ΔΑΝΙΑ: “Παρέλαση” αστέρων στην κριτική επιτροπή του DMGP 2012!

Με σύναξη των πλέον αναγνωρίσιμων κι επιτυχημένων καλλιτεχνών που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τον διαγωνισμό της Eurovision μοιάζει η διεθνής κριτική επιτροπή που έχει συσταθεί από την κρατική τηλεόραση της Δανίας, προκειμένου να αναδείξει τον εκπρόσωπο της χώρας στον επόμενο διαγωνισμό.

Ο εθνικός τελικός (γνωστός και ως Dansk Melodi Grand Prix) πρόκειται να πραγματοποιηθει το ερχόμενο Σάββατο, 21 Ιανουαρίου. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η κριτκή επιτροπή του show θα αποτελείται κατά το ήμισυ από Δανούς καλλιτέχνες κι επαγγελματίες της μουσικής, ενώ το υπόλοιπο μισό των ψήφων θα προέλθει από το διεθνές παράρτημα της επιτροπής αυτής, το οποίο στελεχώνουν καλλιτέχνες από τις χώρες που κέρδισαν την πρώτη θέση στον διαγωνισμό της Eurovision κατά τα τέσσερα τελευταία έτη (Αζερμπαϊτζάν, Γερμανία, Νορβηγία, Ρωσία).

Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το κρατικό κανάλι DR, κάνει γνωστά τα ονόματα των ανθρώπων που θα κληθούν να συμμετάσχουν στην ανάδειξη της φετινής συμμετοχής, με γνώμονα την εμπειρία τους από τον συγκεκριμένο θεσμό, και όχι μόνο. Ανάμεσα στα ονόματα αυτά διακρίνονται νικητές του διαγωνισμού από προηγούμενα χρόνια, εκρόσωποι χωρών αλλά και καταξιωμένοι ερμηνευτές και μουσικοί από το ευρύτερο φάσμα της μουσικής σκηνής των κρατών που εκπροσωπούν.

Αναλυτικά, η διεθνής επιτροπή που θα συμμετάσχει στον τελικό του DMGP 2012 διαμορφώνεται ως εξής:

-Από το Αζερμπαϊτζάν:

Πρόεδρος: Nikki (νικήτρια της Eurovision 2011)

Μέλη: Ell (νικητής της Eurovision 2011), Aysel (Eurovision 2009, 3η θέση), Isa Melikov (μουσικός παραγωγός) και Dilara Kazikova (διάσημη pop τραγουδίστρια και συμμετέχουσα σε εθνικό τελικό της προηγούμενης χρονιάς).

 

-Από τη Γερμανία:

Πρόεδρος: Oceana (διεθνούς φήμης τραγουδίστρια της r n b και τηλεπαρουσιάστρια)

Μέλη: Roger Cicero (Eurovision 2007, 19η θέση), Rudiger Brans (τραγουδιστής), Peter Bergener (μουσικός αρθροφράφος) και Mike Rotgens (διεθνούς φήμης μουσικός παραγωγός).

 

-Από τη Νορβηγία:

Πρόεδρος: Alexander Rybak (νικητής της Eurovision 2009)

Μέλη: Venke Knutson (τραγουδιστής και πρώην συμμετέχων σε MGP), Omer Bhatti (τραγουδιστής της hip hop), Kjell Peter Askersrud (στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας) και Bjorn Johan Muri (τραγουδιστής).

 

-Από την Ρωσία:

Πρόεδρος: Alexej Vorobjov (γνωστός και ως Alex Sparrow, Eurovision 2011, 16η θέση)

Μέλη: Lera Masskva (τραγουδίστρια της ποπ), Yuri Madianik (μουσικός συμφωνικής ορχήστρας), Anna Kulikova (ανερχόμενη τραγουδίστρια της ποπ) και Mario Durand (διάσημος τραγουδιστής, βιολονίστας και χορευτής).

Ειδική εμφάνιση στο interval act της ζωντανής αυτής μετάδοσης θα πραγματοποιήσει το συγκρότημα A Friend In London, που εκπροσώπησε τη χώρα στην Eurovision 2011, καταλαμβάνοντας την θέση με το τραγούδι “New Tomorrow”. Η διεξαγωγή του μεγάλου τελικού θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Aalborg το επόμενο Σάββατο, στις 21:00 ώρα Ελλάδας. Το show θα μεταδοθεί ζωντανά και μέσω του διαδικτύου (περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε να το παρακολουθήσετε θα δοθούν σε επόμενο άρθρο μας).

Θανάσης Νάκος

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχει λυσσάξει να το ξαναπάρει η Δανιμαρκία! Δε με χαλάει (αν το αξίζει φυσικά, όπως τις 2 προηγούμενες φορές),γιατί η Κοπεγχάγη είναι απλά πανέμορφη πόλη!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ