ΛΕΤΟΝΙΑ: O Justs και το Heartbeat στη Στοκχόλμη!

Η Λετονία επέλεξε απόψε το εκπρόσωπό της στη Eurovision 2016, ο οποίος είναι o 21χρονος Justs Sirmais που θα ερμηνεύσει στη Στοκχόλμη το τραγούδι Heartbeat. Το κομμάτι είναι σε μουσική και στίχους της της Aminata, η οποία το 2015 εκπροσώπησε τη Λετονία στη Eurovision με το τραγούδι Love Injected και έφτασε μέχρι την 6η θέση στον μεγάλο τελικό.

Η επιλογή του νικητή ανήκει αποκλειστικά στο τηλεοπτικό κοινό, το οποίο με έστειλε στη Σουηδία τον Justs. Αναλυτικά η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

1. Justs – Heartbeat

2. Catalepsia – Damnation

3. MyRadiantU – We Will Be Stars

4. Marta Ritova – Not From This World

Η Λετονία θα διαγωνιστεί στο 1ο μισό του 2ου Ημιτελικού στις 12 Μαΐου.

Λουκάς Βλαβιανός

46 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αναμενομενη και σωστη επιλογη!!!αλλη μια χρονια η λετονια οχι μονο θα βρεθει στο τελικο αλλα και στη 1η 10αδα….παλι η αμινατα τους σωζει…καλα και ο justs φοβερος βεβαια!!!σα να “ξυπνησαν”οι λετονοι….καιρος ηταν! 9.8/10

  2. Επιτέλους η Λετονία από πέρσι στέλνει αξιοπρεπείς συμμετοχές.Ειδικά φέτος είναι κάτι πολύ παραπάνω από αξιοπρεπής

  3. Ένα τραγούδι που με τα έως τώρα δεδομένα μπορεί ν διεκδικήσει πρωτιά… Βέβαια δν έχουμε ακούσει ακόμα τα βαριά πυροβολικα Ρωσία και αζερμπαιτζαν!

  4. γιατι τοσος ντορος με αυτο το τραγουδι???μια χαρα ειναι,αλλα οχι και καποιο αριστουργημα..σαφως ανωτερο το περσινο της Αμινατα…νομιζω ειναι τοσο χαμηλο το επιπεδο μεχρι στιγμης,που ψαχνουμε να βρουμε τραγουδαρες απο το πουθενα!!!

  5. Απτις επιλογές που είχαν διάλεξαν τουλάχιστον το καλύτερο.δε με τρελαίνει σα τραγούδι για πρωτιά. είναι όμως ένα καλό κομμάτι που αν δεν υπάρξουν άλλα πολύ ανταγωνιστικα ομμάτια σε σχέση με τα εφτα οχτώ καλά ας πούμε πως έχουμε ακούσει μέχρι τωρα…μπορεί να μπει δεκάδα.παντως απαυτα π είχαν να επιλέξουν ε επέλεξαν τουλάχιστον το καλύτερο.μη μιλάμε για πρωτιές.για πρώτο δεν είναι παιδιά.

  6. Άλλη μια περίπτωση “το ξέραμε απλώς τώρα επιβεβαιώθηκε”. Ντάξ εξαιρετικό τραγούδι πολύ καλό live, γενικά έχει καλούς οιωνούς και βέβαια είναι σίγουρο πως η Λετονία ξαναπάει τελικό. Καλή επιτυχία!!!
    Έχουμε και λέμε:
    1.Νορβηγία
    2.Γερμανία
    3.Λετονία (ανοδικές τάσεις)
    4.Κύπρος
    5.Ουγγαρία
    6.Ελβετία
    7.Ισπανία
    8.Αλβανία*
    9.Ουκρανία
    10.Δανία
    11.Ιρλανδία
    12.Αυστρία
    13.Φινλανδία
    14.Ισλανδία
    15.Μολδαβία
    16.Σλοβενία
    17.Λευκορωσία
    18.Βέλγιο
    19.Γεωργία
    20.Βοσνία-Ερζεγοβίνη
    21.Ηνωμένο Βασίλειο

  7. Ήθελα τους Catalepsia αλλά δεν τα κατάφεραν, τουλάχιστον το πάλεψαν και ήρθαν 2οι. Το τραγούδι που επιλέχτηκε θα μπορούσε να γίνει ραδιοφωνικό hit-άκι άνετα και λογικά η Λετονία θα περάσει στον τελικό, αλλά εμένα προσωπικά δεν με ξετρέλανε.

  8. Η αλήθεια είναι η πειραματική ποπ πούλησε αρκετά πέρυσι και φέτος θα κάνει θραύση! Τα στοιχήματα τον φέρνουν πεντάδα! Παρότι είναι είδους μουσικής που δεν ακούω το κομμάτι άξιζε με το παραπάνω πιστεύω!

  9. Συμπαθητικά όλα τα τραγούδια που βγήκαν από την Πέμπτη και μετά (εξαιρωντας την Μολδαβία) . Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή ακριβή κατάταξη αλλά γνωρίζω ότι η Ουκρανία παραμένει η αγαπημένη μου.

  10. Ψυχρός elecrtropop ήχος. Δεν τρελαίνομαι ούτε και αγγίζει στο ελάχιστο το Love injected. Βέβαια μπροστά στις αθλιότητες που μας έχουν κεράσει επί σειρά ετών οι Λετονοί, αυτό φαντάζει αριστούργημα και αντικειμενικά του αναγνωρίζω τη μουσική του αξία. Ωστόσο κάτι του λείπει…
    Ίσως να καταφέρει ό,τι και το Βέλγιο πέρσι που εξίσου δε μ’είχε εντυπωσιάσει αρχικά.
    Για την ώρα 7/10.
    Και μιας και είμαστε στα μισά, ευκαιρία για μια πρώτη κατάταξη των τραγουδιών μέχρι στιγμής.
    1.Ουκρανία 10/10
    2.Ουγγαρία 8/10
    3.Ισλανδία 8/10
    (Ιταλία 8/10)
    4.Γερμανία 8/10
    5.Νορβηγία 7/10
    6.Ιρλανδία 7/10
    7.Βέλγιο 7/10
    8.Ισπανία 7/10
    9.Κύπρος 7/10
    10.Λετονία 7/10
    11.Γεωργία 6/10
    12.Αυστρία 6/10
    13.Αλβανία 6/10
    14.Φινλανδία 6/10
    15.Σλοβενία 6/10
    16.Δανία 6/10
    17.Βοζνία Ερζ. 5/10
    18.ΗΒ 5/10
    (Μάλτα 4/10)
    19.Λευκορωσία 4/10
    20.Ελβετία 3/10
    21.Μολδαβία 3/10

    • απο αυτα τα τραγουδια,που εχουμε μεχρι στιγμης ποιο πιστευεις οτι μπορει να κοιταει τη πρωτια???εγω μονο της Ουκρανιας…παραδοσιακη δυναμη του θεσμου,εχει συμμαχιες,τραγουδι με νοημα,φωναρα η Jamala,τραγουδαρα…ειναι το μονο τραγουδι μεχρι στιγμης,που εχει τα εχεγγυα…ισως και λιγο η Γερμανια…πολυ ωραιο τραγουδι,αν βελτιωσει το live της της δινω πιθανοτητες…γενικα πολυ αμφιρροπα τα πραγματα μεχρι στιγμης…αν και εχουμε να ακουσουμε ακομα αρκετα τραγουδια!!!

      • Mέχρι στιγμής η Ουκρανία μόνο διεκδικεί βραβείο, συμφωνώ.
        Ουγγαρία τοπ 10.
        Νομίζω η Ιταλία δε θα τα πάει τόσο καλά όσο άλλες φορές (αν και μου αρέσει). Γερμανία το ίδιο. Το πρώτο έχει άνευρο LIVE και το 2ο υποτονικό (σε πρώτο άκουσμα) τραγούδι με αμφιλεγόμενη παρουσίαση…
        Ισλανδία πιστεύω επίσης θα καταποντιστεί λόγω “clopy paste”…
        Eν αναμονεί Ρωσίας και Αρμενίας (ίδιοι συνθέτες με 2014) για πιθανούς διεκδικητές βραβείου!

  11. Αν κερδισει παντως αυτο θα ξενερωσω παρα πολυ….. μεχρι στιγμης μ σρεσουν παρα πολυ γερμανια, ουκρανια, ουγγαρια, ισλανδια και νορβηγια!

  12. Αν και δεν ήμουν ένθερμος υποστηρικτής της Aminata πέρσι το Love Injected είναι πολύ ανώτερο τραγούδι από αυτό.
    Δεν με ξετρελαίνει και σε καμία περίπτωση δεν θα πετύχει κάτι σπουδαίο. Είναι σύγχρονο και κλασικό elecrtropop αλλά μόνο τα κουπλέ μου αρέσουν ουσιαστικα.6.5/10
    Με τα μέχρι τώρα δεδομένα είτε αρέσει είτε όχι μόνο η Ουκρανία είναι υποψήφια για τη νίκη.
    ______________________
    1. Ουκρανία 9,5/10
    2. Ισλανδία 8/10
    3. Ουγγαρία 8/10
    4. Ισπανία 7,5/10
    5. Κύπρος 7/10
    6. Γερμανία 7/10
    7. Νορβηγία 7/10
    8. Βέλγιο 7/10
    9. Λετονία 6,5/10
    10.Ελβετία 6/10
    ____________________________
    Η Αλβανία έχει καλή πρώτη ύλη και θα περιμένω το τρελό ρεκτιφιέ και στα αγγλικά και πιστεύω θα μπεί στο top 10 μου. Η Ιταλία αν πάει με το τραγούδι του San Remo έχει 8/10 από μένα.

  13. Σαφως μια επιλογη που μπορει να τους φερει στην πενταδα,,δεν ειναι αριστουργημα γιατι δε μ βγαινει να το ακουω πολλες φορες,επισης να πω πως δεν θα το τραγουδισει καποιος ευκολα ειναι καπως δυσκολο τραγουδι παρολαυτα πολυ καλο!!!

  14. σαν ”προβλεψη” απο τωρα τις 5 χωρες που στοιχιματιζω για πρωτια ειναι ουκρανια λετονια νορβηγια ρωσσια και ουγγαρια

  15. Μπράβο στους Λετονούς, πολύ ωραία επιλογή, νομίζω πως και φέτος θα βρεθούν και πάλι στον τελικό. Εναλλακτικός ήχος, ατμοσφαιρικό κομμάτι, σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι ”Love Injected”. 8/10 προς το παρόν και το #5 στη λίστα μου.

    • Εννοειτα οτι δεν ειναι σαν το Love Injected. Εκεινο ηταν επιεικως το πιο ενοχλητικο τραγουδι στη Eurovision…

  16. μια ακομη μονοτονη κουραστικη και αδιαφορη συμμετοχη απο τη λετονια..προβλεπω οτι θα ζοριστει να περασει τελικο και αν τα καταφερει θα τερματισει στις τελευταιες θεσεις!

  17. Εξαιρετική επιλογή για Λετονία, έτσι για να χτυπήσει ένα top10 πάλι, τώρα που το πήραν ζεστά οι άνθρωποι. Ήταν σιγουράκι φυσικά από πριν, απλά επιβεβαιώθηκε… Να’ναι καλά η Aminata που το’κανε το θαύμα της και πέρσι και φέτος από την πλευρά του δημιουργού! Αν και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, το love injected ήταν σαφώς ανώτερο… 8/10 και το Νο4 στο top μου!

  18. Ενα ακομη τραγουδι που δεν μου αρεσει. 22 απο τις 23 μεχρι στιγμης υποψηφιοτητες θα τις εβλεπα ανετα εκτος αριστερης στηλης τη βραδια του τελικου. Αν συνεχιστει αυτο το χαλι σιγουρα καποιες θα καταφερουν να βρεθουν ψηλα.
    Μοναδικη φωτεινη εξαιρεση προς το παρον η Γερμανια.

  19. τελείως εμπορικό – άψυχο κομμάτι. Αφού τελειώσει η Γιουροβίζιον το Μάιο, δεν θα ακούγεται πουθενά.

  20. Χωρίς να έχω ακούσει τη ρωσσια εντελώς επιφυλακτικα πιστεύω πως πιθανοί νικητές για νίκη φέτος χωρίς να σημαίνει πως μαρεσουν τα τραγούδια κιωλας όλα..είναι ρωσσια,Ουκρανία,Ουγγαρία,Νορβηγία επιφυλακτικα,κ Κύπρος.αν το τραγούδι της Κύπρου τοχε κάποια άλλη χώρα με συμμαχίες εγώ προσωπικά με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα πίστευα πως θα κέρδιζε.

  21. ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ. Σιγα μην το συγκρινω με το περσινο. Περασε και δεν κολλησε. Ηθελα να το σταματησω στο 1.30, με ειχε κουρασει ηδη. Ενοχλητικες και ανουσιες οι τσιριδες του.
    Συνοψιζω. Χαλια τραγουδι. Ενοχλητικη χροια φωνης. Πολυ σαματας για το τιποτα. Παλιομοδιτικο.

    • Νουμερο 4 μεχρι στιγμης για τους μπουκ. Σε αποσταση αναπνοης απο την πρωτη θεση. Μαλισταααα.
      Κοινως ψαχνους για μακακες οι μπουκ. Μη βαλει κανεις λεφτα σ αυτο και τα χασει τζαμπα.

  22. Αν και η Aminata έβαλε το χεράκι της στο τραγούδι, εγώ μουσικά προτιμώ το Love Injected που είχε σύγχρονη μουσική. Το συγκεκριμένο όσες φορές κ να το ακούσω δε βρίσκω κάτι που να μου αρέσει. Τελικό έχει ελπίδες να περάσει αλλά απο κει κ περα η θεση της Λετονίας στον τελικό είναι απρόβλεπτη.
    Τα 5 τραγούδια που ξεχωρίζω μέχρι τώρα είναι (με τυχαία σειρά): Ουκρανία, Κύπρος, Γερμανία, Ισλανδία κ λιγο την Ισπανία αν κ τη θεωρω υπερεκτιμημένη. Το τοπ μου θα αλλαζει οσο θα ακουμε κ τα υπολοιπα τραγουδια.

  23. Η Λετονία πολύ ενδιαφέρον και φέτος όπως και πέρσι.Από πέρσι στέλνει αξιοπρεπή κομμάτια,θεωρώ ότι μπορεί να φτάσει τοπ 5 γιατί είναι ένα δυναμικό τραγούδι και σε παρασύρει να το ακούσεις.Στην δική μου κατάταξη βρίσκεται στην 3 θέση.Μπράβο στην Λετονία και φυσικά στην Aminata ακόμα για μια φορά.Καλή Επιτυχία.

  24. Δε βρίσκω κάτι που να μου αρέσει σε αυτο το τραγουδι!! πολυ μετριο!καμι σχεση με το περσινο τους!!

  25. Συμπαθητικό απλά, όχι κάτι ξεχωριστό όμως.. Δεν νομίζω πως μπορεί να πάει ψηλά.

  26. Αρκετά καλό αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας. Κάτι με χαλάει…νομίζω η φωνή του παλικαριού δεν ταιριάζει τόσο με το ύφος του κομματιού. Λογικά θα πάει καλά…καλή επιτυχία!!!

  27. Ειναι τελειο αυτο το τραγουδι μου αρεσει παρα πολυ απο την πρωτη φορα που το ακουσα

  28. Πολυ ωραιο οσο πιο πολυ το ακούω τοσο πιο πολυ μου αρεσει… πιστευω στο live να εχει καλύτερη εμφάνιση και σκηνοθεσία το παιδι ειναι συμπαθητικό και το τραγούδι σύγχρονο ωραιο με ρυθμο. Τα τελευταία χρονια γενικά στην μουσικη υπάρχει η τάση να γυρίζουμε λιγο στο παλιο αλλα στο ωραιο παλιο αυτο θυμίζει κατι απο παλιο αλλα και λιγο της εποχης μας. Το στηριζω μου αρέσει με βάση τα αλλα που εχω ακούσει αυτο ξεχωρίζει για μενα

  29. Ελεκτροεητίλα από τα ληντλ. Φιλε Justs κανεις που κανεις τον κοπο να το παιξεις μαγκακι-καμακι στη ντισκο που χορευει ο Σταθης Ψαλτης και η Καιτη Φινου, φροντισε τουλαχιστον το τζακετ που φορας ναναι worn και οχι ατσαλακωτο, για να πειθεις.

  30. Όπου υπάρχει Aminata το αποτέλεσμα είναι τέλειο!! Υπέροχο τραγούδι με ιδιαίτερη μουσική. Βέβαια όχι σαν το ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΕΛΕΙΟ love enjected που ήταν το 10άρι μου πέρυσι, αλλά χαίρομαι που η Λετονία το έχει πάρει σοβαρά από πέρυσι!Λογικά θα το δούμε στον τελικό αλλά αναμένουμε..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ