ΙΣΡΑΗΛ: Η ανακοίνωση των φιναλίστ! [upd – ακούστε τα τραγούδια]

Ο τελικός του Rising Star θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου 2016 με τους παρακάτω φιναλίστ :

  • Hovi Star
  • Nofar Salman
  • Gil Hadash
  • Ela Daniel

Εναλλακτικά μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια εδώ 

Οι Hovi και Nofar θα τραγουδήσουν το «Made Of Stars» σε μουσική και στίχους του του Doron Medalie (συνθέτης επίσης του «Golden boy» ESC 2015), διαφοροποιημένο για κάθε συμμετοχή. H Gil θα ερμηνεύσει το «Follow The Sun» σε μουσική και στίχους των Stav Beger και Tom Gefen ενώ η Ela θα τραγουδήσει το «Somebody Out There» σε μουσική και στίχους των David Maman and Philip Hyon.

Το Ισραήλ τερμάτισε ένατο στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2015 στην Βιέννη με το τραγούδι «Golden boy» και ερμηνευτή τον Nadav Guedj. Εκείνη ήταν και η πρώτη φορά όπου η χώρα προκρίθηκε σε τελικό μετά το 2010.

[youtube id=”-w-2K9U8UIs” width=”600″ height=”350″]

Παραμείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την επιλογή εκπροσώπου του Ισραήλ για την Eurovision 2016.

Ιωάννης Ελ. Πασχαλίδης

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το Ισραήλ καθε χρονιά σχεδον καταφερνει να μου τραβήξειι το ενδιαφέρον. Μα με μια ωραια μπαλάντα που θα στειλει? ενα ανεβαστικό ποπάκι, κατι έθνικ.ακομα και με τραγουδια φαινομενικά υποδεέστερα και πιο “σαχλά” οπως το push the button που κινηθηκε στα όρια της παρωδιας το οποίο συμπαθησα κι ας μην ξερω ακριβώς το λόγο.

  2. Αξιζαν και οι 4 τελικο και σημερα βγηκαν και τα τραγουδια τους.το καλυτερο ειναι της nofar salman ελπιζω να νικησει!!!

  3. το καλυτερο της Ella Daniel…αυριο περιμενω με ανυπομονησια το τραγουδι της Αρμενιας,ενω ακουγεται οτι και η Ολλανδια ετοιμαζει κατι πολυ δυνατο!!!

  4. Φαίνεται ότι και οι τέσσερις είναι καλοί τραγουδιστές. Μπορεί αυτό της Ella να είναι πιο τυπικό για τη Eurovision, αλλά βρίσκω τη συμμετοχή της Gil πιο ενδιαφέρουσα και με εμφανείς επιρροές από Adele.

  5. Αυτη ειναι η καταταξη μου

    1) MADE OF STARS ~ Nofar Salman
    2) SOMEBODY OUT THERE ~ Ela Daniel
    3) MADE OF STARS Hovi Star
    4) FOLLOW THE SUN ~ Gil Hadash

  6. απο τις αγαπημενες χωρες στο διαγωνισμο με ακρως ενδιαφερουσες συμμετοχες παντα!!καλη επιτυχια σε οτι και να επιλεξει!αν και θα μου λειψουν τα εβραικα και φετος!

  7. Μια από τις μελωδικότερες γλώσσες στον κόσμο -άποψή μου- τα Εβραϊκά, τείνουν να εξαφανιστούν από το διαγωνισμό κι αυτό είναι μεγάλο μείον…Όπως και να ‘χει, το ιδανικότερο ακούγεται το Made of Stars. Ο τυπάς έχει σαφώς μεγαλύτερη δύναμη στη φωνή του, αλλά θα προτιμήσω την Nofar Salman. Πως να το κάνουμε. Θέλω το Ισραήλ να εκπροσωπείται από γυναίκες. Οι άλλες δυο, καλούλες, αλλά αντίγραφα της Adele. Η μια “Adele” άνευρη, τσιριχτή, η άλλη μπουκωμένη…

  8. Απογοητεύτηκα από τα υποψήφια τραγουδια. Η Ella Daniel υποτίθεται πως έχει “ένα δικό της, ξεχωριστό στυλ” και πράγματι ξεκινά καλά (μου θυμίζει κάπως Adele) αλλά καταλήγει σε τυπικό Europop/Eurodance, μου κάνει κάτι σε “φτηνή” εκδοχή του Glorious (Γερμανία 2013). Το τραγούδι της Gil Hadash περνάει κρίση ταυτότητας, κάτι προσπαθεί να “πει” αλλά μάλλον δεν ξέρει πως. Τώρα σχετικα με το Made Of Stars. Η version του Hovi Star απλά δεν “δουλεύει”. Η version της Nofar Salman είναι μια τυπική ανατολίτικη μπαλάντα που θα την περίμενε κανείς από το Ισραήλ, αλλά δεν της ταιριάζουν καθόλου τα Αγγλικά. Αν την ερμήνευε στα εβραϊκά θα ήταν πολύ καλύτερη κι ελπίζω εν τέλει να το γυρίσουν. Αν όντως συμβεί τότε την υποστηρίζω με χίλια (μου κάνει κιόλας κάτι σε Isa του Ισραήλ). Για την ώρα δεν μου αρέσει κάτι ιδιαίτερα, οπότε ας κερδίσει το καλύτερο live.

  9. Με ένα πρώτο άκουσμα κανένα δεν με ξετρέλανε. Έχω την αίσθηση ότι όλα βρίσκοντα στο ίδιο επίπεδο. Στο live σίγουρα θα ξεχωρίσει κάποιο αλλά στην παρούσα φάση κανένα δεν μου τράβηξε το ενδιαφέρον.

  10. Μπορείτε να μου λύσετε μια απορία που μου προέκυψε μόλις τώρα;Απ’ ότι κατάλαβα, οι 4 υποψήφιοι καλλιτέχνες προκύπτουν από τους φιναλίστ του Rising Star, σωστά;Σε περίπτωση που δεν ενδιαφέρονται να εκπροσωπήσουν τη χώρα, έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν;Όσο αναφορά τα υποψήφια τραγούδια, στην ουσία έχουμε 3 γιατί το ένα από αυτά είναι το ίδιο με το άλλο απλώς έχει διαφοροποιηθεί.Έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε αντίστοιχη χώρα;Δυστυχώς το επίπεδο είναι χαμηλό.Απογοητεύτηκα που και φέτος το Ισραήλ στέλνει αγγλόφωνο τραγούδι αλλά από τη στιγμή που πέρσι προκρίθηκε στον τελικό(είχε να προκριθεί από το 2010) και κατέλαβε μια αξιοπρεπή θέση γιατί να μη στείλει;Κρίμα πάντως.

  11. Εννοειται Nofar με 1000….αν επιλεγει το Ισραηλ θα ειναι στην 5αδα μου….για μενα ειναι μακραν καλυτερο αυτο το τραγουδι απο το golden boy….μακαρι να παει η Nofar.. !! 🙂

  12. Nofar salman μαρεσει πάρα πολύ η φωνή της τα γυρίσματα της τα περίεργα πολύ ενδιαφέρον τραγούδι μυρίζει λίγο ανατολή δε ξέρω μαρεσει πολύ.παρα πολύ.αν βγει αυτή είναι στο top ten μου το Ισραήλ μέχρι στιγμής.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ