ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Τελικός απόψε για το Söngvakeppnin 2016!

Έφτασε η μέρα του μεγάλου τελικού στο Söngvakeppnin 2016, την εθνική επιλογή της Ισλανδίας για το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. 6 καλλιτέχνες, 6 τραγούδια θα παλέψουν για το εισιτήριο για τη Στοκχόλμη και τον Α’ Ημιτελικό στις 10 Μαΐου.

Αν και, σύμφωνα με τους κανονισμούς, ειδική επιτροπή της ισλανδικής τηλεόρασης θα επέλεγε μία ακόμη συμμετοχή από όσες δεν πήραν απευθείας την πρόκριση από τους 2 ημιτελικούς, κάτι τέτοιο αποφασίστηκε να μη γίνει. Από τα 6 τραγούδια τα 5 θα τα ακούσουμε τελικά στα αγγλικά, καθώς, σύμφωνα με την προκήρυξη της εθνικής επιλογής, στον τελικό οι συμμετοχές πρέπει να ερμηνευθούν στη γλώσσα που οι συντελεστές τους επιθυμούν να ακουστούν στη Eurovision.

Μετά την παρουσίαση των 6 τραγουδιών τηλεοπτικό κοινό και επιτροπή θα επιλέξουν από κοινού (50% – 50%) τα δύο επικρατέστερα, από τα οποία το τηλεοπτικό κοινό αποκλειστικά θα επιλέξει το νικητήριο αφού εμφανιστούν μία ακόμη φορά.

Φέτος η Ισλανδία γιορτάζει 30 χρόνια συμμετοχής στη Eurovision και οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης υπόσχονται έναν υπέροχο τελικό με καλεσμένες τη νικήτρια στο Διαγωνισμό για το Βέλγιο το 1986 Sandra Kim και τη νικήτρια για τη Σουηδία το 2012 Loreen. Επιπλέον θα δούμε στη σκηνή παλιούς εκπροσώπους της χώρας σε ένα νοσταλγικό medley των τραγουδιών που έχει στείλει μέχρι σήμερα η χώρα στη Eurovision.

Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδος και μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω της ιστοσελίδας της ισλανδικής τηλεόρασης.

Οι 6 υποψήφιες συμμετοχές, τις οποίες μπορείτε να ακούσετε στην μορφή με την οποία θα διαγωνιστούν στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ, είναι:

1. Greta Salome Stefánsdóttir – Hear them calling – Μουσική και στίχοι: Greta Salome Stefánsdóttir

2. Erna Hrönn Ólafsdóttir & Hjörtur Traustason – I promised you then – Μουσική και στίχοι: Þórunn Erna Clausen

3. Karlotta Sigurðardóttir – The eye of the storm – Μουσική: Kristinn Sigurpáll Sturluso, Ylfa Persson, Linda Persson, Στίχοι: Karlotta Sigurðardóttir

4. Þórdís Birna Borgarsdóttir & Guðmundur Snorri Sigurðarson – Ready to break free – Μουσική: Júlí Heiðar Halldórsson, Στίχοι: Júlí Heiðar Halldórsson, Guðmundur Snorri Sigurðarson

5. Elísabet Ormslev – Á ný (Πάλι) – Μουσική και στίχοι:  Greta Salóme Stefánsdóttir

6. Alda Dís Arnardóttir – Now – Μουσική: Alma Guðmundsdóttir, James Wong, Στίχοι: Alma Guðmundsdóttir, James Wong, Alda Dís Arnardóttir

Μεταξύ των συμμετοχών συναντάμε αυτή της Greta Salome Stefánsdóttir η οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό το 2012 στο Μπακού με το τραγούδι Never Forget, η οποία φέτος συμμετέχει φέτος στον ισλανδικό τελικό με δύο τραγούδια, στο ένα ως συνθέτης.

Λουκάς Βλαβιανός

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 1.Greta Salome Stefánsdóttir – Hear them calling (το προτιμούσα στα ισλανδικά)
    2.Elísabet Ormslev – Á ný
    3.Karlotta Sigurðardóttir – The eye of the storm
    4.Alda Dís Arnardóttir – Now
    5.Þórdís Birna Borgarsdóttir & Guðmundur Snorri Sigurðarson – Ready to break free (του πάνε τα αγγλικά)
    6.Erna Hrönn Ólafsdóttir & Hjörtur Traustason – I promised you then

  2. Μάλλον θα ξαναστείλουν την Greta αλλα εγώ θέλω Karlotta (ελπίζω βέβαια να έχει βελτιωθεί λίγο φωνητικά). Τι να πω, καλή επιτυχία σε όλους!

  3. hear them calling με διαφορα!!!αλλα θα το ηθελα στα ισλανδικα για να ξεχωριζει εξ αλλου ειναι τοσο ομορφη γλωσσα!!!

  4. Έλεος που η Greta πάλι το τραγούδι της το άλλαξε στα Αγγλικά. Το ίδιο έκανε και το 2012 και το χάλασε το κομμάτι. Μάλλον δεν παραδειγματίστηκε. Δεν μπορούν να καταλάβουν οι καλλιτέχνες πως πλέον ατού για ένα τραγούδι είναι να είναι στη γλώσσα του. Όταν το 95% των τραγουδιών είναι αγγλικά είναι πολύ εύκολο να χαθεί στο πλήθος.Και δεν ταιριάζουν όλα στα αγγλικά.
    Σαν raddirnar μου άρεσε πάρα πολύ και είχε το ιδιαίτερο χρώμα του βορρά και του αρκτικού κύκλου! Ας το ακούσουμε ίσως να είναι πετυχημένη η αλλαγή.
    Το βράδυ τα υπόλοιπα!

    • Kαλό είναι και στα αγγλικά γιατί γενικά είναι μια καλή σύνθεση. Αλλά κλάσεις ανώτερο στην ισλανδική γλώσσα που του πάει πολύ. Μεγάλο φάουλ. Πιστεύω πάντως πως αυτό θα κερδίσει. Η σκηνική παρουσία αν και ξεκάθαρα πατάει πάνω στο heroes αλλά και στην μαυρίλα του euphoria δεν παύει να είναι εξαιρετική!

  5. 1.Á ný 9/10
    2.Hear them calling 8/10
    —————————————–
    3.The eye of the storm 6/10
    4.Now 5.5/10
    5.Ready to break free 5.5/10
    6.I promised you then 5/10

    Οποιοδήποτε από τα 2 μου πρώτα θα αποτελέσει μια πολύ καλή συμμετοχή για την Ισλανδία τον Μάιο. Ωστόσο για την παρουσίαση του Hear them calling διατηρώ κάποιες αμφιβολίες. Απροκάλυπτα να πατάς πάνω στην ιδέα του προηγούμενου νικητή, γυρίζει μπούμερανγκ…Επίσης δε ξέρω αν οι Ισλανδοί θα την εμπιστευτούν μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα του 2012…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ