ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Απόψε ο μεγάλος τελικός!

Έπειτα από την ολοκλήρωση των δύο ημιτελικών, το NTU ολοκληρώνει τις τελευταίες προετοιμασίες για τη σημερινή βραδιά ανάδειξης της 13ης ουκρανικής συμμετοχής. Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό στην πορεία της χώρας, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι μετρά στο ιστορικό της πέντε TOP 5 συμμετοχές, ένα βραβείο το 2004 και κανένα αποκλεισμό σε ημιτελικό (κέρδισε μάλιστα το Β΄ ημιτελικό του 2008) καθώς και μία απουσία για πολιτικούς – οικονομικούς λόγους το 2015.

Τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν απόψε είναι τα παρακάτω:

Jamala – 1944
The Hardkiss – Helpless
Brunettes Shoot Blondes – Every Monday
NuAngels – Higher
Pur:Pur – We Do Change
SunSay – Love Manifest

Τα μεγάλα φαβορί είναι η Jamala και οι SunSay που κέρδισαν το πρώτο και δεύτερο ημιτελικό αντίστοιχα. Για την επιλογή του νικητήριου θα χρησιμοποιηθεί μικτό σύστημα televoting και επιτροπής (Andrei Danilko,Ruslana και Konstantin Meladze) με ποσοστά 50%. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα επικρατήσει το τραγούδι με τους περισσότερους ψήφους στο televoting. Παρουσιαστές της βραδιάς είναι οι Dimitri Tankovich και Aleksander Pedan .

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον τελικό που ξεκινά στις 19.00 από εδώ.

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Jamala εννοείται.Το τραγούδι είναι ιδιαίτερο και πολύ ατμοσφαιρικό.Το απογειώνει με τη φωνή της.Η Ουκρανία κάνει ένα δυναμικό comeback.

  2. με διαφορα η Jamala!!! αλλιως The Hardkiss…. οι SunSay απλα αδιαφορο…μακαρι να κανουν την σωστη επιλογη και να τ πανε καλα κ τν Μαιο…καλη επιτυχια!!!

  3. jamala μονο!!!1944 με διαφορα!!!ιδιαιτερο ατμοσφαιρικο και αψογα ερμηνευμενο!! αν επιλεγει μπορει να χτυπησει 3αδα_!!!καλη επιτυχια με μια πολυ δυνατη επιστροφη!!! 😉

  4. Ή hardkiss ή Jamala!!! Τρομερά και τα δύο..αν επιλέξει ένα από αυτά η Ουκρανία θα είναι πρώτη στο τοπ μου..

  5. Προσωπικά προτιμώ τους Hardkiss!!..Προσπάθησα να δω και να ακούσω την Jamala και ακόμα να κκαταλάβω τον λόγο που γίνεται τόσος ντόρος!Έχει καλή φωνή, αλλά το τραγούδι δεν μου λέει απολύτως τίποτα!

  6. Δεν ξέρω ποιό θα είναι το αποτέλεσμα αλλά θέλω να ελπίζω πως το 1944 θα είναι αυτό που θα ταξιδέψει στη Στοκχόλμη.
    Μιλάμε για ένα σπουδαίο τραγούδι από μια απίστευτη ερμηνεύτρια με πολύ ιδιαίτερη φωνή.
    Και επειδή είναι ενα τραγούδι που δεν μιλάει για έρωτες και λουλούδια θέλω να γράψω λίγα πράγματα για όποιον δεν γνωρίζει.
    Το τραγούδι της Jamala είναι ερμηνευμένο στα αγλικά και τη γλώσσα των Τάταρων. Μια μειονότητα της Κριμαίας τουρκικής προέλευσης. Το 1944 είναι χρονιά ορόσημο για τους Τατάρους, μια μαύρη χρονολογία αφού ο Στάνιν τους εκδίωξε από τον τόπο τους και τους έστειλε στα βάθη της Ασίας, κατηγορώντας τους για προδοσία επειδή πολλοί από αυτούς συνεργάστηκλαν με τους Ναζί εναντίον της Σοβιετικής ένωσης. Πάνω από 190.000 Τάταροι πέθαναν μετά την απέλαση από την πατρίδα τους. Επέστεψαν στην Κριμαία μετά το 1989 όταν διαλύθηκε η Σοβιετική ένωση και ανεξαρτοποιήθκε η Ουκρανια. Όμως εξακολουθούν να ζούν στιγματισμένοι αποκομένοι και εξαθλιωμένοι οικονομικά ειδικά μετά το 2014 που η Κριμαία προσαρτήθηκε στη Ρωσία.
    Αυτόν τον ξεριζωμό λοιπόν πραγματεύεται το τραγούδι ”1944”. Η Jamala γεννήθηκε στο Κιργιστάν της Ασίας και είναι απόγονος της γενιάς που ξεριζώθηκε το 1944 από την Κριμαία. Καταλαβένεται την βαρύτητα αυτής της συμμετοχής. Μια συμμετοχή που προφανώς θα μαυρίσει η Ρωσία αλλά θα υποστηριχτεί από Αζερμπαιτζάν και βέβαια από την απανταχού τουρκική διασπορά. Βέβαια δεν ξέρω αν θα υπάρξει καμια παρέμβαση από ebu λόγω μηνύματος.
    Αν επιλεγεί πάει για μεγάλα πράγματα το Μάιο. Αν και είναι ένα ιδιαίτερα σκοτεινό, καταθλιπτικό τραγούδι αυτή η μουσική και η φωνή σε παίρνει μαζί της! Το αγαπάω και ότι και να γίνει για μένα η Jamala είναι η νικήτρια. Καλή επιτυχία.
    10/10

  7. Πολύ χρονοβόρα διαδικασία.6 συμμετοχές και το έχουν εξαντλήσει σε μαραθώνιο.Είναι δυνατόν να δίνεται τόσος τηλεοπτικός χρόνος στην κριτική επιτροπή(15-20 λεπτά αν δεν κάνω λάθος).Και μη χειρότερα!

  8. Κοντεύει 23:00 και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο τελικός.Απίστευτο ε;Υπενθυμίζω ότι ξεκίνησε στις 19:00 και προηγήθηκε και 1 ώρα διακοπή.Και εις ανώτερα.

  9. Ο εκπρόσωπος της Ιρλανδίας, εμφανίστηκε στον τελικό της Ουκρανίας και στο βίντεο που προηγήθηκε, έπαιξε ένα απόσπασμα από το διαγωνισμό το 2013 με τον ίδιο να ανακοινώνει τη βαθμολογία της χώρας του.

  10. H Jamala και το “1944” θα εκπροσωπησει τελικα την Ουκρανια. Δεν εχω λογια για το τραγουδι και την ερμηνευτρια. Υμνος.

  11. Kαι εχουμε νομιζω το πρωτο φαβορι για νικη τον Μαιο αν οχι για μια θεση στις 5 πρωτες !!! Jamalaaa

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ