ΠΟΛΩΝΙΑ: Απόψε αποφασίζει – Τελικός Krajowe Eliminacje!

Krajowe Eliminacje, η μουσική γιορτή της Πολωνίας ξεκινά απόψε! Πριν από 39 ημέρες ο επικεφαλής του TVP Jan Pawlick, με ανάρτηση στο twitter είπε «Ας αφήσουμε τους τηλεθεατές να αποφασίσουν ποιος θα εκπροσωπήσει την Πολωνία στην Eurovision» και ο εθνικός τελικός, εγένετο! Αρχικά υποβλήθηκαν 88 συμμετοχές και 9 από αυτές επιλέχθηκαν, συνέπεια επιτροπής αποτελούμενης από ειδικούς και δημοσιογράφους μουσικής κατεύθυνσης. Σήμερα θα λάβει χώρα ο μεγάλος τελικός της χώρας, με τους επίδοξους καλλιτέχνες να διαγωνίζονται, για την τιμή να εκπροσωπήσουν την Πολωνία, στον 61ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision.

Η λίστα των διαγωνιζομένων είναι:

  • Natalia Szroeder – Lustra
  • Edyta Górniak – Grateful
  • Taraka – In the Rain
  • Aleksandra Gintrowska – Missing
  • Michał Szpak – Color of Your Life
  • Margaret – Cool Me Down
  • Kasia Moś – Addiction
  • Dorota Osińska – Universal
  • Napoli – My Universe

Ο μεγάλος νικητής του εθνικού τελικού της χώρας, θα προκύψει από τηλεψηφοφορία ώστε οι τηλεθεατές να έχουν αποκλειστικά τον λόγο, για το ποιος θα εκπροσωπήσει την χώρα. Μόνο μία ψήφος θα επιτραπεί από κάθε τηλεφωνικό αριθμό.

Όπως είναι φυσικό, η αποψινή βραδιά αναμένεται να είναι συναρπαστική, για πολλούς από τους θαυμαστές της Eurovision. Θα παραστούν διασημότητες της μουσικής σκηνής, όπως οι Michał Szpak, Napoli (συμμετείχαν και στον φετινό εθνικό τελικό της Λευκορωσίας 2η Θέση!) η Edyta και η Margaret. Το σόου θα ξεκινήσει με την εκπρόσωπο της Πολωνίας 2015 Monika Kuszyńska η οποία θα ερμηνεύσει το “In The Name Of Love” τραγούδι με το οποίο συμμετείχε στην Βιέννη. Επιπλέον η Monika θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Στην σκηνή επίσης θα ανέβει ο Andrzej Piaseczny γνωστός ως Piasek που με το τραγούδι «2 Long» εκπροσώπησε την χώρα στη Eurovision 2001. Ο γνωστός Πολωνός δημοσιογράφος και σχολιαστής για την Eurovision επί 20 χρόνια Artur Orzech, θα αποτελέσει τον οικοδεσπότη της βραδιάς.

Την τελευταία φορά που η Πολωνία επέλεξε με εθνικό τελικό ήταν το 2011, όταν η Magdalena Tul έλαβε το εισητήριο για τον μουσικό διαγωνισμό στην Γερμανία με το τραγούδι «Jestem», τερματίζοντας τελευταία στον πρώτο ημιτελικό. Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο χρόνια αποχής για να επιστρέψει το 2014 με εσωτερική ανάθεση στις Donatan & Cleo και στην συνέχεια το 2015 επίσης με εσωτερική ανάθεση στην Monika Kuszyńska.

[toggle title=”ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΔΩ”]

Natalia Szroeder – Lustra

[youtube id=”X9doLGPa2T4″ width=”570″ height=”350″]

Edyta Górniak – Grateful

[youtube id=”YgQkhqckDKk” width=”570″ height=”350″]

Taraka – In the rain

[youtube id=”Lr6HBsezv-g” width=”570″ height=”350″]

Aleksandra Gintrowska – Missing

[youtube id=”7b6tKg0xZgU” width=”570″ height=”350″]

Michal Szpak – Color of your life

[youtube id=”iyRu1lzRg3k” width=”570″ height=”350″]

Margaret – Cool me down

[youtube id=”5nOqvm_62rM” width=”570″ height=”350″]

Kasia Mos – Addiction

[youtube id=”JJQxxVQHU6c” width=”570″ height=”350″]

Dorota Osinska – Universal

[youtube id=”kS9Owfg2LkY” width=”570″ height=”350″]

Napoli – My universe

[youtube id=”z_7kFMKJxWk” width=”570″ height=”350″]

[/toggle]

Τον μεγάλο τελικό Krajowe Eliminacje μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ στις 10:25 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Ιωάννης Ελ. Πασχαλίδης

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το In the rain μου αρεσει απιστευτα αλλα δεν νομιζω να εχει καλη τυχη στη eurovision.
    Οι Πολωνοι αν στειλουν το Cool me down θα κερδισουν τον διαγωνισμο, εκτος κι αν εχουμε καμια τραγουδαρα απο τις χωρες που απομενουν, που δεν το βλεπω.
    Το θεμα ειναι αν θελουν να κερδισουν.

  2. Cool me down και τα μυαλά στα κάγκελα να ακούσουμε κ ένα τραγουδι που ν ειναι ωραίο επιτέλους … Και θα παει πολύ ψιλά εννοείτε…

  3. Πολυ ωραιος εθνικος τελικος!!αρκετα καλα τραγουδια!μετο cool me down χτυπαει ψηλα φετος η Πολωνία!

  4. Εννοείται πως θα κερδίσει η Margaret τόσο τον εθνικό διαγωνισμό όσο και τον διαγωνισμό της Eurovision, είναι μακράν το καλύτερο κομμάτι φέτος!

  5. Cool me down. Και τα άλλα είναι καλα κομμάτια με καλύτερες φωνές αλλά αν θέλουν να είναι τοπ 5 με μεγάλη πιθανότητα νίκης να στείλουν αυτό.

  6. Εννοείται Margaret – Cool Me Down.Το τραγούδι είναι σύγχρονο, πρωτοποριακό και δυναμικό.Η φωνή της Margaret παραπέμπει σε αυτή της Rihanna.Ξεχωριστή και ιδιαίτερη φωνή.Η Πολωνία βάζει στόχο την πρωτιά και δικαίως.Μόνο μη μας απογοητεύσουν οι Πολωνοί και στείλουν κάτι άλλο.Στο κανάλι της Margaret τα views έχουν φτάσει στα 2.611.055(44.453 like, 1.407 dislike) με το βίντεο να έχει ανέβει στις 18 Φεβρουαρίου).

  7. πολυ δυνατος ο πολωνικος τελικος….προτιμω με διαφορα το cool me down της margaret!ωραιος συγχρονος ηχος πολυ πιασαρικο κομματι που θα μπορουσε να κανει διεθνη επιτυχια….αν επιλεγει δε ξερω για νικη αλλα τοπ5 ανετα!!!

  8. Το cool me down παρά είναι επαναλαμβανόμενο αλλα ο ενθουσιασμός σχετίζεται με το οτι η Πολωνία σπανια εχει καλές συμμετοχές στο διαγωνισμο. Της δε edyta gorniac απαράδεκτο το τραγουδι , μειώνει τον εαυτό της με τετοιο αδιάφορη μπαλάντα.

  9. Ας πούμε ότι ειναι σύνθεση arash και του δικού μας αλεξ Παπακωνσταντίνου το cool me down. Ειναι και ο αλεξ πετυχημένος στη γιουροβιζιον . Μη λεμε μονο επιλεκτικά για τερζη και κοντοπουλο.

  10. An η Margaret δεν τα θαλασσώσει live (που είναι αρκετά πιθανό) θα είναι η εκπρόσωπος της Πολωνίας. Αλλιώς βλέπω Edyta μόνο λόγω ονόματος…

  11. Η Μargaret είναι μία κακή κόπια της Rihanna και της Duffy, ελάχιστου χαρίσματος πάνω στη σκηνή και μετριότατων φωνητικών ικανότητων. Δεν με εκπλήσσει που κατάφερε να γίνει star στην Πολωνία, και εμείς εδώ έχουμε “πρώτα ονόματα” που αποδείχτηκαν εξαιρετικά άφωνα στο live των εδώ προκριματικών τα τελευταία χρόνια (ας μην πούμε ανόματα). Το ττραγουδάκι της, ένα χιτάκι του σωρού, ομοίως μετριότατο καλλιτεχνικά.
    Αν προκριθεί προβλέπω προβλήματα με τις επιτροπές στη Στοκχόλμη.

    Η Edyta για εμένα έχει το πιο πλήρες σύνολο, σε μία χρόνια που αν το έχετε προσέξει, δεν έχει καμία μπαλάντα ως τώρα να διαγωνίζεται.

      • Για Μόσχα ακούω..αλλά μην μου πείτε ότι είναι τραγούδι που αξίζει την πρωτιά…περίμενα κάτι καλύτερο απο την Ρωσία φέτος…

      • όσο για την Μargaret τουλάχιστον δεν τα θαλάσσωσε φωνητικά όπως περίμεναν κάποιοι στο βαθμό που περίμεναν..το τραγούδι αυτό ήταν διαφορετικό και πολύ ιδιαίτερο..κρίμα!

  12. Ναι όλοι μου στε Μάργκαρετ και Μαργαρητάρια. Αλλά άνθρακας ο θυσαυρός. Το live είναι κάτω του μετρίου όχι απλά δεν νικάει αλλά ούτε 10άδα δεν μπαίνει για όποιον βλέπει τον τελικό 😉 Η πρωτιά όλο και πιο κοντά στην Μόσχα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ