ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Η Dami Im στη Στοκχόλμη!

Το τηλεοπτικό κανάλι της Αυστραλίας SBS ανακοίνωσε ότι ο εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2016 θα είναι η Νοτιοκορεάτισσα Dami Im. Την αποκάλυψη έκανε η νικήτρια της Eurovision 2014 για την Αυστρία Conchita Wurst στη διάρκεια της μίας συναυλίας που δίνει σήμερα στο Σίδνεϊ με τη συμφωνική ορχήστρα της πόλης

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στη Στοκχόλμη θα παρουσιαστεί στις 11 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του SBS η συγκεκριμένη επιλογή είναι η ιδανικότερη, καθώς η Dami Im με το μοναδικό προσωπικό στυλ της και την ιδιαίτερη φωνή της θα κεντρίσει το ενδιαφέρον της Ευρώπης και θα μεταφέρει στο τηλεοπτικό κοινό του διαγωνισμού το μουσικό ταλέντο της χώρας. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής της χώρας στη Eurovision Paul Clarke, η Dami Im διαθέτει τεράστιο ταλέντο και η ιστορία της είναι σαν ένα σύγχρονο Αυστραλιανό παραμύθι. Αναμένει πως η συμμετοχή της στο διαγωνισμό θα αποτελέσει ένα ανεπανάληπτο κεφάλαιο που θα αλλάξει τη ζωή της, αλλά και τη ζωή των οπαδών της Eurovision, από τους οποίος ζήτησε να την ακολουθήσουν και να γίνουν ο μουσικός “στρατός της”.

Η Dami Im γεννήθηκε στη Νότια Κορέα και από 9 ετών μετακόμισε με την οικογένειά της στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας. Σε ηλικία 5 ετών ξεκίνησε την ενασχόληση της με τη μουσική, που οδήγησε σε σπουδές στο κλασσικό πιάνο και σε μεταπτυχιακό στην ερμηνεία της τζαζ. Αν και έχει ξεχωριστό ταλέντο για τη τζαζ, το μεγάλο πάθος της ζωής της είναι η ποπ μουσική.

Το 2013 με την υπέροχη φωνή της και το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ύφος της κέρδισε το X Factor στην Αυστραλία. Ακολούθησε μεγάλη και πολλαπλή αναγνώριση από τη μουσική βιομηχανία της χώρας, με αρκετές νούμερο 1 θέσεις στα charts και πλατινένιες πωλήσεις για το πρώτο της album με τίτλο Dami Im και τα singles AliveSuper Love και Gladiator.

Η επιτυχία της δεν περιορίστηκε στην Αυστραλία. Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη και Νότια Κορέα τη λάτρεψαν και από φέτος ξεκίνησε την προσπάθεια να αγαπηθεί από το κοινό σε όλο τον κόσμο.

Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος η Αυστραλία δε συμμετέχει απευθείας στον τελικό, αλλά θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στον 2ο Ημιτελικό στις 12 Μαΐου.

Λουκάς Βλαβιανός

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. χωρις να εχω ακουσει το τραγουδι,αλλα δεν πιστευω οτι παει για νικη φετος η Αυστραλια….

  2. Καλή επιλογή από τους Αυστραλούς. Ελπίζω μόνο να μην φανεί κατώτερη των προσδοκιών. Ασφαλώς προσδοκώ κάτι πολύ καλύτερο από το περαινό τους που εν πολλοίς δεν μου άρεσε σχεδόν καθόλου. Πάντως φέτος νομίζω πως στοχεύουν ψηλότερα (θα το μάθουμε με σιγουριά την άλλη Παρασκευή). Good luck Australia!!

  3. εμενα το περσυνο τους ηταν απο τα αγαπημενα μου τραγουδια. πιστευω θα εχουν ωραιο και φετος

  4. Μακάρι να πάνε καλά οι άνθρωποι και να προκριθούν αλλά ειλικρινά αυτό δεν το καταλαβαίνω. Θα μαζέψουμε στο τέλος όλη την υφήλιο σε έναν Ευρωπαϊκό διαγωνισμό; Πως έσκασε αυτό πέρσυ με την Αυστραλία -ΟΚ τιμής ένεκεν- και τελικά ήρθε για να μείνει…..

    • εγω καπου διαβασα οτι ενδιαφερεται και η Κινα και θα συμμετασχει τωρα του χρονου η αργοτερα δεν ξερω

  5. στα στοιχηματα παιδια φαινεται οτι δεν ενθουσιασε η Αρμενια,που αρχιζει να πεφτει,ενω και και η Αυστραλια χωρις εβεβαια να εχουμε ακουσει το τραγουδι,εχει πτωση…ανεβαινει πααααρα πολυ η Ολλανδια,η οποια απο τη 15η θεση εχει ανεβει στη 5η,χωρις καν να εχουμε ακουσει το τραγουδι…ισως εχει κατι πολυ δυνατο…εχει πεσει και η Λετονια,που τη διναν δευτερη πριν λιγες μερες,πλεον ειναι στην 4η θεση…σταθερα πρωτη η Πολωνια,δευτερη η Σουηδια και τριτη η Ρωσια…μια συμβουλη απο μενα για οποιον παιζει στοιχημα να ψαξει τα αουτσαιντερ φετος και τις μεγαλες αποδοσεις…παιξτες 3-4 αουτσαιντερ,που βλεπεται για νικη,μην πατε με τα φαβορι!!!

    • Συγνώμη κι όλας αλλά εκτός του οτι πολλοί από τους φανς δεν ενδιαφερόμαστε στοιχηματικά για τη eurovision αλλά μόνο μουσικά όλο αυτό μου φαίνεται μια αστειότητα. Δηλαδή ανεβαίνει η Ολλανδία τρομερά γιατί (ίσως έχει κάτι δυνατό), πρώτη είναι η Πολωνία χωρίς καν τραγούδι, πέφτει η Αρμενία που απ’ότι είδα το μεγαλύτερο ποσοστό ενθουσιάστηκε, η Σουηδία με τις μετριότητες φέτος δεύτερη και πολλά άλλα κουφά! Και να τα πάρουμε όλα αυτά στα σοβαρά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή?
      Όσο πόρωση και να έχεις με το στοίχημα περίμενε να ακουστούν και τα 43 τραγούδια και περίμενε και ένα μήνα μετά να σταθεροποιηθούν οι αποδόσεις που και αυτές αλλάζουν μετά τις πρώτες πρόβες.

      • χαχαχ χαλαρωσε..μια καταγραφη απλα εκανα…εννοειται πως ειναι πολυ νωρις ακομα…και ολα αλλαζουν με το live…τη Πολωνια την εχουν φαβορι,επειδη εχει τρομερη απηχηση το τραγουδι της Margaret..το Cool me Down,που λογικα θα κερδισει στο Πολωνικο Διαγωνισμο…προσωπικα δεν θεωρω πως ειναι τραγουδι-νικης…απλα επειδη ασχολουμε στοιχηματικα με τη γιουροβιζιον και φυσικα ειμαι και φαν του διαγωνισμου θεωρω πως αξιζει να πονταρει,οποιος παιζει στοιχημα,σε αουτσαιντερ φετος….αλλα πραγματι εχουμε δρομο ακομα!!!

        *η Ολλανδια πιστευω θα εχει πολυ δυνατο τραγουδι…αυριο ειναι η παρουσιαση…

  6. παλι η αυστραλια στη γιουροβιζιον?? αμαν ειναι να συμμετεχει οι ηπα κ η κινα να γινει παγκοσμιο…και κινεζα??? χαχαχχ

  7. Το έχουμε ξαναπεί! Όσο και να την προμοταρει η ebu για οικονομικούς λόγους, μόνο ευπρόσδεκτη δεν θα πρέπει να είναι αυτή η χώρα. Ελπίζω φέτος να είναι η τελευταία της φορά και να την δούμε στη δεξιά στήλη του πίνακα, μπας και το καταλάβουν μόνοι τους!

  8. Μια Κορεάτισσα εκπροσωπεί την Αυστραλία σε Ευρωπαϊκό διαγωνισμό, η Worldvision είναι προ των πυλών!

    • E και ο Guy Sebastian καταγωγή από τη Μαλαισία έχει. Είναι φαν των εξωτικών τραγουδιστών η Αυστραλία φαίνεται 🙂

      • Σωστό κι’αυτό 😉 Η Αυστραλία πάντως φαίνεται να έχει πάρει πολύ ζεστά την υπόθεση Eurovision και πολύ σύντομα θα κερδίσει πιστεύω.

  9. Κανενας ευρωπαιος ρε παιδια για eurovision?
    Τουρκος για τον Αγιο Μαρινο, Νοτιοκορεατισσα στελνει η Αυστραλία, Μαροκινο-τυνήσιο η Γαλλία, ταταρικής καταγωγης εκ Κιργιστάν για την Ουκρανία, Γουιανο-ινδή για τη Φινλανδια και δε συμμαζευεται.. κι ακομα που εισαι. 😛 αλλα τι να κανουμε ειναι κι αυτο απόρροια της παγκοσμιοποίησης..Μην πεσετε να με φατε.. δεν ειμαι ουτε ρατσιστης ουτε εθνικιστης. Αυτα

      • χαχα, οχι. Για την ακρίβεια τη σκέφτηκα κι αυτήν αλλα την προσπέρασα μη γνωρίζοντας ότι το συγκρότημα minus one εχει ξένα μέλη (είναι όντως έτσι?) εκτός αν εννοεις το συνθέτη του κομματιου που δεν είναι μεν Κυπριος αλλά ειναι ευρωπαίος. btw ήξερα πως θα ξεχνουσα κάποιους

  10. Δεν ενθουσιάστηκα από τα 3 βίντεο τραγουδιών της… Ανέμπνευστο ποπ τύπου Melodifestivalen.
    Ας ελπίσουμε σε μία πιο ενδιαφέρουσα μουσική επιλογή από την Αυστραλία.
    Καλή επιτυχία!

  11. Η τραγουδίστρια δε με ενθουσιάζει από τα τραγούδια που άκουσα αλλά ας ακούσουμε καλύτερα το τραγούδι. Ελπίζω φέτος η Αυστραλία να μας δώσει κανέναν βαθμό γιατί πέρσι μας απογοήτευσε (δε τους άρεσε το τραγούδι μας προφανώς). Στον ημιτελικό φέτος η Αυστραλία για να δούμε ..

  12. αυτο παλι που καποιοι λενε οτι παει για νικη χωρις να ακουσουν τραγουδι απλα με ξεπερναει!λιγη σοβαροτητα δεν βλαπτει!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ