ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Απόψε ο ημιτελικός για τη Στοκχόλμη!

Η εθνική επιλογή της Ρουμανίας Selecția Națională για τη Eurovision 2016 ξεκινάει απόψε με τη διεξαγωγή του ημιτελικού, στον οποίο 12 συμμετοχές θα διεκδικήσουν τα 6 εισιτήρια για τον τελικό της ερχόμενης Κυριακής. 4 τραγούδια θα προκριθούν βάσει της επιλογής της επιτροπής και 2 βάσει της τηλεψηφοφορίας.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι Zoli Toth (μουσικός, μέλος της μπάντας Sistem που συμμετείχε για τη Ρουμανία στη Eurovision 2005 συνοδεύοντας στη σκηνή την Luminița Anghel), Cezar Ouatu (κόντρα τενόρος και εκπρόσωπος της Ρουμανίας στη Eurovision), Randi (τραγουδιστής, παραγωγός) και Horia Moculescu (συνθέτης, παραγωγός). Τις εμφανίσεις των καλλιτεχνών θα εποπτεύει η μουσικός (και επίτιμο μέλος της επιτροπής) Alexandra Cepraga.

Σκηνοθέτης ημιτελικού και τελικού ο Dan Manoliu, ενώ παραγωγός της διοργάνωσης και υπεύθυνη της αποστολής της χώρας θα είναι η Iuliana Marciuc. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός του συγκροτήματος Vunk Cornel Ilie, η παρουσιάστρια Ioana Voicu και η Jo (Ioana Bianca Anuta), παρουσιάστρια και εκπρόσωπος της Ρουμανίας στη Eurovision Junior 2009.

Ο αποψινός ημιτελικός θα ξεκινήσει στις 20:30 ώρα Ελλάδος και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα της ρουμανικής τηλεόρασης.

Τα 12 τραγούδια της αποψινής βραδιάς είναι (πατώντας στον τίτλο του τραγουδιού μπορείτε να δείτε το videoclip της κάθε συμμετοχής):

 1. Doru Todorut feat. Irina Baiant – The voice (Doru Todoruț, Irina Baianț)

2. Andra Olteanu – Nai Nai (Andra Olteanu, Sever Selim)

3. Dream Walkers – Let it shine (Cristian Faur)

4. Irina Popa – Letting go (Irina Popa, George Lazăr, Alexandru Tudor, Eduard Taraș)

5. Jukebox – Come on everybody (Jukebox)

6. Mihai Bajinaru – Never too late (Andrei Tudor, Cristian Faur)

7. Vanotek feat. the Code & Georgian – I’m coming home (Vanotek, Ionuț Catană, Alex Cotoi, Sorin Seniuc, Adriana Rusu, Anastasia Sandu)

8. Mihai Traisariu – Paradisio (Mihai Trăistariu, Robby G., Dumi Pădure)

9. Florena – Behind the shadows (Gabriel Huiban, Laurențiu Duță)

10. Gașca de acasă – Tu ești povestea (Călin Ionce, Florin Pop, Glad Berindei)

11. Ovidiu Anton – Moment of silence (Ovidiu Anton)

12. Xandra Sipos – Superhuman (William Taylor, Jonas Gladnikoff)

Μεταξύ των καλλιτεχνών συναντάμε τον Mihai Traistariu, ο οποίος εκπροσώπησε τη Ρουμανία στη Eurovision 2006 στην Αθήνα με το τραγούδι Tornero καταλαμβάνοντας στον τελικό την 4η θέση με 172 βαθμούς.

Λουκάς Βλαβιανός

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εγώ θέλω με διαφορά Florena μακάρι ν το πει καλά στο live για ν εχει ελπίδες…. Έχω περιέργεια να δω πως θα ειναι ο ημιτελικός!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ