ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Η Lidia Isac στη Στοκχόλμη!

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Κισινάου της Μολδαβίας ο εθνικός τελικός της χώρας με τον τίτλο «O Melodie pentru Europa»! Νικήτριά του και φετινή εκπρόσωπος της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει το Μάιο στη Στοκχόλμη είναι η Lidia Isac και το τραγούδι Falling Stars.

24 ήταν τα τραγούδια που διαγωνίστηκαν φέτος στους ημιτελικούς που έγιναν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και 16 αυτά που είχαν πάρει το εισιτήριο για τον αποψινό τελικό. Το τελικό αποτέλεσμα προέκυψε με 50% televoting και 50% ψήφο επιτροπής.

Η Μολδαβία, παρούσα σε 8 μεγάλους τελικούς από τις 10 συνολικά συμμετοχές της στο διαγωνισμό, θα διεκδικήσει τη φετινή της συμμετοχή στο μεγάλο τελικό της 14ης Μαΐου στον πρώτο ημιτελικό που θα γίνει στις 10 Μαΐου.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

33 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Den einai asximo to song tis Moldavias se sxesi me osa akousame mexri simera sigouda den paei gia tin niki isos me sigkiries na exei mia thesi ston teliko!! skinika itan apesio opws episis prpei na apolithei amesos o stilistas tis!!
    1. Κύπρος
    2. Oυγγαρία
    3. Αυστρία
    4. Ελβετία
    5. Γερμανία
    6. Ιρλανδία
    7. Ουκρανία
    8. Mολδαβία
    9. Ιταλία
    10. Βέλγιο
    11. Σλοβενία
    12. Δανία
    13. Ισπανία
    14. Ισλανδία
    15. Λευκορωσία
    16. Βοσνία & Ερζεγοβίνη
    17. Αγγλία
    18. Γεωργία

  2. Αναμενόμενο το αποτέλεσμα! Το τραγούδι έχει δυναμισμό, έχει γιουροβιζιονικό άρωμα και πιστεύω δεν θα έχει πρόβλημα στον ημιτελικό φέτος η Μολδαβία (εκτός απροόπτου). Αυτό που δεν θα βοηθήσει την τραγουδίστρια είναι η έλλειψη χορευτών στη σκηνή. Ένα τόσο ρυθμικό τραγούδι χρειάζεται μερικούς χορευτές στη σκηνή, στο βίντεο η Lidia το ερμηνεύει σαν να είναι μπαλάντα. Ίσως μέχρι τον Μάιο να το ρυθμίσει το θέμα της σκηνικής παρουσίας. Φωνητικά δεν εντόπισα κάποια αδυναμία.

  3. Όλοι το περίμεναν το αποτέλεσμα και υπήρχαν και υποψίες πως κέρδισε λόγω χρημάτων. Δεν ξέρω και δεν με απασχολεί. Αυτό που ξέρω είναι πως το τραγούδι πάει σε λάθος πόλη… Έπρεπε να πάει στην Αθήνα, 10 χρόνια πριν και μάλλον θα έμπαινε 5άδα. Από την άλλη σιγά τις επιλογές που είχαν. Δύσκολα τα πράγματα και φέτος για την Μολδαβία, δεν φανταζόμουν πως μπορούσε να μείνει 3 χρονιές εκτός, όμως πλέον δεν μοιάζει τόσο απίθανο. Επίσης να προσθέσω πως για να αναδειχθεί αυτό το κομμάτι χρειάζεται ένα δυναμικό χορευτικό… Καλή επιτυχία!

  4. Και φέτος το αποτέλεσμα της διοργάνωσης της Μολδαβίας ήταν πολύ φτωχό.Που οφείλεται αυτό;Τι δε μου άρεσε;Η σκηνοθεσία, ο φωτισμός και η η όλη απλότητα της σκηνής.Το πάλεψαν όμως.Μέχρι και βροχή από πυροτεχνήματα είχαν.Είναι μια πρόοδος αυτή.Αν και δεν άκουσα τα 24 υποψήφια τραγούδια, το συγκεκριμένο νικητήριο τραγούδι, το βρίσκω αξιόλογο.Η τραγουδίστρια αρκετά συμπαθής, με όμορφη μουσική.Τρελαίνομαι για το ρεφρέν που είναι πολύ δυναμικό.Σκηνικά είναι τραγικό.Δε θα έπρεπε να απαρτίζεται από χορευτές;Και τι ρούχο είναι αυτό;Περνάει τελικό σίγουρα και η τελική κατάταξη της Μολδαβίας, θεωρώ ότι θα είναι από 15η έως 20η.

  5. μαλιστα…αν και γενικα μου αρεσει η ποπ μουσικη αυτο εδω δεεεν!!!και γενικα οπως φαινεται η φετινη χρονια θα ναι η χρονια της ποπ…οπως περυσι της μπαλαντας…πιστευω οτι οπως και περυσι μεσα σε ενα πληθος “ομοιων”μουσικα τραγουδιων μονο τα καλυτερα θα ξεχωρισουν….και προφανως η συμμετοχη της μολδαβιας δε θεωρω οτι θα βρισκεται σε αυτα,οχι ουτι μου αρεσει…μετριο κομματι και λαιβ και φτωχη σκηνικη παρουσια!τραγουδι το οποιο ως το 2002 θα εμπαινε τοπ3….τωρα ουτε τελικο!ξανα αποκλεισμος 15ο-18ο στον ημιτελικο μας και 5/10 απο εμενα

  6. Σοβαρά τώρα; Μου θυμίζει χρονιές 2005-2009 και συγκεκριμένα το ”Balkan Girls” (Ρουμανία 2009). Το συγκεκριμένο είναι εκτός τόπου και χρόνου

  7. Συμπαθητικό τραγουδάκι.. Πρέπει να φτιάξουν αρκετά τη σκηνική παρουσία τον Μάιο για να περάσει στον τελικό… αλλά μέχρι εκεί!

  8. Κακό τραγούδι σε έναν Τελικό με αδύναμες προτάσεις. Η Μολδαβία έχει πάρει την κατηφόρα μετά το εκπληκτικό 2013!!!
    Ξεκάθαρος αποκλεισμός στον ημιτελικό.
    3/10 και το τελευταίο μου για φέτος (ακόμη και η συμμετοχή με την άφωνη της Ελβετίας είναι καλύτερη…)

  9. Το προτιμώ από το περσινό και το προπέρσινό τους, πιστεύω όμως ότι και φέτος η Μολδαβία θα είναι εκτός τελικού… 5/10, από τα τελευταία στο top μου.

  10. Μετριότατο euro-pop κομμάτι που εν έτη 2016 δεν πηγαίνει πουθενά, φέτος δε που έχουμε και πολλά pop κομμάτια αυτό θα χαθεί και δύσκολα θα προκριθεί στον τελικό.

  11. Καημένη Μολδαβία για άλλη μια χρονιά φέτος δεν πας πουθενά… Φαίνεται ότι το συνεχίζουν εκεί που το άφησαν πέρσι στο ίδιο στιλ… Κακό το τραγουδάκι, άλλης εποχής και γραμμένο στο πόδι! Η δε παρουσίαση wanna be Ρωσία 2015. 2/10 και τελευταίο στο top μου μαζί με Σλοβενία

  12. ΄Με απογοήτευσε λίγο η Μολδαβία γιατί την έχω συνηθίσει σε δυναμικά κομμάτια.Χάλια εμφάνιση χάλια ντύσιμο και μέτριο τραγούδι.Στα τοπ μ βρίσκεται 17 θέση.

  13. Ενώ το τραγούδι είναι καλούτσικο κάτι δε μου αρέσει στη live εμφάνιση. Γενικά το αποτέλεσμα είναι αδιάφορο και σίγουρα θα είναι και για αυτόν που θα το δει για πρώτη φορά στη σκηνή. Μάλλον αποκλεισμός για 3η συνεχόμενη φορά!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ