ΣΕΡΒΙΑ : Η εκπρόσωπος και το τραγούδι για την Eurovision 2016!

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Σερβίας RTS, επέλεξε με διαδικασία εσωτερικής ανάθεσης, την καλλιτέχνιδα και το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision 2016. Η νέα εκπρόσωπος της χώρας ακούει στο όνομα Sanja Vučić ZAA και το τραγούδι που θα ερμηνεύσει είναι το Goodbye, σε σύνθεση της Ivana Peters, στην οποία έλαβαν μέρος επίσης, παραγωγοί και ενορχηστρωτές του RTS. Το τραγούδι Goodbye θα παρουσιαστεί επίσημα σε ειδική τηλεοπτική εκπομπή, με το όνομα Pesma Srbije za Evropu (το τραγούδι της Σερβίας για την Ευρώπη), στις 12 Μαρτίου και 10:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Ο επικεφαλής της Σερβικής αποστολής Dragan Ilić, δήλωσε :

«Αυτή τη χρονιά αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε ένα εντελώς νέο πρόσωπο, μία νέα και ταλαντούχα καλλιτέχνιδα. Πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη για τους θαυμαστές της Eurovision στην Σερβία και έξω από αυτή».

Η Sanja Vučić ZAA Сања Вучић κατάγεται από την Σερβία και γεννήθηκε 8 Αυγούστου το 1993. Από μικρό παιδί μέχρι και σήμερα εκφράζει συνεχώς το ταλέντο της στην μουσική. Έχει τελειώσει  την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε μουσικό σχολείο (ερμηνεία όπερας). Κατά την διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους μουσικά σύνολα, όπως μουσικής έθνικ Bele vile (White Fairies), ορχήστρα τζαζ αλλά και σε εκκλησιαστική χορωδία Sveti Knez Lazar (Saint Prince Lazar) με την οποία και περιόδευσε στην Ουγγαρία, Λευκορωσία και Πολωνία. Έχει μαθητεύσει κοντά στην διάσημη τραγουδίστρια όπερας Katarina Jovanović. Η Sanja προσπάθησε να εγγραφεί στην μουσική σχολή του Βελιγραδίου ανεπιτυχώς, χωρίς ωστόσο να το θεωρεί οπισθοδρόμηση δήλωσε, ότι ίσως αυτός είναι ο λόγος που την οδήγησε στην Eurovision. Από τον Απρίλιο του 2012 συμμετέχει στην μπάντα ZAA ως μόνιμο μέλος ,έχοντας δώσει περισσότερες από 100 συναυλίες σε φεστιβάλ όπως τα Exit, Love Fest, Nishville, Arsenal Fest, Overjam Reggae φεστιβάλ στην Σλοβενία κ.α. Ως μέλος των ZAA έχει στο ενεργητικό της το άλμπουμ “What About” Έχει επίσης συνεργαστεί με πολλούς συγγραφείς, μουσικούς, ως στούντιο ερμηνεύτρια για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, σε διαφημιστικά κ.α.

Παραμείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece, για όλες πληροφορίες που αφορούν την εκπροσώπηση της Σερβίας στην Eurovision 2016.

Ιωάννης Ελ. Πασχαλίδης

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και η Σερβία στα Αγγλικά λοιπόν….αυτό λίγο με χαλάει γιατί τα Σέρβικα είναι ωραία γλώσσα. Βέβαια και πέρυσι με αγγλικό στίχο πήγαν και πήραν σχετικά καλή θέση. Περιμένουμε να ακούσουμε το τραγούδι ….

  2. Μακάρι να είναι ωραιο το τραγουδι για να μην έχει μονο την Ρωσια για φαβορί, να λεμε ή Μοσχα 2017 ή Βελιγράδι 2017…
    (προτιμώ Θεσσαλονίκη 2017)

  3. Ευχομαι να εχει καλο τραγούδι! Ακουσα ενα δειγμα και φαίνεται πολυ καλο!!αναμένουμε!

  4. Ειλικρινά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να κερδίσει η Ρωσία με αυτό το μέτριο, συνηθισμένο και τίποτα το ιδιαίτερο τραγούδι!! Άμα είναι έπρεπε να κερδίσει πέρυσι που ήταν καθηλωτική!!!!!!

    • Κοίταξε να το συνηθίσεις όσο είναι νωρίς. Βλέπω πολλούς με πλερέζες το Μάιο.

  5. Βγήκε το τραγουδι του ΦΥΡΟΜ παιδια. donna λέγεται και ειναι ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΟ και παλιακό. Κριμα Καλλιόπη μου. Οσο για Σερβία ωραια γυναίκα και αναμένουμε τραγουδι.

  6. Εγώ μέχρι τώρα τουλάχιστον θέλω Βρυξέλλες 2017!!! Λατρεύω “what’s the pressure”!!!! Tο #1 μου μέχρι τώρα!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ