ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Η εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision 2016!

Ένα ακόμα γνωστό πρόσωπο, επιστρέφει στον μουσικό διαγωνισμό της Eurosision 2016. H Βουλγαρία μετά από δύο χρόνια απουσίας  και με την τακτική της απευθείας ανάθεσης, αποφάσισε  ότι  θα εκπροσωπηθεί  στην  Στοκχόλμη από την Poli Genova. Την Poli, έχουμε δει πέντε χρόνια πριν στο Ντίσελντορφ, με το τραγούδι «Na Inat»  ενώ πρόσφατα διατέλεσε παρουσιάστρια στην Eurovision Junior 2015, πού έλαβε χώρα στη στη Σόφια (Arena Armeec).

Η επικεφαλής της Βουλγαρικής αντιπροσωπείας Joana Levieva–Sawyer σχολίασε  :
«H Poli Genova, είναι ήδη μία διεθνώς καταξιωμένη καλλιτέχνης και ιδιαίτερα στο κοινό της Eurovision. Το αποτέλεσμα της δουλειάς της  ως παρουσιάστρια στην Junior Eurovision ήταν εξαιρετικό, και αυτά αποτέλεσαν τους βασικούς παράγωντες της επιλογής μας»

Η Joana Levieva–Sawyer δήλωσε επίσης :
«Η επιβεβαίωση της συμμετοχής μας για την Eurovision 2016 καθυστέρησε, καθώς αυτή έγινε μόλις ολοκληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας για την Junior Eurovision και είναι ξεκάθαρο ότι η ενισχύθηκε η θέση και η φήμη μας, από την διοργάνωση του διαγωνισμού».

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Βουλγαρίας BNT, μαζί με μία ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών, συνεργάζονται στην παραγωγή του τραγουδιού που θα ερμηνέυσει η Poli Genova στον επερχόμενο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μουσικής.

[youtube id=”IkWvHrR0Bms” width=”600″ height=”350″]

H Poli τερμάτισε 12η στον δεύτερο ημιτελικό της  Eurovision 2011, απέχοντας μόλις έξι βαθμούς από την πρόκρισή της στον τελικό.

[youtube id=”NuenJb-vw9A” width=”600″ height=”350″]

Παραμείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece, για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την εκπροσώπηση της Βουλγαρίας, στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision 2016 που θα λάβει χώρα στην Στοκχόλμη της Σουηδίας.

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Βουλγαρία που επιστρέφει μετά απο 2 χρονια και ιδικα στην Poli που επιστρέφει και αυτή μετά τον άδικο αποκλεισμό το 11 ελπίζω ν εχει ένα πολύ καλύτερο τραγουδι απο το πρώτο π ήταν πολύ καλό.

  2. Η Βουλγαρία συμμετέχει στο διαγωνισμό από το 2005 και μετράει 9 συμμετοχές στο ενεργητικό της.Κατάφερε να προκριθεί μια και μοναδική φορά στον τελικό το μακρυνό 2007.Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

  3. Μιλάμε για μια από τις πιο αδικημένες χώρες του διαγωνισμού!
    Τις χρονιές 2008, 2011, 2013 έπρεπε να είχε περάσει απλά η Βουλγαρία είναι θύμα των εθνικών επιτροπών δεν ξέρω για ποιο λόγο βέβαια γιατί αν κρίνω από τα γούστα τους το λιγότερο απαράδεκτοι..χωρίς παρεξήγηση!
    Πιστεύω με την αποχή της τα δύο τελευταία χρόνια..ίσως να ήταν και μια ένδειξη διαμαρτυρίας όπως έκανε και το Μαυροβούνιο γι’ αυτό και τώρα τρομάζει να περάσει.
    Αν και αντικειμενικά δεν ήταν χώρες που είχαν πάρει τον διαγωνισμό στα σοβαρά!
    Ενδιαφέρον η επιλογή της Poli. .λες αν δεν περάσει και φέτος να την ξαναδούμε και του χρόνου??
    Καλή της επιτυχία πάντως!!

  4. Η αγαπημένη μου συμμετοχή από τη Βουλγαρία είναι αυτή του 2007 (η μοναδική φορά που προκρήθηκε στον τελικό και πήρε την εκπληκτική 5η θέση! Από τότε δυστυχώς η χώρα έστελνε αδιάφορες συμμετοχές και σε αυτό αποδίδω τα πολύ άσχημα αποτελέσματα δηλαδή τους αποκλεισμούς. Όσο για το τι σκοπεύουν να στείλουν φέτος θα το μάθουμε σύντομα.
    Η κατάταξη μου για τις συμμετοχές της Βουλγαρίας:
    2005 – 4/10
    2006 – 4/10
    2007 – 10/10
    2008 – 6/10
    2009 – 3/10
    2010 – 3/10
    2011 – 7/10
    2012 – 5/10
    2013 – 6/10

  5. Εαν η Poli επέλεγε το Na Inat για το 2016 θα περνούσε άνετα στον τελικό και εκεί θα κατέληγε σε μια πολύ καλή θέση, καθώς τα τελευταία χρόνια το επίπεδο έχει πέσει αρκετά. Πιστεύω οτι το τραγούδι θα έχει και αγγλικούς στίχους ή θα είναι ολο στα αγγλικά. Εύχομαι να πάει με κάτι σαν το Na Inat με μπόλικη ροκ διάθεση. Αν και είναι σχεδόν σίγουρο οτι πάει για τελικό Συνήθως καλλιτέχνες που επιστρέφουν περνάνε την 2η φορά.

  6. απορω γιατι ξαναστελνει μια καλλιτεχνιδα η οποια αποκλειστηκε πριν λιγα χρονια απο τον τελικο!και ειδικα οταν μια χωρα διαθετει καλλιτεχνες εκτοπισματος aziz και fiki storaro!

  7. Ήταν τεράστια αδικία που δεν πέρασε το 2011, μακάρι φέτος να έχει ακόμα καλύτερο τραγούδι και να περάσει στον τελικό.

  8. Την προτιμώ πάντως από την Preslava που επίσης φημολογούνταν.

    Καλή επιτυχία.

    Το Voda είναι μέσα στα 50 πιο αγαπημένα μου γιουροβιζιονικά τραγούδια ever.

  9. Ο λόγος του συνεχούς αποκλεισμού της Βουλγαρίας δεν είναι άλλος από την έλλειψη στήριξης από τις γειτονικές της χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.κ τα τραγούδια της δεν ειναι καθόλου άσχημα μέχρι στιγμής. Ίσα ίσα ειναι προσεγμένα. Την αγαπώ τη Βουλγαρία.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ