα το οποίο είναι εντελώς άγνωστο και αν θα μπορέσει να σταθεί επάξια πάνω στη σκηνή της Εurovision. Δυστυχώς οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ προτίμησαν να μην δώσουν σημασία στις δηλώσεις των fan της eurovision που ούτως η άλλως ίσως κάτι να ξέρουν παραπάνω. Ας το αναφέρουμε για άλλη μια φορά πως στο διαγωνισμό της Eurovision μεγάλο ρόλο παίζει ο καλλιτέχνης και η δυναμική του πάνω στη σκηνή παρά το ίδιο το τραγούδι. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα με τραγούδια φαβορί που έχουν πάει χάλια λόγω της κακής εμφάνισης του τραγουδιστη (πχ ας δώσουμε σαν ένα παράδειγμα denmark 2002) όπως και τραγούδια που δεν τα περιμέναμε να έχουν μια καλή πορεία αλλά παρ’ όλα αυτα τα πήγαν πολυ καλα (πχ greece 2013). Γι αυτό το λόγο γίνονται οι τελικοί σε κάθε χώρα για να δοκιμαστούν οι τραγουδιστές.Αναθέσεις γίνονται όταν ξέρουμε και είμαστε σίγουροι για τον τραγουδιστή. Εδώ ακόμα και σήμερα δεν έχουμε ιδέα ποιοί είναι και πως θα το τραγουδήσουν, αντ αυτού είχαμε ενα video clip που παρα τα λίγα ευρω για τη δημιουργία του ήταν αρκετά καλό.
    Μετά από όλα αυτα ας περάσουμε στο σήμερα. Αναμέναμε οι περισσότεροι φοβισμένοι για το τι πρόκειται να ακούσουμε μετά από αυτή την όντως παράξενη στάση της ΕΡΤ όλους αυτούς τους μήνες. Ξεκινάει το τραγούδι και παθαίνεις σοκ απο την εισαγωγή του , μια απο τις καλύτερες εισαγωγές που έχω ακούσει ποτε (μέχρι το 28 δευ). Στη συνέχεια αλλάζει το τραγούδι με τον αγγλικό στίχο μέχρι το 40Ο δευ και σου χαλάει κάπως την μαγεία της εισαγωγής, και στη συνέχεια περνάμε σε μεγαλύτερη έκπληξη (απο το 40ο δευ έως το 52) έχουμε το hip hop που χαλάει εντελώς ένα πολλά υποσχόμενο τραγούδι. Οκ με το στίχο του ,μπορώ και καταλαβαίνω οτι μιλάει για προσφυγιά αλλά συγχρόνως όμως δεν βλέπω σε τι διαφέρει αυτή η συμμετοχή μας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι άλλες μας συμμετοχές ήταν πανυγηράκια και αυτή όχι.Και περνάμε στην συνέχεια στην απόλυτη καταστροφή, απο το 52ο δευ εώς και το σημείο που ακούγονται τα ποντιακά . Δεν μπορώ να καταλάβω πρώτον (αν και ο ίδιος πόντιος) που κολλάνε οι στίχοι με το μεταναστευτικό και δεύτερον δεν μπορώ να κατασταλάξω για το έαν πρεπει να κλάψη η να γελάσω. Στη συνέχεια το τραγούδι τελειώνει αρκετά καλά.
    Τελειώνοντας, άσχετα με το αν θα πάει καλά ,κακά η μέτρια νομίζω πως το τελικο συμπέρασμα είναι πως οι ανθρωποι ειναι άσχετοι.

    • και εαν ειχε μονο λαικ παει να πει οτι θα παμε καλα… πατε καλα μερικοι εδω μεσα?? Οτι και να κανετε οσα λαικ, και οσα ντισλαικ… δεν καταφερνεται ΤΙΠΟΤΑ! Το μονο που μετρα ειναι τα 3 λέπτα επι σκηνης…. Χαλαρωστε…. κριτικη αξιζει μονο στην παλιοΕΡΤ της Ρουσβετολογιας….

    • Αχ δεν είσαι τόσο ευρηματικούλης όσο ένα ανεκδιήγητο site που θέλει το τραγούδι μας να θυμίζει το… “Το δικό μου πάπλωμα”. ‘Ελεος όλοι εδώ μέσα.

      • πλακα κανω…. Το γραφω ξανα, αν και πολεμιος της ΕΡΤ… δεν μου αρεσει το τραγουδι ΑΛΛΑ θα παει καλα… εχω την εντυπωση πως θα παει Αρκετα καλα και το εννοω!! το μονο εθνικ…. τωρα για τους στιχους που ειναι παιδικοι…WHO CARES…λες και οι ξενοι ολων των χωρων ξερουν αγγλικα…. θα τους ειναι και πιο οικειο ως ακουσμα να καταλαβαινουν…. Ρισκο πολυ…ως τραγουδι… αλλα ετσι πιστευω, θα παει ψηλα…

  133. μια χαρα ειναι τα σχολια στο τραγουδι και καλα κ κακα..εχει προκαλεσει εντυπωσεις

  134. Αντικειμενικα αν βγαλεις τις παρα πολλες αρνητικες ψηφους των Ελληνων, ολες των Σκοπιανων και ολες αυτες των αντι Συριζαιων που βρηκαν αλλη μια ευκαιρια να δειξουν την αποστροφη τους στον Συριζα, μια χαρα υποδοχη εχει.

  135. Οτι και να θυμιζει η εισαγωγη ειναι υπεροχη ανατριχιασα για καποια δευτερολεπτα μεχρι που ηρθε το αγγλικο και το χιπχοπ να με τελειωσουν…

  136. Δεν έχω καταλήξει αν μ αρέσει,μάλλον προς το όχι κλείνω..
    Κάναμε πάντως την πρόταση μας οι Ευρωπαίοι δεν θα έχουν παράπονο.
    Ελπίζω σε κάτι καλό σκηνικά για να θυμόμαστε ευχάριστα τη συμμετοχή μας αυτή.
    Καλή μας επιτυχια όπως και να χει !!!

    • καλα θα σε μαλωσωωωωωω…. 🙂 Παρε θεση… διωξε το παλιο…το μελλον ερχεται..

      Περα απο την πλακα… και γω ετσι ειμαι… στο οχι παω… αν και θεωρω πως θα μπει τελίκο και θα παει καλα…. ειναι το μοναδικο εθνικ…

      • Από το στόμα σου…
        Ναι όντως είναι σαν τη μύγα μες στο γάλα,ελπίζω να μας βγει σε καλό !!

  137. Όσο περνάει η ώρα τόσο πιο πολύ μου αρέσει το τραγούδι ΜΑΣ…..η αρχή ανατριχιαστική κάπου στην μέση χωλαίνει αλλά κανένα πρόβλημα το τελικό στήσιμο θα το διορθώσει…..ως επί το πλείστον τα περισσότερα σχόλια στο youtube είναι θετικά…ναι θετικά από τους ξένους που έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν το τραγούδι μας….τα αρνητικά likes είναι των Ελλήνων,των συμπατριωτών μου…τι να πω….τραγικοί….κάντε κατάληψη στης Αγ.Παρασκευής μπας και καταφέρεται κάτι….βάλτε το τραγούδι στο τέρμα με ακουστικά…ακούστε το και ξανακούστε το(εγώ πάνω από 10 φορές το άκουσα σίγουρα) μπας και σας κάτσει….ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.Στον τελικό θα περάσουμε δεν χωράει αμφιβολίας..και 20οι να έρθουμε(απεταξαμην τον σατανά απεταξαμην) καλά είναι θα είναι μια νίκη για τα παιδιά που έφαγαν το κράξιμο και για εμάς του υποστηρικτές του τραγουδιού συνεπώς και της χώρας μας .Καλή μας επιτυχία !!!

    Υ.Γ 1 η Eurovision είναι δεν είναι δεξίωση στο Beckingham palace….χαλαρουα διασκεδάστε το…

    Υ.Γ θυμίζω Austria 2003-6η θέση…το έχετε ακούσει ; μιλαμε για “αριστουργημα”..6η θεση

  138. Σχετικά καλό. Η μουσική τα σπάει. Το ραπ ωραίο εντυπωσιάζει η ποντιακή διάλεκτος. Μην ξεχνάτε ότι Ρωσία. Γεωργία. Τουρκία. Ουκρανία . Αρμενία. Αζερμπαϊτζάν Γερμανία. Έχει πολλούς ποντιοφωνους Έλληνες Το αγγλόφωνο κομμάτι του τραγουδιού τα χαλάει . Ίσως αν ο ρυθμός γίνει ποιό έντονος φτιάξει το θέμα. Καλή μας επιτυχία .

  139. Πραγματικά η όλη συζήτηση πέρι της απευθείας ανάθεσης και της εμπλοκής της πολιτικής στο θέμα της eurovision είναι πραγματικά γελοία!! Ποιά ήταν η αξία του ελληνικού τελικού τα τελευταία χρόνια;; Το οτι πήγαινε άπατος με τηλεθεάσεις της τάξης του 15%..Το οτι δεν ψήφιζαν πάνω από καμια δεκαριά χιλιάδες άτομα;;;Πάρτε το χαμπάρι: οι Έλληνες έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για την eurovision μετά από μια σειρά γελοιων συμμετοχών (2012,2014,2015)…Ναι, οι περισσότεροι την βλέπουν για την πλάκα τους αλλά και να μην πάμε καθόλου πολύ που θα τους νοιάξει..Και δικαίως! Καθώς ο κόσμος έχει πολλά περισσότερα πράγματα να ασχοληθεί σε τέτοιες δύσκολες εποχές που ζούμε..Πραγματικά πιστεύετε ότι ο μέσος Έλληνας θα νοιαστεί αν δεν κάνουμε εθνικό τελικό στην eurovision όταν έχει τόσα προβλήματα στο κεφάλι του..Ξυπνάτε!!!Επειδή κάποιων εδώ μέσα η ζωή τους περιτρυγιρίζεται από τη eurovision και δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν δεν σημαίνει ότι αυτό συμβαίνει και στην πλειοψηφία…Τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει για πολλά αλλά για την eurovision, καταντά γελοίο!!!

    • απο την αλλη βλεπω που εσενα η ζωη σου δεν περιστρεφεται στην Γιουροβιζιον… γραφεις μερικες αραδες γραμμες εδω μεσα….
      εννοειτε πως δεν ασχολειται η Ελλαδα με την γιουροβιζιον…. αλλα η αναξιοκρατια και τομ ρουσφετι δεν δικαιολογουνται… τωρα εσυ βαφτισε τα ως αντιδραση στα ασχημα αποτελεσμα των τελικων… λες και επρεπε να κανει τελικο… υπαρχουν και ακροασεις…

      • Αδυνατώ απλά να απαντήσω γιατί το θεωρώ εξοργιστικό να μιλάμε για ρουσφέτι στην ανάθεση της συμμετοχής σε ένα διαγωνισμό…Η βλακεία έχει και τα όρια της αλλα μάλλον όλοι εσείς οι ευνοημένοι των παλιών που τρώγατε χρόνια τώρα, έχετε πάθει παράκρουση που δεν μπορείτε πια και σε λίγο θα κατηγορήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και για την κλιματική αλλαγή…

    • Μαλλον αυτοι που ετρωγαν χρονια απο την ΕΡΤ και την Γιουροβιζιον ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ….
      Ειδες την ΕΡΤ να λεει πως εγινε η επιλογη… ΟΥΤΕ καν ερωτησεις δεν επετρεψαν στην Συνεντευξη τυπου!!!
      μαλλον τελικα η ανθρωπινη βλακεια ξεπερνα οντως το συμπαν…οπως ειπε και ο Αινσταιν….

  140. Ακούς την εισαγωγή και μένεις κόκαλο (ειδικά αν είσαι και χορεύτρια του παραδοσιακού ωσάν την υποφαινόμενη λες”επιτέλους και κάτι στα δικά μου ακούσματα”)… Ε μετά έρχεται το χιπ χοπ και τα χαμσοτήγανα και σε προσγειώνουν… Υπάρχει η μουσική βάση, το χιπ χοπ είναι εντελώς παράταιρο κατά την ταπεινή μου άποψη. Όπως και να χει, ίδωμεν μέχρι τον Μάϊο… ΥΓ. Σε ιδανικές συνθήκες η γέφυρα θα ήταν ΙΔΑΝΙΚΗ αν εκτός από νταούλι έπαιζε και λίγη λύρα ή τουλούμ

  141. παντως μου κανει θετκη εντυπωση η σχετικα καλη αποδοχη απο τους ξενους στο youtube στο καναλι της eurovision….αλλα αρνητικοτατη το θεψιμο των ελληνων….λαθος συγγνωμη των ελληναραδων των ειδικων σε καθετι….που θυμουνται το ενδεχομενο γελοιοποιησης μονο σε ενα μουσικο διαγωνισμο!τα χαλια μας σε ολα τα αλλα δε τα βλεπουμε….
    ε ας αποκλειστουμε μια φορα σιγα!και ποια αξια εχει μια καλη θεση σε ενα διαγωνισμο που τα τελευταια 4 5 χρονια επηρεαζεται απο οικονομικοπολιτικες καταστασεις ως ενα βαθμο;καμια! ας στηριξουμε το κομματι γιατι δεν ειναι και τοσο κακο και στη τελικη γκρινιαζοντας η θαυοντας το στους ξενους τι κερδιζουμε;οπως λεει κι ο λαος “αν δεν στηριξεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει”σεβαστες ολες οι αποψεις αλλα ως ενα σημειο!ουτε να παιρνουν τα μυαλα αερα πρεπει(πχ φυγαμε για νικη κομματαρα φωναρα 5αδα σιγουρα βλ.2012 2014 2015)ουτε και το αλλο ακρο(πχ απατο θα παει χαλι ξεφτιλα ντοματες ντροπιαζει τη χωρα βλ 2011 2013 κυριως….οτι και να λεμε το κομματι και ο τροπος επιλιγης του τωρα δεν αλλαζουν!προσωπικα επειδη εχει καλα στοιχεια(λυρα νταουλι)θα ηθελα να μειωθει το ραπ και να υπαρχει περισσοτερη ενταση στο ρεφρεν!!!
    καλη επιτυχια να εχουμε!!!

  142. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΩΣ ΠΟΝΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ,
    Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΤΑΟΥΛΙ-ΛΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΕΝΩ ΑΝ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΧΙΠ-ΧΟΠ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
    ΤΩΡΑ ΑΝ ΠΡΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΖΗΤΗΜΑ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΟΠΩΣ Η ΚΡΗΤΙΚΗ.ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ Κ ΛΙΓΟ ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΙ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΝΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Κ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗ ΖΩΗ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΘΕΣΗ Η’ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΥΤΟ.
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ’ΧΕΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!

  143. Ερώτηση κρίσεως και ζητώ σοβαρή απάντηση.
    Τι σχέση έχουν αυτα τα προσφυγόπουλα από τη Γεωργία και τον Πόντο με την διαπλοκή? Που κολλάει το ρουσφέτι? Κανένας δεν έχει συγγένεια με κανέναν. Τι παραλλήρημα είναι αυτό που πάθατε με τα διαπλεκόμενα και την ΕΡΤ?
    Πείτε απλά ο Τσακνής δεν έχει γούστο. Γιατί ντε και καλά να κρύβεται από πίσω η διαπλοκή?
    Ή πολύ mega και skai βλέπεται και πάθατε πλύση εγκεφάλου ή απλά ακούτε τους γονείς σας και φάγατε κόλλημα. Πάψτε επιτέλους σε κάθε σας πρόταση να λέτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατάντησε γραφικό και εξοργιστικό όλο αυτό το παραλλήρημα. ΕΛΕΟΣ. Ξεκολλήστε με τα πολιτικά επιτέλους και σχολιάστε απλά για τη eurovision.
    Και πόσο λυπηρό να αρέσει το τραγούδι σε κάποιον ξένο και από κάτω να απάντάει ο Έλληνας μην το υποστηρίζεις είναι χάλια. Αλήθεια τι θα κερδίσει? Ποιό το όφελος. Μιλάμε για έμμονη ιδέα όχι αστεία!

    • Δηλαδη θες να μας πεις, οτι η επιλογη ενος Αγνωστου γκρουπ εγινε με αξιοκρατικες μεθοδους…. ε, αφου δε βλεπει κανεις τιτποα το περιεργο, ας μας εξηγησει Ποιος τους βρηκε και με ποια λογικη αποφασισε και τους εστειλε στην Eurovision με αναθεση… Οταν θες να δωσεις ευκαιρια σε νεους καλλιτεχνες κανεις ακορασεις, δλδ ανοικη προσκληση σε ολους… εαν γινοταν κατι τετοιο δεν θα υπηρχε θεμα κριτικης απεναντι στην ΕΡΤ…. Τωρα αν δεν το βλεπεις μαλλον δεν θελεις να το δεις….

    • Όταν υπάρχουν δείχγματα παντού περί αδιαφάνειας και βολέματος “ημετέρων”, είναι πολύ λογικό το μυαλό να πηγαίνει εκεί όταν για πρώτη φορά υπάρχει απευθείας ανάθεση σε απολύτως άγνωστους με ένα κάτω του μετρίου τραγούδι. Και δεν χρειάζεται να είσαι συγγενής κάποιου για να είσαι μέρος μίας διαπλοκής. Οι γνωριμίες και οι “ακρες” είναι αρκετές στην Ελλάδα.

      Υ.Γ. Όλα πολιτική είναι. Όλα.

  144. Εκπληκτική εισαγωγή και μουσική γέφυρα (ίσως ό,τι πιο γνήσιο έχουμε στείλει σε παραδοσιακά ακούσματα).
    Αδύναμο ρεφρέν, άθλιοι στίχοι στα Αγγλικά που δεν κολλάνε με το σκοτεινό πλην καλοδουλεμένο κλιπ.
    Φωνητικά φαντάζει αδύναμο επίσης (μιλάω για τις κοπέλες)
    Περιμένω την LIVE παρουσίαση, διατηρώ τη ψυχραιμία μου συνεχίζοντας να απολαμβάνω τον θεσμό και αποφεύγω κάθε είδους υστερία και εμμονική συμπεριφορά.
    5/10 και #27 στα 37.
    Καλή επιτυχία στους Αrgo!

    • 26)Israel : 5/10
      27)Greece : 5/10
      28)FYROM : 5/10
      29)Romania : 5/10
      30)Poland : 5/10
      31)BiH : 5/10
      32)UK : 4/10
      33)San Marino : 4/10
      34)Malta : 4/10
      35)Belarus : 4/10
      36)Switzerland : 3/10
      37)Moldova : 3/10

    • Οτι τωρα εσυ καταλαβες οτι το τραγουδι ειναι της πλάκας ετσι ; Δεν το ειχες ψιλιαστει απο το ” δείγμα” δουλειας του γκρουπ στο διαδίκτυο ε; Α ναι μωρε θυμήθηκα, εσυ μας σκυλοβριζες να μην προτρεχουμε γιατι οι αργκό ειναι οι νεοι Κόζα μόστρα. Μονο που Εμπλεξες τα μπουτια σου. Γιατι οι Κόζα μόστρα ηταν χρονια επαγγελματίες με μουσικούς έμπειρους αλλα και λάηβ πολλα ( σαν καμπαρέ μπαλκαν κτλ), με δισκογραφικές και προσεγμένες παραγωγές τραγουδιών, κλιπς κτλ … Και φυσικα έβαλαν και τον πασίγνωστο ρεμπέτη Αγαθωνα και έδεσε το γλυκό μιας πρωτότυπης συμμετοχής που απο το πρωτο ακουσμα καταλάβαινες οτι ειναι Χιτ. Φετος βλέπεις βιογραφικα και καταλαβαίνεις τι στείλαμε. Μια κομμωτρια και εναν οικοδόμο που λένε αντε ας τραγουδήσω και μια φορα σε κοινο ανω των 20 ατόμων. Για φωνές δε θα μιλήσω γιατι δεν ακούγονται. Τα κριτήρια της ανάθεσης περα απο το προφανές θα μας εξηγήσει κανεις στην ΕΡΤ άραγε ; Γιατι χθες έβριζαν δημοσιογράφους οταν τόλμησαν να ρωτήσουν γιατι εγινε η αναθεση σαυτούς και σε αυτο το “τραγουδι “.

      • Mε συγχωρείς αλλά αν θέλεις να λαμβάνεσαι στα σοβαρά υπ’όψιν κρίνεις ένα τραγούδι για ένα μουσικό διαγωνισμό αφότου βγει κι όχι προκαταβολικά…

  145. Mou aresei edw pou polloi biazountai na swpasoun ollous aftous pou apla den tous arese to kommati, h proxeirothta ths olhs douleias Kai h politikopoihsh ths Eurovision me th prosfugia klp. Gurisame dhladh Pali stis kales epoxes tou 70 Kai tou 80 poly wraia….. Den Eimai oute antisurizaios, oute antipatriwths, oute anthelinas oute olles tis blakwdeis tabeles pou bazei o kathenas edw giati den tou aresei h antithi apopsh Kai h logikh Oti ellhniko Einai Kai aresto.
    Ean h omada diabazei ta sxolia Kai oi Argo, h kritikh den Einai pros aftous apla an ginetai Na ellatwsoun to hip hop Kai Na krathsoun to ethnik stoixeio Kai Na baloun kalutera fwnhtika.. Mou aresei pou o tsaknhs eipe pws to budget fetos einai mono 100 xiliarika, liga einai afta gia afto to ASMA Kai to thespesio video clip? Tha perasoume mono Kai mono Apo th Pontiakh lira pou einai uperoxh to upoloipo dustuxws einai asta.. Lupamai.. Fusika tha to sthriksw otan prepei sth parea mou edw alla me mish Kardia

  146. Έπρεπε να περάσουν αρκετές ώρες για να μπορέσω να γράψω σκεφτόμενος καθαρά το σχόλιο μου για τη φετινή ελληνική συμμετοχή. Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τον τρόπο επιλογής ή/και ακόμα τον τρόπο παρουσίασης του φετινού μας τραγουδιού. Θέλω, όμως να μιλήσω για το τραγούδι. Είχε γίνει ομολογουμένως αρκετός ντόρος γύρω από το κομμάτι και όλοι περίμεναν πως και πως το τελικό αποτέλεσμα και το πώς θα παντρευτεί ο παραδοσιακός ήχος με το ραπ, τα αγγλικά, τα ποντιακά. Το αποτέλεσμα εξέπληξε τους πάντες! Δεν παντρεύεται! Τουλάχιστον όχι έτσι…
    1)Το τραγούδι ξεκινάει εξαιρετικά (ορισμένοι μπορεί να ανατρίχιασαν- δεν υπάρχει χαρακτηριστικότερη εισαγωγή τραγουδιού φέτος) και για μισό λεπτό γεννιούνται προσδοκίες, τόσο με τον αμανέ όσο και με το άκουσμα της λύρας.
    2)Οι οποίες όμως εξαφανίζονται όταν για ενάμισι λεπτό προσπαθείς να καταλάβεις πως γίνεται να ακούς σε κάκιστα αγγλικά μια κατά τ’ άλλα αξιόλογη ερμηνεύτρια να μας παροτρύνει να την ακολουθήσουμε στη χαρά και να γίνουμε σαν κι εκείνη όταν καλά καλά ούτε η ίδια δεν δείχνει να το πιστεύει. Μεγάλη η συμβολή των ποντιακών τα οποία δυστυχώς δεν είναι εύηχα. Το 2003 το Βέλγιο κατέκτησε την δεύτερη θέση και έχασε στον πόντο τη νίκη με το “Sanomi”, ένα τραγούδι χωρίς ουσιαστικά λόγια, φτιαγμένο σε μια επινοημένη γλώσσα. Είναι δυνατόν να μην μπορούν να βρεθούν γλυκές, καθαρές λέξεις στην Ελληνική γλώσσα (ακόμα και στην ποντιακή διάλεκτο); Δεν χρειάζονται ούτε μεγάλα νοήματα, ούτε βαθυστόχαστες σκέψεις. Απλές, εύκολες λέξεις (πόση αναπολούν άραγε την τρικυμία και τα Γρεβενά!).
    3)Οι συντελεστές του τραγουδιού κράτησαν το καλύτερο για το τέλος. Στο τελευταίο λεπτό είναι συμπτυγμένη όλη η ψυχολογία του Έλληνα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τα θέλω όλα, θα τα κάνω όλα και γούστο μου και καπέλο μου. Έτσι προκύπτει μια μισοτελειωμένη γέφυρα, άτσαλες εναλλαγές (οι οποίες οπτικά επί σκηνής μπορούν να παρουσιάσουν αρκετό ενδιαφέρον) και ένα flat τέλος.
    Δεν ξέρω αν θα προκριθούμε στον τελικό, το εύχομαι ολόψυχα. Εύχομαι να ανοίξουμε τον ημιτελικό και τον διαγωνισμό γενικά για να δημιουργηθεί ακόμα ένας συμβολισμός (πέρα των πολλών που φαντάζομαι θα αναδείξει η κα. Λυραράκη). Ο ημιτελικός μας είναι εξαιρετικά δύσκολος, με τουλάχιστον δώδεκα χώρες πλέον της δικιάς μας να διεκδικούν με αξιώσεις το εισιτήριο για τον τελικό. Σε κάθε περίπτωση, σημασία έχει η συμμετοχή και η σταθερή παρουσία της Ελλάδας στον μεγαλύτερο ετήσιο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

    Υ.Γ. «Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα.» Αυτή τη ρήση πρέπει να έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος (έτσι τον αποκαλούν πλέον χαιδευτικά οι φίλοι του) όταν επέλεγε τους Europond για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision.

  147. Φοβερή εισαγωγή, που δυστυχώς καταλήγει σε ένα άνευρο ρεφρέν, φωνητικά αδύναμο και με κακούς αγγλικούς στίχους. Επίσης, προσωπικά με κουράζει το ραπ μέρος του κομματιού, μου φαίνεται ατελείωτο. 5/10 και #27/36.
    Όπως και να ‘χει, καλή επιτυχία στην Ελλάδα!

  148. Ας πει κάποιος στους αγαπητούς στην ΕΡΤ ότι έχουν ανεβάσει το videoclip στην κατηγορία “Sports”…

  149. Kala gelao,oxi me to tragoudi, to tragoudi to brisko endiaferoun, isos oxi to aggkliko meros tou, gelao me pollous edo mesa kai sto YouTube to an sas aresei I oxi einai gnome sas kai einai Sebasti, alla na epitithestai se autous ksenous I mi pou tous aresei….to brisko ntropi calm down please and enjoyed

  150. Mακαρι να μην περασει στον τελικο για να γινει αντιληπτο στους ΕΡΤικους οτι η τακτικη τους ΑΠΕΤΥΧΕ κ να μην ξανασυμμετασχουμε αν ειναι να στελνουμε τετοια ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ.Διοτι περι τετοιου προκειται αυτο το πραγμα…

  151. Εμένα μου άρεσε και πολύ μάλιστα.! Επιτέλους ένα τραγούδι που έχει κάτι να πει πέρα από rise up και μαλακίες. Ασχέτως αν σαν χώρα δεν συμπεριφερόμαστε καθόλου έτσι όπως λένε οι στίχοι. Να θυμήσω σε αυτό το σημείο ότι όποτε στείλαμε κάτι διαφορετικό όπως τον Λούκα ή τον Αγάθωνα ήμασταν εντός 10 άδας ενώ πέρυσι ή πρόπερσι πιάσαμε όντως πάτο. Δηλαδή δεν ντραπήκατε όταν η Ελευθερίου βγήκε με το βρακί και έλεγε aphrodisiac και ντρέπεστε τώρα? Εκείνο ήτανε ποιότητα και το ποντικό χιπ χοπ είναι πανηγύρι.

  152. Με το τραγούδι δεν έμεινα ευχαριστημένος, σκέφτηκα όμως έναν τρόπο που θα μπορούσαμε να το παρουσιάσουμε. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΑΘΙΑ, ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ. Σκέφτηκα να θυμίζει αρκετά το βιντεοκλιπ ιδιαίτερα με έναν χορευτή να τρέχει. Να ξεκινάει από μια κατεστραμένη πόλη για να ξεφύγει. Θα μπορούσαμε και με την βοήθεια των γραφικών να προσθέσουμε και άλλους γύρω του να τρέχουν. Στα σημεία του hip hop θα παίρνει αρκετά δραματικές εκφράσεις καθώς τρέχει για να εστιάζουν οι τηλεθεατές σε αυτόν και όχι στο τραγούδι. Αργότερα γύρω του θα μπορούσαν να πέφτουν και βόμβες και να γίνονται εκρήξεις. (στο βίντεο εννοείται όχι πραγματικές μολοτοφ) Στο τέλος κοντά θα εμφανίζεται μια γιαγιά που θα του κάνει νόημα να πάει κοντά της αλλά τότε θα εμφανισθούν 4 επιβλητικές σκιές από πίσω της που θα κάνουν νόημα για το αντίθετο. Τότε η γιαγιά θα πάει κοντά του και θα κάνει πως τον προστατεύει και αυτός την ευχαριστεί. Και τελειώνει το τραγούδι με κοντινό στην αγκαλιά της γιαγιάς με τον χορευτή. Οι 4 σκιές θα είναι οι τραγουδιστές στους οποίους δεν θα χρειαστεί να δείξουν καν τα πρόσωπά τους στην σκηνή και θα είναι πρωτοποριακό. Όσο για τους άλλους 2 του συγκροτήματος δεν χρειάζεται να παν. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΕ ΚΡΑΞΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.

  153. Απορώ με το κουράγιο σας να σχολιάσετε κιολας. Οτι ειναι ενα ερασιτεχνικό Ντέμο το τραγουδι δεν το ακούτε; Ακριβώς πανομοιότυπο με τα ερασιτεχνικά τραγουδακια που ειχε ανεβάσει παλια το γκρουπ στο γιουτιουμπ. Ενα ραπαρισμα τυπου σκυλαδικο και κατι αγγλικα στιχάκια μεσα σαν ρεφρενακι της κακιάς ωρας. Παραγωγή τραγουδιου ( ενορχηστρωση κτλ) κατω του μέτριου. Πολυ άδειο και ερασιτεχνικο. Ας το πάρει ο σουμκα μηπως το στρωσει. Παντως διαβάστε ρεπορτάζ απο τη χθεσινή παρουσίαση. Η εντύπωση όλων ειναι οτι η ΕΡΤ βαριέται και να ασχοληθεί πια με το θεσμο. Δε ξερω γιατι σβήστηκε το προηγούμενο σχόλιο μου αλλα γνωστη ιστοσελίδα και γνωστο δελτίο ειδήσεων έδειξαν σκηνές απο τη χθεσινή παρουσίαση και έμεινα με το στομα ανοιχτο με καποια πράγματα που έγιναν …. Για τον δε τσακνη λένε πως μεχρι και τα τσιμέντα κατάλαβαν οτι δεν γουσταρει καθολου που συμμετέχουμε γιουροβιζιον φετος.

    • Συκοφαντιες εγω ειδα μια δημοκρατικη διαδικασια κατα την οποια φοβοντουσαν ολοι της ΕΡΤ τι θα πουν τα παιδια τι θα πει ο δημιουργος(ο Τσακνης μιλαγε για την προσφυγια τα παιδια για κατι αλλο) ο δημιουργος ειπε οτι υπηρξε μια διαδικασια οπου θα ακουκοντουσαν τραγουδια και πηγε.Ισως ειναι η πρωτη φορα που λυπηθηκα τα παιδια ενιωθαν τοσο αβολα….!Την γιουροβιζιον δεν την γουσταρει γενικα το Συριζα μην δουλευομαστε την θεωρει τσιρκο γιατι αυτοι ειναι ποιοτικοι(ντεμεκ) και δεν ειναι θεμα οτι υποστηριζω καποιους αλλους αλλα γιατι φοβομαστε να πουμε την αληθεια εχουν κανει δηλωσεις τα προηγουμενα χρονια για τον θεσμο.

  154. Διαβαζω αλλου οτι καποιος εφυγε απο το γκρουπ…..χαχαχα!Ας φυγει και μια κοπελα να μπει μια φωναρα να ξερει καλα αγγλικα ειναι αδυναμες και οι δυο φωνητικα με χαλια αγγλικα ισως το χειροτερο ολων ειναι το αγγλικο κομματι(σιχαινομαι την χιπ χοπ αλλα αυτες με καταφεραν να σιχαθω το αγγλικο κομματι με τους ηλιθιους στιχους περισσοτερο…).

  155. ότι πιο πρόχειρο και κακό έχω δει ποτέ για το διαγωνισμό ..ο Τσακνής μπορεί να μας πει πως έγινε η ανάθεση? πατριωτάκια του? εκεί κοντά να φανταστώ και για απαξίωση του διαγωνισμού!

  156. Βρίσκω την επιλογή του τραγουδιού και του συγκροτήματος την καταλληλότερη που θα μπορούσε να είχε κάνει η ΕΡΤ για την φετινή χρονιά. Προφανέστατα δεν με ενδιαφέρει αν θα βγει πρώτο ή τελευταίο, είμαι πολύ χαρούμενος που στέλνουμε τραγούδι για την προσφυγιά, που πολλοί Έλληνες έχουμε στο DNA μας, και μάλιστα στα ποντιακά. Καλή επιτυχία στα παιδιά! Εύχομαι να παραμείνουν low-profile και να αγνοήσουν ολα τα κακεντρεχή σχόλια.

  157. Ερώτηση προς όσους γνωρίζουν σίγουρα.
    Άκουσα από τον Α. Καρατζίκο ότι αλλαγές σε ενορχήστρωση δεν επιτρέπονται μετά τις 14 Μαρτίου. Ισχύει ακόμη και σε επουσιώδεις αλλαγές; Αν θυμάμαι καλά πολλά τραγούδια δοκιμάζουν με διάφορες βερσιόν και πριν τις πρόβες αποφασίζουν. (και το περσινό μας δεν άλλαξε ολόκληρη την εισαγωγή κάπου τέλη Μαρτίου;)
    Κι αν όντως δεν είναι πια δυνατόν, υπάρχει κάποια πληροφόρηση για το αν θα επιδιώξουν τάχιστα να κάνουν κάποιες μικροαλλαγές; (Απ΄ό,τι βλέπω οι περισσότεροι – εκτός αυτών με τις μαύρε πλερέζες φυσικά- τις ίδιες αλλαγές σκεφτόμαστε..κάποιο μουσικό “γέμισμα” στη μέση με περισσότερα παραδοσιακά στοιχεία…)

  158. Δεν κοροιδευω την ποντιακη διαλεκτο αλλα δεν ταιριαζει με τα αγγλικα.Ας ηταν ολο στα ποντιακα.Χωρις πλακα ας εγραφαν ενα στα αρχαία ελληνικα μια μπαλαντα θα ηταν πολυ πρωτοτυπο και πιο ευηχο.

  159. Ο Barrice ειναι κι αυτος απο το Sukhumi, να του δωσουν το κομματι να του κανει παραγωγη απο την αρχη.
    Και μια που ειπα Barrice καποιοι ισως θυμαστε τα φοβερα accapella βιντεακια του που εδειχναν φοβερες φωνητικες ικανοτητες,ε? τον θυμαστε και μετα με τα φαλτσα στον εθνικο τελικο? Σκεψου τωρα και καποιον που φαλτσαρει απο το στουντιο ηδη…

  160. Παιδιά έχω εντυπωσίαστει θετικά βέβαια από τα πολλά όμορφα σχόλια των ξένων περί του τραγουδιού. 80% των αρνητικές σχολίων είναι Έλληνες και 95% των θετικών είναι ξένοι, λέγοντας ότι το τραγούδι αποτελεί κάτι το διαφορετικό με τη καλή έννοια όμως. Πιστεύω ότι τα παιδιά θα τα πάνε καλά στη Στοκχόλμη με μια καλή λαιβ εμφάνιση και ποντιακους χορούς δείχνοντας τον ελληνισμο στη υπόλοιπη Ευρώπη.

  161. Έχω μια υποψία πως αν γινόταν τελικά εθνικός τελικός και αυτό το τραγούδι ήταν ανάμεσα στα υποψήφια θα το ψήφιζαν όλοι οι Έλληνες επειδή θα ήταν διαφορετικό και το μόνο με ελληνικά στοιχεία!

  162. Εμενα λοιπον παιδια το κομματι παραδοξως εχει αρχισει να μου αρεσει ολοενα και περισσοτερο καθε φορα που το ακουω…αν διορθωθει λιγο το ρεφρεν και μειωθει το ραπ εχει πολλες ελπιδες…Κυριε Καρατζικο υπαρχει περιπτωση να αλλαξει κατι στο κομματι…ακουγεται κατι τετοιο;

  163. Επειδή κάποιοι λενε τη σχεση εχει ο συριζα….Η προσέγγιση της ερτ ξερω γω ΜΑΛΛΟΝ εχει σχέση με το συριζα. Συνέντευξη τυπου στα κρυφα, απαγορευση ερωτησεων, μισολογα,ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ ΑΠΟ ΦΙΛΙΚΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΕΡΤ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΠ ΤΗΝ ΙΔΙΑ και σοβαροφάνεια ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ. Ειναι προφανες οτι επειδη ειναι αριστεροι (χαχαχαχαχαχα το ανεκδοτο της εποχης) δεν γουσταρουν το θεσμο και το κανουν απλα για τα εσοδα. Οταν το κανεις ομως με μια μπαντα που επαιζε σε γαμους και κινησεις για να υποβαθμίσεις το πιο κερδοφορο σου προιον τοτε

  164. FANTAZOMAI KAPOS ETSI EINAI O ORISMOS TIS KSEFTILAS.. TELEFTAIOI STANDARAKI. OUTE EMEIS DEN TO KATALAVENOUME. PONTIAKO ANEKDOTO STIN KIRIOLEKSIA. KAI TO REFREN TOSO ERASITEXNIKO. ELEOS..

  165. Κυριε Καρατζικο…
    δεν ειναι καιρος να διαγραψετε τα πολιτικα σχολια;
    Νομιζω οτι καποιοι εδω μεσα κανουν πολιτικη.
    Εδω ειναι σαιτ για τη ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ.
    Hellooooo!!!
    Τι λετε εσεις οι υπολοιποι;

    • Αγαπητέ φίλε

      Έχουμε ήδη διαγράψει αρκετά ακραία σχόλια. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμφωνήσουμε τι σημαίνει πολιτικό σχόλιο και τι πολιτική τοποθέτηση. Το να διαγράψουμε ένα σχόλιο που αναφέρει τα πολιτικά κόμματα απλά, μπορεί να φαντάζει ακραίο. Το να διαγράψουμε όμως ένα σχόλιο που βρίζει την κυβέρνηση χωρίς καμία σύνδεση με την Eurovision, κρίνεται απαραίτητο και το έχουμε κάνει. Σχόλια που επικρίνουν τις αποφάσεις της ΕΡΤ και τις συνδέουν με αποφάσεις της κυβέρνησης τα έχουμε αφήσει κατά καιρούς στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου, αλλά αν αισθανθούμε οτι επαναλαμβάνονται στείρα χωρίς να προσφέρουν τίποτα καινούργιο στο διάλογο (και προπάντων προκαλούν τους υπόλοιπους αναγνώστες, απομακρύνοντας τη συζήτηση από το αντικείμενο της Eurovision) σαφώς και δεν θα εγκριθούν.

      Φιλικά

      Αντώνης Καρατζίκος

      • Ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Με καλυψατε πληρως. Ακριβως σε αυτα τα σχολια αναφερομουνα οπως πολυ σωστα καταλαβατε. Εθεσα το ερωτημα, γιατι αρχιζει το ολο θεμα να γινεται αρκετα ενοχλητικο.
        Σας εχω εμπιστοσυνη.
        Νικος Κ

  166. Αναδιατυπώνω την ερώτηση μου ….Κ.Καρατζίκο υπάρχει σκέψη για αλλαγή σημείων κομματιού;

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΜΑΚΗΣ Κ.

  167. ανατριχιαστικο στην αρχη, υπεροχο, οσο προχωραει…κριμα χαλαει…ιδιως εκει που ο κωτσος βγαζει το μπουκαλι. ομως οσο το ακουω μαρεσει.Πιστευω οτι στη γεφυρα θελει πιο εντονα τα νταουλια…
    ΥΣ
    Το οτι η κυπρος ειναι πρωτη σε ενα απο τα μεγαλυτερα σαιτ της eurovision, πως το βρισκετ

    http://www.escstats.com/

    • Μακαρι να κερδιζε αλλοιμονο αλλα νομιζω οτι ολα ειναι στημμενα το αποδειξαν περσυ εκει που μπορει να κερδισουν 3 – 4 τραγουδια θα το δωσουν εκει που τους βολευει απο πολλες σκοπιες(μπορει και καποια χωρα να μην θελει η μπορει να μην διαθετει τις εγκαταστασεις κ.τ.λ).Ειδαμε στο παρελθον οτι οσοι το ηθελαν και συμφωνουσε η ebu κερδιζε.Ετσι κερδισαμε εμεις η Ρωσσια το Αζερμπαιζαν η Δανια και περσυ η Σουηδια κ.τ.λ.

  168. Γενικά πάντα υποσητρίζω το τραγούδι μας ακόμη και αν δεν μου αρέσει. Όμως φέτος θα κάνω την εξαίρεση διότι εδω μιλάμε για την αναβίωση του ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ και όλων αυτών που με τα ρουσφέτια μας φέσωσαν και τα πληρώνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι. εκτός και αν μου αποδείξετε οτι οι εν λόγω κυρίοι και κυρίες επιλέχθηκαν με το σπαθί τους και με αντικειμενικά κριτήρια! Αφού λοιπόν πάνε με το ΜΕΣΟ στη Eurovision δηλαδή δεν με εκπροσωπούν θα τους κρίνω όπως τους αξίζει. eurovision με ρουσφέτι δεν ήθελαν;; Να τα λουστούν. Το τραγούδι είναι χάλια. Θέλουν αν περάσουν μύνημα για την προσφυγιά. Δηλαδή ας μου αναλύσει κάποιος τον αγγλικο στίχο της a junior : dance with us and have some fun στην όλη προσφυγικό concept…
    Από την άλλη η ΕΡΤ του Τσακνή γιατι ξόδεψε λεφτα για videoclip και δεν τους πήγε στο υπόγειο του Mall όπως πέρισυ;
    Ειλικρινά βαρέθηκα όλο το αχρηστηλίκι με τις γνωριμίες του να προσπαθεί να επιβιώσει εις βάρος των άλλων. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. Αριστερά με δεξιές τσέπες και νοοτροπια μεσου δεν γίνεται… Καλά μνημόνια να έχουμε γιατι θα ρθουν και αλλα!!!!

    • Μπηκες εδω να κανεις την αντι-Συριζα προπαγανδα σου; Βρες καποιο σαιτ που απηχει τις πολιτικες σου πεποιθησεις και βρισε οσο θες τον Συριζα. Ελεος με ολα τα τρολλ

  169. Πολύ καλό σε γενικές γραμμές. Τα παιδιά του συγκροτήματος πολύ καλύτερα από ότι τα περίμενα. Κάπως λιγότερα λόγια -αν γίνεται- για να ακούγεται καθαρότερα η υπέροχη ποντιακή λύρα. Μόνο αυτή η αλλαγή θα το έκανε πιο προσιτό στους ξένους. Κατά τα άλλα, καλή επιτυχία στην Ελλάδα μας!

  170. Έχω αηδιάσει πραγματικά με το μίσος, τη γραφικότητα, το κόμπλεξ, τα ρατσιστικά, υποτιμητικά και μειονεκτικά σχόλια προς τα μέλη του συγκροτήματος.Σοβαρευτείτε πια και στηρίξτε έστω τη χώρα σας και μη μας ντροπιάζετε άλλο.Μεγάλο μέρος των dislike προέρχονται από Έλληνες.Στους ξένους άρεσε το τραγούδι.Τι λαός είμαστε γαμώτο;

    • Ναι ρε γαμωτο αισχος. Αντι να καλυτερευει η κατασταση χειροτερευει. Εχουν πεσει να τους φανε με τοση μανια δε δικαιολογειται η συμπεριφορα τους. Τοση κακια πια δε δικαιολογειται οχι, αλλο πραγμα δειχνει

    • ελα ντε, τι λαος ειμαστε? Μαλλον ξερουμε τι ειμαστε, λαος της λαμογιας, της αρπαχτης, της εκμεταλλευσης και του ρουσφετιου…. Μετα μας φταιει η Γερμανια….

    • καλά… απίστευτο ρεπορταζ. αφου διαμαρτύρονται κάμποση ώρα ότι δεν τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους κι ότι θέλουν να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες, αρχίζουν τα στιγμιότυπα από την ερτ και τι έχουν μοντάρει;: κυρίως φασαρία και κάπου ανάμεσα δύο κομμένες απαντήσεις απο τα κορίτσια του γκρουπ, χωρίς τις ερωτήσεις!!!!!!!! Ποτέ ξανα στα 35 μου χρονάκια σ’αυτόν τον πλανήτη δεν έχω ξαναδεί τόσο απαξιωτική συμπεριφορά προς καλλιτέχνη καλό , κακό, ασχημο, μέτριο ή τιποτένιο.
      συμπέρασμα: ναι η κρατική tv έκανε πάντα μια φιλότιμη προσπάθεια να πλησιάσει σε προπαγάνδα τη βορειοκορεατική tv. τα ιδιωτικά κανάλια την έχουν προ πολλού ξεπεράσει.

      • η Συγκεκριμενη κυρια της ΕΡΤ εκανε επεμβασεις… αντιθετα η ΕΡΤ απαξιωσε τα παιδια της με το ολο στυλακι παρεμβατισμου που εκανε η εν λογω… αν αυτη ειναι και στην Ελληνικη αποστολη…. θα τους καταστρεψει οσο αφορα τις συνεντευξεις τυπου…

  171. Wraia lete loipon den uparxoun lefta(klasika) Kai epilexthike apeutheias anathesh.. Giati de kanete anoikto diagwnismo Na steiloun ki alla talantouxa nea paidia Kai as epilegei to kalutero? Htan tosh megalh kommatara h sugkekrimenh? Kai Na to ksanapw gia merikous filous edw “giati re paides me to stanio Na mhn exoume apopsh Kai Na sthriksoume kati pou de mas aresei?” Oligo fasizousa sorry sumperifora.. E loipon to tragoudi einai fthno, proxeiratza Kai kakogrameno Kai oi fwnes oute se xwrodia tetoio xali. Alla exw to dikaiwma na mpw edw Kai Na pw thn apopsh mou ki an to sthriksw otan erthei h wra afto einai Pali epilogh mou Kai afora mono emena.. Ade oufffff pipa giati me skasane merikoi pou goustaroun Na epibaloun me to etsi thelw th kakogoustia me th shmaia dithen sthrikshs ths patridas. ELLEOS….!!!

    • Πωω ρεεε. τι πινεις και δε μας δινεις; Δικαιωμα σου φιλε ΜΗΝ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ! Καθε τρεις και λιγο με τον καθε κουλο τα ιδια και τα ιδια σωνει και καλα να υποβαθμιζεις την προσπαθεια του συγκροτηματος! Ουτε εγω πεταγα τη σκουφια μου για απευθειας αναθεση, χαιρω πολυ! Αλλαζει κατι;; Φετος δεν εχει εθνικο τελικο ΤΕΛΟΣ. Το συγκροτημα τι μας φταιει; Τους εχεις βγαλει αχρηστους εσυ ο μαγκας και ο ειδικος. Τα πραγματα δεν ειναι τοσο ασχημα οσο καποιοι θελετε να τα παρουσιαζετε. Εμενα τα παιδια μια χαρα μου φανηκαν και το τραγουδι επισης. Αυτα. Δε σε σκασανε αλλοι εσυ μας εσκασες, την καταλαβαμε και την εμπεδωσαμε την αποψη σου παμε παρακατω.

  172. ακουστε με κατι δυναμικο σαν το alcohol στην σκηνικη παρουσια θα ξεσηκοθουν ολοι χωρια ποσοι προσβηγες μπορει να ψηφισουν χωρια ποσους μπορει να συγκινησει τον κοσμο και να μας ψηφισει θυμηθειτε περυσι το de la capat της ρουμανιας οχι μονο περασε αλλα βγηκε και 5ο στον ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ πιστυω θα τα παμε επισεις καλα και με ενα tour τελος θελω να τονισω το πως υπαρχει και ποσος αλλος κοσμος που θα του αρεσει η μουσικη οπως η βοσνια που στελνει κατι παραπλησιο 🙂

  173. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
    Το τραγούδι σαν ήχος είναι ξεχωριστός, πλην όμως παράξενος για εκεί που το στέλνουμε. Είναι σοκαριστικός, όπως και το 2011. Αλλά μόνο με το Γιώρκα και το ράπερ ως τραγουδιστές, μπήκαν και οι χορευτές και σωθηκε. Τώρα με 6μελες συγκρότημα, τι? Άσε που ο Γιώρκας έπιανε 1-2 οχτάβες πάνω από αυτούς. ‘Αρα από παρουσίαση χολένουμε.
    Η ανάθεση δεν σημαίνει ότι δεν χαλάω χρήματα. Το να στείλουμε κάποιους παντελώς άγνωστους, με δύσκολο ήχο, δεν υπάρχει έρισμα στον τηλεθεατή να το δει ως προϊόν για τρία βράδια. Άρα τα 95.000 ευρώ που θα χαλάσουν, τα πετάνε,αφού ούτε σπόνσορες ούτε διαφημίσεις θα έχουν για να τα πάρουν πίσω – με τι τηλεθέαση άλλωστε? . Όταν το κόστος ειναι 100, χαλάς 130-150 για να πάρεις πίσω 200. Απλά, το business admin δεν μαθαίνεται στις καταλήψεις, αλλά στα πανεπιστήμια και στην πιάτσα αν δουλεύεις.
    Τέλος ούτε promo, ούτε συναυλία στο Αμστερνταμ νομίζω να τους στείλουν. Τότε πως θα τους μάθουν. Μόνο από το net? Ο κ. Τσακνής ως τραγουδιστής δεν παρουσιαζόταν σε εκπομπές και περιοδικά για σπρώξει τα cd του? Τώρα τι άλλαξε?
    Με εκπλήσει που ο κ. Ταγματάρχης γνωρίζει την αγορά, γι’αυτό έδωσε ένα σκασμό εκατ.ευρώ για τα δικαιώματα του champions league,γιατί ήξερε ότι θα τα πάρει πίσω διπλά, αλλά εδώ δεν έβαλε το χεράκι του να σώσει την παρτίδα.
    Με το καλό να πάνε, και να περάσουν στο τελικό.
    Και του χρόνου ή καλύτερα, ή καθόλου. Κοινή λογική :-))

  174. όταν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες για τον τρόπο επιλογής του συγκροτήματος και του ύφους του τραγουδιού, είχα εκφράσει τις ενστάσεις, τις αντιρρήσεις και τη δυσαρέσκεια μου.. δεν έχει νόημα να ανακυκλώνουμε την άρνηση μας, το λέω κυρίως για μένα για να μην κουράζω και όσους διαβάζουν, επαναλαμβάνοντας τα ίδια.. θα κάνω την κριτική μου στο τραγούδι.. είχα πει ότι η ποντιακή διάλεκτος σχεδόν με ενοχλεί όπως και η μουσική αν και γενικά δεν είμαι λάτρης της παραδοσιακής μουσικής. το τραγούδι παρόλα αυτά, δεν είναι τόσο κακό όσο οι πιο πολλοί λένε. εμένα με όλα αυτά που προανέφερα, δε μου περνάει αδιάφορο, που δεν είμαι και των παραδοσιακών ακουσμάτων.. η εισαγωγή είναι εκπληκτική, είναι αλήθεια αυτό το χιπ χοπ για τα δικά μου γούστα μου πέφτει κάπως βαρύ, μου φαίνεται και κομματάκι να καταλαμβάνει πολύ χώρο στο τραγούδι. αυτή είναι η άποψη μου βέβαια.. σε γενικές γραμμές δεν το βρίσκω κακό και πιστεύω ότι θα έχει τύχει στο διαγωνισμό, είναι ξεχωριστό και αν το στήσουν καλά στη σκηνή, όχι μόνο θα περάσει στον τελικό, αλλά δε θα πάει χειρότερα από το περσινό.. τώρα πολλοί ασκούν κριτική στα παιδιά.. ελάτε τώρα κι εγώ διαφώνησα εντονότατα με την ανάθεση, μα νέα παιδιά, μην τα φορτώνουμε τόσο πολύ, αξίζουν να έχουν τη συμπάθεια μας.. εμένα μια χαρά μου φάνηκαν και σαν φωνές και σαν παρουσίες..τους εύχομαι το καλύτερο δυνατό και στο διαγωνισμό και στην καριέρα τους.. Αυτά, καλή μας τύχη!

  175. Στο επισημο καναλι της Eurovision στο youtube οι ξενοι γραφουν καλα σχολια και οι Ελληνες σταζουν χολη…τραγικό! Και το χειροτερο ειναι οτι τα γραφουν στα αγγλικα ριχνοντας το φταιξιμο στον Συριζα. Το να μην αρεσει το τραγουδι εξαρταται απο το γουστο του καθενός αλλα το να χρησιμοποιεις την Μουσικη για να κανει κανείς τα μικροπολιτικα του παιχνιδια και την επι πληρωμη προπαγανδα του ειναι καταπτυστο.

    • Και σε αλλες χωρες γινεται αυτο. Θυμαμαι Ισπανια Πορτογαλια ’14 βριζανε Ρουθ και Σουζυ γιατι δεν ειχανε βγει η Μπρεκετ και η Καταρινα Περειρα αντιστοιχα. Γενικα οι Ευρωπαιοι οταν δεν τους αρεσει το κομματι τηε χωρας τους δεν εχουν κολλημα να το κανιβαλισουν σε ξενα σαιτς. εχουμε κι εμεις εξευρωπαιστει απ οτι φαινεται!!

    • “Το να χρησιμοποιει την Μουσικη για να κανει κανείς τα μικροπολιτικα του παιχνιδια και την επι πληρωμη προπαγανδα του” είναι κάτι που πρέπει πρώτα να το απευθύνεις στην ΕΡΤ και τις με απολύτως πολιτικά κριτίρια διορισμένες διοικήσεις της (έχει ο κος Τσακνής κάποια εμπειρία στην διοίκηση μέσων μαζικής ενημέρωσης και δεν το ξέρω?) που κόβουν και ράβουν διαδικασίες και θεσμούς δεκαετιών κατά πως βολεύει τους εντολείς τους.

  176. Καλα οταν τους δειτε λαιβ θα καταλαβεται τι εστι ερασιτεχνισμος εδω γινεται φασαρια με το βιντεο χωρος να τραγουδουν λαιβ και χωρις να τους βλεπουμε θα δικαιωθει ο Ρακιντζης.

  177. Μηπως αυτη η φετινη χαλια αντιμετωπιση εγινε για να παρακαλαμε να γινει αυτο που ζηταει ο Μαριος; δηλαδη, να περασει το κερδοφόρο προϊόν Eurovision σε καποιο ιδιωτικο δικτυο;
    τοσες αστοχιες και λαθη μαζεμενα πια, που επιμενουν να μην τα διορθωνουν (βλεπε: παραγωγη κομματιου/ αθλιο περασμα απο γρηγορο περασμα του πρωτου ρεφραιν σε πιο αργο στο κουπλε που ξενερωνει και σε στελνει τουαλετα ή να κανεις ζαπινγκ/ φωνητικα βαριεστημενα και με φαλτσα, κλπ) ζητανε μια εξηγηση.
    Επαγγελματιας μουσικος ο προεδρος, φιλος με την αφρόκρεμα των ελληνων μουσικων ο παραγωγος τους κι αφηνουν να βγει εξω αυτο το demo… χωρις σχεδια για νεα,καλυτερη παραγωγη του κομματιου (οπως διαβασα εδω στα σχολια απο τον κυριο Καρατζικο.)
    Τα αρνητικα σχολια που κανουμε καποιοι ειναι για να υπαρχουν βελτιωσεις, φετος ομως “ωτα μη ακουοντων” στην κρατικη…
    Αντε καλη αποκρια.

  178. Tha sumfwnisw teleiws file. Afto pou den katalabainoun polloi einai pws arnhtikh kritikh, megalh h’ mikrh, den ginetai mono giati polloi edw skwtwnoun thn wra tous ma giati prwton agapame poly afto to diagwnismo Kai fetos pio polu Apo allh xronia pou mas thn exoun oloi eksw stumenoi tha eprepe na steiloume kati ligo pio prosegmeno ki oxi ena demo opws polloi edw dikaiws lene. Toso arnhtika sxolia mazemena eixa xronia Na dw edw Mesa. Fusika Kai tha prepei Na to sthriksoume sa prospatheia alla tha mporousame Na to steiloume apla San ethnik Kai me ligo kalutero stixo tha pigaine polu Kala giati h Pontiakh mousikh to apogeiwnei.. Dustuxws…

    • Εγω οπως και αρκετοι, αντιδρασαμε πριν ανακοινωθουν οι Argo, ακομη και οταν ειχε ακουστει οτι θα ηταν οι Ηθικον Ακμαιότατον κτλ (προσωπικη επιλογη Τσκανη κτλ)… Επομενως δεν ειναι κατι επι προσωπικου με το συγκροτημα, αλλα με την ιδια την διοικηση της ΕΡΤ. Τωρα εαν θελουμε να κανουμε το ασπρο μαυρο ..εεε τι να κανουμε δε γινεται. Ειναι ευκολο να υβριζουμε και να σταμπαρουμε ως ρατσιστη, αντικυβερνητικο οποιον διαφωνει και κριτικαρει τακτικες που θυμιζουν αλλες εποχες και αλλα κρατη…

      • Afto prospathisa na pw ki egw alla kapoioi edw Mesa file areskontai na akougetai mono h dikh tous fwnh. Krima Kai to intro tou tragoudiou einai polu kalo. De pisteuw Na patwsoume arkei Na perasoume teliko. Ti Na pw allo..

      • Οποτε βασει του σκεπτικου σου, ολα τα κρατη που απλα παρουσιαζουν τον καλλιτεχνη και το τραγουδι (σερβια, γαλλια, ολλανδια to name a few) ειναι ολοκληρωτικα και θυμιζουν αλλες εποχες; Ασε που τα τελευταια 4 χρονια που καλουμασταν να αποφασισουμε παντα διαλεγαμε λαθος (με εξαιρεση τους Κοζα), βλέπε 2012 (ο,τι πιο προστυχο εχουμε στειλει), 2014 το αφωνο παιδακι που φωναζε, κλπ…Εγω ξερω οτι αν δοθει στον ανθρωπο η ευκαιρια να κατηγορησει και να ”λιντσαρει” θα το κανει ελαφρα τη καρδία…ειναι στην φυση μας…

      • Ας μην δικαιολογουνμε τα αδικαιολογητα! Ολοκληρωτισμο εχουμε οταν καποιος με μη δημοκρατικες διαδικασιες αποφασιζει! Οταν εχουμε αναθεση σε ενα γνωστο καλλιτεχνη εστω κι΄αν δεν συμφωνεις κατα καποιο τροπο ειναι δικαιολογημενη. Οταν ομως δεν κανεις καμια προσκληση και κανεις αναθεση σε αγνωστους τοτε ναι, κατι βρωμαει! Υπα΄ρχουν πολλα γκρουπ/καλλιτεχνες/συνθετες,σε αυτους γιατι δεν δοθηκε η ευκαιρια να υποβαλλουν μια προταση και εχουμε τον παραγωγο του τραγουδιου να λεει… οτι ταχα εμαθε η ΕΡΤ να ψαχνει τραγουδι και το εστειλε…. ας μην λεμε οτι ναναι! Κατα τα αλλα το γραφω ξανα, το τραγουδι πιστευω οτι θα παει καλα….
        .
        ΥΓ Η επισημη σελιδα της ΕΡΤ για την eurovision μπλοκαρει οποιον εχει διαφορετικη αποψη ενω διαγραφει μηνυματα…προσωπικα με μπλοκαρε, δεν εβρισα ουτε προσβαλα για να το κανει… μαλλον ειναι η ΕΡΤ που παλευε να ανοιξει για δημοκρατια…μαλλον ειναι οι ιδιοι που εκαναν οσα εκανα στην συντευξη τυπου. Αυτα ναι, ειναι σε ολοκληρωτικα καθεστωτα

  179. Mετα απο αρκετα ακουσματα, ξανα, και βλεποντας τα οσα ολα βγαινουν απο αλλες χωρες που μπορει να εινια καλα…αλλα ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΑ, το δικο μας μου αρεσει! Ας ειναι ετσι οπως ειναι, με αδυναμιες και λιγο ή πολυ μουσικος αχταρμας! Ειναι διαφορετικο εντελως! Και ως προταση και ως ταυτοτητα χωρας! Και σαν να αρεσει και καπως εξω, οσο περνουν οι μερες! Μαλλον τους πιασαμε στον υπνο! Μπορει να κανει την εκπληξη! Για τελικο βλεπω σχεδον οριακα τωρα οτι μπορει και να περασει…Αν αλλαξουν καποια βασικα πργαμτα και αν εχουν μαι καλη σκηνικη παρουσια, μπορει να τα παει καλυτερα απο οσο ολοι γκρινιαζουμε και περιμενουμε! Τουλαχιστον ας πεσουμε ενωμενοι και περυφανοι! Του χρονου παλι…Καλη επιτυχια στην Ελλαδα μας!

    • Το οτι θα παει καλα, το γραφω και γω που ειμαι πολεμιος της ΕΡΤ φετος! Ενωμενοι ναι, περηφανοι ομως οχι…. τη λαμογια και την ρουσφετολογια δεν την δεχομαι, αρκετα την πληρωσαμε και την πληρωνουμε ως κρατος/εθνος…

  180. νταξ,,,δεν είναι σαν τη σουπα την περσινή,αλλα οι στίχοι ,όσους καταλαβαίνω δλδ., είναι γτπ , η μουσική flat και το βίντεο σαν 2d platform. γενικά η κιτσαρία περισσεύει κι αυτό με κάνει να πιστεύω ότι ανάλογη θα’ναι και η παρουσίαση. κρίμα γιατί ξαναβρήκαμε την έθνικ περπατησιά μας ( αυτή μόνο έχουμε οι έρμοι κι ελληνικό ποπάκι της προκοπης μόνο στη utopian land θ’ ακούσεις). η θέση που θα πάρει είναι απρόβλεπτη, καυκάσιοι και ρώσοι μάλλον θα το γουστάρουν το ιδιο και οι μισοί βαλκάνιοι. σ’αυτη την περίπτωση θα καταλήξει κάπου στη μέση του πίνακα. αν όχι, κλάφτα.

  181. Emena mou aresei ligo ala pisteuo oti to etnik stoixio panta poulaei stous ξένους και η ομογένεια θα ψηφίσει και γεωργία Αρμενία!!

  182. παιδια εμενα μου αρεσει το τραγουδι μας κ πιστευω για αλλη μια χρονια θα περασουμε στον τελικο. δεν ξερω την τυχη μας εκει πραγματικα, παντως γενικοτερα δεν ειναι κακο τραγουδι. αν γινοταν ελληνικος τελικος κ ηταν υποψήφιο ,νομιζω θα κερδιζε. δεν καταλαβαινω γιατι κραζετε τοσο πολυ. κ το 2013 που κερδισαν οι κ.μ. ενω ειχαμε την υπερτατη Θωμαη κ την Τζωρτζινα τελικα στειλαμε αυτους (που επισης μου αρεσε κ εν τελει πηγαμε αψογα ενω κραζατε), ετσι κ φετος κ ας μην ειχαμε τελικο.
    Καλη μας επιτυχια.

    Υ.Γ: ειστε κουραστικοι οταν τσακωνεστε.

  183. Ξερουμε αν θα γινουν τπτ αλλαγες στο τραγουδι ή θα παραμεινει ως εχει…?! Δεν ξερω κ αν υπαρχει χρονος για κατι τετοιο….

  184. Μολις βρηκα στο Γιουτιουμπ μεταφραση των στιχων του ελληνικου τραγουδιου στα αγγλικα. Δεν μιλαω την ποντιακη. Ελπιζω να ειναι σωστη η μεταφραση. Αλλιως καποιος που γνωριζει ποντιακα να τη διορθωσει. Ευχαριστω. Ειναι στα αγγλικα.

  185. We are the rise in the rising sun
    dance with us and have some fun
    We are the rise in the rising sun
    join with us for a Utopian Land

    Planet Earth 2016
    whatever they do, our generation will keep holding on
    Being a refugee – that was my childhood
    I look back but I keep moving on
    I get up in the morning – I get in touch with the guys (propably: friends)
    We are on fire and heading to Utopia
    This world is not for us (we didnt make it)
    Lets go there, in another place, to make some noise

    We are the rise……

    Hop-Hop
    Our Hip-Hop
    We got the tickets and we are heading to the airport
    Waited 2 hours for Air Bahal
    Got some pickles and Kostas opens a bottle
    Hop! We say hello, friends and drinks
    We drink vodka and my grandma cooks some anchovy
    We get on the plane dancing with the bride (better: listening to the bride’s dance song)
    Here the night falls and there (meaning: where we go) the sun rises

    We are the rise…..

    Here the night falls and there the sun rises….
    And there, and there, and there…
    And there the suns rises

    We are the rise….. (x2)

  186. Εκείνο που βλεπω πάντως είναι οτι το τραγούδι έχει ανεβει σε likes καθώς επισης και σε θετικές γνώμες….θα είμαστε το αουτσαιντερ που πέρασε στο τελικό και στο τέλος θα πιασουμε και καλύτερη θεση από οτι περιμέναμε….ogae φτιαξε forum…είμαστε πολλοί πλεον!!

  187. βιάστηκα να το θάψω κι αυτό γιατί δεν είχα όλα τα στοιχεία όταν εγραφα…τώρα το γουστάρω. εξηγούμαι: 1. στην αρχή μου την είχε δώσει ο στίχος ” την προσφυγιά την έζησα μικρός”. είπα τι καιροσκοπισμός ειν’ αυτός; πόσο χρονών είναι ο στιχουργός; 105 για να χει ζήσει τον κεμάλ ή 75 για να΄χει ζήσει τον στάλιν; μετά ομως έμαθα οτι καμποσοι απ το γκρουπ γεννήθηκαν στην αμπχαζία και κατάλαβα. για όποιον θέλει να τσεκάρει το βιωματικό του στίχου, ας δει έδω: https://kars1918.wordpress.com/2008/12/19/20081219/
    2.έγραψα ότι γενικώς οι στίχοι είναι γτπ χωρίς να καταλαβαίνω γρι ποντιακά, με βοήθησε όμως η αγγλική μετάφραση που βαλε ενας φίλος παραπανω, μπήκα στο νόημα και τώρα μου φαίνονται οκ. ασε που ποντιακά του στιλ τεμέτερον= το ημέτερον= το δικό μας χιπ χοπ μου φτιάχνουν την ημέρα.
    3. αφου κατάλαβα τους στίχους, πλέον μ αρέσει και το κλιπ, ο τύπος που τρέχει απ το σκοτάδι στο φως. και το concept με το 2d video game μου φαίνεται πλέον έξυπνο.
    γενικά είναι πολύ άδικο να χρεώνουμε τις αμαρτίες του τσίπρα σε κάποια παιδιά της διασπορας που προσπαθουν ( καλά ή κακά είναι θέμα γούστου) να κάνουν κάτι δικό τους και που στο κάτω κάτω της γραφής διατηρούν ζωντανη τη διάλεκτο του τόπου τους κι αυτο από μόνο του είναι σπουδαίο.

    • Τι σχεση εχει ο τσιπρας… δεν χρεωνουμε κατι στα παιδια, μια απλη ερωτηση κανουμε, πως τους επελεξαν… υπαρχουν και πολλα αλλα γκρουπ με ποντιακες ριζες και που τηρουν την παραδοση… αυτους τους προσεγγισε κανεις? ΟΧΙ… και ακους τον παραγωγο να λεει ‘΄Ακουσα οτι εψαχνε η ΕΡΤ τραγουδι και κατεθεσα προταση” …. ποσο ψεμμα πια…

      • αν δεν τους χρεώνεις- και οχι χρεώνουμε: πιο πάνω θα βρεις κάμποσους που τους χρεώνουν, χωρίς προς το παρόν κανένα στοιχείο- τότε είμαστε οκ.
        για τ’αλλα που λες: ούτε και μένα μ αρέσει η ανάθεση και προφανώς έπαιξαν κάποια κολητηλίκα εδώ, αλλά η προηγούμενη κατάσταση ήταν τρισχειρότερη: μία δισκογραφικη επέλεγε 4 tracks για να μας εκπροσωπήσει καποιο απ αυτά στη eurovision. το κανάλι ενος καναλάρχη που χρωστάει και της μιχαλούς έστηνε ένα σόου ( με τα δικα σου λεφτά, αφου εσυ ανακεφαλαιοποιείς τις τράπεζες που τον δανειοδοτούν και με τα λεφτά των απλήρωτων εργαζόμενων του) οπου κατα 50% το κοινο και κατά 50% μια επιτροπή του στιλ ενας απόμαχος της ποπ,ένας υπεύθυνος pr, ενας πανελληνίως άγνωστος στιχουργός κι άντε κι ένας σχετικός με το αντικείμενο για ξεκάρφωμα, αποφάσιζαν το track που θα μας εκπροσωπήσει. κι εδώ προκύπτουν τα εξης ερωτήματα:΅γιατί αυτη η συγκεκριμένη δισκογραφική κι όχι κάποια άλλη; έγινε κάποιος διαγωνισμος; αν ναι, ε’ιμαστε σίγουροι οτι θέλουμε να μας εκπροσωπεί ενας καλλιτέχνης από την εταιρεία που δωσε τα πιο πολλά φραγκα ή να συμμετέχει όποια εταιρεία θέλει;γιατί αυτοι οι 4 κι οχι κάποιοι άλλοι; ειναι σωστό να δινεται το σόου στον καναλάρχη που χρωσταει 1,5 μύριο στο δημόσιο( πάλι σε σένα δλδ) κι άλλο μισο σε απολυμένους πρώην εργαζόμενους του; ποι’ος επέλεξε την επιτροπη των ασχέτωνπου αποφασίζει κατα 50% τον νικητή; κι ένα ερωτημα προς εσένα: αν ο παραγωγος που θίγεις σου λεγε ” εχω αυτα τα 4 tracks παληκάρι,διάλεξε ένα να τελειώνουμε” θα σουν οκ και θα λεγες ουφ γλιτώσαμε το πανηγύρι του μπαταχτση; εγω όχι. και δεν θα μαι οκ μέχρι: η ερτ να προκηρύξει ανοιχτό διαγωνισμο, στον όποιο θα μπορει να συμμετεχει απο τον γείτονα μου που γρατζουνάει την κιθάρα του, μέχρι τον number one καλλιτεχνη κι αφου θα μαζευτουν πολλοί να ξεκινήσει απο το φθινόπωρο προκριματικα φεστιβαλάκια με την ορχήστρα της ερτ που τον ξύνει κι ας τα μεταδίδει ζωντανά αντι να λιβανίζει την εκάστοτε κυβερνηση ( η πλάκα είναι ότι είναι ίδιοι οι δημοσιογραφοι που λιβανίζουν τις διαφορες κυβερνήσεις, χτες νδ, σήμερα no prob σύριζα ,αύριο ποιός ξέρει τι). και σιγα σιγα ας ξεσκαρτάρουμε μέχρι τον τελικό, εμεις το κοινό κι όχι μια αμφιβόλου γνώσης ή και ηθικής επιτροπη.
        θα γίνει ποτέ αυτό; no way. και ξέρεις γιατί; όχι γιατί υπαρχουν πουλημένοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι,επιχειρηματιες, τραπεζίτες μπλα μπλα μπλα, αλλά γιατι αν έρθει στους δυο μας κάποιος και μας τρίψει ενα πακο 500αρικα στη μούρη είμαστε έτοιμοι να πουληθουμε. και για να ξηγούμαστε: μακρια απο μένα το παραμύθι ότι αυτα γίνονται μόνο στην ελλάδα. παντου γίνονται.
        αυτη η συνενοχή ειναι που με κουλαρει και λέω ας είναι τουλάχιστον μικρη η λαμογιά.
        αυτά…σόρι αν σε κούρασα…το τραγουδάκι τελικά το βρίσκω οκ για γιουροβίζιον.

      • Προσπαθώ να καταλάβω την ένσταση σου προς αυτά που υποστηρίζω και πραγματικά δυσκολεύομαι, γιατί νομίζω συμφωνείς με την λογική μου!
        .

        Ερώτημα: «γιατί αυτη η συγκεκριμένη δισκογραφική κι όχι κάποια άλλη; έγινε κάποιος διαγωνισμος………….. άλλοι; ειναι σωστό να δινεται το σόου στον καναλάρχη που χρωσταει 1,5 μύριο στο δημόσιο( πάλι σε σένα δλδ) κι άλλο μισο σε απολυμένους πρώην εργαζόμενους του; ποι’ος επέλεξε την επιτροπη των ασχέτωνπ ου αποφασίζει κατα 50% τον νικητή;»
        .

        ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αναφορικά με τις Δισκογραφικές εταιρείες που συμμετείχαν στους προηγούμενους διαγωνισμούς να σε ενημερώσω ότι η ΕΡΤ επίσημα προσκαλούσε όλες τις δισκογραφικές εταιρείες να υποβάλλουν προτάσεις (καλλιτέχνη κτλ). Τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης η ΕΡΤ αναζήτησε επίσημα, συνεργασία με τις δισκογραφικές και πρότεινε να αναλάβουν ΟΛΟ το κόστος ενώ για την διοργάνωση του τελικού λόγω πάλι έλλειψης χρημάτων το ανέλαβε το MAD (αν δεν κάνω λάθος είχε ακουστεί στην αρχή και το ΣΤΑΡ) . H EΡΤ δεν πλήρωσε ΤΙΠΟΤΑ! Τι κέρδισε το ΜΑD και η Panic , προφανώς πρόβαλαν τα «προϊόντα» τους…
        .

        Με ρωτάς: « αν ο παραγωγος που θίγεις σου λεγε » εχω αυτα τα 4 tracks παληκάρι,διάλεξε ένα να τελειώνουμε» θα σουν οκ και θα λεγες ουφ γλιτώσαμε το πανηγύρι του μπαταχτση; εγω όχι. …………………………………… θα γίνει ποτέ αυτό; no way».
        .

        ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν υποστήριξα κάτι διαφορετικό. Αυτό τονίζω από την αρχή της φετινής ανάθεσης. ΜΑΓΚΙΑ της ΕΡΤ να δώσει βήμα σε αγνώστους καλλιτέχνες/γκρουπ, αλλά να το κάνει με μια επίσημη Ανακοίνωση Αναζήτησης Τραγουδιού/καλλιτεχνών/γκρουπ . Όχι με ανάθεση λόγω γνωριμιών! Αλλά να μην μας λέει ο παραγωγός φέτος ότι άκουσε που η ΕΡΤ ζητούσε τραγούδια… και από τον τρόπο που απαντά δείχνει ότι δεν λέει απόλυτα την αλήθεια… Ενώ η ΕΡΤ δηλώνει ότι έχει το δικαίωμα να κάνει αναθέσεις… δεν είπε κανείς το αντίθετο, αλλά δεν δικαιολογείται ανάθεση σε άγνωστους είναι απλο…
        .

        ΕΡΩΤΗΜΑ: «και ξέρεις γιατί; όχι γιατί υπαρχουν πουλημένοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι,επιχειρηματιες, τραπεζίτες …………… αυτα γίνονται μόνο στην ελλάδα. παντου γίνονται.»
        .

        ΑΠΑΝΤΗΣΗ: επειδή γίνονται παντού δε σημαίνει πως πρέπει να τα αποδεχόμαστε

      • Tha sumfwnhsw me ton Gus.Kai sthn telikh oloi edw Mesa ekferoume gnwmes, alloi thetikes alloi arnhtikes klp.
        Kaneis de kathgoraei ta paidia pou ontws tha kanoun megalh prospatheia me toso arnhtikh diafhmish me prosfugiko klp Na mas ekproswpisoun. Alla Kai Apo thn allh theleis Na to dwseis anathesh magkia sou, theleis Na kaneis th Eurovision politiko paixnidi Pali magkia sou alla re file frontise toulaxiston Na mh bgainei Afth h proxeirodouleia pros ta eksw Kai exeis ollous emas tous fan Na trabame ta malia mas gia to teliko apotelesma. As parei ta 900 xiliarika opoies thelei alla elpizw to teliko apotelesma Na einai toulaxiston aksioprepes. Tha deiksei. To Elpizw.

  188. Ο Ευροπαικός τύπος μας χαντακώνει – σας παρακαλούμε…να αλλάξετε το τραγούδι πριν είναι πια αργά! Που είναι η λογική σας αγαπητέ μας ΕΡΤ;;

  189. Το μόνο σίγουρο ότι θα γίνουν μικροαλλάγες σε θέματα ενορχήστρωσης και φωνητικών. Κατά τα άλλα οι Ευρωπαίοι είναι πολύ θετικοί και ελκύονται από τον τελείως διαφορετικό άκουσμα του Utopian Land. 6-10 στον ημιτελικό μας.

    • αααα θα γινουν τελικα αλλαγες?! Το ανακοινωσαν επισημα οτι θα υπαρξει νεα βερσιον ή κατι τετοιο?!

  190. Είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Και εξηγούμαι…

    Τα τραγούδια των άλλων χωρών είναι, στην πλειοψηφία τους, pop, soft rock, guitar pop ακόμη και disco-

    funk κάποια. Τα άκουσα όλα και ξεχώρισα καμιά δωδεκάδα τα οποία, ΝΑΙ, μπορώ να τα ακούσω ξανά και

    ξανά. Δουλεμένες μουσικές, έξοχα φωνητικά, ταλέντα ανερχόμενα που βλέπουν τη ΜΟΥΣΙΚΗ σοβαρά.

    ΠΟΥΘΕΝΑ, σε κανένα τραγούδι, καμίας χώρας δεν υπάρχει το (διεθνώς ξεπερασμένο και

    περιθωριοποιημένο) hip-hop που διαλέξανε οι Έλληνες “φωστήρες” υπεύθυνοι για να στείλουν φέτος στο

    διαγωνισμό. Το “utopian land”, επομένως θα είναι σαν μια (άσχημη) μύγα μες στο γάλα. Την ώρα που οι

    άλλοι καλλιτέχνες θα βάζουν τα δυνατά τους να αποδώσουν ψηλές νότες και χρώματα, την ώρα που θα

    ακούγονται θαυμάσια chord progressions από ηλεκτρικά και κλασσικά όργανα…

    η ελληνική ομάδα θα “βρυχάται” σε hip-hop ηχορύπανση, με ετοιματζήδικα beat για συνοδεία (ΕΛΕΟΣ!!!)

    Θα γελάσουν ακόμα κι οι πέτρες. Θα σηκωθούν όρθιοι οι θεατές και θα γιουχαΐζουν και τελειωμό δεν θα

    έχει. Θα ψάχνουνε την πόρτα να φύγουν τα “παιδιά”.

    Λυπάμαι πολύ αλλά βρίσκεται πολύ “πίσω” από τους άλλους και ΔΕΝ πρόκειται να περάσει στον τελικό.

    Προχειροκατασκεύασμα hip-hop, θα το ακούσουν για λίγο καιρό από τα κινητά τους κάποιοι γκραφιτάδες

    με κουκούλες κι ύστερα θα το ξεχάσουν κι αυτοί.

    • Μεταξύ μας τώρα σου άρεσε το hip hop και η φωνή του Stereo Mike το 2011;Που είχαν στον ελληνικό τελικό το τραπεζάκι του πινγκ πονγκ και έπαιζε για μήνες αυτό το βίντεο και είχαμε ακούσει από όλους Έλληνες και ξένους το θάψιμο.Και τελικά κάναμε ένα φοβερό στήσιμο και ακόμα και με επιτροπές βγήκαμε 7οι.Και πιστεύεις και στην απόλυτη δικαιοσύνη της Eurovision;Εδώ έχουν βγει σε 5άδα τελείως κουλά τραγούδια.Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως κόπηκε η Ευρυδίκη το 2007.3 λεπτά υπόθεση είναι ή θα κερδίσεις τις εντυπώσεις ή θα ξενερώσουν.Για μένα αυτό που θα μετρήσει είναι οι φωνές να είναι καλές στο live και η Μαρία Λυραράκη να έχει στήσει κάτι πολύ καλό.Αν μη τι άλλο έχουμε τραγούδι που δεν μοιάζει με τα άλλα ποπ που θα χαντακωθούν κάμποσα φέτος.
      Πάντως στο επίσημο κανάλι της Eurovision βλέπω τους Έλληνες να σαμποτάρουν το τραγούδι,μην σου πω τα πιο πολλά dislikes είναι από Ελληναράδες εξυπνάκηδες.Είδαμε που φτάσανε την χώρα. Πάντως φαίνεται ότι αρέσει στους ξένους.ΟΚ δεν αρέσει σε κάποιον μην το ακούει.Κρίμα όμως είναι να το χαντακώνουμε αφού εκπροσωπούν μια χώρα.Άλλωστε έχουμε και πολλά άλλα προβλήματα για να μας φταίνε τα παιδιά.Προσωπικά μου αρέσει πολύ και εύχομαι Καλή Επιτυχία.

      • Δεν θα χαντακωθει η ελληνικη συμμετοχη απο τα dislike στο επισημο καναλι της eurovision στο ΥΤ….
        Απλα αν παρουμε μαθηματα απο την συνεντευξη τυπου και την τακτικη των Ειδικων της ΕΡΤ… μαλλον αυτοι θα χαντακωσουν την συμμετοχη της Ελλαδας…
        .
        Στο κατω κατω… με μη αξιοκρατικες διαδικασιες πηγαν… τ
        .
        Οσο για το τραγουδι θα παει καλα, οχι γιατι ειναι καλο, αλλα ειναι το μοναδικο εθνικ ….

    • Σ΄εμένα πάντως σχεδόν όλα τα τραγούδια μοιάζουν ανέμπνευστες ποπ “κατασκευές” από ΗΥ, απλά με ένα εντυπωσιακό περιτύλιγμα ενορχήστρωσης και παραγωγής. Μην αποθεώνουμε τις φετινές συμμετοχές. Η φετινή χρονιά είναι αυτή της μετριότητας με επαγγελματισμό.
      Συμφωνώ ότι το δικό μας δεν έχει αυτό το περιτύλιγμα επαγγελματισμού αλλά μουσικά το θεωρώ ανώτερο από τα περισσότερα- μη πω σχεδόν όλα τα φετινά. Σίγουρα δεν είναι αριστούργημα- αλλά τουλάχιστον τολμάει κάτι και ο ήχος της λύρας μας δε βγήκε από υπολογιστή!

  191. συμφωνα με αρθρο σημερινο στο ΝΙΟΥΖΙΤ , η ερτ ψαχνει τροπο να γινει πιο θελκτικη η ελληνικη συμμετοχη και ετσι θα φυγει ενα μελος των αργκο απο τη σκηνη και θα μεινουν 5 και την εκτη θεση θα παρει ενας γνωστος χορευτης με το ονομα Βασιλης Ροξενος για να γινει πιο καλη η παρουσιαση του τραγουδιου. Παντως στα σχολια του εν λογω αρθρου βρηκα ενδιαφερουσες τοποθετησεις και ολον τον κοσμο να λεει οτι το τραγουδι ειναι αδυναμο και οτι τα παιδια δεν εχουν καλες φωνες. Ουτε μια θετικη γνωμη δε βλεπεις ειδικα αν δεν ειναι πορωμενοι γιουροφανς αυτοι που γραφουν. Την αναθεση αγαπητη μου Ερτ πρεπει να την πλασαρεις πιο καλα στον κοσμο και να κανεις πιο καλη δουλεια στην ανευρεση καλου τραγουδιου….Η ερτ εκανε οτι εκανε και μετα ειχε μια εχθρικη σταση στη συνεντευξη τυπου…..αυτο ειναι που δειχνει την προχειροτητα και δεν μας πειθει για τις αγνες προθεσεις των ανθρωπων στην ερτ. Μας πεταξαν στη μουρη ενα γκρουπ που δεν ειχε καν δισκογραφια και δεν το ηξερε κανεις, μας πεταξε στη μουρη και ενα ερασιτεχνικο κομματι και τελος. Εξαφανιζολ μετα και ουτε απαντησανε σε ερωτησεις ουτε τιποτα….. Κριμα και για τα παιδια στην τελικη που τα χρησιμοποιησαν για να βγαλουν την υποχρεωση και δεν φροντισαν να επικοινωνησουν σωστα το ολο θεμα. Πολλοι απειροι καλλιτεχνες (πχ επισημα το ειπε η ζοζεφιν) δηλωνουν τωρα εκ των υστερων οτι δεν επρεπε να παρουν καν μερος οχι μονο στη γιουροβιζιον αλλα ουτε καν στον ελληνικο τελικο καθως οπως παραδεχονται η γιουροβιζιον ειναι κατι πολυ μεγαλο και θελει αρκετη πειρα και εμπειρια στο τραγουδι για να κανεις κατι τετοιο. Και φανταστειτε οτι κατι ζοζεφινες και ακομα και η χρυσπα που το ειχε δηλωσει αυτο πριν χρονια στο θεμο, ειχαν και εταιρειαρες απο πισω και εμπειρια μεγαλυτερη απο τους αργκο σιγουρα.

  192. Για πρωτη φορα την τελευταια 15 ετια, η ελλαδα ειναι 32η με 33η στα στοιχηματα….τοσο χαμηλα δεν μας εχω δει ποτε…..οκ δεν λεει κατι αυτο απαραιτητα αλλα για να μπεις εστω μια δεκαδα τελικου, χρειαζεται το τραγουδι σου να εχει μια μετρια εστω αποδοχη….να εισαι εστω στη μεση του πινακα των στοιχηματων….Νομιζω οτι περναμε αδιαφοροι φετος….και το να περνας αδιαφορος (το βλεπω και απο σχολια ξενων που ειναι χλιαρα και αδιαφορα) ειναι πολυ χειροτερα απο το να προκαλεις μιση και αντιπαθειες….αυτος που διχαζει, συσπειρωνει και ενα φανατικο κοινο που τον ψηφιζει ενω αντιθετως αυτος που δημιουργει ουδετερες και αδιαφορες εντυπωσεις δεν κανει τιποτα….Αλλα ας το δουμε θετικα. Ισως μια τριτη σερι αποτυχια της ελλαδας στη γιουροβιζιον να κανει τον Τσακνη και τη διοικηση της Ερτ να καταλαβουν οτι και καλυτερα τραγουδια χρειαζεται να στελνουμε αλλα και πιο εμπειρους καλλιτεχνες. Οι εποχες που στελναμε φτηνοσουξεδακια επιπεδου σαρμπελ και τα πηγαιναμε καλα, εχουν τελειωσει προ πολλου.

  193. Λυπάμαι γιατί η περιφάνια του ΕΡΤ θα μας χαλάσει αυτό το χρόνο…
    …μπορεί να μας λυπάται κι ο Θεός όμως και να μας αφίνει στο ημιτελικό να μην είμαστε ταπεινομένοι στο τελικό.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ