ΔΑΝΙΑ: Απόψε αποφασίζει για το Μπακού!

Με έναν φαντασμαγορικό τελικό διεξάγεται απόψε το Dansk Melodi Grand Prix 2012, για την ανάδειξη της συμμετοχής της Δανίας στην Eurovision 2012. Εννέα τραγούδια θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της χώρας στο Μπακού, ενώ οι διοργανωτές του show έχουν ετοιμάσει μια σειρά εκπλήξεων, που καθιστούν την μετάδοση αυτή υπερπαραγωγή.

Η τελική επιλογή θα προκύψει μέσα από τις ψήφους του τηλεοπτικού κοινού κατά το ήμισυ, ενώ το υπόλοιπο μισό θα προέλθει από την βαθμολογία των κριτικών επιτροπών, οι οποίες φέτος χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: στην επιτροπή της Δανίας και στις διεθνείς επιτροπές, οι οποίες απαρτίζονται από συμμετέχοντες άλλων χωρών σε προηγούμενες Eurovision, αλλά και διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνες κι επαγγελματίες της μουσικής. Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την δομή των επιτροπών αυτών μπορείτε να μάθετε από προηγούμενο άρθρο μας, πατώντας εδώ.

Ο αρχικός αριθμός των συμμετοχών που επρόκειτο να διαγωνιστούν ανέρχετο σε δέκα, όμως μετά τον αποκλεισμό μιας εξ’ αυτών η τελική λίστα διαμορφώνεται ως εξής (σε παρένθεση οι συντελεστές):

  1. Jesper Norshtedt – Take out hearts (Morten Hampenberg, Engelina, Mads B. B. Krog)
  2. Aya – Best thing I got (John Gordon, Julie Frost)
  3. Kenneth Potempa – Reach the sky (Peter Bjørnskov, Lene Dissing, Sune Haansbæk)
  4. Ditte Marie – Overflow (Mike Eriksson, Johnny Sanchez, Hanif Sabzevari)
  5. Phillip Hallou & Emilia – Baby love me (Philip Halloun, Emilia)
  6. Suriya – Forever I be young (Suriyatim Hoffmann, Thomas Hoffmann, Jakob Winge)
  7. Karen Viuff – Universe (Lise Cabble, Boe Larsen, Simon Borch)
  8. Soluna Samaay – Should have known better (Remee, Chief 1, Isam B)
  9. Chris Brons and Patrick Isaksson – Venter (Christian Brøns, Patrik Isaksson, Rune Braager).

Για να ακούσετε τα τραγούδια αυτά, πατήστε εδώ.

Στην λαμπερή αυτή βραδιά αναμένεται να δώσουν το παρόν τρία σημαντικά καλλιτεχνικά σχήματα, ως guest stars στο interval act της διοργάνωσης. Πρόκειται για τους A Friend In London (Δανία 2011), Howie D (μέλος των Backstreet Boys) και Alexander Rybak (Νορβηγία 2009).

Το show θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά και μέσω διαδικτύου, από την επίσημη ιστοσελίδα του DR (για να το παρακολουθήσετε πατήστε εδώ). Ποιό από τα εννέα αυτά τραγούδια θα καταφέρει να αποσπάσει τη νίκη και να διαγωνιστεί στη σκηνή του Μπακού, τον επόμενο Μάιο; Η απάντηση θα δοθεί σε λίγες ώρες, με την διεξαγωγή του μεγάλου τελικού του DMGP 2012.

Θανάσης Νάκος

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ante na doume pios tha ekprosopisei tin dania anipomono na do,xekinaei antistrofa o xronos gia tis epiloges tragoudion ton xoron ante kai emeis na doume ti tha ginei..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ