ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Η Jamala στη Στοκχόλμη!

Μόλις ολοκληρώθηκε ο  τελικός της Ουκρανίας με νικήτρια τη Jamala και τη συμμετοχή με τίτλο 1944. Ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί της σημερινής βραδιάς, αφού είχε ήδη κερδίσει τον πρώτο ημιτελικό και όπως αποκάλυψαν τα σημερινά αποτελέσματα ξεχώρισε με μεγάλη διαφορά στο televoting. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη ψηφοφορία της επιτροπής, υπήρξε ισοβαθμία με τους Hardkiss αλλά το προβάδισμα από τη ψηφοφορία του κοινού ήταν σημαντικά μεγάλο.

Η σειρά εμφάνισης των τραγουδιών ήταν η παρακάτω:

  1. Brunettes Shoot Blondes – Every Monday
  2. NeAngely (NuAngels) – Higher
  3. The Hardkiss – Helpless
  4. Jamala – 1944
  5. SunSay – Love Manifest
  6. Pur:Pur – We Do Change

Το τραγούδι 1944 που θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία έχει ως θέμα την απέλαση των Τατάρων της Κριμαίας το 1944. Μέσα σε αυτό κρύβονται αναφορές σε εμπειρίες και γεγονότα που βιώσε η γιαγιά της ερμηνεύτριας. Η ουκρανικής καταγωγής  Susana Jamaladinova ή Jamala, ξεκίνησε την καριέρα της το 2005 ενώ ή πρώτη διάκριση ήρθε με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό New Wave το 2009. Στο συγκεκριμένο θεσμό διαγωνίζονταν νέοι καλλιτέχνες από το χώρο της pop και η Jamala κέρδισε το πρώτο βραβείο εντυπωσιάζοντας του κριτές με τις ερμηνευτικές της δυνατότητες. Το μουσικό στυλ που υπηρετεί συνδυάζει στοιχεία της pop, jazz και soul σκηνής. Η τραγουδίστρια φαίνεται ότι έχει καλή σχέση με τους διεθνείς διαγωνισμούς αφού πέρα από τη σημερινή νίκη, η ταινία The Guide που συμμετείχε το 2014, βρέθηκε ανάμεσα στις υποψηφιότητες καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στα 87α βραβεία Oscar. Αυτή είναι η δεύτερη προσπάθειά της να εκπροσωπήσει την Ουκρανία,η πρώτη ήταν το 2010.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ουκρανία επιστρέφει έπειτα από ένα χρόνο απουσίας και διαγωνίζεται στο δεύτερο ημιτελικό.

 

 

46 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ελπιζω οι κριτικες οπως και οι γιουροφανς να του φερθουν οπως του αξιζει. Δηλαδη σαν ενα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ που ομοιο του δεν εχω ξανακουσει στον θεσμο. ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ. 1000/10

  2. Αλλαγή σελίδας μουσικά για την Ουκρανία. Δεν είναι τόσο του γούστου μου αλλά με τίποτα δεν μπορώ να πω πως δεν είναι ένα καλό τραγούδι, το αντίθετο μάλλον. Βέβαια ο τίτλος δεν βλέπω να μένει για πολύ καθώς σίγουρα η Ρωσία θα προβάλλει ενστάσεις (την οποία εμμέσως,πλην σαφώς,κατηγορεί), αλλά δεν αποκλείω να αντιδράσει και η Γερμανία, διότι τον μέσο Ευρωπαίο τηλεθεατή η χρονιά 1944 τον παραπέμπει στις θηριωδίες των Ναζί και όχι σε αυτό που αναφέρεται η Jamala. Πάντως όσον αφορά το τραγούδι, δεν πιστεύω πως θα προβούν σε ριζικές αλλαγές όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεδομένου πως χρειάζονται μόνο 2 άτομα στα φωνητικά (άρα χώρος για 3 επιπλέον άτομα επι σκηνής) είμαι σίγουρος πως επί σκηνής θα προσφέρουν υπερθέαμα (όπως συνηθίζει η Ουκρανία). Πολλή καλή επιτυχία στην Ουκρανία!!
    My Top 14 so far:
    1.Ελβετία
    2.Ισπανία
    3.Αλβανία
    4.Ιταλία
    5.Ουκρανία
    6.Δανία
    7.Ιρλανδία
    8.Αυστρία
    9.Ισλανδία
    10.Μάλτα (αν και πάει για αλλαγή)
    11.Λευκορωσία
    12.Βέλγιο
    13.Γεωργία
    14.Βοσνία-Ερζεγοβίνη
    Περιμένουμε με πολύ ανυπομονησία το “Alter Ego” των “Minus One” από την Κύπρο!

  3. Δεν θελω να στεναχωρήσω την κυρία αλλα η EBU δεν προκιτε να επιτρέψει στο τραγουδι να διαγωνιστεί.

  4. Ιδιαίτερο και ξεχωριστό τραγούδι. Το άκουσα για πρώτη φορά πριν από λίγο κι ενώ είμαι λίγο μουδιασμένος, πιστεύω ότι έχει περιθώρια να ωριμάσει στα αυτιά μου. Καλή επιτυχία κι ελπίζω να μην αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω πολιτικών μηνυμάτων.

  5. εξαιρετικη επιλογη!!!υπεροχο κομματι ιδιαιτερο ατμοσφαιρικο με πολυ ιδιαιτερο θεμα και πολυ δυνατη ερμηνευτρια!!!η ουκρανια κανει μια δυναμικοτατη επιστροφη!!νομιζω θα βρεθει και δικαιως βεβαια πολυ ψηλα!!!!10/10 και πρωτη θεση με διαφορα στη καταταξη μου!ισως μια απο τις καλυτερες ουκρανικες συμμετοχες!!!

  6. Κομματάρα και υπέροχη φωνή. Η Ουκρανία είναι πρώτη στο τοπ μου, δεν θα ήθελα κάτι άλλο πέρα από τη Jamala. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό φαβορί για το βραβείο, χωρίς βέβαια να γνωρίζω τι θα γίνει με τις αρκετές χώρες που περιμένουμε.

  7. Το τραγούδι δε μου αρεσε αλλα η ερμηνεια της Jamala ειναι πολυ καλή .μαλιστα μ’εκανε να ανατριχιασω σε μια στιγμη. Με την τατάρικη επωδό που ακουγεται τόσο ομοια με τη συγγενική της τουρκική το 12αρι του αζερμπαϊτζαν -ελλείψειΤουρκιας- καθως και άλλων χωρών το χει στο τσεπάκι της πιστευω.

  8. Άξια νικήτρια, ένα τραγούδι με ισχυρό συμβολισμό που πιστεύω πως θα είναι μέσα στα πρώτα 5 τουλάχιστον, για να μην πω πας είναι πιθανό βραβείο.

  9. Πάει να το παίξει περσινή Λετονία, και είναι αρκετά καλή τραγουδίστρια, αλλά μην περιμένει και πάρα πολλά φέτος η γενικά υπερκτιμημένη Ουκρανία!!!

  10. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ φωνή… ΑΛΛΑ είναι ξεκάθαρο το πολητικό μήνυμα που πάει να περάσει… Είναι σαν να ζητά πάλι την στύριξη των eurofans και το γιουχάρισμα προς την Ρωσία. Κανονικά η EBU δεν πρέπει να ζητήσει μόνο αλλαγή του τίτλου αλλά όλων των στοίχων αλλιώς να επιλέξουν άλλο τραγούδι…

  11. Παιδιά δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε πολιτικούς στίχους στην Eurovision, δείτε πχ το κομμάτι της Αρμενίας και της Γαλλίας πέρσι, της Πορτογαλίας το 2011, της Γεωργίας το 2008 και πάρα πολλά άλλα (ακόμα και το δικό μας το 1976) θα είναι άδικο να ακυρωθεί το τραγούδι, το πολύ πολύ να αλλάξει ο τίτλος.

  12. 1.SPAIN (10/10)
    2.MALTA (9/10)
    3.ICELAND (9/10)
    4.SWITZERLAND (8,5/10)
    5.BOSNIA & HERZEGOVINA (8/10)
    6.AUSTRIA (7,5/10)
    -UKRAINE (7,5/10)
    -DENMARK (7,5/10)
    9.IRELAND (6,5/10)
    10.ALBANIA (5/10)
    11.BELGIUM (4,5/10)
    12.BELARUS (2,5/10)
    13.GEORGIA (1/10)

  13. Δεν νομιζω πως υπαρχει περιπτωση να ακυρωθει η συμμετοχη. Αυτες ειναι δικες μας εικασιες χωρις βαση.
    Θεωρω πως θα ειναι απο τα αμφιλεγομενα τραγουδια φετος που σημαινει οτι θα ειναι υποψηφιο για τη νικη! Αν και εχουμε ακομα περιπου 32 τραγουδια να ακουσουμε αυτο ειναι το πρωτο φαβορι για φετος.
    Η φωνη και η ερμηνεια ειναι συγκλονιστικη και καθηλωτικη ειδικα στη “γεφυρα” η φωνη της ειναι σαν να ακους μουσικο οργανο! Σπουδαια καλλιτεχνιδα με εντονη εκφραστικοτητα.
    Σκοτεινο και ιδιαιτερα μελαγχολικο θα προκαλεσει αισθηση και θα ψηφιστει μαζικα απο τον απανταχου τουρκικο πληθυσμο και οχι μονο.Το θεμα ειναι οι ρωσοφιλοι τι θα κανουν.
    9/10 μονο και μονο επειδη ειμαστε στην αρχη!

  14. Η Ουκρανία φέτος θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τη νίκη. Το κομμάτι συνδυάζει αρμονικά πολλά διαφορετικά μουσικά στοιχεία (ethnic, jazz, indie pop) και είναι πραγματικά εξαιρετικό. Καθηλωτική η Jamala, δίνει την ψυχή της πάνω στη σκηνή, η ερμηνεία της είναι ανατριχιαστική. Μένει τώρα να δούμε αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση από την πλευρά της EBU λόγω του πολιτικού περιεχομένου της συμμετοχής. Προς το παρόν, δίνω 9/10 και την πρώτη θέση στο top μου.

  15. Όταν υπάρχουν τέτοια τραγούδια και τέτοια μελωδία, απλά υποκλεινόμαστε και παραχωρούμε τη νίκη. Άξιο συγχαρητηρίων! Μοναδικό και συλλεκτικό για το θεσμό. Μακάρι να περάσει και να μη κοπεί για πολιτικούς λόγους.

  16. Πολύ περίεργο κομμάτι που πάνω στη σκηνή χάνει τη μαγεία που έχει. Πάντως δεν πιστεύω να κερδίσει η Ουκρανία σε καμία περίπτωση, για ευνόητους λόγους!

  17. Το πρωτο μεγαλο φαβορι για φετος. Να αλλαξει/ακυρωθει δεν προκειται, καθως δεν αναφερεται ξεκαθαρα καποιο πολιτικο γεγονος. Οπως η δικη μας Ποια Προσευχη που αναφεροταν στα Σκοπια, αλλα αφου δεν κατονομαζε ρητα τον “εχθρο” μια χαρα επετραπηκε. Θα απαγορευοταν αν εκανε λογο κανονικα για Ρωσια, Ρωσους, κτλ. Σαν τραγουδι ειναι καλα δομημενο, πολυ δυνατο, σιγουρα περναει το μηνυμα που θελει ενω η ερμηνεια της ειναι -τουλαχιστον- ανατριχιαστικα καθηλωτικη. Με συγκινησε απτο πρωτο ακουσμα πριν καν ψαξω και βρω σε τι αναφερεται. Με λιγα λογια με επεισε 100%. Μακαρι να κερδιζε ενα τετοιο δυνατο τραγουδι, αλλα και να μην κερδισει ενα τοπ3 ειναι απολυτως εξασφαλισμενο. Μπραβο Ουκρανια!

    • Tι άλλο θες για αναφορά σε πολιτικοιστορικό γεγονός πέραν του τίτλου 1944 που είναι η χρονία της απέλασης των Τατάρων της Κριμαίας από τους Ρώσους…
      Το “Ποια προσευχή” είχε τίτλο “Ποια προσευχή” όχι κάτι εξόφθαλμα πολιτικό πχ “Το όνομά μου, Μακεδονία”…

  18. δε με τρελενει (φωναρα η τυπισα ) απλα μου θυμιζει λιγο αμινατα σε πιο βαλκανικο !
    και η σκηνικη της παρουσια ειναι λιγο 2002
    δινω ενα 7/10 και την 7η θεση στο τοπ μου !
    1Ιταλια 9.5 (αμα στειλουν αυτο βλεπω 5δα μου αρεσει παρα πολυ )
    2 Μαλτα 8.5 (αμα το αλλαξουν ειναι μεγαλη χαζομαρα μιλαμε για τραγουδι )
    3 Αλβανια 8 (που θα το κανουν φεριτειλ λοβ και το μαμισουν το κομματι )
    4 Ισπανια 8 (και επιτελους ενα τραγουδι που θα παει ετσι οπως ειναι :P)
    5 Ισλανδια 7.5 (θα ηταν καλυτερο στα ισλανδικα )
    6 Ελβετια 7,5 (δε ειναι και τοσο τραγικο το λαιβ για μενα)
    7 ΟΥΚΡΑΝΙΑ 7 (φωνη αλλα το τραγουδι δε με τρελνει )
    8 Βελγιο 7 (θελω να πιστευω οτι θα τα παει καλα γιατι ειναι κατι φρεσκο )
    9 Λευκορωσια (σου μενει το ρεφρεν )
    10 Αυστρια 5.5(φαγητο νοσοκομειου δε σου αφηνει την παραμικρη εντυποση ειναι απλα ενα τραγουδι που παει για να κοπει και κριμα γιατι η κοπελα ειναι γλυκια )
    11 Δανεια 5.0 (οσο το ακουω τοσο πιο καλο μοιαζει )
    12 Βοσνια 4.5 (κατι με χαλαει και το θεωρο κατω του μετριου )
    13 Ιρλανδια 4.5 (ενα μπιτακι της κλασικης παραγωγης που θα περασει λογικα απαρατηριτο απο την νοτια ευρωπη )
    14. Γεωργια 0.0 (απλα δεν ειναι του στυλ μου )

  19. μμμμ… πολύ καλό!!!! Επιτέλους ένα κανονικό ΤΡΑΓΟΥΔΙ και όχι κάτι τσιρκολίκια που έχουμε συνηθίσει να ακούμε στη Γιουροβίζιον (από πολλές χώρες). Αν το σουλουπώσουν λίγο στη σκηνική παρουσία, προσωπικά το βλέπω και για πρωτιά, γιατί όχι. Φυσικά μένει να ακούσουμε όλα τα κομμάτια των χωρών. Καλή επιτυχία!!

  20. Δεν μου αρέσει καθόλου. ΟΚ γούστα είναι αυτά αλλά αριστούργημα!???!!! Αριστούργημα ήταν ένα. Το περσυνό της Ιταλίας και τέτοιο δεν πρόκειται να ξαναυπάρξει. By the way, ΟΚ αλλάζω θέμα, αλλά σήμερα 22 Φλεβάρη δεν ήτανε να παρουσιαστεί και της Κύπρου; Πού είναι; Το δικό μας ΠΟΤΕ θα παρουσιαστεί; Όλα μας τα είπανε εκτός απο το πότε. Καμία ενημέρωση;

  21. Η εμφάνιση της στον χθεσινό τελικό.
    https://www.youtube.com/watch?v=HtPHKrvlCVw
    Τα πολλά dislike έχουν να κάνουν φυσικά με την αντίδραση των ρώσων. Όλα τα σχόλια είναι στα ουκρανικά/ρώσικα και έχουν να κάνουν μ’αυτό.
    Όπως είπα θα είναι μια αμφιλεγόμενη συμμετοχή που θα προκαλέσει θετικά και αρνητικά!

  22. 1. Ουκρανια: 9.5/10: Εξαιρετικο!
    2. Ισλανδια: 9.2/10: Ισως να ηταν και 1ο αν ειχε παραμεινει στα Ισλανδικα!
    3. Μαλτα: 9.0/10: Ελπιζω να κανουν μονο ενα revamp γιατι εχουν καλο υλικο στα χερια τους
    4. Αλβανια: 8.3/10: Ομορφο και ατμοσφαιρικο, για να δουμε πως θα ειναι στα αγγλικα…
    5. Ισπανια: 8.0/10: Ωραιο μπιτακι, εξαιρετικη η Barei.
    6. Ιταλια: 7.7/10: Ομορφη συμμετοχη, οχι καθηλωτικο, αλλα ευχαριστο.
    7. Ελβετια: 7.3/10: Ωραια η στουντιο βερσιον αν και επαναλαμβανομενη. Κακο live.
    8. Αυστρια: 7.0/10: Ευχαριστο και πολυ καλη παρουσια, αρκετα επαναλαμβανομενο ομως.
    9. Βοσνια- Ερζεγοβινη: 6.7/10: Εξαιρετικη η βιολιστρια, και ο ραπερ δενει ωραια, το ρεφραιν και τα κουπλε ομως καπως δεν κολλανε…
    10. Ιρλανδια: 6.3/10: Ευχαριστο σαν ακουσμα, απολυτως τιποτα το ιδιαιτερο.
    11. Δανια: 5.8/10: Αδιαφορο αλλα οχι κακο στο ειδος του.
    12. Λευκορωσια: 5.8/10: Εχει προοπτικες για πιο ψηλα, αλλα με το βιντεο που εχουμε αυτη τη στιγμη δεν μπορει να ειναι παραπανω.
    13. Βελγιο: 5.6/10: Οχι κακο στην αρχη, αλλα γινεται επαναλαμβανομενο και αρκετα εκνευριστικο.
    14. Γεωργια: 3.0/10: Νομιζω πως δεν ειναι κακο στο ειδος του αλλα δεν ειναι καθολου του γουστου μου.

  23. Αν δεν ηταν Ουκρανια θα πονταρα στον αποκλεισμο απο τον τελικο της Στοκχολμης. Δεν μου αρεσει καθολου και δεν το βρισκω καθολου ποιοτικο. Με το ζορι αντεξα να το ακουσω μια φορα.

  24. Άψογο! 10/10! Προς το παρον το νικητήριο τραγουδι για εμενα. ξανα λεω προς το παρον γιατι δεν εχουν βγαλει ολες οι χωρες το τραγουδι τους.
    Παντως το λατρευω ηδη αυτο το τραγουδι!
    Μπραβο Ουκρανια! Μια απο τις 3 πιο αγαπημενες μου χωρες στην eurovision! Δεν με εχει απογοητευσει ποτέ η Ουκρανια τα τελευταια 12 χρονια με τις 11 συμμετοχες της! Παντα στελνει πολυ καλα τραγουδια, εκτος απο το 2012 που δεν μου αρεσε τοσο.

  25. Λυπάμαι, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου το τραγούδι αυτό, όπως και τα περισσότερα μέχρι στιγμής. Εξαίρεση για μένα ίσως αποτελεί η συμμετοχή της Ελβετίας.

  26. Όντως ξεχωριστό και πολύ ενδιαφέρον άκουσμα. Κι εμένα μου θυμίζει λίγο περσινή Λετονία αλλά δεν με χαλάει…πάντως είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για νίκη. Σίγουρα πάντως αξίζει μια υψηλή θέση. Καλή επιτυχία!!!

  27. Πολυ δυνατο τραγουδι,εξαιρετικη ερμηνευτρια,λογικα θα εχει και αψογη σκηνικη παρουσια,ειναι και παραδοσιακη δυναμη του θεσμου η Ουκρανια…τι αλλο θελετε???δεκαδα σιγουρα και λογικα πενταδα…για νικη δεν ξερω…να ακουσουμε και τα υπολοιπα και βλεπουμε!!!

  28. Ναι μεν, αλλά…. Βασικά σαν σύνολο, δεν μου αρέσει, αλλά προσωπικά γούστα είναι αυτά! Η μουσική είναι συρραφή (καλή) διαφορετικών ειδών, το ίδιο και η αμφίεση, αλλά κακή! Είναι όμως φωνάρα και συγκλονίζει ερμηνευτικά, τα δίνει όλα! Ίσως αυτό κάνει τη διαφορά…

  29. 1. Ισλανδία (9.8/10) – Πρέπει να το έχω ακούσει πάνω από 30 φορές σήμερα. Εξαιρετικό. Φέτος η Ισλανδία πάει για τελικό μπορεί και για νίκη.
    2. Αλβανία (9.7/10) – Πρέπει να το αφήσουν στα Αλβανικά οπωσδήποτε. Στα Αγγλικά θα χάσει όλο το νόημα. Κατά τα άλλα τέλειο.
    3. ΟΥΚΡΑΝΙΑ – (9.4/10) – Η κοπελιά έχει την φωνή. Αλλά φοβάμαι για το πολιτικό περιεχόμενο που έχει.
    4. Ισπανία (9.0/10) – Πολύ ωραίο τραγούδι.
    5. Βοσνία & Ερζεγοβίνη (8.2/10) – Βαλκανικός ήχος, ραπ και βιολί. Καλός συνδυασμός.
    6. Αυστρία (6.7/10) – Γενικά είναι ένα μέτριο τραγούδι. Αλλά είναι καλό.
    7. Ελβετία (6.5/10) – Το ίδιο με την Αυστρία.
    8. Βέλγιο – Το τραγούδι είναι πιασάρικο. Αλλά είναι επαναλαμβανόμενο και αυτό το μειώνει λίγο.
    9.Λευκορωσία (5.5/10) – Η μουσική σου μένει, ειδικά το ρεφρέν. Στο live όμως πρέπει να βελτιωθεί.
    10. Ιρλανδία (2.0/10) – Κλασικό ποπ κομμάτι.
    11. Δανία (0.5/10) – Απλά αδιάφορο.
    12. Γεωργία (0.0/10)- Ακούσα μόνο το μισό. Δεν μπόρεσα άλλο. Ότι χειρότερο έχω ακούσει.
    ΧΧ. Ιταλία – Αν πάει η Ιταλία με το τραγουδι που νικησε στο San Remo, πάει για μια πολύ καλή θεση.
    ΧΧ. Μάλτα – Το προηγούμενο τραγούδι τους ήταν μέτριο. Ελπίζω το νέο να είναι καλύτερο.

  30. Συγκλονιστική ερμηνεία.Ατμοσφαιρικό και “σκοτεινό” τραγούδι που του δίνει μια επιπλέον γοητεία.3άδα σίγουρα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ